onko turvallista tiliä?

lahja isältä

Olen saamassa lahjana 20 kpl bitcoin. Minun pitää toimittaa tilinumero johon summa maksetaan. Onko olemassa jotain pankkia tai vastaavaa, johon voisin tehdä talletuksen? Sellainen paikka että ne eivät olisi mitenkään varastettavissa.

11

356

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turvallinen talletus

      Suomessa pankit eivät hyväksy vielä bitcoineja. Muualla taitaa jo onnistua. Ainakin Tanskalainen Merkur, Norjalainen Cultura ja Ruotsalainen Ekobanken ovat lähdössä mukaan. On selvää että ajan myötä kaikki pankit hyväksyvät bitcoin talletuksia. Osalle tämä ei ole hyvä ratkaisu, koska haluavat toimia laillisesti anonyyminä.

      On varsin todennäköistä, että meillä Suomessakin toimii ennen pitkää ihan erillinen pankki bitcoineille, jossa talletukset ovat anonyymejä. Bitcoin ei ole laillista valuuttaa ja nytkin lainsäädännön puitteissa voi kuka tahansa perustaa bitcoinpankin jos vain alkupääoma on kunnossa.

      Isompia summia ei kannata säilöä omalle koneelle, jos ei vain tietoturva-asiat ole hallussa. Varkaus edellyttää aina normaalin EUR -tilin tavoin käyttäjätunnusten ja salasanojen varastamista. Halutessa tilin voi tehdä niin että sen murtaminen on mahdotonta (ei verkossa kiinni).

      • on turvallista

        Virtuaalirahat (mm. bitcoin) ovat suhteellisen uusi asia. Viimeisen vuoden aikana on tehty ohjelmistokehityksessä turvallisuuteen liittyen valtavia ponnistuksia. Valitettavasti osittain liian myöhään, jossa moni menetti huomattavia summia. Ongelmakohdat on löydetty ja korjattu. Virtuaalisen tilin suojaus on jo huomattavasti normaalia pankkitiliä varmempi ja useaan kuukauteen emme ole enää jouteneet kuulemaan tilimurroista. Toisaalta kuulemme aika usen tavallisien tilien kavalluksista.

        Kun käytät TOR -verkkoa ja jotain tunnettua lompakkosovellusta (esim. blockchain.info), niin kyllä varmuus on vähintään sitä samaa kuin omassa paikallispankissasi.

        Tuossa edellisessä viestissä puhutaan lompakosta, joka ei ole verkossa kiinni. Lompakon voit tehdä myös niin että se ei ole myöskään koskaan ollutkaan verkossa. Ei myöskään silloin kun se on tehty. Näin sen hakkeroiminen on myös teoriassa mahdotonta.

        Vuoden kuluessa Suomessa on bitcoineille ihan oma pankki. Tässä on valtava busineksen paikka joka odottaa ottajaansa ja en voi uskoa etteikö jollakin taholla tässä olisi suunnitelmat jo varsin pitkällä.


    • pankkiiriksi

      Tuo pankin perustaminen bitcoineille on aika mielenkiintoinen ajatus. Suomessa pikaisen tutkinnan jälkeen tuota ei ole kukaan vielä toteuttanut. Jos tuollaista lähtisi toteuttamaan niin mihinkä pitäisi ottaa ensimmäiseksi yhteyttä?
      Jokuhan sen ensimmäiseksi tekee ja on valtavassa etulyöntiasemassa.

      • Lensi ylöspäinkin

        Paras yhteydenottopaikka lienee lähin ufokerho tms.


      • sijoittaja einari
        Lensi ylöspäinkin kirjoitti:

        Paras yhteydenottopaikka lienee lähin ufokerho tms.

        Maapallon ulkopuolisia maapalloa isompia tähtiä on enemmän olemassa kuin maapallolla hiekanmurusia. Onko mahdollista että vain yhdellä murusella on elämää. Aika epätodennäköistä.
        Kun vielä tiedetään että maailman kaikkeuksia on miljardeja, niin tästä johtuen hiekanmurusia onkin miljardi kertaa maapallon hiekanmurusten määrä.
        Nyt ollaan jo siinä epätodennäköisyydessä, että ei voida olettaa vain yhdellä murusella olevan elämää. Eli kääntäen ufojen olemassaolo on enemmän kuin 99,999999999999999999999999% varmaa. Käytännössä siis aivan varmaa.

        Aivan varmaa on myös se että bitcoin on olemassa ja sen arvo nouseen vähintään 800% vuoden loppuun mennessä. Nyt yksi bitcoin on 350 eur ja vuoden lopussa 2500 eur.

        Rikastuminen on nyt yhtä heleppoa kuin paskan ajaminen perälava auki.


    • dfg677

      Ois kiva nähdä joku joka tosiaan on saanut bittirahaa vaihdetuksi euroiksi ja ihan käteen... hah! sitähän minäkin...

      • fasa

        EI noissa yleensä ole ongelmaa niin kauan kuin systeemit toimivat...

        ...sen jälkeen saapikin sitten miettiä, että mihin Bermudalle se vastapuoli katosi.


        Hei einari! Mites tuo sun ennusteesi?
        - tällä hetkellä 1 BTC = 289 eur. Syyskuusta on siis tultu -17,5 %.


    • innollaseuraava

      Nyt lokakuussa 2015 tasan vuoden kuluttua tuosta edellisestä kommentista on kurssi 250 EUR/bitcoin. Eli edelleen on tullut hieman alas. Einarin ennustukset eivät toteutuneet.
      Kurssi on kuitenkin kiitettävän vakaa. Tämä varmaankin lisää mielenkiintoa virtuaalivaluuttaa kohtaan. Tämän ympärillä kuitenkin pyörii miljardibisneksiä. Ei ole kenenkään etu jos kurssikäyrä on kuin "juostenkustu".
      Uutta tulee joka päivä. Huomasin juuri tällaisen kuin krypto.fi.

      • Valuutta_vai_muumimuki

        Jos tarkoitus on käyttää jotakin bittirahaa todella valuuttana, kohtuullinen arvon vakaus on ihan perusvaatimuksia. Kyllähän tallettajan, lainanantajan, palkanmaksajan tai vuokralaisen pitää suunnilleen voida ennustaa, mitä biteillä vuoden kuluttua saa.

        Eihän siinä mitään vikaa sinänsä ole, jos jonkin bittirahan arvo nousee, mutta sellainen ei kelpaa käyttövaluutaksi. Kukapa haluaisi käyttää rahaa, joka on huomenna aina arvokkaampaa? Jatkuvasti arvossaan nouseva tuote ei ole valuuttaa vaan keräilykohde.


    • olisipitänytostaa

      Katsoin missä menee nyt bitcoinin arvo. Se on 600 EUR, eli on tullut 250% vuodessa ylöspäin. Parhaalla talletustilillä pääsee 3,0% tuottoon ja sekin on verotettavaa.
      Ei ollut bitcoin pyramidihuijaus!!

      • hghyuyh

        Jaa 600 € eipäs kun nyt 1127 € aloittaja 20 bitcoinia on nyt 22 540 € kyllä kelpaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe