närästää pahasti tämä lusmuilutoiminta

käämit kärähtää

Töihin tullaan vähän sinnepäin. Työpaikassa ei ole liukumaa työaikojen suhteen.
Jotkut aloittaa päivänsä syömällä kevyen aamupalan. Samaiset henkilöt tekevät toimensa todella verkkaiseen tahtiin samalla hoitaen sosiaalisen puolen kertoen perheensä viikonloppuvietot.
Kahvipaussille menevät 9 aikaan, vaikka hommat ovat kesken. Muut tekevä työnsä siihen pisteeseen, että voivat istahtaa juoden rauhassa kahvinsa. Aikaisemmin aloittaneet istuvat edelleen jatkaen kahvitusta siihen saakka, kunnes viimeinenkin uurastaja lopettelee.
Tassutellaan ja jaaritellaan, työnteko on toissijaista. Ennen lounasta otetaan huikopala ja lounastauko venyy tunnin mittaiseksi.
Muut odottavat, että pääsisivät myös syömään. Jos syöt eväitäsi ovat nämä taukonsa pitäneet edelleen lounaalla jaaritellen omia asioitaan ja itse varsinaisen tauonpitäjä saa siinä ohessa hoitaa satunnaisia akuutteja työtehtäviä ja kuunnella mitäänsanomatonta lässytystä.
Edessä vielä kahvipaussi vuoronvaihdon yhteydessä, mikä täytyy joidenkin mielestä pitää yhtenä suurena perheenä. Työtehtäviä kasataan ja ennen kotiinlähtöä toiset selvittävät iltavuorolaisille vuoron kiirrellisyyttä ja poistuvat kotiin jättäen muut tekemään aamuvuoron työt loppuun.

ihmettelen miten tämänkaltainen toiminta sallitaan ja veronmaksajana olen pöyristynyt.
Yksikössä on todella lepsua väkeä johtoa myöden.
Vuorossa työt tulee tehtyä toimivalla porukalla puolet vähemmällä henkilöllä.

Toimin terveydenhoitoalalla kunnallisella puolella.

Onko tämä vallitseva käytäntö muillakin aloilla vai pelkästään tätä aikaa kuvaavaa toimintaa.

15

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+15

      Kuulostaa tutulta toiminnalta työpaikassa, jossa on naisia. Naisten on joku kumma tarve juoruta ja selvittää ihmissuhdeongelmia työkavereiden kanssa työajalla.

      • ei hyvä ei

        niinpä ja työt jää tekemättä :( toiset sitten juoksee kusten tehden niidenkin hommat ja saa haukut vielä palkaksi. mun mielestä pitäisi saada kaksinkertainen palkka kaksinkertaisesta työstä.


    • jjkk4

      Olen yksityisellä puolella töissä, mutta firmalla on vielä mennyt sen verran hyvin vielä, että on varaa kattoa, kun porukka lamppaa jatkuvasti tupakkatauolla ja pitää kamalan pitkät ruoka- sekä kahvitauot tähän vielä päälle.

    • aksiom

      Meillä yksi firman pääomistajista on nimellisesti 'töissä' (saisi kyllä muuta kautta paremminkin hynät nostettua) ja silloin kun vaivautuu paikalle niin on osapuilleen koko päivän kahvihuoneessa. Välissä käy sanomassa muille että tehkääs nyt töitä tai tulee fudut, setä tarttee vähän rahaa.

    • lfkjsdjgogjreio

      Ei ihme että terveydenhuolto nielee eniten verorahoja jos "työnteko" on tuommoista lusmuilua prkele.
      Onnistuu se lusmuilu näköjään valitettavasti myös yksityisellä sektorilla, jotkut tekee korkeintaan mukavimmat työt ja jättävät toiselle vuorolle kaikki paskamaisimmat hommat, ei edes siivota työpistettä vaan kaikkine paskoineen jätetään silleen. Sitten vielä esimiehet huutavat sille ahkeramman vuoron tekijälle laiskurin tekemättä jättämistä hommista! Eikö voisi vielä keksiä epäreilumpia huudon aiheita, tuohan on vielä melko laimeaa kun pystyn vielä hillitsemään turpaanlyöntihaluni...

    • ykhgv

      No lusmuile itsekin, niin närästää vähemmän.

      • jeppu.jee

        Kas kun emme aiemmin ole ymmärtäneet ehdotuksesi kaltaista toimintaa...
        Onkohan meillä työkavereiden kunnioittaminen yhteisössä vallitsevana sekä potilaiden hyvä hoito, jotta saavat puhtaita ylle, aterian jotensakin lämpöisenä ja hoidot ajallaan.
        Täytyypä tässä ryhtyä aikavarkaaksi ja lusmuksi.
        Hyvä ehdotus...ethän omaisena/hoitoa tarvitsevana valita hoidon laadusta.
        Sitä saa mitä tilaa :)


    • Kusetuksen.uhrit.ry

      Kuulostaa todella tutulta. Olen nyt tullut siihen tulokseen, että minä olen se ongelma. En voi muuttaa yrityskulttuuria. Kun tulen töihin, haluan keskittyä töihin. Minua ei kiinnosta työkavereiden perheasiat ja kun kaikesta aina valitetaan ja kaikkeen ylireagoidaan. Täytyy hakeutua johonkin motivoituneeseen ja kunnianhimoisempaan yritykseen töihin. Siihen asti yritän sulkea itseni kaikelta ja korvanapit korvissa kuuntelen aaltojen ääniä. Harmi vain, vuosi sitten työnantaja valehteli työhaastattelussa työtilanteesta ja yrityksen toiminnasta ja jätin edellisen työpaikan ja muutin tänne perähikiälle. Vuoden pituinen työjakso näyttää pahalta cv:ssä. En tiedä kuinka saisin jotain tyydytystä tähän pahaan oloon :/ Syrjäänvetäytymisen sijasta haluaisin kulkea keskisormet pystyssä. Onko kellään ideoita kuinka meditoisin omaa sietokykyäni paremmaksi?

    • Jofa

      Meillä työ painottuu talvisesonkiin. Töissä vain muutama ns, vakinainen. Määräaikaisia 85%.
      Nyt nämä vakkarit ovat omaksuneet lusmuilutyylin. Ilmeisesti pomonsa hyväksymänä. Ovat kyllä työpaikalla mutta työnteko on vähän sitä sun tätä. Valikoivat työt päältä =ottavat helpot työt päältä. Hekeräävät tunteja tuntipankkiin olemalla paikalla 9-11 tuntia päivässä mahdollisimman pitkä kesäloma tähtäimessä. Määräaikaisilla tunteja just lain sallima minimi. Teetättävät kuitenkin suurimman osan töistä määräaikaisilla.

    • 30veejätkäle

      Ongelma on vain ja ainoastaan työnjohdossa.
      Suomalaiset ovat pääosin surkeita johtajia, tämä mahdollistaa vetelyksien touhut työpaikoilla.

      • väsy.hoitsu

        Mistä nykysenkaltainen ilmiö johtuu?
        Voiko taustalla olla johdon pelko ottaa asioita puheeksi asianomaisen kanssa tai käyttää direktio oikeutta vaiko yleinen yritä ymmärtää kulttuuri.

        Omassa yksikössä on johdolle ilmoitettu työn/-tehtävien vieroksujista eikä mitään edistystä ole tapahtunut. Näiden takia on työilmapiiri kireä syystä, että muiden työtaakka on kohtuuton.
        Osastollamme on myös henkilöitä, joiden alentunut työkyky on vajavainen tehtävien hoitoon, mutta muuten ovat orientoituneita. Tämäkin rasittaa muiden työtaakkaa. Konsernin sisällä on ertyyppisiä yksiköitä joten on outoa, että heiltä epäedullisessa yksikössä, jos tarjolla on heille sopivampi paikka.


    • Ajojahdinmakua

      Ja tälläiseen verovarojen haaskaukseen ja väärinkäyttöön ei puututa? Ei vaadita median kanssa joukolla lynkkausmentaliteetilla "yhteisvastuuta" yms "tälläisenä aikana kehdataan tehdä tuollaista". Mutta auta vain kun ahkerat Suomalaiset merimiehet masinoivat laillisen työtaistelun, koska työnantaja yrittää polkea Arctialla työntekijöiden työehtoja.

      Pitäisi vain niellä kaikki ja nauttia huononevista lomaeduista, putoavasta palkasta, irtisanomisista, johon tilalle palkattaisiin halpatyövoimaa filippiineiltä. Huudetaan vaan "ahneiksi sioiksi" yms merimiehiä, koska yrittävät puollustaa omia etujaan. Nämä eivät kiinnosta pertti perusduunareita, kuten eivät verovarojen tuhlaus julkisella marttakerhojen pyörittämiseen terveydenhuollossa, ainoastaan kun uhkaa peruuntua pääsiäisen viinan hakureissu matkustajalaivoilla lakon takia niin sitten kyllä ottaa päähän.

      Hävettää olla Suomalainen. Mediakin mukana tuossa työnantajan syöttämässä pajunköydessä ja ihmiset papukaijoina rummuttavat mukana ja toistavat "kuinka ahneita" ne merimiehet ovat. Antaa mennä vaan, tuhotaan koko Suomalainen merenkulku halpatyövoimalla. Nauran sitten kun sama trendi joskus koskee muitakin "duunareita", turha sitten itkeä kun taas media rummuttaa muitakin ammattiryhmiä "ahneiksi" kun eivät suostu tekemään huonommilla palkoilla ja lomaeduilla töitään.

      Miltä kuulostaisi "ahneet rekkakuskit, ahneet myyjät, ahneet lääkärit, ahneet metallimiehet, ahneet maanviljelijät, ahneet insinöörit yms yms" esimerkkejä on tuhansia. Otetaan muidenkin työntekijöiden tilalle idänihmeitä vaikkapa Vietnamista, katsotaan miten ilolla toivotatte "kollegat" töihin. Rakennusalalla jo nähdään mitä nämä "ammattitaitoiset" Virolaiset ovat saaneet aikaan, Suomiduunari työttömäksi ja tehdään sutta ja sekundaa. Ahneet rakennusmiehet! Missä kuuluu nämä huudot?

      • AHHHHHHNEUUSSSS

        Duunareiden ahneus tässä maassa on jotain käsittämätöntä. Tullaan työpaikalle notkumaan ja vetelehtimään samalla kun palkka juoksee! Puhumattakaan siitä, että soitetaan maanantaina krapulassa pomolle, ettei voi tulla töihin kun on pää pipi. Ja edelleen palkka juoksee! Tai että notkutaan arkipyhänä kaljapullo kädessä sohvalla, ja palkka tietysti juoksee! Ei ihme, että duunarit luulevat yrittäjien olevan jotain rahasampoja, joiden ensisijainen tehtävä on kylvää rahaa duunareille. KAIKKI SUOMEN AHNEET DUUNARIT PITÄISI PALAUTTAA TAKAISIN MAANPINNALLE, JA SEN VOISI ALOITTAA VÄLITTÖMÄSTI LEIKKAAMALLA DUUNAREIDEN PALKKOJA 50% JA PERUMALLA KAIKKI ARKIPYHÄKORVAUKSET, LOMARAHAT, SAIRASPÄIVÄRAHAT, PEKKASET JA MUUT LÄPENSÄ SAIRAAT TEKEMÄTTÖMÄN TYÖN ETUUDET!


      • hah_haa
        AHHHHHHNEUUSSSS kirjoitti:

        Duunareiden ahneus tässä maassa on jotain käsittämätöntä. Tullaan työpaikalle notkumaan ja vetelehtimään samalla kun palkka juoksee! Puhumattakaan siitä, että soitetaan maanantaina krapulassa pomolle, ettei voi tulla töihin kun on pää pipi. Ja edelleen palkka juoksee! Tai että notkutaan arkipyhänä kaljapullo kädessä sohvalla, ja palkka tietysti juoksee! Ei ihme, että duunarit luulevat yrittäjien olevan jotain rahasampoja, joiden ensisijainen tehtävä on kylvää rahaa duunareille. KAIKKI SUOMEN AHNEET DUUNARIT PITÄISI PALAUTTAA TAKAISIN MAANPINNALLE, JA SEN VOISI ALOITTAA VÄLITTÖMÄSTI LEIKKAAMALLA DUUNAREIDEN PALKKOJA 50% JA PERUMALLA KAIKKI ARKIPYHÄKORVAUKSET, LOMARAHAT, SAIRASPÄIVÄRAHAT, PEKKASET JA MUUT LÄPENSÄ SAIRAAT TEKEMÄTTÖMÄN TYÖN ETUUDET!

        Heh hee ota lääkkeet hah haa buhaa.


    • akana

      No joo itse samalla alalla, yksityisellä pääkaupunkiseudulla, koska täällä duunia ja vakkaripaikkoja. Noh, erittäin tuttua.....suosikit saa tehdä mitä tahtoo, muut ei. Toiset istuu tietokoneella kaiket pvät facessa, pelaa, tsiikaa sarjoja....tauot juuri tuollaisia kun kuvasit...miehet pääsee helpommalla, ja muuten juoruilee samoin ellei pahemmin kun me akat...saikuttaa, ja kaikenlisäksi, täällä meillä taitaa olla näitä työpaikkasuhteita millon mitenkin perin....tiedetään toiset lainat, perheasiat......monasti huomannut, että asiakkaat kuulee samat torinat....ei älyä että itse puhuvat asiansa ja sitten kun juorujen kohteeksi joutuvat ihmettelevät mistä kaikki tietää heidän asiansa.....työnjohto on vietävissä....ja vasta meillä yt niin jokaikinen saikuttaja sai jäädä...ja koska me päihde/mielenterveys-yksikkö niin tuntuu että enemmät puolet duunareista hoidattamassa itseään......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3654
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      577
      3425
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3279
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      50
      2141
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2061
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1918
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      152
      1599
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1341
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe