LUE JA SÄÄSTÄ HENKESI NUORI!

VIE VAIN HETKEN!

Poliisin teksti Facebookissa vetää hiljaiseksi: ”Säästikö hän 10 euroa?”

Helsingin poliisilaitoksen poliisi Jukka Pasilasta on kirjoittanut laitoksen Facebook-sivuille tekstin, joka antaa ajattelemisen aihetta.
Nimimerkillä Jukka Pasilasta julkaistu teksti antaa pari todella painavaa syytä olla ikinä hyppäämättä rattiin alkoholin vaikutuksen alaisena.

Näin hän kirjoittaa:

”Tuttavani lapsi jäi pari vuotta sitten rattijuopon auton alle. Omaisten suru oli sanoinkuvaamaton. Tiedän myös lapsen päälle ajaneen rattijuopon. Hän on päällisin puolin tavallinen keski-ikäinen nainen: kohtelias, avulias ja elämäniloinen. Mikä sai hänet lähtemään humalassa rattiin tuona toukokuisena keskiviikkona? Säästikö hän kymmenen euroa, kun hyppäsi itse rattiin eikä soittanut taksia?

Tuo päissään tehty päätös kuitenkin muutti naisen elämän. Hän tappoi naapurin lapsen. Naapurien, jotka hän on tuntenut jo vuosia. Niiden, joiden kanssa hän on viettänyt kesäiltoja ja vilkuttanut heille iloisesti tullessaan tammikuiselta työvuoroltaan. Tappanut lapsen, joka hymyili iloisesti aina koulusta tullessaan. Mikään ei tuo lasta enää takaisin. Pystyisitkö sinä elämään sellaisen taakan kanssa koko loppuelämäsi?

Tee päätös: En lähde rattiin humalassa. En halua tappaa ketään. Säästän kymmenen euroa taksiin.

Tänäkin viikonloppuna liikenteen seasta noukittiin useita törkeitä rattijuoppoja. Heiltä lähti saman tien ajokortti hyllylle ja päälle määrättiin ajokielto. Vaan kuinka monta jäi ottamatta kiinni?
Ei ihmisestä näe päällisin puolin onko hän rattijuoppo. Siksipä pyydänkin jakamaan tätä tekstiä. Jos tämä teksti tavoittaa edes yhden mahdollisen rattijuopon ja muuttaa hänen käyttäytymistään, on tämä kirjoitus tehnyt tehtävänsä.”

Teksti on hellekelien myötä äärimmäisen ajankohtainen. Viikonlopun aikana Hämeessä jäi kiinni lähes kolminkertainen määrä rattijuoppoja tavalliseen viikonloppuun verrattuna.

− Nyt sattui lämmin sää, kesälomat ja kaikki tapahtumat yhtä aikaan. Ihmisille rupeaa virvokkeet maistumaan, kun on lämmin keli. Ja nyt tätä hellettä on kylmän jakson jälkeen odotettu. Jos hellettä jatkuu, tilanne rupeaa tasoittumaan, Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin IS:lle.

14 henkilöä jäi kiinni törkeästä rattijuopumuksesta, 12 henkilöä tavallisesta rattijuopumuksesta ja yksi henkilö vesiliikennejuopumuksesta.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288711256649.html

http://www.iltalehti.fi/viihde/2014071018478533_vi.shtml

Martina Aitolehti kärähti ratista

Martina Aitolehti oli keikkamatkalla kohti Puumalaa, kun poliisi pysäytti ja puhallutti artistin.

Martina puhalsi alkometriin 0,84 promillea. Tapaus sattui juhannusaattona 20. kesäkuuta. Tuolloin Martinan keikan alkuun oli vain reilu tunti, mutta Iltalehden saamien tietojen mukaan hän ehti ajoissa Hovi Grill Houseen keikalleen.

Tapausta tutkii Itä-Suomen poliisi.

- Poliisi pysäytti vuonna 1982 syntyneen naishenkilön kuljettaman auton Puumalassa. Hänet puhallutettiin kello 23.15, puhallustulos oli 0,84 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, poliisi kertoo juhannusyön tapahtumista.

Martina: En kommentoi

Iltalehti tavoitti Martina Aitolehden.

Hän ymmärsi, että rattijuopumusepäilys tulee suuren yleisön tietoisuuteen enemmin tai myöhemmin.

- Mä tiedän, mä tiedän tämän asian, Martina myönsi itkuisen kuuloisena.

- Mä en kyllä, sorry... mä en kommentoi mitään, Martina sanoi ääni sortuen.

Hän lopetti puhelun lyhyeen.

Kaahasi lapset kyydissä

Tämä on jo toinen kerta, kun Martina lyhyen ajan sisällä törttöilee liikenteessä. Vasta viime viikolla Iltalehti uutisoi kohukaunottaren ylinopeussakoista.

Hän sai toukokuisesta kaahailustaan 20 päiväsakkoa. Rapsut tulivat Helsingin Länsiväylällä, missä hän ajoi 125 kilometriä tunnissa, kun paikalla oli 80 kilometrin nopeusrajoitus. Kyydissä hänellä oli alle kouluikäiset lapsensa.

Tuolloin Aitolehti kertoi Iltalehdelle olevansa pahoillaan tapahtuneesta. Samalla hän korosti vastuullisuuttaan liikenteessä.

- Tämä oli muistamani mukaan vasta toinen ylinopeussakkoni, joten se kertoo, etten hurjastele.

Aitolehden mielestä hän ei ajanut vaarallisen kovaa eivätkä hänen lapsensa olleet vaarassa.

- Väitän, että osaan kyllä ajaa autoa. Nyt täytyy vain ottaa opikseen tapahtuneesta, hän totesi Iltalehdelle viime viikolla.

X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X--X

Martina Aitolehti (ent. Kortelampi, Aitolehti-Eerikäinen, s. 16. heinäkuuta 1982 Helsinki) on suomalainen julkisuuden henkilö, laulaja ja televisioesiintyjä. Koulutukseltaan hän on parturi-kampaaja-maskeeraaja.

Ei varmaankaan ajanut ensimmäistä eikä viimeistä kertaa humalassa autolla?! Nyt sattui vain käry käymään! Mitä jos olisi ollut lapset kyydissä?! Toivottavasti rouva on jo soskun seuloissa ja tarkkailussa! Toivottavasti rouva ottaa opikseen eikä tapa itseään eikä muita tiellä liikkujia autoillessaan humalassa taikka muissa mömmöissä liikenteessä!

0

1245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Baaritappelu

        Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
        Kokkola
        50
        5035
      2. Tappo Kokkolassa

        Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
        Kokkola
        23
        3307
      3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

        Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
        Kokkola
        28
        1452
      4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

        Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
        Sinkut
        181
        1295
      5. Mitä ihmettä

        Kaipaat hänessä
        Ikävä
        75
        990
      6. MAKEN REMPAT

        Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
        Suomussalmi
        24
        898
      7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

        5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
        Ähtäri
        49
        857
      8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

        Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
        Hindulaisuus
        259
        806
      9. Mulla on kyllä

        Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
        Ikävä
        35
        738
      10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

        Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
        Raamattu
        482
        707
      Aihe