Jumalan seurakunta?

Toinen tutkija

Tutkija Jyrki Rossi kirjoittaa:
-
- Turussa toimiva Jumalan seurakunta korostaa yhteyttään alkuperäiseen Jumalan seurakuntaan, jonka Jeesus itse perusti maan päälle. Jumalan seurakunnan, ts. Kristuksen ruumiin eli ekkleesian (kr. sanoista ek kaleoo = ulos kutsutut) periaatteella kokoontuu ihmisiä ympäri Suomea pääasiassa kodeissa toteuttaen alkuseurakunnan mallia. Näin Turussa toimiva yhteisö on yksi vastaava yhteisö ympäri Suomea ja koko maailmaa toimivien Jumalan seurakuntien joukossa.
- Turussa toimivan Jumalan seurakunnan taloudesta vastaa rekisteröity yhdistys Seurakunta-apu ry., johon srk ei sinänsä ole sidottu.
- Turun Jumalan srk ei ole sidoksissa mihinkään maallisiin organisaatioihin, vaan katsoo kuuluvansa todelliseen Kristuksen ruumiiseen, jota Kristus päänä johtaa.
- Maailmanlaajuiseen Jumalan seurakuntaan (jolla ei siis virallista organisaatiota) kuuluvat kaikki maailman uskovat kautta aikojen.
- jäsenmäärää ei arvioida
- yksittäisillä seurakuntalaisilla voi olla yhteyksiä esim. vapaisiin suuntiin
- toimintaan kuuluu evankelioimistapahtumat
- opissa korostuu apostolisen ajan ja Uuden testamentin painotukset mm. henkilökohtaisesta uskoontulosta, uskovien upotuskasteesta ja henkikasteesta kielilläpuhumisineen.
- kirjoitettua uskontunnustusta ei ole
- Jumalan seurakuntaan kuuluu ihminen, joka (lainattu srk:n kotisivuilta)
1) on tullut uskoon eli uskonut syntinsä anteeksi Jeesuksen Nimessä ja ristin sovintoveressä.
2) on saanut Pyhän Hengen lahjan sisimpäänsä. "…luvatun Pyhän Hengen sinetti" (Ef.1:13).
3) on luopunut syntielämästään eli tehnyt parannuksen (= kokonaisvaltainen elämän suursiivous).
4) on ottanut upotuskasteen vedessä Herran Jeesuksen Kristuksen Nimeen (Apt.2:38, 41; 10:44-48).
5) tunnustaa Jeesuksen ylösnousseeksi Herrakseen ja syntiensä sovittajaksi (Room.10:9-10).
6) elää elämäänsä Jeesukselle, Häntä varten. Jeesus on hänen elämänsä (2 Kor.5:14-17).
-

48

2714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elli Joensuu

      No sehän on sitä, mitä kaipaan. Mitä osoitteita oisi tänne Joensuuhun?

    • Herran oma

      Jyrki Rossi on tehnyt arvokkaan määritelmän monista eri seurakunnista. Hänellä on taito tiivistää luterilaisen kirkonkin sisältö.

    • Rukoilen .

      Jyrki Rossi on kirjoittanut hyvän kirjan rukouksesta. Olen lukenut. Mutta en muista sen nimeä? Tietäisikö joku?

      • Rossin kiroittamia on joitaiki,Rukoileva opetuslapsi,suomalainen usko löytyvät googlesta jyrki rossin kirjoja.
        rukoilen vastaus


    • Rukoilen .
    • Kunnioitan kaikkia

      Linkissä oli suoraa ja raamatullista puhetta. Pisti kylläkin halvalle vanhan testamentin lakia.

    • innoissani

      Hyvä puhe.

    • Löytyykö ?

      Lisääkin kuuntelisin?

    • Katsoin molemmat
    • Hyvä asia

      Kävin äsken.
      Tunnistautuminen oli aika hankalaa. Mutta onneksi on soolotunnukset. Miten ne tekevät allekirjoituksensa, joilla ei ole soolopankkia?

    • Katsokaa

      Videopuhe selventää montakin asiaa.

      • Petri Paavola antaa ylläolevassa linkissä tuomionsa Jumalan seurakunta -nimeä käyttäville ryhmille Suomessa. Hän mainitsee vielä sanan "ryhmittymiä". Suomessa toimii tiettävästi vain kaksi Jumalan seurakunta -nimistä ryhmittymää, joten katson Paavolan tarkoittavan epäterveillä ryhmittymillä sekä Imatralla toimivaa Marko Lindin Jumalan Seurakuntaa että paljon tunnetumpaa Weijo Lindroosin johtamaa Turun Jumalan Seurakuntaa.

        Tässä Petri Paavolan ko. linkistä poimittua tekstiä, olkaa hyvä:

        " "Tänä päivänä on myös olemassa ryhmiä, jotka ovat antaneet itselleen nimen Jumalan seurakunta. Meidän on ymmärrettävä ettei pelkkä nimi ole tae siitä että olisi kyse Raamatullisesta seurakunnan ennalleen asettamisesta. Elämän ja uskon tulee ojentautua Raamatun opetuksen mukaisesti, joka on tae siitä, että kyseessä on seurakunnan ennallistaminen. Suomessakin on epäterveitä ryhmittymiä, jotka käyttävät itsestään nimitystä Jumalan seurakunta, vaikka kyseessä on jonkun ihmisen tai ryhmän oma väärä näkemys Jumalan seurakunnasta.""


    • Uudestisyntynyt
      • Tuossa linkissä esiintyy Weijo Lindroos, joka on Turun Jumalan seurakunnan johtaja.

        Petri Paavolan näkemys: "Suomessakin on epäterveitä ryhmittymiä, jotka käyttävät itsestään nimitystä Jumalan seurakunta, vaikka kyseessä on jonkun ihmisen tai ryhmän oma väärä näkemys Jumalan seurakunnasta". Tähän käsitykseen on moni muukin päätynyt seuratessaan tuon seurakunnan edesottamuksia.


    • kritcis
      • Turun Jumalan seurakunnasta huomaa kyllä maallikkokin, että jotain on pielessä. Mutta hyvä, että Petri Paavolakin otti tuon asian esille kirjoituksissaan.


      • Anonyymi
        mazdels kirjoitti:

        Turun Jumalan seurakunnasta huomaa kyllä maallikkokin, että jotain on pielessä. Mutta hyvä, että Petri Paavolakin otti tuon asian esille kirjoituksissaan.

        Tiedän, mikä on pielessä:
        Henkilösuhteet. Ainakin ovat olleet - tiedä sitten, onko muutosta parempaan tapahtunut niiden uskovien välillä, jotka siellä nykyisin käyvät. Olen silloin tällöin käynyt heidän kokouksissaan n. 29 vuoden aikavälillä.
        Ainoita, jotka enää siellä vaikuttavat siitä asti, kun kävin eka kerran v
        1995, ovat Lindroos ja hänen vaimonsa.
        Ne henkilösuhteet....kysyä sopii, miksi muut ihmiset ovat sieltä aina lähteneet n. 2-3 vuoden välein.
        🤔


    • Rehellinen maan peri

      Kiitos "
      mikä on lahko? puheesta.

    • Rakastan Jumalaa!

      Kristityt toimivat vieden eteen päin evankeliumin ilosanomaa Jeesuksesta.
      Tänään menossa Turkuun hengelliseen kokoukseen.

      Katso Jeesukseen ja Hänen pyhiin asioihinsa, älä parjaajiin ja heidän valheisiinsa. Näin Pyhä Henki toimii.

    • Ei vainooja

      Miks työ vainootte voimakkaita Jumalan palvelijoita?

      Videot katsonut. Ja Petri Paavolan tekstejä lukenut. Tosia asioita. Älkää heit vainotko.

    • Ei paha

      Kirkon tutkimuskeskuksen Harri Heino kirjoittaa :

      "Jumalan seurakunta Turussa
      Tiivistelmä: Jumalan seurakunta ei pidä itseään toisista uskoon tulleista erillisenä ryhmänä tai yhteisönä, vaan se katsoo, että kullakin paikkakunnalla on vain yksi, kaikista paikallisista uskoon tulleista koostuva seurakunta, ”Kristuksen ruumiin jäsenet”. Nämä seurakunnan jäsenet voivat näin kuulua myös muihin kristillisiin yhteisöihin.
      Laitostuneihin kirkkoihin seurakunta suhtautuu edelleen kriittisesti pitäen niitä kaikkia harhaoppisina luopiokristillisyyden edustajina. Opetus on, ettei kenenkään tule kuulua kirkkoihin ja ns. jäsenkortistouskontoihin.
      Seurakunta-Apu ry on seurakunnan taustalla oleva taloudellinen tukiyhdistys."

      • Nimimerkille "Ei paha"

        Mistä lähteestä olet ottanut edesmenneen Kirkon tutkimuskeskuksen Harri Heinon kirjoituksen Turun Jumalan seurakunnasta? Itselläni on Harri Heinon teos Mihin Suomi tänään uskoo vuodelta 1997 ja tuossa kirjassa ei ole mainitaa Turun Jumalan seurakunnasta eikä Weijo Lindroosista. Heino kuoli vuonna 1999. Onko tietolähteesi joku muu?

        Korjaan tiivistelmää niiltä osin, kuin osin sulkeutuneesta Turun Jumalan seurakunnasta on tietoa. Oikaiskoon Weijo, jos tahtoo.

        Jumalan seurakunta Turussa pitää itseään erillisenä ryhmänä toisista uskoontulleista ryhmistä ja yhteisöistä. Seurakunta katsoo, että kullakin paikkakunnalla on vain yksi uskoontulleista koostuva seurakunta, jonka jäsenet eivät voi kuulua vapaisiin muihin vapaisiin suuntiin kuten helluntaiseurakunnat, vapaakirkko, babtistit jne.

        Laitostuneisiin kirkkoihin seurakunta suhtautuu kriittisesti pitäen niitä kaikkia harhaoppisina luopiokristillisyyden edustajina. Opetus on, ettei kenekään tule kuulua kirkkoihin ja ns jäsenkortistoihin. Turun Jumalan seurakunta kehottaa kaikkia eroamaan pois luterilaisesta kirkosta ja levittää linkkiä eroakirkosta -palveluun hyvin ahkerasti. Seurakunnan johtaja Weijo Lindroos on myös esittänyt, että uskonnonopetus koulussa tulisi lopettaa.

        Seurakunta-apu ry on Turun Jumalan seurakunnan rahaliikennettä hoitava yhdistys, josta maksetaan seurakunnan kulut ja johtaja Lindroosin palkka. Seurakunta-apu jakaa ruoka-apua, mutta ei ole kertonut sitä, antaako se ruoka-apua sellaisille, jotka eivät halua osallistua Jumalan seurakunnan tilaisuuksiin tai hartauksiin.


    • Hyvä että niitä on
      • Mitä siellä on?

        Miksi en saa linkkiä aukeemaan?


      • Hyväntahtoisesti !

    • Minkä vuoksi Turun Jumalan seurakunnan jäsenet ovat häiriköineet muiden kristillisten seurakuntien tilaisuuksia, kuten eräässä toisen seurakunnan tilaisuudessa, viemällä mikrofoni puhujan kädestä ja julistamalla omaa weijolaista harhaoppia?

      Millä tavalla tällainen häiritsevä käytös on selitettävissä? Ja millä tavalla Jumalan valtakunnan työ menee tällä tavalla eteenpäin? Vastatkaapa weijolaiset rehellisesti.

      • Sini.

        Ohoh. On sinulla ruma ja ilkeä mielikuvitus. Tuota ei ole koskaan tapahtunut.

        Sini.


    • Sinun listasi kohta 4. upotuskasteesta rajaa satojatuhansia elävässä uskossa olevia Jumalan seurakunnan ulkopuolelle ja se on epäaitoa kristillisyyttä.

    • Vastaat valheistasi

      Kerro mazdels, olitko kenties itse kuulemassa? Missä ja milloin tuo väittämäsi asia tapahtui? Kuka siellä otti mikrofonin toisen kädestä?

      Olet alhainen valehtelija!

      • Tietoa Turun Jumalan seurakunnasta löytyy internetistä, mm. uskontojen uhrit / suomi 24-osiosta. Joitakin sivuja on poistettu ilmeisesti Weijon pyynnöstä. Aikaisemmin löytyi Imatralla toimivan Jumalan seurakunnan Sanansaattajat -sivustolta aika yksityiskohtaista tietoa weijolaisuudesta. Nyt tuo sivu on poistettu.

        Valitettavasti tuollaisesta häiriköinnistä on raportoitu, enkä aseta yhtään todenperäisyyttä kyseenalaiseksi, kun tiedän miten kiivaasta, tuomiohenkisestä sekä suorastaan uhkailevasta porukkasta Turun Jumalan seurakunnassa on kysymys..


    • Seuraan tarkasti

      Tunnustat siis että keksit edellisen parjaustarinan? Miksi teit sen?

      • En ole keksinyt tarinaa, vaan luin sen netin eräältä keskustelupalstalta. Siinä oli mukana myös weijolainen näkemys asiasta, josta ei saanut mitään selvää. Viestiketju on nyttmiin poistettu, ja kenekä muun, kuin weijolaisten toimesta.

        Weijo on ahkera poistattamaan hänen seurakuntaansa koskevia kielteisiä keskusteluketjuja. Hän on poistattanut ahkerasti täältä Suomi24 -keskustelualueilta useita keskusteluketjuja, joissa esitettiin varsin kyseenalaisia totuuksia weijolaisuudesta. Ja miksi tästä ketjun alkuosasta on poistettu oma viestini?

        On tunnettua, että Turun kristillisissä seurakunnissa pidetään weijolaisuutta yhden henkilön ympärille muodostuneena lahkona, jonka johtaja ei tule toimeen oikein kenenkään kanssa. Weijo on kehittänyt omat vaatimukset seurakunnan opettajan vaatimuksista, koska ei itse täytä alkuunkaan niitä vaatimuksia, jotka Raamatussa on asetettu seurakunnan johtajalle.


    • Onko oikein?

      "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
      Mitä se merkitsee? Vastaus:
      Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme puhu lähimmäisestämme perättömiä, petä hänen luottamustaan, panettele häntä tai tahraa juoruilla hänen mainettaan, vaan puolustamme häntä, puhumme hänestä hyvää ja tulkitsemme kaiken hänen parhaakseen. "

    • halveksittava käytös

      Mazdels peittelee valheitaan toisilla valheilla. Alhaista touhua on.

    • Mari-Sanna

      Mazdelsin rienaus veljeäni Weijo Lindroosia vastaan on rienaavaa ja epäasiallista perättömien asioiden levittämistä.
      Herjaavat mielikuvitustarinat pitäisi ilmoittaa tämän foorumin ylläpitäjille.

      Mikä saa sinut mazdels käyttäytymään moukkamaisesti? Olet mokannut itsesi.

      • Weijo voi oikaista asian tällä palstalla, jos katsoo aihetta olevan ja vastata samalla toisessa ketjussa oleviin kysymyksiini. Weijon Jumalan seurakunta täyttää monella tavalla lahkon määritelmän sekä Raamatun mukaan että Uskontojen Uhrien Tuen mukaan.

        Weijo Lindroos Jumalanseurakunnan johtajana on julkisuuden henkilö ja hänen tulee ymmärtää se, että hänen toimintaansa voidaan näin arvostella julkisuudessa. Weijo tiedetään hengellisissä piireissä henkilöksi, joka loukkaantuu ja suuttuu aina kun hänen oppiaan eli "weijolaisuutta" kritisoidaan. Sellainen henkilö ei sovi kertakaikkiaan johtamaan mitään seurakuntaa eikä toimimaan vastuunalaisessa asemassa seurakunnassa. Weijon on nöyrryttävä tekemään parannus Jumalan edessä ja pyydettävä Jumalalta nöyryyttä ja itsehillintää.


    • seurailija

      Ote säännöistä:

      "Kirjoittaja ei saa hyökätä toisia käyttäjiä vastaan
      Esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista käyttäjistä
      Esittää perättömiä väitteitä.."

      Olet mazdels syyllistynyt rikokseen. Toivottavasti joku nostaa syytteen.

      • Eiköhän weijolaisista joku tee niin, onhan minua jo heidän taholtaan uhkailtu.


    • Uhkaan sinua

      Voi pientä. Onko ne uhkailleet sinua jopa esirukouksella?

    • Uhkaan sinua

      Voi pientä. Onko ne uhkailleet sinua jopa esirukouksella? Onpa ne julmia.

    • Lainaus inri.fi -sivustolta, jossa näkyy kirjoittavan mm Petteri Haipola. Tämä seuraava koskee Turun Jumalan seurakuntaa ihan nimeltä mainittuna. Olkaapa hyvä:

      ""Koska lahkolaisuus ja puolueissa oleminen on kiinni väärästä sydämen asenteesta, voi joku itseään "Jumalan seurakuntana" tai "Kristuksen seurakuntana" pitävien yhteys olla käytännössä mitä pahinta lahkolaisuutta ja ylpeyttä – lihan tekoja. Sellaiset voivat eristäytyä muista oikeaoppisuutensa ja "puhtaan" jumalanpalveluselämänsä perusteella sekä vaatia muilta samojen ehtojen täyttämistä, että he kelpaisivat heidän yhteyteensä. He voivat käyttää yhteydestään nimeä "Jumalan seurakunta Turussa" tai "Kristuksen seurakunnat Espoossa ja Helsingissä", mutta he ovatkin itse harhaoppisia ja eriseuraisia oman erinomaisuutensa kuvitelmissa.""

    • Sieluja pelastuu

      Parjaajia löytyy. Onkohan tuo hyvä merkki?

      "Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi." 2 Tim. 3:12.
      Taitavat olla Turussa, Espoossa ja Helsingissä jumalisesti vaeltavia seurakuntia. Helsingissä heidän kokouksia on häiritty. Turussa eivät häiriköt taida uskaltautua paikalle, kun siellä on mukana romaneja. Samoin meillä.

      Herra Jeesus siunatkoon vereensä turvaavia.

      Mikä on mazdels motiivisi parjauksiin? Saatko enää untakaan öisin? Ajattelen, että normaalille ihmiselle tulisi tuollaisesta paha omatunto.

      Tampereelta kotikokouksesta terveisin.

      • Minä olen yrittänyt kysyä tietoja weijolaisuudesta ja sitä näyttää olevan todella vaikeaa saada, kun kukaan weijolaisista ei halua vastata kysymyksiini, koska kokevat ne kiusallisina. Tuo ylläoleva teksti on toisen henkilön näkemys asiasta, jossa sivutaan Turun Jumalan seurakuntaa.

        Myös weijolaiset ovat osallistuneet muiden kristillisten seurakuntien tilaisuuksien häirintään. En saa huonoa omaatuntoa siitä, jos paljastan seurakunnissa tapahtuvia väärinkäytöksiä ja eksytystä. Ne tulee Raamatunkin mukaan paljastaa.


    • Espoon.mies

      Jospa Mazdels kysyisit Weijolta itseltään. Tunnen hänet rehelliseksi kristityksi. Ja hän vastaa mielellään kyselyihin.
      Toivottavasti pyydät häneltä anteeksi julkisia parjauksiasi. Luulisin että saat anteeksi kun nöyrryt katumaan syntiäsi.
      Tässä hänen yhteystiedot:

      Weijo Lindroos
      Turun Kristillinen Toimintakeskus
      Maariankatu 2.
      20100 Turku
      E-mail: [email protected]
      Internetsivut:
      http://www.Jeesus-on-Herra.com

      Seurakunnan sivusto vastaa moniin kysymyksiin.

    • ElävääRavintoa

      Jokainen koulujakäymätön fundamentalistiuskovainen narsisti haluaa ihailua, olla keskipiste ja auktoriteetti, joten perustaa oman "kotiseurakunnan" ja Youtube-kanavan, joissa saa leikkiä sitä Korttelijumalaa, jossa ainoa usko kohdistuu omaan oikeassa olemiseen, ja muiden, kilpailevien Raamatun tulkintojen dissaamiseen ja tietenkin naisten vähättelyyn ja alistamiseen. Niinkuin Raamattua nyt voisi yksiselitteisesti kukaan tulkita, suurin osa näistä tulkinnoista on omaa keksintöä joka myötäilee vain omia ummehtuneita ja narsistisia kuvitelmia.

      Nämä Suomi24.fi kristinuskopalstat koostuu suurimmaksi osaksi muiden eksyttäjäksi syyttelystä.

      Ja Petri Paavola, tuo eksyttäjien eksyttäjä ei kehtaa kehua itseään omalla nimellä, joten on keksinyt nimimerkkejä, joilla itseään kehuu. :)

      Parasta uskosta vieroitusta nämä teidän juttunne enimmäkseen on. Ei ihme, että kohupastori Patrick Tiainen vetää valoisuudellaan puoleensa ihmisiä enemmän kuin tällainen matalamielinen änkyrädemonisointi.

    • Anonyymi

      Lapset. Te olette hukassa uskonne kanssa. Rukous puolestanne:
      Kiitos Isä. Aamen.

    • Anonyymi

      Näin eroavat toisistaan kristillisistä kristityt:
      Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joille Jeesuksen ei perustanut seurakuntia eikä heillä ole Jeesuksen opetuslapsia vaan apostoleita. https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.html "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."
      -
      Kristilliset = Kaikkivaltiaan Lait antaneen Jeesuksen sekä Hänen kristillisten opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Ilm. 2:1-29 Pergamos, Tyatira, Sardes, Smyrna, Filadelfia, Efeso, Laodikea.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1398
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      26
      1137
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1033
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe