Nainen74, juoppo

Lalli...............

Hei!

Tunnen tälläkin hetkellä suurta avuttomuutta alkoholin suhteen. Se vie kuin pässiä narussa.
Viime viikolla kävin sisäelin ultrassa. Maksa oli aloittanut rasvoittumisen. Gt oli melkein 600. Onko kumma, koska olen juonut n. 1 1/2 vuotta suunnilleen jokapäivä.
Elämä on yhtä mustassa tunnelissa oloa, päättämistä et nyt loppuu, katkollakin käynyt, ja taas mennään.
On selvä, että kaikki viinasekoilut on tehneet minusta yksinäisen naispahoilaisen, joka riehuu ja tappelee, jos joku nyt uskaltaa seuraan liittyä. Aika paljon juon yksinään tai miesystävän kanssa..jolla ei niin paha alkoongelma..mutten kirjoita hänestä vaan itsestäni..
Olen pari vuotta sitten käynyt Minnesotahoidon--tuotti neljän kk:n raittiuden. Mutta kun palasin kotiseudulleni "ystävien" pariin..eipä sekään hoito auttanut. Syy on ilman muuta minun..en yritä tässä syyllisiä etsiä! Kun sitten retkahdin, en päässyt enään jaloilleni ja siitä asti tahti vaan kiihtynyt.
Joulu ahdistaa jo ihan senkin takia, että rahat on mennyt velkoihin ja viinaan. Jatkuva oravanpyörä. Kyllä itsemurhakin käynyt mielessä, viime kuukausina päivittäin.
Omiin sukulaisiin välit mennyt ja eipä kutsua käy yhteisen Joulun viettoon. Ja syyllinen on tämä täällä joka kirjoittaa. Kutsuisinko itsekkään idioottia heidän sijassaan. Juu en.
Olisiko täällä ketään jolla on/ollut sama ongelma? Miten te toivoa itsellenne luotte? Vai olenko täysin menetetty tapaus?
En kaipaa haukkumista ja syyllistämistä. Voitte uskoa, että minä itse pidän siitä huolen, että huominen on tästäkin päivästä ankeempi..

14

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • feikin feikkikö..

      hei.et ole menetetty tapaus ollenkaan koska itse tiedostat tilanteen.ei raittius tule tuosta vain,usein se vaatii useamman retkahduksen.itse rimpuilin 2 vuotta tosissani kunnes onnistuin.nyt raittiutta takana vähän reilut 4 vuotta.olen nyt 43 v nainen ja pidin itseäni toivottomana tapauksena mutta erehdyin.sulla paljon käyttämättömiä voimavaroja,usko mua.olet jo aloittanut raitistumista kun olet myöntänyt olevasi voimaton alkoholin suhteen ja se on se ensimmäinen askel.kirjoita,älä mieti asioita yksin,jookos?

    • ap74................

      Onko AA tai jokin uskollinen herätys mun kaltaisen" pässin" ainoa toivo?
      Olen valmis kokeilemaan kaikkea, kuhan tuo viinapiru jättäisi rauhaan tai minä sen.
      Ja ottaahan se päähän, että nykyinen miesystävä on tarjonnu viinaa ja nyt kun terveys alkaa pettämään ja se vähänenkin ns. kauneus katoamaan, hylätään tai sen uhka on olemassa koko ajan. Seksi-elämä meillä on ollut lähes nolla. Ei kiinnosta kumpaakaan. Syytän itseäni. Kukaan ei ole pakottanut juomaan!

      HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE, JOTKA TÄMÄN LUITTE JA OLETTE SELVITYNEET TÄSTÄ RIIPPUVUUDESTA!
      Lisää haluaisin lukea selvitymistarinoita!

      • Pankin asiakas

        Koska olet jo käynyt Minnesotan, kysyn eikö sulle kerrottu että sieltä kotiuduttua on syytä mennä AA:n palavereihin ja liittyä jäseneksi?
        Ole hyvä ja kerro, mitä siellä puhuttiin AA:sta jatkohoitona?


    • feikin feikkikö..

      hei!omasta kokemuksestani voin suositella AA:ta jos et ole vielä tutustunut.välttämättä et heti koe pääseväsi ns sisälle asian ytimeen mutta jo toisia kuuntelemalla huomaat ettet ole yksin.puhumispakkoa sinulla ei ole,se vapaaehtoista.useampi käyntikerta olisi hyvä.antaisit alitajunnan työskennellä jonkin aikaa.muuta ehtoa ei ole ryhmään menolle kuin se että haluat raitistua ja olet paikalla ollessasi selvänä.toinen voisi olla useamman viikon katkaisuhoito.jos mahdollisesti olet sosiaalitoimiston asiakas he tulevat kuluihin vastaan.A-klinikka auttoi minua paljon ja kiitos heille.olet oikeassa,kyllä se viina menee parisuhteen edelle ja seksielämäkin kuihtuu mutta muista se ettet ole yksin suhteessa eli älä syytä yksin itseäsi.vaikka tekisit mitä vaan niin tilanne läheisyydessä voisi olla aivan samanlainen.sinulla neljän kkn raittius muistona.kaipaat kovin aikaa kun ei tarvinnut juoda.katsoppa lähin A-klinikka netistä ja rohkeasti soita ja varaa keskusteluaika sinne.sinua ei pakoteta mihinkään vaan kaikki on vapaaehtoista.pelkkä rehellisyys riittää niin asiat alkavat selvitä.muistathan sen että raittiudessa on se upea juttu että sen voi aina aloittaa uudestaan.

    • feikin feikkikö..

      AP!mitä kuuluu?

    • ap..................

      Kiitos kysymästä, mutta ei hyvin mene.
      Olin unohtanut poistaa sivuhistorian ja mies ystävä oli löytänyt kirjoitukseni ja sotahan siitä syntyi. haukuin häntä muka alkoholistiksi.. sitä en ekassa kirjoituksessa tarkoittanut..ehkä.
      Ei hän voi ymmärtää minua, ymmärtäs varmaan jos olis juonu puolitoista vuotta putkeen. Yritän vaan saada apua, en syytellä ketään! On kuitenkin fakta, että ilman tuota miestä juominen tällä tahtia olisi ollut mahdottomuus. Kelan sairaspvä rahoilla ei kirkkaita viinoja kitusiin juoda joka siunatun päivä. Heti ekalla viikolla kun aloitimme yhdessä olon, sanoin että olen ALKOHOLISTI ISOLLA A:LLA.
      Jälkeenpäin sanoi, että ei uskonut silloin, mutta uskoo todellakin nyt. Olin silloin retkahtanut ja kuten kirjoitin, syyllisyys lähti heti ekasta ryypystä jota en voinutkaan katkaista.

      Nimimerkki pankin asiakas kysyi, etteikö Minnesota hoidossa tehty jatkoa esim a-klinikalle, joo, kyllä tehtiin. Ja kävinkin siellä ylpeänä, hoikistuneena ja suht nättinäkin, kaikki oli hyvin koska viina ei hallinut enään (vaikka ainahan se takaraivossa on)
      Tällä paikkakunnalla toimii kaksi AA ryhmää, kummassakin kävin kerran kaksi,mutten kokenut sitä paikakseni, ehkä olisi pitänyt vaikka hampaat irvessä, olisi voinut jäädä tämä pätkä kokematta. .
      Sitten tuli se kirottu vappu..yksinäisyys. No lopun jo tiedättekin.

      Mietin tässä, että voikohan tehdä ns. avokatkon? Esim, että sais sitä B12 vitamiiniruiskeen ja katkolääkkeet vaikka joka päivä ne kolme kriittisintä päivää, jolloin deliriumin mahdollisuus on korkea, tarkotan, että ei tarvitsisi mennä osastolle. En oikeesti kehtaa mennä sinne ties monettako kertaa ja kyllä hävettää maata vierekkäin iäkkään mummon kanssa, joka on elämänsä kunnialla vieny loppusuoralle. Mutta tuo avokatko olis hyvä, saisi olla kuitenkin kotona ja tosta vitamiini ruiskeesta on oikeesti apua ollut.

      Ollaan yhteydessä "feikki" ja muut. Olen kiitollinen kun asiallisesti ootte vastanneet.

      (Terveisiä ns omalle äijälle, luet tämän kuitenkin. Tallaisia mietin ja sinä et viitti tukena olla..hakkumista vaan) joo sanon sen nyt suoraan, alko vie suakin, ei VIELÄ näin rajusti)

      • Pankin asiakas

        Kirjoitit muutamia päiviä sitten:
        "Olen valmis kokeilemaan kaikkea, kuhan tuo viinapiru jättäisi rauhaan tai minä sen."

        Ei sinun kannata vain kokeilla, senkun menet AA-palaveriin ja liityt porukkaamme.


    • feikin feikkikö..

      moi ap.kukapa ei etsisi syitä juomiselleen?ihan luonnollista.itsekkin koin tietynlaista lkatkeruutta.kuitenkin se syy juomiseen löytyy ihan itsestään.itse esim on seuransa valinnut,syystä tai toisesta.vaikka kuinka muuttaisi muita asioita ympärillään se ei silti tuo rehellistä raittiutta.ihan oikeasti,vain suuri peili ja voimattomuuden tunnustaminen auttaa muutokseen.varmasti miesystäväsi suuttui lukiessaan tekstisi.totuus satuttaa häntä..se totuus satuttaa sinuakin.tiukka paikka mutta ei mahdoton selvittää.usko mua!

    • alkkis

      niinpä niin aina alkoholisti vaikka voissa paistasi!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • feikin feikkikö..

        "alkkis"moi.näin se on,totta kirjoitit.mä lopetin juomisen eli olen raitis alkoholisti.no big deal!ammattihenkilöstön mielestä mulla ei ole alkoholiongelmaa niin kauan kuin en juo.olen sinut asian kanssa.vuosien työ kantanut eteenpäin positiivisesti.


    • hhgh 3

      oma kokemus. join 35 vuotta liikaa eli meni duunit ja kaikki. avioero pelasti jolloin jäi vanhin lapsi ja kahden tapaamisoikeus. ei enään nalkutusta ensin faija sit eks. ämmä sitten uusin naimisiin noin 10 vuotta join liikaa enkä hyväksynyt sitä eikä vaimo natissut sit sain itse päättää juonko liikaa vai en nyt 1,5 vuotta juon kaljaa mutten halua tulla enään känniin ei ole tarvetta. oli pahempi tilanne kun sulla koska olen työ narkkis ja häpesin itseäni. kokeilin kaikki aaaaaaaaa:t ja laitokset ei auttanut itsepäistä ihmistä. kavereit samat jos joku juo kännit niin juo mä en.......jollekin sopii aaa jollekin ei mikään. mutta jos haluat lopettaa juomisen ja mies frendis juo en usko että onnistuu.

    • jope t

      annakko mulle pilluu niin ma autan sua.

      • hölöpölö9

        jope t. Joko ole joku, kakara, tai päästä vialla oleva aivokääpiö. Mee hoitoon..


    • halua.lopettaa.tahtoa

      Vaatii omaa selkärankaa lopettaa juominen hakeutua Hoitoon aluksi Eihän sitä sinulle kukaan väkisin juota itse päätät kaadatko pulloa kummankin kannattaa lopettaa juominen jotta onnistuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe