Pörssiromahdus tulossa?

kaiken varalta

Viisaat miehet sanovat, että pörssi voi romahtaa jopa 30% aivan lähiaikoina. Möin kaikki pois.

21

1070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valopiä

      Tai sitten voi nousta. Möin kämppäni ja odottelen nyt lehtiroskiksessa rikastumista syksyyn mennessä.

    • Reino.

      Niin. Talousihmiset povaavat kasvun hidastumista ja velan lisääntymistä Kiinassa. Entä miten jenkeissä ja Euroopassa ja Japanissa?

      Liekö kasvu jatkuu?

      Missä osakkeissa potentiaalia? Osa osakkeista on ainaskin kallista vuoden nousun jälkeen..

    • ylösalas

      Totta turiset. Tulee mieleen aivan kevät 2012. Silloinkin pörssit aaltoilivat ensiksi laidasta laitaan rajusti, kunnes sitten alkoi varsinainen alaspäin meno. Sitä kesti sitten reilu pari kuukautta. Taisi tämä Suomenkin pörssi silloin rysähtää tuollaiset 23%. Kesäkuun alkupuolella kannattikin sitten taas alkaa ostamaan osakkeita ja nousu oli kohtalaista. Aivan eri tarinansa oli Lehmanin veljesten konkurssista alkanut finanssikriisi 2008-2009. Nythän kaiken takana on Amerikan Fedin päätös kiristää rahahanoja, koska USA:n taloudella menee jo hyvin (ristiriita). No, ehkäpä tämä on vain hyväksi, ilmaa puhdistava tapahtuma. Joka tapauksessa nyt on parempi, että kokemattomat eivät lähde läträämään pörssiosakkeilla.

      • tiedänkaiken

        Fed on jo itsekin alkanut uskoa tarinoihinsa elpymisestä...

        Veikkaan että S&P 500 (sieltähän kaikki "pörssit" katsovat suuntansa, joten muista keskustelu on turhaa) palaa ensin 1810-1820 pisteeseen, jotta pää-ja-hartiat tulee täytetyksi oppikirjan mukaan, ja sitten sukelletaan. Toinen ja tänään mielestäni vähemmän todennäköisempi veikkaukseni on, että S&P 500 ehtii vielä nousta ohi edellisen 1850 pisteen huippunsa ennen katarttista loppuruiskaisua jonnekin 1900-2000 pisteeseen, ja sitten sukelletaan. Muut mahdollisuudet ovat mielestäni vähemmän todennäköisempiä ja tylsempiä (tietysti yhtäkkinen pörssiromahdus 1929/1987-tyyliin olisi ainakin jännittävä).


    • SolidBallOfCrystall

      "No, ehkäpä tämä on vain hyväksi, ilmaa puhdistava tapahtuma."
      Juuri näin. Ikuista nousua kun ei ole olemassa.
      Tekee hyvää kaikille välillä vähän palata todellisuuteen ja reaalitalouteen.

    • höhööhö

      Erinomainen vitsi, jonka avulla saadaan piensijoittajat myymään omat osakkeensa pois alihintaan. Kunhan kevät koittaa ovat nyt alehinnoilla ostetut osakkeet uudelleen myynissä ja todella reippaasti eri hintaan kuin nyt. Sijoitusgurut kusettavat kansaa jälleen - paljonkohan tuollaisen laskulausunnon antanut on tienanut lausunnostaan, siis muutakin kuin ostanut hätäisten pelkääjien osakkeet alihintaan.

      • pennystock

        Vitsipä hyvinkin, mutta peesaamalla isojen poikien perässä voi piensijoittajakin ansaita ihan mukavasti. Ajoitus ei tosin ole koskaan yhtä hyvä kuin isoilla pojilla, jotka itse määräävät laskujen ja nousujen alkamisen. Tärkeintä on, että ymmärtää pelin hengen. Veikkaanpa, että tuossa kesä-, heinäkuun paikkeilla kannattaa taas ostella osakkeita. Kannattaa myös pitää mielessä amerikkalainen sanonta: "Sell in May and go away!". Kannattaa seurata tilannetta kokonaisvaltaisesti.


    • kuilun reunalla

      Maailmanlaajuinen finanssiromahdus taitaa alkaa nyt Kiinasta.

      Taloussanomat kirjoittaa. Kiinan finanssijärjestelmä on ongelmissa, varoittaa maahan perehtynyt analyytikko Charlene Chu The Daily Telegraph -lehden haastattelussa. Chu työskenteli kahdeksan vuotta luottoluokittaja Fitchin analyytikkona, ennen siirtymistään viime kuussa arvostetun tutkimusyhtiön Autonomousin riveihin. Charlene Chu varoittaa maan pankkijärjestelmän olevan kriisin partaalla. Chun mukaan maan lainakanta on noussut jo yli 11 tuhanteen miljardiin euroon, mikä on kestämätöntä. Pankkisektori on kasvanut 10-11 tuhatta miljardia euroa viimeisen viiden vuoden aikana, Chu sanoo The Daily Telegraphille. Ei yksinkertaisesti ole mahdollista, että tästä selvitään ilman massiivisia ongelmia Kiinassa.

      Jos Kiina joutuu massiivisiin ongelmiin, niin se tulee väistämättä leviämään kaikkialle maailmaan.

    • kapteeni komentaa

      Kaikki rommaa! Pelastukoon ken voi! Laiva kulkee keula korkealla, mutta perä hörppää vettä. Kaikille ei ole tilaa pelastuveneissä.

      Kohta mennään lujaa - alas. Kypärät päähän ja turvavyöt kiinni!

      MYY KAIKKI LAITAAN!

      • eikuneikun

        Kun ei oikein tiedä. Alashan sitä ollaan menossa, mutta jos nyt myy osakkeet ja nousu alkaakin heti kohta myynnin jälkeen, niin sitten taas ottaa päähän kun tuli myytyä. Sitten pitäisi taas ostaa uudelleen jne. Taitaa vaan olla parasta kärvistellä osakkeiden kanssa vaikka pohjamutia myöten. Kyllä ne sitten taas joskus nousevat.


      • :::

        Kaikki mänöö, mitään ei jää.


      • JamesBrownWins

        Ei kannattanut myydä!!!kurssit nousseet sikana tuo jälkeen....monet osakkeet 100%-200%


    • kuilun reunalla

      Talouselämä kirjoittaa. "Olemme luoneet globaalin velkahirviön"

      Investointipankki Goldman Sachsin strategi Jim Reid kirjoittaa Zerohedgen julkaisemassa sijoittajakommentissa, että maailmantalous näyttää juuttuneen toistuvien, entistä suurempien pelastuspakettien ketjuun.

      Reidin mukaan yksi viime aikojen mielenkiintoisimmista talousuutisista oli se, että tammikuussa Kiinassa pelastettiin erikoisella operaatiolla China Credit Trust -niminen varjopankki.

      Tapaus sai suhteellisen niukasti huomiota länsimaisessa mediassa. Reid kuitenkin hämmästelee sitä, miten tärkeäksi Kiinassa koettiin estää 500 miljoonan dollarin arvoisen varjopankin kaatuminen - siinä pelossa, että huolet saattaisivat laukaista laajemman dominoreaktion.

      Reid arvioi, että tämä kuvastaa maailman finanssijärjestelmän suurta haavoittuvuutta.

    • persnetto/bankrotti

      Valoa näkyvissä taas. Ameriikan ja Japanin indeksit ovat taas kaikki nousussa. Ei muuta kun ostamaan osakkeita takaisin. Jos Helsinkikin nousee, niin ostot isolle.

      • resupee1

        Oikeassa olet. Kiinan huono talous, USA:n huonot talousluvut ja uhannut pörssiromahdus ovat taas menneen talven lumia. Uutta oasaketta salkkuun, kunnes jälleen annetaan toisenlaiset ohjeet.


      • Mahdollista on
        resupee1 kirjoitti:

        Oikeassa olet. Kiinan huono talous, USA:n huonot talousluvut ja uhannut pörssiromahdus ovat taas menneen talven lumia. Uutta oasaketta salkkuun, kunnes jälleen annetaan toisenlaiset ohjeet.

        Pörssirohamdus voi tulla koska tahansa niin kuin suuret luonnonmullistukset ja sodatkin. Mutta jos tässä alkaa elämään pelossa eikä uskalla tehdä yhtään mitään, silloin se katastrofi on jo tullut sen ihmisen elämässä.

        Eräs viisas henkilö on sanonut että jos minä tietäisin varmuudella että huomenna tulee maailmanloppu, minä istuttaisin tänään puun. Siinä on viisautta. Eletään niin kauan kuin on mahdollisuuksia elää normaalia elämää. Surraan ja ollaan masentuneita vasta sitten jos ne elämän mahdollisuudet otetaan meiltä pois.


    • valitsen näistä

      Ohjeita ja ohjeen antajia piisaa. Paras tuotto , kun noudattaa jokaisen asiantuntijan neuvoa ?

      Arvaan, että n. 1/3 myy/osta neuvojista yrittää lihottaa omaa salkkuaan asiantuntija-
      neuvoillaan toisten avustuksella. 1/3 perustaa näkemyksensä mututietoon ja
      1/3 on asiantuntija ekonomisteja tms. joiden arviot voivat osua ~ 50-70 % tod.näk.
      oikeaan.

      • hiramenetelmä

        Tuntuu olevan, että analyytikot antavat ohjeet aina elettävän hetken mukaan. Siis jos tänään kurssit nousevat vähänkin reippaammin, niin seuraavat pari vuotta ovat yhtä nousua ja jos jo seuraavana päivänä mennään alaspäin, niin johan siitä syytetään Kiinan huonoa tilannetta, USA:n heikonlaista asuntojen kysyntää ym. ja lähitulevaisuudessa on odotettavissa kaikkien aikojen pörssiromahdus ja osakkeet kannataa myydä. Kun taas päästään seuraavaan päivään, kaikki kahta päivää vanhemmat ennusteet perusteluineen ovat unohtuneet ja uusia kehitetään tilalle. Analyytikoiden ammattikunta pitäisikin korvata ammattikunnalla nimeltä arvuuttajat, tai hihastaravistajat.


    • Lähisairaanhoitaja

      Ihmisten elämä maapallolla, Euroopassa ja Suomessa jatkuu kaikesta huolimatta tapahtuipa pörsseissä ihan mitä tahansa.

      20-luvun lopun suuri pörssiromahdus ei lopettanut elämää maapallolla.

      Ja kun on eläviä ihmisiä, on myös suuri määrä erilaisia tarpeita tyydytettävänä. Ja sellaiset yritykset, jotka tuottavat noita tarpeita, ovat myös niitä joihin kannataa sijoittaa.

      Aloittaen vaikka perustarpeista.

      Ilman energiaa ei maailma pyöri sekuntiakaan.

      Lääkkeiden käyttöä ihmiset eivät lopeta koskaan.

      Myöskään syömistä ihmiset eivät lopeta.

      Asuakin pitää jossain.

      Kun joku menee rikki, se pitää korjata...

      Onhan noita

      Mutta joku clash of clans tai omena puhelin (joista kumpikaan ei tyydytä mitään välttämätöntä tarvetta) saattaa olla jonkin ajan päästä so yesterday. Ja sitä rataa ko. laitteita tuottavat firmat ja niiden osakkeet.

    • kysymys*

      Arvaan, mitä seuraavaksi sanotaan, mutta itse laitan vähäisiä rahojani sekä lyhyen koron rahastoon, että osakerahastoon. Pitkäaikaissäästäminen on itselleni ollut paras vaihtoehto, sillä suuria summia ei kerralla ole laittaa peliin.
      mitä olette mieltä, kannattaako muutaman euron takia kursseja seurata, eli onko ostojen ajoittamisessa itua, jos kyseessä on vaikkapa 200 euron ostos?

    • wqwd

      Jos pörssi romahtaa ostaabear sertifikaattia.

      Simppeli tapa tehdä rahnaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe