Norjasta kelpo osingot tästä yhtiöstä.

pe alle 8

Kerrankin saa varman ja runsaan osingon maksajan törkeän edullisesti.
Firma on Fred olsen energy jonka bisneksenä on mm öljynporaus lauttojen vuokraus joka on suht kannattavaa niin että joka vuodelle kertyy sitä jaettavaa.

Olen omistanut muutamia vuosia yhtiötä ja huomasin että kurssi jostain ihmeen syystä on alle 200kr osingon ollessa 20kr joka on sama kuin kolmena edellisenä vuotena.Tartuin heti tarjoukseen ja samalla saan sellaisen toimialan yhtiötä lisättyä jota ei suomesta löydy.
Hyvä lisä on myös että sijoituksia on useassa valuutassa.

45

3219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täsmäyspäivä

      Kiirettä pukkaa jos aiotte saada tämän kevään osingon.

    • reino.

      Miksi juuri otsikon yhtiöön? Mitkä ovat näkymät? Tulevaisuus, ym....

      Siellä on muitakin yhtiöitä??...



      Milloin on täsmäyspäivä?

      • 20 kr

        28.5.2014 näyttää olevan täsmäys päivä.
        Hinta tällä hetkellä 208 kr


    • asiantuntija.

      Norjassa toimii kaksi tällaista isoa firmaa eli Fred Olsen Energy ja Seadrill. Fred Olsen on vanha perheyritys, jolla on myös vanhaa kalustoa 70-, 80-luvulta. Ala on erittäin pääomaintensiivistä, joten tästä miinukset. Seadrillillä on uudenaikaisempi kalusto, ja edullisemmin vieläpä hinnoiteltu kuin Fred Olsen, mutta enemmän velkaa ja investointeja takana.

      Öljyalalla menee kuitenkin huonosti, öljyn hinta alhaalla, ja investoinnit öljyjäteillä jäissä kunnes Brent raakaöljyn hinta menee sinne $130-140 (nyt $100). Jolloin öljynporaus ja uudet hankkeet eivät etene. Samoin rigialalla tulee enemmän kalustoa markkinoille tulevaisuudesa, mikä lisää hintakilpailua. Tilauskirjat kuitenkin melkoisen täynnä Fredillä ja Seadrillillä, mutta tulevaisuus näyttä sinänsä epävarmalta. Hyvinä aikoina osinkoprosentti on ollut tosiaan 10% näillä molemmilla firmoilla, mutta onko se sitä enää tulevaisuudessa jää nähtäväksi.

    • sale sale sale

      Uskomaton kesä ale tällä hetkellä tässä firmassa, näitä ei riitä kaikille sillä päivän hinta juuri nyt vain 141kr osake, jos osinko pysyy ennallaan niin osinko tuotto reilut 14 %.
      Tämä lyö kurssilaskulle ainakin jarrut pohjaan.
      Oma raja hinta on 140kr/osake saa nähdä saanko lisää.

      • Osinkotuki pettää

        Eli kun keväällä osti, niin sai kahdenkympin osingon ja kurssi on laskenut kuusikymppiä. Ei tämä kovin menestykselliseltä sijoittamiselta vaikuta.

        Jos ennustaa pitää, niin nyt ostava saa keväällä osinkoa paljon vähemmän kuin 20 kruunua. Hinta laskee, koska tulevat voitot ovat pienenemässä.


      • asiantuntija.
        Osinkotuki pettää kirjoitti:

        Eli kun keväällä osti, niin sai kahdenkympin osingon ja kurssi on laskenut kuusikymppiä. Ei tämä kovin menestykselliseltä sijoittamiselta vaikuta.

        Jos ennustaa pitää, niin nyt ostava saa keväällä osinkoa paljon vähemmän kuin 20 kruunua. Hinta laskee, koska tulevat voitot ovat pienenemässä.

        Taitaa jäädä osinko 10 kruunuksi, tuo toinen 10 kruunua on firman osinkopolitiikan mukaan lisäosinko, joka maksetaan vain kuin firmalla menee hyvin. Muuten on 10 NOK tuo perusosinko.


      • sale sale sale
        asiantuntija. kirjoitti:

        Taitaa jäädä osinko 10 kruunuksi, tuo toinen 10 kruunua on firman osinkopolitiikan mukaan lisäosinko, joka maksetaan vain kuin firmalla menee hyvin. Muuten on 10 NOK tuo perusosinko.

        Juu kyllä on tiedossa että kymppi on ollut lisäosinkoa jo usean vuoden.

        En tosiaankaan uskonut keväällä että firman arvo voisi mennä näin alas mutta sehän onkin vain lisäostajan onni kun saa vieläkin halvemmalla ja vaikka ensi keväänä ei saisikaan lisä osinkoa niin tarjoaahan kymmenen kruunun osinko aivan kelpo tuoton kun en ole mikään osta ja myy peluri.

        Tänä aamuna muuten klo 10.25 tuli teksti viesti että lisä ostoni on toteutunut hintaan 140kr.

        Kun muuten katsoo muutamia vuosia taaksepäin yhtiön tulos historiaa niin eipä ole tulos painunut edes finanssikriisin aikana alle 25kr/per osake.
        Toivoa sopii ettei niin käy tulevaisuudessakaan ainakaan useaksi vuodeksi peräkkäin.


    • asiantuntija.

      Pojat, Fred Olsen on romahtanut, enää noin 70 NOK, on tullut alas huipusta, joka oli 300 NOK.

      Tänään samalla alalla toimiva Seadrill myös romahti, ilmoitettuaan huonosta osavuosikatsauksesta, ja osinkoa ei enää makseta. Tulevaisuuden näkymät öljyalalla ovat jälleen synkkiä, voisi povata räjähtävää lamaa ensi vuodeksi, ja öljyn hinta puolittuu vielä nykyisestä.

      Siinä se oli pojat, kun öljyala romahtaa, se tietää räjähtävää lamaa myös yleisesti, olisin yllättynyt jos ei ensi vuoden alkupuoliskolla kynnettäisi pohjamudissa osakemarkkinoilla yleisestikin.

    • yks vaan

      Ostin maanantaina FOE:a hintaan 53,60 NOK. En ole saanut 20NOK osinkoja mutten samalla ole ollut mukana 140NOK kurssipudotuksessakaan tuosta päivästä. Öljyn hinta kyntää ja tällä toimialalla tulee olemaan erittäin haastavaa seuraavat vuodet. Yhtä lailla kun öljyn hinta kohoaa ja tutkimukset alkavat taas kiinnostamaan, on mahdollisuus voittoihin. Veikkaan ettei kurssipohjia ole vielä kuitenkaan nähty.

    • Naurava Nauraja

      "Uskomaton kesä ale tällä hetkellä tässä firmassa, näitä ei riitä kaikille sillä päivän hinta juuri nyt vain 141kr osake"

      Muhahahah

    • sale sale sale

      Aloittaja tässä räntäsateista päivää!

      Enpä ole kokenut ennen tälläistä omistamani yhtiön romahdusta mikä tapahtui vaikka olen aloittanut yhtiöiden haalimisen jo yhdeksänkymmentä luvulla.

      Alkuviikosta myin osan Fred olsen omistuksestani pois puhtaasti verotuksen takia kunnon tappiolla.

      Opetuksena olkoon nuoremmille sijoittajan aluille että muistakaa hajauttaa AINA ostoksenne ajallisesti sekä myykää tappiolla olevia yhtiöitä pois AINA jos teillä on myyntivoittoja.
      Ei kannata pelästyä vaikka joskus tuleekin takkiin sillä tälläiset dipit ovat todella harvinaisia silloin kun sijoitetaan vain yhtiöihin joilla on näyttöä osingon maksu kyvystä ja yhtiö ei ole velkojien narussa.

      Uskoisin että nykyhinnoilla FOE on pitkäaikaiselle sijoittajalle ostopaperi.

    • sale sale

      Tulipa ostettua tänään tätä Seadrill yhtiötä samalla rahalla mitä sain tästä fred olsenin verotuksen takia myynnistä.
      Nyt tämä on tälläistä pohjaongintaa kun tänä kesänä ei osingot kilahda mutta tulevaisuudessa uskon että kilahtaa.

    • asiantuntija.

      Joku pankki laittoi FOE:n tavoitehinnaksi 100 NOK, sillä perusteella että osinkoa maksetaan ehkä 10 NOK. Osake nousi sen 20% tämän ansiosta, mutta rojahti uudelleen yli 10%.

      Brent-öljy on pysynyt siinä $50 hinnassa viime aikoina, mutta laskupainetta löytyy edelleen. WTI-cruden hinta arvellaan voivan laskevan jopa lähelle $30, ja silloin Brent-öljynkin hinta painuu väistämättä alle $40. Saudit ja OPEC ovat linjanneet että eivät leikkaa tuotantoaan, vaikka öljy menisi alle $20, Venäjällä taas ei ole mahdollisuuksia leikata tuotantoaan, ja jenkeissä ylikalliit liuske-esiintymät menevät pikkuhiljaa kannattamattomiksi, mutta sielläkin pumpataan kyllä öljyä niin kauan kuin vielä voidaan, alaskirjaukset tulevat aikanaan.

      Mikäli FOE maksaa $10 osingon vuoden 2014 tuloksesta, se jäänee viimeiseksi, koska vuoden 2015-2016 näkymät näyttävät erittäin heikoilta.

      Seadrill sulkeutui toistaiseksi eilen kaikkien aikojen matalimpaan kurssitasoonsa yli viiteen vuoteen, eli noin 78 NOK.

      • asiantuntija.

        Norjalaiselta DNB marketsilta tuli karu tavoitehinta Seadrillille ja FOE:lle,
        Seadrill 60 NOK,
        FOE 55 NOK.


      • niin synkkää
        asiantuntija. kirjoitti:

        Norjalaiselta DNB marketsilta tuli karu tavoitehinta Seadrillille ja FOE:lle,
        Seadrill 60 NOK,
        FOE 55 NOK.

        Juu kyllä on synkät näkymät mutta pimeintähän on juuri ennen sarastusta, jos olette alle kolmekymppisiä ja tavoite on eläke päiville lisätuloa niin nämä romahdukset ovat hyviä tilaisuuksia.


    • laskuaodotelles

      siidrilli jastatoil tuotti hyvin psris viiko. terveeenäaivonamöinkin nejo...

    • asiantuntijaa

      Niinhän siinä kävi että Fred Olsenkin lopetti osingonmaksun kokonaan, ja osake on tällä hetkellä rajussa laskussa. Seadrill on aikaisemmin myös ilmoittanut lopettavansa osingonmaksun, mutta osake on tällä hetkellä erittäin rajusti ylihinnoiteltu 100 NOK:ssa. Palataan asiaan 5-10 vuoden kuluttua, jos öljyn hinta on noussut. Seuraavat 10-20 vuotta tulevat olemaan sellaista alamäkeä maailmantaloudessa, ettei sitä olla nähty satoihin vuosiin.

      Citi ennustaa, että öljyn hinta puolittuu vielä nykyisestä hinnasta, eli menee noin $20 :iin. Voin sanoa että sen jälkeen ei Fred Olsenista ja Seadrillistä ole juuri mitään jäljellä, ja se tulee tapahtumaan vielä tänä vuonna.
      http://www.marketwatch.com/story/oil-may-drop-by-more-than-30-a-barrel-from-current-levels-says-citi-2015-02-09

      • voiollaehkäei

        Tämä tietää sitä että vahvimmat firmat ostavat pienempiä kisaajia pois ja täten vähentävät ylikapasiteetin tuomaa kilpailua.

        Tietäs vain kenet ostetaan?
        Millaiset markkinaosuudet on suurimmilla tämänalan firmoilla?


    • troolari

      Kyllä öljyn pohjahinta jo meni, http://www.nasdaq.com/markets/crude-oil-brent.aspx eli nyt
      noin 60 USD/barreli. Laihakin kreikkasopu alkaa nostaa taloutta ja EKP:n qe on alkamassa . Jopa Ukraina voi rauhoittua ja jäädä ns jäätyneeseen tilaan Itä:Ukrainassa. Tämä vuosi on nousua maailmalla, voi olla ettei vielä täällä kun kansa on verotettu henkihieveriin ja kansa on hiukan yksinkertaista ja kateellista eli kannattaa verotuksen kiristämistä ettei kukaan saisi nettoa enempää kuin hänkään... Ei näillä asenteilla nousta ennen kuin käydään tosi pohjilla.

      • asiantuntijaa

        Missään tapauksessa öljyn hinta ei ole vielä käynyt pohjilla. Se pohjahinta tulee olemaan 20-30 USD. Öljyntuotanto ei ole vähenemään päin missään, eikä varsinkaan USA:ssa, missä tauluun lyödään joka viikko uudet ennätykset öljyntuotannon määrässä, vaikka kalustoa ollaan vetämässä alas.


      • asiantuntijaa

        Viimeinen ja vaarallisin öljyrommaus on tuloillaan, siinä kävikin niin mitä olin odottanut, eli viikko toisensa jälkeen USAn öljyvarastot ovat kasvamassa, ja spekulaattorit ovat ostaneet öljyä tankkereihin, ja myyneet sitä futuurihinnoin eteenpäin. Kontango on kuitenkin lähestymässä hurjaa vauhtia, ja kohtapuolin tällainen toiminta on siis kannattamatonta näillä hinnoilla, jolloin öljyn kysyntä romahtaa, ja samaten hinta. Mm. Norjan öljysektori on vaarassa tässä toisessa aallossa, ja Seadrill on jo hakemassa uusia pohjiaan, Fred Olsenin sinnitellessä 65 NOKin tasolla. Juoskaa kun vielä voitte!


      • LilT

        Luulen että öjynhinnan alasajo on tietoinen valinta venäjän ekonomian heikentämiseksi.


    • ihmejuttukyllä

      Seadrill 115 kr!
      Mikä tätä nostaa?

      • asiantuntijaa

        Öljyn hinta on kääntynyt tilapäisesti vähän nousuun, mutta fundamentit eivät ole muuttuneet, kysyntä ajoneuvojen puolesta lisääntyy kesää kohti, mutta öljyvarastot edelleen piripinnassa. Kesän jälkeen öljyn hinta lähtee uudelleen laskuun.


    • ilmaisialounaitaeiole

      Paljos tuotot :-------------------DDD?

    • asiantuntijaa

      Totuuden hetket: Fred Olsen enää noin 40 NOK, ja Seadrill 72 NOK. Joudutte ikävyyksiin, jos ette noudata sijoitussuosituksiani, koska olen aina oikeassa. Koskee myös Fortumia ja Biohittiä, paskoja firmoja molemmat, ja saatte tuntea sen nahoissanne ennen pitkään.

      • Buhh

        Tankkasin alle 70kr. Nyt iloitaan 10% noususta. Nousee vielä 90-100kr 2015, sitten myydään pois ja äkkiä. Tosin et maininnut kommentisssasi "olen aina oikeassa" -mies sitä, että Seadrillin kurssi kävi jo yli 115kr uhoamisesi jälkeen.


      • asiantuntijaa
        Buhh kirjoitti:

        Tankkasin alle 70kr. Nyt iloitaan 10% noususta. Nousee vielä 90-100kr 2015, sitten myydään pois ja äkkiä. Tosin et maininnut kommentisssasi "olen aina oikeassa" -mies sitä, että Seadrillin kurssi kävi jo yli 115kr uhoamisesi jälkeen.

        Paska firmahan tämä Seadrillkin on, jos sillä voi keinotella, niin hyvä niin. Toki nousee, jos öljyn hinta nousee, taitaa olla kiinalaisten vinosilmien yksi suosittu spekulaatiokohde. Ei tämä lafka tule maksamaan osinkoa pitkään aikaan, ja luulen että käyvät jossakin vaiheessa omistajien kukkarolla osakeannin muodossa, jolloin firman arvo tippuu sinne 50 NOKin suuntaan.


    • asiantuntijaa

      Totuuden hetket osa 2: Seadrill on enää 42 NOK, Fred Olsen 35 NOK. Öljyn hinta sai tänään uudet pohjat, WTI-laatu treidaa $37 handlella. Miten te voitte tehdä tällaisia sijoituspäätöksiä, kun oli tiedossa että ensi vuonna (2016) iskee vielä maailmantalouden lama päälle? Öljyn hinta on nyt vasta katastrofihinnoittelun alkuvaiheessa, ja tulette vielä näkemään $20-$30 hintoja, kun ylitarjonnan lisäksi kysyntä rupeaa hyytymään toden teolla ensi vuoden puolella maailmalla.

    • asiantuntijaa
      • enosaakieliä

        Millaista tulosta per/osake ne lupaavat tältä ja ensi vuodelta näille yhtiöille?


      • asiantuntijaa

        Kyseessä oli kanadalaispankki, eikä norjalainen pankki, kuten aikaisemmin kirjoitin. Tuossa artikkelissa ei puhuta mitään tuloksista, vaan todetaan että velat liian suuret, ja uusia sopimuksia ei saada aikaiseksi lähitulevaisuuudessa. Vanhat sopimukset tuovat rahaa vielä hetken, mutta velat ovat liian suuret että firma kestäisi tulovirran katkeamisen ensi vuonna.


    • lukija-

      mielenkiintoinen ja opettava tarina....

    • satavarmasti

      ..jatkuu, mutta miten, siinä pähkinä. Seadrill nyt pyöreet 25 ja Fredi 28 NOK kia. Seadrillille voi käydä hassusti jos kirjoja ei saada täytettyä. Fredi taas osana Bonheuria ja Ganger Rolffia. Renewables myynyt Britti tuulimyllypuistoista omistuksia hyvään hintaan. Satsataanko rahat vielä jossain kohtaa Fred Olsen Energyyn ja kalusto uusiutuu kertaheitolla tulevaa rallia varten. Vai onko usko öljyyn nyt loppu. Kenellä olis käsikirjoitus :0))

    • asiantuntijaa

      Totuus osa 3: maailmatalouden uusi lama alkaa jo painamaan päälle, öljy enää 29,5 USD. Seadrill painui jo alle 20 NOK ja Fred Olsen 25 NOK. Statoilkin on saanut osumaa, enää noin 103 NOK.

    • asiantuntijaa

      Pitäkää näppinne erossa Fred Olsenista! Näen että siellä nordnettiläiset käyvät veivaamassa, mutta tappiota vain saatte.

      Fred Olsen on enää 10,60 NOK ja Seadrill 16,80 NOK. Näkymiin nähden öljy on aivan hurjan ylihintaista siinä 45 USD tuntumassa. Ennuste on että palaa 30 dollarin barrelihintaan.

    • Buahahhahaha

      Tämä on kyllä mahtava ketju. Täydellinen esimerkki tuulipukusijoittamisesta, jossa muutaman tunnusluvun ja fiiliksen mukaan ostetaan p*skaa ylihintaan. Voisi käyttää opetustarkoituksessa jossain sijoituskirjassa.

    • tuhmatimo

      Jotenkin näkee kommentoinneissa ja ihmisten ajatuksissa näitä firmoja kohtaan tietyn naiivin ajattelutavan. Sitten näkee myös sen toisen puolen "sijoittajissa" kun haukutaan niitä jotka ovat menettäneet rahaa näillä yrityksillä ja maalaillaan öljyalan tulevaisuus vähän liian mustalla paletilla.

      Totuus on joku näiden välimaastosta. Norjan kruunun kurssi heikkona ollut hetken aikaa ja nyt se on vahvistumaan päin. Öljyosakkeet norjan pörssissä ovat myös niin alas painettuja että siellä on jo monien osakkeiden kohdalla nähty niitä 300% - 600% nousuja.

      Jos nyt tätä hommaa mietitään vuosiksi eteenpäin niin eikö kannattaisi ostaa vähän rahastoa, osinko osaketta ja "fiksua" öljyfirmaa norjan kruunuilla kun pelkällä kurssin nousuun liittyvällä riskillä voi saada omansa korkojen kera.

    • omakas

      En tiedä mikä siellä on noussut 300-600%, mutta tämän ketjun ykköstähti Fred Olsen on nyt 12,70kr eli n. 6% siitä 200 kruunusta, jota aloituksessa pidettiin halpana.

      Todellakin opettavainen tarina, osingonmaksun varaan ei kannata sijoituksiaan laskea, vaikka olisihan tässä voinut käydä toisinkin, sitähän tuskin kukaan varmuudella etukäteen tiesi.

      • large_88

        Nappasinpa siivut Frediä kyytiin keskihintaan 12,51 NOK. Markkina-arvo jotain kaluston romurautahinnan luokkaa. Hyvät tsäännsit tentimeriin muutaman vuoden jänteellä. Se ei pelaa, joka pelkää ;)


    • asiantuntijaa

      Seadrill on tekemässä uudet pohjat Norjan pörssissä, enää vähän päälle 10 NOK. Nonnerot eli nordnettiläiset ovat olleet taas ostopuolella, mutta varoitan edelleen vakavasti että firma on menossa konkkaan, ja osake ollut hurjasti ylihinnoiteltu. Onhan tässä kiinalaiset vinosilmätkin nähneet ristiin, ja ostelleet vähän miten sattuu. Mutta joka tapauksesa kiellän teitä koskemasta tähän turskapesäkkeeseen.

      Tavoitehinta on edelleen noin 1 NOK Seadrillille. Fred Olsenista näkyi jo vuosia sitten että firma on paremmassa asemassa kuin Seadrill, mutta vasta nyt vuosien jälkeen ovat hintaerot selvästi Fred Olsenin puolella. Ei mikään kannattava firma sekään.

    • asiantuntijaa

      Seis sanon minä!
      Näen taas että nordnettiläiset ovat käynet veivaamassa Fred Olsenilla. Vaadin vastuullista sijoittamista.
      Tilanne on tämä:
      Fred Olsen 13,6 NOK, Seadrill 3,70 NOK. Vielä on öljyn hinta pysytellyt korkealla, eli siinä 43 USD:n tuntumassa, mutta öljypalvelufirmat finaalissa. Vielä on maailmantalous pysynyt nousussa vahvan elvytyksen ansiosta, mutta miten sitten kun maailmantalous syöksyy uuteen lamaan? Kenties öljy on silloin vain 10-20 dollaria barrelilta.

      • jkjkjkjkjkkk

        Mitä siitä Fortumista mietit, kun tuolla ylempänä senkin heitit romukoppaan?


    • inzinööri

      Suosittelen kanssa olemaan hyvin skeptinen talouden tämänhetkiseen tilanteeseen. Nousukausi jatkunut kauan ja jos lama pääsee yllättämään niin lyödään kyllä öljyosakkeet jälleen kanveesiin.

      Jos energia sektoria haluaa ostaa, suosittelisin katseiden siirtämistä uraanin louhijiin, jotka ovat olleet pitkään bear-markkinoiden alla, ollen hieman samassa tilanteessa öljy-yhtiöiden kanssa. Erona kuitenkin että ydinvoimaloita pyöritetään ns. pohjakuormana, eli energian kysynnästä riippumatta voimaloita pyöritetään.

      Toki poliittiset riskit ovat suuret, mm. Kazakstanin tuotantomäärät ovat hurjat ja Fukushiman kaltaiset ydinonnettomuudet rokottavat luottamusta ydinvoimaan, mutta riski/tuotto-suhde on kohdillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe