Keskustelua Minin meluisuudesta

Mikä aiheuttaa?

Olen kuullut jonkin verran juttuja Minin sisämelun voimakuudesta. On jäänyt epäselväksi onko kyse moottorimelusta vai rengasmelusta. Olisiko Minin omistajilla tarkempaa tietoa asiasta. Vastailkaapa.

22

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasva hieman vielä

      Röllin huonompi yritys.

    • Rengasmökää

      Kyllä se on rengasmelua valtaosaltaan, koska moottorin ääntä ei kuule kuin liikennevaloissa seistessä. Antirölli voisi myös vastata asiallisesti.

      • antirölli

        Pienessä urheilullisessa alustassa on sellainen piire ettei se ole ison Mersun tapaan hiljainen, rakenteet ei mahdollista molempia asioita. Minillä ajavat tuskin pitävät sitä kuitenkaan elämän terkeinpänä asiana kun on auto joka on mahtava ajaa ja nauttia.


    • meluisa

      Tötterö mikä tötterö akseli väli on liian lyhyt ja villat on jääny liukuhihnalle.

      • villat vakoon

        juu, ei niitä renkaita voi viedä pidemälle kuin kori antaa myöden. Se on sitä nokeutta ja nopeutta kaarteissa.


    • Totuus?

      Minin rengasmelusta on ollut kovasti keskusteluja. Pitänee paikkansa, että Mini on aikamoinen melupesä mutta laittakaa nyt jotain mittaustuloksia kaikkien nähtäväksi. Näin kaikki tietäisivät totuuden.

      • melupojalle töitä

        Tutustu autolehtiin. Tämän vuoden puolella on autolehdissä todella monia testejä ja koeajoja uusien Minien takia ja netistä löytyy myös ihan kotimaisiltakin sivuilta.


    • Testit todistavat

      Näyttää tuossa ohessa olevan aika paljon testejä Minin koeajoista. Kovasti linja näyttää olevan yhtenäinen; ajoneuvon meluisuudesta valitetaan jokaisessa testissä.

    • cyypperi

      Itsellä tuli juuri käytännön kokemusta tähän asiaan. Kyllästyin hyvin nopeasti auton meluisuuteen ja purin auton sisustat pois ja laitoin äänieristysmattoa etupenkkien selkänojista taaksepäin kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin peltipintoihin sekä vuorasin etuovien ulkopellit sisäpuolelta myöskin.

      Autosta tuli todella hiljainen ja nyt ajaminen on pelkkää nautintoa!

      Matto maksoi 99,- pakkaus, josta jäi vajaa puolet. Kaksi iltaa ja yksi 8h lauantai meni aikaa, samalla toki vedin kaiuttimille uudet kaapelit.

      Voin suositella! Mini2 foorumilla asiasta lisää

      • Kaikki muuttuu

        "Aiemmin Minin kohdalla piti hieman myös miettiä, antaako se tarpeeksi vastinetta rahalle, sillä esimerkiksi äänieristykseltään edeltäjä oli kehno. Nykyinen ei ole enää niin – se on hiljainen ja vakaa, sporttinen, mutta myös ylellinen."

        Lainaus Iltasanomien testistä.


    • Pikimattoa

      Itseliimautuvat pikimattomateriaalit ovat sopivia vaimentamaan Minin meluisuutta. Ne on laitettava puhtalle pellille kuumailmapuhaltimella taivuttelemalla. Edellyttää verhousten purkamista ja varovaisuutta liian kuumentamisen välttämiseksi.

      • cyypperi

        Itse laitoin mattoa, jossa on liimapinta pohjassa ja noin 2-3mm vahva bitumikerros ja pinnassa on ohut alumiini.

        Taipui ilman lämpöä erittäin hienosti pinnan muotoihin ja liimapinnan tartuntakyky oli erittäin hyvä. Koko sisustus tuli todellakin purettua ja siinä sitä aikaa kyllä sai kulumaan. Samalla vaivalla vedin kunnon kaapelit kaikille kaiuttimille.

        5/5 eli voin suositella Minin jatkojalostukseksi jos auton hiljaisuus on itselle "issue"


    • vaihtoehto.

      Toisena mahdollisuutena ovat ne vaaleanvihreätä laikukasta vaahtokumin tapaista ainesta jota saa eri paksuuksina. Siinä on valmis tarraliima ja ulkopinnalla ohut musta muovikalvo. Tämä on siistimpää käsitellä, tosin bitumimatto painavampana lie jonkin verran vaimentavampi materiaali.

    • Takaisinkutsu

      Maahantuojan olisi vaadittava kulkineen valmistanut nyrkkipaja suorittamaan takaisinkutsun kaikille tänän saakka valmistetuille Mineille meluhaitan korjaamiseksi.

      • ryhdistäydyJaOpiskele

        Melupoika on varsin reipas, noin aikaisin hereillä vaikka tuli valvottua myöhään. Otatko jo paineta tulevaisuudestasi vai mikä valvottaa. Voit vielä opiskella ja saada pätevyyden johonkin ammattiin, etkä syrjäydy lopullisesti, ikä ei ainakaan tule vastaa kovinkaan pian.


    • Räppänät

      Koska kyseessä on Minin kohdalla kova rengasmelu, joka vielä korostuu Suomessa nastarenkaiden aiheuttamien haittojen vuoksi, kannattaa kiinnittää rengasvalinnoissa huomiota erityisesti rengastyypin valintaan. Valitsemalla hiljaisimmat mahdolliset renkaat voi asiaa auttaa jonkin verran. Joka haluaa enemmän liimatkoot ääneneristymateriaalia erityisesti pyöräkoteloiden pinnoille auton sisään. Järkevintä kuitenkin olisi vaihtaa sellainen räppänä kokonaan pois ja ostaa kunnon auto.

      • tiedät_kyllä

        Mini kuuluu joukkoon "kunnon autot" ja se on suunnattu ihmisille jotka ymmärtävät ja haluavat kunnolliset ajo-ominaisuudet. Perheautot ja perusToyotat on sitten niille joille on ihan sama millä kulkee.
        Mini ei ole mitenkään poikkeuksellisen äänekäs kokoluokassaan, päin vastoin ja uudet mallit ovat vielä huomattavasti hiljaisempia.
        Trollimelupoika voisi jälleen pitää hieman taukoa ja mennä niille palstoille joille tuo tyylisi sopii paremmin.


    • SampoJussi

      Mini on todella meluisa meidän teillä, sille ei voi mitään. Ostin omani (cooper m/2010) Saksasta, eikä se kotiin ajaessa niin pahalta kuulostanut (sai uudet renkaat kauppaan). Suomen teillä totuus paljastui. Jostain syystä nastojen rouhima pinta on pahin mahdollinen ihan kaupunkinopeuksissakin. Alusta on pintakova, mutta toisaalta ottaa isot kuopat hyvin. Enpä oikein usko että pelkkä vaimennusmateriaali kokonaan auttaa, pitäisi vaihtaa jousitukseen pehmeämmät kumipuslat ym.
      Testeissä ovat mitanneet yli 6 dB kovempia melutasoja kuin muissa saman luokan autoissa. Uskon tuon täysin. Melu on kaiken lisäksi vielä matalataajuista ja siten erityisen rasittavaa.
      Vaihdan muuten hyvän auton pois, korvat ei enää kestä.

      • oletkoKateellinen

        Hehee, ei sulla mitään Miniä ole. Nyt on menossa jo seuraava sukupolvi Mineistä ja ovat hiljaisempia kuin edelliset.
        Kerro toki mitkä vastaavat pikkuautot ovat 6db hiljaisempia, niin ostan sulle ne kaikki.
        "Aiemmin Minin kohdalla piti hieman myös miettiä, antaako se tarpeeksi vastinetta rahalle, sillä esimerkiksi äänieristykseltään edeltäjä oli kehno. Nykyinen ei ole enää niin – se on hiljainen ja vakaa, sporttinen, mutta myös ylellinen."

        Lainaus Iltasanomien testistä


    • Melupoika

      SampoJussi kertoo varmasti niin kuin asia on, eikä sitä ole syytä kyseenalaistaa. Omien testilukemisten perusteella 6dB(A) melueroja on esiintynyt pikkuautojen kohdalla ja Minit ovat aina saaneet kaikkein meluisimmat tulokset.

      • maaninenMelutrolli

        No löytyykö niitä hiljaisimpien listaa, vai ei?


      • onSeVaanNiinKamala

        Vastaanpa itselleni kun rölli ei pysty.
        Sisämelu parivertailussa 50km/h, 100km/h ja 130km/h:
        BMW 116i 56dB 67dB 70dB
        Mini Cooper 61dB 66dB 70dB


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe