Milapro lapsibisnes- kokemuksia?

Milapro

Kertokaa mitä tiedätte tästä valtavasta Milapro nimisen firman lapsibisnesryppäästä ja sen laitoksista, joita ovat:

Lastenkoti Oiva Iisalmi
Nuorisokoti Nummela, Kurikka
Nuorisokoti Pikku-Nummela, Tervalampi
Lastensuojelulaitos Lämminsyli/ Huittinen
Lastensuojelulaitos Lämminsyli/ Epala
Lastensuojelulaitos Lämminsyli/ Vilperikoti
Veikkarin erityislastenkoti- ja koulu
Perhekoti Kirsikkalaakso, Tarvasjoki
Lastenkoti Pähkinärinne/ Piikkiö
Pienryhmäkoti Tuulensuoja
Pienryhmäkoti Myötävirta

Näin lapsibisneskonserni mainostaa itseään:
"MilaPro on laadukkaita ja asiantuntevia lastensuojelu- ja mielenterveyspalveluita tuottavien yhtiöiden yhteenliittymä. MilaProssa ovat mukana Oiva Riihi Oy, Care Component Oy, Nuorisokoti Nummela, Nuorisokoti Pikku-Nummela, Lastensuojelulaitos Lämminsyli Oy, Suomen Perhehoitopalvelut, Sosiaalipalvelut Saraste Oy, Tukeva Oy ja Coach Masters..
Nuorisokoti Nummela Oy on liittynyt osaksi Care Componentia. Nuorisokoti Nummela tuottaa vaativia sosiaalisia ja psykiatrisia palveluita moniongelmaisille lapsille ja nuorille. Nuorisokoti Nummelan toimiva johto jatkaa nykyisissä tehtävissään sekä omistajina emoyhtiössä yhdessä muiden avainhenkilöiden ja Korona Investin hallinnoiman Palvelurahaston kanssa."

http://www.milapro.fi/yhteystiedot-1
http://www.milapro.fi/yksikoet
https://sites.google.com/a/milapro.fi/nummela/

Myös hyviä kokemuksia saa kertoa, jos sellaisia on.

50

8001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bisnesvyyhti

      Care Componentin omistavat Palvelurahasto ja yrityksen avainhenkilöt. Pääomistaja Palvelurahasto on vastuullisesti toimiva suomalainen, palveluyritysten rahoittamiseen erikoistunut pääomasijoitusrahasto.

      Yksiköt ja rinnakkaisyritykset:
      https://sites.google.com/a/milapro.f...kkaisyritykset

      Care Component Oy / MilaPro-yhteenliittymä on johtava yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja Suomessa.

      Maakunnallinen yrittäjäpalkinto Care Component Oy:lle Care Copmponent Oy sai 27.10.2012 Turussa järjestetyssä Suomen Yrittäjien gaalaillassa Vuoden Yrittäjä Varsinais-Suomessa-palkinnon.

      Tukeva Oy on liittynyt osaksi MilaProta. Tukeva on Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla toimiva lastensuojelun avopalveluja tuottava yritys.

      Sosiaalipalvelut Saraste Oy on liittynyt osaksi MilaProta. Saraste tuottaa vaativia sosiaalisia ja psykiatrisia palveluita moniongelmaisille lapsille ja nuorille. Sarasteen toimiva johto jatkaa nykyisissä tehtävissään sekä omistajana emoyhtiössä yhdessä muiden avainhenkilöiden ja Korona Investin hallinnoiman Palvelurahaston kanssa.

      Korona Invest:
      http://www.koronainvest.fi/rahastot/...ohdeyritykset/

      Lastensuojelulaitos Lämminsyli Oy
      Lämminsyli on johtava yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja Satakunnan alueella

      Tämä oli jysäyttävää luettavaa: Nauran ääneen!

      "Ongelman hahmottumisen jälkeen käytetään ratkaisukeskeistä metodia, jota ohjaa ”maalaisjärki”. Maalaisjärjellä tarkoitamme sellaista tapaa tehdä kasvatustyötä, jossa byrokratia ei estä lapsen kasvun kannalta oikeiden ratkaisujen tekemistä."

      Vanhemmille tällaista kasvatusmetodia ei sallita!

      Johan on sekametelisoppa. Hirvittävä paketti! Huostaanotot lisääntyvät ja nämä herrat rikastuvat.

      https://sites.google.com/a/milapro.f...t/yhteystiedot

      Viranomainen pakkohuostaanottaa lapsen ja siirtää lapsen sijoitusyhtiön hallinnoimaan kasvatuslaitokseen. Ja sitten ihmetellään... #¤%&&%¤#

      Tämä paketti on purettava.... jopa sijaisperheet ovat tämän yrityksen listoilla. Jo on järkyttävä verkosto.


      Kukaan ei kykene valvomaan tätä touhua enää, viranomainen ruokki hirviötä ja on nyt sen armoilla!

      Nyt on sanottava, että tämä on pelottava verkosto, veronmaksajan on tehtävä kaikkensa, että tämänlaiset hirviöt kuihtuvat kuin dinosaurukset ravinnonpuutteeseen.
      Kuka seuraavien vaalien ehdokkaista ottaa tämän vaaliteemaksi saa varmasti paljon ääniä.

    • salesmanager

      Terveisiä Anulle, vittuilit ihan oikeasti väärälle ihmiselle. Opi tästä.

    • faktaapukkaa

      Hyviä kokemuksia ei taida olla olemassakaan.

      • Anonyymi

        Ihmekkös tuo


    • eiköhän tääkinhäviä

      Ekana lueteltu laitos on täysin mielipuoli paikka! Jos ei anna just sillä sekunnilla vaikka koulureppua ohjaajalle, ni saattaa ohj perua kotilomat tai nyysiä viikkorahat! Sittenhän sielläkii oli niitä lellikkejä, jotka uhkas mm tappaa minut huoneessa olevallaan puukolla. Uhkauksen lateli vieläpä ohjaajan kuullen, mut mitäs ohjaaja tähän? "**** on niin pieni vielä, ettei se ymmärrä mitä se sanoi." Joo jos ei 14-vuotias ymmärrä sanomisiaan, ni sillon on jo jossain häikkää ja pahasti. Se kaikkien lellikki sai hillua käytävillä ja yhteisissä tiloissa vielä klo 23 aikaan. Mut jos joku muu ei mennyt tasan klo 9 huoneeseen, ni auta armias, ku sitten tuli 2 ukko-ohjaajaa ja repi huoneeseen väkisin!

      Oli siellä hyviäkii juttuja. Parasta oli varmaan polttaa vanhoja papereita, mm. Sossun tuoma huostaanottohakemus-paperi paloi hyvin. :D toinen oli niin ärsyttävä eukko että oksat pois. Mut toinen omaohjaaja oli laitoksen paras ohjaaja! Jotkut tuli heti puhelinajan päätyttyä repimään väkisin puhelimen, mut jotkut, kuten 2 laitoksen parasta miesohjaajaa antoi puhua esim 30min, vaikka saikii puhua oikeesti vaan 15min..

      Laittomuuksia siellä oli enempi kuin laki sallii. Mut ehkä niiståkin kuullaan vielä! ;)

      • eiköhäntääkiihäviä

        Siis toinen omaohjaaja oli todella ärsyttävä. Vihasin sitä ylikaiken alusta asti. Miettikääpä, kytät on just tuonu väkisin kotoo laitokseen, sellanen läpimätä mielistelijä tulee siihen lätisemään!!


      • ex asukki kummassaki
        eiköhäntääkiihäviä kirjoitti:

        Siis toinen omaohjaaja oli todella ärsyttävä. Vihasin sitä ylikaiken alusta asti. Miettikääpä, kytät on just tuonu väkisin kotoo laitokseen, sellanen läpimätä mielistelijä tulee siihen lätisemään!!

        Epala? Huittinen? Onko jompi kumpi?


    • ex vanki

      Vaan tarkoititko avauksessa ekaa, eli Oivaa?

      • eiköhäntääkiihävii

        Joo Oivaa tarkoitin! :)


      • faktaapukkaa
        eiköhäntääkiihävii kirjoitti:

        Joo Oivaa tarkoitin! :)

        Laitteleppa salaa.pidetty nimmarille yvtä; niin katotaan mitä kehitellään!


      • faktaapukkaa kirjoitti:

        Laitteleppa salaa.pidetty nimmarille yvtä; niin katotaan mitä kehitellään!

        Moro,

        laita yv:tä, jos haluat keskustella anonyymisti! Olen keskittynyt laitosten alasajoon, jos siihen on tarvetta! 2 on jo pois "pelistä"..


      • Kaiken nähnyt
        salassa.pidetty kirjoitti:

        Moro,

        laita yv:tä, jos haluat keskustella anonyymisti! Olen keskittynyt laitosten alasajoon, jos siihen on tarvetta! 2 on jo pois "pelistä"..

        Haluaisin tuoda esille fakta tietoja ja neuvoasi miten tulisi toimia,faktaa löytyy laitoksen todella rumasta ja törkeistä käytöistä esim.useita hoitajien toimesta tehtyjä pahoinpitelyitä ,laittomia pitkäaikaisia eristyksiä ja eristyskoppeja kellarissa kalterikopeissa missä ei ollut edes WC tä tai juoma allasta ym.ym.


      • tonttu10

        Voiks tollasta ollakkaan??ei kai se ole tarkoituskaan että siellä eleillään kun hotellissa...mut et pahoinpitelyitä ym...


      • V.Nisonen

        Ikävä kyllä mutta nuo pahoinpitelyt ,väärinkäytökset,mielivaltaiset rangaistukset ,eristämiset ovat täysin tosia jotka ovat todistettavissa.Oikeusprosessit ovat todella monimutkaisia ja ajallisesti pitkiä,hyvä puoli on että nämä eivät vanhene sillä tavalla,voit vetää oikeuteen vastuussa olevan laitoksen ja silloisen henkilökunnan,yleensä julkisuus tekee jo tehtävänsä ,kun somessa ilmoitat todistettavissa olevia tapahtumia niin puljun toiminta on silloin taputeltu,ja tämä Nummela on aivan varmana vielä julkisuudessa,tai sen vastuussa oleva henkilökunta ex toiminnnajohtajasta nykyiseen. Homma ei ole vielä taputeltu ,tiedoksi vain Nummelaan jotka lukevat näitä kommnetteja täältäkin.


      • mimser

        Niin mikä on kaan laitonta tai mikä ei. Eivätkö nuoret ole mahdollisesti tehneet mitään laitonta sinne joutuessaan. Onko todellakin niin, että otetaan huostaan ilman syytä. ENPÄ ihan uskossa nykysiessä yhteiskunnassa. Taitaa olla vaan niin ,että nuoren on vaikea hyväksyä erilaiset rajoitukset, joita hänelle laitokseen joutuessaan annetaan. Tosin vaikeahan se on tuossa tilanteessa ymmärtää asioiden tärkeys. Ilman rajoja elänyt nuori ei taida oikein rajojen merkitystä ymmärtää ainakaan siinä tilanteessa missä juuri sillä hetkellä.
        Niin onko sitten oikein työntekijää kohtaan, että nuori huurupäissään hakkaa ohjaajan tai toisen laitoksessa olevan nuoren? Onko se sitten oikeanlaista käytöstä? Onko oikein, että laitokseen joutessaan rajattoman nuoren tulisi saada ja olla vailla sääntöjä niinkuin on koko siihen astisen elämänsä elänyt? Nuoren mkmielestä kyllä, mutta entä meidän työntekijöiden ja muiden kasvattajien.? Kysäisenpä vielä onko oikein kohdella työntekijäitä sellaisella julmuudella jota joskus he kokevat? Huoritellaan, lyödään tai heitellään tuoleilla, provosoidaan tilannetta ja tahallaan halutaan saada aikaan erilaisia konflikteja?
        Nuori varmaan tähän vastaisi, että itse halusi sitä. No niin tämä ei taida kuitenkaan olla.
        Toivon todellakin, että nuori joskus löytäsi mahdollisesti paremmat eväät elämälleen kuin alkoholin ja päihteiden käytön , oppisi elämään ja nauttisi elämästä muullakin tavalla. Olen siis työssä nuorten kanssa, mutta kaikella käytöksellä on rajansa niinkuin on meillä työsskäyvilläkin. En minä aikusiena voi kadulle mennä ketään huorittelemaan tai heittää ketään tuolilla tai muullakaan päin. Saisin siitä rangaistuksen niin on mielestäni saatava nuorienkin.
        Voi teitä niinkuin on meitäkin useanlaisia sosiaalialan työtnekijäitä, mutta yhtä kaikki olemme me jokainen ihmisiä tai ainakin toivomme olvemme. Emme siis useinkaan näe omia virheitämme vaan muistamme aina tehneemme kaiken oikein.
        Mitä taas kanteluihin tai muihin vastaaviin tulee, niin ne ovat pitkiä prosesseja ja joihin tarvitaan todellinen näyttö. Toisaalta taas yleistä on rahanahneus huostaanotettujen nuorten joukossa, sillä kanteluilla kun luullaan jopa tienaavan . Yleistä ainakin pääkaupunki seudulla. Oppikaa siis nuoret ja huostaanotetut elämään kun teille siihen on kerta annettu mahdollisuus. Älkää valittako koko ajan, eivät ne muutkaan valita vaikka tilanne on veilä heikompi.


      • Kokemuksestapuhun

        Valitettavasti huostaanotoista on tehty suomessa bisnes. Lapsia riistetään laitoksiin mitä hulluimmista syistä. Jos koukukiusaaminen johtaa siihen, että lapsi ei käy koulua ja alkaa oireilla, niin yhteiskunnan vastaus tähän on huosta. Avopalvelut? Ei, niitä ei tunnu olevan. Tai jos nimellisesti onkin, niin niitä ei edes tarjota.
        Sossujen mielivaltaisuus ja täysin järjetön vallankäyttö on nykypäivää. Vanhemmilta riistetään vanhemmuus ja lapsilta lapsuus tällä kukoistavalla huostabisneksellä. Paskaakaan välittämättä lapsen oikeuksista tai ihmisoikeuksista.
        Käyppä vaikka googlettamassa esim. Mehiläinen/milapro/familar....
        Puhutaan puhtaasti miljoonabisneksistä... raha ratkaisee, lasten etu on aivan toisarvoista.
        Turhia huostaanottoja on suomi pullollaan...


      • Anonyymi

        Mehiläinen/familar yksiköitä tulee jatkuvasti lisää


      • Anonyymi
        mimser kirjoitti:

        Niin mikä on kaan laitonta tai mikä ei. Eivätkö nuoret ole mahdollisesti tehneet mitään laitonta sinne joutuessaan. Onko todellakin niin, että otetaan huostaan ilman syytä. ENPÄ ihan uskossa nykysiessä yhteiskunnassa. Taitaa olla vaan niin ,että nuoren on vaikea hyväksyä erilaiset rajoitukset, joita hänelle laitokseen joutuessaan annetaan. Tosin vaikeahan se on tuossa tilanteessa ymmärtää asioiden tärkeys. Ilman rajoja elänyt nuori ei taida oikein rajojen merkitystä ymmärtää ainakaan siinä tilanteessa missä juuri sillä hetkellä.
        Niin onko sitten oikein työntekijää kohtaan, että nuori huurupäissään hakkaa ohjaajan tai toisen laitoksessa olevan nuoren? Onko se sitten oikeanlaista käytöstä? Onko oikein, että laitokseen joutessaan rajattoman nuoren tulisi saada ja olla vailla sääntöjä niinkuin on koko siihen astisen elämänsä elänyt? Nuoren mkmielestä kyllä, mutta entä meidän työntekijöiden ja muiden kasvattajien.? Kysäisenpä vielä onko oikein kohdella työntekijäitä sellaisella julmuudella jota joskus he kokevat? Huoritellaan, lyödään tai heitellään tuoleilla, provosoidaan tilannetta ja tahallaan halutaan saada aikaan erilaisia konflikteja?
        Nuori varmaan tähän vastaisi, että itse halusi sitä. No niin tämä ei taida kuitenkaan olla.
        Toivon todellakin, että nuori joskus löytäsi mahdollisesti paremmat eväät elämälleen kuin alkoholin ja päihteiden käytön , oppisi elämään ja nauttisi elämästä muullakin tavalla. Olen siis työssä nuorten kanssa, mutta kaikella käytöksellä on rajansa niinkuin on meillä työsskäyvilläkin. En minä aikusiena voi kadulle mennä ketään huorittelemaan tai heittää ketään tuolilla tai muullakaan päin. Saisin siitä rangaistuksen niin on mielestäni saatava nuorienkin.
        Voi teitä niinkuin on meitäkin useanlaisia sosiaalialan työtnekijäitä, mutta yhtä kaikki olemme me jokainen ihmisiä tai ainakin toivomme olvemme. Emme siis useinkaan näe omia virheitämme vaan muistamme aina tehneemme kaiken oikein.
        Mitä taas kanteluihin tai muihin vastaaviin tulee, niin ne ovat pitkiä prosesseja ja joihin tarvitaan todellinen näyttö. Toisaalta taas yleistä on rahanahneus huostaanotettujen nuorten joukossa, sillä kanteluilla kun luullaan jopa tienaavan . Yleistä ainakin pääkaupunki seudulla. Oppikaa siis nuoret ja huostaanotetut elämään kun teille siihen on kerta annettu mahdollisuus. Älkää valittako koko ajan, eivät ne muutkaan valita vaikka tilanne on veilä heikompi.

        Alalla töissä ja näkemyksesi mukaan lapset ovat aina itse syyllisiä huostaanottoon. Kertoo kaiken ammattitaidostasi nämä kommentit. Kuvittelisi nuorten kanssa työskentelevältä vähän myötätuntoa kaltoinkohtelluille lapsille. Pahintahan tässä tosiaan on, että nuo kaltoinkohdellut lapset joutuvat sitten tekemisiin kaltaistesi välinpitämättömien omahyväisten kusipäiden kanssa. Ja näin heidän kaltoinkohtelunsa jatkuu.


    • mepsu3

      yhdessä emoyhtiön firmassa toimin ohjaajana. Ideaalista olisi, jos laitospaikkoja ei tarvittaisi ollenkaan ja avohuollon palvelut ja perhesijoitukset riittäisivät. Työntekijätasolla ei juurikaan mietitä ison firman tilintekoa, vaan ainakin meillä keskitytään siihen, että tavoitteeksi otetaan jokaisen nuoren kohdalla onnistunut pysäytys ja/tai kuntoutuminen ja ennen kaikkea kotiutuminen.

      • surullista :(

        Kurikan nummelassa ei ole erikseen tytöt ja pojat laitokseen ei enää joudu pienimmistä syistä ja silti sekaisin tytöt ja pojat, ystäväni tuli raskaaksi kun poika pääsi salaa yöllä huoneeseen ominmielin. Uhkaili potkia mahaan tappaa lapsen... tyttö tunsi olonsa turvattomaksi monia kuukausia ja lellikkejä löytyi myös täältä laitoksesta.. seksiäkin harrastettu pihojen nurkissa ja ala-aste on rakennuksen vieressä.


      • surullista :(

        Kurikan nummelassa ei ole erikseen tytöt ja pojat laitokseen ei enää joudu pienimmistä syistä ja silti sekaisin tytöt ja pojat, ystäväni tuli raskaaksi kun poika pääsi salaa yöllä huoneeseen ominmielin. Uhkaili potkia mahaan tappaa lapsen... tyttö tunsi olonsa turvattomaksi monia kuukausia ja lellikkejä löytyi myös täältä laitoksesta.. seksiäkin harrastettu pihojen nurkissa ja ala-aste on rakennuksen vieressä.


      • surullista :(

        Siitäkin on jo vuosia ja vieläkin tuntuu asiat menevän ikävään suuntaan ja tuntuu ettei kukaan tee mitään...


      • Tuomiotuli

        Lämminsyli- laitoksen ohjaaja ainakin tuomittiin alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


    • hukabuga

      Nuorisokoti nummela on paikka jossa riemulla ei ole rajaa jos haluatte nähdä lisää ni käykää ihmeessä katsomassa facebookista ryhmää VAINNUMMELAJUTUT niin että näkee muutkin miten tämä nummela laitos oiken toimii !!!!!!!!!

      • ro ni

        hahha


    • Jallu Banaani

      Nummela...hahahaaa.aa.aaa mikä tsoukki !!! teinien ja lapsien helvetti,jonka kanssa tietyt poliisitkin tekevät yhteistyötä.Videota löytyy kun nuorta jätkää pahoinpidellään hoitajan toimesta täysin ilman syytä.Kyseinen poika siirettiin erittäin nopeasti toiseen laitokseen vastaanoton tilan kautta jossa pidettiin ettei hakattua naamaa näkisi muut,poliisit hakivat pojan ja hänet siirettiin toiseen laitokseen jossa pidettiin eristyksessä niin pitkään kunnes naama parani ja sitten normiosastolle muiden kanssa.Samat poliisit hakivat toisen kerran taas nuoren ,joka oltiin tietysti ensin pahoinpidelty hoitajien toimesta,poliisit laittoivat käsiraudat selän taakse ja heittivät koppiauton peräosaan pää edellä kunnon heitolla ja sen jälkeen antoivat viellä sähkötainuttimesta,löytyy muuten siittäkiin videomateriaalia,sattui pari nuorta seisomaan pihassa syrjässä ja kuvasivat tämänkin tapahtuman.Samat poliisit aina hakevat ja tekevät yhteistyötä Nummelan kanssa ja peittelevät jälkiä ym.kiinnostaisi tietää ovatko entisiä ohjaajia Nummelasta kun sellaista huhua liikkuu. Pimeää työvoimaa siellä ainakin käytetään ja rikosrekisterin omaavia hoitohenkilökuntana ,yksi on ainakin puukottanut ja ollut oikeudesta siittä,naurettavaa on että se uhri on samassa paikassa myös ohjaajana kuin tekijäkin,eli Nummelassa molemmat.Nummelan hommat eivät kestä päivänvaloa miltään osin ja kuulin huhua että useampikin tyyppi olisi nostamassa juttua yhtä aikaa tätä laitsta kohtaan,etsivät lisää uhreja ja todistajia hommaan mukaan.

    • glasouri

      kyynistä, että samassa paketissa on lapset ja mielenterveys ja huostaanotto

      mikä neljanneksi?
      vankila.
      ja viidenneksi?
      hautausmaa

      -----------------------------------------------------------------

      Sosiaalitoimi on bisnestä. Valtion on edullista huostaanottaa, niin yhteiskunta toimii on ryhmittymiä, jotka pyörittävät sitä valtiota ja valito voi antaa vastuunsa noille yritysmiehille, jotka siteen rahastavat kaikesta kaiken minkä voivat. Kyynistä sekin, että juuri yrittäjät ovat huonoja vanhempia, koska eivät koskaan ole kotona omien lasten kanssa.

      Liikeidean ytimessä on saada asiakkaat luovuttamaan rahansa. He tekeytyvät hyvän lähettiläiksi ja lakipakolla "keräävät" asiakkaita itselleen. Eli lapsia ja muita. Se on rikollista toimintaa kunnes kupla puhkeaa ja rikolliset pakenevat kuka minnekin. Sotkua selvitetään vielä pitkään. Mutta kovimmat yrittäjät jo takoivat omaisuutensa ja istuvat valtion johdossa.

      Tavallisia kansalaisia on helppo sortaa. Kun itkuinen äiti kiroaa järjestelmää, niin nää sossutädit ovat silkaa julmuutta.

      Toivottovasti sorretuista lapsista tulee sortajaa, juuri rikkaiden lapsien riesaksi. Luokkasota alkaa.

      Tai rikkaiden lapsilla alkaa tulla samoja ongelmia ja nää yrittäjät havahtuvat ajoissa, jos eivät myy omaa perhettään rahasta. Sellasitakin on paljon noilla menestyvillä yrittäjillä. Hyi. Parempi olla sorrettu kuin sortaja. Parempi taistella oikeuden puolesta kuin olla natsi.

      • Glasouri

        kumpi oli ekana?

        Muna vai kana? Ei anakaan sossulehmä.


    • tutkittiinkomitään

      Näittekö koskaan Milapron laitoksissa ketään tutkijaa tai tehtiinkö siellä asiakaspalautekyselyjä tai nuorten ryhmähaastatteluja?

      • Pellejä

        Tiedän yhden tapauksen ainakin missä lakimies meni Kurikassa sijaitsevaan laitokseen,pisti jauhot suuhun koko laitokselle ja sossotädille joka hankki asiakkaita laitokselle.Lakimies edusti yhtä nuorta, jonka halusi saada siirettyä pois kyseisestä laitoksesta laittoman kohtelun ja pahoinpitelyitten vuoksi.Tuo siirto tapahtui koska eivät halunneet oikeustoimia ja julkisuutta,lisäksi pari sossutätiä sai potkut ja muistaakseni laitoksen johtajakin vaihtui ja hoitajia,joista yksi oli nainen joka harrasti seksiä alaikäisten lasten ja teinien kanssa,sama hoitaja myös oli pahoinpitelyissä mukana,muistaakseni etunimi oli Sari .


      • mimser

        Olen nähnyt ja ryhmähaastatteluja on pidetty.


      • Anonyymi
        Pellejä kirjoitti:

        Tiedän yhden tapauksen ainakin missä lakimies meni Kurikassa sijaitsevaan laitokseen,pisti jauhot suuhun koko laitokselle ja sossotädille joka hankki asiakkaita laitokselle.Lakimies edusti yhtä nuorta, jonka halusi saada siirettyä pois kyseisestä laitoksesta laittoman kohtelun ja pahoinpitelyitten vuoksi.Tuo siirto tapahtui koska eivät halunneet oikeustoimia ja julkisuutta,lisäksi pari sossutätiä sai potkut ja muistaakseni laitoksen johtajakin vaihtui ja hoitajia,joista yksi oli nainen joka harrasti seksiä alaikäisten lasten ja teinien kanssa,sama hoitaja myös oli pahoinpitelyissä mukana,muistaakseni etunimi oli Sari .

        Tiedän kaksikin hoitajaa jotka siellä tällästä harrasti nuorten kanssa.

        Tarkoitatko tässä Sari K? Aikanani hän oli kyllä mukava ja hauska, huumorintajuinen ja rento. En uskoisi..


    • MilaproSomero

      Milapro ja Familar fuusioituvat- Sinivalkoinen painajainen osa III

      Milapro- lapsibisnesrypäs sai taannoin ikävää julkisuutta kun yrityksen Lämmin Syli- lastenkodissa työskennellyt henkilö tuomittiin lastenkodissa työajallaan harjoittamasta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomittu oli toiminut suljetulle osastolle sijoitetun nuoren omaohjaajana.

      Monet muistavat yritysketjun Nummelan nuorisokodin paikkana, jossa Jenna - tyttö tutustui tuleviin tappajiinsa, jotka yrittivät houkutella häntä huumekuriiriksi ja epäonnistuttuaan tappoivat ja paloitteilivat hänet Espanjassa.

      Lokakuun liike on kirjoittanut aiemmin Milapro - lapsibisnesketjun erityislastenkoti Veikkarin laittomista keinoista pitää pian aikuistuva sijoitettu tyttö vaikka väkisin yrityksen tähtitieteellisessä vuorokausilaskutuksessa.

      Tuomas Pellonperä on törmännyt jälleen lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden yritykseen edistää Milapron yritysryppään liiketoimintaa. Tapauksissa on hämmästyttävän paljon yhtäläisyyksiä; pian täysi-ikäistyvä nuori, olemattomat huostaanottoperusteet, fabrikoituja asiakirjoja ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden aggressiivinen toiminta Milapron asiakashankkijoina. 

      Someron sosiaalitoimi sijoitti lähes täysi-ikäisen tyttären olemattomin perustein

      Nina Ilomäen tytär täyttää syyskuussa 18- vuotta. Hänet vietiin 4.4.2016 Marjaana Sorokinin ja Pia Nummilan kiireellisen sijoituksen päätöksellä Milapron omistamaan lastensuojelulaitos Myötävirtaan vedoten tyttären mielenterveydellisiin ongelmiin. 

      Mielenterveydellisistä ongelmista ei ollut minkäänlaista näyttöä eikä sijoitus myöskään olisi ollut oikea tapa hoitaa niitä. 

      Tapauksen taustalla on pitkään perheessä jatkunut perhetyö MilaPron:n kautta. Äiti kertoo, että Milapron:n työntekijät olivat vihjailleet jo pitkään, että hänen olisi helpompaa pärjätä arjessa sairautensa kanssa (reuma), jos tytär laitettaisiin sijoitukseen. 

      Tässä tapauksessa viimeinen sinetti tuli, kun äiti ja tytär sairastuivat influenssaan. Tytär oli influenssan takia luonnollisesti pitkään poissa koulusta. Tämä kuitenkin tulkittiin johtuvaksi tyttären psykosomaattisesta oireilusta. Äiti joutui myös perumaan perhetyön käyntiaikoja influenssan vuoksi. 

      Tytär vietiin kiirellisen sijoituksen päätöksellä Milapron omistamaan laitokseen Kaarinaan, Myötävirtaan. Hänet eristettiin täysin kaikista ystävistään ja vietiin vieraalle paikkakunnalle. Ironista on, että sijoituspäätöksen tehnyt sosiaalityöntekijä Marjaana Sorokin esiintyy lasten vieraannuttamisen asiantuntijana ja on tekemässä väitöskirjaa aiheesta.

      Jos tyttärellä olisikin ollut psykosomaattisia oireita esimerkiksi masennuksesta johtuen, mitä traumaattinen sijoitus siihen auttaa? Tapaus jättää varmasti arvet nuoren naisen mieleen.
      Outoa tapauksessa on, että MilaPro:n oma psykologi tutki tyttöä, kun muut eivät kelvanneet sosiaalitoimelle.
      Lastensuojelussa näyttää tulleen tavaksi määrätä lasten ja nuorten arviointi ja tutkimus lastensuojelun näkemyksiä kannattaville (= huostaanottoa puoltaville) psykologeille ja psykiatreille ja estää sijoitettujen arviointi- ja hoitokontakti lastensuojelukriittisille tahoille. 

      Tapauksessa lienee ollut tiedossa, että kun sijoituksen aikana laitetaan huostaanottohakemus vireille, tyttö ehtii täyttää 18 vuotta ennenkuin hakemusta ehditään käsitellä hallinto- oikeudessa ja tyttö joutuu asumaan koko tuon ajan laitoksessa, joka veloittaa yhdestä nuoresta noin kolmesataa euroa vuorokaudessa. Myötävirta olisi netonnut tytöstä jo muutamassa kuukaudessa lähemmäs 50 000 euroa. 

      Someron lastensuojelun sosiaalityöntekijä vaati myös, että tytön äiti muuttaa Saloon lähelle tyttärensä opiskelupaikkaa. Tähän äiti suostuikin.

      Someron sosiaalitoimi ei kuitenkaan suostunut koskaan siirtämään asiakkuutta Saloon juristinkaan käskystä, koska Salo ei kuulemma huostaisi tytärtä. Äidin huomattua asiapapereissaan virheen tuli soitto, että tytär kotiutetaan. Tytär on nyt siis kotona, mutta Someron lastensuojelu ei vieläkään ole luovuttanut, vaan yrittää valittaa oikeuden päätöksestä. Se yrittää siis saada tytön takaisin laitokseen.
      - See more at: http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelu-milapro-lapsibisnesryppaan-asiakashankkijana#sthash.iOjL9PI2.dpuf

    • MilaproSomero

      Lokakuun liike on kirjoittanut aiemmin lastensuojelun sosiaalityöntekijän ja Milapro - lapsibisnesketjun erityislastenkoti Veikkarin laittomista keinoista pitää sijoitettua lastenkodin laskutuksessa otsikolla Sinivalkoinen painajainen II: Ihme ja kumma.

      ”Maria-tyttö täytti syyskuun alussa 18 vuotta. Maria ja isänsä hakivat huostaanoton purkua jo tammikuussa. Sosiaalityöntekijä ehti väittää, että isä on vetänyt vaateen pois. Kiistaton purkuhakemus on jätetty sähköpostitse helmikuussa. 

      Heinäkuun viimeinen päivä Marian isä sai sosiaalityöntekijältä seuraavan sähköpostin:
      ”Yhteydenpitoasian lisäksi olisin halunnut keskustella hakemastasi huostaanoton purusta. Valmistelen päätöstä huostaanoton jatkamisesta kunnes tyttäresi täyttää 18-vuotta ja olen varannut sinulle ajan kuulemiseen. Kuuleminen on täällä sosiaalikeskuksessa 12.8. klo 12. Kutsu on tulossa niin ikään postitse”.

      Fabrikoituja asiakirjoja ja leimoja rahastuksen tueksi 

      Kävi ilmi, että Marian huostaanottoa oli jatkettu tarpeettomasti ja väärentämällä kirjauksia.

      Keskeistä on, että lastenkodin henkilöstö on halunnut Marialle kontakteja psykiatriseen hoitoon, sekä lasten ja nuorten poliklinikalle, mutta lastenkodin kirjaukset eivät kulje tapahtumien kanssa käsi kädessä. Esimerkiksi psykiatrian ylilääkärin mukaan heiltä ei ole annettu sellaisia lausuntoja, kuin lastenkodin kirjauksissa lukee. Valelausunnoilla on perusteltu suurinta osaa rajoituksia ja huostaanoton jatkamista.

      Isä kokee, että valheellisen toiminnan taka-ajatuksena on ollut vain tienata tytön kustannuksella. 
      Maria asuu vakituisesti omassa vuokra-asunnossa, mutta käy nukkumassa joka viikko yhden yön lastenkodissa, jolloin laitospaikka pysyy ja yritys kuittaa kaikki tuet näennäisestä asukistaan. 

      Tämä on yleinen käytäntö, vaikka asia pitäisi voida hoitaa toisellakin tavoin ottaen huomioon, että lastensuojelu on verovaroin rahoitettua toimintaa. On enemmän kuin väärin, että laitokset rahastavat asiakkailla, jotka eivät todellisuudessa asu laitoksissa. Kyse on isoista rahoista; esim. Marian papereista selviää, että tyhjästä laitoshuoneesta on maksettu heinäkuun alusta 346 euroa per vuorokausi. 

      Tässä ote 4.9. isän ja tyttären kirjeen yhteenvedosta sosiaaliasiamiehelle (nimet poistettu):

      "Sosiaalityöntekijä väittää selvityksessään, että Maria on altistunut itsensä seksuaaliselle hyväksikäytölle. Huostaanottoa perustellaan, että on mahdollista, että hän joutuu seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Eikö jokainen maamme lapsi voi joutua seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja sosiaalityöntekijän tulkinnan mukaan siis jokainen lapsi on huostaan otettava. Näin ei tietenkään asia ole vaan tämä väite seksuaalisen hyväksikäytön uhasta on sosiaalityöntekijän mielikuvituksen tuotetta. Marian psyykkisestä hyvinvoinnista ei ole ollut huolta kuin sosiaalityöntekijällä. Tämän todistaa sosiaalityöntekijälle toimitettu Nuorisopsykiatrian ylilääkärin lausunto (KTS Liite). Myöskään lääkärin lausunto ei tue tätä sosiaalityöntekijän väitettä. Mikään fakta ei myöskään tue sosiaalityöntekijän väitettä itsetuhoisuudesta vaan tämäkin on sosiaalityöntekijän mielikuvituksen tuotetta.

      Marialla ei ole koskaan ollut minkäänlaista ongelmaa päihteiden kanssa. Tämän todistaa jo se tosiasia, ettei Lasten- ja nuorten poliklinikalla ole koskaan otettu yhtään positiivista ns. huumeseulaa. Tämänkin faktan sosiaalityöntekijä unohtaa lahjakkaasti. Sosiaalityöntekijä myös mainitsee Lahden Stopparin, joka on erikoistunut päihdenuorten hoitoon. Sosiaalityöntekijä unohtaa mainita, että Lahden Stopparin loppuraportissa todetaan, ettei Marialla ole päihdeongelmaa."

      Milapron omistama Veikkarin erityislastenkoti Paimiossa mainostaa:
      ”Kasvatuksen runko perustuu kognitiivis-uusbehavioristiseen ajatteluun, jossa toiminta on rakennettu tukemaan positiivisen kasvukehän syntyä. Veikkarissa on mm. oma valuutta, jota nuorten on mahdollista ansaita edetessään niitä tavoitteita kohti, joita yksilöllisesti kunkin nuoren kohdalla on päätetty tukea."

      Miljoonia euroja kankkulan kaivoon

      Veikkarissa sijoitettuna olleen tytön isä kirjoittaa: "Vakavasti ottaen tällä tekstillä Veikkarin erityislastenkoti on onnistunut rahastamaan miljoonia yhteiskunnalta. Edes tilaajat eivät ole tienneet, mitä ovat tilanneet. 
      Saatikka sitten tämän uusbehavioristisen ajattelun uhreiksi joutuneet lapset ja perheet. 
      Todellisuudessa tämä Uusbehavioristinen toimintatapa on lukkoja ovessa, huoneita mistä on poistettu huonekalut rangaistukseksi, nöyryyttämistä, alistamista, tarkastuksia ja kiinnikäymisiä intiimialueille eli täydellistä nöyryyttämistä. Tämä kaikki menee läpi kun kikkaillaan muutamalla sivistyssanalla. "

    • JZÖ

      Kaikilla nuorilla ja lapsilla olisi asiat hyvin ,niin laitoksia ei tarvittaisi . Arkadian mäellä päättävät laista ja asetuksista henkilöt jotka ei tiedä lastensuojelutyöstä mitään. Jos kukaan ei tarjoaisi lastensuojelupalveluita niin minne ne yli 50 000 lasta ja nuorta sijoitetaan, jos huoltajat eivät kykene huolehtimaan tai huonommissa tapauksissa ei huoltajia/lähiomaisia ole ? Ja ikävää on että alalle eksyy henkilöitä jotka pilaavat suurimman osan asialleen omistautuneiden työntekijöiden mainetta.

      • XSOSSUYÖK

        Kaikilla nuorilla ja lapsilla olisi asiat hyvin, kun sairaita "lastensuojeluviranomaisia" ei olisi perättömin "viran-omais"selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa mi
        tä oikeasti on tapahtunut ja lapset, "viranomaiset" lau-suneet niin ei laitoksia tarvittaisi. Arkadian mäellä päät tävät laista ja asetuksista henkilöt jotka tietävät edes jotain lastensuojelutyöstä, sen sijaan kunnissa sairaat, luonnehäiriöiset "lastensuojeluviranomaiset" lasten-suojelutyötä tekevät vieraannuttavat omalla sairaalla menettelyllään lapsia tarkoitushakuuisesti isästään, isovanhemmistaan, suvustaan perusteettomalla menet telylllään perättömin "viranomais"selvityksin, lausumin yhteistyössä lapsen äidin kanssa, johon tuomioistuimel-la ei ole ns. munaa puuttua kopioidessaan "viranomais" sairauden omaksi päätöksekseen.. Jos kukaan ei tarjoai-
        si lastensuojelupalveluita niin minne ne yli 50 000 lasta ja nuorta sijoitetaan? Sijoitetaan tietysti oman isänsä huoltoon ja hoitoon, asumaan omalla isällään kun sai-raat "lastensuojeluviranomaiset" eivät kykene huoleh-timaan lapsen edusta eikä lastensuojelutyötä tekeviä "viranomaisia" suomessa oikeasti ole. Ikävää on se että alalle eksyy ainoastaan henkilöitä jotka pilaavat asial-
        leen omistautuneiden lasten ja isän mainetta, lapsen elämän luonnehäiriöisenä viranomaisena perättömin selvityksin, lausumin tuomioistuimessa lapsen olosuh teista mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset, "viranomai-set" oikeasti itse selvitystyössään lapsen edun mukaise na oman isänsä kanssa oikeasti lausuneet.


    • Awks

      Kokemuksia Myötävirrasta Kaarinassa? Itselläni ihan kauheita...

      • ansku16

      • ansku16 kirjoitti:

        Kerrotko tarkemmin?
        laita vaikka meiliä [email protected]

        Hei miten saan sinuun yhteyden? Olisi paljon kysymyksiä Myötävirrasta.


    • AguOnhomo

      Täällä minua pahoinpidellään

    • helphelp1111

      Ystäväni joutui nummelaan. onko tietoa saako siellä käyttää puhelinta? kotilomia?

      • mimser

        Kaikissa laitoksissa voi nuori käyttää kännykkää, mutta tilanteesta riipkpuen voi sen käkyttö olla rajattua. Yöksi kännykkä yleensä otetaan pois. Kotilomia on riipuuen paikasta ja kodin tilanteesta. Kriisitilanteessa pyritään pitämään hiukan taukoa. Tialnteen rauhoituttua ja kaiken menevän hyvin tai parempaan suuntaan myönnetään kotilomia useammin.
        Riippu nuoren huostaanoton syistä joita voi olla useita .
        Toivottavasti tämä sinua helpotti.


    • Anonyymi

      Itse entisenä Nummelan nuorena on pakko korjata hieman täällä ilmi tulleita mielipiteitä!aluksi sanottakoon että eksyin tänne koska mulla tuli ikävä nummelaa ja ajattelin jos löytyisi jotain mukavaa luettavaa nummelasta täältä netistä:)toki en tiädä mitä nummella on ollut 2010-luvun alussa mutta2016-2018 välisenä aikana mitä vietin nummellassa (kurikassa ensin,josta muutettiin lapualla) niin aivan mainio paikka!!!Ohjaajat siellä olivat oikeasti ymmärtäviä eikä nipotettu pienistä asioista! Sai olla puhelimet öisin eikä otettu ikinä pois, sai olla omat televisiot/pleikkarit huoneissa, sai mennä keskellä yötä tekemään ruokaa jos iski nälkä.tälläisiä asioita mitä monet jotka ovat täysin tietämättömiä laitoksista ajattelevat nyt että nuo ovat aivan päivänselviä asioita, mutta läheskään kaikissa laitoksissa eivät ole!! En oikeasti keksi nummelasta pahaa sanottavaa, minulle ainakin tuli siellä sellanen olo että kohdeltiin kun omaa lastaan.tottakai ohjaajatkin ovat ihmisiä ja oli joskus huonompi päiviä mikä saattoi näkyä jossain asioissa ja se on täysin ymmärrettävää! Mutta ikinä et saanut paskaa niskaan ellet ollut sitä itse aiheuttanu ja täysin ansainnut!!!!Joka keskiviikko oli siivouspäivä joka tarkotti sitä että huoneen siivottuaan sai läheisistä pizzerioista tai vastaavista hakea ruuan ja usein miten siivominen tarkoitti sitä että näytti vähän huoneen matolle imuria ja keräsi roskat pöydiltä pois ja eikä siitäkään tultu valittamaan jos jotain vähän unohtu koska siellä keskityttiin niihin oikeisiin ongelmiin!!!!Jos ikinä joku joka tätä eksyy lukemaan jos vaikka oma lapsi joutuu laitokseen ja nummelaan sijotettavaks niin voin sanoa että se on lotto voitto!!! En usko että parempaa laitosta vastaan tulee.toki se edellyttää sitä että sinäkin osoitat kunnioitusta ja omaat perus käytös tavat. Siellä saa täysin vapaasti käydä tupakalla talon nurkalla ja nuuska kiekot voi olla olkkarin pöydällä (joskus jopa pussin ohjaajalle antanut kun omat loppu ja toistepäin). Ohjaajat tekevät nuorten kanssa tosi paljon asioita pelaavat pleikkaa,heittelee pihalla korista joskus jopa keskellä yötä lähti ottamaa juoksu skabaa pihalle😂😂sieltä löytyy liikunta sali jossa on pingis pöytä(mikä löytyy myös terassilta) on nyrkkeily säkkiä kaikkine varusteineen jos turhaa energiaa löytyy on kaikki mahdolliset liikunta välineet jos vain mieli urheilla tekee ja varmasti löytyy ohjaaja mukaan! Koulun käynti nummelassa on todella rentoa mikä ainakin itellä toimi parhaiten oppimisen kannalta ja uskon etta myös monien muitten moni ongelmaisten nuorten kanssa kenelle koulun käynti ei ole ”tärkeä” asia. Siellä on kanssa yksi ohjaaja (oma lempparini) joka vei nuoria melkeen aina kun työvuorossa oli ja nuoret vain halusivat kiertelemään autio taloja. Kerran jopa vuokrattiin mökki lähi alueelta yöksi ja oltiin koko yö kiertelemässä ja yöllä saunan ja makkaroitten jälkee nukkumaan, taisi siinä muutama kaljakin olla;)Nummelassa oli myös tosi usein eläimiä (ohjaajien omia koiria) ja itse ainakin todella eläin rakkaana se toimi erittäin hyvänä terapiana!!nummelassa nuori sai 52€ rahaa omaan käyttöön joka kuukausi ja 50€ euroa vaatteisiin mikä oli ainakin omasta mielestä enemmän kuin riittävää!!muutaman kerran kuukaudessa oli aina oma ohjaaja päivä jolloin käytiin syömässä jomman kumman omaohjaajan kanssa mitä kaikilla siis on kaksi.Olen todella kiitollinen ohjaajille nummelassa. Itse sain siellä elämäni takasin raiteille ja päihteet kokonaan pois ja koulun käynnin takasin to do listalle.!.!Itse en ikinä nummelasta varsinaisia hatkoja ottanut mutta usein lomat tuppas venymään sovittua paluu päivää pidemmiksi mutta niistäkin selvittiin useimmiten puhumalla.joskus saattoi sen takia jäädä seuraavan viikonlopun lomat välistä mutta se oli itse aiheutettua eikä siitä lvr tai ypr tullut sait mennä siellä miten halusit mutta yöt laitoksella.jos vanhemmat halusi tulla käymään siellä niin siellä oli viereisessä rakennuksessa perhe asunto jossai sai olla yötä ja ruuat ja juomat tulivat tietenkin laitoksen puolelta.asiat tulee tässä hieman omituisessa järjestyksessä mutta kirjoitin tämän sen mukaan mitä millonki tupsahti muistoista mieleen:)JOS TÄMÄN JOKU NUMMELAN OHJAAJA SATTUU LUKEMAAN NIIN NIMI MERKKI. T.M!!Parempaa paikkaa ei huostaan otetulle nuorelle suomesta löydy!!!Olen erittäin kiitollinen että PÄÄSIN kyseiseen laitokseen.se ei ollut huono kokemus!!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Kummasti tähän loppui porukan vastailu 🤷‍♂️


      • Anonyymi

        Vanha ketju jo, mutta näin vanhoja muistellessa ja alkuperäistä Nuorisokoti Nummelaa muistellessa..

        Ihan kamala paikka. Ovet lukossa, ikkunoissa kalterit, osastoilla kamerat, puhelimia ei saanut olla, kuin osastolla 2 ja nekin kerättiin yöksi pois, ulos ei saanut mennä ilman ohjaajaa, iltapala klo 19 ja jos nälkä iski sen jälkeen, niin sai odottaa seuraavaan aamuun, hoitajat äreitä ja nuoria kohtaan inhottavia ja vaikka mitä muuta.. toki hyviäkin muistoja ja reissuja sieltä on..tämä siis v2000 alkupuolelta.


    • Anonyymi

      Sanna leino on v**un äm*ä

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe