On se kumamllinen maa tämä kotimaa

missä halpa voimala

Kun kenelläkään ei näytä olevan minkäänlaista intressiä kehittää ykisnkertainen itserakennettava 3-5 kw voimala joka täyttää yhteiskunnan vaatimukset ja jonka voisi pystyttää jokainenjolla on tonttia ja tilaa riittävästi.

Mitä ihmettä ne kaikki insinöörit joita koulutetaan yötä päivää, niin tekevät kun niiden käden jälkiä ei näy missään !

Kiinalaiset työntää koko maamme täyteen vaikka tekohampaita, mutta täällä ei synny enää mitään, mikä on homman nimi ihmettelee!

21

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dc moottorit

      kaikki dc moottorit käy tuulivoimalaan

      parhaimmat ovat hidas kierrosmoottorit !

      itsellä on 2kpl ja toimii !

      ovat ladannnet akkuja jo 3,5 vuotta ja virtaa pukkaa mökillä riittävästi !

      • tuulivoimalasta kiin

        Esittele muillekin niitä tuulivoimaloitasi.Kiinnostaa ja on mielemkiintoista tutustua jo tehtyihin ratkaisuihin.


    • tuulivoimaharrastaja

      Insinööri vastaa vaikka ei olekaan tuulivoimainsinööri.Jos suunnitellaan itserakennettava voimala niin mistä se raha tulee tälle voimalan suunnittelijalle.Varmaan ei kenelläkään mielenkiintoa suunnitella voimalaitosta ja dokumentoida laitteita ja sitten kulut jää itselle.Miten ratkaisisit tämän ongelman.

      • u8ououiopiolui

        Muistatko että Tekniikan Maailmassa oli muinoin runsaasti ohjeita kaikenlaiseen itserakenteluun. Enimmäkseen veneitä ja muita vempeleitä.
        Mikään ei estä kirjoittamasta kirjaa jossa on ohjeita oman tuulivoimalan rakentamiseksi.

        Ohjeillakin voi ansaita. Veneidenkin piirustuksia myydään yhä itserakentajille.


    • yhdessä eteenpäin

      Aloittaja puhuu asiaa.

      "Varmaan ei kenelläkään mielenkiintoa suunnitella voimalaitosta ja dokumentoida laitteita ja sitten kulut jää itselle." Vapaaehtoistyön voi markkinoida myös. Netissä on paljon harrastajasivuja, jotka tuottavat tekijöilleen. Harrastukseensa hurahtanut testaa ja kehittää uusia juttuja. Tämä voi poikia julkisuutta, ja myös sitä kautta rahaa.

      Kun antaa, niin saa.

    • eiääliö

      Jos tuollainen pikkuvoimala, jonka voisi pystyttää jokaiselle tontille, olisi taloudellisesti kannattava, niin niitä olisi joka tontilla. Ongelma on siinä, että suomessa tuulee liian vähän ja tuotto jää niin pieneksi, ettei se kata koskaan perustamiskustannuksia.
      Miksi rakentaa jotai, joka ei kannata? Järkevämp on panostaa tuulivoimaloihin sinne missä tuulee. Tosin alan asiantuntijoiden mukaan subventoimaton tuulivoima ei kannata missään.
      Joissakin erikoistapauksissa tuulivoimala on hyvä sijoitus, mutta vain poikkeustapauksissa.

    • Mökkiläinen

      Tuolla ainakin näyttäisi olevan tuulimyllyjä nimen omaan itserakennettavaksi. Yksinkertaisuudesta ja kannattavuudesta en tiedä, kun itselläni on verkkovirta.

      http://www.ekomobiili.fi/Tekstit/tuulimyllyn_rakentaminen.htm

      Kiinalaisiin tuotteisiin on melkein aina leivottu sisälle joku valuvika, jotta ne hajoavat. Väistämättä tulee mieleen että ne olisi tehty ihan tarkoituksella hajoaviksi. Tai sitten valmistuskustannuksista on yritetty höylätä pois viimeinenkin sentti piittaamatta siitä että tuotteen ikä lyhenee murto-osaan.

      • +2+

        Onhan se selvää, ettei mitään laitetta kannata rakentaa ikuisesti kestäväksi. Kun markkinat on myyty täyteen, mitä sitten myytäisiin? Paras tuotto laitekaupalle on, kun laite kestää enintään takuuajan n. 2-3 vuotta ja sen jälkeen saa myydä kalliita varaosia tai kokonaan uuden laitteen. Kiinalaisetkin osaavat tämän markkinatalouden lait tosi hyvin.


    • Tuuliapina

      Jos jokaiselle suomen tontille rakennettaisiin pientuulivoimala niin päästäisiin niin isoihin sarjoihin että hinnat putoiasivat 30%. Suomessa tulee lähes joka paikassa niin paljon että voimalasta saa kannattavan, kunhan mastolla on pituutta tarpeeksi.

      • 678

        Ei tule kannattavaa muualla kuin tuulisilla paikoilla. Tarkoittaa rannikkoja sekä korkeiden mäen laet jotka ovat ympäristöään merkittävästi korkeammalla.

        On vain niin että jos voimalan tuotto vedetään yhteen janaan eri tuotanto lukujen mukaan, niin kahden viikon aika voimala tuottaa 60% vuoden tuotosta. Keskituulta mittaamalla tätä ei huomaa mutta kun on mitannut tuuliolosuhteita useamman vuoden on nähtävillä ettei huipputehoa ole saatavilla vuodessa kuin kaksi viikkoa jakautuen koko vuodelle ja loput 40% jakautuu 50 muulle viikolle.

        Sama kaava toteutuu useammassa mittapaikassa.


    • äölojuju

      sitä olen aina miettinyt että paljon teillä menee sähköä sen tuulivoimalan propellin pyörittämiseen?

      • ikytu

        Fingridin mukaan suomessa käytettiin yli 350MW tehoa eilen ja tänään kun on tyynempää menee vain vajaat 100MW...


    • Antero Rantanen
    • Antero Rantanen

      Meikäläisen tuulivoima ratkaisuun voi tulla tutustumaan paikanpäälle
      Kustaviin.

      Olen testannut eri tuulivoimaloita omilla varoillani n 10 kpl ja löysin
      hyvän ja edullisen, järeän tuulivoimalan, jota saa tehokkaanakin
      eri jännitteille.

      Jos kiinnostaa nähdä, ottakaa yhteyttä;

      Antero Rantanen
      040 511 5245

    • Antero Rantanen

      JOS todellakin.. kiinnostaa rakentaa/tehdä oma tuulivoimala, löytyy tämä
      Skotlannin poika Hugh Piggot, jonka kanssa meikäkin on käynyt pitkään
      kirjeenvaihtoa tuulenvoiman käyttöön otosta.

      Uranuurtaja on Hugh Piggot oman voimalan rakentamisessa ja pitää
      kursseja useasti vuodessa Skotlannissa, Englannissa ja on myös uranuurtaja
      kehitysmaiden tuulivoiman käyttöön otossa ja matkustelee sinnekin pitämään
      kursseja jne jne

      Tässä sivusto, jos oman tuulivoimalan rakentaminen kiinnostaa;

      http://www.scoraigwind.com/#INTERNATIONAL_STUFF

      Sen voin omasta kokemukesta sanoa, että tuulivoimala ei ole niinkään
      yksinkertainen laite, kuin ensin ajattelee.
      Mutta jos haluatte kaiken opiskella ja rakentaa, niin PARAS on Hugh Piggotin
      voimala ja kirja / ohjeet.


      Antero Rantanen
      040 511 5245

    • miettiä sopii

      Katoin juuri sivustoa jota tarjoat.

      siellä tarjotaan mm akkupakettia, 48 V 395 Ah ja hinta liki useel 4000 taalaa, eli noin 2500 euroa ja elinikää luvataan 5-7 vuotta!

      eli jo sillä hinnalla saa n 27000 kilowattia töpselistä!

      ja se oli vasta akusto.

      ja mitä lie suomessa saa vastaavasta pulittaa, no ei se ole vaikea laskea, eli suunnilleen se on 12V ja Ah x 1 euro = 4 x 395 yhtä kuin tavallisen traktoriakun hinta ko paketille, eli noin 1600 euroa.

      siinä näkyy paremman akuston ja perustaavettiakuston laatu ja hintaero.

    • puuilosta

      osta puuilo
      159e 180ah

      • N.Erkki

        Tavallinen akku ei ole pitkäikäinen. Normiakkua ei oikein saisi purkaa paljon alle 80%. sillä se lyhentää käyttöikää merkittävästi. Normiakku on suunniteltu vain starttiakuksi eli paljon virtaa nopeasti ja sitten taas ladataan täyteen.

        Ns syväpurkausakut ovat erittäin kalliita ja ne kestävät toistuvia lataus/purkaus syklejä. Ne on suunnitelta antamaa pienempiä virtoja pitkiä aikoja ja kestämään purkamista alemmalle varaustasolle.

        Lainaus

        "Eri valmistajien kotisivuilla vuosituotot ilmoitetaan "arvioitu vuosituotto" Mikähän olisi se todellinen mitattu? Keskustelin puhelimessa Windsiden TJ:n Risto Joutsiniemen kanssa ja hän ilmoitti että tutkimustulokset ovat karua kerrottavaa: esim. 5.0 kw generaatori/5,4 metriä lapojen halkaisija = vuosituotto 1700-2300 kWh. Laskelma perustuu Oulun yliopiston tekemään tutkimukseen jossa oli saatu pientuulivoimalan vuositehoksi/pyyhkäisy-m2 75-100 kWh/ vuosi ( siis 5,4 metrisen ropelin pinta-ala 22,9 m2 * 75 kWh/m2 ).
        Valmistajien kotisivuilla ( esim st1 myymä Eagle ( http://st1.fi/index.php?id=2273 ) ilmoitetaan roheasti : 5kW:n Maakotka 10000 ? 20000 Kwh/a !!!
        Joku tässä nyt vedättää ja rajusti ja siksi kysynkin todellisia kokemuksia henkilöiltä jotka omistavat kW-luokan tuulivoimalan, eli mikä on ollut todellinen, aito, mitattu jne. vuosikulutus."


    • surkiapolitiikka

      On se kummallista ettei kenelläkään ole varaa pystyttää tuulivoimalaa vaikka keskelle suomea johonkin pakettipellolle ja siitä nettiin yhteys josta jokainen saa katsoa mitä on tuottanut milläkin jaksolla.

      eikö se olisi avartavaa koko tuulivoimaa ajatellen, ja puhun nyt sellaisest a5kw laitoksesta jonka tuotto ajettaisiin kuormaan jolla koko systeemin olemus ilmenee ilman turhia juupas eipäs onpas eipäs-kinastuksia.

      mutta kun on köyhä maa ja köyhät asukkaan molemmista päisät niin mitään ei tapahdu.

      luulis tuulivoimakauppiastakin kiinnostavan moinen kansantutkimus, mutta ehei ei ole varaa moieseen selvennykseen kun konkurssi uhkaa nurkan takana jos yhdenkin siiven uhraa tutkimukselle.

      • faktahommaa

        Tässä on sinulle tutkimus:

        http://saa.hylly.org/havaintokartta.html

        Ala seurata sieltä alueesi keskituulta. Jos keskituuli on alle 5m/s niin tuulivoimala ei tuota mitään. Tuulivoimaloitten tehot ilmoitetaan yleensä yli 10m/s tuulella.

        Esim. 3kW tuulivoimala ei edes pyöri 3m/s tuulessa ja 5m/s tuulella se tuottaa vähän yli 0.1kW. Täydet 3kW tehoa saat 10m/s tuulella.

        Tuulimyllyn tehoa voi laskea kaavasta; Pyyhkäisyn pinta-ala x 100kWh/vuosi. Eli 5m halkaisjaltaan olevalla roottorilla on noin 20m2 pinta ala ja se kerrotaan 100, jolloin saadaan 2000kWh vuotta kohden. Kerroin liikkuu 75-100 välillä paikan tuulisuudesta riippuen.


    • pers.antti

      Maan pinnassa x m/s tuuli tulee 30 metrissä tupla nopeudella, eli tollasilla keskiarvo kartoilla voi pyyhkiä persettään.
      Lisäksi maaston muoto ja puusto ja rakennusten 'varjostumat' ovat merittäviä vaikuttavia tekijöitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe