Viisumi tyttöystävälle ?

AasianMatkaaja2013

Millä ehdoilla on mahdollista saada ulkomaiselle tyttöystävälle viisumi Suomeen,
jos ei ole välittömiä aikomuksia mennä naimisiin.

Ja kuinka pitkäksi aikaa tällainen viisumi

a) voidaan myöntää lain mukaan ?

b) käytännössä myönnetään ?

c) Mitä EU -lain porsaanreikiä voi hyödyntää, jos a ja b -kohtien vastaukset eivät miellytä ?

Entä työn perusteella myönnettävät viisumit?

Millaisia minimipalkkavaatimuksia on?

Paljonhan on julkisuudessa olleet esillä esim. thaimaalaiset marjanpoimijat,
ja ilmeisesti heidän palkkatasonsa ei ole ollut mitenkään suuri.
Mutta onko näiden marjanpoimijoiden tapauksessa toimittu lain mukaan vai rikottu lakia,
ja jos lakia on rikottu, mitä seurauksia asian kullekin osapuolelle tästä on seurannut ?

Niin, siis todennäköisimmin joko filippiino- tai thaityttö, varmasti en osaa vielä tässä vaiheessa sanoa...

22

4145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aasian aurinko

      Viisumi myönnetään 15-90 päiväksi. Porsaanreikiä en tiedä. Voit lähettää kutsukirjeen ystävällesi, jolla kutsut hänet vierailulle luoksesi. Hän liittää sen viisumihakemukseen. Hänellä pitää olla varoja Suomessa oleskeluun 30 €/ pv, tai sitten sinun on annettava todistus siitä, että kustannat hänen oleskelunsa täällä. Hänellä pitää olla myös varattu edestakainen lentolippu viisumia anottaessa ja viisumia noudettaessa se lippu pitää olla maksettu. Thaimaasta on edes jonkinlaiset mahdollisuudet saada ystävällesi viisumi, mutta Filippiineiltä mahdotonta.

    • Thaikun kanssa

      "Aasian aurinko" käytännössä jo tyhjensi pajatson. Kyseessä on siis Schengen-viisumi, mikä yleisimmin myönnetään turismia varten. Sen voi ainakin Thaimaasta saada enintään kolmeksi kuukaudeksi, sitten pitää olla taas kolme kuukautta takaisin kotimaassaan ennenkuin voi saada/anoa seuraavaa jne. Schengen-viisumi antaa luvan käydä olemassaoloaikana kaikissa Schengen-maissa, ei vain Suomessa.

      Näin oli thaivaimoni kanssa kun vielä seurustelimme, hän kävi ennen naimisiinmenoamme useampia kertoja Suomessa (asui luonani, ja minä ilmoitin maksavani hänen ylläpitonsa), sai joka kerta täydet 90 päivän viisumit ilman erityisiä ongelmia.

      Käsittääkseni thaimarjanpoimijat tulevat Suomeen ihan samaisella Schengen-"turistiviisumilla", koska Suomessa kyseinen viisumi antaa oikeuden marjan- ja sientenpoimintaan (työnä), eikä kai paljoakaan muuhun. Eli tyttöystäväsi saisi käsittääkseni periaatteessa tehdä noita töitä täälläoloaikanaan.

      Jos töihin Suomeen aikoo, siihen käsitääkseni sitten tarvitsee jo ihan oikean oleskeluluvan (ei viisumi), ja myös työluvan.

      Tästä erikseen sitten ovat tapaukset jos vaikka jonkun yrityksen työntekijä käväisee lyhyesti Suomessa täkäläisessä konttorissa, hän tulee tänne viisumilla (ei tarvitse oleskelulupaa), suomalaisen firman kutsumana vieraana. Hänelle ei siis makseta palkkaa Suomessa tms.

      Eli summa summarum, tyttöystäväsi pyrkisi tänne turistina Schengen-viisumilla, sinun kutsumanasi. Älkääkä puhuko mistään naimisiinmenosta viisumia anoessanne, sitten teidät ohjataan samantien hakemaan oleskelulupaa, mikä on vaikeampi prosessi.

      • Tervehdys. Nyt olisi ihan oikeasti hyvät neuvot tarpeen ja koska sinulla on kokemusta asiasta käännyn puoleesi ja kysyn voitko auttaaja voitko kertoa milloin te sitten mentte naimisiin ja miten toimitte. Vastausta voit laittaa vaikka spostiin. tammirunkoat gmailpistecom.


    • Thaikun kanssa

      Vielä sellainen neuvo että jos haluatte että tyttöystäväsi tulee Suomeen maksimiajaksi (90 päiväksi), hakekaa sitten 90 päivän viisumia. Viisumin haussa ei tarvitse yrittää taktikoida, esim. hakea vain 30 päivän viisumia luullen sen tulevan helpommalla kuin jos hakee viisumia 90 päiväksi.

      Jos viranomaiset eivät halua jostain syystä myöntää tyttöystävälle viisumia täydeksi 90 päiväksi, sitten he myöntävät sen lyhyemmäksi ajaksi, jos myöntävät ollenkaan. Jälkimmäisessä tapauksessa he tuskin olisivat myöntäneet viisumia vaikka olisitte hakeneet sitä vain 15 päiväksi.

      Syitä miksi viisumia ei myönnettäisi voi olla vaikka mitä, mistä sinä et voi välttämättä edes tietää. Esim. tyttöystäväsi on jo aiemmin hakenut viisumia Schengen-alueelle (toiseen maahan, tai Suomeen) mutta oli jotain ongelmia silloin haun kanssa, tai hän on jo ollut Schengen-alueella juuri aiemmin. Tai sitten viranomaiset muuten vaan epäilevät tarinaanne tai motiivianne.

      Mutta minun viisumikokemukseni olivat myönteiset, 90 päivän viisumit tulivat joka kerta ihan ok, pelasimme avoimin kortein jne.

    • Thaikun kanssa

      Ja vielä yksi juttu kun monesti keskustelussa menevät viisumit ja oleskeluluvat sekaisin. Nähdäkseni tärkein ero noilla on se että oleskelulupa antaa sinulle oikeudet Suomen viranomaispalveluihin (terveydenhuolto, KELA jne.), kun taas viisumilla olet Suomessa käytännössä turistina, ja viisumilla sinulla pitää olla oma terveysvakuutus jne.

      Esim. kun tyttöystäväni joutui laskettelussa kaaduttuaan käymään terveysasemalla kuvauttamassa olkapäänsä, kyllä minun piti ihan maksaa itse röntgenkuvauksen hinta (kallis oli), turistiviisumilla kun täällä oli. Emme lopulta edes yrittäneet saada noita rahoja thaimaalaiselta vakuutusyhtiöltä, ei välttämättä mennyt omavastuuosuuksien yli tms.

    • Chom chom

      Marjanpoimintaan ei tarvitse oleskelulupaa, viisumi kylläkin. Käytännössä poimijat hakevat itse viisuminsa ja maksavat matkansa ja suomalaiset firmat toimivat kutsujina. Muuhun työhön kuin poimintaan ja turkistarhatyöhön tarvitaan työntekijän oleskelulupa. Ja siinä tapauksessa tulee kuvioihin harkinta työvoiman saatavuudesta Suomessa.

      Viisumista päättävää kiinnostaa lähinnä, onko hakijalla varoja elää Suomessa suunnittelemansa aika ja että hakija palaa sitten takaisin. Lentolippuvaraukset ja vakuutus siis kuntoon.

      Sitä, kuinka pitkäksi aikaa viisumin saa, on mahdoton sanoa. Kuten "Thaikun kanssa" kirjoitti, kannattaa siis hakea pidemmäksi aikaa. Olen ollut kutsujana vietnamilaiselle naiselle, joka halusi Suomeen tapaamaan alaikäisiä lapsiaan. Ekalla kertaa haki 3 kk ja sai 1 kk, mutta sen jälkeen on saanut täydet 90 päivää.
      Lastemme serkulle haettiin kuukautta, saatiin 3 viikkoa. Arpapeliä tuntuu olevan, joissakin maissa.

      Jos ajatus avioliitosta on edes kaukaisen aikomuksen tasolla, suosittelen, ettet etsi porsaanreikiä. Helpottaa asioiden kulkua tulevaisuudessa.

      • Vieno-Huttunen

        Huvittaa mainintasi "työvoiman saatavuus harkinta".

        Katainen mainitsee Youtubessa jotain aivopesuhokemaa, jossa hän sanoo, että Suomi tarvitsee 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa.
        Eikö tämä ole jotenkin ristiriitaista sen kanssa, kuinka viranomaiset niuhottavat yksittäisistä maassäkävijöistä, mahdollisesti olisivat ehkä maahanmuuttajia.
        Valtio haluaa siis sanella (EU:n ja jutskujen painostamana), keitä tänne Suomeen pitää ottaa. Tulijoiksi määrättäisiin siis Suomen kantaväestölle epämieluisimmat, eli islamilaiset, arabit ja nekrut, tai näiden yhdistelmä ...


      • EiUmmarra

        On se ristiriitaista. Kyse on "feministisestä maahanmuuttopolitiikasta". Feministinen maahanmuuttopolitiikka on sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka pyrkii saamaan aikaan konflikteja yhteiskunnassa ja tuhoamaan olemassaolevia yhteiskuntarakenteita.
        Lue tämä liittyen feministiseen maahanmuuttopolitiikkaan: http://www.miesasia.fi/2015/05/feministisen-maahanmuuttopolitiikan.html?m=1

        Saamalla aikaan konflikteja ja tuhoamalla yhteiskuntarakenteita feministit pyrkivät saamaan valtaan itselleen suotuisia toimijoita. On aika ristiriitaista myös, miten feministit ja heitä lähellä olevat toimijat haluavat maahanmuuttoa islamilaisista maista, vaikka tämä nimenomaan johtaa naisten aseman heikkenemiseen länsimaissa.


      • Vieno-Huttunen
        EiUmmarra kirjoitti:

        On se ristiriitaista. Kyse on "feministisestä maahanmuuttopolitiikasta". Feministinen maahanmuuttopolitiikka on sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka pyrkii saamaan aikaan konflikteja yhteiskunnassa ja tuhoamaan olemassaolevia yhteiskuntarakenteita.
        Lue tämä liittyen feministiseen maahanmuuttopolitiikkaan: http://www.miesasia.fi/2015/05/feministisen-maahanmuuttopolitiikan.html?m=1

        Saamalla aikaan konflikteja ja tuhoamalla yhteiskuntarakenteita feministit pyrkivät saamaan valtaan itselleen suotuisia toimijoita. On aika ristiriitaista myös, miten feministit ja heitä lähellä olevat toimijat haluavat maahanmuuttoa islamilaisista maista, vaikka tämä nimenomaan johtaa naisten aseman heikkenemiseen länsimaissa.

        Lisäksi Kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori osoittaa ristiriitaista käytöstä. On aiemmin luvannut vastustaa Helsinkiin suunniteltua suurmoskeijaa, mutta hiljattain lausahti, että Suomi ja Helsinki tarvitsee runsaasti maahanmuuttajia. Ilmeisesti Helsingistä pitää saada suurempi kaupunki keinolla millä hyvänsä. Kyllähän se tiedetään, mistä helpoiten saada maahanmuuttajia, mutta noissa ei ole juuri lainkaan etuja, paljon haittoja, ja koko yhteiskunnan joutuminen kaaokseen.
        Naisten sekoilu päättäjinä loppuisi ainakin näillä keinoin:
        Kenkää akoille, joilla on vähänkin päätösvaltaa yhteiskunnan asioissa. Äänioikeus pois akoilta.


      • EiUmmarra

        Haluavat kasvattaa Helsingin ja muidenkin kaupunkien väkimäärää sekä tuoda tänne lisää kuluttajia. Työntekijöitä noista afrikkalaisista ja lähi-itäläisistä ei saa. Mutta hyviä kuluttajia niistä tulee, kun ovat nimittäin aika hedonistisia ja tuhlailuun taipuvaista porukkaa. Aasialaisia eivät varmaan halua tänne siksikään, koska aasialaiset ovat ahkeria ja säästäväisiä. Aasialaiset saattaisivat hyvällä bisnesvainullaan vielä ottaa markkinat haltuun täällä. Lisäksi aasialaiset naiset voisivat tarjota kaikenlaisia palveluita miehille. Sitä eivät feministit voi sietää. Sen sijaan feministit kyllä ottavat mieluusti noita lähi-idän miehiä tänne tarjoamaan palveluksia heille.


      • Vieno-Huttunen

        Ei se minua haittaisi, ja tuskin thaityttösiäkään, eli näitä meidän morsioitamme.


    • Onnellinennnn

      On se mahdollista Filippiineiltäkin! Tyttöystäväni sai sieltä 90 pv viisumin suomeen, 3 x olin ite käyny siellä ja pisimmillään 16 pv olin. Tytöllä ei edes pankkitiliä ei vakituista työtä. Olemme hyvin hyvim iloisia!

      Voin antaa tarkemman selostuksen sähköpostitse, jos joku haluaa neuvoa! Heikukkanen at gmail .com

    • Nimim.kukkanen

      Häh? Tyttöystäväkö, poikaystävä se taitaa olla, kenties jopa rikoksiaan pakeneva joku -isti.

    • Filipinana

      Suurin osa oleskeluluvista on myönnetty perhesiteen perusteella. Viranomaisen mielestä seurustelusuhteessa olevat eivät ole perhesiteessä toisiinsa. He voivat kuitenkin hakea oleskelulupaa muulla perusteella. Viisumi ja oleskelulupa ovat tosiaankin eri asia, niin kuin jo ylempänä olevissa kommenteissa mainittiin. Täällä on kerrottu oleskeluluvan hakemisesta: http://www.asumaansuomeen.fi/asumaan-suomeen/ulkomaalainen-suomeen/

      Oleskeluluvan tai viisumin saavat ovat aina maassa laillisesti ja he tarvitsevat passin. Tämä on tietenkin itsestään selvyys esim. filippiiniläisten tai thaimaalaiaten kohdalla. Oleskelulupaa ja viisumia ei ole ole syytä sotkea turvapaikkahakemuksiin. Turvapaikanhakijat ovat massa tavallaan laittomasti ja saapuvat rajan yli ilman passia. Näin ei voi oleskelulupaa tai viisumia hakea, joka on siis laillinen tapa tulla vaikkapa turistina Suomeen tai Eurooppaan.

    • TkNotaBot

      Mitenköhän on nyt viime aikoina ollut noiden viisumeiden kanssa? Onko myöntämiskriteerit kiristyneet vai onko mahdollista saada? Ilmeisesti jostain syystä näyttävät suosivan miehiä lähi-idästä ja Afrikasta ja sitten aasiasta naisten on vaikeampi turistina tulla. Vai johtuneeko siitä, että lähi-idän miehillä yleensä omaa rahaa, jolloin paremmat edellytykset matkustaa? Ei kuitenkaan pitäisi asettaa eriarvoiseen asemaan, mutta kyllä aasialaisia naisia enemmän pitäisi saada.

      • paljas-uneksija

        Oletko noin yksinkertainen? He saavat hierontatyöstä palkkaa. He eivät loisi veronmaksajien rahoilla.


      • tyhmälle

        Kyllä saavat palkkaa. Olet aika yksinkertainen henkilö. Eivät he hiero ilmaiseksi. Kyllä heidän täytyy maksaa veronsa liiketoiminnasta, niinkuin muidenkin ammatinharjoittajien.


      • Eikestäpäivänvaloa
        tyhmälle kirjoitti:

        Kyllä saavat palkkaa. Olet aika yksinkertainen henkilö. Eivät he hiero ilmaiseksi. Kyllä heidän täytyy maksaa veronsa liiketoiminnasta, niinkuin muidenkin ammatinharjoittajien.

        Ai saavat palkkaa?? Ja maksavat veronsa?
        Mielenkiintoista huomata kun puhutaan thaihierojista, poistetaan heti viestit.
        Eli siis aihe, joka ei kestä päivänvaloa.


    • ChinaDragon

      Aloitus tehty 2013.
      Kannattaa siis keskustella aiheista joilla ei ole mitään merkitystä. Kiitos.

      • wouldn

        Kyllä tästä kannattaa keskustella. Varsinkin nyt kun maahanmuuttopolitiikka on suositumpi puheenaihe kuin koskaan. Ja sen sanon vielä, että just nee taikkunaiset tekee töitä. Eivät lähi-idästä/afrikasta tulleet miehet.


      • Islamensimmäisenä

        Totta puhut. Musliminaisilla on ollut jo islamin alkuajoista asti oikeus työntekoon. Islam ensimmäisenä salli naisille johras yritystä ja antoi oikeuden perintöön. Onko muu uskonto sallinut tämän?


      • Halooonkovaloo
        Islamensimmäisenä kirjoitti:

        Totta puhut. Musliminaisilla on ollut jo islamin alkuajoista asti oikeus työntekoon. Islam ensimmäisenä salli naisille johras yritystä ja antoi oikeuden perintöön. Onko muu uskonto sallinut tämän?

        Niinkö? Laita faktatietoa peliin,jotta voitaisiin jatkaa keskustelua eteenpäin.

        Vai on ollut musliminaisilla oikeus työntekoon?? Ja missähän mittakaavassa?
        Muutenkin aika sekojuttuja sulla.

        Perintöasiat ovat maakohtaisia ja erillaisia muualla päin maailmaa kuin arabimaissa. Arabimaat ovat eristäytneitä maita eikä lähellekään länsivaltioden demokratiaa.

        Antoivat naisille oikeuden johtaa yritystä, mutta miten se näkyy käytännössä?


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe