Paljon on teidän kuukausirahanne?

köyhä

Minä saan 40e/kk joka edellyttää 8tuntia kotitöitä. 40e ei riitä mielestäni alkuunkaan kun ottaa huomioon, että vaikka pizzalla käynti maksaa 10-15euroa. Sitten vielä välipalat ja niistä kertyy n.10e/vko. Sitten pitäisi saada vielä jotain säästöönkin. Ei vaan riitä millään. Miten saisin vanhemmat suostumaan suurempaan kuukausirahaan?

50

237

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootlellitty

      Ootpas lellitty! Mä joudun raatamaan kotitöitä ihan ilmaseks! Rahat saan mainosten jaolla, josta saa noin 2 euron tuntipalkkaa...

      • tee valitus

        Ootko kuullut minimi palkasta joka lähentelee kymmentä euroa.


      • Musmus
        tee valitus kirjoitti:

        Ootko kuullut minimi palkasta joka lähentelee kymmentä euroa.

        Mainosten jako menee provikalla, joten harmi kyllä saavat teettää työtä puoli-ilmaiseksi, nimim. itse kanssa mainoksia jakanut.


      • riz

        300€/kk ja sit bensarahat ja sit viel vanhemmat ostaa vaatteet ainaku tarvin eli ostan noil ain kaikkee kivaa itelle. Sit kodinhoitajat siivoo kämpän ja huolehtii muut sotkut, ruuat sunmuut :)


      • tietoinenraataja
        tee valitus kirjoitti:

        Ootko kuullut minimi palkasta joka lähentelee kymmentä euroa.

        Minipalkka ei todellakaan oo toi 10e. 90% palvelualoista(ravintola,kampaaja etc) tuntipalkka alkaa 7eurost ja ihan laillista on


    • Lellittyyy

      48 euroo kuussa tekemättä kotitöitä. Pesemällä vessan tienaa 5 euroa haha :D

    • get rekt

      60e/kk tekemättä mitään plus bensarahat.

    • 13+16

      0€

    • Yks tyttö

      Mulla kans oikeestaan 80€/kk tekemättä mitään pakollista sen eteen, tosin kyllä mä silti oman huoneen siivoon ja yläkerran imuroin, mut silti :D Tosin jos jotain kallista tarviin niin äite kyl ostaa ne

    • ei lellitty

      Hmp, lellityt. Mä joudun siivoaa huoneen joka viikko, leikkaa nurmikon, vahtii pikkusisaruksia, tiskata, imuroida....................................................... ja en saa mitään, että oo kiitollinen et saat ees ton verran. Mä olisin kiitollinen jos saisin ees ton verran. Niin ja jos jotain kallista haluan niin joudun ostaa ihan ite jos saan vaan tarpeeks kerättyä rahaa. Niin ja ite kun oon 14 vuotias nin töitten saaminen suoraansanoen mahdotonta.

      • Köyhät huutelee :)

        Kummaa, että kaikki rahaa saavat on nykyään lellittyjä? Se että joku saa rahaa ja sinä et, ei tee kenestäkään lellittyä. Itsekin saan 100€/kk rahaa kuussa tekemättä mitään, mutta eihän se tarkoita, etten mitään tekisi. Päin vastoin, kyllä mä nyt oman luukkuni siistinä pidän, koska mun on sillon mukavampi täällä olla, teen ruokaa pari kertaa viikossa, koska tykkään siitä, vahdin veljeä jos porukoilla on menoa ja vien koiran kolmesti päivässä lenkille, koska itse koiran halusin.


      • get #rekt motherfuckers
        Köyhät huutelee :) kirjoitti:

        Kummaa, että kaikki rahaa saavat on nykyään lellittyjä? Se että joku saa rahaa ja sinä et, ei tee kenestäkään lellittyä. Itsekin saan 100€/kk rahaa kuussa tekemättä mitään, mutta eihän se tarkoita, etten mitään tekisi. Päin vastoin, kyllä mä nyt oman luukkuni siistinä pidän, koska mun on sillon mukavampi täällä olla, teen ruokaa pari kertaa viikossa, koska tykkään siitä, vahdin veljeä jos porukoilla on menoa ja vien koiran kolmesti päivässä lenkille, koska itse koiran halusin.

        150€ eikä tarttee tehä mitään


    • DurpDorp

      Oo tyytyväinen tohon sillä jotkut ei saa mitään vaikka tekisi kotitöitä ja lumitöitä. Ja minä olen sellainen että en vain saa vanhemmilta mitään vaikaa rahatilanne on tosi suotuisa :D Jos pyydän rahaa niin ne vaan kutsuu mua pummiks ja sanoo et eti töitä
      jaa oon viel aika nuori(15) Liittyy varmaan siihen koska vanhemmat ulkomaailasta sukua ja ne ei oo varmaan kuullu viikkorahasta. Niin et silleen.

    • Jeess

      Mä en saa mitää :)
      Eihän se hirveesti haittaakkaan, koska en tarvitse aina rahaa.
      Vanhemmat on opettanna säästämmää ja että rahhoo ei tule jos laiskottelet :)
      Rahaa jos haluat kesäsin nii nurmikon ajo ja tuomarointi.
      Sillä mennään.

      • 40€ ?!?

        13 vuotias ja saan kuukausirahaa 1200€ ^^
        Iskä voitti lotossa ^_______^


      • Rich kiddo
        40€ ?!? kirjoitti:

        13 vuotias ja saan kuukausirahaa 1200€ ^^
        Iskä voitti lotossa ^_______^

        Saatko sä oikeesti vaa 1200€?? Voi saatana te ootte köyhii ku kuka muka enää antaa lapsilleen viikkorahaa munki vanhemmat vaa heittää luottokortin käteen ja sitte ostoksille


    • isintyttö

      En varsinaisesti rahaa ikinä saanut enää sen jälkeen kun täytin 18v. Vaan mä sain paljon muutakin: auton, jonka isi maksaa JA KUSTANTAA bensat. Mutta meillä on tietyt pelisäännöt: en saisi ajella huvikseni ja saan tankata yhen tai kaks kertaa kuussa isin bensakortilla.

      Joskus saattaa jättää tililleni satasen jos on sillä mielellä - ettäs ei mun tarvitse ainakaan pyytää rahaa jos hyvällä tuurilla saan muuten vain.

      • isintyttö

        unohdin viel mainita ett ikää on nyt 20


      • lelliwaavi

        mun äiti maksaa kans mule kaiken ja oon 23v eli kämpän vaatteet ruuan vuokran sun muut ja saan myös 200-700e kk siltä oman työkkärin lisäks nii ettei mun tarttis sossus käydä mut autoo mul ei oo ku oon sen mokannu :)


    • älyhoi

      Lellipentuja on aika paljon olemassa. Opetelkaa elää omilla rahoillanne (TIENAAMAAN) niin ei tarvii sit 40v kitistä äitiltä apua.

      • suometulevaisuusontäs

        nää ei hanki omaa asuntoo vaa elää sossu rahoilla ja asumistuella viä eläkkeellä ja kattelee ku mamut tekee hommat


    • Nettearo

      900€/kk asun yskin. Säästössä 1000€ joulukuusta tähän päivään

    • 01998

      Kannattaa varmaan miettiä pizzerian vaihtoa, jos 15€ maksaa ruokailuasi..
      Itse saan rahaa kun tarvitsen, olenhan jo 10 tuhatta euroa tienannut..

    • nfpshn

      Kysy vaikka vanhemmiltasi, että millä voisit tienata. Esim. imurointi, ikkunoiden pesu, auton pesu, lumien kolaus, nurmikon ajo, saunan pesu yms. Voitte sopia joko tunti- tai urakkapalkan tehtävän mukaan. Turhaa on mennä pyytämään lisää rahaa ilman mitään vastinetta. Ei se työelämässäkään niin mene.

    • Eikovinpaljoa

      20€ tai siinä kieppeillä kuukaudessa.. Kotitöitä joudun tekemään joskus jos pakotetaan..

    • RizKid

      Älkää kitiskö et ollaa lellittyi syyttäkää vanhempiinne et ne on ollu paskoi opiskelee nuoren ja päätyny amiksen kaut lähihoitajiks ja sit niil ei oo varaa maksaa teille mitää. PEACE OUT.

      • bdnbzoz

        Ite saan 15-20€/kk ja joudun tekee jonku verran kotitöitä. Lisäks faija makso maastomönkijän jolla tehään töitä ja sitte rällätään metässä ja bensat mulle. Sit varmaan sponssataan vähä ku ostan haulikon jossai vaihees, eikä todellakaa olla mitään köyhii eikä oo vanhmat lähihoitajii. Faija saa keskivertosuomalaista korkeempaa palkkaa kyl, mut ei sitä rahaa vaan jaella kaikissa perheissä. Pitää sen rahan eteen töitäki tehä


    • eiainakaanlellitty

      0e vaikka isäni on hyvin paljon tienaava lakimies. Koska hän ei halua lelliä ja hän haluaa meidän oppivan rahan arvon. Enkä rahaa tarvitsisikaan. Koska ostan järkihintaisia vaatteita, vanhemmat maksaa ne, katto (kallis katto..) päänpäällä ja ruokaa niin en valita. Oon 15.

      • ketääneikylkiinnosta

        Mullakin on sama. molemmat vanhemmist tienaa melkeen 3kertasesti suomalaisen keskipalkan ja saan kyl 25e/kk rahaa pari kertaa kuukaudes saan käydä ostaa uusii vaatteita. Jos haluat jotain "turhaa" esim käydä pizzal,mäkis,leffas, keilaa tai salil niin ne menee omista rahoista. Myös mopokortin ja mopon olisin joutunu ostaa itte(en ostanu kosk en tarvinnu) ja bensarahat siihe. Joudun maksaa autokoulunki itte ja ei se mua haittaa. Musta on hyvä et ne opettaa mulle et joudun tekee oikeesti kovasti töitä et pärjään elämäs. Oon 16v ja oon ollu nyt 3v koulun ohessa eri työpaikoissa palkallisessa työssä kosk on se kivaa et voit käydä vapaasti sit leffas yms eikä tarvii huolehtii niin paljoo mitä voin tehä loppukuussa jos nyt käytän melkee kaikki rahat. Täl hetkel säästös reilu 5000e ja parinvuoden pääst ku valmistun nii pääsen muuttamaan omaan kämppään <3


    • hehehhe

      80€ kuussa ja ei tarvii tehä mitään vitun kotitöitä.

    • Ittellä on n.20-25€ ja jos kysy johonki rahaa ni yleensä saan mutta en tietenkään itte osta vaatteita yleensä sun muuta rahat menee mihin menee esim peleihin ja tällässeeseen :D

    • lambobo

      Pistää muuten tää keskustelu vituttamaan näin opiskelijana, joka haluis pärjätä kokonaan omillaan, mutta koska kk:ssa vuokran jälkeen jää 155 e RUOKAAN, laskuihin ja kaljaan, joudun pyytään 0-50 e kuukaudessa porukoilta vielä tänäkin päivänä, jotta voin ostaa koulutarvikkeita ja vaatteita. Ja jollekin teistä ei riitä 40 e/kk, kun pitää käydä pitsalla?? - Syö sitä paskaa vaan kerran kuussa, jollon lihot vähemmän ja säästät rahat johonki järkevämpään.

    • mullaonmassii

      95e, koska lapsilisät omalle tilille.
      En tee sen eteen mitään, tai no huone pitää imuroida mutta ennen kun sain rahaakaan se piti ;D

    • RiittaP

      Meidän tyttö alkoi saada kuukausirahaa 14-vuotiaana. Keskustelimme tästä asiasta yhdessä ja kysyin häneltä, mikä hänen mielestään olisi sopiva summa. Hän ehdotti kymmentä euroa. Minä olin itse ajatellut samaa summaa, mutta kun juttelin kavereiden kanssa, he olivat sitä mieltä että se on liian vähän. Monet tämänikäiset saavat 50€ kuussa. Ajattelin sitten, että 20€ olisi jo aika ruhtinaallinen summa tytölle, joka on tottunut siihen että saa isoäidiltä jouluna ja kesäkuussa 50€. Tyttö oli samaa mieltä ja hänestäkin 50€/kk on aivan järkyttävä summa.

      Kotitöihin tyttö on aiemminkin osallistunut ilman narinoita ja lisäksi hän käy usein ruokakaupassa ostamassa jotain pientä, jos on tarvetta. Tämän kuukausirahan edellytyksenä on, että edellisen kuukauden kirjanpito on tehty valmiiksi. Tammikuun kirjanpito pitää siis olla tehtynä, että voi saada helmikuussa kuukausirahan.

      Tyttö käyttää rahaa lähinnä tietokonepeleihin ja taidetarvikkeisiin. Karkkia hän ei osta läheskään joka kuussa ja pizzalla hän ei käy koskaan. Kerran vuodessa joku kaveri saattaa saada hänet houkuteltua SpiceIceen. Olen tyytyväinen, että tyttö on tarkka rahojensa kanssa ja käyttää ne fiksusti sellaisiin asioihin, jotka on hänelle tärkeitä.

    • okmo

      Työstä saa rahaa ja kesätöihin mentävä

    • tyytyväinen

      no mä olen 13v. ja saan 20-25e/kk. riippuen siitä onko 4- vai 5 viikkoa kuukaudessa. olen siihen ihan tyytyväinen! isältä saan kyllä kun käyn siellä (vanhemmat eronneet) joskus 5e, joskus 10e. mutta se kaikki menee säästöön mm. sitä varten jos haluan mennä syömään kavereitten kanssa jne. äiti ostaa vaatteet ja joskus ostaa koulutarvikkeit, joskus ostan itse.. eikä mitään ongelma!!

    • jokavuostonnilisää

      olen 12.v poika, asun eirassa ja saan 12000/kk, jos vien roskat kerran viikossa voin saada 15000, olisiko jollain ajatuksia kuinka saan käytettyä nämä kaikki ? ajattelin itse ostaa karkkia tai ehkä yhden pullon pepsiä

    • mitävittuaäijä

      mä en joudu tekee mitään ja saan 40e ja kuinka vitun usein käyt pizzalla ja mis käyt välipalalle jos maksaa 10e viikko? mut vaik se maksaa 10e viikko sul on edelleen varaa siihen

    • *Näkee aloituksen*
      *Alkaa yskiä*
      *Alkaa nauraa*
      *Putoaa tuolilta*
      *Satuttaa selkänsä*
      *Jatkaa nauramista*
      *Unohtaa mille nauraa*
      *Katsoo ruutua*
      *Alkaa taas nauraa*
      ...En minä saa kuukausirahaa! Jos haluan pari euroa, se edellyttää koko päivän rankkaa työskentelyä, ja nekin rahat pitää käyttää bussimatkaan...

    • QwertyOnParasSalasana

      4€ viikossa, mutta sekin riippuu 50% tästä tyypistä jonka kaa jaan huoneen et 5/5 et joo. Ja miks pitää käydä pitsalla joka kuussa ja ilmeisesti monesti kuussa? Nousee kilot ja rahat hävii, ja kymppi välipalaan on älytöntä, nappaa vaikka leipää kotoa. Jos tuon mukaan meet niin ai että kun jäisi enemmän rahaa säästöön tai käytettäväksi kaikenlaiseen kivaan.

    • 20euroa

      20€, edellyttää että oma huone siisti ja tekee kotitöitä jos käsketään. Muuten en valittais mut ku asiat kuten kännykkä pitää maksaa ite niin eipä sinne säästöön kauheen paljoa mitään jää

    • Ostansilvaatteita

      100€ kosk lapsilisät

    • tyäukkeli

      Vitu laiska tee enemmä duunii nii teet pankkii tyhmä homo

    • Mee_roskiin

      200e/kk maksan porukoille, ikää 18.
      AP voisi rajoittaa sitä tuhlaamistaan, järkikäteen. Vituttaa tuommoiset valittajat kun ilmaista rahaa ja sitten kitistään kun ei saa karkkia 247 sillä rahalla.

    • kiittämättömät

      KOTITÖITÄ TEHDÄÄN ITSENSÄ TAKIA. SITTEN AIKUISENA EI VOI VAAN ODOTTAA ETTÄ JOKU MUU TEKEE KAIKEN PUOLESTASI JA SINÄ SAAT RAHAA. JÄTÄ SE PIZZA POIS, KERRAN ON NIIN HITON HANKALAA!
      1
      ~12-VUOTIAS TYTTÖ. KUUKAUSIRAHA:
      0€ JA EI TARVITSEKKAAN RYÖSTÄÄ VANHEMPIEN ANSAITSEMAA RAHAA.

    • 17v

      Aluksi oli 10-20€ kuukaudessa, sitten se muuttui 50€/ehtoina että teen kotitöitä ja nykyään saan 30-50e viikossa johtuen harrastuksesta johon palaa rahaa..

    • CDR

      http://bit.ly/OBECjm

      Osallistumalla nettikyselyihin voit olla mukana vaikuttamassa tulevaisuuden tuotteiden ja palveluiden kehitykseen. Kyselyihin vastaaminen kestää yleensä muutama minuutti ja saat aina korvauksen ajastasi.

    • Joonormisettii

      Saan 5-15€ hyvistä koe numeroista, 8=5€, 9=10€ ja 10=15€, muuten en saa mitään muutaku joskus jos oon siivonnu paljon tai leikannu koko nurmikon. Vanhemmat ostaa vaatteet mutta itse joudun ostamaan omat kalliit ostokseni. Jos esimerkiksi haluan 800€ minun pitää maksaa siitä ehkä 300-400€. Normi talliaisii.

      • Joohhhnormisettii

        Siis jos haluun 800e puhelimen niin pitää maksaa jotain 300-400e


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe