Maahantuonti/jälleenmyynti sisäänostohinnat

simon2

Miten toimitaan kun halutaan jälleenmyydä EU:ssa valmistettavaa tuotetta Suomessa. Lähinnä hintapolitiikka.
Eli kun lähestyn valmistajaa, teenkö hänelle tarjouksen, ostan tavarat häneltä -50% ja hänen hyöty että mainostan niitä ja ostan suurempia eriä?
Valmistaja myy itse myös suoraan kuluttajalle, jolloin toki minun pitäisi saada tuotteet häneltä halvemmalla, jottei ostajat tilaa suoraan häneltä vaan minullekkin kauppa kannattaisi ja jäisi katettakin.

Tehdäänkö tosiaan tällaisia sopimuksia, vai nauraako valmistaja minut pihalle jos lähden moista tarjoamaan? Vai onko maahantuonnin idea ostaa valmistajalta tuotteet hänen myymällään hinnalla (joka on sama myös kuluttaja asiakkaille) ja myydä kalliimmalla kotimaassa (jolloin tuskin kukaan niitä ostaisi kun ulkomailta saa halvemmalla). Auttakaa keltanokkaa!

13

3563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjjlkjklk

      Täytyy olla aika suuri ostaja, että pystyy sanelemaan ostoehdot. Mutta eiköhän valmistajalla ole omat hinnoittelu maahantuojille, tukkureille, jälleenmyyjille.

    • Kun uutena toimijana alat sanelemaan ehtoja ja vielä ehdotat 50%:n katetta, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä valmistaja ei jaksa edes vastata loukkaavaksi kokemaansa viestiisi. Toki kateprosentti on alakohtainen ja samaten suurten erien ostajalla on tietty aina etulyöntiasema. Kannattaa tosin miettiä, onko se ostettava erä sellainen, että se on myös valmistajan mielestä suuri.

    • simon2

      Tämän halusinkin kuulla, eli näin ei toimita, toisin sanoen, maahantuonti ei ole kannattavaa? Sillä jos maksan toimituskulut, otan tavarat myyntiin ja saan niistä katteeksi mitä, onko 20-30 pinnaa realistisempi?
      Vai onko tapana ostaa valmistajalta hänen määrittelemään hintaan, eli samaan hintaan kuin kuluttaja asiakkaat, jolloin kuluttajat eivät minulta ostaisi vaan kääntyisivät suoraan valmistajan puoleen. Saa avata maahantuonnin ideologiaa aivan kädestä pitäen, olen todellakin aivan keltanokka ja ottamassa asioista vasta selvää.

    • simon2

      Vielä sellainen kysymys, että kun lähestyy valmistajaa ilmaisten halukkuutensa tuoda hänen tuotteitaan maahan, ei ilmeisesti olekaan tapana antaa tuotteesta mitään tarjousta, vaan tiedustellaan valmistajalta mihin hintaan hän myy tuotteen minulle maahantuontia varten?

      • Kokemusta...

        Toimin rakennusalalla ja voin sanoa että jos saat 10% katteen niin voit olla tyytyväinen.
        Jos maahantuojalla on jo jakelukanavat niin on aika vaikea päästä mukaan.
        Itselläni on 3 eri firman edustus joista 1on yli 10 vuotta vanha suhde, toinen on 4 vuotta vanha suhde ja alusta asti mukana sekä viimeinen ½ vuotta vanha suhde jossa vasta luodaan markkinoita.
        Kate ei ole kauhea koska rakennustarvikkeiden hinnat keskimääräisesti korkeat joten € kate on silloin kohtalainen.
        Myös tavaran varastointia ei ole sillä tavarat tulevat suoraan asiakkaalle.

        Ai niin meinas unohtua yksi edustus, siinä taiteilen markkinoilla jossa valmistaja myy suoraan myös asiakkaille, saan kuitenkin 15% katteen asiakkaille luoman mielikuvan sekä asiakkaiden kiireen takia (ostavat tuotteen minulta kun ei ole aikaa alkaa kilpailuttamaan, laskemaan määriä, tilaamaan, sopimaan toimituspäiviä, jne).


    • simon2

      Kiitos vastauksestasi! Aika pienillä katteilla mennään siis maahantuonnissa, minulla oli vaaleanpunaiset lasit silmillä kun lähipiiristä ja uusyrityskeskuksesta puhuttiin, että 50 pinnaa katetta on järkevä saada että tuotteiden myynillä pärjää. Tuotteiden hinnat kuluttajille ovat 20-80 euron kieppeillä.

      Tuotteet ovat sellaisia, ettei niistä ole tehty maahantuonti sopimuksia, eli valmistajalla ei ole vielä mitään hinnoittelupohjaa jakelukanaville.

      Tuommoisissa tuotteissa, saisin tehdä melkosen monta maahantuonti sekä jälleenmyynti sopimusta ja myydä tuotteita apinan raivolla että 10 pinnan kate kannattaisi, eikö? Ei ole yrityksen perustaminen helppoa, mutta kun palava tahto löytyy, käytännön asiat ei kumminkaan ole vielä kirkkaana mielessä.

      • Juu mutta..

        Nuo kertomani tuotteet olivat rakennusalalta ja sellaisia tuotteita joita ei varastoida vaan menee suoraan asiakkaalle.
        Jos ostaisis jonkun tuotteen maahantuojalta varastoon ja myisin sieltä kuluttaalle yksittäin niin kate pitäisi olla 20-3%
        Kateprosentti riippuu kauonko tavara on sulla käsissä.
        Esim. myymäni tuotteet harvoin käyvät varastomme kautta, en välttämättä edes näe niitä.

        Kateprosenttiin vaikuttaa myös myyntitilat, ja ne varastot, myyntiorganisaatio, myyntiaika jne.

        Itselläni ei ole käytännössä varastoa ollenkaan, ei myyntitiloja, ei myyntiorganisaatiota, tavara suoraan valmistajalta tai maahantuojalta asiakkaalle joten toimittajan lasku ei kerkeä erääntymään ennen asiakkaan laskua jolloin ei synny rahoituskustannuksia.


    • simon2

      Annoin valmistajan laskea nyt itse tarjota minulle hinnakkaampaa tuotetta, yli tuhannen euron tuote ostajalle. Katteeksi minulle jäisi tästä vain kuutisen prosenttia, tuote on vieläpä sellainen, ettei sillä ole suurta menekkiä kuluttajalla markkinoilla, eli melko harvoin kuluttajat tuotetta ostavat. Itselle tuli melkoisen takapakkia tähän toiveikkaaseen olotilaan, että tällaisilla katteillako tässä pitäisi todella toimia jos haluaa yritystä pyörittää.

      Tsempatkaa aloittelevaa yrittäjää ja kertokaa että kyllä sitä katetta saa toisaalta paremmin, kaikki tuotteet eivät näköjään ole maahantuonnillisesti kannattavia.

    • Jabadaba

      Huomenta.

      Tuossa joku mainitsi rakennusalan katteista (10%)
      Miettikääpä starkkia siellä jonkun tuotteen hinta on 50€
      Hiukan alkaa tinkaamaan niin kas kummaa kun kuitissa lukee 20€, melkolailla on yli 10% katteet.

      Meillä katteet on luokkaa 40-400%, jotka on hiukan vielä huonoja.
      Tuo 400% tulee pienistä alle euron nippeleistä. Satojen eurojen tuotteissa on kate luokkaa 40%, jos menee jälleen myyntiin niin siitäkin vielä putoaa puolet pois katteista.

      Vaatekaupoissa katteet voi olla tuhansia prosentteja, mutta heillä on kumminkin paljon hävikkiä ja ale myyntejä, jotka laskee kokonais katteita.

      Usein tehtaalta ostaessa hinta on 60-80% halvempi kuin jälleenmyyntihinta.

      Näin meillä!

      • Viejä

        Myyntikate ei koskaan voi olla 100% tai enemmän.

        Myyntikatteen laskukaava: 100% * (1-(sisäänostohinta/myyntihinta))


    • hiuokos

      Katteet riippuvat ihan toimialasta ja kilpailusta. Jos sinulla on ainutlaatuinen tuote ja myyt sitä suoraan yrityksille ja tarjoat siihen oheen myös esim huoltopalveluita, niin totta kai katteet ovat toista luokkaa kuin jos myyt vaikka jotain muovilapiota.

      Jos ala on kilpailtu, niin silloin sinun pitää kilpailla hinnalla ja toimitusajalla. Ongelmana on ehkä se, että MITEN asiakkaat löytävät sinut? Nettisivujen kautta, onko sinulla asiakaskunta jo valmiina esim. edellisestä työpaikastasi vai alatko vasta luomaan asiakaskuntaa esim. messuja ja asiakaskäyntejä tekemällä? Joskus esim. markkinointikuluissa voi saada apua valmistajalta esim. messukulut jaetaan puoliksi.

      Omalla alallani on noin 35-50 % kate. Kyse ei ole kovin kilpaillusta alasta ja kate perustuu ammattitaitoon, tuote on hyvä ja toimitusajat lyhyet. Toisaalta markkinat ovat aika rajatut ja sen vuoksi en olekaan täysipäiväinen yrittäjä, koska tuloa tulee liian vähän.

      • Kuten kerroin...

        Omasta katteesta joka on 8-15%.
        Homman idea on siinä että ei varastointia, ei pakkausta, ei fyysistä kontaktia tuotteeseen, ei myyntitiloja, ei myyntiorganisaatiota, jne.
        Kaupat yleensä tyhansia euroja (1500€- 12000€) kerralla, jolloin yden puhelun ja yhden laskun kirjoittamisen jälkeen euromääräinen kate 120€-7680€ (8%).
        Kun muuta kulua ei ole on tuo 8% kohtalainen kate.

        Olen myös suunnitellut tuotantoa jossa joudun varastoimaan tavaraa, siinä kate on 50%.
        Ajattelin myös pientä erikoistavaraa joista olisi minimikate 20%.

        Eli kateprosentti riippuu ihan tilanteesta, halvoilla varastoitavilla tavaroilla korkeampi kate, kalliilla ei varastoitavalla tavaroilla pienempi kate.

        Ei talottehtaiden talopaketeissakaan ole kate 50%-100% tuotantokulujen jälkeen.

        Tarvittava kateprosentti on todellakin joka tuotteella erinlainen.


    • jorma-33

      kyseestä on välittäjä joka siis ottaa toimeksiantoja ja välittäjä neuvottelee hinnasta firman kanssa ja välittäjä kertoo paljonko laite tulee maksamaan asiakkaalle ja asiakkaat maksaa sovitulle tilille ja sinä saat 2,5% välityspalkkion 1000 laitteen ostamisesta jota on lisätty siihen 1000 laitteen ostamiseen päälle ja loppulisesta hinnasta kerrotaan kaikki kulut mitä siihen liittyy. oliko tämä sinun ideasi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe