Korvakäytävän tulehdus

eksterni otiitti

Terve.

Ajattelin aikani kuluksi jakaa omakohtaisen kokemuksen koskien korvakäytävän tulehdusta.
Kaksi viikkoa sitten sairastuin flunssaan joka normaalin kahden päivän sijaan kesti 6 päivää ,kuumettakin oli, ja juuri kun olin mielestäni jo parantumassa iski viikko sitten yöllä kauhea korvakipu joka pisti ihan itkemään. Siinä sitten reippaana olin joskus lukenut että vetyperoksidiliuosta korvaan koska se desinfioi, ja kipu lähtikin vasta sillä. Aamulla yleislääkärille joka määräsi Ciproxin Hydrokortison-tippoja. Määräsi se suun kautta otettavia antibioottejakin, mutta mä en oikein innostunut niistä.. Kipua ei ollut ja kiltisti käytin tippoja kaksi päivää, kunnes päätin mennä ihan korvalääkärille koska havaitsin että kyseinen vaiva on siirtymässä toiseen korvaan. Tässä vaiheessa korvalääkäri sitten sanoi ettei korvakäytävän tulehduksessa (ulkokorvatulehdus, eksterni otiitti) korvaa saa missään nimessä kastella. Sanoi myös että tipat jotka ensimmäinen yleislääkäri oli määrännyt, muodostaa kevyen kalvon korvakäytävään ja heikentää kuuloa kuurin jälkeen jolloin asiakkaat ovat palanneet vastaanotolle poistattamaan tätä kalvoa. Antoi sitten tilalle Cetraxal Comp- tippoja. Lopetin siis ensimmäisen kuurin kesken.

Nyt on mennyt 6 päivää toista kuuria eikä mitään paranemisen merkkejä. Kävin tänään vielä yleislääkärillä joka tiesi sen verran kertoa, että korvalääkärikäynnin jälkeen tämä ensiksi tulehtuneen korvan tärykalvo (vasen) näyttäisi jo hiukan rupeutuvan (kuulostaa parantumiselta). Mutta vasemman korvan tärykalvo on hiukan punoittavempi joka siis viittaa siihen että tulehdus on etenemässä - tuntuukin koko ajan heikommalta tuo kuulo.
Korvasta vuoti märkää ensimmäisten päivien aikana, mutta ei enää. Tinnitusta on. Sen kanssa on pakko elää ainakin toistaiseksi.
Sen verran itse etsiskellyt tietoa, ettei mielellään
korvaan työnnettäviä kuulokkeita - nyt eikä muutoinkaan, vahingoittaa korvan karvoja jotka saavat vaikun liikkeelle. Ja vaikkuhan tosiaan suojaa korvaa, ihan turha millään mennä tökkimään sitä pois.

Flunssa on vasta tänään oikeastaan loppunut, sitkeästi söin D-vitamiinia, sinkkiä ja itsehoitoutteita. Chiliä ja inkivääriä sekä mustikoita vahvistamaan immuniteettia.
Liikuntaa en ole uskaltanut harrastaa ihan vaan tuon sydänlihastulehduksen pelon takia, mutta muutoin kun vointi on hyvä niin tulehduksenkin ohella ilmeisesti saa ja pitääkin kuntoilla. Tiedän myös, ettei tämä 2 viikon sairastelu ole vielä mitään ja odottelenkin vielä 2-3 viikkoa josko kuulo palautuisi. Huomenna taas aika korvalääkärille, joka mahdollisesti putsaa korvan ja toteaa, ettei korvatulehdus ole bakteeriperäinen (kuuri ei ole auttanut). Tämän jälkeen en kyllä ab-kuureihin koske ja annan parantua itsestään. Varsinaista haittaa ei ole, harmillista vaan kun 26-vuotiaana joutuu koko ajan pyytää muita toistamaan sanomisiaan, mutta.

Osaiskohan kukaan kommentoida miten teidän kohdalla parantunut ja onko mahdollisesti edennyt väikorvatulehdukseksi - onko kuulo heikentynyt pysyvästi tai onko tinnitus tullut jäädäkseen? Ja kuulisin mielelläni kokemuksia ab-kuurittomista parantumisista.


Kiitokset.

5

8801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekterni otiitti

      Tässä sitä ollaan, vieläkin. Viikko sitten loppuivat antibiootit ja Otiborin saatu eikä kuulo ole palannut normaaliksi. Mistä mahtaa johtua?

      Kaikenlainen tieto tervetullutta.

      • Riitta S

        Minä sain tänään Otiborin forte -tipat lääkäriltä. Nyt kaksi viikkoa tiputtelua ja tauko. Kuulen normaalisti, mutta korva on arka! Buranaa kuluu. Korva myös poksuu.


    • SamatTipat

      Kuinka aloittajalla kävi? Hävisikö tinnitus itsestään, lääkärin avustuksela vai tinnittaako ciproxinin takia vieläkin?

    • Sheax

      Muakin kiinnostaa, kuin kävi? Mulla oli 1vko sit myös korvakäytävän tulehdus ja korvatulehdus. Kuulo ei oo palannut, toisen korvan tärykalvossa "rakkuloita". Kuulen, mutta huonommin. Uudet tipat on myös cetraxal Comp. Koska kuulo palautuu?

    • Anonyymi

      Lääkärinä sanoi, että jos ei viikossa aita Cetraxal Comp 3 mg...niin terv.hoitajan luo ja huuhtelua 50/50 pirtulla..
      Joskus muinoin samaa hoitoa sain, kun jouduin työssäni käyttämään korvakuulokkeita....auttoi silloin...ilm.sama tehoaa vieläkin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe