Chevrolet Evanda kolahtelee.

Chevy 2006

Paikallistin kolahtelun taakse vasemmalle puskurin ja muoin sisälle. En viitsinyt alkaa irroittamaan muoviosaa puskurista kun siinä on ne peruutussensoritkin. Silloin kun on parkissa ja rynkyttää aspäin niin ei kuulu mitään mutta kun tunkkaa vasempaa kulmaa hiukan ylös ja laskee takaisin niin kuulu kolaus kun painaltaa perää alas. Silloin kun ajaa vähän epätasaista tietä niin kolahtelu kuuluu selvemmin. Auton sisälle kuului kuin iskari olisi kolahdellut mutta se se ei ollut. Olisko jollain ollut samansuuntaista vikaa. Tukivarsien päät sei ollut eikä pakoputki eivätkä irtonaiset työkalut.

8

980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Evandamies

      Hei,
      Ilmeisesti takapyörän ylätukivarsi ja ehkä myöskin N.S. "Koiranluu " = ohut terästanko joka liittyy auton kallistukseen ja pyörän ripustukseen aiheuttaa tämänkaltaisia ääniä ! Kumipusslat ovat käytön ja suolan kuluttamat.

      Minulla Evanda 2003 ajettu 93.000 tkm . Vasemmalta puolelta vaihdettu vuosi sitten.
      Tänä keväänä oikealta puolelta.
      Merkkiliikkeessä osien hinnat n.250-300 € Nyrkkipajat vaihtaa kohtuuhintaan .

      • Chevy 2006

        Kävin tänään diagnoosissa ja ylätukivarren pusla pitää ääntä. Vika ei ole vaarallinen ja jos kolina yltyy niin vaihdatan puslat. Korjaamo otti 10€ diagnoosista.


      • Chevy 2006
        Chevy 2006 kirjoitti:

        Kävin tänään diagnoosissa ja ylätukivarren pusla pitää ääntä. Vika ei ole vaarallinen ja jos kolina yltyy niin vaihdatan puslat. Korjaamo otti 10€ diagnoosista.

        Joutuu vaihtamaan koko tukivarren =240€. Tähän malliin ei saa irtopuslia ja tukivarrenkin joutuu ostamaan merkkiliikkeestä.


    • Chevy 2006

      Tänään vaihdettiit taakse vasemmalla uusi tukivarsi hintaan 290€ töineen. Loppui kolahtelut.

    • Kolahtelu/pauke loppui täälläkin. Evanda vm. 2006 ja pauke vasemmalta takaa alkoi olla vähän liian kovaa. Täällä palstalla joku Epica-mies oli tehnyt itse tuon tukivarren puslan irrotuksen ja pultin poiston, joten siitä rohkaistuneena lähdin irrottamaan vasenta takaylätukivartta. Sinänsä helppo homma; pyörä pois, akselipukki alle ja tukivarsi on kiinni korissa neljällä 14 mm mutterilla. pallonivel on kiiinni 17 mm mutterilla. Olka-akselin pää vaati muutaman kovan lyönnin moskalla, ennen kuin pallonivel irtosi siitä. Ylämutteri lähtivät hyvin auki pitkällä jatkolla ja tukivarsi kädessä selvisi, että toinen pusla ei liiku mihinkään, oli hapettunut kiinni. Puslien läpi menee 14 mm kannalla oleva pultti. Molemmista ne irti ja teräsharjalla pultit puhtaaksi ja myös puslien päät ja tukivarren päät mihin pusla tulee väliin. Laitoin asennustahnaksi pultteihin ja ympäriinsä kiinnityskohtaan mitä sattui hyllyssä olemaan, CRC Metal Free Paste. Nyt liikkui molemmat hyvin.

      Takaisilaitossa meinasi usko loppua, kun pallonivel alkoi pyöriä kun kiristin mutteria. Sen sai paikalleen vain, kun kiilasi vääntöraudan tukivarren ja olka-akselin pään väliin niin, että pallonivel ei pyörinyt joten mutterin sai kiristettyä. Koeajo kertoi, että pauke loppui. Kiitos teille ketkä olette tästä ongelmasta tänne kirjoitelleet. Sen ansiosta lähdin tässä hommassa oikeaan suuntaan etsimään vikaa.

    • Nizuxiini

      Hei Daewoon omistajat! Täytin omaani Evandaa -03 tänään leimalla. Eipä löytynyt muuta vikaa kuin takapään tukivarren laakerointi; Taaimmaisten tukivarsien uloimmat puslat molemminpuolin. Puslia en tunnin haulla löytänyt mistään? Metroautoon soitin, takatukivarret 376 eur/kpl.. Ei oikein innostaisin noin kalliita tukivarsia ostaa.

      • haynes2017

        Näyttäis ainakin Saksan eBay tarjoavan Evandaan puslia parikymppiä siivu. Ei kyllä muutenkaan kannata Suomesta mitään varaosia tilailla, saat maksaa sen 200-300% extraa.


      • Nizuxiini
        haynes2017 kirjoitti:

        Näyttäis ainakin Saksan eBay tarjoavan Evandaan puslia parikymppiä siivu. Ei kyllä muutenkaan kannata Suomesta mitään varaosia tilailla, saat maksaa sen 200-300% extraa.

        Hei! Laitappas linkkiä jos olet kyseisiä löytänyt. eBay;sta tilaus onnistunee, hakeminen onkin eri juttu :D

        Jos et tähän halua laittaa niin nimimerkkini [miukumauku] hotmailit niin tulee s-postiin perille. =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe