Yoko optigrip 2.0 kokemuksia

Harrastehiihtelijä

Onko kellään vielä kertynyt käytännön kokemusta näistä uusista Yokon optigrip 2.0 -suksista? Kovasti kehutaan luiston parantuneen tässä versiossa, mutta onko oikeasti näin? Mitä suosittelisitte, onko ehkä muita vastaavia suksia tarjolla?

Olen jo vuosia halunnut sukset, joilla pääsee helposti ladulle ilman kummempia huoltotoimenpiteitä. En kuitenkaan ole vielä raaskinut ostaa minkäänlaisia pitopohjasuksia itselle, kun kokemukset on niin huonoja mitä olen päässyt testailemaan toisten suksia. Nollakeleillä siis loistavat, mutta haluaisin kohtuullista luistoa myös n. 10 pakkasasteeseen saakka. Vai onko ainoa vaihtoehto ottaa voideltavat sukset sitten pienelläkin pakkasella? Hiihtelen n. 1-3 kertaa viikossa, ei siis mahdottomia kilometrimääriä.

60

17911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näkökulmia

      En ole kokeillut niitä Optigripejä, mutta muuten olen tutkinut pitopohjasuksia, ja sanoisin, että 10 pakkasasteessa eivät vielä mitkään pitopohjat ole toimineet kunnolla.

      Yleensä jos on kylmempää kuin jotain 2-4 astetta pakkasta, on tarvittu voideltavat perinteisen sukset, vähän lumityypistä ja ilmankosteudesta riippuen.

      Tällä hetkellä kuntoilijalle paras ratkaisu lienee niin, että on kaksi paria, joista toiset ovat pitopohjasukset nollakelille ja sitä lämpöisemmälle, ja toinen pari (purkkivoiteella voideltava) pakkaskeleille.

    • grippi

      Optigrip 2.0 on eri juttu kuin vanhempi viimevuotinen Optigrip. Laajempi luistoalue, parempi pito.

      • pidollinen

        Tuohan on kuin suoraan valmistajan mainoksesta kopioitu. Vai onko sinulla jotain omakohtaisia kokemuksia?


    • Harrastehiihtelijä

      Juuri tuohon kaipasinkin käyttäjien kommentteja. Myyjät ja valmistajahan lupailee vaikka mitä, mutta luistavatko nuo oikeasti paremmin pakkaskeleillä kuin edeltäjänsä?

      Tosin ei siinä varmaan paljon häviä (elleivät ole ihan susia), kun hommaa nuo uudet optigripit ja pitää sitten voideltavat jollain tapaa valmiudessa pakkaselle.

      • Hmmm....

        Juuri niin.

        Kaksi paria perinteisen suksia tarvitaan vielä nykyään, jos haluaa mahdollisimman vähällä huollolla hallita kaikki kelit.

        Se valmistaja räjäyttää pankin joka ensimmäisenä tuo markkinoille järkevästi toimivan jokakelin pitopohjan. Tosin tällöin valmistaja sahaisi omaa oksaansa, koska suksipareja menisi luultavasti vähemmän kaupaksi. Eivätkä voidevalmistajatkaan tykkäisi.


      • lipsukka

        Kokemukseni optigrip 2.0 suksista ovat pidon osalta huonot. Huonot kaikilla keleillä.
        Nanogripit vielä olivat pitävät ja luistivatkin kun oli ensin hiihtänyt sukset "sisään".
        Tässä siis menty kehityksessä taaksepäin.


    • märkäpää

      Vaikka tässä ei olekaan vastausta alkuperäiseen kysymykseen, niin vastaan kuitenkin.

      Vastoin kaikkia valmistajien mainoksia, niin tuskin on olemassa suksia jotka toimivat moitteettomasti kaikilla keleillä ja vielä ilman pitovoitelua,oli ne sitten zerot nanot, optigripit tai mitä kummajaisia suksimaakarit sitten markkinoille tuuppaavatkaan. Tuskin vielä edes ihan pian tuleekaan, sillä niin kuin tuossa edellä todettiin niin eihän se ole suksivalmistajien kannalta edes kannattavaa.

      Sitä tulemista odotellessa on peruskuntoilijan tyydyttävä siihen että saadakseen hyviä hiihtokokemuksia asiaan tarvitsee paneutua hieman pintaa syvemmältä. Jos aikoo selvitä yksillä suksilla niin silloin kyllä valitettavasti joutuu niitä ainoita vesikelien yllättäessä voitelemaan liisterillä ja taas kun tulee pakkasta niin liisterit pois ja jotain kovempaa pitoa pohjiin jne, jne.

      Sitten on se kahden suksen systeemi. Toiset sellaiset joilla hiihdellään selkeillä pakkaskeleillä ja toiset märille keleille. Se on sitten makuasioita onko ne märän kelin sukset liisterivoideltavat vai zerot tai nanopohjat. Nanoilla pääsee vielä helpommalla kun ne ovat valmiit ilman sen kummempia esivalmisteluja.

      Itselläni on sellainen kombinaatio, että märillä keleillä zerot ja pakkasilla sellaiset sukset joissa olen pitona käyttänyt ainoastaan sitä täälläkin kehuttua Roden violettia Multigradea ja hyvin on pärjätty. Ilman sen kummempia esivalmisteluja on ladulle päästy kuin se, että noihin zeroihin olen ennen lenkkiä laittanut pitoaluelle ihan tavallista silikonia ja joskus vetäissyt lisää Rodea noihin toisiin suksiin.

      • Jeeeeees

        Rode on hyvä voide pakkaskelillä


    • pettynyt hiihtäjä

      Yoko Yxs Optigrip 2.0 TODELLA PETTYMYS PAKKASELLA!
      Nyt kolme kertaa kokeillu perinteisellä hiihdolla uusia suksia ja jo 2km liikaa, kun ei luista niin ei luista. SUKSI EI SOVELLU HARRASTAJAN JOKA KELI SUKSEKSI!
      Pakkasta ollu -15, -12 ja -7.
      Vesikeliilä en ole vielä testannu.

      • Yksi kymysys

        Sanoiko mainos tai myyjä että ne olisivat jokakelin sukset?


      • konstikasta

        Yoko Yxs Optigrip 2.0 suksila yritin kolme kertaa ladulle märässä lumisateessa ja muutama pakkasaste. Pohjat jäätyi heti ja lumi tarttui niihin.tallustellen autolle takaisin. Otin vanhat peinteisen sukset jotka onneksi oli autossa ja paremmin sujui vaikka vähän nekin jumitti kun pohjaan tarttui.
        Tänään jäällä oli lämpöasteita ilman uutta lunta ja otin yokot taas jalkaan. Nyt sujui hiihto 14 km eikä lipsunut. Tulomatkalla luisti jo suorastaan loistavasti.
        Ehkä se siitä lutviutuu, mutta en lähde enää pakkasen puolella niitä kokeilemaan.


      • Japetron
        konstikasta kirjoitti:

        Yoko Yxs Optigrip 2.0 suksila yritin kolme kertaa ladulle märässä lumisateessa ja muutama pakkasaste. Pohjat jäätyi heti ja lumi tarttui niihin.tallustellen autolle takaisin. Otin vanhat peinteisen sukset jotka onneksi oli autossa ja paremmin sujui vaikka vähän nekin jumitti kun pohjaan tarttui.
        Tänään jäällä oli lämpöasteita ilman uutta lunta ja otin yokot taas jalkaan. Nyt sujui hiihto 14 km eikä lipsunut. Tulomatkalla luisti jo suorastaan loistavasti.
        Ehkä se siitä lutviutuu, mutta en lähde enää pakkasen puolella niitä kokeilemaan.

        Opetelkää käsittelemään ne suksenne oikein niin toimivat kyllä -10 ihan hyvin.


    • nipa nopea

      Just tulin melkein neljän tunnin hiihtolenkiltä Rukalla. Pakkasta oli 2 astetta kun lähdin ja nolla kun palasin ja uutta lunta ja juuri ajetut puhtaat urat.. Meinasin tilata skiidou taxin hakemaan pois metsästä. Eka tunti vielä suksi toimi jotenkin mutta sitten pohjat jäätyivät totaalisesti ja ei ollut edes skrabaa mukana.Toissa päivänä Oittaalla plus 1 kelillä loistava pito ja luisto. Eli ei voi suositella kun vesikelille ! Olisiko sitten pitänyt laittaa jäänestoa ? Nyt kyllä olut maistuu takkatulen ääressä...t nipa

      • 58 v hiihtäneenä

        Olin eilen ensi kertaa ko. suksilla jäällä -1 asteessa ja hiihdin n. 6km. Myyjä sanoi että ei toimi heti, mutta:
        a) lumella pito erinomainen, luisto surkea
        b) mustalla jäällä pito erinomainen, luisto hyvähkö
        c) jään päällä hyvin karkea ohut lumi pito erinomainen, luisto tyydyttävä
        tänään menen uudestaan, kerron sitten mutta sää on sama kuin eilen mutta seuraankin paraneeko ominaisuudet enemmän käytettynä kuten myyjä sanoi
        PS. ostin sitä jään estoainetta mutta en käyttänyt sitä vielä. sen tutkin myöhemmin


    • Patu Lartio

      Saariselkä, testissä voideltu Fischeri ja uusi Yoko Optigrip 2.0. Keli -2, vanha lumi. Ensin lenkki voidellulla suksella, luisto ja pito ok. Uudet Yokot alle...seinäpito, mutta luistoa ei ollut yhtään. Kaveri hiihti mukana voidellulla suksella ja alamäessä jäin hänestä oikein kunnolla, vastaavasti jyrkät nousut meni Yokolla paremmin. Tietty, jos hiihtää vain silloin tällöin, kyllä Yokolla sunnuntai hiihtäjä voisi pärjätä, mutta ei tarjoa vauhdin hurmaa...
      Yoko optigip 2.0 on märän plussa kelin "vesisuksi", pakkasella voideltu on parempi 5-0.

    • Suusattaja

      Yoko Optigripit 2.0 myytiin minulle pari viikkoa sitten sopivina kaikille keleille. Juuri sellaiset halusinkin, koska olen sunnuntaihiihtäjä ja minulla on lajista monen vuoden tauko.
      Vaan kuinkas sitten kävikään? Aurinkoisella järvenjäällä nollan pinnassa piti ja luisti aika mukavasti, mutta tänään parin asteen pakkasessa pääsi helvetti irti. Luisto ja pito katosivat kokonaan. Jouduin tosi lujille, sillä jo pienenkin mäen jouduin nousemaan haarakävelyllä.
      Kävin suksihuollossa (olen Lapissa parhaillaan), ja huollon miehet sanoivat, että Optigrip on huonompi kuin Peltosen Nano ja muutenkin omiaan vesikelille.
      Tarvitsen nähtävästi toisetkin sukset, ja sama vanha voiteluhelvetti jatkuu kuin takavuosinakin. Jos siis vielä tämän reissun jälkeen viitsin hiihtää.
      Suksia on tosi vaikea ostaa, kun myyjät tietenkin kehuvat sitä merkkiä, mitä liike myy. Tekniikan Maailman pitäisi testata sukset ostajan oppaaksi.

      • Hmmm....

        On siis vielä kauppoja, joissa näitä suksia mainostetaan "joka kelin" suksina.

        Melko yleisesti kuitenkin tiedetään, ettei markkinoilla vielä ole perinteisen suksia, jotka toimisivat hyvin ihan joka kelillä.

        Aktiivinen perinteisen hiihtäjä tarvitsee edelleenkin voideltavat sukset. Eli jos sinulla on ne pitopohjasukset, sinulla tarvitsee pakkaskelejä varten olla voideltavat sukset.

        Voidefirmojen painajainen kyllä toteutunee vielä joskus, eli joka kelin pitopohjasukset tulevat vielä jonakin päivänä.


    • hiihtäjäkin

      Mikä ihme siinä voitelussa on helvettiä?Pitovoitelu vie aikaa n 2minuuttia ja sen osaa jo ekaluokkalainen lapsi,kun kerran näyttää ja yksi purkki riittää esim,RODE MULTIGRADE TAI REX -1-4.Nollassa ja plus asteilla sitten RODE SILVERGIALLA.

    • mölli

      Nimim. hiihtäjäkin puhuu täyttä asiaa. Jos noilla tälleillä ei pidä niin sukset ovat liian jäykät. Jos taas vastaavasti ei luista tai ja voide jarruttaa menoa niin sukset ovat liian löysät.

      • Hmmm....

        Juuri tätä seikkaa "hiihtäjäkin" ei ymmärrä. Monelle on myyty liian jäykät perinteisen sukset. Aikoinaan ihmettelin, kun uudet sukset eivät pitäneet oikein millään voiteella. Sittemmin oivalsin, että kelivoiteen alle pitää laittaa pohjavoidetta, jotta tulisi riittävän paksu mälli pitovoidetta.

        On helppo toki kommentoida näitä asioita kun on paljon kokemusta voitelusta, mutta ei pitovoitelu ole sittenkään niin helppoa, ainakaan jos lämpötila käy vähän väliä plussalla, kuten Etelä-Suomessa käy. Tällöin latu on välillä jäinen, välillä liippaantunut, välillä luminen.

        Jos vesikelin jälkeen tulee pakkanen, ei Rex -1..-4 pidä.

        Mahtaako Rode Silvergiallakaan pitää kunnolla jäisellä ladulla?


    • hiihtäjäkin

      Kyllä hiihtäjä ymmärtää suksen jäykkyyden päälle hyvinkin,mutta voitelusta kai oli kyse.Kyllä silvergialla pitää jäiselläkin ,jopa liiankin hyvin.Rex -1-4 pitää hyvin myös kovalla alustalla,jos nyt ei aivan jäinen ole.Tietenkin jos huippusuksen haluaa kilpailuihin niin silloin on turvauduttava liistereihin noilla jää ja plus keleillä,mutta harrastelija ei tartte kuin nuo mainitsemani purkit,Olen ne testannut ainakin 100 kertaa joka kelillä ja varmasti toimivat.

      • Hmmm....

        Kyseiset voiteet toimivat hyvin, jos siis on riittävän löysät sukset.

        Mutta jos lipsuu, tavallinen kuntoilija syyttää voitelua, eikä suksia, vaikka vika olisi nimen omaan siinä, että sukset ovat liian jäykät.

        Monen sukupolven ajan Suomessa on korostettu voitelun merkitystä. Paljon vähemmän on puhuttu suksien jäykkyydestä ja profiilista.


      • ami-go
        Hmmm.... kirjoitti:

        Kyseiset voiteet toimivat hyvin, jos siis on riittävän löysät sukset.

        Mutta jos lipsuu, tavallinen kuntoilija syyttää voitelua, eikä suksia, vaikka vika olisi nimen omaan siinä, että sukset ovat liian jäykät.

        Monen sukupolven ajan Suomessa on korostettu voitelun merkitystä. Paljon vähemmän on puhuttu suksien jäykkyydestä ja profiilista.

        Näin on, kokemuksella puhun, 69vuotta suksilla. Yleensä aina rasvattu, mutta nyt olen jo 20vuotta sitten kokeilin Rukalla suksia jotka laitoin näin. Aamulla -5 ip. 9 pito alueelta kaikki voiteet pois, santapaperilla karheeks pohja pito-alue ja voiteenpoisto aineella puhtaaksi, ja matkaan. Ip. takaisin tullessa 9 latu märkä, uusi karhennus vähäsen ja sataprosenttinen pito. Tämä tarkoittaa että suksi on sopiva hiihdettäväksi, nytkin hiihtelen kotona Pirkanmaalla usein näin keväällä, kun kelit ovat vaihtelevat. Mutta kyllä monet ovat kehuneet näitä ns. pitopohjia. Vielä jos on vanhoja suksia niin kannattaa kokeilla näitä minun ohjeita. Kilpasukset on aina eri asia, niin minullakin on.


    • söder

      Tietysti kaikista tuuteista tungetaan esiin sitä voitelun tärkeyttä, sillä liiketoimintaahan se on.

      Varmasti suurin osa hiihtävästä kansasta pärjäisi noilla aiemmin mainituilla purkeilla. Vieläkin vähemmällä pärjäisi se osa joka hiihtää ne vähät hiihtonsa hyvilllä pakkaskeleillä.
      Mutta kun kaikkialla korostetaan, ja huippuhiihtäjien naamoilla mainostetaan erilaisia voiteita, niin tottahan tavalliselle ladun kihnuttajalle jää alitajuntaan se että ilman niitä ei pärjää. Vaikka tosiasiassa hän pystyisi hiihtämään kaikki hiihtonsa sillä Multigradella.

      Jos se suksi nyt sattuu lipsahtamaan, niin heti täytyy sännätä kauppaan hakemaan kaikki mahdolliset uusiotökötit, vaikka vika saattaa täysin olla siinä alla olevassa liian jäykässä suksessa. Tietysti voidevalmistajat ja kauppiaat koettavat kynsin hampain pitää yllä tuota voideilluusiota. Koska helpompi on saada ihmisille myytyä jatkuvalla syötöllä uusia voiteita kuin uusia suksia.

    • Kumpi

      Kumpi Rode multigrade on parempi, sininen vai violetti?

    • hiihtäjäkin

      Violetti 0-2

    • tytyli67

      Terveiset Leviltä. Uudet optigripit alla.Lämpötila plussan puolella, latupohja jäinen. Yhtään ei suksi pidä. Siis ei yhtään! Porukat hiihtää ympärillä liisterillä. Kävin huollossa laitattamassa jäänestoa, muuta ei kuulemma voi tehdä. Kokeilin Peltosen vastaavaa joka piti nyt ainakin siinä nyppylässä mitä ladulla oli. Onko vinkkejä? Vuokraanko toiset?

      • Onni Omenainen

        Täällä Levi...tosin vuodenvaihe. Uusi vuosi 2015 alkoi leudossa säässä. Illalla tuli jäätävää tihkua ja aamulla mittari näytti plussaa 1 asteen verran. Lähdimme Sammun tuvalle 16 km lenkille. Mulla oli alla Yoko optigrip 2.0 jotka hankittu keväällä. Nyt ajattelin ekaa kertaa kokeilla. Kaveri voiteli pertsat normaalisti ja ajateltiin vertailla, kumpi pelittää paremmin, pitopohjat vai voidellut Fisukat. Alussa kaikki ok, tosin alamäissä jäin kaverista kyllä reilusti jälkeen. No nousuissa otin kiinni. Tuntui, että Yoko toimii, suhina vain kuului skimbojen alta. Kun päästiin golf kentän kohdille, niin kaverilla loppui voidelluista Fischereistä pito. Latu oli liipallaan ja osin jäinen. No, minulla toimi Yokot hyvin. Luisti ja piti. Tosin luisto ei aivan huippua, mutta suksi toimi kuten sen näillä keleillä pitääkin. Kaveri lisäsi pitoa, mutta sitten alkoivat roskat tarttumaan kiinni. Ei muuta kuin kaveri päätti, että tämä hiihto on tässä. Hän kääntyi ympäri ja lähti lipsuttelemman takaisin Levikeskukseen. No, minä jatkoin Sammuntuvalle ja Yoko toimi nousuissa hyvin....no laskuissa ei edelleenkään huippukyytiä. Mutta nautinto oli hiihtää. Yoko, plussakelin suksi, älä käytä pakkasella, ei toimi! Sitten hyvä vinkki! Sammuntuvalla pariskunta, jolla toisella pitopohjasukset ja toisella voidellut. Olivat vaihtaneet yhdet sukset keskenään, toisessa jalassa pitopohja ja toisessa voideltava. Toimi kuulema näinkin. Hyvää hiihtokautta 2015!


      • tytyli67

        ... Kommentoin omaa kirjoitustani. Sain Yoko-tehtaalta viestin, että ota ihmeessä pois jäänesto, mitään ei saa laittaa suksen pohjaan. Ainoastaan puhdistus kaikenmaailman liistereistä, poronkakasta sun muusta. Ja alkoipa suksi pitää. Luisto ei ollut koko aikana kovin kummoinen, mutta pitipä kumminkin. Saariselällä keväällä 2015 vesi- ja jääkelillä puhdistettiin pohjia ahkerasti, ja ihan ok. Monet jäivät puhdistamaan suksenpohjaa, kun minä hiihtelin ohi. Talvella 2016 pakkaskelissä ei luista oikeastaan minnekään eikä edes pidä, saattaa olla taas pohja likainen. Taidanpa lähteä suksikaupoille.. :-/


    • jkhkhkhk

      Tolla kelillä kyllä voitelulla saa paremman suksen .

    • 20+10

      Miksi te jaksatte pelleillä pitopurkkien ja pitopohjien kanssa. Ostakaa normaalit voideltavat sukset ja pitoteippi pohjaan, toimii joka kelillä ja kestää 200-300 km.
      Jos pertsan suksi ei tunnu toimivan, useimmiten on syynä väärän mallinen/jäykkä suksi.

    • Ei_hyvä

      Kolme lenkkiä hiihdetty Yoko Oprigrip 2.0 suksilla. 1. lenkki oli 1 kelillä, oikea vesikeli ja olin tyytyväinen suksen toimintaan, pito oli erittäin hyvä. 2. lenkki oli -2 asteessa, vanha lumi ja pito oli erittäin huono, käytännössä olematon alusta lähtien. Puoli kilometriä taisin hiihtää. 3. lenkki -2 astetta ja nyt jäänestoa suksessa. Samaa paskaa, ei toiminut ollenkaan suksi. Onneksi oli vapaan vehkeet mukana molemmilla kerroilla.

      En voi missään nimessä suositella. Mä vien nää takasin myymälään ja kysyn että monta lenkkiä on itte hiihtäny kyseisillä suksilla.

      Olen itse 186cm pitkä ja noin 76 kg painava. Mulle myytiin 203 cm pitkä suksi, 197 cm oli loppu ja myyjä vakuutteli että joo tää 203cm on ehottomasti sulle, ei ainakaan lyhyempää. Jäykkyys ilmeisesti vaihteli suksesta toiseen, kun myyjä kokeili monta suksea että olisivat yhtä jäykkiä ja mulle sopivia. Sitten kysymys pitopohjasuksien jäykkyydestä, onko tarkkaa vai vain suurpiirteistä?

      • Anonyymi

        Kirjoittelen tähän vanhaan ketjuun jonka löysin googlaamalla. Tässä olen etsiskellyt tietoa optigrip-suksista (Yoko) ja huomannut että on aika laaja tuo suksien mittasuositus.
        Kiteen Suksen sivuilla sanotaan optigrip suksien mitoista seuraavaa: "Suksien sopiva pituus on 5-20 cm yli hiihtäjän pituuden". Ja sitten joissain verkkokaupoissa ehdotetaan 15-25 cm lisää hiihtäjän pituuteen. Itse olen 160 cm ja painan 68, olenkin sitten miettinyt kumpiin suosituksiin uskon, onkohan 175 liian lyhyt? 183 liian pitkä? Eli siinä rajoilla kummat valitsee. Toinen suosittaa toista ja toinen toista.
        Onko kenelläkään kokemuksia 3.0 Optigripeistä (Yoko)?


    • LapinNoitaaa

      Juuri koin pääsiäisen pahimman kärsimysnäytelmän, kun hiihdin 4 tuntia Yoko nanogrip 2.0:lla. Olen Levillä, ja mittari huitelee nollassa tai miinus ykkösessä. Suksissa ei ollut minkäänlaista pitoa!!! Lipsui niin helvetisi, että elämänhalu meni. Huomenna mulla on kokeilussa karvapohjaiset Salomonit. Katotaan, miten ämmän käy!

      • latukone

        Aika erikoista, kun minulla samat sukset tarjoavat seinäpitoa kelillä kuin kelillä vain luisto vaihtelee?!? Oletko puhdistanut sukset, kannattaa puhdistaa noin 5 kerran jälkeen. Palasin juuri Pyhältä ja pääsiäistä edeltävällä viikolla oli nollakeli, satoi lunta - eka 10 km meni mukavasti, mutta sitten 200m ennen taukopaikkaa sukset keräsi jokaisen lumihiutaleen ladulta 3cm kerrokseksi pohjaan ja edes kävelystä ei tullut mitään sukset jalassa?!? Taukopaikalla kuivasin sukseet, lisäsin pohjaan Vauhdin pikaluistoa ja odottelin 10 min ja sitten sukset toimi taas kuin unelma. Aavistuksen pito heikkeni, mutta jäätymisestä ei ollut tietoakaan seuraavaan 7 km ja sitten sama uusixi. Jos ei ole jäänestoa mukana niin kannattaa kokeilla pikaluistoa.

        Aivan loistavat sukset niille keleille, kun latu on hyvä ja baanalla on raskasta.


    • hiihtomies1

      Tässä minun kokemuksiani (kopioitu toisesta ketjusta). Kommentti on tehty 4.3.2015:

      Nyt on kahdeksan lenkkiä á 20 km hiihdetty pitopohjasuksilla. Vain yhtenä aamuna mittari näytti -1,4 astetta, muina päivinä on ollut enemmän tai vähemmän plussan puolella. Kahtena päivänä ladulla on ollut märkää lunta (= räntää), muina päivinä latu on ollut hyvin liipalla, karkeaa lunta tai jopa osittain jäässä. Mitään en ole suksen pohjaan laittanut, puhdistin jopa alussa laittamani jäänestoaineen pois.

      Lipsumista on esiintynyt vain noilla jäisillä ladun kohdilla, niilläkin maltillisesti. Pitoa saa aikaan, kun menee ylämäessä luistelubaanan puolelle, joka on aina ollut pehmeämpi ja lumisempi kuin latu. Liippaladulla ja lumisella ladulla on seinäpito. Hyvin liippaantuneella ja jäisellä ladulla on loistava luisto. Viime lauantaina menin jopa luisteluhiihtäjien ohi muutamassa alamäessä. Räntäisellä tai lumisella ladulla luisto on tosi huono. Hyvän kuvan luistoerosta saa, kun vertaa hiihtoaikaa. Lyhimmillään tuohon lenkkiin on mennyt reilu 1h20 min ja pisimmillään melkein puoli tuntia enemmän.

      Olen ollut suksiin erittäin tyytyväinen. Ei tarvitse enää lähteä väkisellä luistelemaan pehmeälle baanalle, vaan voi valita miellyttävämmän perinteisen tyylin halutessaan. Ja mikä parasta: roskia ei tartu suksen pohjaan lainkaan. Pakkaskelin testi vielä puuttuu. Ja sitten seuraava testi onkin, kuinka monta kilometriä suksissa riittää pitoa. Mainokset lupaavat jopa 2000 kilometriä. Jää nähtäväksi.

    • LapinNoitaaa

      Nyt on Salomon Skin testattu.Keli oli vaikea, reippaasti plussan puolella. Tasaisella toimi oikein mainiosti, mutta alamäissä alkoi töksähdellä ikävästi. Ei jatkoon.

      • taavisikli

        Oli liian löysät sukset allasi.


      • Hmmmmm

        Kuinkahan moni hiihtäjä tuomitsee jonkin suksimallin sen takia, että myyjä on sattunut myymään liian löysän/jäykän parin hiihtäjälle. Aika iso vastuu on myyjällä.


    • LapinNoitaaaa

      Nämä Skinit oli vuokrasukset, ja niiden kilomäärä oli 75-90. Painan 82, joten teoriassa olisi pitäny olla mulle sopivat. Kyllä sekä Optigrip että tämä Ski on johtanut siihe lopputelemaan, ettei ole tavallisen, voidellun suksen voittanutta!

      • hiihtomies1

        Olen periaatteessa samaa mieltä. Mutta ainakaan minä en jaksa vatuloida jatkuvasti voitelun kanssa, kun keli vaihtelee pienestä pakkasesta reilusti suojan puolelle. Joka kerta pitäisi tarkistaa, onko voitelu oikea. Plussapuolella ei luisteluhiihtokaan oikein suju. Sitä paitsi hiihtelen Keski-Suomen suht. vaativissa maastoissa, joten perinteinen maistuu paremmin.

        Minun kokemukseni mukaan Yoko Optigripit toimivat (ainakin minulle) riittävän hyvin juuri noilla ongelmakeleillä. Ei tarvitse mitään huoltoa, sen kun ottaa ja lähtee. Minun hiihtokeleihini tuli oikein roima lisä noiden ansiosta. Pakkaskelillä en ehtinyt tänä talvena kokeilla, mutta pakkaskelillä pärjääkin joka kerta samalla voiteella.


      • vainPakkiPuuttuu

        Tekisi vielä mieli lisätä tuohon, että kun 'vatuloinnin' jälkeen taas kerran huomaa, ettei pitoa ollutkaan ja mikä meni pieleen voitelussa. Aika kivasti menee myös ristiin luikkarien nopeiden kelien kanssa.


    • hiihtäjäkin

      Laittakaa sinne pohjaan keleillä Rode silvergialla purkkkia ja pakkasen puolella Rode multigradea niin aina toimii ja on yksinkertaista ei tartte liistereillä ja pitopohjilla tapella.

      • Hmmmmm

        Mutta jos on sopivat pitopohjat, ei tarvitse kosteilla keleillä tapella ollenkaan, vaan meno on mukavaa.

        Tuskin muuten Rode Multigrade toimii pienellä pakkasella, jos on iso kosteusprosentti ja kiiltävä latu, ainakaan tykkiladulla.


    • Ratkaisu_pito-ongelmiin

      Hankkikaa normaalit sukset ja viekää ne ammattilaiselle voideltavaksi tai opetelkaa itse voitelemaan. Ainut tapa joka toimii satavarmasti.

    • Siklitaavi

      Vastaus helppoon hiihtoon Skin pro

    • äölkjhgv3ef
    • rapakunto

      Tänään tuli hiihdettyä 19 asteen pakkasella yoko optigrip 2.0 suksilla 7,5km. Luisto oli huono, pitoa löytyi riittävästi. Vuorotahtia joutui hiihtämään suurimman osan matkasta huonon luiston vuoksi. Verrattuna 0 asteen keliin kilometrivauhti on lähes minuutin huonompi 17 asteen pakkasella. Täytyisi ostaa tavalliset voideltavat sukset, jos haluais että sukset luistaa myös kovemmalla pakkasella. Kyllä näillä optigrip suksilla saa hien pintaan, eipä ole hiihtäminen liian helppoa.

    • Timppa56v

      Keli -1, uutta lunta, optigrip 2 jäätyy eikä luista mihinkään. Kävelyksi meni, aika pettynyt olen.

    • Rane_kuusaa

      Mulla on myös ollut ongelmia luiston kanssa -3..-5 pakkasella. Ei tarvi isossakaan laskussa pelätä ja turha nousta luistelemaan. Täytyy kokeilla josko luistovoide auttaisi ilman että pito häviää kokonaan.

    • GABLEE

      Kuusamo 21.3.2016
      Aamuinen keli -8 alla Optigrip 2.0 sukset, joissa viimevuotiset, OPTIWAX GRIPCARE hoitoaine OPTIGRIP ja NANOGRIP pitopohjasuksille.
      Kuontivaaran lenkki ( 17,5 km ) heitetty, EIKÄ PITOA, EIKÄ LUISTOA, EI YHTÄÄN..... (Elämäni kauhein lenkki ).


      Kuusamo 25.3.2016
      Aamuinen keli -0. Uutta luntaalla, alla Optigrip 2.0 sukset, joihin vetelin pohjiin OPTIWAX GRIPCARE hoitoaine OPTIGRIP ja NANOGRIP pitopohjasuksille.
      Kuontivaaran lenkki ( 17,5 km ) heitetty ja SEINÄPITO JA LOISTAVA LUISTO.ä

      Mitä opimme tästä ? No sen että, noilla suksilla ei kannata lähteä kuin nollakeliin.......

    • Joukon75

      Optigripissä käytettävä nanoteknologia on mennyt huimasti eteenpäin viime vuosina, ja optigrip 2.0 on todella toimiva uusissa suksissa, aivan eri kuin pari vuotta sitten. Yoko optigrip 2.0 suksia löytyy sekä YXC että YXS tuotesarjassa, aktiivihiihtäjille YXC on parempi. Fun raise verkkokaupasta löytyy molemmat mallit
      http://funraise.fi/fi/tuotemerkit/YOKO

    • Anonyymi

      Kirjoittelen tähän vanhaan ketjuun jonka löysin googlaamalla. Tässä olen etsiskellyt tietoa optigrip-suksista (Yoko) ja huomannut että on aika laaja tuo suksien mittasuositus.
      Kiteen Suksen sivuilla sanotaan optigrip suksien mitoista seuraavaa: "Suksien sopiva pituus on 5-20 cm yli hiihtäjän pituuden". Ja sitten joissain verkkokaupoissa ehdotetaan 15-25 cm lisää hiihtäjän pituuteen. Itse olen 160 cm ja painan 68, olenkin sitten miettinyt kumpiin suosituksiin uskon, onkohan 175 liian lyhyt? 183 liian pitkä? Eli siinä rajoilla kummat valitsee. Toinen suosittaa toista ja toinen toista.
      Onko kenelläkään kokemuksia 3.0 Optigripeistä (Yoko)?

    • Anonyymi

      Ittellä on 2.0 ja 3.0 yxs, pituus 20 cm yli oman mitan. Olen lisäksi hiihtänyt vaimon yxs 2.0 jotka on itseni mittaiset. Kyseessä siis se puurunkoinen malli. Kaikkia pystyy hiihtämään ja pito riittää. Pidempi on hiukan luistavampi. Lyhyempi ketterämpi mutkaladulla.
      Jos valkkaa optigripit paremmalla rungolla (esim. Yxc) kannataa rimpauttaa kiteelle, sieltä saa ystävällistä ja hyvää palvelua.

    • Anonyymi

      Olen hiihtänyt nyt yoko optigrip yxs 2.0 suksilla varmaan noin 1500-2000 km. Pito on alkanut heikentymään. Ei enää seinäpitoa vesikelillä niin kuin ennen. Vesikelillä on yleensä ollut hyvä luisto ja seinäpito. Näitä ei voi suositella paljon hiihtävälle. Hyvä hiihtäjä hiihtää 200e sukset loppuun yhdessä talvessa. Ostin sukset vuonna 2015. Onkohan uusissa optgrip:ssä hieman kestävämpi pinnoite. Luulis että pinnoitetta on kehitetty vuodesta 2015.

      • Anonyymi

        Kiteen suksi pinnoittaa uudelleen, eikä hinta ole paha


    • Anonyymi

      Hyvät on kokemukset 2.0 suksista. 47 viikko Saariselällä sukset toimi kiitettävästi koko ajan. Reilu 100 hiihtokilometrejä. Sukset toimii - 2-5 . Jos pakkanen menee- 5 yli luisto huononee, samoin pito tulee herkemäksi, mutta silloin voi jo ottaa voideltavat sukset ladulle. Sukset pitää raapata santapaperilla., pitoalueelta. Voi raapata koko mitalta myös jos pelkää vauhtia. Jäänestoa kärkeen ja kantaan luistoa lisäämään. Kovanladun suksi. Lumisateella jäätymisvaara. Leudon talven paras suksi , ja vaivattomin käyttää/ huoltaa
      Näillä hiihdän eniten talven aikana, useita satoja kilometrejä.

    • Anonyymi

      Ei hiekkapaperia optigrip suksiin, vaan puhdistus ainoastaan optigrip puhdistusaineella.

      Lika lähtee sillä pois, oikeasti. Kokemusta on neljän parin ja tuhansien kilometrien verran. Säästä hiekkapaperi voideltaviin suksiin ja zeroihin.

      Puhdistusainetta käyttämällä 2000 km pääsee helposti, ilman ongelmia.

    • Anonyymi

      Ensimmäistä talvea käytössä. Optigrip sukset ovat kyllä hyvät ja toimii paremmin kuin karvasukset. Hyvä luisto, erinomainen pito

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe