Isännöinnin epäkohtia, Varokaa!

Jari 1967

Olemme maksaneet pitkäaikaiset oppirahamme kun isännöinti ja huolto on samassa yhtiössä. Olen sanonut jo pitkään että tämä järjestely ei ole järkevä yhdellekkään taloyhtiölle. Meillä tasaseen tahtiin nousi isännöinti ja huoltokulut, kun " kilpailutimme" kiinteistöhuoltoa niin aina kaksi kertaa (vuodenvälein) oli isännöinnin kanssa oleva halvin. kunnes tänä vuonna kilpailutettuamme ohjasimme kaikki tarjoukset hallituksen jäsenelle. Yllättäin ei ollutkaan enään halvin isännöintiyhtiön vaihtoehto??. Nyt seuraavaksi lähtee kyllä isännöinti kilpailutukseen, Kyllä on parempi jos ei ole mitään kytkyjä isännöinnin ja kiinteistöhuollon välillä. Silloin jos tulee vahinkojakin työssä se korvaaminen onnistuu vaivattomasti. Ja näin jälkeenpäin ajateltuna niin onhan se vähintään harmaata vyöhykettä että sama yhtiö laskuttaa työstää taloyhtiötä jonka laittaa maksuun isännöitsijä jonka palkan maksaa laskuttava taho. ei varmaan puutu laskun sisältöön kuten pitäisi taloyhtiön edun nimissä.

10

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hkblöd

      Mitä tarkoittaa kilpailuttaminen? Otatteko tosiaankin halvimman? Tekeekö joku oikeasti niin nykypäivänäkin?

    • ljjkghfjfg

      Halpa ei ole ikuna hyvä, uskokaa ny ettei aina tarvimennä kantapään kautta.

    • Isännöintiliitto

      Hei,

      Isännöintiliitto on julkaissut kattavat ohjeet isännöintipalvelun hankintaan. Isännöintipalvelua hankittaessa tulee kiinnittää erityisesti huomiota palvelun laatuun, sillä ainoastaan laadukas isännöintipalvelu varmistaa, että taloyhtiö toimii tehokkaasti ja suunnitelmallisesti. Hankintaohjeeseen voi tutustua täällä: http://www.isannointiliitto.fi/attachements/2013-06-26T15-26-16107.pdf

      Isännöintiliiton verkkosivuilta löytyy myös kätevästi listattuna kaikki Isännöintiliiton jäsenyritykset: http://www.isannointiliitto.fi/hallitukselle/haeisannointia/

      Kaikki Isännöintiliiton jäsenet ovat sitoutuneet noudattaamaan isännöinnin eettisiä ohjeita, joihin voi tutustua täällä: http://www.isannointiliitto.fi/isannointiliitto/isannoinnineettisetohjeet/

      Ystävällisin terveisin
      Suvi Wulff
      Isännöintiliitto

      • JustJoo2323

        Pitää osata ostaa. Jos on kyselyssä tarkat kriteerit ja saa tunnetuilta toimijoilta selviä tarjouksia, niin miksi ei voisi valita halvinta? Miksi pitäisi ottaa kalliimpi?

        Isännöintiliittoon kuulumisella ei ole aina merkitystä. Enemmin sillä, että mitä isännöitsijä osaa. 1/3 ei kuulu liittoon. Miksi pienien yrityksien kannattaisi maksaa mainosrahaa liitolle?

        Mitkä ovat sanktiot, jos isännöitsijä ei noudata ohjeita? Ei esim. järjestä mitään tiedotustilaisuuttaa isosta tilojen vaihtokaupasta, vaan se tulee puskista yhtiökokoukseen? Entä jos isännöitsijä rikkoo As Oy lakia esim. ottaamalla kokoukseen uusia asioita, joita ei ole esityslistalla? Ei ole mitään sanktioita. Ohje on, että valittakaa hallitukselle. Hallitus sitten kiertelee ja kaartelee.


    • Tympääntynyt

      Höpöhöpö liiton isännöitsijät eivät todellakaan noudata noita sääntöjä,eikä näille voi mitään,jos yhtiön hallitus ei lähde ajamaan asiaa, monet ei jaksa,ei viitsi ja näin yksittäinen osakas jää vaille oikeusturvaa oman omaisuutensa suhteen,koska isännöitsijäliitto on määritellyt, että valituksen saa tehdä VAIN yhtiö, eibyksittäinen osakas. Meillekin kävi niin, Talovarman burgman on toiminut monen muunkin taloyhtiön isännöitsijänä yhtiön etujen vastaisesti ja käyttäytynyt röyhkeästi osakkaita kohtaan,tosin saanut sitä myöten monesta yhtiöstä kenkääkin. Täällä on useampiakin kirjoituksia ko.yrityksestä.

    • Lure87

      Burgman vedättää taas

      • Keto-orvokki45

        Totta, on kuulemma vetänyt espoossa osakkaita oikeuteen kunnianloukkauksesta. "kunnianloukkaus" tarkoittaa tässä kohtaa, että osakkaat ovat eri mieltä putkiremontin suorittamistavasta ja haluaisivat keskustella vaihtoehdoista. Yleinen syyttäjä pitää tapausta naurettavana.


      • VääräTapa

        Eikös putkiremontin vaihtoehdoista keskusteleminen tehdä yhtiökokouksessa, ei yksittäisen osakkaan ja isännöitsijän välillä.

        Suorittamistapa päätetään yhtiökokouksessa, ja sen jälkeen hallitus alkaa sitä toteuttamaan, isännöitsijän avustuksella, tai ilman.

        Ei tuollaisia päätöksiä tehdä missään pihaparlamentissa.


    • ähpähpuh

      Voi tätä tietämyyttä. Suunnittelija esittää vaihtoehtonsa suoritustavasta ja siitä keskustellaan hallituksen ja yhtiökokouksen kanssa. Ei kai nyt kukaan hallituksen jäsen Urpo Unohdos rupea omatoimisesti suunnittelemaan, vai?

    • Justjoo2423

      Loppujen lopuksi pieni toimisto on paras isännöitsijäksi. Maksetaan sen verran, jotta työntekijät tulee toimeen. Maksetaan suoraan tarvittavat palvelut tekijöille. Ei mene rahaa isojen firmojen välikäsille. Hyvä esim. Ovenia joka ostaa Caverionilta palveluita. Todennäköisesti työn tulee tekemään joku pienen firman työntekijä. Menee kaksi siivua välissä. Miksi ei maksaa suoraan paikalliselle tekijälle?

      Mihin tätä ala menee? 80-luvulla selvittiin kaikesta helposti. Nyt pitää olla verkoistumista ja vaikka mitä, jotta homma toimisi. Talot ovat kuitenkin samoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe