Opiskelu Lontoossa

Ulkomaille

Eli olisin lähdössä parin vuoden päästä Lontooseen opiskelemaan ja aikoisin jäädä sinne asumaan kun opiskelut sitten loppuvat. Maksaako Kela minulle opiskelujen aikana opintotukea?

3

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kcsmfkldslfs

      Kyllä maksaa. Opintotuen maksamiselle on ehtona Suomen sosiaaliturvassa oleminen ja voit hakea sosiaaliturvaan kuulumista erillisellä lomakkeella tai netissä kun aloitat opiskelun. Et tietenkään kirjoita Kelan lomakkeeseen, että aiot jäädä maahan asumaan opintojen jälkeen tai muitakaan jatkosuunnitelmiasi.

    • opiskelijaeukko

      Mielestäni silloin kannattaa laittaa että olet väliaikaisesti maasta poissa eli tutkinnon ajan joka on sen 3 vuotta. Missään nimessä ei kannata opiskelun ajaksi tehdä pysyvää muuttoa tai edes ilmoittaa aikomuksistasi jäädä tänne... saattaa jäädä tuet saamatta.

      Huomaa myös että Lontoossa opiskelu maksaa sen yli 10 000e vuosi ja sitten asumiskustannukset päälle. Skoteissa on ilmaista opiskelu (toistaiseksi ainakin) ja pienemmät elämiskulut.

    • ErNuTa

      Lähtökohdaksi kannattaa kuitenkin ottaa mitä ammattia itselleen tavoittelee. Jos se on sellainen, että ulkomainen opiskelu tuo siihen lisäarvoa, niin sitten vain selvittely käyntiin. Sellainen ammatti tuskin on esimerkiksi näyttelijä, jollaista lukemattomat hupakot täälläkin tavoittelevat.

      Opiskelupaikkakunta on vasta yksi loppupään kysymyksistä. Ammattikysymyksien pitää olla selvillä ennen sitä. Opiskelumaa ensinnäkin pitää harkita kriittisesti. Suosittelen saksaa puhuvia maita (Saksa, Itävalta, Sveitsi). Hoida siis kieliopinnot kun vielä ennätät. Tosi vahvat perustelut pitää olla, jos yrittäisit päästä Euroopan ulkopuolelle. Silloin kyseeseen tulevat vain tositerävät, HYVIN pitkäjänteiset nuoret.

      Jos menisit Britanniaan, niin minkä ihmeen väläyksen vuoksi tavoittelisit ylikallista ja -ahdasta Lontoota, jonne tuppaa 13800 haaveilijaa sataa kunnollista kohti.
      Niille sadalle avautuu ehkä Imperial College, mutta muut aiheuttavat vain riesaa. Sama pätee Oxfordiin ja Cambridgeen.

      Oma opiskeluni suomalaisen insinööritutkinnon (eli B.Sc.-vastaava) 5 vuoden insinööritehtävissä olon jälkeen jo 35 vuotta sitten oli ensin Cranfield U. Bedfordin liepeillä 70 km Lontoosta. Siellä ei ollut eikä ole Lontoon riesoja, mutta Lontooseen pääsi tunnissa. Kämpän sai kampukselta. Opiskelin siellä B.Sc. Honoursin ja viitenä välivuotena unohtunut teoriakin palautui.

      Vaihdoin kuitenkin M.Sc.-opintoja varten U. of Walesin U. College of Swanseaan, jossa sen alan opinnot, jotka minua kiinnostivat olivat silloin maailman huippua. Tämän olin selvittänyt alan tutkimusjulkaisujen avulla.
      Viihdyin siellä hyvin, mutta se oli rankkaa työtä, eikä ylimääräistä rahaakaan ollut juuri enempään kuin puolen pintin tuoppiin iltasella pubissa.
      Aivan tyytyväinen olen sieltä saamaani nosteesta työelämään ja muuhunkin. Harmittaa vaan kun en hankkinut sitä neliskanttilakkia, kun olin jo takaisin töissä Suomessa loppujuhlien aikaan.

      Siis, jos olet ahkeria ja pitkäjänteinen ja talouspuoleenkin löytyy ratkaisu, pyri kesäharjoitteluun ulkomaille ja toteuta ainakin osa opinnoistasi ulkomailla.
      En oikein arvosta sellaista ulkomaan opiskelua, jonka joku muu järjestää (siis ulkomaalaisopiskelijoille räätälöityjä juttuja). Kyllä itse pitää olla ruorissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe