Mikä on elämän tarkoitus?

kehitys?

Uskovainen sanoo tietenkin että jeesus tai jotain muuta vastaavaa. Mutta jätetäänpä jeesus, jumala tai taivas pois ja mietitään onko muuta.

21

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmm.....

      Etkö voi mennä ateismi-palstalle keskustelemaan tuosta.

      Te voitte sitten siellä miettiä, mitä elämän tarkoitusta keksitte. Meillä ei varsinaisesti ole tuota ongelmaa.

      • Se Oikea Tie!

        Että löytää sen oikean tien Jumalan luokse ennenkuin on liian myöhäistä, ja elämä loppuu.


    • a-nonyymi

      Kristinuskonkin pitäisi olla valaistumista kohti etenemistä. Tämä oli havaintojeni mukaan Jeesuksen alkuperäinen sanoma. Kolmessa ensimmäisessä evankeliumissa on aitoja Jeesuksen sanoja arviolta 25% ja neljännessä alle prosentti, joten tuo Jeesuksen alkuperäinen sanoma on melkolailla salattu meiltä.

      Paavali valaistui Danmaskon tiellä., kun hän oli tullut säntillisenä juutalaisena siihen pisteeseen, että tuo valaistuminen oli mahdollista. Stefanos koki valaistumisensa juuri ennen kuolemaansa. Zen-Buddhalaisuudessa on samankaltaisissa olosuhteissa tapahtunut valaistumisia ja ihmiset ovat ymmärtäneet asioiden olevan täydellisiä syntymättömyyden alkuperäisessä tilassa. Valaistuminen ei toki tarvitse dramatiikka tapahtuakseen - riittää vain, että hedelmä on kypsynyt.

      Tuomaan Evankeliumin mukaan:

      Jeesus sanoi, ”Ne jotka etsivät, eivät saisi lopettaa etsimistä ennen kuin löytävät. Kun he löytävät, he muuttuvat. Kun he muuttuvat, he tekevät ihmeitä, ja hallitsevat kaiken.”
       Jeesus sanoi, ”Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista. Jos te tulette opetuslapsikseni ja kiinnitätte huomionne puheisiini, nämä kivet palvelevat teitä. Sillä paratiisissa on teitä varten viisi puuta; ne eivät muutu kesällä eivätkä talvella, ja niiden lehdet eivät putoa. Joka ne tuntee ei maista kuolemaa.”

    • hgfdsa

      Minä tajusin jo 15-vuotiaana, että elämän tarkoitus on elämä itse. Vuosikymmenten vieriessä tämä käsitys on vain vahvistunut. Usko palvelee hyvin tätä tarkoitusta.

      Toisin sanoen elämä ei ole jotain muuta tarkoitusta varten. Elämä on tarkoitus ja päämäärä sinänsä.

    • ei ihme jos niin mon

      Taitaa se aika laihaksi jäädä, jos olemme täällä vain sokean sattuman saattelemina.
      Synnymme, raadamme, vanhenemme ja kidumme. Sitten kuolemme pois. Tosi tylsää - mikäli se siinä olis?

      • Kirkko tekee pahaa

        Miksi tuo olisi tylsää. Ikuinen elämä vasta tylsää olisi! Kuka haluaa elää ikuisesti?

        Elämä on mielestäni ihme itsessään. Tarkoituksena on elää ja lisääntyä. Olla onnellinen ja tehdä pari muutakin onnelliseksi.


      • HarvatValitut
        Kirkko tekee pahaa kirjoitti:

        Miksi tuo olisi tylsää. Ikuinen elämä vasta tylsää olisi! Kuka haluaa elää ikuisesti?

        Elämä on mielestäni ihme itsessään. Tarkoituksena on elää ja lisääntyä. Olla onnellinen ja tehdä pari muutakin onnelliseksi.

        Minä haluan elää ikuisesti. Enkä,takuulla tule siihen kyllästymään. Helvettiin joutuva joutuu elämään kanssa ikuisesti synkeässä pimeydessä , sielläkään ei taida kyllädtyminen olla vaivana vaan vaivanaiheet ovat vaikeampia. Voimme vaikuttaa pääsemmekö pelastumaan perikadolta tekemällä parhaamme Jumalan tahtoon sopeutuen, mukautuen tai voimme elää kuin ikuisuutta ja muita Raamatusta kuulemiamme totuuksia ei olisi olemassa. Ne kuitenkin ovat olemassa olipa oma luulomme millainen tahansa. Raamatusta et löydä valhetta.Ihmisten ilmoituksista löydämme alati valheita? Monet on kutsuttu pelastumaan, harva valitsee ottaa arvokkaan kutsun vastaan, jolloin ikuinen elämä on saatavissa hyvässä olotilassa, paha olotila on helvetissä. Pääsääntöisesti olotilat ymmärrän näin mutta tunnetilojen kirjo voi olla skaalaltaan tosi laajakin.


    • Nippon

      Elämän tarkoitus on elää ja lisääntyä.

    • Sarcisson

      “The meaning of life is just to be alive… It is so plain and so obvious and so simple. And yet everybody rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves.” –Alan Watts

    • Oppia, opiskella, elää kunnolla, hyvien tapojen mukaisesti, itsenäisesti, itseään toteuttaen, sivistäen, luoden, taiteillen, tutkien, näkien, auttaen. Elää sovussa ihmisten ja maailman kanssa. Piste.

      Elää elämän vuoksi.

    • Ex-witness

      Jos nuo mainitut seikat jätetään pois, elämällä ei ole tarkoitusta. Olemme samalla asteella kuin eläimet. Ne pariutuvat, syntyvät, ruokkivat ja kuolevat pois. Sitten poikaset jatkavat samaa kiertokulkua halki vuosisatojen. Näin on tapahtunut myös meille ihmisille. Ilman noita mainittuja realiteetteja eli Jumalaa ja Jeesusta meillä ei olisi------MITÄÄN! Ei yhtään mitään. Tarkoitukseton elämä ilman pysyvyyttä tai järkeviä tavoitteita tai päämääriä, sillä kaikki päättyy kuolemaan.

      Mutta onneksi näin ei ole. Maailmassa on toivoa vaikka se ei aina siltä tuntuisikaan. Toivon kudelma pitää löytyä. Se on olemassa. Siksi kannattaa jatkaa etsimistä. JUmala vetää vilpittömiä ihmisiä puoleensa.

    • tarkoitan tarkoitust
    • RaunioitaJäljelleJää

      Tarkoituksia eri tilanteisiin on erilaisia. Yksi on tämä Raunioksi Damakoksen luhistuminen.http://raamattu.fi/1933,38/Jes.17.html

    • Ei ole mitään muuta.

    • Ierika

      Eliön tehtävä on tuottaa lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä.
      Tämä onkin raamatun suunilleen ainoa kohta missä se on oikeassa. Mutta kun katsoo nykymaailmaa niin "lisääntykää ja täyttäkää maa" on kyllä paskin käsky ikinä. Ei sitä ainakaaan ihan kirjaimellisesti tarvitsisi toteuttaa.

    • SeOnTäytetty

      Lyhyet tilivälit. Syntien tunnustaminen ja Jeesus antaa ne jatkuvasti anteeksi. Menneet synnit on saatu anteeksi kun ne on anteeksisaatu. Tulevia syntejä ei anteeksipyytämättä saa. Nämä minun ymmärryksesdäni näin.Siksi Raamatusta löytyy kehotus parannuksen tekoon synneistä , joita olemme tehneet. Jos ajatukseni tuntuvat oudoilta niin lue tai kuuntele Johanneksen evankeliumi, Johanneksen kirjeet niin sanot sitten että oukki doukki, nyt mä tajuun.

    • Murey

      Ehkä parempi puhua kunkin omista tavoitteista. Ei ole mitään tai ketään, joka voisi yleisesti määrätä elämän tarkoituksen kaikille. Minusta kehitys on apinasta yhä enemmän henkisesti ja tiedollisesti ylemmäs ja uskontojen mielikuvista pois.

    • 12___13

      Tämän "elämän" tarkoitus on oppia tuntemaan hyvä ja paha niin kuin ihmiset alussa halusivat. Muuten elämän tarkoitus on minun nähdäkseni rakkaus. :)

    • pyöritäänympyrää

      Tosi typeriä kommentteja, että meidän tehtävä on lisääntyminen. Ei muu. Se ei ole mikään elämän tarkoitus, se on ainoastaan jotakin joka vastaa eläintä, mutta mikä sitten on eläimen elämän tarkoitus?

    • Lyhyesti

      Kokea ihmiselämä.

    • nää-on-näitä

      Elämän tarkoitus on että sinä löydät elämällesi tarkoituksen.
      Joillekin se pukkaa niin kovaa että pitää kaikilta vaatia sama tarkoitus minkä on itse löytänyt.
      Viktor E Frankl on kehittänyt logoterapian jossa tuetaan yksilöä ymmärtämään oma merkityksellisyytensä.
      Merkityksettömyyden tunne johtaa koulusurmiin ja breivikkeihin ... pahimmillaan...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe