Gram kylmäkoneet?

tosikko

Nykyinen AEG Santo jääkaappi/pakastin petti, ja pitäisi hankkia tilalle uusi. Tarjonta näyttää olevan aika runsasta, ja uuden valinta ei olekaan niin helppo kuin ajattelin. (60 cm leveä, alle 2 m korkeat)

Itselle uusi tuttavuus on (taskalainen?) Gram, jolle tehdas lupaa 5 vuoden takuun. Muilla merkeillä en tuollaista huomannut. (paitsi ne vakuutuksen kautta olevat) Onko kokemusta Gram kylmäkoneista, ovatko kestäviä? Hinta niissä on aika edullinen ja vuosittainen kulutuskin vaikuttaa kohtuulliselta. Samoin irroitettavat ovirasiat vaikuttaa käteviltä.

Myös muita merkkejä saa kehua/haukkua. (tai no LG:stä olikin jo aika pitkä vanhempi ketju...)

6

2727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gram

      kannatta hankkia,jos tehdas myöntää 5. vuoden takuun se on hyvä juttu.
      Gram oli aikoinaan kylmälaitteiden Mersu, nykyisin ne tehdään Puolassa, mutta onhan se emoyhtiö tanskassa ja valvovat laatua.
      Ei huono ostos.

      • kaarle

        Gram ei ole enää muutamaan vuoteen ollut tanskalainen firma. Tanskassa sijaitsee vain myyntikonttori ja firman nimi on nykyään Amica Wronki S.A ja pääpaikka sijaitsee Puolan Wronkissa. Amica tekee lukuisilla merkeillä mm. kylmäkalusteita ja nuo Gram merkkiset on suunnattu pohjoismaiden markkinoille, siellä kun brändillä on vielä vanhastaan hyvä maine.


      • halpatyövoimaa
        kaarle kirjoitti:

        Gram ei ole enää muutamaan vuoteen ollut tanskalainen firma. Tanskassa sijaitsee vain myyntikonttori ja firman nimi on nykyään Amica Wronki S.A ja pääpaikka sijaitsee Puolan Wronkissa. Amica tekee lukuisilla merkeillä mm. kylmäkalusteita ja nuo Gram merkkiset on suunnattu pohjoismaiden markkinoille, siellä kun brändillä on vielä vanhastaan hyvä maine.

        Näin näkyy olevan. Minulla on parin vuoden ikäinen Gram pakastin ja tyyppikilvessä lukee tosiaankin "Made by Amica Wronki AS, Wronki, Poland".


    • Juha

      Meillä on Gramin alkuvuodesta hankitut kylmälaitteet. Muuten olemme olleet tyytyväisiä mutta jääviileän irrotettavat ovirasiat eivät ole aina kestäneet paikoillaan (ylimpänä olevat) kun ovan on nykäissyt auku reippaasti. Tästä on ollut seurauksena että kaksi rasiaa on haljennut vallan rikki koska niissä on meillä ollut joku voipaketti tai muuta painavampaa. Uudet rasia sai muistaakseni 10-20e kappelehintaan (riippuu rasian koosta). Niin ja pakastimeen vaihdettiin termostaatti joka meni takuuseen. Huoltomiehen mukaan noiden Gramin termareiden kanssa eikä muutenkaan ei ole ollut ongelmia muihin merkkeihin verrattuna joten tuossa kohtaa oli ilmeisesti vain huono säkä.

    • tosikko

      Tuli käytyä uudella kauppakierroksella, ja tutustuttua hiukka syvällisemmin eri merkkien/mallien varustukseen. Gramin irroitettavat (ovessa) säilytyskotelot vaikutti muuten käteviltä, mutta ne on todella hankala saada auki. Syynä kannen olematon reuna, josta ei saa kunnon otetta. Pitäisi olla jonkunlainen lippa siinä kannen reunassa, niin saisi paremman otteen ja homma helpottuisi olennaisesti.

      • miä

        Minun asuntoni mukana tullut Gramin jenkkikaappini lämpeni kolmen vuoden iän saavutettuaan kerran pari.. analyysi kaasuvuoto putkistossa. Huollosta eivät todenneet kuin että hanki uusi.. ei kannata heidän kokemusten mukaan edes korjata kun niissä on vuotoja ilmennyt niin usein. Kuittejahan edellinen asunnon omistaja ei minulle jättänyt joten milläpä todistat mitään takuita tai muita.. Muuten kaappiin mahtuu puolet sisällöstä jo oven lukuisiin lokeroihin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe