Uusi matkailuvaltti Kemiin

Uusia ideoita

117

1188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusia ideoita

      http://www.pohjolansanomat.fi/Paikalliset/1194935768313/artikkeli/kesainen karkituote matkailuun haussa katso myos video resiinasta.html

      Star-matkailuhankkeeseen liittyvä kolmivuotinen projekti on päättymässä lokakuun lopussa. Hankkeen tavoitteena on ollut Meri-Lapin kesämatkailun kehittäminen uusilla tuotteilla ja palveluilla. Hankkeen konkreettisimmat tulokset ovat turistiresiina ja pyöräilykartta. Projektipäällikön mielestä Meri-Lappi tarvitsee kesäisen kärkimatkailutuotteen talvituotteiden rinnalle. Seutukunnan talven vetotuotteet ovat tunnetusti Lumilinna ja jäänmurtaja Sampo. Kesäksi tarvitaan Sammon tyyppinen vetonaula jota käyttävät turistien lisäksi myös paikalliset. Projektipäällikkö toivoo, että joku yrittäjä innostuisi resiinan hyödyntämisessä matkailukäyttöön. Elijärven rata on hyvässä kunnossa, mutta resiinan ympärille pitäisi keksiä jotain ja panostaa siihen. Juttu kokonaisuudessaan on nähtävissä sunnuntain Pohjolan Sanomissa.

    • 3345

      Ja kuinkahan monta sataatuhatta euroa on tarvittu rahaa tämän projektin toteuttamiseen ja näiden "maailmaa mullistavien" ideoiden "keksimiseen" ? - voi itku mitä puuhastelua ja tuhlausta .....

    • Nhgj

      Vai oikein turistiresiina ja pyöräilykartta. Ja oikein kolmevuotisen projektin lopputulos.
      Ajatella! Aivan fantastisia turistihoukutteita! Paljonko tää rojekti maksoi veronmaksa-
      jien rahoja? Voin arvata kun Kemistä on kyse:paljon. Tuollaisen kartan olisi joku
      koululainen tekaissut vaikka välitunnilla. Ja resiina. Kuvitelkaa tuon tekeleen kyytiin
      känninen polttariporukka. Puolet kyytiläisistä varisee radan varteen alta aikayksikön.
      Ja sitten ne radan varren maisemat. On niissä risukoissa ihmettelemistä jos kesäi-
      sen hyttyspilven takaa jotain erottaa. On se niin fantsua! Kun yrittäjä valitaan satojen hakijoiden seasta rikastumaan tuolla pisneksellä niin antakaa näin loistavaan hank-
      keeseen ainakin millin verran euroja. Kyllä tuolla summalla ensimmäiseen konkurssiin asti selviää. Kuten lumilinnakin.

      • kemiläinenpyöräilijä

        Mistä niitä pyöräilykarttoja saa? Ovatko ilmaisia?


      • HasseTunturi

        " Kuten lumilinnakin. "

        Lumilinna on vuosisadan paras kaupallinen oivallus Kemissä. Nyt kun se vielä saadaan ympärivuotiseksi, ovat Kemin hotellitkin työllistettyjä ja varattuja koko ajan. Kauppa käy ja turisteja tulee Aasiasta asti. Helmikuussakin oli Kemissä käynyt yli 6000 kiinalaista turistia. Ne ovat varakkaita kiinalaisia, joilla on mahdollisuus lentää Suomeen asti. Määrä on yli neljäsosa Kemin asukkaista.

        Mitä pyöräilykarttaan tulee, jokaisessa kaupungissahan sellainen on. Sillä edistetään liikenneturvallisuutta ja liikkumista ylipäänsäkin. Liikkuminen on terveyden säilymisen kannalta tärkeää. Pyöräilykartta säästää itsensä takaisin jo ensimmäisenä vuotena vähentyneinä onnettomuuksina ja terveydenhoitokuluina. Aion hankkia sellaisen itsekin. Ensin kannattaa soittaa Kemin kaupunginkirjaston johtajalle, ja tiedustella häneltä pyöräilykarttoja. Seuraava kohden on Kemin kaupunginjohtaja. Hän toimii Kemin kaupungintalolla ja puhelinnumero näyttää olevan 016 259 111. Hankkikaa jokainen pyöräilykartta, jos jalka nousee vielä polkimille ja takapuoli istuimelle. Osaatte valita reitit siten, että ette koko ajan pompi moottoriajoneuvojen edessä.


    • 3+17
    • Lg,kur

      Kun tuo vr.n vanhoista resiinoista "jalostettu" tekele varustellaan eu:n ja etenkin suomen tirektiivien vaatimilla varusteilla ja katsastetaan henkilöliikenteeseen niin vehkeen hintalappu nousee pilviin. Ja tietenkin se täytyy katsastaa joka vuosi.Ja palkata ammattitaitoinen kuljettaja jolla veturinkuljettajan tutkinto ym ym ym
      Ja tietysti on rakennettava asema ,paikoitustilat,sosiaalitilat,radan varteen juottola
      janoisille matkaajille,ympärivuorokautinen vartiointi,maksettava radan omistajalle käyttökorvaus,lipunmyyjät jne. Vessaa ei tarvita kun makeavesikanavan ylittävällä
      sillalla pysähdytään tarpeen mukaan ja kevennetään tarpeet kanavaan. Siitä ne matkaavat kaivokselle tai rytikarin altaaseen. On se niiiiin mahtava turistirysä että.

    • Innoveissön

      Laittaa turistit aktiivilomalle radan varteen. Vesurit käteen ja pusikoita karsimaan. Puolijoukkueteltat majotukseen ja soppatykillä ruoka muutaman kerran päivässä. Viikon pesti/ porukka. Olis turisteilla huvi ja kemiläisillä hyöty samassa paketissa.

    • 1916

      Voipa olla niin, että Elijärven kaivoksen malmikuljetukset siirtyy taas seuraavassa kilpailutuksessa rautateille, niin loppuu resiinahommat lyhyeen....

      • apin8

        Missään tapauksessa näitä matkailuhankkeita ei tule rakentaa elijärven suuntaan . Juuri noin käykin , että malmikuljetukset siirtyy jälleen seuraavassa killllbbbbailutuksessa rautatielle . Lisäksi voi alkaa lentoaseman jättilaajennus , kunhan maamme liittyy erääseen turvatakuuseen , ja pian liitymme . Matkailukohteet tulee rakentaa näkyvälle paikalle , kuten ohiajavan liikenteen pyydykseksi . Uudet matkailukohteet voisivat olla . Lumilinna , Savilinna , Risulinna , Vesilinna , Kusilinna , Kivilinna , Miraneetti . Moskeija . Tähän kun vielä lisää lehmänpaskamajan , kiipeilyseinähallin , minihallin ja superhallin , onpa satunnaisella matkailijalla ihmeteltävää . Asuinrakennuksiksi kutsutut kannattaa kuitenkin peittää pressuilla ennen matkailijoiden saapumista , voivat näet pelästyä laatukiinteistöjä .


      • 7 + 8
        apin8 kirjoitti:

        Missään tapauksessa näitä matkailuhankkeita ei tule rakentaa elijärven suuntaan . Juuri noin käykin , että malmikuljetukset siirtyy jälleen seuraavassa killllbbbbailutuksessa rautatielle . Lisäksi voi alkaa lentoaseman jättilaajennus , kunhan maamme liittyy erääseen turvatakuuseen , ja pian liitymme . Matkailukohteet tulee rakentaa näkyvälle paikalle , kuten ohiajavan liikenteen pyydykseksi . Uudet matkailukohteet voisivat olla . Lumilinna , Savilinna , Risulinna , Vesilinna , Kusilinna , Kivilinna , Miraneetti . Moskeija . Tähän kun vielä lisää lehmänpaskamajan , kiipeilyseinähallin , minihallin ja superhallin , onpa satunnaisella matkailijalla ihmeteltävää . Asuinrakennuksiksi kutsutut kannattaa kuitenkin peittää pressuilla ennen matkailijoiden saapumista , voivat näet pelästyä laatukiinteistöjä .

        Ihan oikeasti nyt:
        Ehdotan, että vaikka 3 vuoden ajan säästetään kaikki raha joka on tarkoitettu mietintöihin, suunnitelmiin, hyppynarukilpailuihin, kesäpilkkikilpailuihin, nuorison metelitapahtumiin (niitä voi järjestää mutta ilman veronmaksajien apurahoja) jne.
        ja sen jälkeen on kasassa jonkinlainen summa, jolla voi järjestää jotain oikeaa ja pysyvää.
        Tuossa on aikaa sitten miettiä asiaa, ja miettiminen kuuluu virkamiesten työhön ilman että heille maksetaan eri palkkaa ja ilman että palkataan jotain konsultteja.


    • kulturelli
      • Onseporukkaa

        Voi h..vetti,en paremmin sano. Eikö tähän pöljyyteen löydy mitään tolkkua. Menkööt tuommoset rojektit vaikka takahikiälle.Mutta eihän ne ota. Oulukin karsii menojaan.Varaton Kemi lisää menojaan. On tämä kyvytön kaupunki. Pienen piirin pyörittämä p...läpi perämeren pohjukassa.


    • haavetta vai totta
      • kivillä kävelijä

        Tuo patsaskävelyhän ei mikään uus juttu ole. Täällähän käveltiin vastaavaa jo muutama vuosi sitten. Muistaakseni oli jonkun urheiluseuran toimesta järjestetty juttu, jossa yhdistyy kulttuuri ja liikunta. Nyt vaan ensin Tornio omi idean ja joku kemiläinen luulee seuraavansa torniolaisen jalanjäljillä.


    • haavatta vai totta
      • Milemi

        Kun tuo juttu on julkaistu niin lumilinnan konkurssi oli jo takana. Eikkä mitään ei ole opittu noista ajoista. Vuodesta toiseen on hehkutettu että nyt,nyt on Sellainen linna ettei koskaan ennen! Ja voi niitä kävijämääriä! Ne ovat olleet välillä niiiin valtavia että niitä on julkaisun jälkeen pienennetty. Mutta aina on rahahanoja löysätty ja veronmaksajien rahaa työnnetty ovista ja ikkunoista,nyt viimeksi pajarinrannan hyvinvointikeskuksen suunnitelmiin. Kuka saa Kemin päättäjät uskomaan vuodesta toiseen nuo sadut todeksi? Onko Kemikin saanut Kittilä-tartunnan?


    • Matkailukapunni?

      Kemi. Matkailukapunni? Hahhaa. Ei ikinä jää turistit tänne!

    • mico1

      Olen jo vuosia sitten sanonut,että miksi kemi ei rakenna johonkin saareen linnaa. Sitähän voidaan sitten pahimmassa tapauksessa käyttää johonkin muuhunkin,kuin turistirysään.

      Linna vuoraantuu tai se tykitettäs lumilinnaksi talvella.

      Voisi järjestää talvella rekiajelua/kelkka-ajeluja linnaan meren ylitse.Hulluimmat voi,vaikka hiihtää talvella. Kesällä sinne voisi roudata turisteja / kanta-asukkaita veneillä jne..

      Tyhmää rakentaa joka vuosi miljoonien linna ja sitten potkaista se mereen tai kuskata kaatopaikalle.

      -Mico

      • järkipuhetta

    • 300000

      http://www.pohjolansanomat.fi/Kulttuuri/1194942380235/artikkeli/kemiin pysyva sarjakuvanayttely.html

      Nyt tulee lisää yksi ympärivuotinen matkailun vetonaula. Myöhemmin rakennetaan Pajarinrantaan Social Centre palvelukeskus/ matkailukeskus jonka brändi perustuu kansainvälisesti tunnettuun Kemin Lumilinnaan (Snow Castle). Keskus kehittää teollisuusmatkailua ja tämä arktinen osaamiskeskus kokoaa sateenvarjon lailla yhteen matkailutoimijoita ja kuntalaisia. Se synnyttää lumeen ja jäähän perustuvan arktisen matkailun osaamiskeskuksen, joka kertoo lumen ja jään tarinaa kertoen alueen arktisesta ulottuvuudesta.

      Jo tulee tungosta Kemiin, kymmeniä charter-lentoja puhumattakaan kymmenistä valtameriristeilijöistä vuosittain. Näin hän on visioitu ja pakkohan se matkailuväkeä on uskoa ?

    • Dluygjy

      Niin että matkailuväkeä uskoa? Ennemmin kanattaa uskoa vaikka joulupukkiin.Kemin matkailuväelle sopii punanenää paremmin Pinochion nenä. Siinä sen porukan uskottavuus.

      • Öhm

        Jeps, kymmenen vuoden Lumilinnarahoilla olis jo tehty kommee liikuntahalli Kemille.


    • Voijavoi

      Ja matkailuun taaaas uusi vetonaula! Laitakariin onkipaikka turisteille Loistava idea.Miten sitä kannattais kehitellä? Maisemia voisi ihailla. Minkälaisia on tarjolla? Etelään katsottaessa muutama saari ja merta. Idässä Stora Enson tehtaat. Lännessä Metsä Groupin tehtaat ja selkeällä säällä Outokummun terästehtaan rakennuksia. Ja,sokerina pohjalla:pohjoiseen katsottaessa Peurasaaren jäteveden käsittelylaitos. Kireitä siimoja ja levollista mieltä,turistit. Nauttikaa ja viihtykää!

      • matkailu rules

        Hyvä idea aina nuita rutisijoita riittää. Lue juttu tarkemmin ennenkuin höpiset tänne soopaa. Siinä puhuttiin muustakin kuin onkimisesta ja turisteista. Tee jotakin arvostelun sijaa tai mee oluelle taas.


    • wthwrhwrjej

      Homolinna olis hyvä homma, johan täälä heiluu valokki kulttiksessa siihen malliin

      • Öhm

        Kansainvälinen Sateenkaarijuoksu juhannukseksi, vetäis varmaan porukkaa ulkomailta asti.


    • Varma konsti.

      Jos todella halutaan turisteja kemiin niin siihen on varma keino. Cofeeshoppeja jollain luvalla niin turisteja tulee läpi vuoden ja paljon. Tämä ehdotus ei tarvi centtiäkään tukea ja varmasti tuottaa reilusti rahaa.

    • Hyvä idea,eikös

      Yksi Kemin imagoon vahvasti liittyvä ja toistuvasti julkisuutta saava ryhmä on unohtunut Kemin matkailuväeltä. Varttuneempi väki muistaa,miten Kemissä muistutettiin suuresta rattijuoppojen määrästä. Oli sellainen korkea tanko johon laitettiin punainen pallo jokaisen rattijuoppotapauksen merkiksi. Nyt voisi ottaa tämän hyvän idean uudestaan käyttöön. Sitä voisi "jalostaa"esim. siten että narkki-ja viinarattijuopoille olisi eriväriset pallot. Siinäpä sitä olisi vuoden lopussa ihmettelemistä: tuollaiset määrät palloja ja yksistään Kemissä tapahtuneita! Julkisuus olisi taattu!

      • visijonääri

        Vielä parempi, jos niihin tankoihin ripustettaisiin ne rattijuopot ja turisti saisivat sitten käydä niitä porisuttamassa ja ruokkimassa. Voisivat ostaa niille drinksuja ja ihastella, kun sitten kännissä mökeltävät siellä tangon nokassa.


      • niin pitää
        visijonääri kirjoitti:

        Vielä parempi, jos niihin tankoihin ripustettaisiin ne rattijuopot ja turisti saisivat sitten käydä niitä porisuttamassa ja ruokkimassa. Voisivat ostaa niille drinksuja ja ihastella, kun sitten kännissä mökeltävät siellä tangon nokassa.

        Jossainhan poliisiasemalla on kortteja narulla kuivumassa niin, että ne lasin takaa voi selvästi nähdä.


      • juurinäin_
        visijonääri kirjoitti:

        Vielä parempi, jos niihin tankoihin ripustettaisiin ne rattijuopot ja turisti saisivat sitten käydä niitä porisuttamassa ja ruokkimassa. Voisivat ostaa niille drinksuja ja ihastella, kun sitten kännissä mökeltävät siellä tangon nokassa.

        :DDDDDDDDDDDDDDDD kyllä!!


    • gyggenheim

      Miten olis se Guggenheim Kemin satamaan. Alkais olemaan kylttyyriväkeä ihan maailmalta asti. Sitten Sarius-hanke käytäntöön ja Casino ylimpään kerrokseen houkuttelemaan venäläiset ja aasialaiset pelurit kaupunkiin. Ideaa saa vapaasti lainata

      • Kemiheim

        Ei huonokaan idea. Tehdään se lumesta niin joka talvi tulee erinäköinen. Ja raaka-aine ei maksa mitään. Nytkin sitä tulee taivaalta kuten arktisessa(hah) kaupungissa pitääkin. Tosin nestemäisenä.


      • Voihan p

        No johan alkas lyyti kirjoittaan, jos nuo saatas Kemiin. Matkailuväki on aivan ite ristinyt Ajoksen "Joulupukin satamaksi" heh heh. Kuulemma kilpailee Norjan meriristeilyjen kanssahttp://www.sagamatkat.fi/hurtigruten/norjan-rannikko/vuonot-ja-lofootit/

        Arktinen satama kuulemma ja matkailuväen mukaan Norjan alueella ei ole ollenkaan jäätä vaan sulaa merta. Joulupukin satamaan uskotaan tulevan kymmeniä valtameriristeilijöitä vuosittain ja Samponkin ansiosta mahtava turistimäärä jonka toivotaan hyödyttävän koko Lappia. Kaiken loistokkuuden lisäksi toivotaan, että Kemiin lentäisi suuria koneita turistimassoja tuomaan, on ne vissiin lentoyhtiöissä kuuroja ja sokeita kun eivät usko tämmöiseen. Jospa tilanne muuttuis, ettei kauppiaitten tarvis haikalla missä ne rahaa tuovat turistit luuhaa. Komennusmiehiä ja tuulivoimaasentaja (turisteja) kun ei riitä koko vuodelle majoitustiloja täyttämään.


      • Voihan p
        Voihan p kirjoitti:

        No johan alkas lyyti kirjoittaan, jos nuo saatas Kemiin. Matkailuväki on aivan ite ristinyt Ajoksen "Joulupukin satamaksi" heh heh. Kuulemma kilpailee Norjan meriristeilyjen kanssahttp://www.sagamatkat.fi/hurtigruten/norjan-rannikko/vuonot-ja-lofootit/

        Arktinen satama kuulemma ja matkailuväen mukaan Norjan alueella ei ole ollenkaan jäätä vaan sulaa merta. Joulupukin satamaan uskotaan tulevan kymmeniä valtameriristeilijöitä vuosittain ja Samponkin ansiosta mahtava turistimäärä jonka toivotaan hyödyttävän koko Lappia. Kaiken loistokkuuden lisäksi toivotaan, että Kemiin lentäisi suuria koneita turistimassoja tuomaan, on ne vissiin lentoyhtiöissä kuuroja ja sokeita kun eivät usko tämmöiseen. Jospa tilanne muuttuis, ettei kauppiaitten tarvis haikalla missä ne rahaa tuovat turistit luuhaa. Komennusmiehiä ja tuulivoimaasentaja (turisteja) kun ei riitä koko vuodelle majoitustiloja täyttämään.

        http://www.sagamatkat.fi/hurtigruten/norjan-rannikko/vuonot-ja-lofootit/

        Siis näitten kanssa sitä kilpaillaan ainakin, jos Kemin matkailuväkeä on uskominen heh heh.


      • Valtameripaatit

      • Keitämuut

        Keitä olivat ne 57 muuta hakijaa? Mistä nimet ja CV:t löytyisivät?


      • valtameriristeilijä
        Keitämuut kirjoitti:

        Keitä olivat ne 57 muuta hakijaa? Mistä nimet ja CV:t löytyisivät?

        http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/tmi oili ruokamo/26722941

        Kertakaikkiaan hyvä säkä. Restonomin tutkinto loppuvuodesta 2014 Rovaniemellä, samoihin aikoihin päätettiin Kemissä tämän viran perustamisesta, oma yritys rekisteröitiin helmikuussa 2015 Kemiin ja pääsi tähän virkaan maaliskuussa 2015. Jäi sitten oman yrityksen tarina lyhyeksi ?


      • Kemiheim
        valtameriristeilijä kirjoitti:

        http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/tmi oili ruokamo/26722941

        Kertakaikkiaan hyvä säkä. Restonomin tutkinto loppuvuodesta 2014 Rovaniemellä, samoihin aikoihin päätettiin Kemissä tämän viran perustamisesta, oma yritys rekisteröitiin helmikuussa 2015 Kemiin ja pääsi tähän virkaan maaliskuussa 2015. Jäi sitten oman yrityksen tarina lyhyeksi ?

        Ei tainnut jäädä. Miksi jäisikään? Jospa suunnitelmissa onkin myydä oman liikkeen palveluita esim. Kemin kaupungin organisaatioiden tarpeisiin. Olisiko poikkeuksellista Kemissä jos näin tapahtuisi?


      • nukertaja

        kysyisi vasureilta mitä kemissä ois matkailua kesäsin höpö höpö touhua.


    • Kemiheim

      Ovat sen kokoluokan aluksia että joku niistä voisi vierailla Perämerellä,mutta vain kesällä. Nuo alukset eivät pääse jäissä mihinkään koska ne on rakennettu avovesille. Samalla vierailulla joku niistä voisi nostaa Sampon kannelleen ja viedä sen vaikka retkeilyveneekseen jäämeren alueen risteilylle.

    • eke2

      viikinkilaiva ja -satama ois hieno matkailu valtti ja kemin uudeksi nimeksi lumia

    • Hoh hoijaa

      http://yle.fi/uutiset/alppimaan_oskari_asettelee_meri-lappiin_matkailuansoja/7720607

      Ja mitä konkreettista on tapahtunut resiinaprojektin tiimoilta, joko yritys toimii ? Entä pyöräilykarttaa hyödyntävät ja Cumuluksessa majaansa pitävän pyörävuokraamon hulppeat turistijonot, jotka ajelee pitkin jokivarsia ? Rahaa on näköjään projektiin palanut ja ideoita riittää ? Noita ei varmaa kukaan paikallinen ole ajatellut koskaan.

      • Onnepuuhastelijoita

        Hiljaista oli resiinaradalla kun ohi ajelin. Mitenkäs etenee Cumuluksen tiloihin suunniteltu polkupyörävuokraamo turisteille? Joko ne erittäin kalliit pyöräilykartat on painettu? Minkä merkkisiä ja värisiä nämä pyörät ovat? Kemistä kun on kysymys niin todennäköisesti sateenkaaren värisiä tai punavihreitä.


    • Pilvilinnojen Kemi

      Eikös se Keminmaan mamsellimylly ole jo purkukuntoinen? Onhan se kyllä ihmettelyn arvoinen nytkin,miksi päästetty noin huonoon kuntoon. Mutta nou hätä! Tuleva Suur-Kemi,kaiken tuhlailun mestari,laittaa mamsellimyllyn alkuperäiskuntoon. Eikä maksa paljon,lumilinnan ja resiinarallin tuloillahan sen kunnostaa helposti.Ja monitarmon kunnostamilla retropyörillä turistit veivaavat ihmettä katsomaan.

      • Aprillipila

        Joku veti lujasti veronmaksajien rahaa lompakkoonsa tälläkin projektilla
        , vaikka yritys oli naurettava jo alunperinkin.


      • EemelivonREISILLE
        Aprillipila kirjoitti:

        Joku veti lujasti veronmaksajien rahaa lompakkoonsa tälläkin projektilla
        , vaikka yritys oli naurettava jo alunperinkin.

        Ja sinä vedit vain käteen. Ei tasan käy nallekarkit.


      • justmiipeipi
        Aprillipila kirjoitti:

        Joku veti lujasti veronmaksajien rahaa lompakkoonsa tälläkin projektilla
        , vaikka yritys oli naurettava jo alunperinkin.

        Ja sinä vedit vain käteen. Tasan ei käy nallekarkit.


    • Neronleimausko
      • Entinenveneenomistaja

        Ketä kiinnostaisi lähteä kuumiin,meluisiin tehdaslaitoksiin vierailulle? Ja mikä teollisuuslaitos palkkaisi henkilön satunnaisia kävijöitä taluttamaan tehdassaleihin? Uiton historia selviää nettiä kaivelemalla
        samoin teollisuuslaitosten historia. Kemissä on ollut erilaisia mereen liittyviä yritelmiä jo useita kuten Jähti jonka mnestys turistikäytössä jäi vaatimattomaksi. Kemin merialueen vedet ovat matalia ja karikkoisia,saaret täynnä punkkeja, saariin ei pääse rantaan kuin pienillä veneillä,ainainen tuulisuus ovat ne tekijät jotka estävät turistien ryntäyksen vesille. Ja Kemin asukkaidenkin veneily on taantunut voimakkaasti vaikka venepaikkojen laatu on hyvä.


      • konstanpylykkerö
        Entinenveneenomistaja kirjoitti:

        Ketä kiinnostaisi lähteä kuumiin,meluisiin tehdaslaitoksiin vierailulle? Ja mikä teollisuuslaitos palkkaisi henkilön satunnaisia kävijöitä taluttamaan tehdassaleihin? Uiton historia selviää nettiä kaivelemalla
        samoin teollisuuslaitosten historia. Kemissä on ollut erilaisia mereen liittyviä yritelmiä jo useita kuten Jähti jonka mnestys turistikäytössä jäi vaatimattomaksi. Kemin merialueen vedet ovat matalia ja karikkoisia,saaret täynnä punkkeja, saariin ei pääse rantaan kuin pienillä veneillä,ainainen tuulisuus ovat ne tekijät jotka estävät turistien ryntäyksen vesille. Ja Kemin asukkaidenkin veneily on taantunut voimakkaasti vaikka venepaikkojen laatu on hyvä.

        valivalivalivali. ja tällä ajatustyylillä ei kyllä mikään koskaan kehity miksikään.


    • reeaaalisti

      Älkää jaksako kitistä. Ei näihin suoraan veromarkkoja mene, korkeintaan Brysselissä kierron kautta. EU-rahoja jaetaan tähänkin suuntaan vähän takaisin ja saadaan edes muutamalle ihmiselle työtä (sitä kautta mm.kauppoihin ostovoimaa, jokunen veroeuro, mahdollisia muita palveluita, mitä mm. hankkeeseen hankitaan ja näin rattaat pyörii vähän laajemmallakin)

      Pitäisikö tuo raha palauttaa takaisin Brysseliin ja todeta, että ei me tarvita rahaa täällä, pärjätään kyllä omillamme. En kyllä ymmärrä millä. Otetaan nyt ylpeydestä ja tyhmyydestä huolimatta vastaan se, mitä herrat pöydistään meillekin tänne raukoille rajoille jakaa.

    • Tosiluvut

      http://www.buzzfeed.com/tabathaleggett/we-asked-non-finns-react-to-photos-of-finnish-stuff-and-now#.pwgpQkkkv

      Mitäpä Kemissä ei olisi. Viitataan lista kohtiin 3 ja 11. Revontulimatkaajille loistavia näkymiä läpi talven, kun olokolot siirretään Mansikkanokalle aivan sitä varten palvelemaan kymmeniätuhansia ulkomaalaisia turisteja. Lumilinnasesongin aikana puitteet on varmasti parempia, kuin listan kohdassa 11. jossa olokolot on jotenkin syrjäisessä paikassa. Jää näkemättä teollisuuslaitosten savut ja sulapaikkojen vesihöyryt. Kyllä tosiaan kelpaa odottaa ja katella vähintään 50000 ulkomaalaisen turistin jonotusta. Saman verran kun käy kotimaisia niin onhan mahtavaa. Ai niin tähän vielä päälle ihan oikeat Sampo turistit joita arvellaan tulevan jopa 20000 ja lisäksi lumilinnamuseokävijät erikseen. Finnairiin täytyy pitää ajantasalla ja VR:n pyytää lisäämään vaunuja. Linja-auto yhtiöt on kyllä ajan tasalla, Eskelisellä, Pohjolan Matkoilla, Vainiolla ym. on viimetalven osalta tasantarkkaan tiedossa montako linja-auto lastillista he ajoivat Kemiin. Tuttu kuski tietää parhaiten näköjään.

      • Herätys

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20152957-22.HTM

        Ja rapistuneen viikinkiveneenkö joku yrittäjä ottais itselleen ja alkais harrastamaan bisnestä, kuten uusi elinkeinokoordinaattori juttelee. Tuolla tasolla pitäisi pystyä selvittämään realiteetit ja tutustua siihen tarjontaan, mitä on jo vuosien saatossa ollut ja miten ne ovat pärjänneet ?


      • Herätys

      • Eiseonnistukemissä

        Tuo on niitä joutilaiden oksentamia projekteja joita pulpahtelee ulos säännöllisesti,täytyyhän heidän ilmaista että ovat olemassa. Tulokset ovat ,tietysti,loistavia kuten matkailun tulokset yleensä Kemissä.
        Noin viisikymmentä vuotta taaksepäin oli oikein matkustajalaiva "Afrodite" joka risteili Kemin ja Luleon väliä. Eipä sekään ollut kannattavaa toimintaa.
        Kemissä on ollut muitakin pienempiä yrityksiä erilaisten veneilyajelujen järjestämiseksi mutta kaikki olleet kannattamattomia.
        Tämä Kemin merialue ei yksinkertaisesti kiinnosta matkailijoita kesäisin. Suomessa on pilvin pimein vesialueisiin liittyviä matkailumajoittajia joiden toimintaympäristö maisemineen on aivan toista kuin Kemissä.


      • sommar

      • Kemiin

      • rippusia

      • Pintäräpellystäon

        Matkailuinvestointiraha kiertää Kemin. Miksi sitä tänne tulisi? Edes hotellille ei löydy rakennuttajaa. Kemin kaupungin satsaukset matkailuun hupenevat matkailuun liittyvän organisaation paisumiseen. Eikä tuollaisilla roposilla mitään nykymatkailijan vaatimaa viihdekeskuta rakennettaisi.
        Onhan Kemiin kuitenkin tulossa ainakin(!)kolme valtameriristeilijää. Taannoin Kemin matkailun visioissa taisi olla tavoitteena olla kova kilpailija Norjan Hurtigrutanille.
        Vielä on kirimistä tavoitteeseen.......


      • Ennähnytniitä

        Oliko kenelläkään Kemissä havaintoja näistä risteilyvieraista?


      • määnäin

        Oli


      • xmbnhit

        http://www.rantapallo.fi/suomen-matkailu/ei-enaa-turhaa-odottelua-tekniikka-apuun-lapin-revontulibongareille/

        Ilmeisesti Kemikin liittyy tähän palveluun, kun kuuleman mukaan markkinoi ulkomaalaisille turisteille jo joulukuun alusta lähtien revontulimatkoja. Olokolot sijoitetaan Mansikkanokalle entisen Moottorivenekerhon pihalle. Revontulitilastothan on paikkakunnittain nähtävissä jälkeenpäin, joten kyllä kannattaa olla varovainen markkinoinnissa, sillä sana leviää netissä nopeasti, tilastot myös.


      • Eikemihyödy
        Pintäräpellystäon kirjoitti:

        Matkailuinvestointiraha kiertää Kemin. Miksi sitä tänne tulisi? Edes hotellille ei löydy rakennuttajaa. Kemin kaupungin satsaukset matkailuun hupenevat matkailuun liittyvän organisaation paisumiseen. Eikä tuollaisilla roposilla mitään nykymatkailijan vaatimaa viihdekeskuta rakennettaisi.
        Onhan Kemiin kuitenkin tulossa ainakin(!)kolme valtameriristeilijää. Taannoin Kemin matkailun visioissa taisi olla tavoitteena olla kova kilpailija Norjan Hurtigrutanille.
        Vielä on kirimistä tavoitteeseen.......

        Nyt on JO toinen risteilyalus tälle kesälle saapunut Kemiin! Ei aivan suurimpia risteilijöitä mutta kuitenkin tyhjää parempi,n. 400 matkustajaa. Heistä n. puolet lähti bussikyydillä napapiirille mm. joulupukkia tapaamaan.Eikö Kemin pukkikonttori kelvannut?
        Eivätkä muutamat matkamuistomyyjät kemissä kummosta tiliä tehneet.
        Vielä on hieman kirittävää jotta Hurtigrutan jää toiseksi. Vuonna 2020 kuitenkin tilanne on toinen kun Kemi on johtava matkailukohde. Niinhän?


      • sköpämmi
        Eikemihyödy kirjoitti:

        Nyt on JO toinen risteilyalus tälle kesälle saapunut Kemiin! Ei aivan suurimpia risteilijöitä mutta kuitenkin tyhjää parempi,n. 400 matkustajaa. Heistä n. puolet lähti bussikyydillä napapiirille mm. joulupukkia tapaamaan.Eikö Kemin pukkikonttori kelvannut?
        Eivätkä muutamat matkamuistomyyjät kemissä kummosta tiliä tehneet.
        Vielä on hieman kirittävää jotta Hurtigrutan jää toiseksi. Vuonna 2020 kuitenkin tilanne on toinen kun Kemi on johtava matkailukohde. Niinhän?

        No ei hele...etkö muuta keksi, kun päivästä toiseen spämmätä tuota samaa p*skaa.

        Ehdotuksesi tilanteen on mikä? Kielletäänkö risteilyalusten vierailu vai turistien matkat Rovaniemelle? Parempia ideoita?


      • Eikemihyödy
        sköpämmi kirjoitti:

        No ei hele...etkö muuta keksi, kun päivästä toiseen spämmätä tuota samaa p*skaa.

        Ehdotuksesi tilanteen on mikä? Kielletäänkö risteilyalusten vierailu vai turistien matkat Rovaniemelle? Parempia ideoita?

        No eikös tuossa kemin matkailu yhtiössä ole niitä kuukausipalkkaisia ideanikkareita haitalle asti? Tehkööt enemmän ja paremmin palkkansa eteen jos kahvinkeitolta ehtivät että se matkailu tuottaiskin väliin jotakin. Siis euroja.
        Menopuoli ja visiointi kyllä pelaa.


    • ptetu

      Hei
      Olisipa kuntaliitos onnistunut niin meillä olisi Kemissä Tanssikeskus Pohjanranta ,kylpylähotelli ja viinitila. Keminmaalaisen eivät älyä millaisen helmen Väyrynen on rakennuttanut. Mahtava paikka kesällä ja varmaan talvellakin kun kylpylä aukeaa

      • Yksityisetosaa

        Ja tuo on Yksityishenkilön perustama yritys. Siinä on hyödynnetty ainutlaatuisen maiseman ja ympäristön mahdollisuudet hyvin. Kuten Toranda Torniossa.
        Kemissä tilanne on aivan erilainen. Maisemat ja ympäristö ovat mitä ovat. Yksityistä pääomaa ei löydy matkailukohteen perustamiseen ja rahoittamiseen. Kunnan veronmaksajilta kerättyjä verorahoja pitää käyttää hyödyllisemmin kuin antaa antaa niitä matkailuorganisaatioihin tuhlattaviksi.


    • Uskotaan

      http://yle.fi/uutiset/silta_selkasaareen_maksaisi_miljoonia/5089226

      Jospa tämä projekti toteutuis ympärivuotisen lumilinnan lisäksi mitä pikimmin. Risteilyaluksiahan kävi jo kymmenen vuotta sitten 4-5 kesässä ja nyt vain kolme,joskin kymmenen vuotta sitten lehtijutussa kerrottiin Meri-Lapin nimenneen Kemin sataman viralliseksi joulupukin satamaksi jonne odotetaan jopa kymmeniä risteilyaluksia kesäisin. Kovasti on kesämatkailun kehittämiseen palkatuilla tekemistä.

    • uskoppa.sinakin

      Ei mikään ole rahasta kiinni! Sitä painetaan jatkuvalla syötöllä lisää... TEKES, EU ym rahoittaa kyllä sinunkin bisnesideaasi.

      Lähden supporttaamaan tätä toimintaa 100%. Rehellisesti.

      • satulinnassasalaisuuksia

        Rahoittaa mutta ei utopioita


      • Turistikoneitaodotellen

        http://www.pohjolansanomat.fi/lappi/kemi-tukee-laitakarin-kehittamista/

        Ympärivuotiseksi matkailuvaltiksi ? Kehittämiskoordinaattori on keksinyt, että Kemissä kehitetään turistien shoppailumatkailua ja eräs monista Kemin Matkailu Oy:n henkilökuntaan kuuluvista on vastikään lohkaissut, että turistit ihailee räntäsadetta, joten sekin lienee yksi Kemin valttikorteista.


      • okkkkkkkkkkkkkkkkk

        Ei kait nyt oo aprillipäivä


    • jouluontaas
    • ollakooptimisti

      http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20153036-6-2.PDF

      No niin nyt se on julkistettu. Uusi ympärivuotinen matkailuvaltti Kemiin. Vision mukaan herättää kiinnostusta kotimaan lisäksi ulkomailla, tuo lisää turisteja, lisää työpaikkojen määrää ja jopa ehkäisee poismuuttoa Kemistä. Alkuvaiheen kustannusarviokaan ei ole paha vain rapiat 130000, josta hankkeenvetäjä saa palkkiota vähän yli 70000.

      • niinkuka

        Kuka tulee olemaan hankepäällikkö ? Tuossa litanian lopuksi on tärkeä toteamus, mikä on merkitty uhkatekijäksi, eli kuka rahoittaa mm. infran kun pitäs alkaa jotain rakentamaan ja jopa sillä tienaamaan ?


      • Tyhmiltärahatpois

        Jopa on tuottoisaa visionäärisointia. Taitaapa olla tahtina kehittää uusi,aivan fantastinen suunnitelma joka vuodelle?Mikäs siinä,näinhän se kassa kilisee ja kaikilla on niin mukavaa. Mutta mitenkäs se edellinen,aivan fantastinen visioinnin tulos,resiinaralli,edistyy? Joko on resiinamalli valittu ja innokkaat resiinayrittäjät haastateltu? Kuvitelkaa jouluvaloin koristeltu resiina jota joulupukki ja tontut (esim.matkailuväki)jumppaavat satasen vauhtia räntäsateessa ja revontulibongarit olokoloissaan ovat hinauksessa vanhassa härkävaunussa ihastellen kinttaankokoisia räntärättejä.Fantastista!
        Tällasten visioiden kohdalla lopputulos on sama kuin savolaisten rojektilla:toteutusta vaille valmis. Kuten muillakin rahattomien taivaanrannan maalareiden rojekteilla. Mutta eihän visionäärit ole ennenkään omia rahojaan tuhlanneet.


      • kukavisioijatienaa

        Voihan sitä visioita esittää. Kaupungin ja Eu-rahaa ronkutaan suunnitteluvaiheeseen mutta ei ole mitään tietoa kuka alkaa bisnestä pyörittämään jos tuosta yleensä semmoista edes tulee. Voi olla että tuossa pärjää vaan projektinvetäjä nykäisten hyvän tilin. Joku resiinahöpötys ei lähtenyt liikkeelle kuka siihen oikeesti edes uskoi. Yksityinen raha vaan kummasti Kemin kiertää.

        http://yle.fi/uutiset/lapin_kullan_entisiin_tiloihin_sisaaktiviteettipuisto_liikuntakeskus_ja_ravintola/8500594

        Olis kelvannut tännekin.


      • Einiitätule
        kukavisioijatienaa kirjoitti:

        Voihan sitä visioita esittää. Kaupungin ja Eu-rahaa ronkutaan suunnitteluvaiheeseen mutta ei ole mitään tietoa kuka alkaa bisnestä pyörittämään jos tuosta yleensä semmoista edes tulee. Voi olla että tuossa pärjää vaan projektinvetäjä nykäisten hyvän tilin. Joku resiinahöpötys ei lähtenyt liikkeelle kuka siihen oikeesti edes uskoi. Yksityinen raha vaan kummasti Kemin kiertää.

        http://yle.fi/uutiset/lapin_kullan_entisiin_tiloihin_sisaaktiviteettipuisto_liikuntakeskus_ja_ravintola/8500594

        Olis kelvannut tännekin.

        Takavuosien Lumilinnan konkurssi on yrittäjillä muistissa. Silloinhan yksityinen yrittäjä uskoi ilmoitettuihin ja median hehkuttamiin juttuihin. Totuus osoittautuikin tarua karummaksi ja yrittäjä ajautui konkurssiin. Asiaa puitiin oikeudessa,asiakirjat salattiin ja sillä siisti.
        Mutta oikeilla yrittäjillä on pitkä muisti. Siksipä Kemiin on lähes mahdotonta löytää esim. matkailualan yrittäjiä.


      • sampoonin

        http://www.kakslauttanen.fi/fi/

        Varsin kiva kohde. Kemin Lumilinnan ylenpalttinen ylistys salattuine ja manipuolituine kävijämäärineen alkaa maistuun puulta tai oikeastaan on maistunut konkurssin jälkeisistä ajoista lähtien. Mitään ei ole opittu. Sampo sensijaan ykköskohteena saa kannatusta. Vahinko vaan, että sesonki on lyhyt.


      • Kelpaiskemiin
        sampoonin kirjoitti:

        http://www.kakslauttanen.fi/fi/

        Varsin kiva kohde. Kemin Lumilinnan ylenpalttinen ylistys salattuine ja manipuolituine kävijämäärineen alkaa maistuun puulta tai oikeastaan on maistunut konkurssin jälkeisistä ajoista lähtien. Mitään ei ole opittu. Sampo sensijaan ykköskohteena saa kannatusta. Vahinko vaan, että sesonki on lyhyt.

        Olipa kesyjä revontulikuvia.....Ei vaineskaan. Tuollaisia revontulia ei näe Kemissä koskaan vaikka niin turisteille mainostettaisiin. Kun kaukoidästä tulee Kemiin revontulituristi niin on siinä ihmettelemistä kun olokolon ikkunasta näkyy,jos näkyy,pilvinen taivas tai räntää kaatava myräkkä. Siinä sitten fasepuukkiin näppäillään ylistäviä kommentteja ja kerrotaan miten kovahintainen matka vastasi mainostettua eksotiikkaa.....


      • haaveeksijäänee
        Kelpaiskemiin kirjoitti:

        Olipa kesyjä revontulikuvia.....Ei vaineskaan. Tuollaisia revontulia ei näe Kemissä koskaan vaikka niin turisteille mainostettaisiin. Kun kaukoidästä tulee Kemiin revontulituristi niin on siinä ihmettelemistä kun olokolon ikkunasta näkyy,jos näkyy,pilvinen taivas tai räntää kaatava myräkkä. Siinä sitten fasepuukkiin näppäillään ylistäviä kommentteja ja kerrotaan miten kovahintainen matka vastasi mainostettua eksotiikkaa.....

        Kemissä on öisin liikaa valoja. Monta vuotta olen asunut Kemissä enkä kertaakaan ole nähnyt revontulia, vaikka olen koettanut katsella niinä öinä jolloin on luvattu. Harmittaa, kun miten sitä yöllä muualle lähtisi perheen keskuudesta.
        Jospa kaupunki voisi tehdä turismille palveluksen ja sammutella valoja joksikin aikaa niiksi öiksi, jolloin on odotettavissa revontulia!


      • harrastajaalalla

        Ei kait Kemiin voida houkutella turisteja revontuliteemalla ?? Aikamoista arpapeliä. Tilastoista näkee, että on erittäin suuri ero esim. oikeaan Lappiin. Esim. Aurora Now tai Ursan Taivaanvahti kertoo konkreettisesti näistä. Voi kai noille kansainvälisille matkailusivustoille pistää raporttilinkit jos niikseen tulee. Kannattais miettiä vähän tarkemmin teemoja.
        http://ilmatieteenlaitos.fi/missa-ja-milloin


      • tosionko

    • NoMitenOlisi

      Matkailuidea ihan ilmatteeksi!

      Punalippuja salkoihin, harmaat palttoot päälle ja skoodia ja muita itäautoja liikenteeseen niin turistit saisivat kokea kylmän sodan aikaisen kaupungin atmosfäärin.
      Rakennuskanta ja yleinen infra näyttääkin jo aidolta Kemingradilta YYA hengessä.
      Paikalliset kemiläiset harmaahiirulaiset toppatakeissaan jonottamaan sinne tänne, turistit kuvaamaan jonoja ja vaihdantataloutta harrastamaan.
      Kolhoosinjohtaja Esko-Juhani Tenniläinen voisi tovereineen pitää palopuheita torilla suomeksi ja venäjäksi, vapaan venäjän soidessa vienosti taustalla.
      Rollosta voisi komentaa ylimääräiset varusmiehet luomaan sotilaallista ryhtiä UAZ:eineen.

    • utopioita
      • Taasrojekti

        No niin. Taas koitti tilipäivä,vaikea arvata kenelle. Samalla koitti rahanmenopäivä,helppo arvata kenelle.Tietysti Kemiläiselle veron maksajalle jolla ei vielä ole,Kemin päättäjien mielestä,riittävästi verotaakkaa.
        Kun tätäkin rojektia arvioidaan v.2020 jolloin Kemi on,matkailuväen visioissa,Lapin johtava ympärivuotinen matkailukohde,niin voidaan todeta:rahat meni taas kankkulan kaivoon.
        Näissä Kemin matkailuväen rojekteissa ja visioissa on aina sama kuvio:kova kohkaaminen,paljon ilmaista (mainos) palstatilaa posarissa jne. Yksi asia toteutuu aina:rahat saadaan mutta taloudellinen tulos on tappiollinen.


    • majakanvahti

      Mikä tämä majakka ry oikein on. Useammassa yhteydessä tulee vastaan ja rahaa sekä tukia liikkuu?

      • koordinaattori

    • Rahattomiaovat

      Kun Kemiin ei ole tähänkään mennessä tullut matkailuinvestoijia niin Kemin rahat eivät voi mitenkään riittää tarvittaviin satojen miljoonien investointeihin jotka tarvittaisiin Kemin saamiseksi Lapin suosituimmaksi matkailukohteeksi.Jopa ympärivuotiseksi. Onko kukaan laskenut paljonko esim.Leville on yksityisellä,ei Kittilän kunnanrahalla, investoitu?
      Kemin kaupungin omistama pieni matkailuyhtiö,joka nytkin saa kaupungin avustuksia,ei kykene suurista visioistaan huolimatta mihinkään taloudellisesti tuottavaan tuloksentekoon omillaan koska kykyä,taitoa ja ennenkaikkea,Rahaa ei ole.
      Eikä sitä rahaa ole Kemin kaupungillakaan.

      • Kemiläinen86

        "Kun Kemiin ei ole tähänkään mennessä tullut matkailuinvestoijia"

        Sinunlaisiasi selittäjiä riittää. Kaikki yritetään mustamaalata ennalta, mihinkään ei uskota. LumiLinnaakin vastustettiin viimeiseen asti ja väitettiin sen vain vievän verorahoja. Toisin kävi. Nyt matkailu on saatu voimakkaaseen nousuun. Työpaikkoja on avautunut. Yrittämistä pidetään suurena syntinä, johon kenenkään ei pitäisi ryhtyä. Kuitenkin vain yrittäjät pystyvät työllistämään myös niitä, joista ei yrittäjiksi ole. Vastustamalla yrittämistä, vastustetaan samalla työpaikkojen syntyä ja kemisäisten työllistymistä. Mitä hyötyä sinullekin on siitä, että vastustat yrittäjyyttä? Miksi sotket Levit, Kittilät yms. Kemiin. Kemi on Kemi eikä sitä tarvitse eikä voi sotkea Kittilään. Rahaa ei tarvita yrityksen aloittamiseen merkittävästi, koska yritys voi aloittaa pienestä toiminnasta ja kasvaa pikku hiljaa. Pieniä yrittäjiä voi olla useita, jolloin tarjontaa kuitenkin riittää. Sinun mielestäsi kenenkään ei tulisi ryhtyä yrittäjäksi vaan pysyä työttömänä, kun rahaa ei ole eikä voida perustaa SUURIA yrityksiä. Sinä olet synnynnäinen häviäjä.


    • Uteliasvaankysyy

      Mitenkäs tämä kemin vetovoimainen tuleva matkailutuote resiinaralli rojekti etenee? Onko resiinat tilattu ja rata tarkastettu ja henkilöstö koulutettu? Vai onko asia vielä vaiheessa?Kohtahan sääsketkin tulee kirittämään innokkaita matkailujoukkoja.

      • näitähänriittää

      • Turismi_on_tulevaisuus

        "Onko resiinat tilattu ja rata tarkastettu ja henkilöstö koulutettu?"

        Resiinat ovat olleet valmiina jo kymmeniä vuosia. Oleellista onkin, että niiden pitää olla vanhoja. Ainoastaan ne pitää maalata ja penkkilaudat tarvii uusia, joitta turistien suntisvaatteet eivät likaannu. Lisäksi penkit voitaisiin pehmustaa, ettei naisilla pylly kipeenny. Turistien pitää päästä itse pumppaamaan resiinaa, ei siihen taritse henkilöstöä kouluttaa. Idea on aivan upea. Esimerkiksi Kemi - Ajos välillä on hienot maisemat.


      • Kemiläinen86

        "Vai onko asia vielä vaiheessa?Kohtahan sääsketkin tulee kirittämään innokkaita matkailujoukkoja. "

        Olen samaa mieltä. Projekteja ei saa perustaa. Kaikkien pitää pysyä työttöminä. Kukaan ei saa keksiä uusia ideoita yrityksen perustamiseen. Kaikkien pitää pysyä surkeudessa. Otetaan käyttöön vaikka sääsket. Ei kannata mainita, etteivät ne resiinan vauhdissa pysy. Sääket kyllä osaavat tehdä valtavan pilven, joka estää resiinan liikkumisen jo pelkällä massallaan. Keksitään lisää surkeutta, ettei kukaan vain ryhtyisi yrittäjäksi vaan makaisi kotonaan työttömänä. Niin on parempi. Keksitään vielä lisää surkeutta Kemiin, miksi yrittäminenkin on täysin mahdotonta. Resiinatkin on kalliita hankkia ja ylläpitää. Niihin tarvitaan varmaan miljoonia euroja, ei kenelläkään ole rahaa. Ei kannata edes selvittää resiinan ylläpitokustannuksia. Niitä pitää varmasti koko ajan huoltaa eikä ole varaa palkata huoltomiehiä. Haetaan vaan kaupasta olutta ja mennään nukkumaan.


    • Suotuvenheelläkemiin

      Joko resiinat on tilattuna kun lunta ei ole enää kuin metrin verran kiskoilla? Pääsee ne Hurtigrutanin laivoilla tulevat rahakkaat risteilyvieraat ihastelemaan mahtavaa maisemaa. Vai miten niitä laivoja on tulossa kun muuan vuosi sitten matkailuväki hehkutti että hurtigrutan jää toiseksi kun kemiin tulee niin valtavasti risteilyvieraita?
      Vai korvaako laitakari selkäsaari risteilyt nuo risteilylaivat?

      • uskotaanjatoivotaan

        http://yle.fi/uutiset/3-9214330

        Tätä kansainvälisten valtameriristeilyalusten tuomaa turistitungosta tämä yrittäjä on painottanut muistaakseni jälkeenkinpäin. Talvi lienee mennyt mukavasti. Saa nähdä montako valtameriristeilijää Kemiin tulee ensi kesänä ja paljonko yrittäjä/yrittäjät niistä hyötyy. Viime kesänä kävi peräti 1 kpl. Muutama tunti satamassa ja linja-autoilla Ranualle, Rovaniemelle ja Tornio/Haaparantaan. Kova vastuu koordinaattoreilla täyttää lupaukset. Sitä vartenhan organisaatiota on paisutettu ja valtameriristeilyjä kohkattu. Jäädään odottelemaan risteilyjen lisäksi niitä eurooppalaisia turisteja joita bussilasteittain arvellaan tulevan Kemiin ihmettelemään uutta "vesibussia" joka kiertelee ainutlaatuisissa saaristomaisemissa joita ei ole missään muualla.


      • uskotaantoivotaan

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20153036-6-2.PDF

        Ja vielä tämä Meri-Lapin johtava kesämatkailukohde jota tullaan ihmettelemään kauempaakin ? Siihenkö lisätään vielä Selkäsaari ja Kiikeliprojekti niin avot. Punkkirotus asiakkaile sisältynee samaan hintaan.


      • Mitenkähänkäy
        uskotaanjatoivotaan kirjoitti:

        http://yle.fi/uutiset/3-9214330

        Tätä kansainvälisten valtameriristeilyalusten tuomaa turistitungosta tämä yrittäjä on painottanut muistaakseni jälkeenkinpäin. Talvi lienee mennyt mukavasti. Saa nähdä montako valtameriristeilijää Kemiin tulee ensi kesänä ja paljonko yrittäjä/yrittäjät niistä hyötyy. Viime kesänä kävi peräti 1 kpl. Muutama tunti satamassa ja linja-autoilla Ranualle, Rovaniemelle ja Tornio/Haaparantaan. Kova vastuu koordinaattoreilla täyttää lupaukset. Sitä vartenhan organisaatiota on paisutettu ja valtameriristeilyjä kohkattu. Jäädään odottelemaan risteilyjen lisäksi niitä eurooppalaisia turisteja joita bussilasteittain arvellaan tulevan Kemiin ihmettelemään uutta "vesibussia" joka kiertelee ainutlaatuisissa saaristomaisemissa joita ei ole missään muualla.

        Taas jäi kemi mopen osalle kun Oulun väylää kehitetään yli 20 miljoonalla eurolla. Pääsevätkö valtameriristeily alukset helpommin ouluun kuin kemiin kun Oulun väylä valmistuu? Kemin on tehtävä jotain! Muuten kemi häviää Hurtigrutanille,taannoinhan kemin matkailuväki uhosi päihittävänsä tuon risteilyyrityksen kun kemin vetovoimaiset matkalukohteet saadaan risteilyvieraiden vetonaulaksi.


      • Pessimisti_
        Mitenkähänkäy kirjoitti:

        Taas jäi kemi mopen osalle kun Oulun väylää kehitetään yli 20 miljoonalla eurolla. Pääsevätkö valtameriristeily alukset helpommin ouluun kuin kemiin kun Oulun väylä valmistuu? Kemin on tehtävä jotain! Muuten kemi häviää Hurtigrutanille,taannoinhan kemin matkailuväki uhosi päihittävänsä tuon risteilyyrityksen kun kemin vetovoimaiset matkalukohteet saadaan risteilyvieraiden vetonaulaksi.

        Ei saa tehdä mitään eikä varsinkaan ehdottaa, että seuraavaksi syvennetään Kemin väylää. Siitä olisi vaara, että Kemin matkailu lisääntyy ja työllistymisaste nousisi. On parempi, että on paljon työttömyyttä ja saadaan työttömyystukia. Pitää vain etsiä epäkohtia.


      • Joulupukinsatamaan
        uskotaanjatoivotaan kirjoitti:

        http://yle.fi/uutiset/3-9214330

        Tätä kansainvälisten valtameriristeilyalusten tuomaa turistitungosta tämä yrittäjä on painottanut muistaakseni jälkeenkinpäin. Talvi lienee mennyt mukavasti. Saa nähdä montako valtameriristeilijää Kemiin tulee ensi kesänä ja paljonko yrittäjä/yrittäjät niistä hyötyy. Viime kesänä kävi peräti 1 kpl. Muutama tunti satamassa ja linja-autoilla Ranualle, Rovaniemelle ja Tornio/Haaparantaan. Kova vastuu koordinaattoreilla täyttää lupaukset. Sitä vartenhan organisaatiota on paisutettu ja valtameriristeilyjä kohkattu. Jäädään odottelemaan risteilyjen lisäksi niitä eurooppalaisia turisteja joita bussilasteittain arvellaan tulevan Kemiin ihmettelemään uutta "vesibussia" joka kiertelee ainutlaatuisissa saaristomaisemissa joita ei ole missään muualla.

        Kanavoidaan kemijoki niin turistilaivat voivat seilata samalla vaivalla roihin saakka.Ei tarvitsisi kuljettaa väkeä roihin busseilla kemistä. Vai kuvitteleeko joku että nuo risteilyvieraat tulisivat kemiin kemin matkailukohteiden takia? Tietysti kemin matkailun mainoslehdestä,lapin kansasta, saadaan näin lukea kun risteilyalus saapuu.
        Vuonna 2020 tilanne on toinen kun kemi on lapin vetovoimaisin lomakohde......


    • Pankaahösseliksi

      Joko laitakarin matkailun puuhastelijat ovat kaivaneet risukon raivaus välineet talviteloilta? Punkitkin on vielä kohmeessa niin ei tarvi niitä pelätä kun töihin alatta. Vuosi 2020 on reilun parin vuoden niin että pankaahan hihat heilumaan.Myös laavulle vois viedä jo puut valmiiksi kesää varten..

      • Vastuullisuuttaeihömppää

        Nuo punkit on karmeita otuksia. Miksi tuohon risukkoiseen laitakariin kukaan haluaa mennä? Matkailun tyhjäntoimittajat vois teettää virallisen tutkimuksen siitä onko tuolla laitakarissa punkkeja ja jos on niin siitä pitää ilmoittaa tehokkaasti että jokainen voi mennä risteilyllä omalla vastuullaan saareen,esim. lapsiperheet. Eivät turistit voi muuten tietää terveyttään uhkaavasta vaarasta.


      • Pankaahösseliksi
        Vastuullisuuttaeihömppää kirjoitti:

        Nuo punkit on karmeita otuksia. Miksi tuohon risukkoiseen laitakariin kukaan haluaa mennä? Matkailun tyhjäntoimittajat vois teettää virallisen tutkimuksen siitä onko tuolla laitakarissa punkkeja ja jos on niin siitä pitää ilmoittaa tehokkaasti että jokainen voi mennä risteilyllä omalla vastuullaan saareen,esim. lapsiperheet. Eivät turistit voi muuten tietää terveyttään uhkaavasta vaarasta.

        Kuka noihin punkkipusikkosaariin uskaltaa lähteä? Kun kemi on vuonna2020 lapin vetovoimaisin(!!) lomakohde niin julistakaa viimeistään silloin laitakari punkkivapaaksi saareksi.
        Että laittakaahan vesurit heilumaan,matkailuvisionäärit!


    • Mistänoitariittää

      Demareilla se tuhlausaloitteellisuus kukkii,kemin talouskurjuudesta huolimatta. Nyt he haluavat kemiin maauimalan. Ja jotta rahat varmasti saadaan,tietysti velkarahaa, on keppihevoseksi valjastettu yllätysyllätys matkailu! Se on kemin hömppäpolitiikan "kultainen vasikka" jota kaikki höpöttäjät kumartavat. Ja takuuvarma rahahanojen avaaja.
      Tässä taloudellisessa tilanteessa hankeen yli pitää vetää henkselit ja laittaa aloitteen puuhapetterit ja -pirkot kuntatalouden peruskurssille. Muiden kemin päättäjien kanssa. Kurssin nimi voisi olla "Miten laitamme Kemin talouden tasapainoon."

    • Omakotiasuja

      "Tänne haetaan yrittäjää."

      Kemistä on hyvin vaikea löytää henkilöä, joka haluaisi yrittäjäksi. Otetaanpa esimerkiksi rakennuskorjaukset, kattokorjaukset ja maalaustyöt. Ammattitaitoisia henkilöitä on paljon, mutta he ovat työttömiä eivätkä halua tarjottua työtä tai ilmoittavat tuntipalkaksi satoja euroja. Ei tahdo löytyä mistään yrittäjää, joka olisi halukas ottamaan vastaan töitä. Lähin löytyy ehkä Torniosta tai Keminmaalta. Vapaat ajat on varattu kuukausiksi eteenpäin. Sama koskee pihanhoitoa, pensaiden leikkausta ja heinikon leikkausta. Sitten kun löytyy jokin Koti- ja Mökkitalkkari, työjonot ovat pitkät ja hinnat kovan kysynnän vuoksi aivan pilvissä.

    • Matkailua

      Kuka yksityinen uskaltaisi ottaa riskin ja satsaisi kesämatkailuun Kemissä. Muutama hassu hyväkelinen viikonloppu,muuten kelit surkeita. Lisäksi kilpailua epäterveellisesti sotkee ylivoimaisilla resursseilla pyörivä kaupungin matkailuyhtiö.

      • voihyvänenaika

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20173379-37.HTM

        Kyllä täytyy sanoa, että on tällä organisaatiolla jonkin sortin paniikki. Tähänkin suunnitelmaan on tietysti liitetty mukaan matkailu ? Menkööt Ahtiainen ja Ruokamo reput selässä testaamaan reitti kävellen ja miettimään asiaa matkailijan näkökulmasta. Ketä oikeasti kiinnostaa ja mitä olis tarjolla ? Ei yhtään mitään. Kemiläisille liikkujille on tarjolla Kemin itäpuolella runsaasti polkuja ja metsäautoteitä, sekä mm. hyvä pururata kierrettäväksi. Tähän suuntaan oli aikanaan myös tarjolla resiinaprojekti. Rahaa paloi muistaakseni 150.000 euroa eikä siitä tullut yhtään mitään. Käyttäkää tuo mahdollinen Leader raha vaikka Laitakarin punkkitilanteen kartoittamiseen tai järjestäkää sinne menijöille ilmainen rokotus.


      • Hölmöjaturhahanke
        voihyvänenaika kirjoitti:

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20173379-37.HTM

        Kyllä täytyy sanoa, että on tällä organisaatiolla jonkin sortin paniikki. Tähänkin suunnitelmaan on tietysti liitetty mukaan matkailu ? Menkööt Ahtiainen ja Ruokamo reput selässä testaamaan reitti kävellen ja miettimään asiaa matkailijan näkökulmasta. Ketä oikeasti kiinnostaa ja mitä olis tarjolla ? Ei yhtään mitään. Kemiläisille liikkujille on tarjolla Kemin itäpuolella runsaasti polkuja ja metsäautoteitä, sekä mm. hyvä pururata kierrettäväksi. Tähän suuntaan oli aikanaan myös tarjolla resiinaprojekti. Rahaa paloi muistaakseni 150.000 euroa eikä siitä tullut yhtään mitään. Käyttäkää tuo mahdollinen Leader raha vaikka Laitakarin punkkitilanteen kartoittamiseen tai järjestäkää sinne menijöille ilmainen rokotus.

        Tänään olisi ollut ihanteellinen sää patikoida tuo uusin patikointi/pyöräilyreitti. Mahtava sää,lämpötilakin yli kaksikymmentä astetta varjossa. Ensin pölyistä soratietä putken suulle, Sitten paikoin varjoisaa nuoren,tiheän lehtimetsän reunustamaa vanhaa työmaatien pohjaa kanavan vierellä kromiradalle jonka voi turvallisesti ylittää koska resiinaralli on vielä n.s pitkässä kuusessa ja malmi viedään dieselin voimalla jalostukseen.
        . Jos tässä vaiheessa on offit ja oluet loppu eikä kanavan vettä uskalla juoda niin silloin kannattaa siirtyä ristikankaalle johtavalle tielle ja kävellä sinne tien reunaa pitkin. Pitää kuitenkin varoa raskaassa malmilastissa kiitäviä rekkoja jotka vievät ympäristöystävällisesti lastinsa röytän tehtaalle. Rautatie on kylläkin vieressä mutta se on taloudellisista syistä jäänyt ehkä odottamaan muuta,ympäristöystävällistä käyttöä esim.resiinarallia....

        Kovakuntoisimmat masokistit kokevat helteen,pölyn,sääsket,mäkärät,paarmat ja muut verenimijät vain hidasteeksi ja vaeltavat reitin jopa takajärvelle saakka. Sitten on mahtavaa kehua suoritustaan veispuukissa jossa etenkin matkailuun vihkiytyneet n.s asiantuntijat taputtavat ja kehuvat.
        Kuitenkin nämä kehujat pysyvät itse kaukana tuollaisesta rehkimisestä,siinähän tulee hiki. "Antaa tyhmempien rehkiä,me huolehdimme visioista ja kulujen lisäämisestä. Ja tyhmien kehumisesta."


    • hjhjhjjh

      Matkamuistomyyjät sanoivat olevansa vain näytillä, ei ollut kauppa käynyt toivotusti. Keskustakin ammottaa edelleen tyhjyyttään, meni sinne milloin tahansa.. ei näytä hyvältä, visioista huolimatta.

      • Matkailuajoo

        Ongelmana on, ettei varsinkaan kiinalaiset turistit jätä rahaa tänne muutoin kuin pakettiin kuuluu. Tämähän on tiedossa paikallisilla liikkeillä, mutta tästä vaietaan. Sama ilmiö on joka puolella maailmaa kiinalaisten suhteen. Venäläiset on sitten rahan käytön suhteen aivan eri porukkaa. Turisteista hyötyvät lähinnä majoitusfirmat.


    • Uimakoppejakoneon

      Ei voi olla rumempia matkailullisia "vetonauloja" kuin nuo mamnsikkanokan lasivillat! Aivan kuin uimakoppeja jyrkällä,autiolla rannalla.
      Käsi sydämelle,matkailuyhtiöporukka: moniko teistä majoittuisi,omilla rahoilla, vastaavanlaisiin kopperoihin vastaavanlaisella paikalla kun lomailette ulkomailla? Tai kotimaassa.

    • bussikuskeja

      Ale, ale, ale ??? Eräs ulkopaikkakuntalainen yrittäjä ihmetteli tänään, miksi huippusesongin aikana täytyy tarjota matkailutuotetta ALE-hintaan ? Jokainen käsittää, että jossain klikkaa. Konteista ei saadakaan enää 600 euroa yöltä. Hinnat on tippuneet ja tilaa on runsaasti. Käykääpä "varaamassa". Taitaa olla kilpailua ja tarjontaa yllinkyllin Suomessa ja Ruotsin puolella. Muuten esim. Trivagon kautta pääsee konttimajoitukseen aika halvalla.

    • Niinkemiläistä

      Taas on keksitty aivan mahtava juttu jossa myös Matkailijat on huomioitu aivan erityisesti! Tehdään kuntoilulaitteitteille alue johonkin rantabulevardin viereen.
      Tällainen aloite on menossa päättäjien käsittelyyn. Aloitteeseen on liitetty muutama valokuva Petroskoissa sijaitsevasta kuntoilu alueesta.
      Onko Petroskoissa käyty ihan kaupungin varoilla hakemassa uusia ideoita matkailun tarpeisiin? Vai liittyykö tuon hankkeen laaja kannatus johonkin suurempaan,paikallista matkailua koskevaan esim. Rahoitusta koskevaan asiaan.
      Voihan olettaa,että "me kannatamme tuota esitystä jos te kannatatte meidän rahoitusesitystä."
      Toisaalta. Jos Petroskoissa on käyty kaupungin varoilla ja tuliaisina on muutama valokuva,niin onhan se paljon enemmän kuin pelkät terveiset.

      P.s. Tässä ketjussa on muutamia matkailuväen suuresti hehkuttamia visioita loistavista ,matkailijoita Kemiin tuovista hankkeista ja visioista. Jokainen voi päätellä,ovatko kustannukset ja toteutukset tuoneet turistivirtoja Kemiin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1646
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1128
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1021
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      814
    Aihe