Onko vaarallista etsiä susia?

petokuvaaja

Asun Itä-Suomessa ja lähellä liikkuu kaksi susilaumaa ja öisin niiden ulvonta kuuluu hyvinkin läheltä kotitaloani ja olen ajatellut että yrittäisin napata kuvan sudesta tai jopa kokonaisesta laumasta. Mutta onko se kuinka vaarallista mennä yöllä metsään josta kuuluu ulvontaa, kuvaamaan sutta? tai päivälläkin? Mitä olette mieltä?

31

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuskin pääset niitä tuolla tavoin kuvaamaan. Ne kuulevat ja haistavat sinut jo paljon aiemmin kuin näet niistä vilaustakaan. Paras tapa saada ne kuvaan on piilokoju jonka laahaat metsään ja sen eteen tuot jotain evästä niille parin viikon ajan jolloin ne tottuvat siihen kojuun ja oppivat käymään välipalalla. Taidat kuitenkin tarvita maanomistajan luvan (vähintään) tuolle järjestelylle.

      Minulla on käsitys, että terve susi väistelee ihmistä jos kykenee mutta jos se on jotenkin rampa se voinee pitää sinua parin päivän ruokana. Hieman siis varoisin.

      En ole luonnossa sutta nähnyt täällä Lounais-Suomessa mutta tuollaisen kuvan olen mieleeni muodostanut susista ja voin olla väärässä joten viisaammat korjatkaa.

      PS. käyttäisin aika pitkää putkea niiden kuvaamiseen jos hollille sattuvat.

    • Muut kuvauskohteet

      Olimme parikymmentä vuotta sitten kevättalvella korpimökillä, itäsuomalaisella metsäpeura-alueella. Vaimoni oli yksinään järven jäällä hiihtelemässä keväisillä hangilla. Hän näki satojen metrien päästä suoraan kohti lähestyvän metsäpeuran, jota ajoi takaa yksinäinen susi. Tuli kuulemma kova kiire kohti mökkiä, sukset vain pyrkivät lipsumaan niin ettei paremmasta väliä!

      Kun peura ja susi pääsivät lähemmäs, sai susi havainnon ja/tai vainun ihmisestä ja jätti takaa ajon sikseen. Peura juoksi melkoisen läheltä ohi suu vaahdossa.

      Vaimoni hiihtely jäällä koitui hyvin mahdollisesti peuran pelastukseksi.

      Yksinäinen susi ei uskaltane käydä ihmisen kimppuun ja susilaumakin tiettävästi karttaa ihmistä, mutta paras pitää kunnioittavaa välimatkaa tuollaisiinkin petoeläimiin.

      Itse en ole tullut suden kanssa tekemisiin – pari yksilöä olen nähnyt auton ikkunasta.

    • fotari65

      Haaskojen vienti maastoon edellyttää maanomistajan lupaa, riistaorganisaatioita
      kannattaa myös kuulla ja huomioida EU-lain säädäntö siitä mitä maastoon saa
      viedä.

    • susi on arka eläin, mutta samalla hieman arvaamaton käytökseltää. Yleensä karttaa ihmistä, mutta mikäli sillä on pennut mukana se puolustaa niitä hanakasti ja tällöin on vaarallinen. Huonokuntoinen on möys vaarallinen tai mikäli se kokee ihmisen uhkakseen se saattaa hyökätä.

      Kuvaaminen tuskin onnistuu ilman piilokojua. Lisäksi susien pitää totttua piilokojuun ennen kuin ne tulevat näkyviin. Haistaessaan tai kuullessaan ihmisen susi kiertää hänet kaukaa.

      Piilokoju edellyttää aina maanomistajan luvan.

      • fotari61

        Kunpa oiski niitä kohti hyökkääviä susia, niin sais mahtavia kuvia.
        Eipä ole vielä tähän päivään mennessä näkyny


    • Moni

      ei ole palannut...

      • Eikä vieläkään

        Ovat varmaan hukassa.


      • HukkaOn

        Perinyt.


    • SUSIAENÄÄARV.140KPL

      SUSI PELKÄÄ IHMISIÄ!! TÄMÄ VIDEO SEN JO TODISTAA:
      JA KATSOKAA KUINKA RAUKKAMAISET METSÄSTÄJÄNRETALEET ENSIN VAHINGOITTAVAT SUDEN YHDELLÄ LAUKAUKSELLA JA SITTEN AMPUVAT,ROIKOTTAVAT PANNASTA MAATA PITKIN KUIN MITÄKIN ARVOTONTA. VAIKKA KUOLLUT NIIN SILTI HUOMAA KUINKA METSÄSTÄJÄT VIHAAVAT SUSIA!!! KATSOKAA KOKO VIDEO.

      http://areena.yle.fi/tv/2061299

      • JAenoleviherpiipertä

        Metsästäjät ovat raukkamaisia ja pitävät susien/muiden eläinten tappamista vain omana "pelinään", hauskanpitonaan! Susia ei ole enää Suomessa montaa, pannoitettujakin susia tapetaan salaa, kohta ei ole enää ollenkaan, jos ME SEUOMALAISET VOITAIS KUNNIOITTAA SEN VERRAN MAAMME KOMEAA UHANALAISTA ELÄINTÄ JA LEVITTÄÄ MIELIPIDETTÄ ETEENPÄIN ETTÄ TERVEIDEN SUSIEN (JOILLA EI SAIRAUKSIA EIVÄTKÄ KÄY KOIRIEN KIMPPUUN) METSÄSTÄMINEN LOPETETTAVA HETI!!! Ja kohta taas joku susivihaaja tulee vinkumaan tänne näin: aina nämä viherpiipertäjä eläinaktivistit puolustelee susia, sudet pitää tapppaaaa..LIIBALAABA JO VALMIIKS JA SORI VAAN, EN OLE ELÄINAKTIVISTI.


      • liittykää
        JAenoleviherpiipertä kirjoitti:

        Metsästäjät ovat raukkamaisia ja pitävät susien/muiden eläinten tappamista vain omana "pelinään", hauskanpitonaan! Susia ei ole enää Suomessa montaa, pannoitettujakin susia tapetaan salaa, kohta ei ole enää ollenkaan, jos ME SEUOMALAISET VOITAIS KUNNIOITTAA SEN VERRAN MAAMME KOMEAA UHANALAISTA ELÄINTÄ JA LEVITTÄÄ MIELIPIDETTÄ ETEENPÄIN ETTÄ TERVEIDEN SUSIEN (JOILLA EI SAIRAUKSIA EIVÄTKÄ KÄY KOIRIEN KIMPPUUN) METSÄSTÄMINEN LOPETETTAVA HETI!!! Ja kohta taas joku susivihaaja tulee vinkumaan tänne näin: aina nämä viherpiipertäjä eläinaktivistit puolustelee susia, sudet pitää tapppaaaa..LIIBALAABA JO VALMIIKS JA SORI VAAN, EN OLE ELÄINAKTIVISTI.

        LIITTYKÄÄ KAIKKI FACEBOOKIN RYHMÄÄN: Susiryhmä
        eikä ole mikään viherpiipertäjäryhmä.


      • Ihan oikeasti

        Suuraakkosilla huutaminen nettikirjoittelussa on arvotonta ja vastenmielistä. Kirjoita ihmisiksi, jos haluat sanomallesi myönteistä vastakaikua.


      • itey754375yugb
        liittykää kirjoitti:

        LIITTYKÄÄ KAIKKI FACEBOOKIN RYHMÄÄN: Susiryhmä
        eikä ole mikään viherpiipertäjäryhmä.

        Susiryhmä=ryhmä susia.


      • Tapojakiitos
        Ihan oikeasti kirjoitti:

        Suuraakkosilla huutaminen nettikirjoittelussa on arvotonta ja vastenmielistä. Kirjoita ihmisiksi, jos haluat sanomallesi myönteistä vastakaikua.

        Juuri näin. Huutaminen lähinnä ärsyttää ja lukijan mielipide kääntyy isoillakirjaimilla huutajan asiaa vastaan.


    • Mieti vähän!

      Minkä arvon annat tältä palstalta saamillesi mielipiteille ja ohjeille?

      Jos sudet todetaan täällä ihmisen kannalta vaarattomiksi ja joudut sitten syystä tai toisesta suden raatelemaksi, on perin vaikea vetää tämän anonyymipalstan keskustelijoita tai ylläpitäjää minkäänlaiseen vastuuseen.

    • vaaraton susi

      Susi ei ihmisen kimppuun käy, ei edes pentuja suojellakseen, toisin kun karhu tai hirvi.

      • Susi Hukkanen

        Wikipediasta:
        Eniten susien tappotekoja tunnetaan 1800-luvulta, jolloin kirjattiin Kaukolan, Kivennavan, Hämeen ja Varsinais-Suomen lastensurmat. Yhteensä susien tappamiksi tiedetään merkityn 110 suomalaista lasta.


    • ulvojaiset

      Hienoa pelle, saanko kysyä kuka sut on ylentänyt "petokuvaajaksi" jos jätkä miettii uskaltaako edes persettä raahata pimeällä ulos.

    • sus ulvoo täysikuull

      Kiitos vinkistä. Minä olen liittynyt jo susiryhmään. Olemme joka viikonloppu passissa eri susialueilla. Kilometrejä siinä tulee, mutta päivystykset on jaettu kestokyvyn mukaan. Tulostakin varmaan saavutetaan kunhan tähtäimet saadaan kohdilleen. Siinä samalla voi saada muutakin saalista, ettei tarvi turhan päiten metsässä kököttää.
      Jos saadaan panta, niin pistetään se jonkun rekan rungon koloon jemmaan.

    • Sus siunatkoon

      Turisti tuli lomalle Kuusamoon marjastus mielessään.

      Hän kysäisi paikalliselta Pieralta, voisiko metsässä poimia turvallisesti marjoja.

      - Jo vain siellä voi, tuumi Piera. - Mutta nykyään suositellaan, että poimijan pitäisi ripustaa kaulaansa pieni tiuku. Siitä susi kuulee, missä päin marjastaja liikkuu.

      - Mistä sitten tietää, onko metsässä susia, uteli turisti.

      - No jos siellä mettässä on suden paskoja, niin häätyy siellä olla susiakin.

      - Mutta mistä sen sudenpaskan oikein tuntee, jatkoi turisti.

      - Se vain on helppo tuntea. Jos siinä paskassa on niitä pieniä tiukuja, niin kyllä se on varmasti suden....


      - - - - - - -

      Tarinaa on hiukan sovitettu avauksen teemaan...


      http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2012122116429094_ma.shtml

    • Juma

      ...uteliaisuuttani...
      ...löytykö niitä susia?

    • lööperi

      Ei taida Petokuvaajasta olla kuin Tiuku jäljellä jossain korvessa?

    • jhfjhwehgfw

      Ei etsiminen ole vaarallista. Susilauman löytäminen voi olla, ellei seurana ole John Browning.

    • Eipä pääse näkeen

      Jos menet yöllä yksinäsi metsään, ota ainakin haulikko mukaan. Kerran kun lasauttaa ilmaan niin suden ihmispelko säilyy niiden geeneissä. Mukana olevat poikasetkin huomaavat emojensa pakokauhun ja osaavat siitä vetää johtopäätöksen, että ihmistä kannattaa edelleen pelätä. Siksi et joudu susien ruokapataan.

      Ihminen on riistaa siinä missä rusakko ta hirvi sudelle ammaoisina aikoina.
      Susia ja karhuja ilvelsistä puhumattakaan on mahdoton nähdä muualta kuin piilokojusta. Sielläkin ne näkee vain jos olet tuonut haaskan mukanasi.
      Lähelle pääsee kun tapaa jatuksissaan murkinoivan karhun tai poikasten lähelle päästessäsi joiden karhuemo on muualla. Silloin tulee kummallekin hätä.

      • sienestäjä

        Itse olen noihin kaikkiin törmännyt ihan liikkuessani luonnossa, eli poikkeus vahvistaa säännön.
        Ja turhaan susia pelätään, lähimmillään olen ollut kolmea sutta vajaan 30m päässä ja ne katselivat aivan rauhassa minua kunnes rupesin kaivamaan kameraa esiin, jolloin lähtivät jolkottelemaan poispäin vanhaa metsätietä pitkin.


    • vaarallista touhua

      Kun kerrot paikallisille, että etsit susia, ja haluat niitä suojella, niin voi tulla turpakäräjät.

      • susimies_nyt_ja_aina

        "Kun kerrot paikallisille, että etsit susia, ja haluat niitä suojella, niin voi tulla turpakäräjät"

        Siinä voi tulla ensimmäinen "susien aiheuttama" ihmismenetys sataan vuoteen :-)


    • Tuskin törmäät.

      Voit raahata per..si ihan mihin metsään vaan, tuskin tulet sutta näkemään, etkä ainakaan laumaa. Toi koju toimii mut vaatii et viikkojen ruokinnan susien lähettyvillä(reviirillä) ja silti on todennäköistä ettei ne tule näkyviin kun oot paikalla. Niin kauan kuin susilla on jotain muuta syötävää kuin valokuvaaja tai sen haaska niin ei pelkoa voit voit mennä metsään koska vaan, mutta en tiedä mitä teet siellä yöllä et ainakaan kuvaa susia. Joskus tuijotellut sutta pimeässä mönkijän valoissa parinkymmenen metrin päästä mut ei siitä mitään kuvia saa. Mee kesällä kainuuseen ja maksa hiukan sulle järjestetystä paikasta pääset helpommalla. Muinoin koitin tota haaska hommaa itäsuomessa ja aivan hirvee työ ja tulokset laihoja, kuori vaan kermat ja mee valmiille paikoille. Maastamme löytyy hirvee petoviha, jossa metästäjät eturivissä toki muitakin löytyy. Siinä mun itäsuomen haaskalla oli pari mettämiestä mukana, kovia oli pojat retostelemaan jutuilla mut keskellä kesää kun siellä käytiin niin ei kuulemma oo asiaa ilman pyssyä tai käy huonosti??? Vietin vuorokausia samaisessa paikassa eikä jälkeäkään karhusta eikä sudesta hajuakaan. Eli voit ihan rauhassa mennä sinne korpeen odottelemaan mut tuskin mitään näet tai ainakaan kuvaus etäisyydellä.

    • Etsiminen ei liene vaarallista mutta löytämiseen voi sen sijaan löytyä riskejä vaarallisuudestakin.

    • hfwhfhsc

      Maantieliikenne on vaarallisempaa.

    • Prokuristi

      Voisit kysellä asuinkunnassasi mitenkä monta ihmistä siellä on viima aikoina joutunut suden uhriksi. Siitä voi sitten arvailla josko metsässä liikkuminen on vaarallista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe