Rahankerjuu pelastushelikopteri Aslakin nimissä

fiat-allis

Taas tuli soitto toissapäivänä mukamas pelastushelikopteri Aslakilta ja alkoi sitkas tinkaaminen kuinka ovat ainoa lappilainen pelastuskopteri joka EI SAA valtion rahoitusta, vaikka ne kaikki muut siellä Rovaniemellä ynnä muualla ovat valtion rahoittamia..

-Ainoastaan rajavartioston ja FinnHemsin vispilöiden tukikohta löytyy Rovaniemeltä..

Joopa joo... Novia finland oy oulusta toimii rahankerääjänä Lapin pelastushelikopterin tuki ry:lle, joka on aikaisemmin ollut ilmeiseti Aslakin ainoa rahoituskanava. Mutta ei syyskuun 2012 jälkeen:

http://lapinliitto.tjhosting.com/kokous/2012180-21.PDF

Tällä samalla asialla soitellaan ainakin mulle noin kerran kuussa, ja edellinen kerjuusoitto olikin hyvin muistissa, tällä kertaa kyseenalaistinkin tuon väitteen rahoituksesta, mutta puhelintytön pokka piti ja "looppina" tuli edelleen tekstiä Lapin ainoasta pelastuskopterista jota ei valtio tue eikä rahoita. Kunnes muistin tuon irtisanomisesityksen,
-Niin miten se kun netistä löytyy pelastuslautakunnan esitys jossa tämän tukiyhistyksen sopimus irtisanotaan koska rahoitus on jo 1,5 v sitten järjestetty valtion taholta, ja te edelleen jatkatta tätä valehtelua ?
-Mitä, ööh, ei se ööh ei se voi pittää paikkaansa, sie oot varmaan nyt öö käsitt...
-Eihän tässä ole mitään väärinkäsitettävää muutan kuin teiän myyntipuheet. Ei muutakuin päivänjatkoja ja koitahan pysyä asialinjalla!
...tuuttuuut...

Herää kysymys kauanko tämä epämääräinen rahankeruu jatkuu, onko kelleen ikinä selvinny mitä summia ovat vailla, Aslakin kannatusjäsenmaksu on yrityksiltä 90 e, tosin kuten tavallista rahankerjuussa yrityksiltä, tuskimpa kynyäisivät nuinkin pientä summaa, 500 e kuullostais tutummalta... Josta kuitenkin itse tuen kohde saa vain murto-osan.

33

10142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luurii tulee äkkiä

      Täällä etelässä helikopterirahan vonkaamiset ovat mielestäni aika lailla loppuneet. En muista että olisi 5..7 vuoteen ainakaan tullut yhtään kerjuupuhelua.

      Koskaan en noille mitään antanut. Niinkuin en entanut "Poliisikoirien tukiyhdistys" nimiselle kerääjälle, ja monelle muulle vastaavalle. Tarviiko poliisikoiratkin puhelintukiapua jo nykyään?

    • Kylläkyllä, mutta tuo poliisikoirien tuki kuulostaa jo melko räikiältä kusetukselta, mihinkähän neki rahat todellisuudessa menisivät?

      Toinen, melkeimpä ryöstöyritys toissatalvelta on vielä muistissa, tällä kertaa oltiin invalidien asialla. Ei invalidiliitto ry:stä, nimi oli hieman eri muodossa, oisko ollu invaliidiliiton tuki tms. Noh, eihän tässä vielä kaikki, tämä keppaheikki alkoi latelemaan lahjoituspakettien (mitä *ittua nekin on?) summia, 500 e, 800e.. Yks sutkimpi yrittäjä (jonka tunnen liiankin hyvin) samalta kylältä oli vihjannut että minun yhtiö vois olla halukas lahjoittaja. tämä itse ei kuitenkaan ollut "raaskinut" lahajoittaa kuin 200 e.
      Saimpa muuten hyvät naurut miten halpaan sekin oli menny, tein vielä selväksi että tuon sortin rahanvonkaajille ei tipu senttiäkään ja luuri kiinni.

    • aslak toimii yhä

      Pelastutushelkikopteri Aslakin tuki yhdistys kerää edelleen rahaa koska kopteri joka nykyin sisältää lääkärin on yhä toiminnassa. Sodankylässä edelleenkin.Rahoitus tapahtuu keräyten ja lääkäriaseman kautta. Se tukee joka haluaa tukea hyvää tarkoitusta.

      Rovaniemellä toimivat finhems ja raja ovat valtion rahoittamia toki rahoitus siirtyy kunnile 2017 siitä tulee kallista lapille

      • 14+3

        Noin puolet keräysvaroista menee kuluihin.


      • En sanonukaan että Aslakin tukiyhdistyksen rahankeruu olisi kielletty sen jälkeen kun pelastuslautakunta on sen irtisanonut. Mutta se miten lahjoituksia edelleen kerätään puhelimitse, alkaa olla jo kusetusta.

        Pitäis hommata tuon tukiyhistyksen tilinpäätöksiä muutamalta vuojelta niin näkis mihin sen saamat varat todellisuudessa menevät. Varmasti jonkinsortin rahasampo yhistyksen hallituksella ja tuolle puhelimyyntipuljulle...


      • 71mummo

        Tänä iltana noin 19.58 sain aslak nimissä puhelun ,mutta oli tosi omituista !? Kyseli mitä minä olin tekemässä ja nauroi oudosti puheittensa väliin ... ei asiallista!


      • 43mies

        Hyvinkin asiallista oli kyllä kun minulle soittivat.


      • Anonyymi

        Ainakin mulle soitettiin tänään jostain vastaavasta. Pyysin sähköpostin. Saa nähdä tuleeko...


    • Auta

      Hei ! On hyvä, että kerätään rahaa Aslakin toimintaa varten.Olen itse lomaillut usein Lapissa. Onneksi viimeksi loukatessani olkapääni ei tarvittu helikopterin apua, mutta on hyvä olla tämä mahdollisuus toimittaa apua.Oma pieni panokseni keräykseen on 70 Euroa.Varmasti puhelinmyyntikin maksaa,...niin miksi ei maksaisi.Jotenkin nämä keräykset pitää hoitaa. Valitettavasti itsekkyys on lisääntynyt Suomessa.

      • Anonyymi

        Itsekkyys on lisääntynyt Suomessa,ja välinpitämättömyys


    • nimetön_sponsori

      Yritykseni tukee suoraan urheiluseurojen joukkueita. Alkoi siitä kun tyttäreni pelasi korista. Annamme tukea suoraan joukkueelle. N. 500-2000€ vuosi/joukkue. Vuodessa menee n. 6000-10000€. Eli tuemme useita joukkueita.
      Saavat käyttää rahat miten haluaa. Kunhan menee pelaajille. Suosittelen tälläistä sponssausta muillekin

    • Kajaanistakumahtaa

      Aslak helikopterin toiminta on kannatettavaa kolmannen sektorin toimintaa, jota en voi kuin ihailla. Olemme taloudellisesti ylivelkaantuneita ja yhteiskunta ei pysty rahoittamaan kaiken maailman helikoptereita enempää, vaikkakin ihmettelen, miksi vain ensihoidolla on helikoptereita, mutta poliisille ei ole osoitettu omia koptereita ollenkaan. No, vastaus on varmaan että lennetään tarvittaessa rajavartion kopterilla. Mutta ei se niin mene, että ensihoito lentelee päivittäisjuttuja kopterilla ja poliisi ajelee maijalla vaikka olisi kuinka kiirus. Aslakki tekee hyvää työtä Lapissa, muistakaa tukea sen toimintaa. Odotellaan kauanko kuntien rahat riittää nykyiseen kopterileikkeihin, kun tullee maakuntien maksettavaksi.

    • 43mies

      Tällä viikolla soitti nuorimies Aslakista, hän esitteli asiansa asiallisesti. (toisin kuin puhelinmyyjät yleensä) Päätin osallistua talkoihin 80 eurolla. Jäi hyvä mieli kun oli niin mukava myyjä, ja pääsin hyvää asiaa auttamaan! Toivottavasti muutkin auttavat ja saavat pidettyä Aslakin liikkeellä!

    • AngryMr48

      Tässä tänään soitti eräs naishenkilö ja koetti kaupata talkoopakettia väen vängällä. Omakin talous on siinä kunnossa, että maksuaikaa on laskuihin pitänyt kysyä lisää. Koetin ystävällisesti ilmoittaa, etten nyt voi osallistua talkoisiin, mutta väkisin olisi pitänyt ostaa n. 50 €:n tukipaketti. Lopulta oli pakko sanoa, että en osallistu ja ja että nyt on pakko sulkea puhelin. Nyt tuli sellainen fiilis, että kuinka monta dementoitunutta vanhusta tällainen myyjä saa lähes pakollisiin talkoisiin kalastettua? Seuraavan kerran kun tätä tuotetta kaupataan niin lopetan heti puhelun ja toivotan hyvää päivänjatkoa!

    • Kusettaavaan

      Näin minä sanon kaikille kaupustelijoille.painukaa vitun mitä sitä sanoja säästää
      Kun näillä perimmäinen tarkoitus kusettaa

    • K-M.J

      Koitin soittaa noviafinlandiin peruuttakseni Aslakin tilauksen,käskettiin odottaan,muutaman minuutin kuluttua sanottiin ota yht. sähköposti osoitteeseen info.noviafinland@fi ei ollut kunnollinen osoite en saanut sähköpostia lähetettyä.Mitä per. pitäis tehdä kun on mennyt tilaamaan hyvässä uskossa tuki lehden ja nyt sen peruuttaminen on melk. mahdotonta?

      • keka.tietaako

        et sitten kokeillut info@ osoitetta?


    • näkeväjakokeva

      Koko PELASTUSKOPTERI toiminta lukuun ottamatta LAPPI pitäisi lopettaa älyttömän KALLIIN toiminnan .... maayksikköjä saataisiin ympäri SUOMEA vaikka kuinka monta...
      TÄMÄ ON FAKTA !

    • ihmettelenvihaa

      Asioista on hyvä ottaa selvää 😊 kaikki on vapaa ehtoista. Ainakin nettisivut ovat asialliset ja avoimet.

    • Tuo pöytäkirja on näköjään jo poistettu netistä, mutta itsellä se näky olevan tallessa.
      Mutta joo, hämäräperästä toimintaa on ollut ennenkin,

      Rahankeruun verovelkoja, vanha juttu tosin,
      http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/lapin-pelastushelikopterin-tuki-ry-kiistaa-verovelat/445650/

      Puhelinmyynnin tuohon aikaan toteuttanut yhtiö,
      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-tutkii-kirjanpitorikoksesta-epailtya-carinotecia/447521/

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kirjanpitorikoksesta-epailtyjen-miesten-yhdistys-keraa-rahaa-kuolemansairaille-lapsille/1813414

      Kulut 80% - kaikennäköstä "avustustoimintaa" tehdään yhdistyksien nimissä, katso myös tuo 45 min ohjelman
      alku
      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rahankerayshuijari-sai-toimia-rauhassa-vuosia---katso-juttu/2039552

      Ray:n tukien väärinkäyttö
      http://yle.fi/uutiset/3-5683621

      Tämä taitaa olla tuorein juttu asiassa
      http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lakarhelikoptrarnas-tillforlitlighet-har-okat

      Novialaisista en ole tainnut kuulla pariin vuoteen.

    • huijaripuijari

      - sitkeämpi , agressivisenpi kerjuu tapa kuin esim. romanian mustalisilla , huijariksi epäilee het 5 sek jälkeen ,- esittelikö se ees itteänsä ku en muista nimeä - 2 milj. vailla näytti olevan , henkilökuntaa 30 , ja 2000 on tuntitaksa aslakilla - siis jos se vispilä on 100 tuntia ilmassa vuosittain = 200 000 t , mihin se 1800000 tarvitaan ???

      • AslakinTukijoukot

        Itseasiassa pelastushelikopteri Aslakin lentovalmius on 8 h päivässä. Jos osaan laskinta oikein käyttää, tämähän tekee 29,2 kertaa enemmän kuin 100h. (2920h vuodessa). Jos siitä tuntitaksaa alkaa laskemaan niin kyllä se helposti sen 2 miljoonaakin ylittää.


    • Paslakki

      Just mieshenkilö soitteli ja kerjäs rahaa Aslakille... siis tiistai-iltana 14.2.17 klo. 20.40, kun ollaan mukulan kans jo nukkumassa! Sanoin vaan, että menisit sinäkin oikeisiin töihin niin ei tarvitsis häiritä työssäkäyviä ihmisiä soitoillas.

    • Alko-kopterit

      Nuo Pelastushelikopterit koko maassa ovat sellaisia juoppojenkuljetuskoptereita. Aika harvakseltaan ne minnekään tieliikenneonnettomuuksien, rotkoihin putoamisten yms. tilanteisiin lentelee paikalle.

      Suurin osa on jonkinlaisen sydäntykytyksen tai infarktin oireilta pelastaminen. Ja niissä on sellainen tilastollinen tosiasia että suuri osa noista äkillisistä sydönkipeistä ovat alkoholin suurkuluttajia. Tai sitten huumeiden yliannostuksesta sinisiksi menneitä.

      Kova juopumustila päällä kun haetaan kopteriin. Sitten lääkäri yrittää parhaansa mukaan pelastaa ja liuottaa suonet auki, muutamaksi lisävuodeksi, sen armottoman juoppolallin.

    • alskjflaksjdlkj

      Lastenklinikoiden kummit keräävät ja kerjäävät viiden yliopistosairaalan lasten auttamiseksi rahaa! On tämäkin törkeää, eikös julkisista varoista pitäisi maksaa nämä lapsien hoito ja ylläpito, miksi keräävät rahaa? Jos kerran Aslak kopteri ei saa kerätä, miksi kerätään yliopistosairaaloiden lapsien hoitoon? Sekin pitää lopettaa ja heti.

    • Hapansilakka

      Lastenklinikoiden kummit kuitenkin ainakin yrittää käyttää sen rahan siihen mihin lupaavat. Aslakki mainostaa itseään lääkärihelikopterina, mutta harva tietää että tosiasiassa se toimii vaan 8h päivässä, eikä siellä nykyään ole lääkäriä ollenkaan kun lentoyhtiöllä ei ole lääkärilentoihin lupaa. Keräysraha kyllä kelpaa, ja yksityisellä lääkäriasemalla tahkotaan lisää. Mutta kenen taskuun?

    • jaa-jaa

      Tänään soitti asiallinen mieshenkilö Aslakin tukemista pyytäen. Ei näille millekään uskalla/halua maksaa, on niin paljon huijareita :(

    • mistätäntietää

      onko tää huijaus vai ei?

      tänään tuli kerjuupuhelu klo 14.00 aikaan

    • Eukkonen

      Lue Aslak.fi -sivuilta, mitä kopterillaan tekevät.

      Mielestäni pelastustoiminta kuuluu hoitaa verovaroin.

      Osaahan ne puhelinmyyjät puhua.

      Finhems ja rajavartiosto toimivat myös Lapissa, Aslak ei ole ainoa pelastus.

    • Virkeät-poliisikoirat

      Tästä on jo kymmenkunta vuotta aikaa, kun puhelinkerjääjä sanoi keräävänsä rahaa Poliisien toiminnan tukemiseen. Kyselin että millaista toimintaa tarkalleen on tarkoitus tukea. Vastaus kuului, että poliisikoirien kuntoutus- ja virkistyspäivien menojen kattamiseen.

      Ei ihan irronnut rahaa, sillä(kään) kerralla Jeppe-järjestön touhuihin.

    • enanna

      Aikakausilehti Seurassa oli pitkä juttu Aslakin varainkeruusta. Puolet menee firmalle joka soittamalla kerää rahoja. Että silleen...

      • SevettijärvenJamppa

        Höpö höpö. Mie lukiin ethä 70% männöö suoraan pelastustehtävviin, lopuilla katetaan muut kulut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4377
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2151
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1590
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      260
      1159
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1087
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      949
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe