Mitä tapahtuu jos ei syö mitään

Utelias98

Eli otsikko kertoo kaikki ihan uteliaisuuttani kyselen että mitä tapahtuu jos ei syö eikä juo mitään vaikka 1-3 viikkoon.
Laihtuuko siitä ja minkälaisia terveysriskejä?
Oon kuullu et jos ei syö niin lihoo mutta en ymmärrä miten olisi mahdollista. Mutta olis kiva jos vastailisitte

26

10006

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janoon voi kuolla muutamassa päivässä. Nälkään kuolemiseen menee muutama viikko.

      Kyllä syömättä laihtuu, mutta hitaasti ja elimistö menee säästökuurille. Eli ei polta rasvaa tms. Sitten kun paaston jälkeen syöt jotain, elimistösi todennäköisesti ottaa ravintoaineet tarkemmin talteen.

      Näin minä asian järkeilin.

    • Siiliö

      Jos ei syö taikka juo 1-3 viikkoon mitään, kuolee. That's so simple.

      • Anonyymi

        Hyä


    • Onhan siinä yksi terveysriski, nimittäin kuoleminen, mutta sittenpähän ei tarvitse huolehtia läskeistä, koska ne suorastaan SULAVAT irti luista!

    • Kai sitä kuihtuu. Jossain vaiheessa saatat ehkä pyörtyä. Saat rytmihäiriöitä. Saatat vaipua jonkinsortin horrokseen, kun elimistö yrittää lepuuttaa. Ääreisverenkierto heikkenee, kun keho pyrkii säästämään energiaa sydämmmelle, aivoille ja muille tärkeille elimille. En tiedä. Saatat kuolla.

      Mutta tietääkseni kuitenkin on mahdollista selviytyä suhteellisen pitkiäkin aikoja ilman ruokaa. Elimistö ottaa energiaa kehoosi säilöytyneistä rasvoista ja muista.

      En ollut kovin valveilla bilsan ja terkan tuntien aikana, mutta toivotaan että jotain jäi muistiin ja järkeily auttaa :D

    • Niin, ja tuo säästökuuri-homma on ihan totta! :D Ei kannata syömälakolla laihduttaa, vaan liikuntaa lisäämällä ja ruokailutottumuksia muuttamalla. Jos aloitat jonkun syömälakon ja kehosi menee säästökuurille, se ottaa joka ikisen rasvan kaikista ruuista talteen. Sitten mietit, miten sinä lihoit sen puoli kiloa, kun kaverisi painoon se ei vaikuttanut ollenkaan.

    • Juomatta ihminen ei pysy hengissä kovin kauan, ehkä pari päivää, mutta ruuatta pärjää huomattavasti pidempään. 1 - 3 viikkoa juomatta on siis täysi mahdottomuus, mutta syömättä pysyy varmaan helposti hengissä ainakin viikon, jos on terve ja hyvässä kunnossa aloittaessaan paaston.

      • Vieras_

        Itse pystyin kyllä olla juomatta parikin viikkoa. En nimittäin ennen koulussa tai kotona juonut yhtikäs mitään. Ruokaakaan en paljoa syönyt. Ei minulle kyllä ikinä mitään käynyt. Nyt siitä on jo varmaankin vuosi tai kaksi kun sitä tein ja nyt syön ja juon jo normaalisti.


      • Anonyymi
        Vieras_ kirjoitti:

        Itse pystyin kyllä olla juomatta parikin viikkoa. En nimittäin ennen koulussa tai kotona juonut yhtikäs mitään. Ruokaakaan en paljoa syönyt. Ei minulle kyllä ikinä mitään käynyt. Nyt siitä on jo varmaankin vuosi tai kaksi kun sitä tein ja nyt syön ja juon jo normaalisti.

        voi mitä paskaa ei ihmine voi olla noin kauaa juomatta koko aikana YHTÄÄN MITÄÄN,


    • Siiliö

      "Mutta tietääkseni kuitenkin on mahdollista selviytyä suhteellisen pitkiäkin aikoja ilman ruokaa."

      Mahdollista se on, mutta silloin täytyy käyttää jotain kikkaa. Esim. jotkut joogaajat kykenevät olemaan hyvinkin pitkään ilman ravintoa ja käsittääkseni jopa äärimmäisen vähällä hapella. Ei siihen kuitenkaan kukaan tavallinen tyyppi noin vain kykene.

      • Katsoin kerran jotain ohjelmaa, jossa oli joitain tiibetiläismunkkeja, jotka pystyivät halutessaan nostamaan kehonsa lämpötilaa. Sitten ne istui jossain pakkasessa ja höyrysi.


      • kurpizza_
        fnfn kirjoitti:

        Katsoin kerran jotain ohjelmaa, jossa oli joitain tiibetiläismunkkeja, jotka pystyivät halutessaan nostamaan kehonsa lämpötilaa. Sitten ne istui jossain pakkasessa ja höyrysi.

        Tiibetiläiset munkit ovat outoja. Tulpia tekivät myös...


      • kurpizza_ kirjoitti:

        Tiibetiläiset munkit ovat outoja. Tulpia tekivät myös...

        Ja tappoivat tulpansa joka kerta! Julmaa... :(


      • jokutyyppi19 kirjoitti:

        Ja tappoivat tulpansa joka kerta! Julmaa... :(

        Miksi nähdä tunteja vaivaa ja sitten tappaa? En tajua ihmisiä.



    • Et elä kuukautta ilman vettä. Ihminen pärjää ilman vettä vain muutaman päivän.

      Käytännössä kokeilu johtaisi todennäköisimmin siihen, että paastoat jonkin aikaa, minkä jälkeen ryhtyisit ahmimaan (jolloin riski ahmimishäiriön tai bulimian kehittymiseen kasvaa).

    • En ole varma. Kokeile ja kommentoi. Ai mitä? Et selviäisi sitä aikaa? No älä sitten. Asia loppuun käsitelty.

    • teini16

      Oon ollu 3 päivää syömättä, join vettä kumminkin. Tuli hyvä olo, laihduin 2kg vaik oonki 165cm/50kg eli ihan normaali niin teki hyvää, yli viikkoon en suosittele, syömättä pystyy olemaan parikin viikkoa mutta ei ole terveellistä

    • kuulinjoskusfaijalta

      Ootko nähny kuvia afrikkalaisista lapsista ku niil näyttää olevan semmone kaljamaha. Se tais johtuu siitä, et ku ne ei saa ruokaa ni niien sisälmykset tai jotkut työntyy sillee ulospäin tai isonee tai jtn

    • Juhaaaa

      Ilman ruokaa pärjää ainakin kuukauden normaali perusterve ihminen. Viiden - kuuden viikon kohdilla voi alkaa olemaan jo sen verran heikko olo, että on lähtö lähellä. Jos ennenkin harrastanut paastoamista, niin selviää toki pidempään.

      Vesipaastoaminen on suhteellisen suosittu elimistönpuhdistuskeino. Jotkut ihmiset paastoavat myös uskonnon takia. Itse olen ollut 10 päivää vesipaastolla ja eihän ne ensimmäiset päivät herkkua olleet, kun oli nälkä ja päänsärkyä. Päänsärky johtuu muuten siitä, että elimistö yrittää käyttää suoliston seinämissä kiinni olevia kuona-aineita ravinnoksi. Sen takia vesipaaston aikana olisi tärkeää suorittaa suolihuuhtelu päivittäin.

    • Siouxiemiuxie

      Ei, silloin laihtuu ja laihtuu kunnes kuolet janoon tai nälkään siis.

    • Ensyömitää2viikkoo

      Kuulemma hyvä laihdutuskuuri et kannattaa kokeilla

      • Anonyymi

        Ei todellakaan oo. Iha turhaa sillä kun alat taas syömään tulee rasva takaisin HETI.


    • syämäteiparas

      Yleensä on ollut tapana kuolla, jos ei syö eikä juo esim. yhteen kuukauteen. Siinä sitten tapahtuu, että tapahtumasta hyötyvät Kela, sekä eläkevakuutusyhtiöt. Ei muuta kuin reippaasti vain paastoamaan.

    • Anonyymi

      Mun kaveri ei syö viikon koska se kuolee sit

    • Anonyymi

      Janoon kuolee jo 4-5 päivässä mutta jos haluat kuolla nälkään niin siinä voi pari viikkoa minun tietääkseni 1-3 viikkoa tai harvemmin 1-4 viikkoa varmaan lihavimmilla menee 4 viikkoa mutta kun kuolet niin hautajaisten jälkeen olet taivaassa 🤣🙄 xD huom en ole hautausmaalla töissä olen vasta lukiossa ja ei kannata kokeilla jos kokeillut kuolla janoon tai nälkään niin se on mun osanottoni

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe