Etsitään uroskissaa astutukseen

Hillakissala

ASTUTUKSEEN etsitään sopivaa sulhasta suloiselle Ragdoll-nartulle Itä-Suomen alueelta. Tarkoitus on tehdä kotikissoja, joten kollin ei tarvitse olla rekisterissä, eikä välttämättä Ragdoll, mutta mielellään tietenkin. Haussa pitkäkarvainen/puolipitkäkarvainen, punainen, valkea tai ruskea kolli. Narttu on fiv ja Felv testattu, samaa toivon urokselta. Astutusmaksu sovitaan yhdessä.
Asialliset yhteydenotot sähköpostiin kuvan kera!

33

2631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+3

      Onko ragdollisi kasvattaja tietoinen aikeistasi? Minkä takia haluat teettää pennut?

      • Hillakissala

        Kissa on minun, joten asia ei kuulu kasvattajalle.


      • Hillakissala
        Hillakissala kirjoitti:

        Kissa on minun, joten asia ei kuulu kasvattajalle.

        Haluan teettää kissallani yhden pentueen, mutta en halua ryhtyä kasvattajaksi, enkä käydä näyttelyissä.


    • Murr-murr

      Eikö tämä maailma ole jo valmiiksi lävellään ns. kotikissoja, tarvitseeko niitä lisää teettää. Ragdollisi kasvattaja ei varmasti ilahdu jos käytät hänen kasvattiaan tällaiseen tarpeettomaan kissanlisäykseen. Oletko tietoinen että eläinsuojeluyhdistykset ovat täynnä ei-toivottuja ja hylättyjä kotikissoja, niin aikuisia kuin pentujakin. Kanna vastuusi äläkä tuota tähän maailmaan lisää kissoja!!!

      • ei ole

        Sillä ei ole mitään merkitystä mitä kissan entinen omistaja on asiasta mieltä. Kissaa koskevat päätökset kuuluvat nykyiselle omistajalle.


      • Hillakissala

        Onko puhtaiden ragdollien tekeminen sitten myös tarpeetonta kissanlisäämistä? Koska lisäähän siinäkin kissoja tulee. Käyppäs vilkaisemassa esim. Ragdollien rotuyhdistyksen sivuilla, kuinka paljon näitä puhtaita ja rekisteröityjä pentuja on kotia vailla. Niitä on todella paljon! Olen täysin varma, että yksikään tulevistani pennuista ei jää ilman rakastavaa kotia.


    • 4+8

      Itseasiassa kuuluu. Ostaessasi kissan on varmasti sovittu siitä että kissa leikkautetaan kerran kasvattaja ei ole aikeissa käyttää kissaa kasvatukseen. Ja kuten jo onkin todettu niin Suomi on kotikissoja täynnä että onko sinulla nyt joku erityisen hyvä syy teetättää niitä lisää? Tiedätkö mitään pentujen kasvattamisesti, tiineydestä, synnytyksestä, pentujen taudeista ja synnytyksen mahdollisista komplikaatioita? Oletko varannut riittävästi rahaa pentujen hoitamiseen ja yllättäviin kuluihin? Esim. hätäsektio sunnuntaina saattaa maksaa aika paljon.
      Ilmoitahan ihmeessä miltä kasvattajalta kissa on niin kysytään kiinnostaako kasvattajaa aikeesi.

      • eipä kuulu

        Itse asiassa ei kuulu. Kissa myydään ja uusi omistaja päättää miten kissansa kanssa toimii. Asia ei kuulu kissan entiselle omistajalle millään tavalla.


      • Hillakissala

        Miksi oletat, että, en olisi varautunut pennuista aiheutuneisiin kustannuksiin tai mahdollisiin komplikaatioihin? Vaikka en aio tehdä rekisteröityjä rotupentuja, ei se tarkoita että olisin yhtään sen huonompi hoitamaan pennut kuin rotukissojen pennuttaja.
        Olen tehnyt myös pari lasta, enkä siihenkään tarvinnut kätilön koulutusta tai hillittömiä rahasummia. Eläinlääkäri on sitä varten, jos ongelmia ilmenee ja rahaa käytetään pentuihin sen verran, kuin sitä niiden hyvään hoitoon menee. Vaikka se vaatisi sen hätäsektion sunnuntaiyönä. Tietenkin näin!


    • Vastuuta kehiin

      Käy katsomassa youtubesta kissavideoita, jossa on kärsiviä ja hylättyjä kissoja ja mieti vielä.

      http://www.youtube.com/watch?v=tXhGiSAqaVY

      Maailma on täynnä suloisia hylättyjä kissaparkoja, älä teetä niitä lisää vain oman turhamaisuutesi takia.

      • Hillakissala

        Miksi pennuista tulisi kärsiviä ja hylättyjä? Kaipaisin hieman perusteluja väitteeseen.


    • onnea kasvatukseen

      Ei kannata kiinnittää mitään huomiota noihin kitisijöihin. Tuollainen kitinä on aina täällä muutamien taholta, jos joku aikoo toimia toisin kuin he. Ongelmana heille on tietenkin se, että kissasi on rotukissa. Jos se olisi maatiainen, niin saisit suorastaan kehuja vastuullisuudestasi, koska ne niin antaumuksella peräänkuulutetut testitkin olet tehnyt.

      Toivottavasti uros löytyy.

    • 15+6

      Kuten sanottu niin kissan leikkauttamisesta on varmasti sovittu joten omistaja rikkoo sopimusta.

      • 9+7

        Mistä sinä sen tiedät mitä on sovittu? Ja siitä vain haastamaan oikeuteen sopimusrikosta. Olisi hyvä kun kissakaupoissa käytettyjä milivaltaisia sopimusehtoja punnittaisiinoikeudessa,


      • hillakissala

        Kissan kasvattaja EI ole vaatinut kissan leikkauttamista, eika siita ole myoskaan mainintaa myyntisopimuksessa. Maailma on taynna myos orpoja lapsia ja taysia lastenkoteja, silti ihmiset tekevat lisaa lapsia.


      • Hillakissala

        Ei ole sovittu, joten en riko mitään sopimusta.


    • 4+6

      Koska harvemmin kasvattajat myyvät kissojaan eteenpäin ilman sopimusta leikkautuksesta paitsi jos kissaa on kasvattajan toimesta tarkoitus käyttää kasvatukseen.
      Jos ei sopimuksen rikkominen kiinnosta niin kannattaisi todellakin ajatella miten paljon suomessa on kotikissoja muutenkin. Jos näistä aloittajan paperittomista "ragdolleista" joku sattuukin näyttämään ko. rodulta niin seuraava ostaja alkaakin urakalla tehtailemaan niitä pentuja. Hieno juttu.

      • 7+8

        Tiedän kyllä rotukissakaupan erikoisen myyntikuviot. Siksi mainitsinkin, että olisi mielenkiintoista nähdä, miten oikeus punnitsee niitä riitatilanteessa.

        Mikä ihme tässä aloittajan tapauksessa oikein mättää? Testit tehty kissalle, eli ei homma ainakaan tehtailulta vaikuta. Paljon on kysyntääkin kissoille, varsinkin pennuille. Vähän väliä näkyy kirjoituksia, joissa valitetaan,, ettei oikein pentuja ole tarjolla.


    • hieno juttu

      Jos vain kiinnostusta riittää, niin suosittelen tekemään 2-3 pentuetta. Tuollaisille kissoille on valtavasti kysyntää ja on mahtavaa, jos kissayhdistysten ulkopuolella tapahtuva vastuullinen kasvatus lisääntyy. Rotukissakasvaukseen on pesiytynyt niin paljon lieveilmiöitä, että toivottavasti yhä useampi toimii aikomallasi tavalla.

    • Hillakissala
    • testausta lisää

      Olethan huomioinut myös HCM-testauksen, koska rodulta löytyy se perinnöllisenä versiona sekä ei-perinnöllisenä. Myös veriryhmä on syytä tarkistaa sekä emolta että urokselta, muuten pennut voivat menehtyä anemiaan jos ovat emonsa kanssa eri veriryhmää.

      • Hillakissala

        Kyllä veriryhmä testataan ennen astutusta ja HCM on myös otettu.


      • millä testattiin
        Hillakissala kirjoitti:

        Kyllä veriryhmä testataan ennen astutusta ja HCM on myös otettu.

        Mikä oli HCM tulos ja millä testillä tehtiin? Uros myös on testattava, ei riitä että vain emo testataan.


      • miksi utelet
        millä testattiin kirjoitti:

        Mikä oli HCM tulos ja millä testillä tehtiin? Uros myös on testattava, ei riitä että vain emo testataan.

        Mikä sinun nimesi on ja miksi asiasta noin kovasti kyselet?


      • sinä ensin
        miksi utelet kirjoitti:

        Mikä sinun nimesi on ja miksi asiasta noin kovasti kyselet?

        Kerro sinä oma nimesi ja miksi sinun pitäisi minun nimeni tietää? Ei kai se mitään sinulle kuulu kuka kyselee, ethän sinä tai edes aloittaja ole kertonut omia tietojaan. Ilmaiset mailiosoitteet ei kerro aloittajasta yhtikäs mitään.

        Syy miksi kysyin on se, että testin on oltava luotettava. Jos se ei ole, ei kannata urosta naaraalle antaa käyttöön.


      • Hillakissala
        sinä ensin kirjoitti:

        Kerro sinä oma nimesi ja miksi sinun pitäisi minun nimeni tietää? Ei kai se mitään sinulle kuulu kuka kyselee, ethän sinä tai edes aloittaja ole kertonut omia tietojaan. Ilmaiset mailiosoitteet ei kerro aloittajasta yhtikäs mitään.

        Syy miksi kysyin on se, että testin on oltava luotettava. Jos se ei ole, ei kannata urosta naaraalle antaa käyttöön.

        Oletko kiinnostunut antamaan uroksesi astutuskäyttöön kissalleni? Mikäli et, en minäkään ymmärrä, miksi kyselet näitä asioita.


    • vdumitenärsyttävää

      Ärsyttävää kun joku, joka ei ole kiinnostunut vastaamaan kysymykseen mitä alunperin kysytään! Vaan ruvetaan aina vänkäämään. Voisivat mennä johonkin muualle kertomaan mielipiteitä.

      • Samaamielta

        No niimpä!!


    • Hillakissala

      Edelleen etsitään sopivaa sulhasta tämän kevään juoksuihin! Kissallamme on kaikki vaadittavat testit tehty. Sähköposti: [email protected]

      • Mamma1

        Ei rekisteröity kissa ei ole rotukissa. En tiedä mitä sopimus sanoo ei rekisteröidyistä kissoista. Itselläni rekisteröity ragdoll ja kasvattajan kanssa yhteistyössä teetetään meidän kisulle pennut. Ihmiset valikoivat kisunsa ja aina ei vaan saa kotia ne löytökissat. Meillä ollut aiemmin löytökissoja ja nyt ragdoll ja pakko vaan sanoa etten enää löytökissoja ota. Pahalta tuntuu sanoa näin, mutta tietää mitä saa, kun kissanpentu on jo vastasyntyneestä hyvin hoidettu.


    • katit-on

      En tiedä milloin ilmoitus viimeksi kommentoitu mutta kommentoin kuitenkin. Kylläpä on kärkästä ja tietäväistä eräät. Ihan kuin eu: n hössön hössön säätöä. Minä puolestani toivotan sinulle onnea etsinnässä n 4 v mennyt . Jokaisella oikeus omallaan tehdä mitä haluaa, ei tarvetta luvan kyselyyn. tsemppiä sinulle .

      • Anonyymi

        Jep. Ja Nyt on mennyt vielä useampi vuosi ja silti kommentoin.

        Eri eläisuojeluyhdistyksillä on tilat tulvillaan pentutehtailijoiden hylkäämä kissoja, jotka eivät ole menneet kaupaksi. Härskin pentutehtailija kysyy suoraan kissatarhalta, "otatteko vai lopetetaanko?"

        Onneksi uudessa hallitusohjelmassa asiaan ollaan puuttumassa.


      • Anonyymi

        Jep. Ja Nyt on mennyt vielä useampi vuosi ja silti kommentoin.

        Eri eläisuojeluyhdistyksillä on tilat tulvillaan pentutehtailijoiden hylkäämä kissoja, jotka eivät ole menneet kaupaksi. Härskin pentutehtailija kysyy suoraan kissatarhalta, "otatteko vai lopetetaanko?"

        Onneksi uudessa hallitusohjelmassa asiaan ollaan puuttumassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe