Azorit on ihana!

No stress, Azories

Kävimme Azoreilla vuonna 2009 ja ihastuimme siihen täysin! Pakko päästä vielä uudelleen ja haaveilemme pidemmästä oleilusta esim. puoli vuotta. Kysynkin sulta Masseur tai muilta tietäviltä, miten kannattaisi toimia vuokrauksen suhteen? Olisiko järkevää ottaa jostain hotellista pitkä vuokrahuone vai onko yksityisiä tai julkisia tahoja joista voi vuokra-asuntoja kysyä? Muita hyviä, huomioitavia adioita pidempään oleskeluun?

4

853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikka kysyntä pitempiaikaisista majoitustiloista suomalaisten taholta Azoreilla on vielä vähäistä, niin joka vuosi täällä jokunen suomalainen viettää pitemmän aikaa. Netissä on useita varaussivustoja niin vuokrahuoneistoista kuin taloistakin. Tallaisia sivustoja voi löytää esim. englanninkielisellä haulla 'rental homes ponta delgada' portugaliksi 'arrendamentos de casas ponta delgada'. Jos haluaa laajentaa hakua koko São Miguelin kattavaksi, voi luonnollisesti korvata sana Ponta Delgada São Miguelilla.

      Jotkut kiinteistövälittäjät saattavat olla kiinnostuneita jo puolen vuoden vuokrauksista. Yritys nimeltä Real Living Ponta Delgadassa (http://www.realliving.pt/index.aspx)on auttanut paria suomalaista tuttavaani. Yritys on maan laajuinen. Eräs tuttavamme on juuri majoittunut Lagoassa sijaitsevaan loma-asuntokompleksiin nimeltä Apartamentos turísticos de Nossa Senhora da Estrela (http://www.nsestrela.pt/). Näin talvisaikaan siellä kahden makuuhuoneen täysin kalustettu huoneisto kahdessa kerroksessa maksaa luokkaa 500 e/kk. Paikka on rauhallinen ja Lagoasta on hyvät bussiyhteydet niin itään kuin länteenkin.

      T0 tarkoittaa yksiötä, T1 = 1 mh, T2=2mh jne

      Minun tietoni siitä, mitä tulisi ottaa huomioon pitempiaikaista oleskelua silmälläpitäen ovat vähäiset. Jos ei aio jäädä pysyvästi Azoreille, ilmoittautuminen viranomaisille tai oleskelulupa Azoreilla ei tähän mennessä ollut tarpeen. Vuokrasopimus saattaa joskus vaatia veronumeroa, vaikka ei veroa Portugaliin maksaisikaan. Sen saaminen on rutiinijuttu. Rahaa saa seinästä ja pankkitilin voinee halutessaan avata, kun on paikallinen osoite. Jotkut tuovat Suomesta mukanaa muutaman kuukauden reseptilääketarpeen. Ponta Delgadassa on sairaala poliklinkoineen, jossa hoidetaan äkilliset sairastumiset. Lisäksi on kunnallisia terveyskeskuksia ja yksityisiä yleis- ja erikoislää'kärien vastaanottoja.

      Vastaan mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin.

      • No stress azores

        KIITOS vastauksestasi! Pitää tutkia noita sivustoja tarkemmin. Miten olet kokenut paikallisväestön suhtautuvan sinuun? Me koimme heidät ystävällisiksi ja ujoiksi.


      • No stress azores kirjoitti:

        KIITOS vastauksestasi! Pitää tutkia noita sivustoja tarkemmin. Miten olet kokenut paikallisväestön suhtautuvan sinuun? Me koimme heidät ystävällisiksi ja ujoiksi.

        Suhtautuminen on ollut ongelmatonta. Kaikki asiat ovat hoituneet ennemmin tai myöhemmin. Minkään tyypppistä syrjintää en ole huomannut.

        Azorit ovat pieni paikka, jossa Ponta Delgada muodostaa suurimman kaupunkialueen mutta joka kuitenkin liittyy saumattomasti ympäröivään maaseutuun. Ponta Delgadassa voi aistia jotakin vieraantumisesta, sillä esim. ventovieraat, etenkin nuoret, harvoin enää tervehtivät, eivätkä edes enää samalla kadulla vakituisesti asuvat välttämättä tunnista tai tunne naapureitaan. Lähtökohtaisesti suhtautuminen lähimmäiseen on kuitenkin ystävällistä.


    • Ensikertalainensiellä

      Kyllä! Kuumine lähteineen ja tulivuoren elävässä sykkeessä on mahtava tunnelma! Kaunista ja mukavat ihmiset! Koska tahansa uudestaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe