Kouluampujaksi leimaaminen

oikeusvaltio tosiaan

http://yle.fi/uutiset/lue_aidin_koskettava_kertomus_koulukiusattu_leimattiin_kouluampujaksi/7505758

Eikös tämä ole ihmisoikeusrikos jos ihminen leimataan syyttömänä, josta alkaa vuosia kestävä ajojahti jossa viranomaiset piinaavat elämää vuosien ajan perättömien kouluampuja huhujen takia?

Dokumentin mukaan suomessa on jo kolmekymmentä ihmistä leimattu kouluampujiksi samaan tapaan. Pakotettu pakkohoitoon, rikoksesta epäillyksi vuosien ajaksi vain koska joku on keksinyt levitellä huhuja, että hän on kouluampuja tai leimmannut sellaiseksi.

Kirsikkana kaiken päälle Samulin lukion rehtori on dokumentin mukaan jopa estänyt samulia saapumasta opiskelu paikkaansa samaan aikaan muiden oppilaiden kanssa ja rajoittanut Samulin oikeutta osallistua lukionsa kursseille painostus on johtanut lopulta siihen, että samuli pakotettiin eroamaan lukiosta jonka oppilas hän oli.

Lopulta vuosia kestäneen prosessin jälkeen samuli todetaan syyttömäksi kaikkiin rikoksiin, pakkohoitoon passittaminen todetaan aiheettomaksi vaikka siitä jääkin merkintä samulin papereihin loppuelämäksi.

Viimeinen kirsikka kaikessa on se, että koko prosessin alkuun laittaneet ja vuosien ajojahtia ylläpitäneet eivät koskaan edes pyydä anteeksi Samulilta.

13

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeusvaltio tosiaan

      Ilmeisesti Suomessa kouluampujaksi leimaaminen on sallittu tapa kostaa ja pilata muiden elämä kun tapauksia on jo kymmeniä eikä ketään aiheettomia kouluampuja huhuja levittäneistä ole saatettu mihinkään vastuuseen asiasta.

      Kouluampujiksi leimatut eivät ole myöskään saaneet senttiäkään korvauksia vaikka monelle on tullut loppuelämän kestävät aiheettomat merkinnät pakkohoitoon aiheettomasti lähettämisestä. Opiskelupaikoista aiheettomasti erottamisista ja muista tälläisestä.

    • miksi näin

      Ihmisten ilkeydellä ei ole mitään rajaa. Kiusaamistilanteissa uhria pidetään lähes poikkeuksetta syyllisenä ja häntä katsotaan halveksuen. Tämä siitäkin huolimatta, että netissä ja kaikkialla huudellaan, että kiusaaminen on väärin ja kiusaajan vika.
      Lisäksi yhteiskunta näyttää tukevan tätä kuten tuossa ampujaksi leimaamisessa käy ilmi. Suomea on aivan turha mainostaa hyvinvointiyhteiskuntana. Ihmisten pohjaton ilkeys on se syy, miksi Suomi on niin huono maa asua.

    • hyvä vaan.

      Hyvä vaan jos saatiin estettyä kouluammuskelu.

      • miksi näin

        Siis voi helvetti! Sinusta on oikein että ihmisiä noin kiusataan, ei ihme että Suomessa on Kokoomus aina vallassa, kun ihmiset ajattelevat näin.


    • oikein meni

      Hyvä asia vaan, että estettiin kouluampuminen. Olisihan tuo voinut tehdä sen jossakin vaiheessa ja jos edes kaverisi kännissä miettii ja lausuu jotain että meinaa posauttaa koko koulun niin ehdottomasti heti ilmoitus sillä joku niisät uhoajista tekee sen.Pakkohoitoon aina kuuluisi kaikki murhaajat ja kouluampujat ilman mitään aikamäärää koska pääsisivät pois.Liian lepsuja tuomioita täällä.

      • Onnibonni1

        Mitä ihmettä? Ei tuossa mitää kouluampumista estetty, vaan tehtiin laiton ilmianto.

        Toivottavasti sinäkin sitten joskus joudut syytetyksi jostain mitä et ole tehnyt, ja kärsit helvetinmoisen prosessin.


    • Suomessa on nykyään mahdottoman vaikea päästä lääkärin vastaanotolle saati sitten psykiatrin.

      Samulin pakkohoito ei ollut ulkopuolisten suojaamiseksi vaan Samulin omaksi parhaaksi. Toki läheisten kokemukset voivat olla vertahyytävää kauhutarinaa, todellisuutta voidaan kuitenkin tulkita toisin.

      En ollut siellä silloin taikka sen jälkeen. En oikeastaan jaksanut edes lukea koko linkitettyä kirjoitusta läpi, tunteellisuutta ja siihen vetoamista. Pitäisikö meidän muodostaa mielipiteemme lastemme turvallisuudesta vain erään äidin sanomiseen, ettei hänen poikansa suinkaan tee mitään vastaavaa.

      Minulla on joko synty- taikka kasvatusperäinen luottamus ihmisten hyvyyteen. Kouluampujat saavat maailmani järkkymään. Voin toki selittää heidän motiivinsa psykologisesti, mutten voi koskaan ymmärtää heitä sosiologisesti.

      Miksi kukaan voi niin pahoin, että tahtoo viimeiseksi teokseen tulla muistetuksi onnettomana, epäonnistuneena, tulevaisuudettomana, masentuneena, ulkopuolisena, yksinäisenä ja outona.

      En tiedä parempaa syytä oman elämän lopettamiseen kuin kärsimyksen lopettaminen.

      Kärsimystä on niin monenlaista.

      Jotkut kokevat sitä fyysisenä kipuna ja tietävät elämänsä olevan pian lopussa. Jotkut puolestaan kokevat vain tuskaa, selittämätöntä, mutta silti sietämätöntä. Jotkut tietävät, että mitään parempaa ei ole ikinä tulossa.

      Jotkut tekevät tekonsa paremman maailman puolesta.

      Voimme halveksua tuskaa ilman fyysistä perustetta, mutta voin vakuuttaa, että tuska ja epätoivo on sama.

      En millään tavalla puolustele laajennettujen itsemurhien tekijöitä taikka kannusta ketään tekemään samoin, päinvastoin.

      Yhteiskunnalla on mahdollisuus puuttua näihin tekoihin. Valitettavasti se vaatii puuttumista masentuneiden ihmisten vapauteen. Se ei tarkoita näiden ihmisten keskitysleirittämistä taikka leimaamista. Järjestelmä toimiii heidän hyväkseen siinä missä meidän muidenkin.

      Vapauden rajoittaminen yhden osalta ei ole oikeasti esimerkki perustuslaillisten oikeuksiemme rajoittamisesta koko yhteiskunnan tasolla, vai onko?

      Salliiko Perustuslaki poikkeuksia?

      Oikeastaan pidän esimerkkiä Samullin tapauksessa suuntana parempaan.

    • paskaaaaaaaaaaa

      T R O L L A U S - V A A R A

    • Vankilaanvain

      No hyvä asia on tässä, että ne poliisit jotka olivat osallisena tuskin ovat valtion hommissa vaan vankilassa.

    • asko775s

      Miten on?:

      Onko Samulilla vielä merkintöjä tapauksessa rekistereissä, jotka vaikuttavat johonkin haittaavasti? En huomannut tekstistä.

      Ja sitä ihmettelen että eikö viranomaiset ole korjanneet virheellisiä lausuntoja papereihinsa, ettei haittaa olisi jatkossa Samulilla?
      Ja että eikö tuossa tapahtunut virheitä asian hoidossa, korvauksia eikö kuuluisi saada?
      Tapahtuiko hoitovirhe?
      Korvaako mikään Samulille mitään? Valtiokonttori?Kärsimyskorvaus?

      Uskomaton tapaus tuokin.

      Nyt esiin ne pirulliset ilkeät ihmiset jotka saaneet aikaan Samulin kärsimyksen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • asko775s

        Ja keita oli ne Ruoveden terv.keskuksen lääkäri ja muut jotka niin ääliömäisesti toimivat Samulin kohdalla?


    • Nillki-sosiopaatit

      Poliisi ja muut virka nilkit ovat aina valmiina tukemaan toisiaan ilman mitään perhtymistä asioihin ja seurauksena Samulin kohtalon kaltainen episodi. joka onneksi kääntyi paremmaksi tosin kukaan tilanteen auheuttajista ei päätynyt vastuuseen vaikka kyse on rikoksista laajemmasakin muodossa ja yksituumaiseti toteutetteuna vapauden riistona.

      Kuitekin Samulin viranomaisten itsensä kirjaamiin rekistereihin jäi merkintöjä joita ei lie ne korjattu ja näin ollen on vahva syy epäillä em tahojen tehneen rekisteri merkitä rikoksia. joista tulee rangaista koventamis perustein, koska tekijät ovat asiantuntijoita ja heidän olisi tullut käsittää tekojensa seuraukset.

      Tässä oivallinen esimerkki poliisien ja muiten virka nilkkien ammattitaidosta ja osaamisesta joka vastoin yksilön oikeusturvaa ja syyttömyys olettamaa ja kun ei osata tutkia.kuten ulvilan.Bodomin. Hiihtoliiton doubin jututkin oistaa..miten ammattitaidottomia poliisit onkaan? toinen toisensa munia ja perseitä sauna illoissa suutele ja nuolee ja kentällä ärjytään tietysti jollkein vähä osaiselle ja tutkinta puilella siellä ne tosi apinat hilluukin ei mitään osaamista kunhan kohde on "sopiva"

      Pohjanmaan poliisi komisaario joka ei ottanut asetta kouluampujalta pois vaikka alaiset sitä ehdotti. ei saanut mitään sakkoo kumempaa. hänet olisi passitettava pakkohoitoon ja linnaan monien ihmisten kuoleman olisi voinut estää muttei halunut.

    • paskapuhe

      Samulin olisi pitänyt saada henkisestä rääkistä kunnon korvaukset valtiolta ja näiltä nilkeiltä jotka hänestä levittivät väärää tietoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe