Kysymys kuka tietää filippiinien paperi hommat

olli8977

Eli ollaan tunnettu 25 vuotiaan tytyön kanssa 3 vuotta,lähinnä facessa keskusteltu ja viime talvena kävin siellä manilassa viikon lomalla.tyttö oli oikein mukava ja meillä synkkasi hyvin.vei näytille minut kotiinsa joka sijaitsee noin tunnin lentomatkan päässä manilasta.6 veljeä ja ainut tyttö siis. tapasin veljet ja äitin.vietimme siellä 3 päivää ja oli mukavaa.

reissun lopulla juttelimme suomeen tulosta.hän lupasi aloittaa paperien saannin.
joka hän tekikin,on näyttänyt kuvat ja dokumentit kuvina.

mutta NSO tai joku sellainen toimisto oli tehnyt virheen papereihin.(onko mahdollista?)

hän joutui käymään kotonaan paikallisessa toimistossa korjaamassa papereita ja palaamaan manilaan jossa hän oli ollut töissä.(todella huono palkka)


nyt hän odottaa että saa korjattua virheet syntymätodistuksessa ja siis kysymys kuuluu että koittaako hän puijata,koska olen tukenut häntä pienellä summalla rahaa joka kuukausi matkan jälkeen

.nyt on mennyt pari kuukautta odotellessa korjausta.ja hän on saanut rahaa minulta...

mikään ei vaikuttanut kierolta siellä ollessa,koko perhe oli köyhä mutta normaali maaseudun perhe.
uskoisin että on mahdollista eksyä virhe kuten suomessakin sattuu mutta millainen se paperi siis on joka hankitaan ensin.jolla pääsee sitten passia ja viisumia hakemaan.

kiitos jos joku viitsii selventää :)

13

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin ja mitään isoja summia onneksi ole tarvinnut lähettää,äiti ei ole sairastunut eikä kissa tarvitse lääkkeitä =D

    • Pinoy1

      Voi täältä kristallipallosta ei pysty sanomaan varmaksi huijjaako vai ei, mutta voin tiettyjä vastauksia antaa. Kuitenkin suosittelen googlen käyttöä, lähes kaikista papruista löytyy hinnat ja vastaukset netistä.

      "mutta NSO tai joku sellainen toimisto oli tehnyt virheen papereihin.(onko mahdollista?)"

      Onpa hyvinkin mahdollista, kaikki kirjataan manuaalisesti ja siirrteään sitten vasta tietokoneelle.

      ."nyt on mennyt pari kuukautta odotellessa korjausta.ja hän on saanut rahaa minulta..."

      Jos menee NSO Manilaan paikan päälle, voi paprut saada kouraan samana päivänä, tai sitten huomenna tai sitä seuraavana päivänä. Kun paprut lähetetään pieneltä paikkakunnalta, niin ne todellakin voi maata siellä NSO:ssa parikin kuukautta. Sama avioliiton vahvistamisessa.


      "paperi siis on joka hankitaan ensin.jolla pääsee sitten passia ja viisumia hakemaan."

      NSO:sta saadaan syntymä todistus esimerkiksi.
      Ja tuossa mitä papereita tarvitaan, näemmä on nykyään paljon vähemmän koska ei edes NBI paprua ole mukana.
      http://www.norway.ph/Global/SiteFolders/webmani/RNEMANILA/CHECKLIST FIANCE BF GF FIN REVISED.pdf?epslanguage=en

      Viikon yhdessä olo on tavattoman lyhyt aika, joten voipi olla ettei saa turistiviisumia. Eli alahan jo suunitteleen seuraavaa reissua jolloin meette naimisiin;)

      Luotettavuudesta en voi sanoa, juuta enkä jaata. Mut ei ne paprut NSO:ssa tuhansia, syntymätodistus päältä 300 pesoa ja muista 400 pesoa kipale, jotakuinkin.

      Ja DFA:ssa passi maksaa 1200 pesoa.

      • Pinoy1

        Muuten haluan sanoa vielä yhden asian, penniäkään en lähettänyt vaimolle en ennen papin aamenia, enkä sen jälkeenkään, muuhun kuin lentolippuihin, hääkustannuksiin ja paprujen fiksaukseen. Ehdottomasti suosittelen tätä linjaa kaikille sinne päin suuntaaville, jos alkaa rahan kinuaminen muuhun, kuin teidän yhteiseen juttuun, niin on syytä laittaa homma seis, eikä kannata murehti siinä maassa on vapaita naisia pilvin pimein valkoiselle miehelle.


    • mm-xx-7

      vähän asian vierestä: ittekin menossa naimisiin tänä kesänä filippiineillä ja oma tuleva vaimoni ei ole paljoa rahaa minulta kysellyt ja hääkustannuksiinkinkin näyttää hänelle olevan vaikeaa sanoa että minulla pitäisi nyt lähettää x summa rahaa esm hääpaikan varaamiseen, vaikka ollaan keskusteltu paljon hääkustannuksista jne... pitää melkein oikein tingata että jokos nyt tarttee lähettää että homma tulee hoidettua ajallaan. Sekin kesti aika kauan että alkoi kutsumaan minua nimellä esim "honey" tai muita tämmöisiä tuttavallisia nimiä, useimmilla naisilla ennen häntä nämä yli tuttavalliset kutsumanimet oli käytössä aika pian chatissa hehe.. interesting

      Asiaan: onhan tuo 3 vuotta kuitenkin aika pitkä aika ja kannattaa miettiä sitäkin että tekeekö oma mieli jo tepposet, epäluuloja... johtuen kun ei olla nähty tms.. Pinoy1 tuossa kertoikin hinnat sunnilleen jo, en ota kantaa... eräällä edellisellä chat pinoy ystävälläni oli väärä nimi syntymätodistuksessa mitä piti joten onhan se virhe tietty mahdollista.

      ittekin suosittelisin että yritä saada pitempi vaikka muutaman viikon loma tyttösi kanssa, eihän sen tartte missään turistirysässä olla kallis loma vaan sitä yhdessäoloaikaa jossain. Toivottavasti kaikki menee hyvin...

      • mm-xx-7 onnea naimisiin menosta :)

        kyllä he ovat todella vaatimattomia ja punastuuvat helposti valkoihoisen kanssa.
        eivät uskalla myöskään aina olla oma itesensä alussa...

        ajan kanssa sekin asia tasaantuu ja sieltä löytyy mukava ihminen joka uskaltaa myös sanoa ja pyytää :) koin sen siellä manilassa että pari päivää meni että sain etes maksaa ruokani. loppuviikosta maksoin jo hänellekkin kun halusin todella :)

        he ovat niin oppineet olemaan omillaan ja jotenkin raha on ollut tosi tois sijaista että eivät uskalla uudelta ihmiseltä pyytää helpolla...


        kyllä jospa sitä pääsis uudelleen käymään :) me aateltiin että hänen kaverinsa asuu suomessa suomalaisen miehen kanssa niin se vois helpottaa viisumin saamista kun miut jätetään mainitsematta ja mentäis suomessa naimisiin :)


      • nainut

        Nykyisella vaimollani oli jopa virallisessa henkilökortissa väärä syntymavuosi.


      • Pinoy1
        nainut kirjoitti:

        Nykyisella vaimollani oli jopa virallisessa henkilökortissa väärä syntymavuosi.

        Hyvvin mahdollista, kaikki paprut kirjataan käsin ja käyvät monen virkailijan kautta, joten virhe % mahdollisuus on aina suuri, niin kävi meidän ekan NSO paprun kanssa, minun syntymäaika oli väärä, kun oltiin lähettämässä rekisteristä avioliiton vahvistukseen NSO:n. Joten kaikki paprut piti rullata uusiksi, tuomarin allekirjoitukset, todistajien nimmarit jne. Meillä makasi paprut 2 kuukautta NSO:ssa :D muissa virastoissa homma meni joutuisammin, varsinkin Suomen migrissä vaimo sai oleskeluluvan 3 päivässä siitä, kun migri sai paprut käteen.


      • Pinoy1 kirjoitti:

        Hyvvin mahdollista, kaikki paprut kirjataan käsin ja käyvät monen virkailijan kautta, joten virhe % mahdollisuus on aina suuri, niin kävi meidän ekan NSO paprun kanssa, minun syntymäaika oli väärä, kun oltiin lähettämässä rekisteristä avioliiton vahvistukseen NSO:n. Joten kaikki paprut piti rullata uusiksi, tuomarin allekirjoitukset, todistajien nimmarit jne. Meillä makasi paprut 2 kuukautta NSO:ssa :D muissa virastoissa homma meni joutuisammin, varsinkin Suomen migrissä vaimo sai oleskeluluvan 3 päivässä siitä, kun migri sai paprut käteen.

        Moikka. Nyt on kulunut noin 7 kuukautta ja paperit makaa edelleen siellä nso toimistossa.

        Sillä välin olen käynyt siellä jo toisen kerran ja mentiin kihloihin :)

        Voisiko joku joka asuu manilassa tai tuntee jonkun sieltä laittaa viestiä mulle [email protected]

        Ja autttaa paperien kanssa? Maksan kyllä vaivasta jos vain saisi asian eteenpäin :)


    • Kiitokset vastauksista !

      kyllä,hinnat jotka kerroit pitävät lähelle kutinsa,juurikin paprujen saamiseen olen antanut rahaa kun hän pyysi sitä myöskin hieman häpäillen.

      hänellä on kyllä työpaikka lasten keskuksessa,Bahay Tulyan muistaakseni, hän saa yösijan ja auttaa lasten kanssa,siivouksessa ja ruuanlaitossa. maksaavat ihan mitätöntä palkkaa.

      mutta parempi niin..hän saapui manilaan täysin tietämättömänä missä aikoo asua ym. maaseudulta kotoisin siis ja koko elämänsä siellä asunut.

      kyllä,täysin totta että mihinkään muuhun rahaa ei pidä antaa.kyllä jokaisella perheellä on siellä mahdollisuus lääkäriin ihan omilla rahoilla.

      joten olen antanut vain paperien saamiseen ja nyt korjaukseen. en tässä vaiheessa pysty luottamaan täysin mutta voihan se olla että mieli tosiaan tekee tepposet...ja kaikki on hyvä kyseenalaistaa niin ei tule huijatuksi.

      niin kauan kuin summa pysyy pienenä ja se raha menee vain tärkeimpään oon
      tyytyväinen. vielä ei ole tullut muita raha pyyntöjä :)

      siellä paikan päällä ollessa maaseudulla olisivat kyllä naapurit myynteet
      2000eurolla maata hehehe vaan sanoin että katellaanhan myöhemmin =D

      Suhtaudun luonnostaan varmaan aika epäilevästi mutta toivotaan parasta...kiitos teille jotka vastasitte :)

      • Pinoy1

        Niin tarkennusta vielä, että jos syntymäaika, nimi tms. on papereissa väärin, tulee niiden korjaaminen maksaan erikseen ja on kuulemma aika kallista.

        Epäilevästi voi suhtautua, mutta uskon kyllä sinua onnistaneen. Yleensä maaseudulta ja pienemmiltä paikkakunnilta olevat filipinat ovat konservatiivisempia ja siveellisiä. Netissä ja keskustelupalstoilla liikkuu kaikenlaisia sekopäitä, jotka solvailevat rasistista mandraansa ja kauhutarinoita aina liikkuu. Ei kannata niitä alkaa liikaa lukeen, saavat vain sinut sekoitettua shitillänsä.

        Tiedän tosi paljon ihan hyvin menneitä juttuja, reilusti enemmän, kuin huonosti toimineita.


    • Kiertäjä

      Meillä kun vaimo Cebun toimistossa asioi, virkailija sanoi, että paperit lepää tässä, mutta jos vähän ylimääräistä rahaa annat (300 Pesos) lähtee paperit nopeasti eteenpäin. Ymmärrän häntä, oli tottunut näin saamaan etuutta ja kukapa luopuisi saamistaan etuisuuksista.

      • Pinoy1

        Maan tapa, kyllä me pistettiin rekisterissä fazerin sinisiä toimiston johtajalle ja parille virkailijalle, homma toimi ihan mallikkaasti, ainut oli toi mun syntymäaika, kun oltiin lähettämässä. Jälkeenpäin olisi kannattanut mennä Manilan NSO toimistoon jonottaan, niin ei olisi tarvinnut 2 kuukautta odottaa papruja sieltä.


    • Manila

      Kaveri Manilassa (Filippiino), onko homma vielä vireillä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe