Onko asuntomessutalot parempia kuin muut?

messutalonmulkku

Kun ostaa omakotitalon asuntomessualueelta niin voiko olla varma että kämppä on kunnollinen eikä homehdu ja lämmityskulut ovat pienet?

9

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olenko katkera-en

      Eiköhän se ole päinvastoin kun ostaa liian hätäisesti kasaankursitun murjun joka on ollut pakko saada näyttelykuntoon tiettyyn päivään mennessä. Sitten messuilla on rappuja kuljettu kymmenen tuhatta kertaa ylös-alas ja ovia on läiskitty auki-kiinni saman verran.

      Taannoin Hämeenlinnan asuntomessuilla ainakin seiniä levytettiin umpeen ilman eristeitä ja talotekniikkaa kun oli kiire. Lisäksi ainakin yksi unelmatalo vääntelee vaaksatolkulla, lehdissäkin asiasta on ollut juttua. Ja eikö ne Vaasankin talot alkaneet vajoamaan heti alkuunsa?

      • huonompia ovat

        Jep, talo pitää saada esittelykuntoon päivään X mennessä, joten töitä saatetaan tehdä "juosten kusten". Aina ei tämäkään ole riittänyt, vaan kohde on esitelty keskeneräisenä tai ei ollenkaan.

        Tuusulan asuntomessualueella poksui kuulemma useammankin talon lattialämmitys- ja vesijohdot irti jakotukeista, kun oli liitoksia tehty huonosti ja vissiin jäänyt painekokeetkin tarpeettomina väliin.

        Olen myös asunut taannoin asutomessualueen talossa itsekin. Vaikka ao. kämpää ei siellä esiteltykään, niin eipä voi laatua kehua. Tosin se oli 70-lukua, jolloin nyt ei paljoa ymmärrettykään asioista (tasakatot, ohuen ohuet ulkoverhouslaudat pelkällä puunsuojalla käsiteltynä -> talot maalattiin 2 kertaa uudelleen 10 vuoden aikana jne jne.)


    • juosten kustu

      Eräs tuttava rakensi asuntomessuille siporex-harkko kivitalon. Tonttien luovutuksesta valmistumiseen oli annettu aikaa vajaa vuosi. Tuollainen siporex talohan pitäisi kuivua jo pelkästään puoli vuotta. Nyt asumisen aikana on huomattu että märäksi jäänyt massa harkkojen välistä alkaa turpoamaan ulos saumoistaan. Massa tai harkko ei ollut ehtinyt kuivua riittävästi ennen ulkoseinän rappausta ja sisäpintojen pakkelointia / maalausta.

    • tolkkua?

      Messutalot on aina erikoisia arkkitehtien luomuksia joissa on turhia kuutioita paljon, esim. tuplakorkeita tiloja.Tilan käyttö on usein tehotonta. Ökytaloja jotka kilpailevat mm. järjettömillä ikkunapinta-aloilla. Eivät ole halpoja käytössä.

    • kyllä laatua saa

      Kyllä asuntomessuilta laatua saa. Ensinnäkin arkkitehtuuri on tasokkaampaa kuin normaaleilla pakettitalopelloilla. Toisekseen tiivis aikataulu saa rakentajat keskittymään työhönsä eivätkä he voi tehdä samanaikaisesti niin montaa kohdetta, että eivät enää muista missä heidän pitäisi milloinkin olla ja mitä tavaraa mukanaan. Monelle ammattirakentajalle asuntomessutalo on kohde jossa he haluavat nimensä nousevat esille positiivisesti.

      • punainenpilvi

        Juuri 'arkkitehtuuri' tarkoittaa sitä, että erikoinen ulkonäkö on tärkeämpi kuin talon järkevä rakenne. Ihmeellisiä 2 kerrosta korkeita tiloja (tyhjää lämmitystä) sekä katosta lattiaan ulottuvia ikkunoita jne. Suomessa on tehty omakotitaloja joku tuhat vuotta niin luulisi se osattavan kokemuksen perusteella.

        Alkeellisimmatkin perusasiat tahtovat unohtua kun suunnitellaan näyttävää.


    • reki kantoon

      En ole koskaan ymmärtänyt, että maksetaan 200-300 tuhatta pikaisesti kokoon kyhätystä röttelöstä, ja ainaostaan sillä verukkeella, että pääsee naapurille näyttämään, että meidän aamiaismurot on kalliimpia, kuin teidän..

      (Nämä messukyhäelmät on aina rakennettu siten, että jos naapuri puhelinlaskua katsoo, niin summakin näkyy naapuriin)

      PS. Välittäjä_LKV, Älä viitsi uhota. Ei vielä ole tullut sellaista hevosta vastaan, etteikö sille käskijää löytyisi..

      • kysyn vaan

        Missäs messuilla noin halpoja taloja on...


    • rakentaja5

      Laatua on niin monenlaista. Jos ostat asuntomessutalon niin normaalihinnasta pitää saada alennusta noin 20-30 prosenttia. Messutalot ovat enimmäkseen ns. koetaloja. Siellä kilpaillaan kuka nopeammin pystyttää talonsa. Niissä pitäisi olla sääntö ettei niitä saisi myydä ollenkaan. Täällä Kaakkois-Suomessa on ollut jo monet asuntomessut, Imatra, Joutseno, Lappeeenranta Kanavansuu ja kaikissa paikoissa asukkaat vaihtuu jatkuvasti. Mistähän se kertoo? Olen ollut messutaloissa töissä, olen käynyt monilla messuilla joten tiedän tilanteen. Pohjatyöt tehdään jo niin nopeasti ettei betoni kerkeä enää kuivumaan. Ota joku rak.mest. mukaan kun etsit asuntoa, siinä sinulle hyvä neuvo...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4460
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      243
      2218
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1630
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      159
      1427
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      285
      1292
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1127
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1084
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      55
      980
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      118
      957
    Aihe