Sisko asuu äidin kanssa ilmatteeksi

Anne41

Hei..tälläinen tilanne isä kuollut 12v sitten, äidillä asumisoikeus elämänsä ajan. Suuri omakotitalo missä lisäksi metsää,rantaa,mökki,tontti.
Ongelmana on sisko joka asuu hyyryläisenä kun ei osaa eikä ikinä asunut muualla kuin äidin ja isän kanssa. Nyt äidin kanssa joka eläkkeestään maksaa siskonkin kulut. Tulee mitta täyteen meillä muilla kolmella sisaruksella jotka asuneet omilla jo vuosia ja luonnollisesti meillä on omat kulumme,
Olemme pyytäneet et maksa vuokraa siskolta ja hän tyrkkää perintötoimiston laskuja mm. minun maksettavaksi, ei kuulu mulle.
Lakimiehen kanssa olen jutellut ettei mukamas mitään voi tehdä ennen kuin äiti kuolee. Te joilla sama tilanne on/on ollut eikö mitään mahdollisuutta ole millä pääsisin kotipaikasta eroon? kun lisäksi siskoni ja veljeni haluaisimme meidän osuutemme pois ja tehdä jo äidin asuessa papereita.Kun tiedän että tästä tulee sen hyryläisen kans riitoja...on jo nyt kun myyneet maatalouskoneita ja peltoja,metsiä meidän tietämättä.

25

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Häpeäisit...

      Kateelliset sisarukset vievät kalatkin vesistä.

    • rauhoitu

      Siskosi saa asua äitinsä kanssa ja äitisi saa maksaa siskosikin elinkuluja ihan miten vaan haluaa.

      Lakimies, jonka kanssa olet jutellut, on ihan oikeassa. Mitään et voi tehdä ainakaan niin kauan kuin äitisi elää. Ja miten olit ajatellut päästä kotipaikastasi eroon? Heittämällä vanhan äitisi tuosta vain pihalle, vai kuinka?

      • leski

        Niinpä, tuota aloitusta voisi verrata näihin "ahne leski" keskusteluihin ja huomata, että on niitä ahneita perillisiäkin, totta vieköön.


    • 3543

      Sisarukset ovat usein pahimpia kadeukkoja toisilleen. Kadehditaan ehkä sitä nuorinta tai joka nyt vaikka sitten asuu äitinsä kanssa, syystä tai toisesta. Puke!

    • etkö häpeä

      ja kukahan hoitaa äitiä, kun äiti ei enää yksin pärjää?

      • ghk8i

        Ei kukaan.


    • aikanaan

      Aloittajan tapaus on nyt niitä sisarusten välisiä epäreiluuksia. Ymmärrän hyvin. Lopulta äidinkin kuoltua tuo äidin luona asuja todennäköisesti katsoo koko kodin kuuluvan yksin hänelle, ellei muuten niin palkkana äidin hoidosta. Näitä on nähty.

      Aloittajan on vain aikanaan pysyttävä tiukkana oikeuksiensa suhteen. Nyt ei voi mitään.

    • Haaskathävetkää,

      Sisarusten välillä näkee harvoin mitään solidaarisuutta, että yhtä autettaisiin, mikäli voimat ehtyvät. Juurikin tuon aloittajan kaltaisia haaskalle tulijoita kylläkin. Äidilleen esiinnytään mielinkielin, mutta sille sisarukselle uhkaillaan selän takana ja jos käydään käsiksikin. Näitäkin duunissani nähnyt ja kuullut. Sisarukset yleensä pahimpia.

    • ÄitiHoitanut

      Onpa sulla aloittaja ihana sisko. Huolehtii äidistänne,ettei hänen tarvitse olla yksin.
      Auttaa kotitöissä ja mahdollisesti apuna kauppareissuilla.
      Ajattele jos sinullaei olisi tuota siskoa joutuisit itse auttamaan päivittäin äitiäsi.
      Tai vaihtehtoisesti laittaisit hänet hoitolaitokseen ,joka ei ole halpaa . Perintösi kuluisi vuosien aikana ulkopuolistwn hoitajien palkkoihin.

      • järkyttävää

        Kuinka kukaan kehtaa noin mollata omaa siskoaan tai veljeään; oman äitinsä lasta.


      • kapula
        järkyttävää kirjoitti:

        Kuinka kukaan kehtaa noin mollata omaa siskoaan tai veljeään; oman äitinsä lasta.

        Mistä näitä järkyttyineitä pyhimyksiä aina tulee?

        Entäs jos äiti on viisikymppinen eikä hyyryläisen apua tai seuraa tarvitse? Entäs jos maksattavat talon kunnossapidon , vakuutuksen ja kiinteistöverot niillä varakkaammilla sisaruksilla seuraavien 20 - 30 vuoden ajan ja myyvät kaupaksi menevän irtaimaiston omaan lukuunsa siinä sivussa ?

        Kyllä ovat sydämettömiä ja julmia ne, jotka eivät tätä hyväksy, voi voi...


      • Kaksi kohtaa
        kapula kirjoitti:

        Mistä näitä järkyttyineitä pyhimyksiä aina tulee?

        Entäs jos äiti on viisikymppinen eikä hyyryläisen apua tai seuraa tarvitse? Entäs jos maksattavat talon kunnossapidon , vakuutuksen ja kiinteistöverot niillä varakkaammilla sisaruksilla seuraavien 20 - 30 vuoden ajan ja myyvät kaupaksi menevän irtaimaiston omaan lukuunsa siinä sivussa ?

        Kyllä ovat sydämettömiä ja julmia ne, jotka eivät tätä hyväksy, voi voi...

        Se jolla on hallintaoikeus, myös maksaa kiinteistöveron, talon vakuutuksen ja kaikki muut talosta tulevat kustannukset aina laskennalliseen käypään vuokraan asti, vasta sitä korkeammista kustannuksista huolehtivat omistajat omistussuhteissaan (hallintaoikeuden saanut on usein itsekin osa-omistaja).

        Mitä tulee elantokuluihin, niin toisen elantokuluja saa toki maksaa, ei siihen ole mitään sanomista, eivätkä ne ole edes lahjaveron alaisia, eikä niitä lasketa ennakkoperinnöksikään.


      • öäoå00

        Missä sanottiin, että hän auttaa kotitöissä?


    • mek

      Isänne kuolipesän omaisuutta ei voi myydä ilman kaikkien osaikkaiden hyväksymistä koska se on laitonta. Ette saa muuten osuuksi pois kun että äitinne myy koko paikan pois mutta silloin pitää ostaa myyt osakkaat pois mutta jos äitinne ei tähän suostu niin lesken asumisoikeutta ei saa muuten poistettua avioparin yhteisestä asunnosta ja odottakaa rauhassa. Yrittäkää selvittä ettei se yksi sisko teetä äidillänne testamenttia äitinne omaisuudesta tai mutta perintöön kohdistuvia papereitä.

      • voi voi

        miten niin teetä. eikö äidillä ole oikeus testamentata oma osuutensa kenelle haluaa.


    • 086

      Äitinne ja se hyyryläisiskohan vois ostaa teiät muut ulos. Talo vakuudeksi lainaa vastaan jos ei muuten rahaa lunastaa kuolinpesän muita osakkaita ulos.

      ymmärrän ap:n tilanteen, itel samanlaine ja en tod. oo (tuskin ap:kaan) äitii kadulle ajamas..On äidinkin etu saada ihan virallisestikki omistaa kotinsa sen sijaan että se olisi lapsien talo ja vain hänen hallinnassaan. Kaikki eivät vain näe asiaa näin=/. Hyyryläinen (omas tapaukses veli) ei aina välttis oo mikää hyvä asia.., mist muut sisaret tietää millast se elo hyyryläisel ja äidil onkaan.., ku ite asutaa muualla eikä olla näkemäs sitä arkee.

    • hhjghrhrhrrhhhuerriu

      Sisko on äidille taivaan lahja. Ilman siskoa äitikin olisi jo penaalissa. Äitinä olisin hyvin tyytyväinen hyyryläisen olemassaoloon.

      Ja siskot ovat toisilleen petoja.

      • lumiakka1

        Näin muuten on meidänkin pesässä kun veli asui koko ikänsä kotona naimattomana ja äitiä hoitaen niin pesänjaon koittaessa hän sai kaikki syytteet yhdeltä siskolta että oli käyttänyt asuntonaan ja muuttaessaan vienyt omat tavaransa uuteen kotiin niin
        syytti varastamisesta.No onneksi otimme pesänjakajan ja hän hoiti homman.Aina on joku riitainen ja itsekäs pesässä.


    • 068

      Asiat eivät oo ihan noin mustavalkosia kuin moni luulee...se hyyryläinen voi pelottelemalla/uhailemalla/kiristämällä pitää vanhaa äitiä palvelijanaan. Mistä sitä koskaan tietää.....

      Noo, minä en ole ahne. En tarvitse vanhemmiltani enkä sisariltani mitään. Perintö jaetaan ja jokainen tyytyy siihen mitä lakimies sanoo kenenkin omaisuudeksi. En inhoa sisariani enkä edes äitiä vaikkei hän ole aina ollut ihan tasapuolinen kaikkia lapsiaan kohtaan. Todella asiatonta täällä huudella kaikkia monilapsisesta perheestä olevia että olisi "sisarkateutta", ei se aina niin ole. Näillä huutelijoilla ei taia itsellä sisaria olla.

    • piikikäs

      Suomessa on paljon näitä ihmisiä, jotka uhraavat oman elämänsä jäädessään asumaan kotitaloon (maalle tai kaupunkiin) ja hoitavat leskeksi jääneen vanhemman asioita. Kunnostavat taloa, tekevät pikku remppoja, tekevät pihatyöt, lumityöt, käyttävät kaupassa, kylässä, kerhoissa, lääkärissä, verikokeissa, siivoavat, auttavat jos huonossa kunnossa, ostavat omalla kustannuksella milloin mitäkin taloon. Ja kaikki tämä ihan ilmaiseksi. Ai niin asuuhan se luuseri siinä pikku kammarissa. Ostaahan se sentään auton polttoaineet kun kuskaa tuota vanhusta, jakaahan sentään ruokakustannuksia. Mutta kyllä sentään se silti siipeilee. Vanhus pärjäis ihan varmaan yksikseen parhaiten. Hyvin se näyttää pärjäilevän kun kerran vuodessa joululomalla käyn moikkaamassa. Koitetaan sentään siinä perinnönjaossa se siipiveikko liiskata sinne maan rakoon, minne kuuluukin..

      • money.talks

        No justiinsa tämä, että perinnön jaon hetkellä ei enää arvosteta sitä, joka äidin tai isän asiat hoiti loppuun saakka - vain raha merkitsee. Kaikki on niin kauan okei, kun joku vaan vanhempansa hoitaa, jos mitään perittävää kenellekään ei olisi, niin ketään ei kiinnostaisi yhden sisarruksen tekemä hoitotyö eikä jälkimainingit.


    • oma-apu

      Eipä oikein sisarusten kannata surra mahdollisesti hupenevaa perintöä, kun leski on vielä elossa. Voihan olla että leski elää pitkään ja joutuu turvautumaan kalliisiin hoitokuluihin. Siinä omaisuuskin kuihtuu pikkuhiljaa. Sitä on vaan sitten tyydyttävä siihen mitä sitten sillä hetkellä on. Voihan olla niinkin, että tulee miljoonavoitto rahapelissä ja kas kummaa perittävää tuleekin paljon luultua enemmän.
      Sitä ollaan yleensä turhan aikaisin asialla. Ihan pitäisi vaan opetella ajattelemaan niin, että rahat ja tavarat kuuluu sille, joka ne on hankkinut. Hänen elämiseensä ja kulutukseensa tarkoitettu. Jos sitten joku ropo jää perikunnalle, niin iloisesti yllättyvät.
      Eihän siitäkään ole tiedä miten lainsäädäntö etenee. Voipi olla että tulevaisuudessa jokainen joutuu itse omaisuudellaan rahoittamaan loppuajan elämisensä.

    • Kooooopee

      Hae itselles äitis holhoojaksi ja perustele ettei äitiä hyväksikäytetä, siitähän siinä on kyse, sisko kuppaa mammaa

      • joo-o.o

        Ei se nyt ihan noin mene, että hakemalla vain... Lääkärin lausunto asiaan tarvitaan ja edunvalvonnan alaisuuteen laittavan oma mielipide ratkaisee myös käsittääkseni.


    • perintöriidat

      Ette voi tietenkään tehdä mitään, ennen kuin äitinne kuolee. Äidillänne on elinikäinen asumisoikeus ja ilmeisesti isänne perunkirjoituksessa aikanaan ette vaatineet isänne osuutta jaettavaksi tms. Joten äitinne talo, äitinne lupa. Tämä aikuinen sisarenne ei tietysti ole teille se ongelma, vaan äidillenne, jos edes on...Minusta te muut vaikutatte nyt siltä, että haluatte rahaa ja äkkiä. Mitä se teitä haittaa, jos sisarenne asuu äitinne kanssa. Sehän on heidän välinen asia. Luultavasti sisarestanne on myös äidillenne apua vanhuudenpäivinä. Rahanahneus ei ole hyvä asia, mutta niin tavallinen juuri viisikuusikymppisillä perintöä odottavilla sisaruksilla. Aikanaan äidistänne aika jättää ja sitten voitte vaatia taloa ositettavaksi, myytäväksi ja saatte rahanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe