Haluamme karhukoiran pennun

Viirunaama.

Olen tässä hetken aikaa käynyt läpi myytävinä olevia karhukoiran pentuja, koska haemme isälleni uutta karhukoiraa. Isäni ei enää metsästä, mutta on aina ollu henkeen ja vereen karhukoiran ystävä, ja haluaa sellaisen nyt,
Me emme siis metsästä, mutta kuten aikaisemmankin karhukoiran kohdalla, se on ympäri vuoden isäni kanssa mökillämme keski-suomessa, ja saa olla siellä täysipäiväisesti läsnä. Mutta, tämän hienon rodun pennun hankinta onkin eri asia. Isälle sitä suostuta myymään, koska EMME metsästä. Ymmärrän, että se on rodulle tärkeää, mutta kuten kokemuksesta tiedämme, karhukoiran hienot ominaisuudet tulevat esille myös, kun se saa olla luonnossa ja isäntänsä kanssa ulkona ja seurata pihan askareita. Me kävimme edellisen koiran kanssa aktiivisesti näyttelyissä ja olimme myös voittajanäyttelyssä vsp. Kun mainitsin tämän puolen kasvattajille, joille soitin, niin he sanoivat, etteivät myy. ?? Nyt kun olen lukenut näitä metsästyskoirien kohtelusta kertovia kirjoituksia, ja muistelen ómia kokemuksia metsästäjien karhukoirista, niin ovatko heidän koiransa OIKEASTI onnellisia?? Niin paljon onnellisempia, että vain tuommoiseen tarkoitukseenko sitä rotua ollaan valmiita vain käyttämään ja näille ihmisille pentuja vain myydään? Karhukoira on hieno rotu, mutta sen agressiivisuuden provosointi on typerää, koska se ei ole oikeasti mitenkään agressiivinen. Ja on typerää pitää rotua suljettuna vain metsästäjien käyttöön, jotka käyttävät sitä vain metsästyskauden ja sitten ne odottavat narunjatkona loppuvuoden. Toivon todella, että kasvattajat ymmärtävät, ettei se rotu mene pilalle, vaikka koira olisikin myös perhekoira. Ja toivon, että isäni löytää itselleen tämän hienon rodun pennun, kun vielä voi sellaiselle kodin tarjota. Hyvän kodin.

20

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hilda74

      Itselläni oli aikanaan sama ongelma kun karhukoiraa hankin. Löysin kuitenkin henkilön jolle se metsästävä koti ei ollut tärkein vaan että koira saa rakastavan kodin. Tuollahan tuo nyt auringossa lekottelee hyvin tyytyväisenä eikä koiralla edes ole metsästysviettiä. Kokeiltu on, mutta tykkäsi syödä marjoja ennemminkin eikä mennyt 100 metriä kauemmas.

      Tottakai kasvattajat haluavat koiriensa pääsevän toteuttamaan sitä mihin ne on tarkoitettu, mutta kuten itse yllä mainitsit niin koiran kanssa voi tehdä muutakin kuin metsästää. Joskus se ei metsästävä koti on parempi.

    • Hyviä koiria ?

      Puhuminen jatkuvasti siitä että metsästyskoirat ovat vain narunjatkona muun kuin metsästysajan on valetta. Karhukoira on onnellisimillaan päästessään hirveä haukkumaan metsästyskoirat eivät ole agresiivisiä edes karhukoirat. Meneehän rotu pilalle jos sillä ei metsästetä mustikansyöjiä on paljon monissa metsästysroduissa.

    • Viirunaama.

      no oma kokemukseni metsästäjistä, jotka toivat koiriaan näyttelyihin, ei ole ollut kovin mairitteleva. Eräskin tuli mulle sanomaan, että meidän koira on huono ja jos tuot sen hänen koiransa lähelle, niin se repii siltä korvat irti ?? Tällaiseen törmäsimme paljon, ja tässäkin kyseisessä näyttelyssä koiramme oli ROP. Oliko käytökseen syynä kateus ja mikä, en tiedä, mutta kyllä me sitä paljon ihmettelimme.
      Ja jotenkin hassua, että pentuja ei myydä täydellä rahalla jos ei ole metsästäjä, mutta sitten aikuisia koiria jaetaan miten sattuu ilmaiseksi, jos ne eivät olekaan hyviä?? Mielestäni se on vähän ristiriitainen juttu. Eihän niistä pennuistakaan saa takuuta, että sillä rahalla ne varmasti haukkuu sitä hirveä.

      • hohhoijaa ja juu

        Noilla narunjatko jutuilla ei saa ketään kekä asioista tietää ja ymmärtää kommentoimaan asiallisesti,ja jos mettäkoirasta on noin vääristynyt kuva niin ei kannata edes hankkia koiraa isukille.isukin pettyessä hän voi mennä narun jatkeeksi.hyvää kesää.


      • ja jos
        hohhoijaa ja juu kirjoitti:

        Noilla narunjatko jutuilla ei saa ketään kekä asioista tietää ja ymmärtää kommentoimaan asiallisesti,ja jos mettäkoirasta on noin vääristynyt kuva niin ei kannata edes hankkia koiraa isukille.isukin pettyessä hän voi mennä narun jatkeeksi.hyvää kesää.

        Koira ei toimi annetaan ilman pois,niin pelasta nyt ihmeessaä sellanen koira.isukkikin on varmasti tyytyväinen.


      • Terese76

        Mä olen saanut koiran ku ei sopinut metsälle. Ois vaan ammuttu :((


    • lahopäärotu?ko

      "...Karhukoira on hieno rotu, mutta sen agressiivisuuden provosointi on typerää, koska se ei ole oikeasti mitenkään agressiivinen...."

      Karhukoira on tavallaan hieno rotu, mutta jostain kumman syystä metsällä omien koirien (seisojia) kimppuun käyneet/ yrittäneet koirat ovat olleet kaikki karhukoirauroksia. Normaalistihan metsästyskoirat tulevat kokolailla hyvin juttuun metsällä, kunhan ei olla kaadolla. Karhukoira tekee em. säännöstä poikkeuksen. Vastenmielinen rotu käytökseltään metsässä jos minulta kysytään. Lyömäaseella varustaudun tätänykyä välittömästi, kun karhukoira horisonttiin ilmestyy ja alkaa kyyläämään jahdissa olevaa/ olevia omia koiriani.

    • karhua

      Piruako niitä puudeleita metsään viet, niillä lienee joku luonnevika jos kunnon koirat kimppuun käy.

    • "Toivon todella, että kasvattajat ymmärtävät, ettei se rotu mene pilalle, vaikka koira olisikin myös perhekoira."

      Totta, rotu ei ehkä mene pilalle yksittäisestä perhekoirasta varsinkin jos sille ei hankita pentuja. Mutta kun näitä perhekoiran hankkineita yksilöitä on kymmeniä ja satoja ja jokainen hankkii pennut koirallensa ajattelematta lainkaan rodullista käyttötarkoitusta, tekevät nämä ajattelemattomat tyhjäksi sen kaiken vaivannäön jota rodun jalostajat ovat sukupolvesta toiseen rodun hyväksi.

      Suomessa on tosi harvasssa ne rodut, jotka vielä ovat alkukantaisia riistarotuja, siksi ymmärrän oikein hyvin kasvattajien periaatteellisen kannan asiaan. Kun asiassa lipsutaan, homma lähtee lapasesta hyvin herkästi.

      • Eiköhän se

        vietti niillä ole geeneihin rakennettu. Se on sitten vaan omistajasta kiinni saako koiran toimimaan metsällä.


      • Joikelleiiieee

        höpöhöpö


    • TosiOn

      Agressiivisia ovat, valitettavasti ja vain harvoista tulee hyviä mettäkoiria. :( Ikinä en ottaisi ¨"kotikoiraksi" (en tosin myöskään hirvikoiraksi).

      Rotu on viimevuosina parantanut käyttöominaisuuksiaan rutkasti, muttei silti täytä kriteerejäni lähelleekkään.....

      Agressiivisuus on hanurista ja voin vain arvailla mitä vaikeuksia saattaa olla edessä jos ei saa ravailla vapaana energiaa purkamassa...

      En suosittele mihinkään, en edes ketjukoiraksi pihavahdiksi.

      • osta isälle puudeli

        Näin on. Hankala ja epäsosiaalinen on karjalankarhukoira. Jos haluaa hirvikoiran sohvalleen, on esim. jämpti tai laika huomattavasti mukavampi valinta ympäristön kannalta. Saahan sitä pöljiä niistäkin jos niikseen haluaa; karjalankarhukoira on sitä jo valmiiksi.


    • metsästyskoi

      on se kumma että niin monen on pakko saada se metsästyskoira pelkäksi seurakoiraksi.

      ja vielä asiaa puolustellaan sillä, että metsästäjillä on huonot kodit koirille.

      Anteeksi nyt vaan mutta koiran kuuluu saada metsästää, jos se on siihen luotu, hyvä etteivät myy teille koiraa.

      Ps. itselläni kaksi ajokoiraa tuossa sängyllä vieressä makaavat onnellisina, metsästyspäivän jälkeen tälläki hetkellä. ei ole häkkiin unohdettuja minun koirat.

      • Kunpa vain

        kaikilla metsästävillä koirilla olisi yhtä lokoisat oltavat kuin sinun sesseilläsi on, niin tuskinpa näitä valituksia metsästäjien huonosta koiranpidosta kuultaisiin. Mutta kun ei ole.

        Jokseenkin samaa mieltä siitä että koiran tulisi saada tehdä sitä mitä eniten rakastaa ja johon se on luotu. Vähintäänkin sen omistajan tulisi ymmärtää ja hyväksyä se että välillä sitä ryntäillään ajamaan puuhun oravat ja ajetaan jänikset ja rusakot hevonnevadaan. Tai ajetaan hirvi omistajan riesaksi(kuten meillä kerran tapahtui). Jos/kun omistaja tämän hyväksyy ja ymmärtää, niin on aika samantekevää kaadetaanko se vai ei. Koira itsessään ei siitä piittaa vaan haluaa vain olla "avuksi" siinä mikä parhaiten luonnistuu.


      • 242

        JAMPTIT EI OLE KOSKAAN VIHAISIA VAIKKA KÄYVÄT IHMISIIN KIINI ET ENSIAPU KLINIKKA VASTAA,JA JUOKSEVAT TIELLÄ EI HIRVEN PERÄSSÄ METSÄSSÄ,MAANTIEKIITUREIKSI NIITÄ KUTSUTAAN JA PALALAIKAT RUKKASNAHKOJA-242 PARAS


      • 308
        242 kirjoitti:

        JAMPTIT EI OLE KOSKAAN VIHAISIA VAIKKA KÄYVÄT IHMISIIN KIINI ET ENSIAPU KLINIKKA VASTAA,JA JUOKSEVAT TIELLÄ EI HIRVEN PERÄSSÄ METSÄSSÄ,MAANTIEKIITUREIKSI NIITÄ KUTSUTAAN JA PALALAIKAT RUKKASNAHKOJA-242 PARAS

        Totta kirjoitat 242


    • KKU

      karhukoiraa parempaa ja viisaampaa ei olekkaan.. on vain sekopää isäntiä. pulikaa heiluttavaa saakin purra ja kovaa..

    • täyspeto

      Kauhukoira olisi kuvaamampi nimi.

    • Kainuunkauhu

      Yhden miehen elämä on liian lyhyt paskan koiran kans toimimiseen. Jos ei hirvi kiinnosta niin savua korvaan ja uutta pentua, nnin se menee ituhipit!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe