Imatran ajot

Temari,,,,

Kyllä oli upeeta katsoa kun vanhat legendat ajoivat prätkillään, kaikkein jännintä oli seurata pysyvätkö kaikki pystyssä kun vauhti oli kohonnut 50km/h. Suurin osa mieskatsojistakin oli vedet silmissä kun vanhat muistot tulivat mieliin.

40

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • stondaaja

      ja munat seiso

    • Toiv. Viim.kert.

      Kyllä tuli mieleen, nyt nää on nähty! Nyt viimeistään on syytä lopettaa koko naurettava muistelu. Mikäli joku vielä haluaa moottoripyöriäpärisemään, niin alkakoon järjestää oikeita kisoja. Nuo ajelut vaikutti ennemmin naurettavalta, kuin kiinnostavalta. Kaikkea aikansa, nyt suunta johonkin uuteen!

      • Ihan yes !

        On ne kyl ollu upeet sillo 1962-1986
        Olen katsonut ajoja you tuubesta
        ja täytyy sanoa,että on ollut hienoa,
        Nää muistelotkin tuo porukkaa Imatralle
        Valtsu täynnä,samoin Kylpylä ja
        Holidei club ja pikku hotellit
        Hienoo !!!!!


      • Oli hienoo !
        Ihan yes ! kirjoitti:

        On ne kyl ollu upeet sillo 1962-1986
        Olen katsonut ajoja you tuubesta
        ja täytyy sanoa,että on ollut hienoa,
        Nää muistelotkin tuo porukkaa Imatralle
        Valtsu täynnä,samoin Kylpylä ja
        Holidei club ja pikku hotellit
        Hienoo !!!!!

        You tuubesta voi katsoa aikaisempia
        ajoja !


    • Upeeta

      Upeeta!!! ja suuret kiitokset Imatran moottorikerholle hienoista kisajärjestelyistä, oli aivan mahtava viettää viikonloppu muistojen ajoissa, hyvä ilma säesti viikonloppua ja hienoa että imatralaisia kuskeja oli paljon mukana.

      • Jessss

        Daa daa ALLA autostraada !!!
        Antaa mennä nyt vaan !!!!


    • BB iohfavohvf

      Saisi olla viimeinen kerta kun nuo järjestetään.Joku mopopoika saattaa innostua virittämään mopoaan.Ennemmin järjestettäisiin bb-viikko kolme kertaa kesässä, ehkä joku nykyään mopoileva innostuisi ostamaan vaikka trumpetin ja töräittelisi sillä naapureiden iloksi muutaman riitasoinnun joka ilta.

      Mutta jos muistojenajoja vielä järjestetään, pitäisi rakentaa kiertoliittymiä että ihmiset pääsisivät maitokauppaan silloin kun sitä haluavat.Rahaa tuovista venäläisistä puhumattakaan,kaupoille on päästävä.

      Jos savolaiset ovat suomen kieroin kansa, niin imatralaiset ovat suomen tyhmin kansa.

    • Mv agusta

      Lisää samanlaisia tapahtumia..imatran ajot veti aikoinaan porukkaa ja niin näyttää vetävän nämä muistoajotki..kiitokset imatran moottorikerholle suurista ponnisteluista..ehdotan että näitä enemmän ja bb touhut pois..

    • Kiitos !!!

      Hieno tapahtuma!!

    • Kiitoksia!

      Taas kerran nähtiin se mistä Imatra maailmalla tunnetaan. Moottorikerhosta löytyy osaamista maailmanluokan tapahtuman järjestämiseen, siitä ei ole kahta sanaa.

    • Honda

      Mikä moka se silloin sai nää ajot loppumaan? Olisi ollut ihan toista pitää imatralla ajot kuin joku bigband-juttu. Porukkaa olisi riittänyt vaikka kuinka ja ihan ulkomaita myöten,mutta kaikki mikä jotain tuottaa ja on imatralle hyväksi,ajetaan alas ja valitetaan melusta ja vaikka mistä. Imatran ajot oli parasta mitä imatralla on koskaan nähty. Nyt ei ole muuta kuin venäjän mafiiosot ajelemassa rajamarketin parkkipaikalla,repikää siitä.

    • pidetään peukkuja
    • enne ei valunu

      ei ollu vedet silmissä vaan kus tippa munassa, kun ei kusipaikkaa löytäny ja alko kastuu housut. - pidätyskyky kun menee runkates nääs. muistellessa jotain pimpaa.

    • ööleeöölee

      Joku satavuotias harmaahapsi ei ainakaan halunnut aikoinaan myydä maaplänttiään radan tieltä, vaan meinasi sujauttaa sen käärinliinoihin mukaan.

      Kyllähän se hienoa oli taas käydä fiilistelemässä tuhansien muiden kisavieraiden kanssa.

    • Jos Imatra saa TT-kilpailut, niin se tietää monelle seuralle lisätienestejä.

      • nimimerkkipertti

        Näin muuten on. Ei tartte kaupungin sen jälkeen avustuksia jaella aktiivisille seuroille..


      • l,tolstoi

        Varmaan mahdoton ajatus koska temarit haluavat vain satsata rus turisteihin
        ja rr/tt ajot ei houkuttele ruskeja vaan suomalaisia turisteja ja imatra ei halua
        panostaa suomalaisiin matkailijoihin.Joskus tämä rus matkailu loppuu ja
        lintunen end.kummppanit ihmettelee missä turistit


    • lena hirvi

      Mutta missä valkea hirvi

    • BB-pelehtelijät

      Kaupungin päättäjiä kiinnostaa vain oma-asema ja puolueen järjestämä status.
      Siinä ei kaupungin tapahtumat paljon paina, ellei se ole ns. korkeakulttuuriin sidottu ja palvele puolueen imagoa kulttuurin kannattajana. Silloin rahahanat vasta aukeaa tapahtuman rahoitukseen, oli sitä rahaa, tai ei kaupungin kukkarossa. Jos ei niin lainataan veronmaksajilta korottamalla veroprosettia.

      BB touhu on ollut koko toimintansa aikana miinusmerkkistä kaupungille. Jos tehtäisiin selvitys montako kuuliaa olisi tullut vapaaehtoisesti ja maksanut itse lippunsa( siis ei firmojen hyvästä tahdosta ostaneita lippuja käyttäen), niin luulisin
      että ne kuulijat mahtuisi kerralla siihen kioskin lipan alle.

    • Kisavieras

      Tuli taas täältä Turusta asti poikettua Imatralla nimenomaan tämän Muistoajon vuoksi. Tapahtumalla on vetovoima.

      Sekin kyllä on sanottava, että ensimmäiset merkit tapahtuman kulumisesta loppuun jotenkin tuntuivat. Pitäisi saada jotain uudistusta konseptiin. Voitaisiinko oheistapahtumana lyhyemmällä radalla samalla alueella ajaa vaikka joku Supermoto-kilpailu? Onhan meilä näitä Hermusia yms. Jotka voisivat kiinnostaa ihmisiä.

      Toinen huolenaiheeni liittyy turvallisuuteen.
      Kuskit ovat jo vanhoja ja sairaskohtauksen vaarakin ei liene mitätön.
      Ainakin Vuoksen suoralla starttipaikalla yleisö oli aivan liki yli 210 km/t kiitäviä moottoripyöriä.
      Kauhulla ajattelen mahdollisuutta, että joku pyöristä karkaisi yleisömereen.

      Miettikää järjestäjät tätä etukäteen, sillä onnettomuus lopettaisi ikuisiksi ajoiksi ajot.

      • JyrkkäHönkämies

        Idiootti.
        Samoin , kun auto ajautuu vastaantulevien kaistalle myös pyörä voi ajautua radalta turva-alueen yli katsomoon.
        Tekninenvika, toisiinsa osuminen, väärä "jarrumerkki", väärä ajolinja, moottorin kiinnileikkaaminen.. Siis ihan mitä vaan voi tapahtua.
        On niitä pyöriä ennenkin katsomoon mennyt, kuskin kanssa tai ilman ja yleensä siinä sitten käy jollekki huonosti. Siinä niitä muistomerkkejä on kaksin kappalein urheilukentän kupeessa asiasta muistuttamassa.
        Ei kannata asiaa vähätellä, koska se on todellisuutta eikä sitä sitten onnettomuuden satuttua voi "uudelleen ladata" kovalevyltä, koska todellisuus ei ole leikkiä.
        HERÄÄ!
        Ja ne TT-kisat on sitten saatava Imatralle! 1 (Tykkää!) (ThumpsUp!)


    • fysiikan lait

      Ei ne pyörät siinä vaudissa pääse karkaamaan yleisön joukkoon. Jarrutuksessa kurviin tai kurvista lädettäessä se pyörä lipee jos lipee.

    • Aloittajahan oli

      oikeessa kun arveli kuinka pyörät pysyvätkään lapasessa n. 50 km/h. No olihan siellä joku rönähtäny kun vauhtia oli huimat 30-40 km/h. Vaarallista touhua ja ehdotankin seuraaviin "miehet muisteli, pyörät mateli" ajoihin, pyörien edellä täytyy kävellä henkilö joka heiluttaa punaista lippua. Katsojat tietävät varoa ja nopeudut pysyvät turvallisella tasolla.

    • "Sekin kyllä on sanottava, että ensimmäiset merkit tapahtuman kulumisesta loppuun jotenkin tuntuivat."

      Samat havainnot. Sunnuntai oli jo selvästi hiljaisempi päivä kelistä huolimatta. Toimiva konsepti, mutta nyt poljetaan jotenkin paikoillaan. Yhden päivän muistelot ja toiselle päivälle jotain muuta tai sitten vaan pelkät yhden päivän muistelot?

    • sesotto

      Toisaalta taas kaksipäiväiset senkin takia, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle joko la tai su, sekä kuskeillakin olisi ohjelmaa koko viikonlopun, eikä niin että tulee tänne kaukaa ja vartin pyörähdys lauantaina aamupäivällä ja kamat kasaan.

      Jatkoa seuraa 2016 ja pikku viilauksella vieläkin parempi tapahtuma.

      • Nii tai

        sit ei.


    • ropakantaa

      http://www.ibbf.fi/fi/uutiset/imatra-big-band-festival-2014-paatokseen-hyvissa-tunnelmissa

      Vai että bb festareilla vieraili noin 30000 ihmistä.Ja lipunmyynnistä jäätiin 30%, eli 40000 oli tavoitteena.Uskokoon ken tahtoo.Missähän ne ihmiset sitten olivat kun niitä ei kadulla näkynyt ja telttakaan ei tainnut olla kertaakaan loppuun myyty.

      Muistojen ajot keräsivät 7000 katsojaa kahteen päivään.Eli aika kova saavutus.Mitähän olisi jos rata olisi joskus silloin rakennettu.

      Mutta tuo linkissä oleva paatokseen hyvissä tunnelmissa kuvastaa koko bb viikkoa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paatos

      • Hiilijalanjälki

        Niinpä, jos rata olisi silloin rakennettu niin se kasvaisi rikkaruohoa kuten kävi Keimolallekin!
        Muistojen ajot voisi päristellä siellä Virtasalmella jossa niitä ajojakin järjesteltiin niin ei tarvisisi jotain väsyneitä Volvoja piikiautoiksi haalia!


      • Ei ne niin
        Hiilijalanjälki kirjoitti:

        Niinpä, jos rata olisi silloin rakennettu niin se kasvaisi rikkaruohoa kuten kävi Keimolallekin!
        Muistojen ajot voisi päristellä siellä Virtasalmella jossa niitä ajojakin järjesteltiin niin ei tarvisisi jotain väsyneitä Volvoja piikiautoiksi haalia!

        väsyneitä ne Volvot olleet. Vetoautoina jättivät 80-luvun kilpapyörät suurimmaksi osaksi tulemaan. Kiinnitin huomiota erääseen wannabe kuskiin joka oli aina innokkaana ensimmäisessä rivissä katu-Hondallaan ja kaahasi vimmatusti ensimmäisen kierroksen johtoauton perässä. Kun vauhti hieman kiihtyi, jäi kyseinen kuljettaja jonnekin keskijoukkoon ja muut menivät yksi kerrallaan ohi. Joukossa on kilpa-ajajina itseään pitäviä tavallisia tallaajia jotka eivät ole tiettävästi eläissään yhtään oikeaa kilpailua ajaneet. Sekin on hyväksyttävää mutta teot ja puheet eivät oikein kohtaa, sen kuulin sivusta.


      • ropakantaa
        Ei ne niin kirjoitti:

        väsyneitä ne Volvot olleet. Vetoautoina jättivät 80-luvun kilpapyörät suurimmaksi osaksi tulemaan. Kiinnitin huomiota erääseen wannabe kuskiin joka oli aina innokkaana ensimmäisessä rivissä katu-Hondallaan ja kaahasi vimmatusti ensimmäisen kierroksen johtoauton perässä. Kun vauhti hieman kiihtyi, jäi kyseinen kuljettaja jonnekin keskijoukkoon ja muut menivät yksi kerrallaan ohi. Joukossa on kilpa-ajajina itseään pitäviä tavallisia tallaajia jotka eivät ole tiettävästi eläissään yhtään oikeaa kilpailua ajaneet. Sekin on hyväksyttävää mutta teot ja puheet eivät oikein kohtaa, sen kuulin sivusta.

        Nyt kun vielä hiilijalanjälki kertois Imatran ajojen ja keimolan yhteyden niin hyvä olisi.Ja taakse ja eteenpäin näkijänä voisit kertoa paljonko plussaa tai ehkä jopa miinusta bb-viikko tuo tulessaan tulevina vuosina.Ehkä joskus, toivottavasti lähivuosina töräytellään muistojen bb, toivottavasti yksipäiväisenä.Ja tuonkin tapahtuman voisi järjestää svetogorskissa.


    • wannabekatsoja

      Vovo oli tulppana kaikissa muissa, paitsi 60- luvun startissa. Sen tehtävänä oli hillitä menoa. Volvon piti antaa mennä jos meinasi suorilla päästää täysillä.
      Tietysti, jos luuli, että kyseessä on kilpailu, niin noinkin asian voi nähdä.
      Volvo ei ajanut kuin alle kahtasataa, joten se siitä.
      Se miksi jotkut oli etu- tai takarivissä, oli siihen jokaisella oma tarkoituksensa.
      Volvon seuraajan ei kannata vetää johtopäätöksiä etuauton matkasta suhteessa muihin, kun se ei kerro mitään pyörien huippunopeuksista.

      Näinhän se tuppaa olemaan, että katsomosta ne parhaat asiantuntijat löytyy, kuten parhaat kuskitkin Esson baarista. Itsestäni näytti kyllä siltä, että kilpaa siellä ei ajettu ollenkaan.

    • koooork

      Samaa mieltä wannabeen kanssa, että kilpaa ei ajettu, mutta hiukan happea annettiin pyörille kuten kuuluukin. 242km/h taisi olla ajojen nopein vauhti, mutta Esson-baarin miehet varmaan siitäkin eri mieltä.

      Loistava tapahtuma ja onneksi jatkuu. Osakilpailu vielä joskus ja Imatralle tulee porukkaa yli 100 000 aivan varmasti. Kuuntele siinä sitten bigbändiä kymmenen muun kanssa ja pähkäilet miksi teltta ei vedä väkeä.

    • savakaki

      Imatra tunnetaan maailmalla nimen omaan Imatran ajoista, ei mistään BB- tapahtumasta vaikka siihen jaz-luritukseen upotettaisiin kuinka paljon kaupunkilaiten rahaa tahansa. Ne rahat ei koskaan tule takaisin kaupungin kassaan. Mutta eihän se ole tarkoiuskaan, vaan päätään näytämään, että olemme kylttyyrikaupunki. Maksoi mitä maksoi.

      Se 242km tunnissa taisi olla puolivälissä maalisuoraa, joten huiput oli reilusti enemmän. Esson baarin miehille ja "asiantuntija" katsojille se ei ole vauhti eikä mikään, katuradalla puitten välissä.

      • Herkkisormi

        Jeps Juha Kallio 247 kmh ja Niki Tuuli 248 ja vanha pappa Matti Salonen ja Hämppi patsaalta 238 toki lihapaino tasoitusta ! Hauskaa oli


    • Silloin -70 luvulla

      kun meni lujaa muutenkin kuin Imatran -ajoissa, niin ennätys yleisö jonain vuonna, oliko luokkaa n.72 000 henkeä? Korjatkoon viisaammat. Oli muuten väkeä, melkeinpä enemmän kuin tänne mahtuukaan. Vuoksen varrella oli useita leirintäalueita, telttoja joka paikassa. Kaikki etelä-suomen poliisit oli komennettu tänne. 6-tiellä ennen Imatraa oli ratsiat jossa tutkittiin ajoneuvot ajokunnon lisäksi ylimääräisistä viinoista. Porukkaa käännytettiin paluusuuntaan jos jotain sanomista ilmeni. Lähimmät avoinna olevat viinakaupat olivat Lappeenrannssa ja Parikkalassa.
      Joku tuolla haaveili 100 000 katsojasta. No olishan se Daytona tyyppinen juttu, mut ehkä liian iso määrä kuitenkin. Ruuhkan purkua oli kiva katella Korvenkylässä. Linja-autolla kesti Lappeenrantaan n.2 tuntia. Puumalan lossilla sai jonottaa tunnin toista. Aikansa megatapahtuma joka ei ei enää onnistune.

    • kahvan kääntäjä

      Kyllä se somimoilleen noin oli silloin -70 luvulla. Nyt tilanne on sellainen, että kesätapahtumia on maa täynnä ja joka viikonloppu.

      Silloin ei ollut muita massatapahtumia kuin Suviseurat, maatalousnäyttelyt ja Imatran ajot. Nyt on piermiskilpailusta lähtien vaikka mitä yleisön narraamiseksi.

      Ajat on muuttuneet ja siltä osin lopullisesti. Alan harrastajat tulee katsomaan, mutta muuta yleisöä on vaikea saada. Nuorisolle ajot ovat kaukainen asia, kun olivat silloin vasta pilke isän silmän kulmassa. Ei siitä paljon nostalgisia muistoja synny. (Paitsi isälle). Meille 40-60 luvulla syntyneille motoristeille tapahtuma on yhä rakas ja omalla tavallaan antoisa, vaikka auton perässä körötteleminen ei oikeen hyvältä näytä.

      Kivahan se on nähdä, että on muita samanhenkisiä juonessa mukana, ihan toiselta puolelta Suomen niemeäkin.

    • jotain tasoa

      Rahvaan tapahtuma. Kyllä nykyään on asiat paremmin kun saa teltassa juoda shampanjaa firman piikkiin ja kuunnella klassista musiikkia, mistä te rasvarit ette ymmärrä mitään.

      • klassinen paskan jau

        Ei, vaan joudutte kuuntelemaan klassista musiikkia,(jota jaz ei ole) ennen kuin saatte firman maksamaa shampanjaa ( oikeesti keppanaa).


    • Anonyymi

      HITTO NÄITÄ KUN PÄÄSIS LIVENÄ KATTOO.. OIS UPEETA KIERTÄÄ ALASTAROT. IMATRAN AJOT TMS

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe