Kokemuksia kylpytynnyristä?

tekee mieli paljuun

Tarkoitus hankkia kesämökin saunan viereen kylpytynnyri. Millaisia kokemuksia kylpytynnyreitä? Huonoja, hyviä?
Minkä valmistajan tynnyreistä hyviä kokemuksia?
Kertokaahan...

71

31172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljussa ollut

      Kokemus on hyvä. Klooritabletin hankkii ni kelpaa joka ikäsortille. Helppp lämmittää! Kannattaa jos paikkaa sille on. (Katos, leveä...)
      Merkkiä en muista kun vierailla kävin. Kiva rentoutumispaikka.

    • tekee mieli paljuun

      Vielä lisäkysymys. Mitä vettä käytätte kylpytynnyrissä? Ihan järvivettä, vai olisiko kaivovesi parempi hygieenisyyden kannalta?

      • Anonyymi

        Puhdas vesi ja kloorilla ohjeen mukaan vesi käsitellään aika ajoin.Mikäli ei kloori allergiaa ole.Hygieenisyys asia tietysti täytyy olla kohtuudella hygieninen ja järvivesikin aivan hyvää.Onhan tämä ajankulua kun pyttyä ei lämmitä liian kuumaksi. Vettä ei kannata säilyttää koko kesää jos tilaisuus on vaihtaa uusivesi.


    • kivaa on

      Hygienista en tiedä mutta meillä kaivesi ei ala lämmittäessä haisemaan tunkkaiselle. Järvivesi vaikka onkin puhdasta, antaa jotenkin imelän hajun. Jos oma järvivesi ei haise niin siitä vaan.

    • mielipide:

      Meillä on ollut useita erilaisia tynnyreitä vuokralla.

      Ehdoton voittaja on sellainen (merialuuminista?) tehty, jossa ei ole vesitilaa penkkien alla. Se lämpenee todella nopeasti kun on vähemmän vettä ja hyvin hygieeninen ja helposti pestävä.

      Meillä ei ole järvivettä ole ollut tarjolla, pelkkää vesijohtovettä. Kai järvivesi käy hyvin, mutta sen kyllä vaihtaisin joka kylpykerran jälkeen.

      • Anonyymi

        Ohho on melkoisia juttuja täällä.Mitähän nämä ovat oppineet esm.ihan jo lapsena.....saati aikuisena.Jotenkin tuntuu että on nuo kirjoitukset. Kuin ei mitään tiedetä.joo pa juu


    • Kannatan alumiinista

      Varmaankin merialumiinista tehty tynnyri on helppohoitoinen, niin luulisi? Niitä näkyy olevan saatavana myös ulkopuolisella puuverhouksella. Tosin puuverhouksenhan voi tehdä itse, säästää varmaan siinä kun alumiinialtaisen tynnyrit ovat muuten kalliimpia kuin puutynnyrit.
      Ja kamiina ruostumattomasta teräksestä, kestää sitten ulkoilmankin vaihtelut ja erilaiset säät.

    • Minä olen Sinuhe

      Paska ostos.

      Hanki ulkoporeamme

    • 25v

      Kylpytynnyri mökille järvern rannalla, pöyristyttävän tyhmä ajatus. Mutta jokainen taaplaa tyylillään.

      • mahtavaa

        Sinusta voi olla mutta minusta paras juttu koko mökillä. Talvella myös käytässä ja todella mukavaa olla kun lunta sataa ja veden lämpötila 40C.


    • 52v

      Ei ollenkaan tyhmä. Kaikki eivät ole hyviä uimareita, ranta voi olla syvä tai vaikka liejuinen. Vesi on suurimman osan ajasta kylmää. Kylpytynnyrissä voi lillutella lämpimässä vedessä ulkoilma ympärillä. Tiukalla budjetilla ei ehkä mökin ensimmäisiä hankintoja mutta joskus sitten..

    • Musclemax

      Meillä on ollut Kiramin kuusipuinen peruskylpytynnyri mökillä jo 8 vuotta. Hyvä vempain erityisesti aikaisin keväällä ja myöhemmin syksyllä, kun vedet muuten kylmiä. Ehdoton lasten ja mökkivieraiden suosikki, maksoi aikanaan netraudassa kuljetuksineen n. 1000 euroa. Vesi nostetaan pumpulla järvestä, aikaa siihen menee noin tunti. Lämmittämiseen menee aika paljon puuta ja aikaa, veden lämmöstä riippuen n. 2h. Käytämme usein myös "jätepuuta" tms. risua mitä mökille aina kertyy. Tässä on sisäpuolinen kamina. Puisessa tynnyrissä on pienenä pulmana haristuminen, eli keväällä ajoissa kannattaa täyttää turpoamaan vaikka ei käyttäisikään ja antaa tynnyrin turvota. Samaten sisäpuolisen kaminan sytyttäminen on välillä vähän tempukasta, mutta sen oppii kyllä. Tynnyri on meillä rannassa avotaivaan alla ja siinä on erillinen kansi.

      Tynnyrimme alkaa kohta olla teknisen käyttöiän loppupäässä ja uusi tulee ihan varmasti tilalle, panostan seuraavassa joko muoviseen tai merialumiiniseen sisukseen. Kannattaa myös ottaa piippuun riittävä määrä jatkopaloja, että saa kunnon vedon ja perustukset kannattaa näissäkin hommissa tehdä kunnolliset.

      Valmistajia on monia, varmasti kaikki ok. Tuo Kirami taitaa olla vanhin ja netrautakin niitä myy.

      Suosittelen, hyvä hankinta.

      • erittäin tyytyväinen

        samat kokemukset ja vaikka järvivesi on ihan juomakelpoista niin silti meillä tynnyri ollut jo liki 6 vuotta. Ravistuu talven jälkeen mutta 1 tunnin suihkutus tekee taas tiiviin ja lämpiää kesällä 2 pesällä. Talvella menee sitten puuta enemmän mutta en tiedä muuta niin mukavaa ja halpaa kokemusta kuin 15 pakkasella istua tynnyrissä 38C vedessä ja lunta sataa hiljalleen hiuksiin....se on kokemus ja taas odotan syksyn kelejä. Meidän 8 vee tyttö oppi sukeltaa ja uimaan tynnyrissä....nyt on kilpauimari ja Suomen parhaimistoa ikäisissään. Kaverilla on sisäallas lasikuitua mutta ei ole minun juttu....puuta se olla pitää ja se on tynnyri eikä muovikippo.


    • ei pöntömpi hankinta

      itsekin ajattelin, että on hölmöä hankkia mokoma pönttö järven rannalle. Nyt siinä on lilluttu illat pitkät tunti tolkulla maisemista nauttien. Vieraatkin on ihmetelleet, miten mukavaa siellä on katsella kauniita maisemia.
      Toki kivaa järvessäkin on makoilla patjan tai uimarenkaan päällä mutta saattaa tulla kylmä pidemmän päälle.

      Kiramin Vekkuli, ulkopuolinen kamina, ei ainakaan vielä mitään moitittavaa. Suojakansi niin ei mene roskat ja lintujen jätökset altaaseen.

      Sisäpuolisen kaminan tyhjennys lienee hankalampaa, kannattaa miettiä näitäkin asioita.

    • Kylpijä
      • takuu juttu

        tup sähkönkulutus ei pidä paikkaansa sillä jos tuo määrä pidetään vettä 25 niin jos pakkasta on -30 niin menee takuulla pikkuisen sähköä....15 euroa menee jos vrk:ssa.


    • nordicpro1

      Hanki lasikuitutynnyri ulkokamina. Mielestäni kaikista järkevin vaihtoehto, koska käyttöikä pidempi ja helppo huoltaa. Kannattaa kilpailluttaa eri valmistaija Viroa myöten.

      • kiitos ei

        se lasikuitu on todella inhottavan tuntuista kun istuu...puu on aina puuta ja sen voi vaikka polttaa kun tulee vaihto...mihin sen lasikuidun laitat...puuta senkin ympärys on eikä lasikuitukaan ikuista ole. Ja erittäin liukas.


      • Lasikuitutynnyri

        Meillä on mökillä juurikin tälläinen ratkaisu. Ei ole yhtään liukas. Laitoin tänäkesänä siihen porepumpun ja valot.

        Vetenä käytetty kaivovettä, koska matala lahti ja humusta järvivedessä. Voin laitella kuvia jakoon jos viikonloppuna saan otettua.


      • Tyytyväinenlasikuituun
        kiitos ei kirjoitti:

        se lasikuitu on todella inhottavan tuntuista kun istuu...puu on aina puuta ja sen voi vaikka polttaa kun tulee vaihto...mihin sen lasikuidun laitat...puuta senkin ympärys on eikä lasikuitukaan ikuista ole. Ja erittäin liukas.

        Lasikuitu ei todellakaan ole inhottavan tuntuista. On peilin sileää ja tästä syystä hygieenistä ja todella helposti puhdistettavissa. Liukkauden poistamiseksi ainakin meidän paljussa pohjassa ja penkeissä on tehty liukastumisen estävät ns. pyöreät nystyrät. Lasikuitupaljua ei tarvitse yhden ihmisen elinkaaren aikana todennäköisesti hävittää, kestää nimittäin aika helposti 50v ja toden näköisesti vielä pidempäänkin. Ei mätäne niin kuin puupalju. Ja jos meinaa sen joskus hävittää niin kierrätykseen vain. Jos vahinko sattuu niin lasikuidun korjaaminen kotikonstein on helppoa ja edullista eikä vaadi erikoistaitoja. Suosittelen kaikille lasikuitupaljuja!


    • tekee mieli paljuun

      Kiitos kaikille monipuolisista vastauksista!
      Tältä pohjalta on hyvä ruveta miettimään, minkälaisen tynnyrin lopulta hankin? :)

      • nordicpro1

        kokemuksieni perusteella voin sanoa, että kuusesta tai männystä valmistettu tynnyrillä ei ole käytön kannalta mitään eroa - molemmat yhtä hyviä kunhan muistaa huoltaa aina välillä. Puutynnyri on hieman edullisempi lasikuituun verrattuna, mutta käyttöikä on vuosissa mitattuna lyhyempi ja puhdistus työläämpi.Lasikuitusisustan pystyy painepesurilla hetkessä puhdistamaan. Jos ehdottomasti haluat puusta valmisetun tynnyrin niin kannattaa myös miettiä lämpökäsitellystä puusta tehtyä paljua, koska se ei turpoa eikä kutistu niin paljon kuin peruslankku. Toisin sanoen puu elää kosteuden mukaan.
        Minkälaiset odotukset sinulla on paljun suhteen ja minkälainen budjetti, ehkä osan suositella sinulle jotain sopivaa? :)


    • Kylpysaavi?

      Vähän aihetta sivuten.

      Minulla on jo pitkään ollut haaveissa ns. kylpysaavin hankkiminen. Eli kyseessä olisi vähän pienempi kylpytynnyri, jonka vesi lämmitettäisiin erillisessä padassa ja jossa mahtuisi kylpemään yksi ihminen kerrallaan. Ennen vanhaan tällaisia oli puusta ja pellistä valmistettuja, mutta nykyään en ole sellaisia nähnyt missään.

      Jos joku lukijoista tietää valmistajan, joka tekee tällaisia, niin olisin kiitollinen vinkistä.

      • adghk

        Osta käytetty kylpy- tai istuma-amme. Niitä saat remontoijilta usein ilmaiseksi kun säästyvät hävityksen vaivalta.


      • Merialumiinia

    • paljurakentajat alu

      Ostin omani viime talvena nettimarkkina.com paljurakentajat Salo. Alumiinista tehty mutteri kuten Kiramin 1400. Kiva käytellä ja olla yms, mutta muutama asia tässä huonoa. Minusta oli edullinen, pari tonnia.

      Yleisesti taitaa olla nuo kamiinoiden tehot kW ilmoitettu siten, minkä edestä puuta palaa tunnissa, hyötysuhde noissa kuitenkin n.30 % eli ei se kylmä vesikuutio missään reilussa tunnissa lämpiä.

      Talvella lämmönhukka melkoinen ulkopuolisessa kamiinassa ja toimii myös mahtavana jäähdyttimenä sitten kylvyn jälkeen. Kiertoa ei voi tukkia, ettei kamiina jäädy.

      Toisekseen ulkopuoliseen kaminan sisälle kertyy ihan roimasti töhkää, vaikka on hiekkasuodatin käytössä ja veden vaihto 3 käyttökerran jälkeen. Sitä saa sitten huuhdella sieltä ulos ja odotella, että huuhteluvesi valuu pois välillä.
      Talvella kaikki vedenlutraukset hankalia.

      Omasta alupaljustani;
      -jalkakuppi pyöreän mallinen, ihan kiva poikkeus, mutta pohja oli varmaan hitsatessa pullahtanut kuopalle. tänne monttuun jää sitten se viimeisin töhnävesi 25 litraa, joka tarvii ottaa vesi-imurilla pois. äyskärihomma on ainakin talvella aika inhottavaa ja kesällä tulee hiekkaa välillä niin pohja naarmuuntuisi.

      -kaminan alalähtö on pohjan tasalla, eikä vähän ylempänä kuten Kirami, töhkävesi jää lillumaan myös kamiinan pohjalle koska poistoyhde on supistunut nipoin ja kynsiliittimin ylemmäksi kuin kaminan lähtö.

      -em. ongelman hoitamiseksi kaminan täytyy laittaa nokalleen pyttyyn päin, jolloin tulee ilmalukko kaminan yläosaan. imettävä ilma pois.

      -ulkomitat sen verran suuremmat, että Kiramin kannet eivät sovi, tehtävä joku oma viritys. 1200 mm on levein lämmöneriste rautakaupassa, tulee sauma.

      -reunapuu painekyllästettyä, johon nojaillaan yms. lisäksi kyllästetty elää kuivaessaan niin paljon, että jiireistä tulee aika karut vuodessa.

      -kaminan luukun sisäpuolella ei ole valurautalevyä ja ilmaräppänän alla niin kapea suiru luukkua jäljellä, että vääntyy lämmetessään. siten menee liikaa ilmaa pesään ja liekki siirtyy hormiin. myöskään peltiräppänän säätö ei toimi lämmetessään vaan putoaa täysin auki. liika veto laskee kamiinan tehoa ja puskee enemmän kipinöitä piipusta ulos. pitempi piippu vaan pahentaa tilannetta.

      -altaan maalipinta menee haaleaksi missä aktiivihapella kyllästetty vesi seisoo

      -istuinosat lommahtaneet reunoilta alas, jää likavesi reunoille, penkkien alla ei eristettä jolloin persii alkaa jäähtymään ja muutenkin jäähtyy vesi tätä kautta talvella.

      Empä tiedä olisiko Kiramikaan ollut sen parempi, mutta nyt valintani olisi varmaan näkemättä Aluhulju Meri-6 ja siihen se kunnon kansi, voisi lapset siinä vaikka istua päällä terassilla ja pelata vaikka onkin tyyris kansi.

      • jari-pekka4

        Meilläkin ostettu täältä omamme jo kolmisen vuotta sitten,eikä ole tullut oikein vielä vastaan mitään valittamista. toiminut moitteettomasti niin kesällä kuin talvellakin. Paljon on toki kiinni siitä,miten paljua hoitaa ja kuinka laiskasti jaksaa huolehtii siitä. Itse ostimme pumput ja suodattimet ja muut,jottei vettä tarvitse jatkuvasti vaihtaa. meillä palju ollut talvisinkin käytössä suht usein,eikä pyllyn jäätymistä ole havaittu,ainakaan vielä. mielipiteitä on tietenkin yhtä monia kuin on käyttäjiäkin,mutta omaani en pois vaihtaisi kyllä! Ja meillä aika iso palju,jonka lämpiämiseen talvella menee noin kolmisen-nelisen tuntia,eli itsellä ei huonoa sanottavaa kyllä löydy.


      • palju alu
        jari-pekka4 kirjoitti:

        Meilläkin ostettu täältä omamme jo kolmisen vuotta sitten,eikä ole tullut oikein vielä vastaan mitään valittamista. toiminut moitteettomasti niin kesällä kuin talvellakin. Paljon on toki kiinni siitä,miten paljua hoitaa ja kuinka laiskasti jaksaa huolehtii siitä. Itse ostimme pumput ja suodattimet ja muut,jottei vettä tarvitse jatkuvasti vaihtaa. meillä palju ollut talvisinkin käytössä suht usein,eikä pyllyn jäätymistä ole havaittu,ainakaan vielä. mielipiteitä on tietenkin yhtä monia kuin on käyttäjiäkin,mutta omaani en pois vaihtaisi kyllä! Ja meillä aika iso palju,jonka lämpiämiseen talvella menee noin kolmisen-nelisen tuntia,eli itsellä ei huonoa sanottavaa kyllä löydy.

        niin ei se pylly nyt kiinni jäädy, mutta onhan se selvä että alumiini jäähtyy talvella jos siitä kohtaa on eriste unohtunut. samoin kun jalkatilasta. siinähän se näkyy kun lämpötila laskee noin 10 astetta yön ylitse ja toisen mokoman päivän aikana talven pikkupakkasilla, eli jos seuraavana iltana haluaa mennä vielä kylpyyn täytyy lämmittää 20 astetta vettä taas joka ottaa kuution vesimäärällä 1.5 tuntia.
        hyvin tuli selväksi töhkän määrä kun kamiinaan posotti yläreiästä vettä ja alkoi katsomaan mitä alhaalta tulee ulos.


    • kokemus oma ..

      Itsellä on aikoinaan v 2002 VIHE oy :ltä hankittu lasikuitu-tynnöri ja kyllä on hyvä ollut. Paljon parempi puutynnöriä juuri tuon puhdistettavuuden takia , on vieläkin kuin uusi ja hygienia kunnossa.

      Vesi tulee pumpullä järvestä, välissä on aktiivihiilisuodatin .

      alumiininen saattaa olla keston kannalta vielä parempi, ei ole kokemusta.

    • Jussi Koo
      • Tyytyväinen

        Kannattaa miettiä kylpytynnyrin materiaali. Mielestäni lasikuitu hinta/laatu suhteeltaan paras. Muovisista Pe on pitkässä juoksussa hankala. Naarmuuntuu helposti,jos jotakin kierrätys kamaa niin uv ja lämmönkesto on mitä on.Pahimmillaan 40 astetta ja alkaa pehmiään.


      • tutkia
        Tyytyväinen kirjoitti:

        Kannattaa miettiä kylpytynnyrin materiaali. Mielestäni lasikuitu hinta/laatu suhteeltaan paras. Muovisista Pe on pitkässä juoksussa hankala. Naarmuuntuu helposti,jos jotakin kierrätys kamaa niin uv ja lämmönkesto on mitä on.Pahimmillaan 40 astetta ja alkaa pehmiään.

        Kävin kevätmessuilla vertailemassa kylpytynnyreitä.Ei mitään uutta ollut tyrkyllä . Pe muovista valmistetu allas todella naarmuuntuu helposti. Kynnellä vedin pitkin pintaa niin naarmu jäi. Jotenkin tuntui jopa yhtä helposti naarmuntuvan kun puinen. Taitaa olla vanhempana melkoinen puhtaana pidettävä. No meille on jo tilattu http://www.ylo-muovi.fi/ Wanna kansi lämmitin asennetaan terassiin. Wannassa muotoilu on hyvä rappuset on iso plussa.


    • Vinkkejä peliin

      http://4.bp.blogspot.com/-W4hY4yJoTdk/U1lBOJcd7CI/AAAAAAAADH4/30epmux9LFA/s1600/DSC_0256[1].JPG

      Tekeeköhän kukaan Suomessa vielä oheisessa kuvassa näkyviä peltisiä kylpyammeita?

      Haluttaisiin mökille tuollainen, mutta käytetyt alkavat olla jo lähes puhkiruostuneita. Jos tuollaisen tekisi merialumiinista, niin se olisi ikuinen.

      Ajatus olisi, että pääsisi saunan jälkeen tuollaiseen vilvoittelemaan näin syksyisin ja kesähelteelläkin tuossa voisi olla kiva maata viileässä vedessä

    • tahtoo kylpyyn

      Itselläni on ihan sama idea ollut päässä jo pitkään! Todellakin, jos joku tietää peltisepän jolta voisi vaikka kyseisen ammeen tilata.

      Netissä olen löytänyt noita, esim. Englannissa voi ostaa isommista rautakaupoista ja varsin edullisesti. Katso vaikka ttp://www.mowermagic.co.uk/acatalog/GALVANISED-TIN-BATH---36-inch-PA_937.html#SID=398

      Johtunee varmaan maan kylpyamme -kulttuurista. Mutta miksei saisi myös tänne, onhan kesät ja syksyt nykyisin pitkiä ja lämpimiä meilläkin.. Harmittaa kovasti, kun ei tuollaiseen alle 80 euron hintaan saa täältä kyseistä peltiammetta!

      • Sais olla pidempi

        Toivottavasti joku alkaa tuomaan noita maahan. Kysyntää olisi. Tosin minua kiinnostaa tuo 54 tuuman malli, niin siinä pystyisi aikuinenkin kylpemään jollain tavalla.


    • Tyytyväinen

      Ostimme kylpytynnyrin noin vuosi sitten fisparssilta ja ollaan todella tyytyväisiä. On tullut vietettyä monta hienoa hetkeä tähtitaivasta katsellessa ja virkistävää juomaa nautiskellen;) perheen ja ystävien kanssa. Aika menee mukavasti ja juttu lentää. Meillä on kahdeksankulmainen octa tynnyri lasikuitualtaalla ja lämpöpuu verhoilulla, siinä on linkki http://fispars.fi/octa-fi.html. Ollaan oltu tyytyväisiä hankintaan ja voin vain suositella kaikille kylpytynnyriä harkitseville.

    • Kylpijä

      Hyviä kokemuksia. Käytössä 5 v ja tyytyväisiä ollaan. Vesijohtovesi vaihdetaan 4-5 kerran välein kemikaalina aktiivihappi.Altaaseen suihkun tai saunan kautta. Meillä Wanna http://www.ylo-muovi.fi/ . Hommattiin vielä kansi tuolta niin lämpiääkin nopeammin ja pysyy puhtaana. Yrittäjä oli sanansa mittainen joten homma meni niinkuin sovittiin.

      • ajatonmalli

        Tyytyväisiä ollan myös Wannan


      • tosityytyväinen

        Kiitos vinkistä.Tilasimme Ylö-muovista kylpy valmiin paketin ja asennuksen. Tilaus tulin juuri niin kuin olimme sopineet 5 min tarkkuudella.Asennus paikka todella hankala. Kertaakaan yrittäjä ei sanonut asiasta mitään negatiivista vaan viljeli positiivia huomautuksia,homma hoidettiin ja lopuksi juotiin kahvit. Kiitos vielä kerran.


    • kiraminomistajat

      Meillä on ollut 2,5 vuotta käytössä kiramin 6 hlön.palju muovisisustalla(tosi hygieeninen) ja ulkopuolisella kaminalla.Hinta 2000e on todellakin ostamisen arvoinen.
      Käytämme kaivovettä sekä vesijohtoverkko vettä,jos kaivosta ei riitä.
      Palju lämpeää lähes joka viikonloppu(sesonki syksystä kevääseen) pe la su ja sitten tyhjennys&pesu.
      lämpötilassa 30-40 on paras ja lämmittämiseen varsinkin talvella menee neljäkin tuntia-itse täyttö kestää puoli tuntia.

    • 85421

      Kyllä käyttäjät siitä tykkäs kun meillä oli sellainen, mutta itse kylläsytin sen puunaamiseen, että ei pöpöt leviä sitä käytettäessä. Nyt ilman kylpytynnyriä jo 2v. ja en halua ikinä uutta.

      • Kylpijä

        Harmilista. Meillä kaikki tykkää käydä ja pesuun saa kulumaan max 10 min. Aina sunnuntaina pestään valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten.
        Lasikuituinen Wanna Ylö-muovista. Kestävä pestävä ja tosi helppo kaikin puolin käyttää.


      • puhtaus

        Toi systeemi on meilläkin käytössä.Kuinka yksikertaista. Ja wanna käytössä myös.


    • tynnyr

      Tynnyri sopii pullealle naiselle.

    • Bakter

      Palju tai kylpytynnyri, voi jeeesus mitä junttiuden huipentumia. Näistä on hygieenisyys kaukana. No, kukin tyylillään. Karjalalippis-jengin hommaa.

      • Eibater

        Bakter, ei helmiä sijoille. kylpytynnyristä nauttii normi nainen ja mies ei se jolla on pikkurilli koukussa. ;)


      • Anonyymi

        Ime sinä .ersettä! .itun köyhä


    • Ei_enää_tästä_firmasta

      Ostin PihaPRO tynnyrin. En suosittele. Kaminan luukku ruostui vuodessa pilalla ja alumiinikamina rikkoutui. Uuden hankinta oli ko. firmasta mahdotonta. Eivät vastaa viesteihin ja puheluihin. Eivät korjaa tuotetta. Asiakaspalvelu töykeää ja asiakasta pompotetaan.

      • Onkooikeestinäin

        Oliko mikä malli pihaprolta? Miten kamina rikkoutui? Onko liian ohutta materiaalia vai mitä tapahtui? Mietinnässä tämän valmistajan palju siis....


    • KahvipannuP

      Ihania kommentteja, näiden perusteella tietää ainakin, että maalattu alumiininen haalistuu ja pe-muovinen naarmuuntuu ja pihaPRO siis vallan kokonaan tuhoutuu. 7 vuotta meillä oli Fimexin puu-palju jossa sisäpuolinen kamina ja se oli tosiaan sen koko ajan täynnä vettä (pakkasten tullessa tyhjennettiin, joskin kerran jäätyi pohjaan asti, ei haljennut edes) ja ehdottomasti oli hintansa (900€) väärti ostos, MUTTA puisen putsaamisessa on hirmuinen työ, ainakin 20min sai käyttää juuriharjalla ja mäntysuovalla ennen jokaista uutta täyttökertaa, eikä kaikkia rakoja edes saanut puhtaaksi. Painepesurilla kun pesit, lähti puun pinnasta tikkuja ja sai hioa koneella koko paljun uudestaan. Max. 2 päivää meni samalla vedellä, vesi vaihdettiin AINA ennen ensimmäistä kylpykertaa ja kemikaaleja ei käytetty koskaan. Vesi Porakaivosta! Sisäpuolisen kaminan kanssa ei myöskään saanut mitään järkevää kantta ja sanoisinkin, että se kansi on paljun TÄRKEIN varuste, vaikka kalliilta tuntuukin.

      Nyt se vanha on myyty ja aika hankkia helppohoitoisempi, onko se Kirami Cozy vai Drop allas, sen tarjoukset kertovat lähiaikoina...

    • Q89

      Kuusi vuotta PE muovisen paljun tyytyväinen käyttäjä. Ulkopuoli puuta. Ei koskaan kylmä eikä epämiellyttävä iholle. Helppo pestä. Naarmuja ei ole kyllä tullut kuin yhteen kohtaan, asennusvaiheessa. Ei haittaa lainkaan. En ymmärrä mitkä puukot ja puntarit päällä mennään kylpemään että saadaan naarmuja? Vaikka hiekkaa kulkee jaloissa, ei siltikään naarmuja lattiassa.

      Uppokamina, lämmittää nopeammin kuin ulkokameraa, tosi tärkeä ominaisuus. Tyhjentämiseen ostin biltemasta tuhkaimurin, kerran kaksi käytetty. Kansi tietysti, kun laittaa illalla kannen päälle ( ja piipun pois), niin aamulla vesi on vielä 33 asteista.

      Omani ostin Virosta, hyvää työtä ja paljon edullisemmin kuin kotimaiset vaihtoehdot.

    • tynnan

      No tuota noin..kokemuksia kyselet tynnyristä..
      Kolme vuotta sitten naapureiden kanssa kylvettiin tynnyrissä mökillämme. Naapurin pyöreähkö rouva antoi laittaa käteni uikkareihinsa, jokakerta kun Pertti lähti löylyttelemään. Kyllä nautin, nautin ...niin..

    • Eivirosta

      Kotimainen valmistettu lasikuidusta. http://www.wanna.fi/wanna_kylpytynnyrit/ . Sisällä askelmat helpottaa kulkua. Istuimet muotoiltu ja kallistettu selkänoja. Ollaan tosi tyytyväisiä ja moni tuttu jotka on käyneet kylpemässä ovat hankinnet Wannan.

    • ohoettä

      Mielenkiintoinen mainos noilla virolaisilla fisparsilla. Näyttävästi esillä alennetut hinnat ja vieressä alennetut. Ei vät vaan ole ikinä noilla hinnoilla myynee. Suosi kotimaista Wanna kovasana. Oli vuokralla juuri ja syksyllä ostan oman.

      • eimollata

        Fispars on AAA luokiteltu Suomalainen yritys. Kannattaa tarkastaa vaikka yritysrekisteristä ennen kuin puhuu omiaan;) Ei taida Wanna mennä kaupaksi kun pitää muita mollata kyseenalaisin perustein.


    • kusilaitu

      Ensin tuli puiset kylpytynnyrit. Siten alkoi niiden halpa myynti nyt on alkanut pe muovisten halpamyynti. Lasikuituinen sen kun kestää ja on pitkä ikäinen.

    • PihaPro_vai_Kirami

      Piti ostaa Kirami, ostin PihaPron. Mikäli olisin nähnyt PihaPron livenä, olisin ostanut Kiramin. Hxtuttaa metalliset kaminan putkien läpiviennit altaan puolelle, pohjaventtiili on kuin kylpyammeessa ja tuskin pohjan matalimmassa kohdassa. Tilasin tummat portaat, portaat vaaleat ja väri tuli mukana, millä ne saa itse käsitellä (ei siitä sanaakaan). Kannelle ei kiinnityslenkkejä.

      Hyvä puoli tuossa pohjakorkissa lienee, että talvikäytössä ei jäädy niin helposti, kuin ulkopuolinen venttiili. Kamina tehokkaan oloinen, lämpeni nopeasti (kesäkeli, vesipostista kylmä vesi, koivua noin 16kg) 1h45min kylpykuntoon. Siinä hyvät puolet mielestäni

      • Anonyymi

        PihaPro myös täällä. Samaa mieltä, että tuo veden poisto ei ole paras mahdollinen.
        Itse jatkoin poistoputkea hieman ja laitoin hanan sen päähän.


    • Möksäläinen

      Tietääkö joku? Miksi kylpytynnyri ei pidä vettä? Hankimme Kirami kylpytynnyrin 6/2018. Alkuun kaikki sujui hyvin. Nyt palju on alkanut laskemaan vettä, mutta mihin? Ensin on täytetty palju, sen jälkeen aloitettu lämmitys kandi päällä. Kahdesti on käynnyt että hetken kuluttua kun kannen alle kurkkaa vesiraja on laskenut istuin tasosta noin 10cm yläpuolelle., mutta ei sen alapuolelle. Joduttu ottamaan kaikki palava pesästä pois että lämmitys keskeytyy. Uuden täytön jälkeen alaviemäristä nousee töhnää. Ala venttiili on ollut 100% kiinni eli vedi ei ole venttiilin/ putken kautta valunut.

      • Klas

        Lappokohan siellä kummittelee? Täyttö uppopumpulla letkulla reunan yli ja kun täynnä, niin töpseli irti. Sitten alkaa tapahtua merkillisisä: vesi alkaa kadota... no takaisinpäin pumpun läpi, ellei letkua vedetä pois paljusta ;)


    • Anonyymi

      Moi,

      Meillä ollut nyt 5vee merialumiininen omilla mitoilla, halkaisija vähän yli 2000mm, ulkopuolisella polyuretaanilämmöneristyksellä, upotettuna terassiin, ulkopuolisella kaminalla, täytetään järvestä pumpulla, kennolevystä tehty lämpöeristetty kansi. Mahtuu 6-8 hlöä.

      Merialsa kestää VARMASTI, ei naamuunnu kuten PE, ei tule limaiseksitai haristu kuten puu eikä tarvitse miettiä liukkautta kuten lasikuidussa. Voi pestä vaikka painepesurilla........

      t: alsaa

    • Anonyymi

      Joo siellä tynnyrissä 10 hikistä ukkoo ja hikiset pers vaot ja munat nii iha vitu kiva siellä hikipaska liemessä lillua, joku päästää sinne kuset ja vähä märkää pierua nii onhan se nii stnan ihanaa että herranjestas jee jee jeesus nii prkl. kaikkee vitun dorkaa ne jotkut keksii,, mä en menis sellaseen pönttöön kellumaan vaik prkl maksettas hyi helvetti, ja sit olleen nii polleeta ku on ostettu pata pihalle, pistäkääs sinne muutama kuutio pottuja kiehumaan ja sitte vähä porkkanaa ja liha köntsää nii saatte perkele ison padallisen helkkujen herkkuja raikasta ja ravitsevaa ja voipi naapurit ki kutsuu syöminkeihin

    • Anonyymi

      Ehdottomasti merialuumini, esim 4 - 6 henk. sininen väri on hieno. meillä kiramin 6 henk. toiminut hyvin jo 10 v, kesää talvea

    • Anonyymi

      Muovialtaalla ei tee yhtään mitään, lasikuitu allas ollu ny 5 vuotta ja erittäin tyytyväinen..

    • Anonyymi

      Me hankittiin Piha Pro kylpytynnyri. Oli nopea toimitus ja asennus oli niin helppoa, kun siinä oli kaikki valmiina. Piti vain katsoa tasainen alusta. Tosi helppo pitää puhtaana, kun siinä on yhtenäinen penkki eikä erillisiä istuimia. Nopeasti lämpenee, mikä on tosi hyvä!

    • Anonyymi

      Mietis asiaa näin, haluatko mennä kylpyammeeseen toisen jäljiltä kun veteen on liennut toisen peshiki ja ihorasva? Kylpytynnyrissä voi käydä ruuhkailtana yli kymmenen ihmistä liuottamassa itseään.

    • Anonyymi

      tsisihihihii mää kerran kauhiassa kännissä kakkasin ihan vahingossa tynnyriin, oli yhen puoli tutun semmottinen hieno tynnyri. Pökäle jumitti altaan pohjalla vielä seuraavana aamunakin. Ei enää huvittanu mennä sinne yhtään.

    • Anonyymi

      Itselle ainakin kiramilla ei takuu toiminut ollenkaan

      • Anonyymi

        Kertoisitko miksi ei toiminut? Paljun hankinta suunnitteilla.


      • Anonyymi

        Kertoisitko mikä oli paljussa ?


    • Anonyymi

      Palju on turhakkeiden keino mukapäteä päivityksissään tyyliin "" oltiin lomilla ja siemailtiin skumppaa""
      No ei kyllä kiinnosta tuollaiset ihmiset, kerran olen joutunut käymään ja kokoajan mietin kukaketkä siinä on ollut aiemmin ja oliko vesiä edes vaihdettu vaiko vain kloorattu rajusti, ei kyllä kloori haissut . Flunssakin tuli joten nou tänks enimoor hyvää sauna aikaa vaan meni hukkaan ja vilpoistaminenkin jäi sit väliin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe