Kuinka paljon suomessa on oikeasti työttömiä?

wrawrarw

Kuinka paljon suomessa on oikeasti työttömiä, kun työttömiksi lasketaan ne, jotka eivät saa työnteosta tavallisen palkkatyöläisen verran palkkaa? Työttömyysasteeseen ei lasketa esim. työkokeilijoita, työkkärin kurssilla kävijöitä jne.

54

1814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerjäläisten paratii

      Joko taas tätä kysellään, tuohon kun ei ole yhtä oikeaa vastausta olemassa.
      Olisi parempi kysyä paljonko on ilman palkkatyötä olevia jolloin vastaus oli luokkaa 700 000 - 800 000 !!

      • tällaiseen_päädyn

        Työssä olijoita on 2.2 milj. sisältäen nuo kokeilut. Tavallisella palkalla olijoita on ehkä tuo 800 000. Loput on yrittäjiä. Siispä laskemisperusteillasi arvioisin suomen työttömyydeksi reilun 3 miljoonaa työtöntä - riippuu mikä on väkiluku tällä hetkellä.


    • rtgftrfgtfgrftgr

      Kaikki aina jeesustelee tuota mutta jenkeissä on 10 miljoonaa piilotyöttömät ilmaisharjoittelijat työkyvyttömät.

      Samaa prosenttiluokaa ollaan työttöminä useimmissa maissa, ei tämä vain Suomen ongelma ole

      • Kyselijä Mies

        Yhdysvalloissa trendi on ollut laskeva vuodesta 2009 saakka. Tänä aikana työttömien määrä on pudonnut noin kymmenestä prosentista kuuteen. Suomessa vastaavaa kehitystä ei ole tapahtunut. Olisikohan siinä jeesustelun syy, ettei ongelmaa ole saatu täällä vastaavasti ratkaistua?


      • Kyllä niitä tilastoja kaunistellaan jenkeissäkin.


    • Urpo Turpo

      Elokuun lopulla tilastokeskus julkaisi heinäkuun työttömyystilastot.

      Työttömiä työnhakijoita oli työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan 350 000 ja tilastokeskuksen arvion mukaan Suomessa on n. 125 000 piilotyötöntä. Yhteenlaskettuna se vastaa yli 17% työvoimasta. Työvoimaan kuuluvista n. joka viides on siis ilman duunia.

      Virallisesti työttömyysaste on Suomessa 7%, joten ei hätää, ota selfie ja muista twiittaa Suomi nousuun.

    • vajoanko epätoivoon?

      Onko sillä loppujen lopuksi kovasti väliä, onko työttömiä 250 000 vai 500 000. Liikaa joka tapauksessa. Mitäs keinoja täällä on esitetty työttömyyden alentamiseksi?
      Muistaakseni ainakin, että iäkkäät työntekijät pellolle, maataloustuet pois, valtion ja kuntien virkamiehet pitää irtisanoa, yrittäjien tuet lopettaa, ulkomaalaisten maahantulo estää, palkkoja pitää alentaa, sosiaalituet pois, työttömyysturva pois, erotaan EU:sta, lauletaan ja leikitään ja niin edelleen ja niin edelleen.

      Ostetaan kaikki kiinalaista tavaraa kun halvalla saadaan!

      • suomi_syrjäytetään

        Tästähän voidaan päätellä ketkä palstalla oikeasti ovat äänessä: Kateelliset työssä olijat! Tosin en uskonutkaan että työttömillä - ainakaan kaikilla - olisi varaa käyttää nettiä. Tästä syystä työttömän asiaa pitää erityisesti nostaa, koska 1/5 työikäisistä ei pääse nettiin! Ja muistetaan: Tästä seuraa myös se, että 1/5 lapsista ja nuorista jää ilman nettitaitoja.


    • tarkentaja

      Urpo Turpon juttu on asiaa mut vähän puutteelinen: ainakin työnhaun kokonaan lopettaneet joita on ainakin 150 000 ja karenssissa olevat joiden määränksi olen jostakin lukenet 90 000!

      • Ihme arpomista

        "Määränksi olet jostakin lukenet 90 000"? Niin se sitten varmaa on.


    • Jimmypiäkallo

      Totuus lienee siellä n600.000 tuhatta jos lasketaan kaikki eli työttömyys prosentti on vähän eri kuin mitä ilmoitetaan...SUOMI HYVINVOINTIVALTIO :)

      • kuulemma vain

        Presidentti osallistuu yhteiskuntaan oleskelemalla


      • mahtava_ongelma

        Katsomalla asiaa köyhyystilaston kautta: Noin miljoona suomalaista elää köyhyysrajan alapuolella. Ei siihen paljoa työssäkäyviä mahdu - joitakin osa-aikaisia ja eläkejärjestelyissä olevia ehkä lisäksi.
        Eli perustaessanne yritystä muistakaa tämä: Maksukykyisten ihmisten määrä on vain 75% siitä, mitä luulette!


    • sauli väinämö 1.

      Vuonna 1975, kun työttömyys ylitti 50 000, Kekkonen julisti "kansallisen hätätilan" ja antoi puolueille 4 päivää aikaa hallituksen muodostamiseen.

      Hän nimitti sitä ”kansallisen hätätilan hallitukseksi”, jonka etummainen tehtävä olisi työllisyyden turvaaminen.

      Salea ei paljon työttömyys hetkauta.

      • Kekkosslovakisti

        No Kekkosella oli valtaa paljon enemmän . Lainsäädännön mukaan lähes yhtä paljon kuin USA.n presidentillä mutta käytännössä paljon enemmän, koska Kekkosen aikana tehtiin juuri niin kuin Kekkonen halusi ja ne virkamiehet ja tuomarit jotka alkoivat saivartelemaan Kekkoselle siitä mistä' hän saa päättää yksinja mistä ei jostain syystä siirtyivät yhäkkiä muihin hommiin muihin virastoihin tai varhaiseläkeelle jne pois höpisemästä epäolennaisuuksia presidentti Kekkosen valtaoikeuksista.


    • Ikityötön

      Niitä työttömiä, joiden määrän pystyy suoraan laskemaan työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksesta on 464 000. Näitä ovat työttömät työnhakijat (350 000), tukitoimenpitein sijoitetut (105 000) ja työttömyyseläkettä saavat (9 000).

      Näiden edellä mainittujen lisäksi loput ovat ns. piilotyöttömiä, jotka eivät näy missään tilastoissa, joten tämän jälkeen työttömien todellisen määrän laskeminen muuttuu arvausleikiksi. Työttömien todellista määrää ei tiedä kukaan, mutta siitä pystyy kyllä tekemään melko tarkkoja arvioita korkeintaan 100 000:n virhemarginaalilla.

      Tilastoissa ei mitenkään oteta huomioon vajaatyöllisyyttä. Eli ihminen lasketaan työlliseksi, jos hän tarkasteluviikolla on tehnyt yhdenkin työtunnin. Jos vaikka 500 000 kokopäivätyöntekijää osa-aikaistettaisiin, työttömien määrä ei muuttuisi mihinkään, mutta Suomen taloudelle se olisi täysi katastrofi. Osa-aikatyöttömät pitäisi siis ottaa huomioon laskelmissa.

      Sitten pitäisi selvittä, että kuinka paljon on työttömiä, jotka ovat siirtyneet ennenaikaiselle eläkkeelle pelkästään työttömyyden takia, ja jotka jatkaisivat töissä, jos niitä vain olisi. Sitten on myös niitä, jotka ovat palanneet koulunpenkille työttömyyden takia suorittamaan toista tai kolmatta tutkintoa, koska eivät ole työllistyneet aiemmalla koulutuksellaan. Esim. Nokialta työttömiksi jääneitä insinöörejä, jotka ovat opiskelemassa lähihoitajiksi. Voidaan ajatella että esim. keski-ikäiset opiskelijat ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa ovat lähes kaikki todellisuudessa työttömiä. Tuskin he siellä olisivat jos heillä töitä olisi.

      Sitten on tietysti vielä ne jotka on potkittu sossuluukulle tai joilta on työttömyystuki syystä tai toisesta evätty. Jos et saa työttömyyspäivärahaa, et ole työtön, etkä silloin näy tilastoissa, vaikka oikeasti olisitkin työtön. Näitä ovat karenssien ja muiden rangaistustoimien piirissä olevat sekä ne joille työttömyyspäivärahaa ei myönnetä tai sen maksu on lopetetttu. Sitten vielä sokerina pohjalla ne työttömät, jotka eivät lainkaan ilmoittaudu työnhakijoiksi.

      Työttömien todellinen määrä on siis 464 000 piilotyöttömät. Tarkkaa lukua on mahdoton tietää, mutta kohtuullisen tarkka arvio piilotyöttömien määrästä on n. 300 000, jolloin työttömiä olisi kaiken kaikkiaan 700 000 - 800 000, ja työttömyysaste olisi n. 30 %. Joka tapauksessa tuo Tilastokekuksen tarjoama Suomen virallinen työttömien määrä 193 000 ja työttömyysaste 7 % on lähinnä huonoa huumoria.

    • 20-30%

      Työllisten määrä on noin 2,5 miljoonaa.
      Eli se sisältää kaikki pätkätyöläisetkin.

      Loput eivät ole työllisiä (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset, lapset....jne)

      Suomalaisia on 5,4 miljoonaa ja niistä noin puolet on tavalla tai toisella työläisiä.

      Ja siitä verokertymästä on VARAA (?)
      -roiskia pikavippejä kreikkalaislle,
      - Waltavat maksut eu:lle
      - uhrata talouspakotteisiin venäjää vastaan
      - nato -shoppailua
      ja ties mitä.

      Puretaan koulutusta, peruskoulussa ei ole varaa tarvikkeisiin, vahuksia ei ole varaa hoitaa,

      MUTTA on rahaa antaa kreikkalaisille ilman takaisinmaksua.
      Sanoisin, että käteisen/ stubin kasinomatkat on SLUT.

      Hanat kiinni ja loput käytetään SUOMALAISTEN - oman maan hyväksi.
      Eikä mitään syyrian johadisteja tarvii elättää - kelan tuilla!!

      • Terveisiä Brysselist

        Oletpas sinä kyyninen. Etkö ole lukenut Stubbin uusimpia twiittejä?

        Suomi on nousussa. Menestysreseptiä on hiottu jo vuosia.

        Ensin Katainen otti niskalenkin markkinavoimista, jonka jälkeen Jutta hoiti lainatakuut. Nyt Stubin johdolla laitetaan miljardin nettomaksu EUn taseeseen, koska se kaikki on tavallisen suomalaisen parhaaksi. Eihän se ole kuin parisataa euroa per perse. Pikku summa ja pieni kärsimys nyt, mutta pitkässä juoksussa mainio investointi. Me voitetaan tällä hei!

        #suominousuun #meidanparhaaksi #miljardinnettomaksut #bumtsibum


    • on tää outoa !!!!!!!

      Eipä ole kauaa kun nykyään liki Italian tasolla kansantuotteella mitattuna oleva Suomi liki pakolla työnsi rahaa Kreikkaan...

      • näin sen näen

        Ne käväisi vain Kreikkaan......niiden pankkien tileillä ja palasivat takaisin sieltä ranskalaisiin, saksalaisiin pankkeihin koska luotottivat kreikkalais pankkeja!. Täytyy muistaa että myös saksalaiset, ranskalaiset VERONMAKSAJAT JOUTUIVAT TUKEMAAN KREIKAN PANKKEJA HUOMATTAVISTI ENENMÄN KUIN SUOMI. Suomen osuus oli noin 2% kokonaismäärästä


    • Lopullinen totuus

      Totuus on että työttömiä on tasan 369 761 (laskin mukaan kaikki kurssilla olijat ja piilotyöttömät, vähensin pimeän työn tekijät, työkyvyttömät ja Ranttolaisen Junskin, joka ei halua tehdä työtä.

      • Junski

        Ei pidä paikkaansa!


      • aiheena.massatyöttömyys

        Vuonna 2014, ja tuskinpa viime- tai tänäkään vuonna merkittäviä muutoksia:
        " Työttömyys koskettaa Suomessa jo todella isoa osaa ihmisistä.
        Vuoden mittaan työttömyys kohdistuu eri ihmisiin.
        Viime vuonna oli työttömänä 650 000 eri henkilöä, kun toisilla työttömyys alkoi ja toisilla loppui.
        Työttömyys koskettaa suoraan miljoonaa suomalaista joko omakohtaisesti tai perheenjäsenen kautta, sanoo Suomen työmarkkinoita tutkinut ja seurannut valtiotieteiden tohtori PekkaTiainen.

        Lähde: Yle- Uutiset


      • rewq88

      • Työttömät-työmarkk.tuki

        Paljon on työttömiä tämän päivän Suomessa.
        Tarja Filatov ( sd.) ajoi hyvää asiaa joka toteutui : työmarkkinatuki ei enää ole puolison tuloihin sidottu.


    • näin se oli

      Eihän meillä pitäisi olla ollenkaan työttömyyttä kun mehän olemme Euroopan Unionissa jossa laman ja työttömyyden piti olla mahdottomuus !!

    • ihmet

      Minkähän takia aina TV uutisissakin otetaan aina esille Tilastokeskuksen ilmoittama työttömien määrä , kun se aina ilmoittaa ne työttömät , ketkä ovat hakeneet avoimeksi julistettuja työpaikkoja sen kuukauden aikana .Jotta noihin tilastoihin jää merkintä työnhausta. Tilastojen ulkopuolelle jää, avoimet hakemukset, firmoissa paikanpäällä tai soittamalla kysely työpaikasta.

    • näin sen muistan

      Mehän olemme EU:ssa jossei pitänyt työttömyyttä ollenkaan olla...

    • pois vaan

      Kyllä Suomessa on yli miljoona ihmistä työttömänä. Ja luku nousee pikavauhtia ylöspäin.Nykyinen hallitus on vastuussa siitä mutta ei ymmärrä vakavaa tilannetta alkuunkaan. TYÖMINISTERI ei sitten muuta suurta saa aikaiseksi kun oman tilipussin kasvattamisen .Tulot ovat vain 201 000euroo vuositasolla.Palkkaa saa kun ei tee mitään.Hyvin on pullat uunissa ja työttömyys kasvaa siltin : Emme tarvii edes työministeriä tässä maassa.

      • KurmuutustaVain

        Mitä se työministeri voi tehdä? Ei mitään. Ei talous tossunpolkemisella tai itkuparkupotkuilla mihinkään muutu. Ihan höpöhöpö virka koko työministerin virka.

        Talouden makrosuureet työttömyydestä lähtien ovat pitkälti sidoksissa sellaisiin asioihin, kuten inflaatio, valuutan vaihtoarvo jne. Niitä pyöritellään valtiovarainministeriössä ja nykyisellään taitaa noidenkin suhteen olla päätökstenteko karannut rajojen ulkopuolelle.

        Tähän onkin mielestäni se todellinen koira haudattu; Suomessa tehdään politiikkaa, jolla on yleinen siunaus, mutta sen "sivuvaikutus" on korkeahko työttömyys, jonka politiikkokaarti on kera talouseliitin siunannut. Demokratia on kuollut ja kuopattu. Eivät nuo paljoa voi vaikuttaa asioihin, vaan yleinen oletus on, että jokainen joustaa.

        Ei se niitä kiinnosta pätkääkään. Tottakai silmälumeeksi voi sitten jotain pölöttää ja vastuu on tottakai ulkoistettu työttömille itselleen, joita sitten kurmuutetaankin senkin edestä.


    • ikävä totuus

      tämä on noin 5 miljoonan kansa. ja työttöminä työikäisistä
      on jatkuvasti noin 1 miljoonaa.
      - Älkää katsoko väärenneltyjä työttömyystilastoja. - Mutta kannattaa katsoa töissä olevien määriä, niin se totuus selkenee !

      • vedellä ja leivällä

        Tällä menolla vain herrat ja herrojen narrit on puuhastelemassa omissa firmoissaan, kun yhteiskunnanvoimavarat lepää laakereilla, ilman työttömyysturvaa


      • Anna palaa!
        vedellä ja leivällä kirjoitti:

        Tällä menolla vain herrat ja herrojen narrit on puuhastelemassa omissa firmoissaan, kun yhteiskunnanvoimavarat lepää laakereilla, ilman työttömyysturvaa

        Perusta Sinäkin firma, niin ei tartte tehdä mitään - kunhan puuhastelee ja nostaa kovaa palkkaa.
        Se on ihan laillista ja jopa helppoa.


      • ei rahaa juu
        Anna palaa! kirjoitti:

        Perusta Sinäkin firma, niin ei tartte tehdä mitään - kunhan puuhastelee ja nostaa kovaa palkkaa.
        Se on ihan laillista ja jopa helppoa.

        - siinäpä se, kun köyhällä ei ole varaa yrittää, yrittäminen vaatii rahaa - siis umpikuja. köyhä työtön ei saa lainaa - todellisuudessa on näin ikävästi !


      • PienenKaupunginPiirit
        Anna palaa! kirjoitti:

        Perusta Sinäkin firma, niin ei tartte tehdä mitään - kunhan puuhastelee ja nostaa kovaa palkkaa.
        Se on ihan laillista ja jopa helppoa.

        Taisit unohtaa ne herrat ja narrit, mutta toistaalta... ehkäpä ne ovatkin sinulle jo niin tuttuja kuvioita, ettei moisista tarvitse piitata ;)


    • ~700 000 työtöntä

      ~700 000 työtöntä

    • asfd234asf34

      kaikenlaiset määritelmät hämärtää, pistetään suoraan ne jotka ovat töissä ja ne jotka eivät. Silloin menee niin että töissä on noin 1,5 miljoonaa, josta 500000 kunnilla/valtiolla (eli ihan vitun suuri määrä). Yksityinen sektori on noin miljoona. Eli jos nykyään on suomen kansalaisia 5.500.000, niin
      5.500.000-
      1.500.000=
      4.000.000

      Eli työttömiä on neljä miljoonaa.
      On täällä aika hyvä teknologinen taso joka sen oikean tuotannon tekee kun suoraan sanoen vain noin joka viides on töissä ja neljä viidestä työttömänä. Opiskelut, vanhukset, työttömät... ihan sama, koneet ne hommat nykyään tekee. Vaikka olisi 100% työttömyys niin tuottavuus voisi olla suurempi kuin koko Kiina, täysautomaatiolla. Suomalaisilla (ja yleensä länsimaissa missä konevoimat vastaan idän halpa ihmistyövoima) on tosiaan harha käsitys että käyvät töissä näin niinkuin muutenkin.

      • asdf234asdf234

        Lisään tähän vielä että tässä mitataan nimenomaan tavaroita tai muita hyödyke esineitä tuottavaa tai jalostavaa tai lisäjalostavaa työtä. On olemassa tuotanto ja tuotannon jakelu. Koneet tuottavat, ihmiset jakelevat. Esim autokuski tai kaupan kassa eivät sinänsä tuota vaan siirtävät (jakelevat) tuotantoa. Tästä syystä voisi sanoa että Suomen todellinen tuotannollinen tehty työ.. siis se mikä saa automaattista tuotantoa aikaiseksi joka sitten ihmiskädellä jaellaan, varmaan mitataan muutamassa tuhannessa todellisudessa. Siis kuinka monta suomalaista on täysin oikeissa todellisuudessa tärkeissä hommissa jotka saavat muut hommat aikaiseksi... muutama tuhat.
        Voisi sanoa että kun robotit jakelevat niin suomalaisia on työttömänä varmaan viisi miljoonaa. Ne loput tarvitaan julkiselle aivopesu puolelle jonkinlaiseksi syyksi millä valtio datailee euroja keskuspankin tietokoneella ja pitää koko järjestelmää käynnissä.


      • asdf234asdf234
        asdf234asdf234 kirjoitti:

        Lisään tähän vielä että tässä mitataan nimenomaan tavaroita tai muita hyödyke esineitä tuottavaa tai jalostavaa tai lisäjalostavaa työtä. On olemassa tuotanto ja tuotannon jakelu. Koneet tuottavat, ihmiset jakelevat. Esim autokuski tai kaupan kassa eivät sinänsä tuota vaan siirtävät (jakelevat) tuotantoa. Tästä syystä voisi sanoa että Suomen todellinen tuotannollinen tehty työ.. siis se mikä saa automaattista tuotantoa aikaiseksi joka sitten ihmiskädellä jaellaan, varmaan mitataan muutamassa tuhannessa todellisudessa. Siis kuinka monta suomalaista on täysin oikeissa todellisuudessa tärkeissä hommissa jotka saavat muut hommat aikaiseksi... muutama tuhat.
        Voisi sanoa että kun robotit jakelevat niin suomalaisia on työttömänä varmaan viisi miljoonaa. Ne loput tarvitaan julkiselle aivopesu puolelle jonkinlaiseksi syyksi millä valtio datailee euroja keskuspankin tietokoneella ja pitää koko järjestelmää käynnissä.

        Niin ja tässäkin vielä sellainen että teollisuudessa on jo pari kymmentä vuotta jarruteltu teknologista kehitystä. Hyundait taitavat olla täysautomaattisesti tehtyjä. Teollisuudessa on nykyään ihmisiä ... poliittisista ei teknologisista syistä. Automaatiosaatio on tehtaan ulottaminen muualle yhteiskuntaan, koska niin se todellinen talous toimii jo nyt. Monimutkaisia tuotteita syntyy ja jaetaan niin että ihmiskäsi ei koske niihin ollenkaan. Joku sanoi että jos rahat annettaisiin sille todelliselle työntekijälle niin kaikki rahat menisivät teollisuus roboteille.


      • asdf324asf324
        asdf234asdf234 kirjoitti:

        Niin ja tässäkin vielä sellainen että teollisuudessa on jo pari kymmentä vuotta jarruteltu teknologista kehitystä. Hyundait taitavat olla täysautomaattisesti tehtyjä. Teollisuudessa on nykyään ihmisiä ... poliittisista ei teknologisista syistä. Automaatiosaatio on tehtaan ulottaminen muualle yhteiskuntaan, koska niin se todellinen talous toimii jo nyt. Monimutkaisia tuotteita syntyy ja jaetaan niin että ihmiskäsi ei koske niihin ollenkaan. Joku sanoi että jos rahat annettaisiin sille todelliselle työntekijälle niin kaikki rahat menisivät teollisuus roboteille.

        Toisin sanoen ... työttömiä = about 4 miljoonaa. Todellisuudessa hyödyllisissä tuotantoa koskevissa hommissa.. muutama tuhat. Noin 99% niinsanotusta työvoimasta on jo nyt turhaa.


    • TYÖVOIMAPULA

      Menisivät työttömät töihin...! Suomessa on valtava, suorastaan mieletön työvoimapula...! Ja pahenee koko ajan!!

      • 4ef

        :D:D:D tarkoitat varmaan ilmaistyövoimapula


    • YHideAndSeek-

      Yksinkertainen laskukaava. Laskettujen työtuntien määrä Suomen taloudessa. Sen kun jakaa kahdeksalla tunnilla, saa jonkinlaisen käsityksen siitä, montako ihmistä periaatteessa pitäisi työllistyä. Joskus 1989-1990 se oli 5 miljardia työtuntia. Nykyisellään taitaa olla hädintuskin 4 miljardia.

      Se pitää vuorostaan suhteuttaa työkykyisten ja -ikäisten määrään, joka on vuonna 2014 satoja tuhansia suurempi. Oikeastaan edellisestä ei tarvitse välittää, vaan sen voi hoitaa vertaamalla reilun parin vuosikymmenen takaiseen tilanteeseen, jolloin Suomessa oli lähes "täystyöllisyys".

      Joku tuon vertailun onkin tehnyt ja karkeahko arvio oli jo ennen nykyistä 2008-2009 alkanutta laskusuhdannetta (lamaa?), että Suomessa vallitsee 16-17% työttömyys (!) Mitä se on nyt, sitä voi kukainen vain arvailla tykönään. Saattaisi olla jopa yli 20%.

      Tottakai on osa-aikaisia ja määrä-aikaisia, mutta niistä monet ovatkin osatuilla myös. Tuosta edellisestä saa kuitenkin jonkinlaisen arvion siitä, mikä se saattaisi olla.

      Vasemmistoliiton Kontulan arvio siitä, että hallitusvalta ja poliittinen eliitti on tarkoituksella jakanut kansan pienenpieniin lokeroihin, kuten työharjoittelijoihin, varsinaisiin työttömiin, työkyvyttömyyseläkettä hakeviin, joilta se on kuitenkin evätty, osa-aikaisiin ja moniin muihin on mielestäni selkeästi yksi tapa, jolla näitä tilastointeja paetaan. Kuten edellä mainittiin, mikä on osa-aikainen, joka vääntää muutaman tunnin joka viikonloppu? Työtön, työllinen, sosiaalin asiakas, opiskelija?

      Tällä hetkellä useat ulkomaiset tilastot näyttävät, että Suomessa on vain 7-8% työttömyys. Tunnen useita ulkomaalaisia, joilla on oikeasti sellainen harhaluulo, että Suomen taloudessa menee hyvin ja tänne kannattaa tulla töihin, siis että niitä töitä tosiaan on. Palkkatasostakaan eivät tiedä mitään.

      Ilmeisesti samassa veneessä istuu ulkomaisten sijoituspankkien väki, joka pitää Suomen luottoluokituksen sisulla AAA-luokassa, koska heidän tilastointinsa osoittaa kerta toisensa jälkeen, että Suomen talous on kunnossa. Eihän se ole, mutta tuossapa tulikin se syy, miksi tuota hide and seek -leikkiä jatketaan.

    • Tilastot

      Tilastoissa työlliseksi katsotaan henkilö mikäli työskentelyaika viikossa
      on vähintään 4h.
      ==============

      Termi Työtön työnhakija:
      Työ- ja elinkeinoministeriö pitää työttömänä työnhakijaa, joka ei ole työsuhteessa, ei työllisty yritystoiminnassa eikä ole päätoiminen opiskelija.
      Työttömänä pidetään myös työsuhteessa olevaa, joka on kokonaan lomautettu tai jonka säännöllinen viikoittainen työskentelyaika on alle neljä tuntia.
      Päätoimisia koululaisia ja opiskelijoita ei lueta työttömiksi myöskään lomien aikana joka ei ole työsuhteessa, ei työllisty yritystoiminnassa eikä ole päätoiminen opiskelija.

    • suuntaa.antavia.lukuja

      Suomimedia-sivujen mukaan, kutakuinkin suuntaa antava laskelma:
      1 439 300 ihmistä työttömänä Suomessa, virallisesti yli 30% työttömyys
      Todellinen työllisyyskatsaus helmikuu 2015

      Työttömät työnhakijat 620 300

      Tukitoimenpiteillä sijoitetut 118 000

      Pätkätyöläiset, jotka työskentelevät pari tuntia silloin tällöin 120 000

      3 kuukauden karenssilla olevat 140 000

      Ikuiselle karenssille potkitut 90 000

      Ne, jotka eivät ilmoittaudu työnhakijoiksi (piilotyöttömät) 140 000

      Ne, joille työttömyysetuutta ei myönnetä 80 000

      Työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa, koulutuksessa tai muussa olevat työttömät 131 000

      Kaikki yhteensä 620 300 118 000 120 000 140 000 90 000 140 000 80 000 131 000 = 1 439 300 työtöntä.
      Helmikuun lopussa työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 620 300 työtöntä työnhakijaa, mikä on 66 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. https://www.tem.fi/files/42548/TKAT_Helmi_2015.pdf
      Piilotyöttömien määrä jatkoi kasvuaan ei lasketa yllä olevaan ollenkaan. Piilotyöttömyys kasvaa yhä – alkuvuonna 140 000 ihmistä
      http://iltalehti.fi/talous/2014071318485513_ta.shtml

      Tuosta on helppo laskea suuntaa antavasti työttömien todellinen määrä
      620 300 140 000 = 760 300 on vähintään työttömänä.

      Tuohon lukuun eivät sisälly karensissa olevat 90 000 http://blogi.kansanelakelaitos.fi/arkisto/1607 ja TE-toimiston työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa, koulutuksessa tai muussa olevat työttömät
      131 000.

    • aikas.paljon.tuensaajia
      • vuosittaiset.konkurssit

        Kun yrittäjän perheenjäsenen työsuhde perheyrityksessä päättyy, he eivät pääse työttömyysetuudelle, koska heillä on yrittäjästatus.
        Vielä yleisempää on, etteivät yrityksessä työskennelleet yrittäjän perheenjäsenet pääse ansiosidonnaiselle työttömyysetuudelle, koska ovat olleet tietämättään väärin vakuutettuna palkansaajakassassa, kun heidän olisi pitänyt olla vakuutettuna yrittäjäkassassa.

        - Nämä yrittäjän perheenjäsenet eivät liene laskennallisissa tilastoissa mukana....?


      • haastattelut

        Miksiköhän tälläistä laitosta ylläpidetään verovaroin, jonka tilastot perustuvat haastatteluihin....?

        Tilastokeskuksen tänään julkistaman työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste laski elokuussa 7,2 prosenttiin viime vuoden vastaavan ajan 8,3 prosentista.
        Työttömiä oli elokuussa 195 000, mikä oli 28 000 vähemmän kuin vuosi sitten, Tilastokeskus kertoo tiedotteessaan.


      • Vuosi.2016

        TEM:in Työllisyyskatsaus Tammikuu 2016:
        "Työnhakijoiden kokonaismäärä lisääntyi"

        Tammikuun lopussa työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan
        650 600 työnhakijaa, mikä on 32 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
        Työnhakijoista oli miehiä 341 000 ja naisia 309 600.
        Miesten määrä lisääntyi vuoden takaisesta tilanteesta 13 100:lla
        ja naisten 18 900:lla.

        Työnhakijoista oli työssä olevia 145 400, joista 126 700 oli yleisillä työmarkkinoilla ja 18 600 työ-­ ja elinkeinohallinnon palveluilla työllistettynä.
        Työvoimaan kuulumattomia työnhakijoita oli 126 300, joista 33 200 oli työllistymistä edistävässä palvelussa ja 60 100 koulutuksessa.

        Työnhakijoista oli työttömiä työnhakijoita 368 100, mikä on 8 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
        Työttömistä työnhakijoista oli tammikuussa kokoaikaisesti lomautettuja
        31 000 eli 3 600 vähemmän kuin joulukuussa.

        Edellisen vuoden tammikuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä
        väheni 3 500:lla.
        Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 10 800, mikä on 1 200 enemmän kuin vuotta aikaisemmin."


    • öadkdfdlsaödlföljdf

      Olisiko kellään ihan raakaa tilastoa Suomen kansasta: työssäkäyvät, työttömät, eläkkeellä, alle 18 vuotiaat, koko Suomen kansa. Olisi kiva nähdä miten paha tilanne on. Jos ajattelee verojen osalta niin kyllä tuntuu, että ollaan melko syvällä suossa. Maksan veroja about 30.000 eur vuodessa. Sillä suomalialainen menee ja ostaa itselleen iiifooonin. Tosi kiva juttu! Thanks! :D

      • Jännä-juttu

        Arvaa, kuinka pieni osa suomalaisista käy töissä
        Olli Harma
        28.6. 12:44
        Uusi.suomi

        Talous kasvaa kohisten ja työllisyys on kääntynyt nousuun.
        Mutta mitä kummaa, työttömyysaste on junnannut melkein vuoden päivät yhdeksässä prosentissa.
        Syy piilee siinä, että vaikka työllisten määrä kyllä kasvaa, samalla kasvaa myös työvoiman määrä. Tämä taas johtuu siitä, että taantumavuosina työnhausta luopuneet palaavat piristyneille työmarkkinoille.

        Mutta jos työttömyysaste antaa vajavaisen kuvan työmarkkinoiden vajaakäynnistä, mikä voisi olla laaja mittari työhön osallistumiselle Suomessa?
        Tilastokeskuksen luvuista voi laskea, kuinka moni 25-64-vuotias suomalainen on "työllinen" ja kuinka moni "ei-työllinen".

        Työllinen tarkoittaa tässä henkilöä, joka on tehnyt tutkimusviikolla ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa, luontaisetua tai voittoa saadakseen tai on ollut tilapäisesti pois työstä, esimerkiksi sairaus- tai äitiysvapaalla.

        Arvaatko, mikä osuus Suomen 25-64-vuotiaista oli pysyvästi työelämän ulkopuolella viime joulukuussa?
        Vastaus on 25 prosenttia.

        Neljännes poissa töistä
        Siis jopa neljännes suomalaisista aktiivityöikäisistä on työttömänä, opiskelemassa, kotona lapsia hoitamassa, eläkkeellä – tai muuten poissa tuottavasta työnteosta tai yrittämisestä. Ja tähän ei siis lasketa esimerkiksi äitiyslomalaisia tai nuoria opiskelijoita.
        Luku kuulostaa kestämättömän isolta, kun samalla Suomen valtiontalous on nousukaudesta huolimatta kroonisesti alijäämäinen ja julkisen velan suhde bruttokansantuotteeseen kasvaa yhä.


    • hgrtytryu

      Varmaan on suuri joukko minunkin kaltaisiani työttömiä: puoli vuotta sitten olin pitkäaikaistyötön (5 v), pari kuukautta sitten orjatyössä ja nyt alle 10t viikossa. Muutaman vuoden päästä olen eläkkeellä. Olen nyt 'Työssäkäyvä'. Eli olen työtön, tienaan matkakulujen jälkeen 200 euroa kuussa, millä ei ihan elä. Saan täyttä työmarkkinatukea noiden pennosten päälle. Silti minua ei enää lasketa siihen puolen miljoonan työttömän joukkoon. Tilastot kaunistui, ja sain orjatyön näyttämään hyvältä, valitettavasti, koska työllistyinhän sen aikana - eli varmaan työpaikan löytyminen oli orjuuden ansiota!

      Mitenkähän olisi käynyt, jos olisin löytänyt samankaltaisen pikkutyön orjuuteen pitkin hampain nöyrtymisen sijasta? Olisinko saanut karenssin ja joutunut elämään sillä parisatasella? Olisiko tuo tulo vaikuttanut toimeentulotukeen, jos olisin sitä hakenut ja jos se olisi myönnetty? Ja olisin kai silloinkin ollut muka 'työssäkäyvä'. Tilastot valehtelevat aina.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe