Uusikaupunki

Uuteenkaupunkiin?

Minkälainen paikka on Uusikaupunki mökkipaikkakuntana?

Ollaan käyty monesti veneellä Pakkahuoneella ja nyt suunnitelmissa olisi ostaa Uudenkaupungin edustan saaristosta kesämökki.

Kaupungista on jäänyt hyvin positiivinen kuva veneilijälle. Vedet ovat puhtaat ja itse kaupunki idyllinen pikkukaupunki.

Kaipaisin kommentteja, minkälaista on mökkeillä Uudessakaupungissa? Mikä toimii ja mikä ei. Mitä kannattaa huomioida mökin ostamisessa?

20

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viisastuin

      Lannoitetehtaan jätöksiä meressä-kalankasvattamoja?
      Varmista meriveden puhtaus kirjallisesti, syksyllä vesi on jo suht kirkasta muttta kesällä mökkiranta voi olla niin puuroa ettei uimaan voi mennä.
      Ja kokeile mökkeilyä yksi viikonloppu ennen kuin ostat:
      näin olisi itsekin pitänyt tehdä.....

    • Älä osta Ugista

      "Hiilineutraalit kunnat -hankkeessa. Uusikaupunki on neljän muun kunnan kanssa lupautunut toimimaan pienoislaboratorioina hiilidioksidipäästöjen kuriin saamiseksi. Kaupunki, asukkaat ja yritykset ideoivat ja toteuttavat yhdessä keinoja päästöjen vähentämiseksi erityisesti uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisessä."

      Tämä on suurin uhka mökkiläiselle Uudessakaupungissa. Tämän Hinku-hankkeen nimissä mökkisi lähialueelle voi nousta tuulimylly ja sen seurauksena mökkisi arvo romahtaa ja pääset nauttimaan olostasi koekaniinina laboratoriossa.

      Valitettavasti päättäjillä Ugissa on täysin erilainen käsitys siitä, mikä on lähialuetta kuin asukkailla. Sosiaali- ja terveysministeriön suositus on, ettei myllyjä rakenneta kahta kilometriä lähemmäs asutusta. Silti kahden ison myllyn tulo aivan asutuksen keskelle kaatui ainoastaan kansalaisadressin takia. Päättäjät olisivat siunanneet hankkeen muitta mutkitta tuon Hinku-hankkeen nimissä.

      En ostaisi mökkiä Uudestakaupungista niin pitkään kuin tuo Hinku-hanke on olemassa. Ostaisin mökin paljon mieluummin esim. Kustavista tai Raumalta.

    • Älä osta Ugista

      Oikeasti Uusikaupunki kannattaa kiertää kaukaa. Mökit ovat siellä houkuttelevan edullisia, mutta yllättäen pihapiiriin rakennettava tuulimylly voi romahduttaa mökin arvon olemattomaksi.

      Lisäksi ei tuo aikaisemmin mainittu apulantatehdaskaan mikään kovin positiivinen asia ole mökkiläiselle. Rumentaa maiseman ja puskee fosforia mereen. Savupiipusta lykkää kloorin hajuista käryä, joka leijuu usein aivan meren pinnassa. Koska tehdas on saaressa, niin tehdas voi isomman onnettomuuden seurauksena pilata koko vesialueen kymmeniksi vuosiksi.

      Tässä vielä yksi lainaus kaupungin nettisivuilta:

      "Uusikaupunki jatkaa hinku-hankkeessa

      Uudenkaupungin kaupunginhallitus käsitteli asiaa 26.8.2013 kokouksessaan ja päätti yksimielisesti, että Uudenkaupungin kaupunki jatkaa Hinku- hankkeessa. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyy kaupungin Hinku- työryhmän toimintasuunnitelman
      Toimintasuunnitelma kattaa kuluvan vuoden toiminnot. Syksyn aikana valmistellaan toimintasuunnitelma vuodelle 2014.

      • Hinku-hanke on suora jatke vuoden 2008 alkaneelle Hinku-hankkeelle
      • Hankkeella ei ole varsinaista päättymisajankohtaa. Kaupungin valtuuston aikanaan tekemällä päätöksellä on sitouduttu SYKKEEN asettamiin CO2 päästöjen alentamistavoitteisiin jotka ovat: - 15 % vuoteen 2016 mennessä ja -80 % vuoteen 2030 mennessä
      • Hankkeessa lasketaan jo toteutuneita ja suunnitelmissa pitkällä olevia päästövähennyksiä tuottavia toimia
      • Kaupungin toimintojen, yritysten ja maatalouden ohjelmia jatketaan aikaisempia täydentäen ja tehtyjä suunnitelmia toteuttaen
      • Kuntalaisia ja kesäasukkaita koskevia ohjelmia uudistetaan mm. eri aiheita kattavilla erillisillä teemoilla ja hankkeilla erityisesti uusiutuvan energian käyttömahdollisuuksista
      • Hinku-hankkeesta saadut myönteiset kokemukset tulevat ohjaamaan hankkeen toteutusta"

    • Historia toistaa

      Ovatkohan viranomaiset ajan tasalla? Ettei vain kävisi noiden tuulimyllyjen kanssa niin kuin Talvivaarassa.

      Ensin innostus on kova ja unohdetaan paikalliset asukkaat. Lopputulokseksi ei saada muuta kuin vuosikausien kestävä valituskierre ja kaikille paha mieli.

    • Älä osta Ugista!

      Olen erittäin pettynyt Uuteenkaupunkiin mökkeilypaikkakuntana.

      Kaupunki kohtelee mökkiläisiä törkeästi. Kiinteistöverotus on kovaa, mutta mitään palveluja ei tarjota. Kesämökkien keskelle ollaan kaavoittamassa tuulivoimaa, mutta mökkiläisiin ei viitsitä ottaa yhteyttä. Tietävät aivan hyvin, että yhteydenotto aiheuttaisi vastustusta, joten ei ilmoiteta asiasta mitään.

      Tuulivoima romuttaa kesämökkien arvon, mutta Uudessakaupungissa yksityisellä omaisuudella ei ole mitään väliä. Tämä tuulivoimabuumi oli viimeinen niitti.

      Uuteenkaupunkiin ei kannata sijoittaa. Siellä omaisuutesi ei ole turvassa.

    • Yhteys lakimiehiin

      Ei muuta kuin vaatimus kiinteistöveron kohtuullistamisesta kaupungille, jos kiinteistön arvo alenee. Kaupunki voi myös joutua maksamaan kiinteistöjen omistajille vahingonkorvausta kiinteistöjen arvon alenemisesta, jos arvon aleneminen johtuu kaupungin toiminnasta.

      Tuulivoimayhtiöt ovat tällä hetkellä törkeimpiä lobbaajia ja yhteiskunnan tukiaisten metsästäjiä. Verovaroista maksetaan tuulivoimayhtiölle nelinkertaista sähkön hintaa ja silti nämä yhtiöt eivät kanna minkäänlaista yhteiskuntavastuuta naapureistaan. Voimalaitoksia rakennetaan tekaistuilla meluselvityksillä aivan asuntojen lähialueelle, vaikka haitoista tiedetään aivan hyvin. Toiminta on kuin Puuttinin Venäjällä. Mitään ei myönnetä, vaikka haitoista kyllä tiedetään.

    • HINKUjaVINKU

      Kesäasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi on täällä ehdoton EI.
      Ja toi HINKU vie kaikki rahat kaupungin ja kansalaisten taskuista.

    • Ihana.kesäkaupunki

      Uskomattoman kaunis Uudenkaupungin saaristo, eikä sinilevästä ollut juurikaan haittaa.

      Uuteenkaupunkiin ollaan laatimassa tuulivoimakaavaa, jossa minimietäisyys asuntojen ja voimalaitosten välillä tulee olemaan 2 km. Ensin kaavoittajat olisivat hyväksyneet voimalaitosrakentamisen aivan rakennusten viereen, mutta onneksi päättäjät pitivät asukkaiden puolta ja nyt myllyt saadaan vähän etäämmälle.

      Olin jo myymässä mökkiä tuon tuulivoimainnostuksen takia, mutta nyt taas maksan tyytyväisenä kiinteistöveroni.

    • MökkiMuttaEiKotia

      Omaltra osalta voisin hyvin ostaa mökin Uudestakaupungista. Paljon kesätapahtumia ja kuitenkin oma rauha. Loistava paikka omintakeisuudessaan.

      • HyväPäätös

        Varmasti hyvä mökkeilypaikka, mutta huonojen kulkuyhteyksien takia ei potentiaalinen asuinpaikkakunta. Jos pääsis junalla Turkuun, niin voisin vaikka muuttaa sinne asumaan. Nyt sopii korkeintaan mökkipaikaksi.

        Viisas päätös tuo 2 km suojaetäisyys Uudekaupungin päättäjiltä. Se antaa mahdolliselle mökkihankinnalle investointisuojan, jonka takia voin harkita mökkipaikkakunnaksi mieluummin Uuttakaupunkia kuin muita selkämeren rannikkokaupunkeja, joista tuollainen kaava vielä puuttuu.


    • mökkiläinenEkenäs

      Osta mökki Tammisaari -Hanko väliltä on kaunista ja mukavat kesäkaupungit missä tekemistä ja tapahtumaa, vaikka nykyäänhän se on vissiin Raasepori mutta aja sen Karjaan ohi. Mun mökki on edelleen Tammisaaressa ja olen tyytyväinen.

      • MökkiUgissa

        Hankoniemen seutu on kyllä hienoa seutua, mutta Uudenkaupungin vesialueet ovat puhtaampia ja ruuhkattomampia. Uki vertaansa vailla oleva kesäkaupunki.

        Juna parantaisi kulkuyhteyksiä PK-seudulta kyllä paljon. Nyt junalla pääsee vain Turkuun saakka.


    • hukkaperiiiiiiiii

      Kalliit hinnat, huono palvelu kaikki jotain erikoista täytyy lähteä joko Turkuun tai Raumalle.Kauppiaan sanonta oli emme tilaa yhtä kappaletta sekö on ukilaista palvelua.

      • YksTyytyväinen

        Jos vertaa Ugin palvelutarjontaa moneen itä-Suomalaiseen kesämökkipaikkakuntaan, niin onhan täällä nyt palveluja ihan eri tavalla ja Turku kivenheiton päässä, josta saa kaiken, mitä tarvitsee. Itä-Suomessa palvelu saattaa olla osin ystävällisempää, niin kuin kaikilla pikkupaikkakunnilla on, mutta ainakin me ollaan saatu kaikki mökkeilyyn tarvittava Ugista. Tietysti joskus on mukava ottaa auto ja ajella Turkuun tai Raumalle, jotka molemmat ovat hienoja merikaupunkeja myös.


      • Tyyrmanni

        Tämä oli tosi hyvä kommentti. Uudenkaupungin liikkeet odottavat, että heidän liikkeistään ostettaisiin kaikki tarvittava, okei. Menen paikalliseen putiikkiin ja pyydän saada nähdä jonkin tuotteen livenä, vastaus "mene nettiin ja katso kuvat, me vain odotamme, että asiakkaalla on kaikki tarvittavat tiedot, värit ja kuvat tullessaan, me mielellämme seisomme tumput suorina tiskin takana ja rahastamme". Uudessakaupungissa kukaan ei ole koskaan edes nähnyt vilausta niin sanotusta PALVELUSTA. Perseestä kaikki kauppiaat.


      • KivaPikkukaupunki

        Outo kommentti. Minä olen saanut todella ystävällistä palvelua Ugissa. Käymme joka kesä Pakkahuoneella veneen kanssa ja haaveilemme saarimökistä Ugissa. Olemme viihtyneet erinomaisesti.


      • entukisti

        Kysy jotain muuta kuin punaista edamia tai bensiiniä, niin johan meni vasikeaksi. Lisäksi Ukissa palvelu on huonoa, siksi paikallisetkin käy Myllyssä


    • tampereeltanääs

      Rakentaminen on tehty mahdottomaksi. Rakennustarkastajana joku entinen puutyönopettaja joka sai suojatyöpaikan rakennusvalvonnasta, ja peli sen mukaista. Eivät ymmärrä rakentamisesta mitään, mutta joka asiassa pitää jotain sorkkia. Jos ostatte, ostakaa siis valmis mökki.

    • Helsinki01

      Ostin juuri tontin Järvenpääntieltä ja sinne sain rakennusluvan lähes omakotitaloa muistuttavalle rakennukselle.

    • KalajoenSädeturvakeskus

      Osta pyhäjoelta ennemmin!Sähköä saa tosi läheltä ja 6silmäisiä monsterikalojakin jos hyvä säkä käy...Kalajoella voi alkaa säteilemään tulevaisuudessa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe