mihin sijoittaa 50.000 EUR

epätietooinen

Olen saamassa 50.000EUR perinnön (rahaa) ja mietin miten sen sijoittaisin. Sijoitus voisi olla pitkäaikainenkin, koska välittömiä suurempia ostoksia ei ole tulossa.

Ennalta minulla on suomalaisia osakkeita 60.000 EUR arvosta, ja eri riskitason sijoitusrahastoja 25.000 EUR arvosta ja lisäksi sekaannuin sijoitusvakuutukseenkin jossa minulla erilaisissa osakerahastoissa vielä n 10.000. Ja onhan vielä vanha eläkevakuutuskin 20.000 EUR mutta en tiedä kasvattaisiko sitä enää.

Jotenkin ajatuksen tuon 50.000 EUr osalta täysin tyhjät ja mietin pitäisikö mennä ihan johonkin varainhoitopalveluun. Esim. OP-privateen pääsisi jo noilla summilla ihan OK.

34

5454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaketollo

      Onnittelut perinnöstä! - Monelle tämäkin summa on pelkkää virtuaalirahaa, vaikka k.o. summan normaalipalkansaaja pystyy saamaan kasaan muutamassa vuodessa.
      Sinulla näyttää olevan hyvää tuntumaa jo erilaisiin instrumentteihin joten nyt eteenpäin!
      1. En näe mitään syytä osakeriskin kasvattamiselle. Esim. pääslistalta tunnettuja yhtöitä, jotka nyt ovat voitollisia, esim. 10-12 kappaletta. Kannattaa pysyä poissa kaikenlaisten "vinkkimiesten" tarjoamista pikkufirmoista, toive
      yhtiöistä, joiden "analyytikot" palstoilla höpäjävät. Muista hajautuksen periaatteet: eri toimialat, ajallinen hajautus (ostot eri aikohin). Mitään kiirettä ei ole. Jos salkussasi on osaketimantti en myöskään näe mitään syytä lisätä omistusta tällaisessa yhtiössä.
      2. Toisaalta, koska Sinulla näyttää olevan hajautusta ei-asuntoihin, oletko ajatellut sijoitusasuntoa? Pienellä paikkakunnalla, muutaman kymmenen prosentin velkavivulla pääset yksiöön/kaksioon kiinni. Valitse vain sellainen paikkakunta, jossa ovat toimivat vuokramarkkinat.

      - Itsellä hajautus 30 suomalaiseen ja ruotsalaiseen yhtiöön. Ikiholdari olen. Lisäksi normaalit sijoitusasunnot ja metsää.

      Toiveyhtiöiden infoissa käyn säännöllisesti, lähinnä oppimismielessä. Lisäksi näiden palstojen tietäjien "vinkit" hyviviitavat minua suuresti. Vielä kerran kerran: pidä rahoistasi kiinni, kaikenmaailman vedättäjiä paikat ovat täynnä. Ja juuri Sinä olet otollinen uhri.

      Pankit taas myyvät omia, kalliita tuotteitaan. Vai saako esim. Nordeasta vinkkejä sijoittaa Pohjolan tuotteisiin tai päinvastoin? Nallekin sanoi, ettei hän usko "aktiivisen hallinnoinin keskimäärin ylittävän indeksisijoittamista, kulujen jälkeen!" Aika paljon sanottu Nordean puheenjohtajalta.

      Onnea sijoitusten jännittävään maailmaan!

      • ziiiibul

        Perinnöstä ei vittu onnitella vaan vain ja ainoastaan pahoitellaan kuolemaa.

        Persaukiset pellet jääkööt perinnöttä.


    • taikaportti

      Bitcoinia ja Litecoinia 50/50.

    • stockPile

      "Yhdyn" Osaketollon kanssa, ja totean ettei jo tuolla olemassa olevalla osakepainollasi kannata tehdä oikeastaan mitään kuin pitää hauskaa. :)
      ..tilillä sitä kyllä on turha kuihduttaa.

      Tietty jos veri vetää sijoittamaan, katsele vaikka 10 kohdetta * 3000. Loput siihen oman itsen kehittämiseen = hauskanpitoon.

      Suosittelen (mutta myös omistan):
      - Karo Bio AB (kasvuyhtiö, anti meni jo)
      - Metso (yhtiö ostetaan tai vaihdetaan)
      - Kone (kunhan pari euroa lähtee hinnasta.. mutta tuskin niin käy)
      - Etteplan (voittaa pankkikorot ja turvallinen)
      - Alamos Gold (riski suuri ja/tai voitto suuri)
      - Rautaruukki (SSAB ostaa puljun, listaus Helsinkiin)
      - Anoto Group AB (riskillä voi rikastuu - hurjat mahdollisuudet)
      - Starwood Property Trust, Inc. (halpa - yritys ostos maksaa itsensä takaisin)
      - SSH (kasvaa - mahdollinen ostokohde)
      - General Electric Company (houkutteleva hinta)

      Varainhoitoon ei kannata lähteä noin pienellä rahalla imo.

      Pidä hauskaa - kasvata portfoliota!

    • Pörssimies

      Kaikki vaan talvivaaraan kiinni. Tuotot ovat taattu.

    • wqdff111

      Kokeile huviksesi ostaa pienempi tai vähän isompi möntti sijoituskultaa itsellesi. (ottamatta kantaa mahdolliseen kurssikehitykseen, voin vain suositella, se köntsä tuntuu hyvältä)

    • nokia1

      Nokialle Amerikkalainen laitos antannu ostosuosituksen kurssi nousee 7 euroon 12 kk sisällä kun nyt kurssi on 5,2 Kauppalehdessä on juttu.

      • alkuperäinenkysyjäa

        tuohon Nokiaan en kyllä usko...itsellä nokian ostohinta ollut 6 EUR (keskihinta)..odottelen vaan että tulevan osingon kanssa saisi omansa pois..sitten heti myyntiin.

        Nyt tilillä polttelee tuo 55kEUR ja jotain pitäis tehdä. Mitenhän tuo EVLIN Verkkopankiiri toimisi ? jos laittais sinne 30kEUR ja OP-sijoituspalveluun 25kEUR ja katsois kumpi tuottaa paremmin. ...vai hassaako tuonne vaan kuluihin rahansa ?

        Osakkeista en oikein tiedä mitä uskaltais ostaa. Outokummun annin jälkeen nyt kotimaisissa osakkeissa kiinni 70kEUR


      • vittu saatana perkele
        alkuperäinenkysyjäa kirjoitti:

        tuohon Nokiaan en kyllä usko...itsellä nokian ostohinta ollut 6 EUR (keskihinta)..odottelen vaan että tulevan osingon kanssa saisi omansa pois..sitten heti myyntiin.

        Nyt tilillä polttelee tuo 55kEUR ja jotain pitäis tehdä. Mitenhän tuo EVLIN Verkkopankiiri toimisi ? jos laittais sinne 30kEUR ja OP-sijoituspalveluun 25kEUR ja katsois kumpi tuottaa paremmin. ...vai hassaako tuonne vaan kuluihin rahansa ?

        Osakkeista en oikein tiedä mitä uskaltais ostaa. Outokummun annin jälkeen nyt kotimaisissa osakkeissa kiinni 70kEUR

        Perse


    • Mölkki

      Ei missään nimessä senttiäkään mihinkään OP-private -tyyliseen varainhoitoon! Vievät vain rahasi.

    • kroisos999

      Kannattaa laittaa kaikki kiinni Talvivaaran osakkeisiin.

      • kriosis666

        ja vetää vittu päähän sekä työntää löylykauha perseeseen


      • Jölliäää
        kriosis666 kirjoitti:

        ja vetää vittu päähän sekä työntää löylykauha perseeseen

        Kaikki kiinni EmGoldexiin!


    • riskillä

      kannattaa katsoa Ruotista, siellä paljon paremmat valikoimat, mm. Nordean verkkopankin kautta.

    • TLV-1

      Talvivaaraan

    • älä sijoita mitä et ymmä

      Ihmettelen, että sinulla on 70.000e kiinni osakkeissa etkä tiedä mihin sijoittaa 50.000e. Itselläni on n.15.000e osake salkku enkä hetkeäkään epäilisi ostaa valitsemiani osakkeita jatkossakin lisää. Todennäköisesti odottelisin kaikessa rauhassa hyviä ostohetkiä. Nekin on monesti mennyt ennenkuin päätät ostaa kun kurssit jo nousee. Ajallinen hajautus voittaa mielipuolisen herra markkinan.
      Asuntosijoitus saattaisi myös hajauttaa salkkuasi hyvin.
      Coca-colaa tai pepsiä olen itse seuraillut, mutta mielestäni yliarvostettuja tällä hetkellä. Toki kehittyvistä löytyy läjä suurkuluttajia. Ehkä joku pienikuluinen indeksirahasto sopisi myös osalle rahasta. Jakaisin senkin esim.10.000e ostot 10kk.

      • alkupeeeräinen

        Hyvä kysymys todella. Tosta 70kEUR arvosta on 35kEUR arvonnousua eli kaikki salkun osakkeet ovat plussalla. Valmet näytti olevan peräti 400%, Huhtämäki ja Metso reilut 200% plussalla. Eli tossa nykysalkussa ei ole hirveästi kasvunvaraa enää. Siksi en noita nykyisiä papereita paljoa haluaisia lisätä. Ehkä Fortum olisi suht varma osinkopaperi, mutta eipä se juuri varmaan nouse.

        Tuosta syystä en samoihin osakkeisiin lisää laittaisi.


    • vähän vastinetta

      Jos et muuta keksi,niin laita TF-pankkiin Ruotsiin, korko 1,6 %. Talletussuoja 100000 € asti. Saa pois, kun haluaa.
      www.tfbank.fi

      • 178

        Nordax tarjoaa 1,65 %. Toimii kutakuinkin samoin ehdoin kuin TF-pankki.

        Hankalaa kummassakin on, että rahoja ei voi siirtää verkkopankin kautta suoraan kummankaan tilille ja tililtä kuten suomalaisissa pankeissa.

        Tuossa on jotakin uudehkoa keskustelua Nordaxista.

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=244935

        Kauppalehdessä on joku muukin ketju, joissa käsitellään Nordaxia ja TF:ää. Kannattaa kuitenkin lukea voimassa olevat tiedot ko. pankkien omilta sivuilta.

        Itse pidän nyt saamattomuuttani jonkinlaista summaa Dansken säätötilillä, jonka korko on 0,8 % päiväsaldolle. Huono puoli on se, että nostokuukaudelta ei saa korkoa.


    • nohuh

      "Onnittelut perinnöstä! - Monelle tämäkin summa on pelkkää virtuaalirahaa, vaikka k.o. summan normaalipalkansaaja pystyy saamaan kasaan muutamassa vuodessa."

      Typerää onnitella perinnöstä, tämä merkitsee sitä että joku on potkaissut tyhjää. Ja 50 tonnia ei normaali palkansaaja saa kasaan muutamassa vuodessa tai sitten täällä kaikki olisi velattomia ja 20 vuoden työuran jälkeen voisivat lopettaa jo työnteon kokonaan. Tervetuloa todellisuuteen, jos joskus heräät unestasi.

      • Osaketollo4

        Jatkan työntekoa (tosin mitättömissä ja mielenkiinnottomissa töissä) noin 45 000 vuosipalkalla. Mielenkiintoista sijaan löytyy 450 000 euron sijoitussalkun pyörittämisessä. Ehkä vähennän työntekoa joskus kuudenkympin korvilla tai sitten en. Jotenkinhan se aika täytyy käyttää, muuten tulisi ehkä viljeltyä alkoa nykyistäkin enemmän.

        Ikiholdari siis melkein kokonaan. Fortum. Metso, Olvi, Huhtamäki, Bure, Investor, Electrolux, Alfa Laval... näillä mennään.... viimeksi ostin Kemiraa
        HUOM!HUOM! Oma listani ei ole suositus, kerron vain mitä itse teen ja olen tehnyt. Minulla ei ole tarvetta yrittää vedettää toiveyhtiöillä.


    • hikkhhhhhhh

      puolet viinaan ja aineisiin ja loput naisiin

      pari viikkkoa hummailet kunnolla

      • mävaan

        tämäkin on ihan hyvä ehdotus...no ei ehkä nyt ihan noin...mutta miksei sitä pari tonnia voisi laittaa noinkin menemään...sit on enää ne 53kEUR jotka pitäis sijoittaa


    • 19+1

      Ne verkkopankkiirit ja muut tulee ajan mittaan kalliiksi, suoraan osakkeisiin vain. Nyt on varmaan lähes kaikki osakkeet nousussa pitkällä tähtäimellä.

      Tai sitten voit antaa minulle autolainaa kohtuullisella korolla:) Autolainojen korot on mielestäni kohtuuttomia.

    • 2+5

      Anna mulle. Saat vuoden päästä 60 tonttua takaisin. Yli jäävät voitot pidän itse.

    • White Christmas

      Osta sijoitusasunto.

      Tuotto helposti 10% kun valkkaat oikein. Tosin ei kyllä kannata ostaa edes käteisellä kun pankin laina on ilmaista.

      Osta ruplia???

      Sijoita johonkin osingonmaksajaan.

      • ruplat

        Rupla on halpa,osta niitä ja odotat muutamia vuosia ehkä kymmenen niin olet tuplannut alku pääoman ehkä enemänkin.
        Rupla on käypä valuutta ei se siitä miksikään muutu,nyt alhaalla mut nousee taas aikaa myöten .


      • Varo ruplia
        ruplat kirjoitti:

        Rupla on halpa,osta niitä ja odotat muutamia vuosia ehkä kymmenen niin olet tuplannut alku pääoman ehkä enemänkin.
        Rupla on käypä valuutta ei se siitä miksikään muutu,nyt alhaalla mut nousee taas aikaa myöten .

        Mahtaakohan olla muutaman vuoden kuluttua edes vaihdettava valuutta? Siinähän sitten istut rupliesi kanssa ja seuraavaksi niistä otetaan taas pari nollaa pois. Näinhän siinä on ennenkin käynyt.


      • ruplat.
        Varo ruplia kirjoitti:

        Mahtaakohan olla muutaman vuoden kuluttua edes vaihdettava valuutta? Siinähän sitten istut rupliesi kanssa ja seuraavaksi niistä otetaan taas pari nollaa pois. Näinhän siinä on ennenkin käynyt.

        Mailman pankeis on ruplia ihan tarpeeksi kaataakseen monen maan talouden jos kävis niin kuin "varo ruplia"ennustaa.


      • eimitihmeellistä
        ruplat. kirjoitti:

        Mailman pankeis on ruplia ihan tarpeeksi kaataakseen monen maan talouden jos kävis niin kuin "varo ruplia"ennustaa.

        Oliko se 1998 kun ruplista viimeksi otettiin nollia 3 kpl pois. Kävin rajan takana edellisvuonna, ja tuolloin 1 markalla sai 1000 ruplaa.


      • ruplat

        ruplat nousoo !! hyvältä näyttää.


    • repeilystävä

      Sain perintönä 200.000 EUR ja ennestään minulla oli osakkeita: Sampo 20.000 eur, Kone 28.000 eur, Astra Zenega 45.000 eur sekä muita pienempiä kuten: Stora Enso, UPM, Nordea, Metsä Board, Hemfosa Fastigheter, ym. Nämä ovat ainakin tuottaneet hyvin ja osinkokin on ollut ihan kohtuullinen, joten sijoitin näihin tasaerin ja pienen osuuden jätin osakkeisiin, joilla yritän nopeaa pientä 3-5% tuottoa.

    • Osaketta

      Tarkentelen vielä tuohon alkuun: Ruotsista mukana mulla pääomasijoitusyhtiöt Investor, Industrivärden , Ratos, Latour, Lundbergs, East Capital Explorer, Bure, Creades, Öresund, Svolder ja Traction. Näitä kautta siis hajautus pitkin maailmaa kymmeniin yrityksiin. - Kinnevik oli pakko myydä jotta sain mahtavilla voitoilla pantua yhteen noiden aikoinaan saatujen isojen Ericsson-tappioiden takia. (E on paskafirma.)
      Salkusta vielä siis tästä paletista puuttuvat Melker eli MSAB ja ainakin vielä pikkuinen Naxs (jossa siis sisällä jättimäinen hajautus). Mutta ehkä joskus...
      Suurin osa näistä on lisäksi perheyhtiöitä eli johatjat hoitavat isolta osalta omia rahojaan; se on Aina hyvä alku pikkuihmiselle.
      (Ratosilla ehkä näistä hauskin yhtiökokous, sinne erityisesti ensi vuonna kun puulaaki täyttää 150 vuotta, siis perustetettu 1866! Luotan Söderbergeihin, joilla aikoinaan suomalaisia sotalapsiakin!)

    • EnostaBitcoineja

      Sain ylioppilaslahjaksi WinCapitan "osakkeita" joista piti poikia miljoona. Noista selvisin onneksi ilman poliisia.
      Opiskeluaikanani olen sijoittanut lähinnä Bitcoiniin ja sekalaisiin osakkeisiin yht. n 8-10000 "salkun" arvo on nyt n. 37000 kiitos Bitcoinin.
      Siis tämä alle 10:ssä vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe