=XANOR=

Petite

Mulle on määrännyt lääkäri Xanoria masennukseen, mutta nyt niiden selostuksen lukiessani olen aikamoisen kauhuissani. Onko kukaan ollut Xanor-kuuriilla? Miten pahasti pitää masentunut olla, jotta näiden lääkkeiden kanssa kannattaa riskeerata ja miten helposti niihin jää koukkuun?

72

16740

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pandora

      Moikat!Olen jo vuosia käyttänyt kyseistä lääkettä
      paniikkihäiriöön ja minulle se on sopinut.Tietysti
      ensialkuun voi tulla niitä oireita mitä kuvaillaankin selosteessa.Minua ainakin väsytti.
      Riippuu myös lääkkeen vahvuudesta ja määrästä
      mitä käytetään päivittäin.En nyt lähde mitenkään
      mainostamaan sehän on jokaisen oman harkinnan
      tulos aloittaako lääkityksen tällä tuotteella vai
      vaihtaako johonkin vastaavaan mutta aina löytyy
      haittavaikutuksia.

      • tarmo manne

        Isä syönyt xanoria ehkä 15v. Ehkä ainoa huomattava sivuvaikutus on alkoholin vaikutuksen (vähintään) tuplaaminen. Koukussa on tosin aika jykevästi. Xanoriahan ei saisi määrätä kuin kuuriluontoisesti lyhyinä pätkinä mutta näköjään toimii noinkin.

        Parempi syödä pillereitä kuin olla "umpihullu".


    • liz

      Puol vuotta söin Xanoria paniikkii ja ahdistuksee, puolta vuotta kauempaahan sitä ei suositellakaan syömään. Joten sitte yritin sitä lopetella pikkuhiljaa, välillä ahdisti aika rajusti.. Samalla alotin uuden lääkkeen, Cipralex nimisen.
      Mutta masennuksee en osaa sanoa haittavaikutuksia, koukkuujäämistä.. Mutta paniikin takia mä ainakin jäin puolessa vuodessa aika pahasti koukkuun, eikä mun oireisii Xanor auttanu 100%:sti. Mutta yleinen(suosittu) lääkehän toi on, toivottavasti auttaa sulla hyvin! Vaikutus yleensä ainakin alkaa suht nopeesti.
      Kaikkien(?) masennuslääkkeiden kohdallahan lopetus/alotus tapahtuu vähitellen, et ei Xanor oo siinä poikkeus..

    • ...

      olen syönyt pari kuukautta paniikkihäiriöön, aiheutti viikon vierotusoireet, ei mielestäni auta masennukseen (miksi helvetissä lääkärit syytävät kaikista koukuttavimman bentson masennukseen, siihen on olemassa parempiakin vaihtoehtoja!!) tai no siinä mielessä ehkä, että kuurin aikana ei ikäänkuin stressaa liikaa, vaan tuuduttautuu lääkkeen tuomaan huolettomaan olotilaan..
      lisäksi xanorin vaikutus aika on niin lyhyt ja ytimekäs että se soveltuu juuri paniikkikohtauksiin jotka iskevät kuin taivaalta, mutta masennus....
      sinuna ehdottaisin esim. pitkävaikutteisia paroksetiinia sisältäviä lääkkeitä tai vastaavia..

      • asdfjsdj

        Xanor auttaa ahdistukseen, joten jos masennukeen liittyy ahdistuneisuus, niin silloin se on ihan hyvä lääke, Xanor auttaa myös nukahtamiseen.


      • Anonyymi

        Syö Levotziiniä===0==)


    • jeri

      Kun aika monet masislääkkeet niin näyttävät tekevän.
      Pitäisi löytää lääke, joka ei missään tapauksessa vaikuta painoon (syömishäiriöriskin takia)

      • Ovidiu

        ...bentsodiatsepiineihin, jotka ovat ansiolýyttejä, sedatiiveja tai antikonvulsiiveja. Ne eivät kovin herkästi lihota. Tietysti kun ahdistuneisuus lievittyy, voi ruokahalu parantua. Mutta mitään Remeron-lääkkeen kaltaista lihomisefektiä Xanor ei aiheuta.

        Ns. toisen polven masennuslääkkeeet (kuten Remeron, Tolvon etc.) vaikuttavat suoraan aivojen nälkää säätelevään keskukseeen ja ruokahalu lisääntyy näitä lääkkeitä käytettäessä melko varmasti.


    • kuka tietää...

      Olen jo vuosia syönyt xanoria ahdistukseen, nyt lääkäri oli kirjoittanut uuteen reseptiin xanor depot-tabletteja.Kuka tietää, onko vaikutuksessa mitenkin huomattavia eroja,vai???

      • minä

        depot tarkoittaa pitkävaikutteista tablettia.


      • seroquel

        Olen 38 v mies. Olen käyttänyt xanoreita 10 vuotta. Se on ihmisestä kiinni jääkö siihen koukkuun!!. Mä olen itse oppinut tiputtamaan xanorin annostusta pikkuhiljaa ja kasvattamaan sitä tarpeen vaatiessa. Mulla on vaikea paniikkihäiriö....xanor tepsii...se aikoinaan väsymys mikä tuli on kadonnut!!. Nykyään kun on ahdistunut olo ja pitää lähteä tilaisuuksiin missä on vaikeaa niin turvaudun nopeaan xanoriin!!. Mutta kun eletään normaalia elämää ja ahdistaa ja hermostuttaa niin lääke on seroquel!!!!....sanon suoraan että seroquel on mahtava lääke!!!. Se ei ole näitä serotoniini lääkkeitä!!. Mulla ainakin seroquel tekee olon rauhalliseksi ja antaa hyvän unen!!. Seroquelin haittapuolina on sen hinta!!...kahden kuukauden satsi muistaakseni maksoi 303 euroa. Se on siis kallis lääke!!. Mutta itsestäni kerron sen verran että seroquel on mun tärkein lääke paniikkihäiriöön ja ahdistukseen....xanoria tarvitsen vaikeissa tilanteissa. Seroquel antaa leppoisen olon päivään(ja se ei ole mikään huumausaine).Xanoria olen käyttänyt näiden 10 vuoden aikana 6mg -1mg...sekä depottia että nopeavaikutteista. Onneksi löysin yhdessä psykiatrini kanssa lääkkeen joka helpottaa elämää ja se on seroquel!!.


    • minä

      Jokaisen lääkkeen tuoteselostukset on aika karmaisevia, tietysti myös tottakin, mutta jos ne ottaa noin vakavasti niin ei uskaltaisi edes buranaa syödä.
      Mä olen puolen vuoden ajan ottanut xanoria tarpeen mukaan ahdistukseen ja masennukseen plus että syön efexoria.
      Xanor on hyvä lääke, mutta varovaisesti sen kanssa, riippuvuus tulee nopeasti ja vieroittautuminen on vaikeaa. Jos käyttö pysyy lapasessa ja seuraa lääkärin ohjeita niin ei syytä huoleen.
      Koita jaksaa.

      • xanoriini

        Xanor on bentsoa samaa kuin jenkkien teho lääke Xanax sen vieroitus oireet tulee vasta kun on ilman niitä eli kun ne loppuvat mulle tuli viidenpäivän unettomuus ja aivan sataprosenttinen viinakrapula vaiken ollut alkoholia ottanut vuosiin ja olin aivan sekaisin selvinpäin ja etsin joka nurkasta kotoa Xanaxia
        mutten löytänyt ja olo oli kaamea mutten mennyt lekuriin hakee Xanaxia enkä muutakaan unikin tuli sitten viidentenä yönä.
        silloin tajusin mitä on bentso vieroitus

        Olen yrittänyt pysyä Xanax/Xanorista erossa mutten ole oikein vielä onnistunut nyt taas on Xanax pakkaus ja mutten ota niitä humaltuakseen vaan pahan olon ja unettomuuden pois oloon johon ne kyllä tehoavatkin vähän liiankin hyvin.

        Olis saanut lekuri silloin joskus vuosia sitten muuta määrätä kuin bentsoa jota se Xanax/Xanor loppujen lopuksi sitten on.
        Että tietämättömiä ovat nuo viisaat tohtorit.


    • NETTA

      XANOR ON RAUHOITTAVALÄÄKE EI MIKKÄÄN MASENNUSLÄÄKE!! SE KUULUU BENTSODIATSEPIINEIHIN! LOPETA HETI SEN KÄYTTÖ MASENNUSLÄÄKKEENÄ SE ON TAKOTETTUTTU AHDISTUKSEEN JA MUIHIN SEN KALTAISIIN OIREISIIN.TOLERANSSI ON SUURI JA RIIPPUVUUS KOVA!!!!

      • latex

        Kyllä saa hyvän koukun näin 7 vuoden käytön jälkeen. Mutta jos on asian kanssa sinut, ei siitä haittaa ole


      • tyttö 21v
        latex kirjoitti:

        Kyllä saa hyvän koukun näin 7 vuoden käytön jälkeen. Mutta jos on asian kanssa sinut, ei siitä haittaa ole

        Kuinkahan helposti tätä xanoria määrätään kun mulle on paniikkihäiriön takia määrätty vaan propraleja vaikka on myös pahoja henkisiä propleemia. Kerran ennen poliisikuulustelua otin xanordepot 2mg ja tuli sellanen olo etten muistanukkaan miltä tuntuu olla normaali ilman jatkuvaa jännitystä ja ahdistusta. sen jälkeen olen syönyt muutamia kertoja tätä ja olen varma että elämäni helpottuisi jos saisin lääkärin määräämänä tätä. Alkasin varmasti etsimään töitäkin enkä pelkäisi niinkun nyt, että työkkäristä tulee soitto jostain uunista. Olen pitkäaikaistyötön eikä mieleeni tulisi tehä asiakaspalvelutöitä vaikka se on unelmani. nykyisin en uskalla mennä edes kauppaan yksin joten poikaystäväni joutuu käymään puolestani vaikkei edes asuta yhessä.


      • socialphobia
        tyttö 21v kirjoitti:

        Kuinkahan helposti tätä xanoria määrätään kun mulle on paniikkihäiriön takia määrätty vaan propraleja vaikka on myös pahoja henkisiä propleemia. Kerran ennen poliisikuulustelua otin xanordepot 2mg ja tuli sellanen olo etten muistanukkaan miltä tuntuu olla normaali ilman jatkuvaa jännitystä ja ahdistusta. sen jälkeen olen syönyt muutamia kertoja tätä ja olen varma että elämäni helpottuisi jos saisin lääkärin määräämänä tätä. Alkasin varmasti etsimään töitäkin enkä pelkäisi niinkun nyt, että työkkäristä tulee soitto jostain uunista. Olen pitkäaikaistyötön eikä mieleeni tulisi tehä asiakaspalvelutöitä vaikka se on unelmani. nykyisin en uskalla mennä edes kauppaan yksin joten poikaystäväni joutuu käymään puolestani vaikkei edes asuta yhessä.

        Lääkäreiltä tuntuu olevan nihkeätä saada näitä rauhoittavia nykyään :( Minullakin on koetettu tukku masennuslääkkeitä, mutta eiväthän ne auta tähän sosiaalisten tiilanteiden pelkoon. Onneksi nyt sain Opamoxia, mutta sitäkin vain 30 kpl miedoimpia mahdollisia ja vuosien tappelun jälkeen. Voisivat ne lääkärit vähän järkevöityä. Luottaisivat potilaaseen, eivätkä epäilisi kaikkia riippuvaisiksi ja väärinkäyttäjiksi!


      • psyk. sh.

        Alpratsolaamilla on myös mielialaa kohottava vaikutus. Varovaisesti kuitenkin sen kanssa. Tosiaan koukuttava bentso.


      • varokaa

        Täysin samaa mieltä....itse kärsin kaksivuotta sitten helvetilliset vieroitusoireet Xanorista,on sama onko ne depottia tai tavallista....masennukseen se ei todellakaan auta.Jos vain jotenkin pärjää ilman tätä ahdistuslääkettä,älkää aloittako...t.kolmenkymmenen vuoden tieto ja kärsimykset


    • kolmekaks..

      xanor ole masennuslääke ollenkaan, sen sijaan sosiaalisten tilanteiden ja jännittämisen poistamisen kylläkin hyvä.
      Huono puoli sitten on, että erittäin koukuttava:(

      • psyk.sh.

        depressioon. Ei tosiaan ole spesifi lääke siihen. Olet siinä oikeassa. Käytetään lähinnä mikäli ssri, snri, trisykliset jne. eivät sovi. On siis tietyissä tapauksissa kuitenkin "spesifi" depressiolääke. Riippuu henkilöstä.

        Esim. Xanor on bentso, johon on lisätty triatsolaamirengas. Tämä tekee siitä joissain tapauksissa depressiolääkkeen. Tuskin kukaan lääkäri sitä ensimmäisenä lääkkeenä depressio mentalikseen määrää. Vain jos muut lääkkeet eivät sovi/ niillä ei saada vastetta. ECT- hoito eli sähköshokkihoito on tehokas. Ei anneta enää ns. kuivana, vaan yleisanestesiassa.


    • jphone

      ole spesifinen masennuslääke. Se kuuluu bentsojen ryhmään ja on tehokas lähinnä paniikkihäiriön hoidossa.
      Sillä on myös jonkinasteinen mielialaa kohottava vaikutus. En tiedä tarkkaa diagnoosiasi ja missä , kenen
      toimesta se on tehty. Mutta kehoitain sinua menemään vaivasi kanssa erikoislääkärille. Xanor on erittäin
      koukuttava lääke ja sitä on käytettävä lääkärin valvonnassa - mieluummin erikoislääkärin. Masennukseen
      löytyy kyllä hyviä lääkkeitä runsaasti. Masennukseen Xanoria....Tosi outoa. Tsemppiä sinulle ja voimia.

      • psyk. sh.

        On harvinaista, että alpratsolaamia käytetään depressiossa, mutta näin kuitenkin tehdään. Tosi harvoin kuitenkin. Yli kymmenvuotisen urani aikana olen nähnyt tasan kaksi tapausta jossa alpratsolaamia on käytetty depression hoitoon "spesifinä" lääkkeenä. Ensin vuosien kokeilu kaikilla muilla lääkkeillä, ja kun eivät ole antaneet vastetta/ sivuvaikutukset liian rankkoja suhteessa vasteeseen, on niin sanotusti nostettu kädet ylös ja päädytty alpratsolaamiin.

        Olen itse neurologin hoidossa ja diagnoosini on epilepsia partiales secundaria generales.

        Ps. Ei todellakaan ole spesifi lääke depressioon, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa se saattaa tulla "spesifiksi" lääkkeeksi depressio mentalikseen. Tämä on kuitenkin äärimmäisen harvinaista. Laitan itsekin tuon spesifin mieluiten lainausmerkkeihin.


      • jphone
        psyk. sh. kirjoitti:

        On harvinaista, että alpratsolaamia käytetään depressiossa, mutta näin kuitenkin tehdään. Tosi harvoin kuitenkin. Yli kymmenvuotisen urani aikana olen nähnyt tasan kaksi tapausta jossa alpratsolaamia on käytetty depression hoitoon "spesifinä" lääkkeenä. Ensin vuosien kokeilu kaikilla muilla lääkkeillä, ja kun eivät ole antaneet vastetta/ sivuvaikutukset liian rankkoja suhteessa vasteeseen, on niin sanotusti nostettu kädet ylös ja päädytty alpratsolaamiin.

        Olen itse neurologin hoidossa ja diagnoosini on epilepsia partiales secundaria generales.

        Ps. Ei todellakaan ole spesifi lääke depressioon, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa se saattaa tulla "spesifiksi" lääkkeeksi depressio mentalikseen. Tämä on kuitenkin äärimmäisen harvinaista. Laitan itsekin tuon spesifin mieluiten lainausmerkkeihin.

        ...harvinaista alpratsolaamin käyttö kuitenkin on spesifisenä depression hoidossa. Oletan viestiketjun
        aloittajan olevan ns. tavallinen tapaus. Kehoittaisin kuitenkin potilasta kääntymään erikoislääkärin
        puoleen. Muuten viestiisi ei ole kommentoitavaa.


      • psyk. sh.
        jphone kirjoitti:

        ...harvinaista alpratsolaamin käyttö kuitenkin on spesifisenä depression hoidossa. Oletan viestiketjun
        aloittajan olevan ns. tavallinen tapaus. Kehoittaisin kuitenkin potilasta kääntymään erikoislääkärin
        puoleen. Muuten viestiisi ei ole kommentoitavaa.

        Tai kirjoitat tarkemminkin. Saman kehotuksen antaisin minäkin ketjun aloittajalle.


      • kaneste
        psyk. sh. kirjoitti:

        Tai kirjoitat tarkemminkin. Saman kehotuksen antaisin minäkin ketjun aloittajalle.

        olen syönyt 1mg xanoria 5-7mg/pvä nyt 16 vuotta,ei ole aikoinaan määrätty paniikkiin vaan rauhoittavaksi lääkkeeksi.oli vielä itse ylilääkäri joka sen määräsi ja heti kovalla annostuksella,silloin 3mg/pvä,pikkuhiljaa lisätty kun toleranssi kasvanut.ilman sitä ei elämästä tulisi enää mitään,olen käynyt 3 kertaa vieroituksessa,ei apua.pari kertaa olen joutunut olosuhteiden pakosta olemaan ilman lääkettä,silloin häviää näkö,paikan taju,ei tajua maailmasta yhtään mitään.tuntuu että kuolemakin olisi parempi kuin ilman xanoria.mikään muu bentso ei minulle vaikuta kuten xanor,vaikka vetäisi 100mg diapamia ei samaa vaikutusta.kerran nappasin laatikon kaljaa,15 xanoria,6stellaa ja 4 kpl 15mg dormicumia,vaikutus:JALAT ALTA.SEKAVA.OLO.6tuntia unta ja olo normaali taas.mikään pami ei vaikuta niin kun "kuningas"xanor.onko kohtalotovereita?


      • moxia
        kaneste kirjoitti:

        olen syönyt 1mg xanoria 5-7mg/pvä nyt 16 vuotta,ei ole aikoinaan määrätty paniikkiin vaan rauhoittavaksi lääkkeeksi.oli vielä itse ylilääkäri joka sen määräsi ja heti kovalla annostuksella,silloin 3mg/pvä,pikkuhiljaa lisätty kun toleranssi kasvanut.ilman sitä ei elämästä tulisi enää mitään,olen käynyt 3 kertaa vieroituksessa,ei apua.pari kertaa olen joutunut olosuhteiden pakosta olemaan ilman lääkettä,silloin häviää näkö,paikan taju,ei tajua maailmasta yhtään mitään.tuntuu että kuolemakin olisi parempi kuin ilman xanoria.mikään muu bentso ei minulle vaikuta kuten xanor,vaikka vetäisi 100mg diapamia ei samaa vaikutusta.kerran nappasin laatikon kaljaa,15 xanoria,6stellaa ja 4 kpl 15mg dormicumia,vaikutus:JALAT ALTA.SEKAVA.OLO.6tuntia unta ja olo normaali taas.mikään pami ei vaikuta niin kun "kuningas"xanor.onko kohtalotovereita?

        Mutta eri lääke. Minä en saa mitään hyötyä muusta kuin opamoxista. Xanor -diapam ym. tehot ihan olemattomat. Xanor ei tee minulle mitään vaikutusta-ei edes isolla annostuksella. Ainoa mikä vielä puree on opamox. Nyt rimpuilen niitäkin vähemmälle ihan kotikonstein.


      • Jännittäjävm71

        Käyttänyt Xanor depot:ia jännittämiseen ja ns. kahvikuppineuroosi oireisiin jo vuosia. Muutin paikkakunnalta toiselle ja todettiin (edellinen asuinpaikkani tk uusi reseptiä ilman lääkärikäyntejä) että käytin niitä ns. väärin. Otin yleensä (varsinkin kun mieheni kuoli) enemmän kuin oli määrätty. Nyt siirrytty Xanoreista Alpratsolaamiin. Katsottiin, että olen riippuvainen joten nyt en saa esim. ko. lääkettä kuin 24 pvä:n välein. En osaa sanoa, onko tässä lääkkeessä eroa Xanor:eihin mutta joskus tuntuu, että on. Xanor pisti minut nukkumaan ja olla ajattelematta..mitään...mutta olen ihan tyytyväinen että lääkärini määräsi tämän 24:n päivän aikarajan. Olen selvästi vähentänyt rauhoittavien käyttöä (Alp.) ja ota vain silloin kuin pitää. Olkaa rehellisiä lääkärillenne.käytätte, muuten se kostautuu.


    • mimma771

      puhun mieheni puolesta,hän on ollut koukussa xanor 1mg:hen 16 vuotta!!!ei toivoakaan että voisi lopettaa...viekat samanlaiset heroiini koukussa.ei uskalla lähteä siihen peliin koska pelkää liikaa viekkareita.itse asiassa en ole miestä edes tuntenut ilman xanoria,lääke tekee hänestä "normaalin".rakastan miestäni,siksi en edes pyydä häntä lopettamaan,koska pelkään niin paljon että se mies joka sieltä ehkä tulisi esiin,en enää rakastaisikaan...

      • xanuristi

        viitisen vuotta olen syönyt xanoreita, eikä niitä niin vaan lopetetakaan.
        Tosin ihmettelen todella, jos miehellesi on määrätty niitä masennukseen, koska yleensä niitä annetaan paniikkihäiriöön, ahdistukseen tai älyttömään jännittämiseen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon niin kuin omalla kohdallani.
        Masennuslääkket ovat kai ihan eri juttu....?


      • farm..
        xanuristi kirjoitti:

        viitisen vuotta olen syönyt xanoreita, eikä niitä niin vaan lopetetakaan.
        Tosin ihmettelen todella, jos miehellesi on määrätty niitä masennukseen, koska yleensä niitä annetaan paniikkihäiriöön, ahdistukseen tai älyttömään jännittämiseen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon niin kuin omalla kohdallani.
        Masennuslääkket ovat kai ihan eri juttu....?

        on siinä mielessä muista poikkeava bentzo että se auttaa depressiossakin. Totta, masennuslääkkeet ovat sitten ryhmä erikseen.


      • Paniikkihäiriöinen
        farm.. kirjoitti:

        on siinä mielessä muista poikkeava bentzo että se auttaa depressiossakin. Totta, masennuslääkkeet ovat sitten ryhmä erikseen.

        Lääkäri on määrännyt minulle Zanor 1 mg sekä Stesolid 5 mg paniikkihäiriön täsmälääkkeeksi eli otettavaksi silloin kun kohtaus tulee. Olen sairastanut paniikkihäiriötä 30 vuotta ja Stesolidia käyttänyt 24 vuotta, en jatkuvasti vaan kohtausten tullessa. Jouduin viime syksynä käyttämään unettomuuteen Stesolidia, joten pyysin lääkäriltä Zanoria paniikkikohtauksiin ja sain. En ole vielä käyttänyt niitä paniikkiin, joskus illalla otan unettomuuteen 0,5 mg-1 mg. Ja ihan ok, ei mitään outoja tuntemuksia eikä aamupöhnää. Eka kerran kun otin Xanoria, vain 1/4 mg, niin hyvä että sänkyyn pääsin, kun jalat meni alta. Nyt ei ole enää sellaista vaikutusta. Joten kai se toleranssi sitten nousee.


      • kandidaatti
        Paniikkihäiriöinen kirjoitti:

        Lääkäri on määrännyt minulle Zanor 1 mg sekä Stesolid 5 mg paniikkihäiriön täsmälääkkeeksi eli otettavaksi silloin kun kohtaus tulee. Olen sairastanut paniikkihäiriötä 30 vuotta ja Stesolidia käyttänyt 24 vuotta, en jatkuvasti vaan kohtausten tullessa. Jouduin viime syksynä käyttämään unettomuuteen Stesolidia, joten pyysin lääkäriltä Zanoria paniikkikohtauksiin ja sain. En ole vielä käyttänyt niitä paniikkiin, joskus illalla otan unettomuuteen 0,5 mg-1 mg. Ja ihan ok, ei mitään outoja tuntemuksia eikä aamupöhnää. Eka kerran kun otin Xanoria, vain 1/4 mg, niin hyvä että sänkyyn pääsin, kun jalat meni alta. Nyt ei ole enää sellaista vaikutusta. Joten kai se toleranssi sitten nousee.

        Minulle määrättiin kolme vuotta sitten Propral-Xanor-yhdistelmä voimakkaiden sosiaalisten pelkotilanteiden poistoon eli esiinnyn työssäni paljon. Tämä avasi itselleni uuden elämän - ei ole ollut mitään pakokauhu/paniikkireaktioita ennen esitystä/esityksen aikana ja ääni ei takerru jännityksestä kurkkuun. Yhdistelmä on toiminut loistavasti! En myöskään millään lailla ole jäänyt "koukkuun" eli on viikkoja, jolloin en tarvitse noita nappuloita lainkaan eikä elimistöni niitä taukopäivinä kaipaa. Ainoana haittapuolena on vaativimmissa esiintymisjutuissa, että tulee "varmuuden vuoksi" otettua semmoinen annos (kolme propralia ja 4-5 xanoria), että väsymys sen jälkeen ja illalla on sitten aikamoinen ja aamulla herätessä semmoinen lievä krapulaa muistuttava tuntemus. Mutta hyödyt kohdallani ylittävät moninkertaisesti haitat, koska vuosien ellei vuosikymmenten "kärsimysten" jälkeen kykenen normaaliin esiintyvän ihmisen elämään nyt! Tsemppiä muillekin!


      • kandidaatille
        kandidaatti kirjoitti:

        Minulle määrättiin kolme vuotta sitten Propral-Xanor-yhdistelmä voimakkaiden sosiaalisten pelkotilanteiden poistoon eli esiinnyn työssäni paljon. Tämä avasi itselleni uuden elämän - ei ole ollut mitään pakokauhu/paniikkireaktioita ennen esitystä/esityksen aikana ja ääni ei takerru jännityksestä kurkkuun. Yhdistelmä on toiminut loistavasti! En myöskään millään lailla ole jäänyt "koukkuun" eli on viikkoja, jolloin en tarvitse noita nappuloita lainkaan eikä elimistöni niitä taukopäivinä kaipaa. Ainoana haittapuolena on vaativimmissa esiintymisjutuissa, että tulee "varmuuden vuoksi" otettua semmoinen annos (kolme propralia ja 4-5 xanoria), että väsymys sen jälkeen ja illalla on sitten aikamoinen ja aamulla herätessä semmoinen lievä krapulaa muistuttava tuntemus. Mutta hyödyt kohdallani ylittävät moninkertaisesti haitat, koska vuosien ellei vuosikymmenten "kärsimysten" jälkeen kykenen normaaliin esiintyvän ihmisen elämään nyt! Tsemppiä muillekin!

        "Kolme propralia" ja "4-5 xanoria" ei kerro paljoa, koska molempia lääkkeitä on saatavilla niin eri vahvuuksina!


      • kandidaatti
        kandidaatille kirjoitti:

        "Kolme propralia" ja "4-5 xanoria" ei kerro paljoa, koska molempia lääkkeitä on saatavilla niin eri vahvuuksina!

        Xanorini vahvuus on 0,5 mg kapseli.


      • kandidaatti
        kandidaatti kirjoitti:

        Xanorini vahvuus on 0,5 mg kapseli.

        Ja Propral 40 mg kapseli.


      • Ex Xanor käyttäjä
        kandidaatti kirjoitti:

        Minulle määrättiin kolme vuotta sitten Propral-Xanor-yhdistelmä voimakkaiden sosiaalisten pelkotilanteiden poistoon eli esiinnyn työssäni paljon. Tämä avasi itselleni uuden elämän - ei ole ollut mitään pakokauhu/paniikkireaktioita ennen esitystä/esityksen aikana ja ääni ei takerru jännityksestä kurkkuun. Yhdistelmä on toiminut loistavasti! En myöskään millään lailla ole jäänyt "koukkuun" eli on viikkoja, jolloin en tarvitse noita nappuloita lainkaan eikä elimistöni niitä taukopäivinä kaipaa. Ainoana haittapuolena on vaativimmissa esiintymisjutuissa, että tulee "varmuuden vuoksi" otettua semmoinen annos (kolme propralia ja 4-5 xanoria), että väsymys sen jälkeen ja illalla on sitten aikamoinen ja aamulla herätessä semmoinen lievä krapulaa muistuttava tuntemus. Mutta hyödyt kohdallani ylittävät moninkertaisesti haitat, koska vuosien ellei vuosikymmenten "kärsimysten" jälkeen kykenen normaaliin esiintyvän ihmisen elämään nyt! Tsemppiä muillekin!

        Itsellä Propral (jännitysoireet, sosiaalinen fobia, kahvikuppineuroosi) ei auttanut mitään. Xanor auttoi. Mutta en halunnut torelanssia. Nyt uusi lääke. Vaikuttaa hyvältä :-)


      • Ex Xanoristi
        kandidaatti kirjoitti:

        Minulle määrättiin kolme vuotta sitten Propral-Xanor-yhdistelmä voimakkaiden sosiaalisten pelkotilanteiden poistoon eli esiinnyn työssäni paljon. Tämä avasi itselleni uuden elämän - ei ole ollut mitään pakokauhu/paniikkireaktioita ennen esitystä/esityksen aikana ja ääni ei takerru jännityksestä kurkkuun. Yhdistelmä on toiminut loistavasti! En myöskään millään lailla ole jäänyt "koukkuun" eli on viikkoja, jolloin en tarvitse noita nappuloita lainkaan eikä elimistöni niitä taukopäivinä kaipaa. Ainoana haittapuolena on vaativimmissa esiintymisjutuissa, että tulee "varmuuden vuoksi" otettua semmoinen annos (kolme propralia ja 4-5 xanoria), että väsymys sen jälkeen ja illalla on sitten aikamoinen ja aamulla herätessä semmoinen lievä krapulaa muistuttava tuntemus. Mutta hyödyt kohdallani ylittävät moninkertaisesti haitat, koska vuosien ellei vuosikymmenten "kärsimysten" jälkeen kykenen normaaliin esiintyvän ihmisen elämään nyt! Tsemppiä muillekin!

        "Kandidaatti": Kirjoituksesi oli kuin suoraan omasta elämästäni. Olen työssä, missä pitää olla ns. esillä. Eniten tuotti vaikeuksia kahvipöydässä olo. Vaikka kuinka läheiseni jne. sanoivat "kaikki jännittävät" ei auttanut. Otin pukuhuoneessa Xanor:ia ennakkoon 5-6 kpl ennen ns. jännittävää tilannetta. Pärjäsin mainiosti. Mutta Xanor on pitkä-vaikuitteinen lääke. Eli kuin tulin töistä kotiin olin valmis nukkumaan suor.sanoen. Älkää käyttäkö ko. lääkettä. On muita vaihtoehtoja :-)


    • buranaaaaaaa

      Luepa huviksesi jonkun perus särkylääkkeen, vaikka buranan lääkeseloste. Aikamoinen haittavaikutuslista silläkin, mainittakoon esimerkkeinä aivokalvontulehdus, sepelvaltimotaudin oireiden paheneminen, maksatulehdus, vainoharhaisuushäiriöitä, harha-aistimuksia, sydämen vajaatoiminnan paheneminen, munuaistoiminnan heikkeneminen, verioksennus jne. vain muutaman mainitakseni. Ei lääkeselosteita pidä liikaa pelästyä, vaikka noita oireita on joiltakin toki raportoitu, eihän niitä muuten siellä selosteessa lukisi.

      Lähde: http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1818&i=ORION PHARMA_BURA

      • kandidaatti

        En missään tapauksessa väitä, että kaikille mainitsemamme lääkkeet soveltuisivat pitkäaikaiseen käyttöön tms. Vaikutuksethan ovat varmasti tosi yksilöllisiä. Esim. Xanoria ei todellakaan kannata ainakaan alkoholiin yhdistää, koska se yksilöstä riippuen voimistaa aineen vaikutusta aina asteikolla "hieman -> lähes tajunnan menetys". Lääkärin konsultointi tässä on a ja o. Menneellä viiikolla juuri keskustelin Xanorit/Propralit itselleni määränneen lekurin kanssa, että onko Xanorin pitkäaikaiskäytöstä esim. raportoitu joitain pysyviä vaurioita tms. Totesi että ei ole. Samaten totesi, että sellaisella käytöllä/käyttötarkoituksella mihin itse ko lääkkeitä käytän, ei noille määrille ym pitäisi olla mitään estettä eli hän määrää minulle reseptit edelleen nyt jo kolme vuotta kestäneenä tilanteena. Paljon on kiinni siitä, miten tilanne pysyy "hallinnassa". Koska yksilölliset erot ovat niin suuret, niin jokuhan on ilmeisesti saanut joitain valtavia kiksejä Xanorien ja alkoholin yhteiskäytöllä eli ns. vintin pimeäksi. Itseäni tuollainen olotila ei todellakaan kiinnosta. Halu pärjätä arjen haastavimmissa tilanteissa on se ainoa käyttömotiivi ja jos vain suinkin on tiedossa sellainen päiväohjelma ettei nappuloita tarvitse ottaa "varmuuden vuoksi" niin olen kyllä tosi tyytyväinen sellaisiin päiviin enkä kaipaile nappuloita joidenkin ylimääräisten kiksien tavoittelemiseksi.


      • Data-st0rage
        kandidaatti kirjoitti:

        En missään tapauksessa väitä, että kaikille mainitsemamme lääkkeet soveltuisivat pitkäaikaiseen käyttöön tms. Vaikutuksethan ovat varmasti tosi yksilöllisiä. Esim. Xanoria ei todellakaan kannata ainakaan alkoholiin yhdistää, koska se yksilöstä riippuen voimistaa aineen vaikutusta aina asteikolla "hieman -> lähes tajunnan menetys". Lääkärin konsultointi tässä on a ja o. Menneellä viiikolla juuri keskustelin Xanorit/Propralit itselleni määränneen lekurin kanssa, että onko Xanorin pitkäaikaiskäytöstä esim. raportoitu joitain pysyviä vaurioita tms. Totesi että ei ole. Samaten totesi, että sellaisella käytöllä/käyttötarkoituksella mihin itse ko lääkkeitä käytän, ei noille määrille ym pitäisi olla mitään estettä eli hän määrää minulle reseptit edelleen nyt jo kolme vuotta kestäneenä tilanteena. Paljon on kiinni siitä, miten tilanne pysyy "hallinnassa". Koska yksilölliset erot ovat niin suuret, niin jokuhan on ilmeisesti saanut joitain valtavia kiksejä Xanorien ja alkoholin yhteiskäytöllä eli ns. vintin pimeäksi. Itseäni tuollainen olotila ei todellakaan kiinnosta. Halu pärjätä arjen haastavimmissa tilanteissa on se ainoa käyttömotiivi ja jos vain suinkin on tiedossa sellainen päiväohjelma ettei nappuloita tarvitse ottaa "varmuuden vuoksi" niin olen kyllä tosi tyytyväinen sellaisiin päiviin enkä kaipaile nappuloita joidenkin ylimääräisten kiksien tavoittelemiseksi.

        kandidaatti: xanor on erittäin voimakasta riippuvuutta aiheuttava lääke. fyysisiin riippuvuuden oireisiin kuuluvat pahimmissa tapauksissa (korkeilla annoksilla) todella pahoja epileptisen kaltaisia kohtauksia, paniikkitiloja sekä muita vieroitusoireita. On myös todettu että Xanor lääkkeen fyysiset riippuvuusoireet ovat vaarallisemmat kun heroiinin. Tietenkin kaikki on suhteellista ja paljon kiinni yksillisistä piirteistä. Kuten sanoit. Joten annos ei aina ole se riippuvuutta tekevä asia. Lääkärisi puhuu täyttä paskaa jos väittää ettei ole pitkäaikaisia vaurioita, itse olen taistellut nyt kohta 10 vuotta xanorista irti. Ja olin jo kerran vuoden kuivilla mutta psyykkiset vieroitusoireet eivät loppuneet vuodessa joten antauduin takaisin lääkkeelle. Suosittelen kokeilemaan pystytkö lopettamaan seinään lääkkeen, viikon aikana ei tule mitään fyysisia oireita taikka todella voimakasta psyykkistä pelkoa niin lopeta vielä kun voit. Itse alan saamaan kramppeja noin 36 tuntia jos olen syömättä lääkettä. Annokseni ei ole kovin korkea, mutta sehän on yksilöllistä. Xanorin on todettu esim. aiheuttavan vakavia epileptisia kohtauksia vieroitusoireina, jotka saattavat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoissa / lihaksissa / luustossa.


      • ........
        Data-st0rage kirjoitti:

        kandidaatti: xanor on erittäin voimakasta riippuvuutta aiheuttava lääke. fyysisiin riippuvuuden oireisiin kuuluvat pahimmissa tapauksissa (korkeilla annoksilla) todella pahoja epileptisen kaltaisia kohtauksia, paniikkitiloja sekä muita vieroitusoireita. On myös todettu että Xanor lääkkeen fyysiset riippuvuusoireet ovat vaarallisemmat kun heroiinin. Tietenkin kaikki on suhteellista ja paljon kiinni yksillisistä piirteistä. Kuten sanoit. Joten annos ei aina ole se riippuvuutta tekevä asia. Lääkärisi puhuu täyttä paskaa jos väittää ettei ole pitkäaikaisia vaurioita, itse olen taistellut nyt kohta 10 vuotta xanorista irti. Ja olin jo kerran vuoden kuivilla mutta psyykkiset vieroitusoireet eivät loppuneet vuodessa joten antauduin takaisin lääkkeelle. Suosittelen kokeilemaan pystytkö lopettamaan seinään lääkkeen, viikon aikana ei tule mitään fyysisia oireita taikka todella voimakasta psyykkistä pelkoa niin lopeta vielä kun voit. Itse alan saamaan kramppeja noin 36 tuntia jos olen syömättä lääkettä. Annokseni ei ole kovin korkea, mutta sehän on yksilöllistä. Xanorin on todettu esim. aiheuttavan vakavia epileptisia kohtauksia vieroitusoireina, jotka saattavat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoissa / lihaksissa / luustossa.

        Miksi nostaa yli vuoden vanhaa ketjua??


      • Kokemusta on :(
        Data-st0rage kirjoitti:

        kandidaatti: xanor on erittäin voimakasta riippuvuutta aiheuttava lääke. fyysisiin riippuvuuden oireisiin kuuluvat pahimmissa tapauksissa (korkeilla annoksilla) todella pahoja epileptisen kaltaisia kohtauksia, paniikkitiloja sekä muita vieroitusoireita. On myös todettu että Xanor lääkkeen fyysiset riippuvuusoireet ovat vaarallisemmat kun heroiinin. Tietenkin kaikki on suhteellista ja paljon kiinni yksillisistä piirteistä. Kuten sanoit. Joten annos ei aina ole se riippuvuutta tekevä asia. Lääkärisi puhuu täyttä paskaa jos väittää ettei ole pitkäaikaisia vaurioita, itse olen taistellut nyt kohta 10 vuotta xanorista irti. Ja olin jo kerran vuoden kuivilla mutta psyykkiset vieroitusoireet eivät loppuneet vuodessa joten antauduin takaisin lääkkeelle. Suosittelen kokeilemaan pystytkö lopettamaan seinään lääkkeen, viikon aikana ei tule mitään fyysisia oireita taikka todella voimakasta psyykkistä pelkoa niin lopeta vielä kun voit. Itse alan saamaan kramppeja noin 36 tuntia jos olen syömättä lääkettä. Annokseni ei ole kovin korkea, mutta sehän on yksilöllistä. Xanorin on todettu esim. aiheuttavan vakavia epileptisia kohtauksia vieroitusoireina, jotka saattavat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoissa / lihaksissa / luustossa.

        Mutta Xanoria (kuten muitakaan bentsoja) ei saa ikinä lopettaa seinään!!
        Jos lopettaa liian nopeasti, aivot/kroppa ei pysy mukana muutoksessa ja silloin tulee karseat ja jopa hengenvaaralliset vieroitusoireet. Oireilu jää usein myös pidempiaikaiseksi. Jos lopetus tapahtuu vähitellen annosta pienentäen, tulos on ihan erilainen. Elimistölle/aivotoiminnoille on annettava aikaa palautumiseen. Esim. dopamiini- ja serotoniinituotanto palautuvat vasta pikkuhiljaa ennalleen.


    • ,,,,,,,,,,,,,

      Onko se jotenkin vanhentunut?

    • 8+9

      Mulle on määrätty Xanor tarvittaessa 3x0,25 mg päivässä mut tuntuu ettei sittä ole ainakaan riittävästi apua ahdistukseen. Pitäisköhän vaan ottaa 1mg tai jopa enemmän jos on oikein ahditava tilanne. Mielelläni en kyllä ottais ainakaan enempää kuin 1mg.

    • kandidaatti

      Ei nämä asiat vanhene... eli itselläni nyt 4,5 vuoden käyttökokemus yllä mainitsemastani Xanor-Propral-ydhistelmästä. Pidemmillä työvapailla en ole tarvinnut niitä ollenkaan eli mitään "katkaisuhoitotestiä" en tarvitse. Mitään vieroitusoireita ei ole ollut. Minusta viestiketjussa ilmenee hyvin, miten yksilöllisiä vaikutukset ovat (koukuttavuus, vieroitusoireet, jopa epileptiset kohtaukset). Siksi en usko enkä väitä että ko lääkkeet (siis Xanor) kaikille edes psykofyysisesti sopisivat. Itse en tosin haluaisi entistä elämääni takaisin sosiaalisine jännitystiloineen, kramppikuumeineen, äänen takertumisine kurkkuun niin ettei saa sanaa suusta ihmisjoukon edessä... Onneksi nuo ovat menneisyyteen jäänyttä painajaista. Toki ihannetilanne olisi, jos ei mitään lisäpaukkuja tarvitsisi.Mutta lekurinkin diagnoosin mukaan reaktioni on ns. alkukantainenen pakene tai taistele -tilanne, jolla ei ole mielen hallinnan ym. kanssa mitään tekemistä. Noita paniikkitilanteita ei pysty enää estämään paikan päällä, vaikka asian kuinka järkeilisi että mitään syytä ei ole. Lääkityksellä mieli pysyy hallinnassa eivätkä ulkoiset ärsykkeet vaikuta omaan ajatteluun ja esiintymiseen, joka on nykyisin isoissakin esiintymisissä rauhallista ja johdonmukaista.

    • Sami900

      Mitenkäs, uskaltaisinkohan kysellä yksityiseltä lääkäriltä noita depotteja, testattu on ja vie ahdistuksen ja sos. tilanteiden kammon täysin pois. Julkisella määräsivät vain escitalopram, tällä hetkellä 20mg pv, ja opamox 30mg 1-2 krt päivässä tarvittaessa, ahdistukseen. Olen 23-vuotias mies, oireita ollut jo usemman vuoden mutta sain viime keväänä itseni vasta pakotettua psykiatrille.

      Tiedän että kys. lääkettä kohtaan lääkäreillä aika kielteinen asenne, mutta tällä hetkellä olen elämässäni täysin umpikujassa, en pysty liikkumaan kaupungilla, näkemään ystäviäni, samoin myös töistä jäin osittain pois sos.tilanteiden pelon vuoksi, eli käytännössä poljen täysin tyhjää paikoillaan elämässäni näiden oireideni kanssa. Olen jokusen näitä 2mg depotteja ottanut, ei tuoneet samaa väsymystä kun opamox, ja olo tuntui pitkästä aikaa normaalilta, niinkuin se on vuosia sitten ollut, ja vaikutti koko päivän tuo yksi tabletti.

      Mulla myös keskivaikea masennus, siihen tuo escitalopram on kyllä auttanut, mutta tuntuu että latistanut tunteet aika lailla, ei surua mutta ei myöskään mitään mahdottomia ilon tunteita, aika tasapaksua puuroa tunne-elämä tällä hetkellä. Kiven kovaa tuolla julkisella väittää psykitatrini että pitäisi tehota tuon ssri lääkityksen myös noihin ahdistuksiin, mutta ei vaan minun kohdalla.

      Mietityttää myös voisiko tuo masennus johtua p.häiriöstä ja sos. tilanteiden fobiasta, kun ei enään asioita pysty normaalisti hoitamaan,

      Tästä xanor depotistakin kuulee niin ristiriitaista kertomusta, osa syönyt pidempiäkin jaksoja ilman toleranssin kasvua ja elämän saaneet raiteilleen, osa taas kertoo helvetinmoisesta koukusta. Toisaalta, kun tässä olen pohdiskellut xanorkoukku vs. neljän seinän sisällä nököttäminen, niin tuo ensimmäinen kuulostaa kyllä mieluisammalta. Olen totaalisen kyllästynyt, kun en saa asioita hoidettua, ikävöin niitä aikoja kun vielä työt sujui ja kaupungilla pystyi olemaan ostoksilla yksin hyvin mielin, kun nykyää tuo on yhtä helvettiä.

      Poden myös omantunnontuskia tästä tilanteestani, työmarkkinatuen ja toimeentulotuen varassa elän tällä hetkellä. Ystävät jääneet taka-alalle, osalle heistä kyllä olen yrittänyt puhua vaivoistani mutta ilmeisesti terveen ihmisen on erittäin vaikea sisäistää näitä olotiloja, ellei niitä itse koe. Lähinnä saanut vaan huvittavaa kommenttia, että liikkeelle vaan niin asiat hoituu. Myös työttömyydestäni kuulen usein paljon kuittailua, mikä taas huonontaa itsetuntoani erittäin paljon, ja aiheuttaa epäonnistuneen olon.

      Eli kysymys kuuluu, olisiko minun kohdalla järkevintä nyt varata aika yksityiseltä lääkäriltä vai psykiatrilta? Miten tuon xanorin voisin ottaa puheenaiheeksi, vai kannattaako kiertää koko lääke? SSRI:n lopettamista olen myös harkinnut. Kaipaan tunteita, jotka ovat osittain hävinneet, myös jopa surun tuntemista.

      Pahimpia paniikkikohtauksia nuo ssri:t ovat vieneet, kerran jopa käynyt päivysyksessä kun olin 100% varma että sydäninfarkti menossa, mutta nuo sosiaaliset tilanteet vain vainoavat edelleen.

      Terv. elämästään liian monta vuotta hukannut nuori.

      • kokenut tuon

        "tuntuu että latistanut tunteet aika lailla, ei surua mutta ei myöskään mitään mahdottomia ilon tunteita, aika tasapaksua puuroa tunne-elämä tällä hetkellä"

        Minulla tuo liittyi masennukseen. Joka oikestaan oli jotakin posttraumaattista pitkään jatkuneesta stressistä. Suomeksi sanottuna se tuntui uskomattomalta vitutukselta ja täydelliseltä vetämättömyydeltä ja mielenkiinnottomuudelta. Se aiheutti fyysisiä tuhoja, mm. liikkumattomuus, huono ravitsemus ja hygienia. Ei hoidettu mitenkään, nyt toimintakyky palautunut. En koe itseäni enää tunteettomaksi mutta se johtuu siitä, että olen sopeutunut siihen ja hyvä niin. Kovempi pinta suojaa kolhuilta paremmin, niin se vaan on. Toki reagoin nyt tunteella enemmän kuin silloin pahimmillaan.


      • XANOR

        Yksityislääkärille ja avointa keskustelua tuntemuksista.


    • 7+5
    • Xanax

      Itselläni toistasataa Xanoria 0,5mg, kun ei oikein tunnu jeesaavaan. Moni sitä on kehunut mut mielestäni aika yliarvostettu bentso. Diapam toimii itselleni paremmin, ja melkeinpä opamoxikin. Debot muodossa lääkkeeni, ja vaikutusta saa odottaa. olen myös purassut kahtia mut silti tuntuu aika huono vaste olevan. Voin reseptin mukaan ottaa 1-2kpl kerralla tarvittaessa, mutta siitä tulee jotenki "ärsyttävä" olo.

    • Sami900

      Jep, noita kommentteja odottleinkin, xanor=huume. Mutta mulla alkaa olla tilanne se että, joko syön lääkkeitä tai en poistu kotoolta, takana jopa viikon pituista putkea, jolloin en käynyt ulkona ollenkaan.

      Lähinnä mietityttää kumpi nyt on parempi, totaalisen menetetty elämä, vaiko lääkekoukku? Koska nyk. lääkitykselläni kaupassakäynti on jo lähes mahdotonta.

      Lääkäristä oltiinkin minuun jo yhteydessä, että pitäisi aikaa varailla psykiatrille kun opamoxia kuluu päivittäin. Ilmeisesti haluavat ajaa tuon alas, ja todennäköisesti taas seuraavaa ssri:tä kehiin.

      Mikäli homma näin menee, hylkään tuon arvauskeskuksen kokonaan, koska pidemmällä tähtäimellä olen myös huomannut että seksuaaliset halut ovat lähestulkoon nollassa, ei vaan kiinnosta. Tässä pieni varoituksen sana noita syömään aikoville. Ei iloa, ei surua, eikä myöskään haluja.

      Tosiaan nyt elämä näillä konsteilla vaikuttaa joko sille että resepti kouraan, taikka käydään kerran kuussa täyttämässä ne toimeentulotukilappuset, sekä kelan työttömyysajan ilmoitus, jonka voi nykypäivänä jo hoitaa netissä. Ilmeisesti alan olla syrjäytymisen partaalla oman pelkoni ja paniikin vuoksi.

      • Sami900

        Mikäli jollain olisi pk-seudulta suosituksia yksityisestä psyk. puolesta, voipi antaa vinkkiä, koska ilmeisemmin mun ja julkisen terveydenhuollon suhde loppuu ensiviikolla kokonaan.

        Lähinnä haussa psykiatri jolla erikoistuminen näihin paniikki, sos.tilanteiden pelko, ahdistus jne.

        En haluaisi maksaa turhasta, mikäli lopputuloksena on että kävelen ulos toinen ssri resepti kourassa, ja jälleen ohjeena "syö näitä nyt kuukauden päivät ja varaillaan sulle uutta aikaa ensi kuulle" - Ps. Tämä mulla jäi mieleenpainuvimmaksi seikaksi tuolta julkiselta, ja näistä sivuoireista ei puhuttu juuri mitään, kunnes kotona avasin pakkauksen ja luin tuoteselosteen.


      • exxanoristi

        Jos olet työttömänä niin ota projektiksi itsesi parantaminen ja lääkekoukusta irti pääsy.

        Jos käytät alkoholia tai muuta päidettä, jätä niiden käyttö ainakin väliaikaisesti kokonaan.

        A-klinikan kauttakin voi löytyä hoitovaihtoehtoja. Kysele ainakin. Kerro päämääräsi ja pyydä sen toteuttamiseksi apua.

        Vuoden parin päästä nämä vaikeudet voivat olla vain muistoja.

        Ei kannata ajatella vain mistä saa lääkettä lisää (että se on ainoa vaihtoehto), vaan parempaa tulevaisuutta.


      • Koklaa
        Sami900 kirjoitti:

        Mikäli jollain olisi pk-seudulta suosituksia yksityisestä psyk. puolesta, voipi antaa vinkkiä, koska ilmeisemmin mun ja julkisen terveydenhuollon suhde loppuu ensiviikolla kokonaan.

        Lähinnä haussa psykiatri jolla erikoistuminen näihin paniikki, sos.tilanteiden pelko, ahdistus jne.

        En haluaisi maksaa turhasta, mikäli lopputuloksena on että kävelen ulos toinen ssri resepti kourassa, ja jälleen ohjeena "syö näitä nyt kuukauden päivät ja varaillaan sulle uutta aikaa ensi kuulle" - Ps. Tämä mulla jäi mieleenpainuvimmaksi seikaksi tuolta julkiselta, ja näistä sivuoireista ei puhuttu juuri mitään, kunnes kotona avasin pakkauksen ja luin tuoteselosteen.

        Moi Sami900. Voisiko tästä linkistä olla sinulle apua. Kuuntele lähetys ja mieti olisiko keskustelussa esiintulevat asiat sinulle kokeilemisen arvoisia. En tiedä suoraan ketään tiettyä henkilöä tai lääkäriä, mutta asenteestasi kuulee, että haluaisit varmasti pärjätä elämäsi ilman päätä sekoittavia "lääkkeitä" ja olet kyllästynyt jatkuvaan pillereiden tyrkyttämiseen. Valitettavasti psykiatrit eivät tosiaan varoita tai anna potilaidensa tietää näistä ikävistä pysyvistäkin haittavaikutuksista, se on todella surullista.

        Radioterapeutin keskustelutunti - Ben Furman: Psyykkisten ongelmien lääkkeetön hoito

        http://areena.yle.fi/radio/1450482


      • 7+19

        "Jep, noita kommentteja odottleinkin, xanor=huume. Mutta mulla alkaa olla tilanne se että, joko syön lääkkeitä tai en poistu kotoolta, takana jopa viikon pituista putkea, jolloin en käynyt ulkona ollenkaan. "

        Xanor ei ole huume. Toki sillä saa pään sekaisin niinkuin monilla muillakin, mutta se on sivuseikka.
        Vaikka Xanoria sais ostaa R-kioskilta vapaasti niin paljon kuin sielu sietää, en ostais.
        Onhan se aina aiheellista punnita lääkken hyödyt vs haitat, on tilanteita missä ei ole vaihtoehtoina kuin huono tai huonompi.
        Koukku-sana on hieman narkkarihysteriaa lietsova, ja itseäni ärsyttää se, miten SSRI- ym.lääkkeitä mainostetaan turvallisina ja ettei niihin jää "koukkuun", vaikka yhtälailla jää. Koukku on sitä että elimistö tottuu lääkeaineeseen, vieroitus on tehtävä hitaasti ja aivoilla menee aikansa ennenkuin sopeutuu olemaan taas ilman.


    • 4+2

      Ei mulla ollut mitään ongelmia päästä Cipramilista eroon kun en siitä mitään hyvää oloa saanut toisinkuin rauhoittava Xanor. Jos yksikin tabletti jäi kotiin töihin lähtiessä ei päivästä tullut mitään koska olo olo hirveä kun aamulääkkeen vaikutus loppui ja oli pakko saada toinen. Se jos jokin on lääkekoukku jota voi verrata huumekoukkuun. Ja kyllä, Xanor on huume.

      • älä jankuta

        Se ei ole huume mutta sitä voi käyttää väärin eli huumaus tarkoituksessa. Pidetään kuitenkin faktat faktoina. Huumeista on määrätty sanktioita mutta ei reseptilääkkeistä, reseptin saaneelle.


      • far.
        älä jankuta kirjoitti:

        Se ei ole huume mutta sitä voi käyttää väärin eli huumaus tarkoituksessa. Pidetään kuitenkin faktat faktoina. Huumeista on määrätty sanktioita mutta ei reseptilääkkeistä, reseptin saaneelle.

        Ei ole luokiteltu huumeeksi, siihen ei tarvita huumereseptiä.


      • 6+2
        älä jankuta kirjoitti:

        Se ei ole huume mutta sitä voi käyttää väärin eli huumaus tarkoituksessa. Pidetään kuitenkin faktat faktoina. Huumeista on määrätty sanktioita mutta ei reseptilääkkeistä, reseptin saaneelle.

        Xanor on kovaa kamaa katukaupassa.

        http://psyvault.net/viewtopic.php?f=5&t=744&start=300


        Bentsot:
        Xanor 2mg depot/nopee 2€
        Rivatril 2mg 1-2€
        diapam 10mg, tenox 20mg, opamox 50mg 1€

        Stimulantit:
        piri 1g 35-40€
        mdma 0,1g 15€
        koksu 1g 120€

        Opiaatit:
        subutex 8mg 55-70€
        suboxone 8mg 35-45€
        Tramadoli 100mg 1-2€
        panacod 0,5-1€

        Kannabis:
        Kukka 1g 15-20€
        hasis 1g 17-20€
        pl 1g 8-12€


        laput 15€ kpl


      • taikaresepti
        far. kirjoitti:

        Ei ole luokiteltu huumeeksi, siihen ei tarvita huumereseptiä.

        Huumausainerikos kuitenkin napsahtaa, jos ei ole reseptiä. Eli luokitellaan huumeeksi. Amfetamiinit, morfiini ym. "perinteiset huumeet" sitten tarvitsevat vielä sitten sen erillisen huumausainereseptin.


    • 4+2

      Ei alkoholiakaan mutta huumeeksi sitäkin kutsutaan

    • lääkeriippuvaindn

      Elä missän nimessä aloita tosi paha koukku. Itse olen syönyt 20 vuotta ja iri on ihan turha yrittää jos olisin aikoinaan tajunnut mihin helvettiin joutu.

    • Turhaa pelottelua

      Xanor, eli myyntinimeltään USA:ssa Xanax, on ollut siellä lääkäreiden määräämien psykiatristen lääkkeiden ykkössijalla jo vuosia. Mukaanlukien esim unilääkkeet.

      Täällä siitä pelotellaan, eikä ilmeisesti kunnallisissa kirjoiteta lainkaan.
      Täällä pyritään syöttämään ihmisille väkisin SSRI-lääkkeitä, esim itselläni oli stressiä ja unettomuutta ja tuo SSRI-lääke, jota minut ensimmäistä kertaa nähtyään lääkäri määräsi, veti minut niin huonoon kuntoon, että olin sänkypotilaana kaksi viikkoa ja sain kaikki mahdolliset haittavaikutukset (niin henkiset, kuin fyysisetkin), että menin tärisevänä uudestaan lääkäriin sen kahden viikon jälkeen. Tämä sanoi, että lopeta lääkkeen syöminen heti, koska et ole masentunut, lääke vain pahentaa oloa ja kiihdyttää jo aiemmin ylikierroksilla käynyttä kroppaa ja mieltä. Määräsi Xanor-kuurin, joka helpotti heti, vaikka otin pienemmän määrän, mitä määrättiin.

      Yksi lääkäri määräsi myös Mirtzatapinia, jota menin hölmöyksissäni kokeilemaan "unettomuuteen" vajaan puolikkaan tabletin kerran, olin kuin kaatokännissä koko seuraavan päivän myöhään iltaan asti ja se vaikutti myös henkisesti negatiivisesti, tuli samoja fiiliksiä, kuin tuosta SSRI-lääkkeestä. Toista kertaa en kokeillut.

      Älkää uskoko ihan kaikkea, mitä netissä lukee ja lääkärit määrää, kaikkiin voi jäädä koukkuun ja kaikki ei-bentso-masennuslääkkeetkin pitää lopettaa hiljalleen, eikä kerralla, muuten tulee vieroitusoireet. Ei Xanar ole sen kummempi.

      Itse lopetin sen SSRI-lääkkeen (Escitalopram) kahden viikon jälkeen heti kerrasta ja tuntuu, että parin viikon jälkeenkin vaikuttaa hieman taustalla negatiivisesti, noiden poistumisaika elimistöstä on todella pitkä, esim Mirtzatapinin puoliintumisaika 20-40 tuntia. Siis sen jälkeen puolet alkuperäisestä määrästä vielä elimistössä ja kauanko siihen menee, että poistuu kokonaan-kuka tietää..

      Minulle ainakin Xanar auttoi heti, niin nukkumiseen, kuin siihen, että pystyn edes vähän toimimaan, kuten ennen. Selvästi tuo Escitalopramin kaksiviikkoinen helvetti, sekä Mirtzapin-kokeilu kuitenkin vaikutti ja vaikuttaa edelleen negatiivisesti.

      Nuo masennuslääkkeet tuovat sellaista ahdistusta, alakuloa ja masentuneisuutta esiin, mitä ei ole koskaan ennen niitä tiennyt olevankaan, ennekuin pisti niitä suuhunsa. Pari-kolme viikkoa meni minulla ihan hukkaan, jos ensimmäinen lääkäri olisi heti määrännyt Xanorit rauhoittamaan ylikierroksilla käynyttä kroppaa ja mieltä, niin olisin voinut paljon paremmin nopeammassa aikataulussa.
      Nuo masennuslääkkeet sopivat ehkä oikeasti syvästi masentuneille, mutta muille niiden kemialliset vaikutukset aivoihin ja koko kroppaan on ihan myrkytystilaan verrattavissa oleva tila.

      • Lääke vapaa nykyisin

        Ei kai noita masennuslääkkeitä pitäisi oikeastaan määrätä kenellekään, en ole vakuuttunut aikakaan omalla kohdallani niiden vaikutustavoista.

        Aikoinaan minäkin ihan pieneen vaivaan ja oireeseen sain bentsot tilapäislääkitykseksi. Aikani niitä syötyäni, ne lopetettiin kerrasta poikki ja tilalle SSRI ja lyricat. Muutaman kuukauden taisin noita lääkkeitä syödä, mutta ihan omalla luvalla ne lopettelin, kun todellakin olo vain meni kummallisemmaksi ja oudoksi. Minä aina ennen niin rauhallinen ja tasainen persoona olinkin kiukkuinen, ärtyisä ja täynnä itsevarmuutta.

        No, eihän se mieleen tullut, ettei lääkkeitä jotka päähän vaikuttavat voi ja saa lopettaa noin vain. Lääkkeiden lopettaminen seinään teki minusta harhaisen, pelokkaan ja syrjäänvetäytyvän hyypiön. Itse tuohon outoon oloon hain apua, mistäpä muualta kuin psykiatrian puolelta.

        Sattuu vain olemaan niin, että psykiatrian puolella on vieraita käsitteitä hetkellinen elämänhallinan kadottaminen psyykelääkkeiden vuoksi tai pienet elämän kolhut tms. Psykiatrian rattaissa tulkinta alkaa siitä, että taustalla on vähintään persoonallisuus häiriö ja jonkin sortin mielisairaus.

        Tästäpä se alkoikin sellainen seikkailu psykiatrian viidakossa, että huuhhuu. Innokas (ilmeisen kaheli) psykiatri oikein lennosta heitteli diagnoosi ehdotelmia ilmaan, hänestä kun vuodevaatteiden vaihtaminenkin kerran viikossa oli sairautta. Neuroleptit aloitettiin jo ennen kuin mitään varmaa diagnoosia oli.

        No jokainen vähänkin psykiatriaa ja neuroleptien vaikutustapaa tunteva älyää, että köyhästihän siinä käy, kun Seroquel Prolong aloitetaan 200mg josta ne nostettiin päivässä parissä annokseen 400mg.

        Minä todellakin muutuin sairaaksi, elin sellaisessa maailmassa jonka täytyy muistuttaa itse hel**ttiä. Lääkkeistä (neurolepteistä) johtuvaa oloni ei voinut olla, sillä SP on niin hyvä lääke.

        Aikaa tuosta kaikesta on jo onneksi vuosia.. mutta kun tuota minun "hoitopolkuani" nyt jälkiviisaana katselen, voin rehellisyyden nimissä sanoa, että ssri ja lyrica kokeilusta se pelleily lähti liikkeelle, neuroleptit tavallaan kruunasivat sen kaiken.

        On oikeasti erittäin huolestuttavaa ja erittäin pelottavaa, että lääkkeillä voidaan laillisesti tavallaan tuhota hyväuskoisten elämät. Kerrotaan alkuun, että masennusta voidaan hoitaa hyvillä lääkkeillä, kemialliset epätasapainot saatetaan kohdilleen. Kun päässä vaan viiraa lääkityksen aikana kahta kauheammin, onkin iskenyt oikea mielensairaus johon otetaan oikeat hullunlääkkeet käyttöön. Näiden lääkkeiden avulla yksilö saatetaan sellaiseen tilaan, josta nousu on monelle Mission Impossible.

        Tämäkö hoitoa?? Omalla kohdallani lähinnä kidutusta ja ihmisarvon alasajoa.


    • Artikkeli
    • hilleri24

      syö..vaan..niitä..ja.katso.5.vuoden.päästä.että..oletko.koukussa.vai.et

      • vainxanoreimuitabent

        Koukussa ollaan,mutta kun muu ei alussa auttanut.No lääkäri ne määräsi ja sanoi etteti tuohon noin pahaan muu tehoa.Alko pitää stopata ja jos joskus tosi harvoin vähän olutta niin ei silloin lääkettä.


    • 321457

      Kukaan lääkäri ei määrää Xanoria masennukseen. Sinulla on mitä ilmeisemmin jotain muitakin oireita (tai sitten tämä aloitus on trolli)?

    • pimppi65

      suosittelen xanoria

      • Anonyymi

        joo xanor on hyvä


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe