Norjan harmaa hirvikoira

TiKa

Olen laittamassa ko. rotua hirvikoiraksi. Yksi tärkeä kysymys kuitenkin olisi. Onko tuo miten haukkuherkkä kotioloissa, haukkuuko yötäpäivää vai vain aiheesta?

17

5912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haukkuu

      Jos olet hyväkuntoinen,jotta voit hakea hirvt koirallesi,niin osta harmoo. Sitkeyttä piisaa ja kaikki hyvillä riistaverillä syntyneet koirat haukkuvat myös pihassa,ainakin aluksi. Naapurisopua ajatellen kannattaa laittaa kesäksi paloletku häkin perälle,saa kasteltua hurtan jos turhaa haukkuu.

      • Amatööri

        Nyt on vetinen syksy ja metsäojat tulvii. Niihin tökkää harmaan perässä puurtaminen monesti. Eipä taida fysiikka riittäää kummoiseen loikkaankaan.


      • Harmaa
        Amatööri kirjoitti:

        Nyt on vetinen syksy ja metsäojat tulvii. Niihin tökkää harmaan perässä puurtaminen monesti. Eipä taida fysiikka riittäää kummoiseen loikkaankaan.

        Amatöörille tiedoksi, että sitkeän harmaan on todettu menevän hirven perässä vaikka uiden.
        Jos upottavaa lunta on puoli metriä, niin pidemmistä jaloista on toki hyötyä. Harvoin vain on niin paljoa lunta ainakaan hirvenmetsästyksen aikana.


      • ööpöö
        Amatööri kirjoitti:

        Nyt on vetinen syksy ja metsäojat tulvii. Niihin tökkää harmaan perässä puurtaminen monesti. Eipä taida fysiikka riittäää kummoiseen loikkaankaan.

        riippuu kyl ihan koirasta! meijän porukassa on monta koiraa jotka nauttivatkin ihan vedestä,ja kyllä kuntoa riittää!


      • erkki.k

        Varmimmin saat kohtuullisesti hirveä haukkuvan koiran kun ostat harmaan jonka suvuissa on taaksepäin useita käyttövaliota molemmilla vanhemmilla,se tuleeko siitä tosi hyvä riippuu sitten jo tuurista ja sinusta itsestäsi.Uimaan koira oppii jos sen pienenä opettaa,tosin harmissa on paljon koiria jotka eivät mene mielellään veteen.Monet harmaat osaavat myöskin huonosti takaisin isännän luo työskentelyn päätyttyä,mutta sekin lienee yksilöllistä,tutka on kuitenkin käytännössä välttämätön.


    • Omistanut..

      Olet tehnyt erittäin hyvän valinnan rodun suhteen. Minulla on ollut saman rotuinen ja väitän ettei hauku ainakaan yhtä paljon kuin esim. suomenpystykorva. Pääsääntöisesti on näin, mutta riippuu tietysti koiran luonteesta ja miten se sinun metsästyskaveriksesi kouluttautuu. Oma koirani ei haukkunut muussa tapauksessa kuin olin lähdössä metsälle tai se oli jostain saanut sen käsityksen esim. vaatteista, aseesta tms.. Muista palkita koiraa kun huomaat sen käyttäytyvän oikein. Anna sille tarpeeksi liikuntaa, siis riittävän usein...kävelyttäminen ei riitä.. varmasti vähentää turhaa haukkumista. Muista palkita koiraa etenkin kun se tulee hirvihaukulta ottamaan yhteyttä välillä sinuun, mutta älä liikaa. Oppii täten hyvin missä tilanteessa haukutaan... Onnea valinnallesi..!!

      • van jämtti

        On eto peli hirvimetällä ja niin mukava luonne. Jalakoja enempi ku harmaalla ja liikkuminen reippaampaa, eikä pylykkäse niin vittumaisen näkösesti siinä haulikkohollilla niin kauan ku saapi hirvestä hajut. Jämttin kun löyseät irti ni jo on ilo katella sen menoa, makuasijoetahan nämä on toinen tykkejää toisesta.


    • Motard

      Niin kyllä se harmaa on helppo opettaa siihen että se ei hauku.. oma koira on nyt kolme vuotias ja ensimmäisenä vuonna se vähän haukku mutta nyt se on alkanu tietämään että mitä haukutaan ja mitä ei.. voihan se kerran tai pari haukahtaa vaikka kissaa tai jotain vastaavaa.. mutta jos vähän viittii sanoa ni kyllä se oppii olemaan haukkumatta..

    • Huli***

      No totta on, että tämä on makuasia. Meidän seurassa ei ole tällähetkellä kuin jämptejä, ja hankin itsekin sellaisen, kunhan vähän vanhenen ja pääsen yksin metsälle (olen 14). Tosin isällä oli aikoinaan Mira niminen norjanharmaa. Tosi sitkeä ja hyvä koira.

      Ei se koira hauku, jos sille pitää kurin. Meillä on nyt eläkkeellä oleva norjanharmaa.. Kiltti kun mikä! Koulutuksesta se on kiinni..

      • laumaeläin

        Koira on lauma eläin kuten susi, josta koira polveutuu. Koira haukkuu siksi koska se ei saa tarpeeksi aktivitettiä, eikä saa olla laumassa. Oletteko huomanneet, että jahtipäivän jälkeen ne ei yleensä hauku tyhjää ku ovat saaneet riittävästi toimintaa. Koiran kanssa pitää touhuta siitä ne tykkää.


      • Huli***
        laumaeläin kirjoitti:

        Koira on lauma eläin kuten susi, josta koira polveutuu. Koira haukkuu siksi koska se ei saa tarpeeksi aktivitettiä, eikä saa olla laumassa. Oletteko huomanneet, että jahtipäivän jälkeen ne ei yleensä hauku tyhjää ku ovat saaneet riittävästi toimintaa. Koiran kanssa pitää touhuta siitä ne tykkää.

        Niin on. Meidänkin sekarotuinen ulisee ihan hurjana, jos ei ole ollut moneen päivään irti, mutta kun se ajaa pari tuntia jänistä niin jopas alkaa olla hiljaa.. Sillon se on tyytyväinen.


    • Maria747

      Mitenkähän onnistuisi labbis/lyhytkarvainen saksanseisoja narttuni ja harmaan norjanhirvikoiran risteytys. Oma koirani täyttää syksymmällä 5v., tykkää ajaa kaupunkijäniksiä jotka kyllä eksyttävät sen pian. Ja tykkää hakea vedesta kapulaa vaikka kuinka paljon. Harmaata norjanhirvikoiraa on menestyksekkäästi käytetty metsästykseen. Aika hoikka ja pitkäjalkainen on, eikä paljoa hauku, jos irti,niin näyttää pysyvän pihapiirissä, asuu maalla. Minun 1/4 ajasta maalla melkein harmaan naapurissa, loput ajasta Tampereella ison puiston ja Kaupin metsän lähellä!

    • sanjop

      Kyllä se niin on että norjan harmaa hirvikoira soveltuu niin metsästykseen kuin kotivahdiksikin. Meillä on ollut kaksi harmaata, ihan kotikoirina, tyttö ja poikakoirat. Kumikin olivat vahtikoiria vaikka emme kouluttaneetkaan niitä erikseen, niillä vaan oli sellainen luonne. No tyttö olisi otettu hirvimetsälle, mutta emme suostuneet. Poika oli hiukan laiskempi, mutta lahjomaton vahtikoirana, nyt kumpikin on koirien taivaassa, kuolivat vanhuuteen. Ikävä on vieläkin suuri, oli ne niin ihania. Suosittelen rotua.

    • jopsan

      metsällä en käy koirani kanssa paitsi lenkillä, mutta vahtikoirana kotona rotu on myös hyvä. Pysyy varkaat ja turhat kulkijat nurkista poissa, eikä tarvitse välttämättä pitää kiinni, oppii pysymään pihassa. EIKÄ HAUKU TURHAAN. Luonne on hiukan joromainen ja on vieraille arvaamaton, mutta on perheelleen uskollinen ja lempeä luonteeltaan. OIKEIN KOHDELTUNA JA OHJATTUNA, NORJAN HARMAA HIRVIKOIRA ON KOIRISTA PARAS, omasta kokemuksesta. muitakaan rotuja mollaamatta, minä kun tykkään yleisesti kaikista koirista.

    • Meillä harmaa haukkuu innoissaan, kun tietää pääsevänsä lenkille.

    • Korpimets

      Jos naapurissasi asuu lapsiperhe ja lapsilla piittaamattomat vanhemmat jotka eivät jaksa mukuloitaan hoitaa.Saat varmasti Norjanharmaasta naapureita haukkuvan
      sitkeän koiran tarhaasi.Ei siinä sitten mitkään vesi konstit auta.Koirasi kyllä ilmoittaa
      pienenkin asia reviirinsä uhasta.Hyvä puoli asiassa on:Norjanharmaa on aivan loistava
      metsästyskoira/periksiantamaton,opetettuna toimii monipuolisesti metsässä,on kylläkin itsepäinen koira.Harmaalle kannattaa syöttää vain raakaa lihaa.

    • Anonyymi

      Voiko harmaalle ampua kaunriita? Jos se vaan juoksee niiden perässä eikä hauku niille. Sehän ei ole silloin kauriin ajamista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe