Porin/lähiseudun ratsastuskoulut?

Uusi ratsastaja

Porin alueen ratsastuskouluista lukisin mielelläni niin positiivisia kuin negatiivisiakin kokemuksia.
Yyterin ratsastuskeskus, Porin ratsastuskeskus, Chapel, jne.

12

2732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JAAKKOLAN RUSTHOLLI!

      moi.Nakkilassa on tosi kiva ratsastuskoulu jaakkolan rustholli.siellä ei kiusata,oppii paljon ja tosi ihanat leirit.suosittelen käyn siellä itse ratsastamassa!
      Zilpa on kuulemma tosi huono talli jossa kiusataan,hepat potkii,ei opi mitään.Siellä joutuu olemaan koko ajan talutuksessa kamuni kävi siellä 2 vuotta ja aina mentiin käyntii ja ravii kentää ympäri ja taluttaja oli mukana aivan koko ajanei opetettu satuloimaan edes suojat vaan kamuni oppi siellä laittaan ja harjaamaan.
      Yyterin ratsastuskoulu on tosi hyvä!Kamuni käyvät siellä ja se on yhtä hyvä kuin jaakkolan rustholli.Hoitsunkin saa helposti.siellä pääse heti joskus noin 4 ratsastus tunnin päästä taluttajasta niinkuin jaakkolan rusthollissakin,ja opetus on hyvää.Porin tallista jäi huono kokemus.En saanut edes hakea ponia tarhasta!Taluttaja tekstas koko ajan kännykkä kun opetti,ja opetus oli huonoa ainakin mun mielestä on siellä varmaan kivojakin tyyppejä, mutta mun avustaja oli aika ikävä ja sitten sitä autto joku pissis tyttö.Tunnilla en oikeen kuullu mitä pope sano ja oli aika huono tunti enhkä opettaja oli väsyny.Sit ku tunti loppu lähin pettyneenä pois,mutta kai siellä ois kivaa jos kävis useemmin mä olin vaan irto tunnilla ja en paljon tykänny =(Capelista en paljoo tiedä,mutta olen kuullu että ratsastuksen ope huuta ja haukkuu oppilaita en tie onko totta kun pitäähän sen opettajan vähän komentaa.Kylä kporpi on ihana talli otin sieltä viime kesänä irto ytunteja pari kertaa ja oli ihanaa.Master tason ratsasuksen ope ja sen sisko opettaa ja sekin on hyvä.Ei kiusta.Hepat on liiankin tottelevaisia ja kilttejä .siis ihana talli kylä korpikin.Kylä korpi on ahlaisissa.

    • Dafoe9

      Kyläkorvessa tuntuu kaikki olevan ihanaa, vaikkei mitään osaiskaan. Eipä paljoa uutta ratsastajaa neuvottu; "hae hevonen ulkoa ja laita kuntoon..." No sitten paikalle heilahti joku tyttönen, jolle oli TODELLA tärkeää, että hevonen on sidottu oikeanlaisella solmulla kiinni karsinassa... Tunnista opella meni n. 10 minuuttia puhelimessa lörpöttelyyn ja kaikkeen muuhun. En ole menossa uudelleen.

    • polle-poni

      Muo autettiin kyllä kyläkorvessa,eikä ope puhunut puhelimessa

    • Fani-heppa on ihana!

      Yyteri on tosi kiva ratsastuskoulu.Olin siellä just ekaa kertaa ja uusi opettaja oli tosi mukava.Hepatkin olivat ihania

    • Hevoshullu03

      Mun mielest tuol Raumantiel on hyvä talli nii paras.

    • Hevoshullu03

      Eli porin tallilla

    • shettisponifani

      Yyterin ratsastuskoulu..-vähän tuntiheppoja ja aika monet laiskoja ja vaikeita,aika vanha tallitakennus. upeat maastot..

    • Miniponi7

      Ratsastuskoulu Kyläkorpi
      Paljon opetushevosia ja poneja
      Ihan hyvä tallihenki(ollut ainakin silloin kun kävin)
      Hevoset ovat myös todella kilttejä hoitaa
      Ihan ok opetus
      Maneesi
      Siistit tilat
      -Osa hevosista tuntuu olevan hirveän kilttejä.En tiedä onko järkeä ratsastaa ratsastustunneilla "automaateilla".On myös haastavampia ja itsepäisiä.
      -Aika kallista.Irtotunti 28 euroa.
      -Pitkä ajomatka jos esim.tulee Porista.Siihenkin kuluu bensaa.
      Yyterin ratsastuskoulu
      Hyvä tallihenki(ainakin kun minä olen ollut siellä)
      Hieno,iso kenttä
      Mahtavat maastot ja mahdollisuus myös rantamaastoon
      Hyvä opetus
      Huom.Yyteriin tulee syksyllä taas uusi ratsastuksen opettaja.Opetushevosetkin vaihtuu
      -Pari kolme opetushevosta aivan hirveitä hoitaa.Itseänikin on pelottanut aivan hirveästi hoitaa ponia joka pyörii,luimii,uhkaa potkaista,purra yms.
      -Ratsastaessa osa hevosista on laiskoja,hankalia.Monien kanssa on joutunut pettymystä kokemaan kun on yrittänyt n.20min nostaa laukkaa,eikä nouse.Mutta mukavia hevosiakin on.
      -Väliaikainen(kai)rätisevä pressu maneesi
      -Pieni ja aika vanha takki,mutta ihan ok tilat.

    • RatsastajaRatsu

      Kyläkorpi oli ihan mukava paikka sillein, että voisin mennä uudelleen, mutta talli oli hieman tehdasmainen. Opetus oli sellaista millaista muillakin talleilla on ollut.
      Mielestäni on mukavaa mennä sielläkin haastavammalla hevosella, kun jotkut on hieman automaatteja.
      Mutta kyllä paikka on ihan hyvä :)

    • heppatytönäiti

      Porin Ratsastuskeskus Raumantie varressa on kiva paikka, mutta alkeistunnit voisivat olla tehokkaampia 30€:n hintaan. Tunti tosin kestää sen tunnin, mutta suurin osa tunnista menee siihen, että kävellään uraa pitkin ja tehdään voltteja välillä. Opettaja räplää kännykkäänsä ja varsinaista opetusta ei ole. Siis millainen on stunta, ovatko ohjakset oikein kädessä jne. Kivat hevoset ja tallitytöistäkin suurin osa on mukavia, mutta jos haluaa oikeasti jotain oppia, niin kannattaa valita joku muu paikka.

    • DBC

      Me ollaan nyt käyty 4-vuotiaan kanssa kokeilemassa Granifiqia Luvialla (5.kerran sarjakortti puolen tunnin ABC-tunteihin), 2 kertaa Porin Ratsastuskeskuksessa yksityispuolituntisella, Zilpassa miniponipuolituntisella. Näistä ollaan eniten tykätty Raumantiellä Porin Ratsastuskeskuksen järjestämistä yksityistunneista. Tyttö pääsee hakemaan ponia tarhasta, saa laittaa riimua päähän, lasta opetetaan harjaamaan ja varustamaan ponia (vaikka 4-vuotias ei toki missään nimessä pysty näitä itse kunnolla tekemään), ja puoli tuntia ratsastetaan kentällä opettajan taluttaessa. Opettava henkilö alkoi myös heti korjaamaan lapsen jo aiemmin oppimia virheitä mm. hevosen pysäyttämiseen ja kääntämiseen liittyvissä asioissa, opetettiin johtavaa ohjaa ym. ja ratsastuksen jälkeen lasta opastetaan ponin purussa. Äiti jätetään oven toiselle puolelle. :) Varusteet ovat myös 4-vuotiaalle sopivan kokoiset, jalustinhihnat riittävän lyhyet jne. Koen että tässä kohtaa nämä yksityistunnit ovat kokeilluista paras vaihtoehto ja opetus on näistä kolmesta paikasta ollut mielestäni laadukkainta. Granifiqilla käytiin tunneilla, joissa oli 1-4 talutettavaa. Zilpassa miniponitunnilla oli varmaan 6-8 ratsastajaa ja koin että lapseni jäi siellä täysin jalkoihin, eikä häntä edes talutettu uraa jota muut menivät, koska muut olivat paljon osaavampia ja omani oli siis tiellä. Toki hän oli myös ryhmän nuorin, mutta koin ettei hän välttämättä hirveesti kyllä siitä puolituntisesta päässyt oppimaan.

      Itse olen puskaratsastaja ja olen saanut lapsena aika huonoa opetusta paikallisessa ratsastuskoulussa (opettaja tupakoi ja puhui kännykkään koko tunnin), joten olen aika kriittinen lapsen saaman opetuksen suhteen. Hän on jo 1-vuotiaasta lähtien ratsastanut talutuksessa ilman opetusta joten pikkuhiljaa aika oppiakin jotain. :) Lapsi on myös täysin hevoshullu ja kovasti kyselee jo oman ponin perään. Jaakkolaan oli varattu tunti mutta joudumme siirtämään sitä. Yyterin Ratsastuskeskuksesta kyselin mutta tarjonta ei oikein vastannut sitä, mitä olimme vailla.

    • OliiviCunt

      Ridaajil o kireemmät toosat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe