Virtsatietulehduksen itsehoito

pfffft

Jostain syystä kone ei suostunut löytämään naisten terveyspalstoja joten laitoin sitten tänne.

Olen 19v nainen, kävin 2-3 viikkoa sitten virtsatietulehdus testeissä ja sehän sieltä löytyikin. Ongelmana on se että haluaisin hoitaa tämän kotikonstein koska olen yliherkkä antibiooteille ja vältän niiden käyttöä viimeiseen asti.

Karpalomehu ja maitohappobakteerit vievät virtsaamiskivun pois, mutta eivät auta turvonneeseen virtsatieputkeen (jonka takia virtsaaminen on loppuvaiheessa vaikeaa kun virtsatie ''puristuu umpeen''.) Olen ottanut näitä kahta jo pari viikkoa ja jos jätän jommankumman pois niin kipu tulee taas (olen ollut nyt 2 päivää ilman karpalomehua, koska yritän säästää ruokalaskussa ja hyvä karpalomehu on suht kallista kun juon sitä sen litran verran päivässä)

Olisiko kenelläkään neuvoa mikä on itseä auttanut virtsatietulehduksen kanssa ilman lääkitystä vai pitääkö minun aloittaa antibiootit.. pelkään vähän munuais tulehdusta mutta en kyllä haluaisi viettää seuraavaa viikkoa kipeänä antibioottejenkaan takia :(

78

15627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dr.

      Tulehdus harvoin paranee itsestään. Karpalomehu happamoittaa virtsaa ja häiritsee bakteerien kasvua, mutta ei tuhoa niitä. Ainoa varma ratkaisu on antibiootit. Pitkittynyt virtsatieinfektio heikentää virtsatiehyiden ja -rakon vastustuskykyä ja taudin uusiutumisriski kasvaa. Moni nainen joutuukin syömään jatkuvana estolääkityksenä pitkiä aikoja antibiootteja, jottei vaiva uusiutuisi. Infektion leviäminen munuaisiin on myös riskinä, jolloin taudin kuva on huomattavasti rajumpi ja tarvitaan paljon vahvempia antibiootteja sekä kipulääkkeitä.

      Minä suosittelen, ettet pitkitä taudin etenemistä vaan otat antibiootit välittömästi oireiden ilmaannuttua.

      • Anonyymi

        Karpalomehua on todettu myytiksi jo aikoja sitten ,


      • Anonyymi

        Karpalomehua ei ole mitenkään mikään hoitokeino, monet vaan luulevat niin. Onko totta että on nuoriakin ihmisiä olemassa joilla råei ole sen enenmpää tiråetoa asioista. Jos on todettu antibiotikka allergia niin lääkäreillä on muita keinoja hoitoon. Moni luulee että heillä on allergia jos esim ovat ripuloineet kun ovat syöneet antibiotikkaa.
        Ei pitöisi itse tehdä diagnooseja asioista mistä ei olla perillä


    • harkitse vielä

      Karpaloa sisältäviä tuotteita on markkinoitu tulehdusten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Valitettavasti näyttöä niiden tehokkuudesta ei vastaa markkinointiväitteitä. Tämän hetkisen tiedon mukaan jo alkaneen infektion hoidossa karpalotuotteilla ei ole vaikuttavuutta.

      Tällä hetkellä markkinointi onkin keskittynyt ennaltaehkäisyyn. Ts, jos ihmiset joisivat jatkuvasti isoja määriä karpalomehuja, estäisikö se uusia tulehduksia. Ikääntyneillä näin ei ole tutkimuksissa käynyt. Nuorilla aikuisilla joisskain tutkimuksissa näin on käynyt, toisissa taas ei. Ikävä kyllä positiivisia tuloksia saaneet ovat olleet hyvin heikosti toteutettuja. Lisäksi isojen määrien jatkuvalla käytöllä on ollut ikäviä sivu- ja yhteisvaikutuksia. Ja määrien on täytynyt olla niin suuria, että hinta alkaa olla liian kova ja energiansaanti kasvaa sellaiseksi, että peruselämäntavoilla painonnousu aiheutttaa haittoja.

      Karpalomehun kate on luontaiskaupoissa nin iso ja menekkin ymmärrettävästi kova, joten jälleenmyyjäsi ei välttämättä halua kertoa tai itsekään selvittää itsellee faktoja.

      Olisiko mahdollista, että keskustelisit aiheesta tarkemmin hoitavan lääkärisi kanssa? Mikäli olet yliherkkä jollekin tietylle antibiootille, sinun kannattaa kirjata valmiste ylös, jotta samaa ei käytetä.

      • Anonyymi

        Terveyskauppojen karpalo hyminä eivät ole mitenkään faktaa. Tulehdus virtsateissä hoidetaan antibiotikalla, eikä millään happamilta karpaloilla tai puolukoilla , ne eivät ole lääkkeitä .
        Kuinka monta sukupolvea ehtii olla ennenkun nämä tiedot tulehduksista menee jakeluun .
        Kun aina vaan on ihmisiä joilla esinäyte olevan asiasta mitään faktaa


    • itselläni ei moista vaivaa ole ollut - aikoihin ,mutta ostan kaupan pakasteesta ja popsin karpaloita - suht säännöllisesti muutaman marjan - ajoittain jopa 5-6 kpl / pv -
      Puolukoita - mol ilman sokeria - murskautuen suussa - koknaisena nieltynä etua tuskin on..
      Juoda kannattaa ,jotta tulehdus "huuhtoutuu",
      mutta ei edullista jääkylmää, joka saattaa ärsyttää..

    • Eve181

      Karpalot ja muut happamat marjat estävät virtsatiebakteereita ottamasta kiinni virtsaputkeen ja runsas juominen huuhtoo ne pois.

      Ellei parissa kolmessa päivässä vaiva parane, niin kannattaa mennä hakemaan resepti. Munuaisvaivat eivät ole leikin asia.

      • Anonyymi

        Ei siitä ole tieteellisissä tutkimuksissa sanottu mitään todettu ainoastaa. Kelvottomaksi hoito menetelmänä


      • Anonyymi

        Eivät estä mitenkään se on myytti


    • Max Martin

      Suurin iso infektioista paranee itsestään ja se on omasta vastustuskyvystä kiinni. Alapään oireisiin tehoaa tuoremehut, joissa on c-vitamiinia, piimää ja sitten chili myös parantaa vastustuskykyä. Mutta eihän ruoka mitään ilmaista tietenkään ole, että onhan noi Ratiopharmin tuotteet esim. tänä päivänä lähes ilmaisia. Ruoka on vaan niille sopiva hoitomuoto, jolla elintaso riittää siihen Harrods-tyyliin.

      Sitten taas oman terveydenhoito terveellisellä ruokavaliolla tulee yhteiskunnalle hyvin halvaksi, sillä hyvä ruoka pitää terveenä ja pitkät sairauskierteet loppuvat, kun osaa huolehtia omasta vastustuskyvystään infektioita vastaan. Eli budjetin laatijoille edullisin terveyspolitiikka olisi se, että kaikille pikkuraha käteistä ns. terveysruokaraha eli superfoodmoney ja sairaalat suljetaan lähes kokonaan. Mutta ongelmia on enemmän kuin arvaisi, sillä kukaan ei jaksa hoitaa terveyttää omatoimisesti, eikä ketään edes kiinnosta. Ruokaan perustuva hyvä terveys on aina ollut rikkaan yläluokan oma juttu.

    • kylmä kivi

      Virtsatietulehdushan voi tulla ns. sisäsyntyisesti ja varmin tapa tulehduksen aiheuttajan selville saamiseksi on ottaa virtsanäyte ja viljely.

      Pitkittynyt virtsatietulehdus voi aiheuttaa monenmoisia vaivoja ja ongelmia jos sitä ei aleta ajoissa hoitamaan.

      Omaisellani on virtsanhappamoittamislääke Hiprex 1g x 2/ vrk. Varsinainen virtsatietulehdus hoidettiin Keflex 750 antibiootilla, kun virtsassa kasvoi pseudomonasbakteeri. Jota mm. ihmisen suolisto tuottaa ja aiheuttaa tulehduksia. Lisäksi hän syö päivittäin puolukkahilloa.

      Pelkkä alapään kylmettyminen voi aiheuttaa virtsatietulehduksen. Liian vähäinen ja kevyt pukeutuminen. Vanha sanonta kieltää istumasta kylmällä kivellä ettei saa virtsatietulehdusta.

      • seppo...

        höpö höpö....kyllä sen ihan bakteerit aiheuttaa eikä kylmä! Toki kylmä saattaa altistaa lisää tulehdukselle.


      • Kerran sairastanut.
        seppo... kirjoitti:

        höpö höpö....kyllä sen ihan bakteerit aiheuttaa eikä kylmä! Toki kylmä saattaa altistaa lisää tulehdukselle.

        Olen mies ja yhden kerran olen sairastanut Virtsatietulehduksen.Tämä alkoi sen jälkeen kun istuin kylmällä penkillä.Ikää oli silloin 17.Tuo kylmän päällä istuminen ja siitä varoittelu ei ole tuulesta temmattu.Kylmä altistaa tulehdukselle,aiheuttakoon sen sitten vaikka bakteerit.


      • Anonyymi

        Kylmyys sinänsä ei aiheuta mitään virtsateiden tulehdusta Ainoastaan bakteerit . Joten se mitä ennen kulki kansan suussa ei ollut tietoa asioista vaan olettamuksia , jotka jäivät ainoastaanolettamuksiksi.


    • seppo...

      Ilman muuta antibioottikuuri päälle..ettei pääse pahenemaan

    • yhtä kylmä kivi

      Just näin mitä "kylmä kivi" sanoi! Kannattaisi nyt heti aloittaa se antibioottikuuri, bakteerit tuskin enää tässä vaiheessa häviää itsestään, kuten oletkin jo huomannut. Kohta tulehdus on levinnyt laajemmalle, voi olla jopa päivystysreissu edessä. SITTEN kun olet hoitanut tulehduksen antibiooteilla, voit alkaa ennaltaehkäisemään vaivaa sokerittomilla karpalo- ja puolukkamehuilla tai samoilla pelkillä marjoilla ja runsaalla veden juomisella. Päivässä olisi hyvä juoda pari litraa vettä, että "putket" huuhtoutuvat. Kuten "kylmä kivi" sanoi, vältä alapään kylmettämistä!

    • sanny4

      -70 luvulla jatkuvat virtsatientulehdukset. Lääkäri sanoi että kun lapsen synnyttää niin tulehdukset jää. Ja uskomatonta mutta totta näin kävi.

    • en muista nimeä

      Itse saan kyseisen vaivan pois luontaistuotepuodista ostamillani karpalokapseleilla, ei tarvitse kun pari päivää ottaa!

      • Anonyymi

        Silloin sinulla ei ole ollut bakteereita , sillä ei mitkään karpalotuotteet ota pois bakteereita ainoastaan antibiotikka .usko kaikkiin ns luonnon tuotteisiin on vaan usko ei siis lääketieteellistä faktaa.


    • mars lekuriin

      niin tai hoitamattomana etenee munuaisiin asti,sitten tulee kiire,niinkuin meillä kävi!

    • eitulehdusta

      yksinkertainen ratkaisu 1 sitruunanmehu puristetuna päivässä.

    • ihmejuomaa

      Minä sairastin kroonisen virtsatietulehduksen ikävuosina 5-11.Housut oli märkänä joka päivä,enkä huomannut k.o.asiaa yhtään kun jo "lorahti".

      Koska asiasta on jo 50 vuotta en muista kirvelyjä.

      Lääkkeitä oli syöty mutta mikään ei auttanut.

      Sitten isoisäni sanoi että hän hoitaa homman.
      Hän valmisti minulle vanhanajan juoman,jota piti juoda 2l.Juominen jaettiin kupilliseen 15 min. välein.
      Tulehdus loppui kuin seinään.Eikä ole sen jälkeen ollut.

      Juomassa oli seuraavat aineosat:
      -Seljapuunkukka
      -Kamomilla
      -Inkivääri

      Suhteita en tiedä,siis kuinka paljon kutakin,mutta pahaa oli.Hirveää litkua.Itkien sen join,mutta paranin.

      Jos kiinnostaa,niin kannattaa googlata.Jos löytyis resepti.

    • höpötystä

      tarpeeksi kipeäksi kun tulee, niin täältä ei neuvoja kysellä.
      uskomatonta höpöhöpöä nykyaikana.

    • Ihmettelevä myöskin

      On se kummallista, että AINA on yks ns vastarannankiiski, joka kommentoi aloittajaa. Oli aihe, kun aihe. Eikö täällä saa kysellä, tai vaihtaa mielipiteitä? Sitä vartenhan palsta on. Ja luulisi myös jollekin muulle löytyvän apua tai neuvoja/ideoita, riippuen mistä keskustellaan.
      Mutta aina on tosiaan joku, joka lyttää koko keskustelun typerällä kommentillaan !!!

      • Munuainen1

        "Eikö täällä saa kysellä, tai vaihtaa mielipiteitä?"

        Nuoren ihmisen terveys ei ole mielipideasia. Sovitaanko niin, että vakavista asioista keskusteltaessa puhuttaisiin totta.


      • Anonyymi
        Munuainen1 kirjoitti:

        "Eikö täällä saa kysellä, tai vaihtaa mielipiteitä?"

        Nuoren ihmisen terveys ei ole mielipideasia. Sovitaanko niin, että vakavista asioista keskusteltaessa puhuttaisiin totta.

        Ihan niin jos nuori on niin tietämätön ettei tiedä mikä tappaa bakteerit niin kai se hänelle on sanottava. Mutta nämä karpalo jutut on olettamuksia tieteellinen tutlåkimus ei tue mitään karpaloita virtsateiden tulehdusta parantamaan . Joten ne jotka ovat sanoneet tälle aloittajalle että menee lääkäriin ja saa lääkkeet jotka poistavat bakteerit ovat ihan oikeassa.
        Joten älä käännä asiaa toiseksi mitä se on


    • Missä vika?

      Jos haluat munuaisesi pilata syö vaan karpaloita. Nimittäin jos et syö ab-kuuria vti-infektioon niin tulee pyelonefritis ja silloin ei ole leikin asia.

      Mikä teitä "luomu" ihmisiä vaivaa. Olet nuori, joten hoida itsesi kunnon lääkityksellä.

      • Max Martin

        Ihan sullekin tiedoksi, että opettelisit edes vähän lääketiedettä ja anatomiaa ennenkuin alat kuvittelee kauhuskenaarioita. Karpalomehua, kun esimerkiksi juo niin se menee ensin vatsasta verenkiertoon, sitten munuaisiin ja sitten vasta virtsarakkoon ja koko sen kiertokulun aikana toimii bakteereita poistavasti ihan jo senkin vuoksi, että siinä on c-vitamiinia ja varmaan paljon kaikkea muutakin.

        Ehkä Jeesuskin käveli vetten päällä, mutta karpalomehu ei pääse virtsarakkoon saakka ilman, että se puhdistaa myös munuaiset siinä matkan varralle.


      • Ei mene noin
        Max Martin kirjoitti:

        Ihan sullekin tiedoksi, että opettelisit edes vähän lääketiedettä ja anatomiaa ennenkuin alat kuvittelee kauhuskenaarioita. Karpalomehua, kun esimerkiksi juo niin se menee ensin vatsasta verenkiertoon, sitten munuaisiin ja sitten vasta virtsarakkoon ja koko sen kiertokulun aikana toimii bakteereita poistavasti ihan jo senkin vuoksi, että siinä on c-vitamiinia ja varmaan paljon kaikkea muutakin.

        Ehkä Jeesuskin käveli vetten päällä, mutta karpalomehu ei pääse virtsarakkoon saakka ilman, että se puhdistaa myös munuaiset siinä matkan varralle.

        Ei mene ihan noin. Karpalomehun happamoiva vaikutus nesteisiin näkyy ja toimii vasta virtsanjohtimista eteenpäin. Kannattaisi perehtyä ihmisen fysiologiaan, happo-emästasapainon säätelyyn ja munuaisten toimintaan ennen kuin antaa "asiantuntijalausuntoja"


      • Anonyymi

        Ihan niin, nämä luomu jutut alkoivat aikanaan levitä ihmisten keskuudessa ja silloin näki millaiset ihmiset niihin laittoivat uskonsa , ja ketkä luottivat lääketieteeseen joka sentään on tutkittua isoilla ryhmäkokeilla .


      • Anonyymi
        Max Martin kirjoitti:

        Ihan sullekin tiedoksi, että opettelisit edes vähän lääketiedettä ja anatomiaa ennenkuin alat kuvittelee kauhuskenaarioita. Karpalomehua, kun esimerkiksi juo niin se menee ensin vatsasta verenkiertoon, sitten munuaisiin ja sitten vasta virtsarakkoon ja koko sen kiertokulun aikana toimii bakteereita poistavasti ihan jo senkin vuoksi, että siinä on c-vitamiinia ja varmaan paljon kaikkea muutakin.

        Ehkä Jeesuskin käveli vetten päällä, mutta karpalomehu ei pääse virtsarakkoon saakka ilman, että se puhdistaa myös munuaiset siinä matkan varralle.

        Et muuten puhu mistään lääketieteestä noilla jutuillasi ainoastaan olettamuksesta


    • ---:)

      Minä otin yliannostuksen C vitamiinia ensioireisiin, se on hyvin hapanta. Tulehdus ei pahentunutkaan, parani itsestään.
      En tiedä auttoiko se todella, mutta yleensä on vaatinut antibiootit.

    • lääkäriin heti

      Virtsatietulehdusta ei voi hoitaa itse pois. Se vaatii lääkkeen. Yliherkkyydestä on kerrottava lääkärille, joka katsoo onko muuta valmistetta. Ja tutkii allergian.

      Virtsatietulehdus on yksi erittäin vaarallinen tulehdus, jos eitä ei hoida ja se leviää. Lue aiheesta lisää.

    • Lääkäri vinkkas

      C- vitamini, pari semmoista megan taplettia, ei mielellään pore, koska ne on synteettisiä.

      Tulee halvaksi ja on harmitonta, ja muuten hyödyllistä.

      Sitten kehosi on niin hapan, ettei basilli elä.

      • Anonyymi

        Tässä on kyse bakteereista jotka aiheuttavat virtsateiden tulehduksen .ja bakteerit hoidetaan aina pois ainoastaan antibitiikalla , ei siis millään yliannostuksilla c vitamiineja . Mistä basilleista muuten puhut ?????


    • in kivääriä

      Inkivääri, juomana . Katso netistä . Keität ja juot.

      • eatbred

        Paljon hapanta juomaa niin lämpinä ettei polta, inkiväärillä ja kamomillalla maustettua. Kaneleisssa on muutamia lajejeja, joille olen allerginen, ne eivät sovi. vaan pahentavat tulehdusta.


      • Anonyymi
        eatbred kirjoitti:

        Paljon hapanta juomaa niin lämpinä ettei polta, inkiväärillä ja kamomillalla maustettua. Kaneleisssa on muutamia lajejeja, joille olen allerginen, ne eivät sovi. vaan pahentavat tulehdusta.

        Mutta ne eivät kuolema bakteereita vaikka miten sekoittelet mausteita . Bakteerin ei pure muu kun antibiotika


    • homeopatia auttaa

      Suosittelisin asiantuntevaa homeopaattia.

      • arjen komiikkaa

        Tämä oli ehkä paras yön pimeinä tunteina tuotettu pläjäys...


      • aamu komiikkaa
        arjen komiikkaa kirjoitti:

        Tämä oli ehkä paras yön pimeinä tunteina tuotettu pläjäys...

        Ja jälleen aamulla mielenterveyspotilaat pääsivät tietokoneen äärelle viihdyttäåmään itseään.


    • loppu..

      Minulla oli kroonisena 10v, v,,,tulehdus, jätin maidon pois, ja tulehdus loppu.

    • Pieniä neuvoja

      En jaksanut lukea kaikkia ohjeita mitä olet saanut, joten ehkä tulee toistoa.
      Kyllä sun nyt pitäisi alkaa antibiotiikka kuuri, että ei mene vain munuaisiin.
      Sitten sen jälkeen voisit testata ehkäisevänä hoitona Hiprex 1g, jota yleensä annetaan katetripotilaille. Estää jotenkin että bakteerit eivät pääse lisääntymästä, ehkä pH muuttuu. Sitten vielä yksi tärkeä asia on että aina pestä alapää vessassa käytön jälkeen, koska monesti E.coli (Suolistobakteeri, kuuluu normaaliflooraan)aiheuttaa naisilla virtsatietulehduksen. Naisten virtsatien putki on niin lyhyt.
      Anteeksi huono Suomi. Olen asunut niin kauan täällä lahden toisella puolella.

      • eatbred

        Näin on marjat. Hyviä neuvoja antibioottikuurin jälkeen!


      • Joops2

        :D :D anteeksi hoono soomi.... :D :D


      • Lampaankääpä

        Minulla monta kertaa vuodessa , aivan ikävää , onneksi tena keksitty ,jos istun niin hyvä mutta kun nousen seisomaan , ihan kuin pullo aukeaa ja sitä tulee hetken ei kerkiä aina vessaan ,vaippa täyttyy


    • Ei. Ei Antibioottia!

      ............jatkuu.
      B. Antibiootti=haitallisia bakteereita tappava, joka on hyvä, MUTTA kun se tappaa myöskin hyvät-tarpeelliset Probiootti bakteeritkin (mhb) joka Ei ole hyvä!
      Kun penisilliini(=home-antibiootti) keksittiin vahingossa todettiin sen tappavan haitallisia bakteereita, mutta kenellekkään ei tullut mieleen se seikka, että se tappaa KAIKKI bakteerit, myöskin nämä tarpeelliset probiootti bakteerit! Jatkuu.........
      Kokonaan linkissä:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/
      ......


      Tulehdukset parannetaan noilla kolmella tärkeimmällä L-a, L-b ja Bif hyötybakteereilla "tehosessioina"!

      .............jatkuu.
      Vaikeasta hiiva-tulehduksesta paranet kun emätinkapseleiden lisäksi syöt 6-vuorokautta limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteeria 30-miljardia bakteeria/vrk(esimerkiksi Asidophilus plus kapseleita 10-kpl/vrk) ja sen jälkeen 2-kapselia/vrk.
      Muista että: Hiivatulehduksessa on yhtäaikaa hoidettava myöskin kumppanisi! Jatkuu linkissä:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/08-09-2010-meijereiden-takia-maidon-kasittelyssa-on-vakava-terveysuhka-maidon-homogenointi-on-lopetettava-valittomasti/mhb-naisten-vaivat-vauvan-odotus-lapsi-ja-parantavat-maitohappobakteerit-tarkea-ala-lammita-mikroaaltouunissa/

      • Pieniä neuvoja

        Voi voi! älä hyvä ihminen sekoita nuoren tytön päätä puhumalla hiivatulehduksesta kun kysymys on virtsatietulehduksesta.
        Eika antibiootti ( on olemassa monta sorttia, anaeroba- ja aeroba baktereita) kaikkia bakteereita tapa. Yleensä tehdään viljely bakt. laboratoriossa. Vaikka yleensä aiheuttaja on E.coli nuorilla tytöillä.
        Lääkäriin vähän äkkiä pitäis mennä.


      • TULEHDUS parannetaan
        Pieniä neuvoja kirjoitti:

        Voi voi! älä hyvä ihminen sekoita nuoren tytön päätä puhumalla hiivatulehduksesta kun kysymys on virtsatietulehduksesta.
        Eika antibiootti ( on olemassa monta sorttia, anaeroba- ja aeroba baktereita) kaikkia bakteereita tapa. Yleensä tehdään viljely bakt. laboratoriossa. Vaikka yleensä aiheuttaja on E.coli nuorilla tytöillä.
        Lääkäriin vähän äkkiä pitäis mennä.

        noilla kolmella L-a, L-b ja Bif hyötybakteerilla tehosessioina, oli tulehdus bakteerin, hiivan, viruksen, jne aiheuttama! Se on noin helppoa kun tietää mitä pitää tehdä:
        http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-rankat-bakteeri-kokeet/

        Ja kun vastaat viestiketjun aloittajalle niin lue mitä hän kirjoittaa!
        >>>>Olen 19v nainen, kävin 2-3 viikkoa sitten virtsatietulehdus testeissä ja sehän sieltä löytyikin. >>>>>>>>Ongelmana on se että haluaisin hoitaa tämän kotikonstein koska olen yliherkkä antibiooteille ja vältän niiden käyttöä viimeiseen asti.


      • Anonyymi

        Tavallisesti otetaan probiotteja saman aikaisesti


    • Happo-emästasapaino
      • hyödytön linkki

        Paljon vaahtoamista mutta sisäisesti ristiriitaista. Ilmeisesti tekijä on copypastennut asioita eri yhteyksistä eikä hahmota olenkaan, mistä on kyse.


      • Hahmotukset
        hyödytön linkki kirjoitti:

        Paljon vaahtoamista mutta sisäisesti ristiriitaista. Ilmeisesti tekijä on copypastennut asioita eri yhteyksistä eikä hahmota olenkaan, mistä on kyse.

        Ja skepo kun ei hahmota tuon taivallista!


      • islanninjäkälä
        hyödytön linkki kirjoitti:

        Paljon vaahtoamista mutta sisäisesti ristiriitaista. Ilmeisesti tekijä on copypastennut asioita eri yhteyksistä eikä hahmota olenkaan, mistä on kyse.

        Kannattaa hoidattaa kuntoon (lääkärillä) ja senjälkeen joka päivä huolehtia C-vitamiinin saannista. Itse otan väh. 500 mg/vrk.
        Monet käyttävät paljon suurempiakin annoksia, mutta munuaisia ei pidä liikaa rasittaa myöskään.
        Itselläni oli aikoinaan vuoden tulehduskierre, aloin lisätä C-vitamiinia (1000 mg), join kultapiisku, ja peltokorteteetä päivittäin 1 litran verran viikon ajan, sitten muutaman päivän taukoa, sekä myös probioottia päivittäin,
        aluksi iltaisin 2 kapselia, myöhemmin 1.
        Siihen katkesi tulehduskierre.
        Antibiotit olivat kyllä saaneet vatsan todella huonoon kuntoon. Probiootteja syön edelleen 1 iltaisin, ja juon runsaasti vettä.

        Tulehduksen voi aiheuttaa kylmän lisäksi myös liika kuumuus/helteinen ilma, kuten tälläkin hetkellä on. Myös kova stressi tai hermostuminen voi saada tulehduksen aikaan. Kaikki nuo koettu monesti.

        Mutta tosiaan tuo jo olemassa oleva tulehdus kannattaa hoitaa ensin pois. =)


      • Anonyymi
        islanninjäkälä kirjoitti:

        Kannattaa hoidattaa kuntoon (lääkärillä) ja senjälkeen joka päivä huolehtia C-vitamiinin saannista. Itse otan väh. 500 mg/vrk.
        Monet käyttävät paljon suurempiakin annoksia, mutta munuaisia ei pidä liikaa rasittaa myöskään.
        Itselläni oli aikoinaan vuoden tulehduskierre, aloin lisätä C-vitamiinia (1000 mg), join kultapiisku, ja peltokorteteetä päivittäin 1 litran verran viikon ajan, sitten muutaman päivän taukoa, sekä myös probioottia päivittäin,
        aluksi iltaisin 2 kapselia, myöhemmin 1.
        Siihen katkesi tulehduskierre.
        Antibiotit olivat kyllä saaneet vatsan todella huonoon kuntoon. Probiootteja syön edelleen 1 iltaisin, ja juon runsaasti vettä.

        Tulehduksen voi aiheuttaa kylmän lisäksi myös liika kuumuus/helteinen ilma, kuten tälläkin hetkellä on. Myös kova stressi tai hermostuminen voi saada tulehduksen aikaan. Kaikki nuo koettu monesti.

        Mutta tosiaan tuo jo olemassa oleva tulehdus kannattaa hoitaa ensin pois. =)

        Tulehdusta ei aiheuta kylmä ilma mitenkään ainoastaan bakteerit jotka voivat olla esim colibakteereita jos on pyrkinyt vessassa käynnin jälkeen väärään suuntaan . Kylmällä ei ole bakteerien kanssa mitään tekemistä


    • karpalo18

      Kokeile etikkaa sekoitettuna veteen. Itselläni auttaa, kun otan heti, kun ensimmäisiä oireita ilmaantuu..

    • potilas2

      Lääkäriin vaan. Virtsatietulehdus ei useimmiten mene ohi ilman antibiootteja. Itse parhaillaan Trimopan kuurilla taas kerran. Bakteeri joka tulehduksen aiheuttaa olisi hyvä saada heti selville. Itsellä vaihtui lääkkeet kun viljelytulos tuli olikin toinen bakteeri mitä hoitaja (joo siis ei edes lääkäri)minulle määräsi.

      Terveyskeskusten alas-ajo tulee kyllä yhteiskunnalle ja potilaille kalliiksi sekä vaaralliseksi.

    • veteraani nainen

      Minä käytän tulehduksen estoon karpalomehua. Mutta on tärkeää, että mehu ei ole mitään tavallista siwan sokerilitkua vaan todella 100 prosenttista mehua, jota myydään niissä LASIPULLOISSA esim. S-marketeissa. Kallistahan se on mutta ei siihen läheskään pullollista päivässä mene, desikin tuota tiivistä ainetta riittää,
      Lisäksi käytän luontaiskaupasta ostamiani Tyrniöljykapseleita , Omega 7( saa myös apteekeista). Ne vahvistavat virtsaputken limakalvoa oikein tehokkaasti.Sinun tapauksessa ehdottomasti ensin lääkärille !!

    • Matti.

      Juo soodavettä niinkausn, että helpottaa!
      Teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä.
      Voit juoda vaikka kymmenen annosta päivässä.
      Parantaa varmasti.

      • Anonyymi

        Tavallinen vesi juotavaksi on ihan hyvää terveelle ihmiselle


    • SERTO parantaa

      Skeposet juo litran SERTOA päivittäin virtsatietulohdekseen ja siten paranevat.

    • paree hoitaa ite

      Allopaattinen lääketiede (koululääketiede) on Kuhnin kuvaamaa normaalitiedettä parhaimmillaan. Olemme kuitenkin lähestymässä hetkeä jolloin lääketieteessä tapahtuu paradigman vaihto ja sekavat teoriat saavat antaa tilaa uusille, todellisuutta paremmin kuvaaville malleille.

      Murrosta pidättelee vielä hetken se tosiasia, että allopaattisen lääkebisneksen kannalta sen perustana olevan teorian heikkoudet ovat paremminkin siunaus kuin kirous. Mikäli allopaattinen lääketiede korjaisi perusteorioidensa heikkoudet, tuhoaisi se samalla oman tuottoisan liiketoimintansa.

      Väitänkin, että allopaattinen lääketiede on tätä nykyä lähinnä tieteelliseksi hiottu menetelmä jonka avulla yksilö kyetään oireita peittelemällä saattelemaan pois homeostaasista.

      Tämän jälkeen voidaankin siirtyä core-bisnekseen eli kontrolloimaan ja säätelemään saavutettua epätasapinotilaa kemikaalien ja kirurgian avulla. Kyseessä on siis nerokas bisnesmalli joka takoo rahaa sitä enemmän mitä suurempi osa kansasta saadaan ajautumaan pois homeostaasista.

      Tämän pohjalta käy ymmärrettäväksi myös se, miksi allopaattinen lääketiede jatkuvasti vähättelee ruokavalion ja elämäntapojen merkitystä terveyden ylläpidossa sekä tukee ruokavaliosuosituksia joita noudattamalla homeostaasin ylläpitäminen on pidemmällä tähtäimellä lähes mahdotonta.

      Allopaattinen lääketieteemme on liiketoiminnan ala joka takoo suuria voittoja homeostaasista sivuun ajautuneiden massojen tietämättömyyden kustannuksella.

      Näillä voitoilla voidaan huoletta synnyttää tusinoittain parhaaseen katseluaikaan näytettäviä lääkärisarjoja sekä ”dokumentteja” joiden tarkoituksena on myydä allopaattinen inkvisitio massoille edistyksellisenä tieteenä.

      Ikävä tosiasia kuitenkin on, että käynti allopaattisen lääkärin vastaanotolla jättää ongelmien alkusyyn lähes poikkeuksetta hoitamatta samalla kun niistä kertovat oireet pyritään piilottamaan jollain puoli-ilmaisella öljypohjaisella kemikaalilla jonka patenttitodistus, pseudotieteelliset tilastotutkimukset sekä ennen kaikkea massiivinen markkinointikoneisto on muuttanut ihmelääkkeeksi. "

    • Ruokasoodahoito
    • todennäköisesti

      Karmeaa, mutta totta. Elin äijänä 20 v. virtsatietulehdusta ennenkuin lääkäri määräsi antibioottikuurin.
      Se tuntui tepsivän alku napeista alkaen. Ei siihen mitkään muut keinot kuin vain antibiootit auttaneet.
      Sitä en tiedä miten nopeasti tulehdus voi uusiutua. Sen koin että kesät olivat helpompia aikoja.

      Perusterveyden itse hoidan lääkkeettömästi tavalla johon lääketiede ei voi yltää.
      Riittävää liikuntntaa ja monipuolista ravintoa lääkäritkin ihmisille suosittelevat.

    • KehoEmäksiseksi

      Pidä kehosi emäksisenä ruokavalion avulla, niin mikään tauti ei iske.

    • nestepesuaine

      En varmaan auta asiassa, mutta tuli mieleeni, kun ihmettelin erään pesuaineen ph arvoa (oli 5 kieppeillä) ja aloin lukemaan asiasta. Se on hapanta siksi, että se on erityisesti alapääpesuun hyvää happamuutensa takia. Yksi syy virtsatien tulehduksiin on helposti emäksiset pesuaineet tai neutraalit.
      Kannattaa siis käyttää alapää pesuun jonkin verran happamia pesuaineita, jos ei sitten pelkällä vedellä vaan pese.
      Yhteiskuntamme on sen verran eksynyt todellisuudesta, että ostamme hyvätuoksuisia saippuoita yms. ja se tärkein jää huomioimatta.
      Muuten en olisi huomannut ph arvoa, mutta kun pesin kasvojani aineella ja meni hiukan huulille, että maistoin suolaisuuden. Ihmettelin ja siksi otin selvää.

    • Enkerrosulle

      Suomalainen terveydenhuolto on vaan sitå sun tätä. Palkka ja jatkuvuus on enemämmän, kuin lähimmäinen.

    • kanta-asiakas

      Suomalainen terveydenhuolto on hyvätasoista EU:n ja maailmankin mittapuilla mitattuna.
      Mm. urheilulääketiede aivan kansainvälisen kehityksen huippua.

    • vuosikymmenten_takaa

      Tämä keino on annettu ohjeeksi sellaiselle, jolle jo oli kokeiltu lukuisia laajakirjoisia antibiootteja vaikeassa munuaisaltaan tulehduksessa ja jonka oireet pahenivat annetuista hoidoista. Ohje oli seuraava ja se tehosi tuolloin.

      Lubiofos luontaistuote ( nykyisin ei tunnettane enää)
      Echinaforce luontaistuote
      Seuraavat kasvikset keittona: nauris (antibioottisia vaikutuksia nimenomaan keitettynä), porkkana, purjo ja omena

      Keittoa tuli nauttia useamman kerran vuorokaudessa ja se oli vakavasti sairaalle hyvin tehokasta. Luontaistuotteiden annostelu ei ole jäänyt mieleen.

      Ilahduttavaa olisi, jos ohjeesta olisi apua myös muille vaikeassa tulehduskierteessä oleville. Ainakaan kovin vaarallisista aineista ei liene kyse, ellei sitten ole noille allerginen.

    • Toivo.Lång.Inkeroinen

      Jotenkin minusta tuntuu että potilas on liikenteessä tuuripelillä kun kysymyksessä ovat tulehdusperäiset sairaudet.
      Miehenä eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu tuli ongelmaksi n. 60 vuoden vaiheilla. Eturauhasta höylättiin kun lääkehoito ei tuntuvat tehoavan. Siitä olikin hyötyä.

      Jossakin vaiheessa föliin lyöttäytyi virtsatietulehdus. Kuitenkaan se ei näkynyt labrakokeissa.
      Nyt lääkäri, jonka vastaanotolla olen joskus käynyt, epäili virtsatietulehdusta. Määräsi antibioottikuurin.
      En lopettanut sitä vaikka tiettyj allergisia oireita olikin havaittavissa.

      Lääkekuurista olikin apua. Siitä en tiedä miten pitkään.
      Tulehdusoireita olen kärsinyt ainakin 20 vuotta. Niin että ihan sattumapeliähän tulehdusten hoitaminen näyttää olevan.

    • Aboriginaali
    • Eilentämänkärsinyt

      Minulla selvisi Särkylääkkeillä, runsaalla veden juomisella ja kuuma jyväpussi/-tyyny alavatsan päälle! Kyllä auttoi

    • Kauhistunut2

      Moi Pfft, minulla on verta virtsassa, olen viime aikoina oksennellut kovasti, ruoka ei maistu. Jätä viina kokonaan pois ja korvaa se aluksi maidolla ja vedellä tai teellä ja sitten voitkin jo imaista pari olusta, kun olosi kohenee. Älä juo dieettilimuja, sillä ne ovat älyttömän vaarallisia. Pistä lämmintä jalkoihin ja peitä itsesi lämpimästi myös nukkumaan mennessä.

    • Vessanpeikjoko

      Mä oon melke aina hoitanu antibiooteil paitti kerran ku en jaksanu raahautua lääkärii asti ni join järjettömän kasan vettä, kökötin kusella viide min välein ja seuraavana päivänä ku olis voinu men lääkärii ni olo oliki parempi joten aattelin jatkaa veden juontia ja olla vaan himas. Sitä seuraavan päivä aikana oireet loppu kokonaan > tauti meni itestään ohi :D suositteĺen kotihoidoks siis jatkuvaa kusel käyntiä niin et se pissi ei oikeesti kerkee olee siä rakos ku jobku vartin max. Ja sillee si kunnes olo vähä helpottuu

    • lekurimies

      HIPEXAL ON LÄÄKÄREIDENKIN KÄYTTÄMÄ EI-ANTIBIOOTTI. Ota sitä ja karpaloa.

    • Anonyymi

      Omena viinietikka ja ruokasooda molemmat on erikseen hyviä

      • Anonyymi

        Siis tarkoitat ilmeisesti ennalta ehkäisevästi jotenkin , mutta omenat eivät paranna mitenkään tulehdusta jonka aiheuttaa bakteerit .


    • Anonyymi

      Mene lääkäriin ja ota lääkkeet mitkä määrätään ennekin tulehdus menee munuaisiin asti, silloin olet todella tilanteessa joka on vakava

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe