Lohkolämmittimen kesto

Lämmittäjä

Autooni vaihdettiin lohkolämmitin 11/2000 ja se kärähti 02/2001 eli kesti 3 kk ja nyt taas lämmitin on mykkänä (vajaa vuosi). Kokoajan olen käyttänyt lämmitintä ajastinkellon kautta, ja maksimissaan 4 h kovimmilla pakkasilla. Nesteet on puhtaat ja ne eivät ole jäätyneet ja järjestelmässä ei ole ilmaa yms. Vastus on calix ja asennettu ohjeiden mukaiseen paikkaan.

Onko jollain muulla yhtä lyhytikäisiä vastuksia vai onko todellakin niin, että ko merkkinen vastus ei vain käy autooni, kuten olen jostain näin kuullut. Mm autoni maahantuoja on vaihtanut joku vuosi sitten kaikki alkuperäsiasennukset Defaan jatkuvien Calix -ongelmien vuoksi.

Ei kehtais vaihtaa ja maksaa koko sarjaa, sillä pitäis vaihtaa myös johdot yms, jos vaihtaisi esim Defan lämmittimeen. Onko markkinoilla muita merkkejä?

8

4722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kökö

      Meillä on ollut yhdessä traktorissa jo vuodesta-77 defa -merkkinen lohkolämmitin.
      Lämmitintä käytetään talviaikaan keskimäärin joka toinen päivä 1-2tuntia kerrallaan.

      Lämmitin on ainakin ollut kestävä.

      • gggg

        nimittäin calixin lämmittimestä.Ainakaan Opel:issa se ei kestänyt.Onneksi asennutin sen merkkiliikkeessä, niin se meni aina takuuseen.Jouduttiin vaihtamaan kolme kertaa!!Viimeisen kerran jälkeen auto oli enään niin lyhyen aikaa mulla, et en tiedä liekö tuo kestäny vieläkään...Nykyisessä autossa defa ja no problem, vaikka autokin on vm.-86!


    • Waltteri

      En jaksa uskoa että Calix olisi merkkinä sen huonompi kuin Defakaan. Lohkoon sijoitettu vastus on merkistä riippumatta erittäin tarkka siitä, että vastuskierukan ympärillä on AINA vettä. Jo minuutin kuiva aika riittää polttamaan vastuksen koska se tulee hehkuvan punaiseksi kun lämpö ei siirry mihinkään. Ts. moottorissa pitää olla vettä riittävästi. Onhan vastus ollut juuri ko. merkkiin ja malliin tarkoitettu? Jos tehoa on liikaa, niin voi syntyä vastuksen ympärille höyrylukko, jolloin vesi ei kierrä ja vastus palaa. Olen itse tyytyväinen Defan käyttäjä.

      • Lämmittäjä

        Vastus on juuri ko. autoon sopiva ja vastuksen mukana tulee jopa asennusohje, josta selviää tarkka asennuspaikka ihan kuvan kanssa, ja jo senkin perusteella voi päätellä ko. vastuksen olevan sopiva ko. autoon.

        Vettä on aina ollut juuri paisuntasäiliön ylämerkkiin ja nesteen kunto on hyvä, eli kestää pakkasta ja nesteessä ei ole likaa tai ruostetta. Se on taas eriasia, että tuleeko lohkon vesitilaan jotain vesikuplia veden kierrosta johtuen, joka aiheuttaisi vastuksen palamisen, mutta en oikein usko siihenkään. Ja todellakin nykyisin ko. automerkki käyttää liikkeen mukaan vain ja ainoastaan Defan lämmittimiä ja niiden kanssa ei kuulemma ole ollut ongelmai, kuten calixin kanssa.

        Ja kysyin varaosaliikkeestä, että ko. vastuksella on vain vuoden takuu, joten saan itse maksaa 400 mk vastuksesta ja vielä ainakin 200 mk asennuksesta.... prkle! Hitto kun sais asennettua Defan vastuksen jollain johto-adapterilla, niin loppuis tämäkin pelleily ja eihän tuo ole edes halpaa, kun joka talvi saa vaihtaa lämmittimiä!


    • XFT-400

      Äskettäin tulin haukkuneeksi Defaa, kun sulake paloi aina tolpasta lämmitintä käyttäessäni.
      Sähkömies mittasi johdon päästä vastuksen, ja se näytti olevan oikosulussa. Meninpä siis vaihdattamaan takuuseen sitä vastusosaa.
      Mutta huollossa syylliseksi paljastuikin sisälämmittimen liitin. Otimme vain sen välistä pois, ja lämmitin toimii taas. Harmitti hiukan, kun olisin voinut tuon homman tehdä itsekin. Olisin säästänyt 1/2 tankillista bensaa siinä samalla. Sekin liitin näyttää niin lujalta osalta, ettei uskoisi edes menevän rikki. Siis ylimääräiset liitokset (tai liitokset yleensä)näyttävät olevan yksi vikaantumisen paikka. Syytin siis väärää puuta.

      • XFT-400

        Jatkoa tuohon omaan sepustukseen: Kaikki tietysti luulevat, että käyttämäni sisälämmitin poltti sulakkeita. Siksi jätinkin sen liittimen pois, koska minulla ei olekaan sisätilan lämmitintä,koska tiedän, ettei sitä välttämättä saa edes käyttää. Täytynee joskus tutkia sitä sisäpistorasiaa, olisko siellä jotain vikaa.


    • Isoturpo

      Itselläni hajosi jokunen vuosi sitten lohkolämmitin suht nopeasti. Kesti 2kk yli takuuajan. Nyt en ole enää täysin varma, oliko lämmitin Calix kuten muistelen, mutta otin yhteyttä Calixiin ja takuu oli tällöin ainakin 2 vuotta. Eli voisit ainakin vaatia uuden samanlaisen roskan ;) tilalle.

    • ape_ape_

      Fordissa kesti kahta kuukautta vaille yhdeksän vuotta Calixin vastus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe