Beatles-fanit ovat laiskoja ihmisiä!

Dhommi´´

Beatlesin tuotanto on käsittämättömän suppea! Käsittääkseni he vaikuttivat yli viisi vuotta. Siltikin he saivat aikaan vain 200 laulua! Se on hävettävän hidas sävellystahti!

Se, että Beatles-fanit ovat elämänsä aikana valmiita kuuntelemaan vain tätä kakkaista pikku tuotantoa (uudelleen ja uudelleen) kertoo heidän suhteesta musiikkiin enemmän kuin mikään muu. Todelliset musiikinystävät kahlaavat elämänsä aikana läpi satoja säveltäjiä oman instrumenttinsa kautta - eivät pelkästään kalja kädessä kotonaan kuunnelleen äänilevyltä.

Beatlesin tuotannon kuuntelee läpi yhdessä päivässä. Musiikin historian suurimman jättiläisen, J.S.Bachin tuotantoon menee monta kuukautta. Ja Bach ei ole ainoa säveltäjä, ei edes ainoa barokkisäveltäjä. Vivaldilla, Telemannilla ja Händelilla on myös erittäin laajat sävellystuotannot!

Totta kai Beatles-fanit kuuntelevat myös muuta rock-musiikkia. Mutta minkäänlaista lieventävää asianhaaraa ei Beatles-faneille tuo se, että he välillä asettavat vinyylin neulan Rolling Stonesin, The Whon tai Juice Leskisen albumin päälle. Joka tapauksessa surkeaa ja hävettävää touhua!

LAISKUUS SIINÄ ON TAKANA, LAISKUUS!

Ylen klassisen musiikin toimittaja, Risto Nordell ja rock-toimittaja (ja pitkän linjan Beatle-diggari) Jake Nyman pitivät aikanaan yhteislähetyksen. Musiikillinen tasoero, joka toimittajien kappalevalinnoissa kuului, oli valtava. Nordell soitti musiikin historian mestariteoksia eri vuosisadoilta (Bachia, Palestrinaa, Schubertia), Nyman soitti mitätöntä ja pyppyistä poppia parilta viime vuosikymmeneltä.

Toimittajien yhteislähetyksellä oli kumminkin yksi erikoinen seuraus. Jake Nyman ilmoitti lähetyksen lopussa aikovansa tutustua Bachin h-mollimessuun, jota hän oli usein kuullut ylistettävän. Siis mitä?! Jake Nyman on yli 60-vuotias! Ja NYT hän aikoo tutustua teokseen, jota on pidetty historian merkittävimpänä musiikkitaideteoksena useammin kuin Citizen Kanea on pidetty elokuvataiteen merkittävämpinä teoksena?!

Suuri osa meistä aidoista musiikin ystävistä olemme tutustuneet h-mollimessuun jo lapsena, kuorossa!

Tämä on vain yksi esimerkki laiskuudesta ja keskinkertaisuudesta, joista Beatles-fanit on tehty.

Mutta mieleen hiipii sanonta: "millaiset fanit, sellainen idoli".

Jos Beatles-fanit ovat patalaiskoja, vähään tyytyviä, vailla kuria ja työteliäisyyttä, vailla ahkeruutta ja sen hedelmiä, niin mitäpä kertovat seuraavat tarinat humppaveikoista itsestään....?

1.) McCartney lopetti lapsena pianotunnit, koska ei jaksanut käydä niillä, ja koska "läksyt muuttuivat liian vaikeiksi"

2.) Lennon ei vaivautunut opettelemaan lauluntekstejä ja siksi unohti aika ajoin sanoja keikoilla

3.) Lennon ei osannut virittää kitaraa 16-vuotiaana

4.) Lennon ei osannut soittaa peruskolmisointuja (kuten siis G, D, A jne.) 16-vuotiaana

5.) Lennon ei tiennyt, montako kieltä kitarassa on 16-vuotiaana

6.) Kukaan Beatle ei jaksanut opiskella musiikkia

7.) Kukaan Beatleista ei Beatlesin jälkeenkään opetelleet musiikkia yhtään pidemmälle. He pysyivät iskelmäsäveltäjinä, jotka tekivät tutti-ikäisille sopivia vajavaisia tuutulauluja, ja joiden musiikillinen älli ei koskaan riittänyt edes Beethovenin kuuntelemiseen - saati sisäistämiseen!

31

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • i feel fine

      dhommi, 65, ei tee muuta kuin jankkaa.

    • vastustamatonbeatle

      Dhommia vaan hituttaa miten ihanaa jälkeä Beatlepojatkin tekivät tuolta koulutuspohjalta.
      Se sitä vaivaa.

      Classic FM oli suosikkikanavani. Sillehän kävi miten kävi. Klassinen ei vain elätä ilman tukea tai rikosta.

    • aim sou taierd

      Tässä substanssia hieman: d tykkää, kun te aina vaan jaksatte reagoida sen viesteihin. Ettekö ymmärrä,et sitä se just hakee, ja ajaa takaa koko ajan?Niin kauan kun joku vastaa, sen on hyvä olla. Hei, päästäkää se nyt irti täältä, ja yrittämään oikeaa elämää, älkää kommentoiko...

    • Beatles = laatua

      "Beatlesin tuotanto on käsittämättömän suppea! Käsittääkseni he vaikuttivat yli viisi vuotta. Siltikin he saivat aikaan vain 200 laulua! Se on hävettävän hidas sävellystahti!"

      Pakkomielle-Dhommi edelleenkin luulee, että määrä korvaa laadun. "Vain" 200 laulua viidessä vuodessa on hyvä saavutus ja suorastaan erinomainen saavutus on se, että kaikki ne laulut löysivät tiensä miljardien ihmisten koteihin. Beatle-poikien muhkeat pankkitilit kertovat Beatle-musiikin olleen erittäin laadukasta, eikö vaan, Pakkomielle-Dhommi?

      Vanhat klasarit mässäilivät "sävellystensä" määrällä ja jälki olikin sitten sen mukaista. Tusinakamaa pullahti paperille joka päivä ja parhaimpina jopa kaksi. Mikä pahinta ne päätyivät jälkipolvien ihmeteltäviksi, ja toden totta niissä riitti ihmettelemistä: melodiatonta sontaa joka sävellys!

      Klasarimusa jäi pakostikin marginaalimusaksi, eikä tavoittanut kuin muutaman kuulijan. Klasubiisien tuotto jäi vähäiseksi, sillä siihen aikaan sitä kuuntelivat vain säveltäjien kaltaiset, valkoisissa kalsareissaan hyppelehtivät kalsariveikot. Melodiaton klasarimusa ei vieläkään ole saavuttanut minkäänlaista suosiota.

    • Himo-Petteri

      Viihdeyhtyeen ei oikein kannata tuon kovempaan tahtiin tehdä värssyjä, sillä ei niitä kuitenkaan kukaan osta niin paljoa. Klassisen musiikin laita on toisin, sitä ostetaan metritavarana.

      • ifeelfine

        Tosin nykysälveltäjät saavat aikaan teoksen 5-6 vuodessa.


    • mur11

      1) Paul McCartneyllä oli kovasti läksyä, koska oli ahkerin Beatleista.
      2) Tuohon en ota mitään kantaa, John oli hajamielinen hassu.
      3) John ei osannut virittää kitaraa koska äitinsä oli opettanut banjosoinnut.
      4) Sama juttu.
      5) Sama juttu.
      6) Beatlesit eivät ole iskelmä- vaan pop/rock söveltäjiä, John vain teki näitä "iskelmiä, esim. Imagine.


      Ajattele ennen kuin kirjoitat, saatat loukata muista ihmisiä!
      PS. Saatammehan mekin kuunnella Beethoovenia, itse olen Mozart "fani"
      Beatleja rakastan suunnattomasti

      • SheLovesYou111

        Ja sitten vielä 7.
        Kyllä he opiskelivat, mutta heillä saattoi olla myös muita kiireitä.


    • oo rehellinen pölkky

      No, no, eläppäs,eläppäs!! Laiskuus näky kyl kaikessa ja sie kyl tiijät sen.

      Lennon oli iso lapsi, ei asiaa aikuisten musiikkisarjaan!

    • Ö-molli

      Taisivat Beatlesit keretä tekemään muutakin kuin säveltää: esittää itse oman musiikkinsa, levyttää, tehdä elokuvia jne. Heidät mm. aateloitiin ulkomaan valuutan tuomisesta Britannniaan. Mutta ehkä tämän ketjun aloittajan olisikin pitänyt se asia päättää toisin!! Klassisen musiikin säveltäjät vain sävelsivät. Rock- ja jazz-musiikista suuri osa perustuu improvisointiin - kyky jota klassisen musiikin soittajat eivät juuri ole osoittaneet. Osaavat nuoteista soittaa (toistaa) sen, mitä heille on opetettu ja ovat kyllä tarkasti läksynsä tehneet. Sopivat hyvin vaikka sihteereiksi luovemmille kyvyille.

    • Beatles-mämmikourat

      "Kukaan Beatle ei jaksanut opiskella musiikkia"

      George Harrison muistaakseni yritti opiskella sitarin soittoa Ravi Shankarin opastuksella, mutta jätti sen pian kesken, koska tajusi oman avuttomuutensa. Olihan Harrison kitaristinakin keskinkertainen jopa muihin aikansa rock-muusikkoihin verrattuna. Nolottaa kuunnella monia Harrisonin "sooloja" Beatles-kappaleissa. While My Guitar Gently Weepsiä varten oli tuotava Eric Clapton äänityksiin studiomuusikoksi.

      • ifeelstillfine

        Muunneltua totuutta.

        Harrison itse totesi että intiassa on tuhansittain häntä parempia sitarin soittajia.

        Muutenhan asiasta et olisi mitään tiennytkään.


    • Beatlesin suuri fani

      Älä dissaa Beatlesiä tai faneja! >:( Sinähän tässä laiska oletkin. >:( Hanki elämä!

    • Mimmi-Kisu :3

      Dhommi oot ihan tyhmä!

      Beatlet ei olleet laiskoja, vaan niillä oli muitakin tekemistä, kun tehdä musiikkia.
      Se mitä Beatlesin suuri fani sanoi, oli ihan oikeassa ja olen samaa mieltä. (

      HANKI ELÄMÄ! Ei kuitenkaa millään pahalla.

      • johnwinstononolennon

        Tuossa saatat ollakkin ihan oikeassa. En kuitenkaan sanoisi 'Hanki elämä', koska se on liian loukkaava sana. Dhommia kai varmaan ärsyttää se, miten Beatlesin suosio on niin ikuinen.


      • Mimmi-Kisu :3
        johnwinstononolennon kirjoitti:

        Tuossa saatat ollakkin ihan oikeassa. En kuitenkaan sanoisi 'Hanki elämä', koska se on liian loukkaava sana. Dhommia kai varmaan ärsyttää se, miten Beatlesin suosio on niin ikuinen.

        Voi se olla mahdollista. Itse en ole laiska, vaikka olen Beatlemaanikko. Välillä itseäkin laiskottaa rankan päivän jälkeen, mutta en minä ainakaan laiska ole.

        Kuten tämä Dhommi sanoi, että Lennon ei opetellut muka laulutekstejä ja unohti sanat miltein joka keikoilla. Siihen sanoisin, että Johnilla oli varmaan lyhyt muisti ja hajamielisyys aina iski. John Lennon kirjoitti laulun sanat kitarakoteloon ja käsivateen, että muistaisi.


    • Pinkkikoira

      Mä luulen, että Beatlesit olivat kiireisiä ja niilläkin oli muutakin tekemistä.

    • Haisuvarvas

      Ei ne mitään laiskoja oo! Sä oot vain semmoinen Robin tai Biiberi-fani!
      Beatle-pojathan teki hyvää jälkeä. Niillä taisi olla muutakin tekemistä, kuin musiikin opiskelu.

    • 60-lukurules

      V**un Biiberi-fani!

    • Pimitaattori

      Kuule, Dhommi. Olikos tossa puheessa mitään järkeä?
      Mielestäni Beatleillä oli muutakin tekemistä, kuin musiikin teko.
      Ei ne vaikuttaneet liian laiskoilta, jos multa kysytään.

    • Winston_O

      "5.) Lennon ei tiennyt, montako kieltä kitarassa on 16-vuotiaana"

      A: Hm, jos tuo pitää paikkaansa, niin tapahtuipa eräänä päivänä Liverpoolissa: J.Lennonilla (16 v) oli 1. kertaa kitara kädessään ja hän laski :
      "1 kieli...2 kieltä...3 kieltä...4 kieltä...5 kieltä................................................................................................................................................................... "hei heput mikä numero tulee 5:en jälkeen?"

    • MrJuha82outolintu

      Perkele musaa voi tehä monella eri tapaa.
      Ei oo mikään totuus, että klassinen musa olisi parasta.
      Se on kunnianhimoista yes, mutta niin on progekin ja muutkin musan eri tyylilajit.
      Se vaatii taitoa päästä maailman huipulle, kute Beatles teki.
      Oman genrensä taitureita.
      Itse arvostan monia musiikintekijöitä, genreistä riippumatta(hattu lentää päästä pois jopa Cheekille, vaikkei sen musa oo mun juttu eikä parasta musaa edes).

      Aloittaja on hieman outo mielipiteessään, joka ontuva mielipide.
      Musaa kun voi tehdä monella eri tapaa.
      Kaikkein vaativin juttu on saada aikaan melodia.
      Melodiatajuisia musanimiä ovat mm Dingo, Jean Sibelius ja esim vaikkapa Pave Maijanen, joka paikoin lähes suvereeni melodioiden luoja ja soittaja/laulaja.

      Klassisen puolen taitajista Sibelius oli luova taiteilijanero.
      Mozart ja Beethowen tietenki julmetun kovia nimiä.
      Silti mun listoillani kärjessä ovat klassisen musan nimet, vaikken tykkää hirveenä kuunnella klassista.
      Sitten listoillani mm nimiä kuten Queen, Abba, King Crimson, Wigwam, CMX, YUP, Hector, Juice, Bruce Springsteen, The Beatles, Pave Maijanen ja Ismo Alanko sekä The Velvet undergrounds.

      Tää Beatles sun muut eivät oo huonoja missään nimessä.

    • MaccaloverfromFinland

      Kaikki Beatles-vihaajat on usein idiootteja, kun heidän käytös on just ärsyttävää ja he eivät arvosta hyvää musaa. Dhommi oot kyllä ihan pönttö, kun et arvosta hyvää musaa. Ja toi sun teksti on ihan sairasta. Plus sulla on aika huono musiikkimaku, kun näytät olevan surkean nykyajan teini popin fani! Ja Beatles on kyllä musiikkia, eikä roskaa! Beatles forever! <3

    • Eräsbeatlemaanikko

      Voit olla tota mieltä, mutta mun mielestä Beatlet eivät olleet laiskoja. Ainakin heitä väsytti kyllä rankkojen kiertueiden jälkeen, jonka huomaa hyvin 'I'm Only Sleeping'-kappaleesta ja Beatles for Salen albumin kannen kuvasta. Mutta heillä oli kyllä muutakin tekemistä, kuin musan teko ja heillä taisi olla lomiakin jonkun verran. Esim. John Lennonin piti myös keskittyä kotiisän hommiin, koska hänelle ja Cynthialle syntyi vuonna 1963 poika Julian. Samoin myös silloin, kun poika Sean syntyi, mutta vaimona oli silloin Yoko Ono. Ja varmaan myös muutkin Beatlet keskittyivät isänä olemiseen musiikkiuran lisäksi, kun heilläkin oli myös lapsia. Ja ei kyllä kaikki fanit oo laiskoja. Tosin yleensä viikoloppusin tekisi mieli katsoa töllöä, kun on yleensä silloin vapaapäiviä, mutta en minä ole silleen laiska ainakaan, Usein laiskottelu joskus kyllästyttää... Usein jotkut One Direction-fanit ärsyttävät mua Beatles-vihalla, mutta ei se tietenkään 1D:n vika oo, eikä mulla oo mitään 1D:tä vastaan, mutta joidenkin fanien käytökset ärsyttää, mutta ei kaikki 1D-fanit oo kamalia. ^^

    • PikkuMyy222

      Dhommilla ei ole kaikki Muumit Muumilaaksossa. -__-

    • Eko1234

      TÄmä dhommi vaimikäkakkaseoli on valittaja, laiska ja tyhmä. Eikös sitä sanota että se valittaa ja itkee jos ei itse osaa muuta kuin valittaa ja arvostella.

    • nimo

      Huikea aloitus, naulan kantaan.

    • ervu

      Aloitus on kyllä osuva. Gotta love Dhommi

    • Biitles

      Paras bändi kautta historian, ei mulla sitten muuta.

    • ryw

      Ei ole

    • Johanonperkele

      Aloittajalla ei taida olla ihan kaikki kunnossa kun rupeaa beatleseja ja niiden faneja kuittailemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe