Walesinspringerspanieli ekaksi koiraksi?

11+2

Hei, kyselisin kaikilta rodusta jotain tietäviltä, että miten hyvin toi teiän mielestä sopeutuu ekaksi koiraksi, kun omasta koirasta ei ole kokemusta perheessä. Mä haluaisin jonki9n keskikokoisen koiran, jonka kanssa vois lenkkeillä ja harrastaa tokoilua ja tehä ylipäätään asioita yhessä, eli koira ei sais olla kovin yksinään viihtyvä pelkästään.

Haukkuherkkyys tai reviirinvartiointi aggressiivisesti ei oo toivottavaa ja turkin suht. yksinkertainen huolto olisi plussaa. Ennen kaikkea oikeasti suhteellisen terve rotu ois tärkeä kriteeri ja siks nää kaikista suosituimmat koirat aina arvelluttaa, kun sitten pentuja tehään vaan tulee kaikenlaisia.

Noh, tuossa luettelin kriteerejä, jotka toivoisin ekassa koirassani täyttyvän ja walesi tuntu osuvan tohon kategoriaan ihan suht. hyvin. Kysyisin teiltä, joilla itellä on tällanen koira/ollu sellanen tai jotka tunnette näitä koiria muuten hyvin, että kuinka sopiva tää on ekaksi koiraksi ja onko se teiän oma tai teiän tuttunne hännänheiluttaja miten terve tai sairas ja millanen luonteeltaan. Millainen tekeminen pitää koiran onnellisena ja onko ihmisrakas? Kiitos vastauksista :)

5

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WSS:n omistaja

      Walesin springerspanieli tarvitsee TODELLA paljon liikuntaa. Joka päivä mielellään 1h lenkki, rodunomaista toimintaa kuten metsästystä tai hakua pitää koiralla olla. Eli jos näitä et voi tarjota, niin älä ota WSS:ää.

      Turkinhoito on kyllä helppoa, mutta meillä ainakin kaiken aikaa kutinaa eikä syytä ole löydetty. Joudutaan käyttämään BARF-ruokaa, joka maksaa 60 euroa/kk sekä päälle lisäravinteet kuten omega. Ja silti kutinaa on.

      Suosittelen ottamaan hieman pienemmän koiran, jolla ei ole niin paljon rodunomaisia viettejä hajuihin liittyviin aktiviteetteihin. Paitsi jos asut maalla ja todella tarjoat WSS:lle sopivia lajeja.

      • höh

        eihän barffaaminen sen kalliimmaksi tule, kuin nappularuokakaan? ja koirallekin parempi, että saa lihaa!


    • Ennemmin walesilainen kuin käyttölinjan porokoira, lapinkoira, bordercollie tms; lenkkiporukkaamme kuuluu muutama walesilainen kotikoira, ja lutusempia lenkkikavereita ne ovat kuin nämä paimenkoiramme, joiden kanssa harrastetaan koirien ollessa nuoria tai käyttöikäisiä useinmiten 3-4 tuntia päivässä. Itse kuljen lappalaisen kanssa huonolla kelillä tai kiireessä sitten vain noita tunnin ulkoiluja.

    • Wss2012

      Walesi on muuten trimmattava rotu, joten turkinhoito vie jonkin verran aikaa. Harjata myös täytyy usein sillä pitkät koristekarvat takkuuntuvat helposti.

      Meillä myös barffataan ja koira on ollut terve. Walesi ei ole koira kaikkein helpoimmasta päästä, joten kouluttamista se tarvitsee ja johdonmukaisen johtajan itselleen voidakseen hyvin. Metsästysrotuna se omaa päättäväisen luonteen ja saattaa olla taipuvainen dominointiin. Se ei siis ole pelkästään kiltti ja lutuinen spanieli vaan määrätietoinen viettejä omaava koira. Liikuntaa ja seuraa se tarvitsee paljon. Tutstu kunnolla rotuun ja kasvattajiin. Käy näyttelyissä katsomassa rotua. Sen jälkeen walesi sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi.

    • omistajaaa

      Uros on paljon vaativampi kuin narttu.remmiräyhäystä ja reviirin pitoa!! Täydellisesti kuvaa sanoilla iloinen hulvaton sähläri!! Virtaa riittää ihan loputtomiin,jopa vielä kun on 10v...turkki trimmattuna puolenvuoden välein vähintään!!!! miel 3kk välein..korvat tulehtuu helposti,meidän koiralla paaaaaaaaaaaaaljon allergioita.Ihana elämänjanonen lenkkikaveri.tykkää kaikista,sopii myös lapsiperheisiin,tarvitsee paljon huomiota ja seuraa rapsutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe