Kiusaamisesta

boushons

joka kiusaa toista ihmistä, on pirullinen, ilkeä luonteeltaan, ominaisuudet se on perinyt vanhemmiltaan. Ja jos siihen kuuluu vielä älynlahjojen heikkous, niin kova on yhdistelmä.

Ilkee ihminen on vain saanut sellaiset geenit.
Se on niin yksinkertaista.

75

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipahaookenkäänihmin

      Ei geenit ketään pakota ilkeyteen, kuin ei moneen muuhunkaan pahuuteen.

      • bjöörnn

        Kaikenhan geenit määrää, et sää sellaisen geenien ominaisuuksilla ole, jotka on jollain sellaisella ihmisellä, joka ei ole sulle mitään sukua. Mutt jos on älliä ja yritteliäisyyttä, huonoja geenejään voi "kiertää", yrittää toimia erillälailla kuin ne ohjaa sinua toimimaan. Jossain määrin niin voi tehdä, mutta geenit on mtä on ja sun luonne ja kaikki niissä.


      • eipahaookenkäänihmin
        bjöörnn kirjoitti:

        Kaikenhan geenit määrää, et sää sellaisen geenien ominaisuuksilla ole, jotka on jollain sellaisella ihmisellä, joka ei ole sulle mitään sukua. Mutt jos on älliä ja yritteliäisyyttä, huonoja geenejään voi "kiertää", yrittää toimia erillälailla kuin ne ohjaa sinua toimimaan. Jossain määrin niin voi tehdä, mutta geenit on mtä on ja sun luonne ja kaikki niissä.

        Ei kaikkia nykyajan vitsauksia jokainen moisen geenin saanut silti toteuta.

        Tietäessään saaneensa diabetesgeenin, voi parhaan kykynsä mukaan yrittää estää sen puhkeamista.

        Aikuinen ihminen osaa kouluttaa käytöstapojaan.
        Jokaiselle ihmiselle pitäisi tehdä jo syntyissään geenikartta. Alkogeenin saanut voisi halutessaan olla juomatta ensimmäistäkään ryyppyä.


      • pet65565565656565656
        bjöörnn kirjoitti:

        Kaikenhan geenit määrää, et sää sellaisen geenien ominaisuuksilla ole, jotka on jollain sellaisella ihmisellä, joka ei ole sulle mitään sukua. Mutt jos on älliä ja yritteliäisyyttä, huonoja geenejään voi "kiertää", yrittää toimia erillälailla kuin ne ohjaa sinua toimimaan. Jossain määrin niin voi tehdä, mutta geenit on mtä on ja sun luonne ja kaikki niissä.

        ei omena kauas puusta putoa, sanotaan.


      • elba ja alba
        pet65565565656565656 kirjoitti:

        ei omena kauas puusta putoa, sanotaan.

        Omena päivässä, pitää lääkärin loitolla, sanottiin


      • Koettakaakäsittää

        Se lienee totta että omppupuun hedelmät ovat samanlaisia ja -tyylisiä, mutta ihmisomppujen kyseessä ollen geenejä enemmän vaikuttaa se, miten emopuu on raakileensa kasvattanut, koulinut, ohjannut, opastanut ...

        Sanotaan että "tottumus on toinen luonto" mutta sitä ei sanota riittävän paljon ja usein, että tottumuksista ja tavoista voi opetella pois - jos haluaa ja tahtoo. Sitä sanotaan oikeaksi aikuisuudeksi kun alkaa haluamaan ja tahtomaan tehdä asioita ja juttuja erilailla kuin emot tekivät, jos emojen tavat ja tottumukset ovat / olivat huonoja.

        Ilkeys ei asu geeneissä, se tarttuu ympäristöstä ja lähimpien ajatusmaailmasta ja asenteista.


    • olisin ärttyisä mumm

      boushons

      Sinulle ei siis riittänyt tuo aloitettu ketju, vaan tekaisit ihan oman? Analyysisi on kuitenkin mielestäni aika väärin, että on perinyt mukamas vanhemmiltaan?? Ja mukamas geenit? Selkääni sain kolttosistani kotona ja vanhempani oli todellakin arvostettuja kylällä.

      No, kyllä tunnustan, että 8-9-vuotiaana oli kyllä minun ja luokkatoverini älynlahjat vähissä, mutta vanhemmillani niihin ei ollut osaa, eikä arpaa,koska "sittiäisiähän" me olimme.

      Kuitenkin keksimme koulun aidalla istuen, kun oli joku käsityötunti ja pakersimme siellä jotain pannulappua. Näimme, että tiellä tuli oikein u s k o v a i n e n nainen. Molemmat latelimme kaikki osaamamme kirosanat hänen kuultensa!! Ei siinä kyllä järki pakoittanut päätämme, kun näin jälkeenpäin ajattelen. Tulihan siitä ilmeisesti jotain jälkkäriä molemmille, mutta oli se sittenkin pieni rike, koska siitä en muista mitään.

      Minua ei kiusattu ainakaan niin, että olisi jotain traumoja tullut. Ei myöskään lapsiani ja lapsenlapset ovat ainakin toistaiseksi välttyneet pahemmilta murheilta, siis kumpikaan ei ole valittanut, mitä nyt pojalla on joskus vaatteet riekaleina, kun kaveri tarttui niihin ja tytön 7-v "rakkauskirjeiden" tulvan joutui opettaja lopettamaan.

      • hannnnnu6

        Mistä sun perintötekijät on? mistä sun ominaisuutesi on tulleet? Onks ne sulla loikanneet Intian kuvärnööriltä ?


    • Uutisia :

      Juoppojen kakarat ovat jengiytyneet. Heille on äiti ja iskä opettaneet pitämään vain itse puolensa, muista ei mitään väliä, saa vaikka tappaa:

      >> 50 nuoren katujengi hakkaa lapsia ja nuoria Helsingissä
      Tiistai 7.10.2014 klo 13.34 (päivitetty klo 16.33)
      Helsingin poliisi käsittelee erikoista väkivaltarikosvyyhtiä. Vyyhdissä 40-50 henkilön nuorisojengi hakkaa lapsia ja nuoria Helsingissä.

      Helsingin poliisin mukaan jengi koostuu "monikansallisesta" noin 40-50 henkilön porukasta, joka on iältään 13-18-vuotias. > Nuorisojengin viimeisin julma isku: Uhria iskettiin puukolla reiteen Helsingin keskustassa
      Keskiviikko 8.10.2014 klo 18.09 (päivitetty klo 18.32)
      Pääkaupunkiseudulla mellastavan nuorisojengin tuorein väkivallanteko tapahtui viime viikonloppuna Helsingin keskustassa.

      Poliisin mukaan vajaasta kymmenestä nuoresta koostuva joukko hyökkäsi myöhään perjantain ja lauantain välisenä yönä Kansalaistorilla heille entuudestaan tuntemattoman reilun parikymppisen miehen kimppuun ja ryösti tältä matkapuhelimen silmitöntä väkivaltaa käyttäen. Uhri pahoinpideltiin tajuttomaksi.

      - Uhria on hakattu, potkittu ja lyöty puukolla reiteen, ylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

    • Kyllä geeneissä periytyviä ovat ihmisen taipumukset.
      Alkoholistin lapsilla on suuri taipumus juoppouteen, taiteilijan lapset ovat usein taiteellisia, hyvä laulunäänikin periytyy, ulkonäkö, ja kaikki ihmisessä. Monien sukupolvien takaakin saattaa pulpahtaa joku taipumus tai lahja.
      Monien näyttelijöiden lapset ovat löytäneet elämänuransa näyttämötaiteen alalta.
      Geenit eivät tosin pakota ketään mihinkään. "Roiston" lapsista ei tule välttämättä rikollisia, lempeäluonteinen äiti tai isä saattaa sanoa, keneltäköhän tuo tytär(poika) on perinyt noin kiukkuisen luonteen.
      Sanotaan, että Siperia opettaa, eli monien ihmisten on käytävä kova elämän koulu, ennen kuin oppivat, ettei ketään ole luotu välttämättä pahaksi. Jumala on suurempi kuin mikään geeniperimä. Hänen puoleensa kääntymällä ihminen muuttuu myönteiseen suuntaan.

      • Höpshöps_

        Ja pöh. Tunnen alkoholisoituneita vanhempia, joiden lapset ovat joko tiukasti absolutisteja (eivät halua olla samanlaisia kuin vanhemmat) tai sitten alkoholisoituneita.

        Teatterialalle päätyneet lapset eivät välttämättä ole perineet mitään tiettyjä lahjoja, vaan teatterikorkeaan otetaan sisälle suhteilla ts. kuuluisa sukunimi tuo hyvin paljon lisäpisteitä ja suhteilla pääsee töihin. Niinhän se muillakin aloilla: kesätöihin otetaan vain johtajien lapsia, vaikka olisivat epäpätevia, hitaita ja laiskoja.


    • Merilii

      Olen myöskin saanut Jumalalta turvaa jo silloinkin, kun koulukaupunkiini muutin asumaan toiselle kymmenelle ehdittyäni, ja jo sitä ennenkin ja sen jälkeen, nykyisinkin.

      Rukoilu on aina ollut luonnollinen osa elämääni, jotenkin asiani ovat järjestyneet rukousajatteluni avulla, ja maailmankuvani on jäsentynyt sen myötä.

      En silti voi kehua olevani kaikkien uskonnollisten dogmien osaaja saati noudattaja, vajavainen ihminen olen siinäkin suhteessa.

      Luojani on myöskin suomalaisten suurien kertomuksien Jumala, luonnonuskontoon olen taipuvainen.
      Olen tainnut tästä jo paljon kertoakin.


      .

    • anlis3

      Suuri, aina ja kaikkialla oleva Henki, eli Jumala ilmaisee itsensä luonnossa.Kun maa järisee ja tulvavedet tulvivat, kaikessa on suuri Luojamme. Hän myös tyynnyttää myrskyn. Kaikkein selvemmin Hän on ilmaissut itsensä tulemalla maailmaan ihmisen muodossa, Jeesuksena, joka uhrasi, kärsi kuoleman ipuolestamme, niin, että meillä tämän maallisen elämämme jälkeen olisi onnellinen iankaikkinen elämä.

      • Minkälainen on se iankaikkinen elämä? Entä jos pitkästyy?


    • 1 kiusaaja oli

      Oikeasti kiusaajalla ei mene hyvin. Se joutuu vertaamaan itseään kavereihin, jotka ovat suosittuja eivätkä he ketään tarvitse kiusata.
      Vanhempien asenteesta toisten väheksyminen juontuu. Hyvin viallinen asenne ettei pystytä huomaamaan, että kiusattuun todella sattuu, tai jopa nautitaan siitä.

      • hyi ja hyii

        En kyllä tajua oman koulukiusaajani tarpeita.
        Kiusasi minua, hentoa, huomaamatonta, mutta hyvin pärjäävää köyhän tyttöstä.
        Hyvinpärjäävän kantapeikon poika.
        En usko, että kokaan on älynnyt kiusaamistaan, johon kuului jopa potkiminen, sekä verbaalinen ilkeily.


    • Tikkuja nämäkin.

      Kun täällä, tämän ikäiset kiusaavat toisiaan, luulisi jo olevan geeneissä tapahtunut uusiutumista kavatuksen ja oppimisen kautta, mutta koska edelleenkin kiusaavat, on heillä kasvamassa hyvin vaarallinen trauma johon ei opetukset ja kurikaan pysty.

      Täällä ei ole yksi kiusanhenki, kuten ei missään yhteisössä.
      Aina joku näkee asiakseen opettaa toista, vaikka vain oikeinkirjoitukseen, tarkastamaan kirjoituksensa ennen lähettämistä, pilkun paikkaakin on neuvottu.

      Täällä ei ole salaisuuksia kiusatuista ja kiusaajista. Tiedän, että eräs kiusaajani on jo toisessa maailmassa. Hänen musasukkaisuutensa lisäsi postilaatikkoni kirjeiden tulvan, puhelimeni soi keskellä yötä, chatissa hän punaisilla kirjoitti loukkaavia lauseita, täällä viestittelyssä hän useimpiin viesteihini kirjoitti ilkeilevään sävyyn.
      Rauha hänen sielulleen ja hänen mustasukkaisuudelleen, kun en edes miehestään ollut kiinnostunut, vaikka olin hänet ihan tavannutkin, mutta suurissa juhlissa, joihin olimme molemmat tulleet vieraina.

      Olipa täällä toinenkin, on kai vieläkin, mutta kun en käytä rekattua nikkiä, ei tiedä ei tunne ja saan olla rauhassa, vaikka muuten elän kuin karhu, jonka pesässä ei ole aukkoa. Parempi näin, kuin repaleiksi revittynä, ilman syytä.
      On täällä nytkin, jyrsii vaikka ei tunne, vai siksikö jyrsiikin.
      On yksi vielä, hänelle annan anteeksi puuttumatta asioihin sen paremmin, aiheesta tai aiheetta, ei haittaa, meitä on niin moneksi, vanhojakin.

      Ettei siis ole kaukana kiusattujen maailma.
      Ei ole tarvetta mennä koulun pihalle, tai kaupungin kadulle kiusattuja katsomaan, niitä löytyy ihan omalta pihalta, omasta perheestä, sukulaisten joukosta ja kodista jossa on lellikki lapsi, kuin opettajalla koulussa.
      Minunkin opettajallani oli, olin opettajan suosikki, kunnes olin jossain asiassa parempi kuin hänen oma lapsensa, silloin tiesin paikkani, köyhän kakara.
      Ei se minua traumatisoinut. Tiesin ja tiedän mitä osaan, muutkin osaavat, mutta niinhän on tarkoituskin, kaikki oppivat kaikkea juuri sen mihin omat taidot ja kyvyt riittävät.

      Kiusaajat ovat itsetunnoltaan heikkoja ja kun huomaavat pienenkin mahdollisuuden olla vahvempia, asemansa, virkansa, tehtävänsä, kokonsa, ikänsä, tai muun puolesta, heti on tilaisuus käytettävä ja hyökättävä.
      Sanan sailä, hiljentäminen, jättäminen ilman huomiota, halveksunta ja suoranainen ilkeily kukkivat tänäänkin, siihen ei ole syy vain geeneissä, siihen on syynä oma epävarmuus.

      Emmekö uskalla olla puolustamassa heikompaa?
      Kiusaaja voikin olla se heikoin, hänenkin itsetuntoaan on jotenkin loukattu. Siitä syystä en koskaan asettanut loukkaajaani vastuuseen, vaikka yhdestä tein rikosilmoituksen ja hänestä en ole sen kummemmin enää kuullut, ei ota yhteyttä.
      Säälin häntä, mutta en voinut auttaa.
      Anteeksianto on lyhin tie sovintoon.

      ... "Enää jaksa en.... hangelle tänne jään...
      Aika varro ei, eteenpäin rientäkää,
      minut lepäämään tänne jättäkää.."
      Tuohon toinen vastasi hiljakseen:
      "Jätä sinua yksin en pakkaseen.
      Jos on kuoltava, kuolemme vierekkäin..
      Veli vanhin rientäköön eteenpäin.."
      Revontulten leimahti säihkyvä lies.
      Sanoi hammasta purren kolmas mies;
      "Mitä turhia ruikutat, hitto vie!
      Kuolla hangelle - se nyt ei vaikeaa lie.
      Mies vain se on nimensä veroinen,
      osaa elää ken vastukset voittaen."

      Miehet jälleen nousivat suksilleen
      tietä eteenpäin kolmisin jatkaakseen.

      Katkelma runosta; Lazarevin veljeksille.

      Yhdessä, toinen toistansa tukien täälläkin.

      • joustavanikki

        Täällä on sama otanta joukosta kuin live-elämässäkin. Kiusaamista esiintyy, vaikka moni kieltää tämän henkisen väkivallan olemassaolon. Minua on kiusattu kansakoulussa ja täällä. Oppikoulussa ja yliopistossa ei, mitä sekin kertonee? Itse yritän olla heikompien puolella ja näen esim. porukoissa, että joku on jätetty yksin. Itsetuntoni on vahva.


    • Tummasilmäinen

      17-vuotias, joka joutui suuren joukon pahoinpitelemäksi ja ryöstämäksi Helsingin Alppipuistossa muutama päivä sitten, on tullut tajuihinsa. Hän sanoo, ettei ollut ikinä nähnyt ketään heistä aikaisemmin: " Kaikki näyttivät olevan maahanmuuttajataustaisia."

      Sinisiläiset kuvittelevat noiden sxmalien tai muiden olevan kiitollisia siitä, että Suomessa annetaan heille asunnot ja rahaa käteen, kännykät sun muut.

      He eivät tunne kiitollisuutta, vaan ylenkatsovat tyhmiä suomalaisia. "Tappakaa vääräuskoiset koirat!"

      • tunnetaan tyylistä

        Alkaa selvitä kuka tuo tikkuja on. Taas uusi nikki entisten lisäksi. Tyyli toistaa itseään vaikka kauniita koukeroita mukana


      • tikkuja vieläkin
        tunnetaan tyylistä kirjoitti:

        Alkaa selvitä kuka tuo tikkuja on. Taas uusi nikki entisten lisäksi. Tyyli toistaa itseään vaikka kauniita koukeroita mukana

        tunnetaan tyylistä

        Kerrotko kuka olen?
        Olisi ihan kiva tietää, että minut tunnetaan täälläkin!

        Mahdatko sittenkään tuntea, vaikka tikuista onkin asiaa?


    • näin tänään

      Kiusaaja on tyhmä sika.
      Sitä ei auteta paijaamalla eikä hyväksymällä, vaikka kuinka sitä täällä tuodaan eräältä taholta esille, että pitää hyväksyä, mutta taitaa olla oma nahka asian takana?

      Vuosia täällä vallinnut sairasvalta, siksi käynkin vain harvakseltaa sanomassa sanottavani.

      • omapa hyvinkin.

        Minulla ainakin on nahka parkkiintunut täällä ollessa.

        Täällä saa kiusaata kiusaajaakin, ampua aina kun on lähellä,sitä kovemmin mitä useammalla on pyssy aina tanassa!

        Minuakin on kiusattu ja kiusaaja elää nytkin oman perheenikin piirissä, kiusaa ja ahdistelee minua kaikin tavoin, mutta ei minulla ole syytä häntä ampua, apua hän tarvitsee, eikä ampujia.

        Oma nahka siis kyseessä, kiusaamista en hyväksy, mutta jos en mitään voi, nostan kädet pystyyn ja olen hiljaa. Näytän oman itsetuntoni enkä kerjää sääliä täällä enkä maailmalla. Täällä voi kerjätä mitä haluaa, kuka haluaa ja keneltä haluaa, mutta rajansa kaikella, en liity joukkoon.

        Joku jopa pankkitilinsä täällä kertoo kerjätessään, ei sääliä vaan rahaa.


    • VIHdoinkin on

      Rangaistuksia on kouluissa kovennettava. Koulusta erottaminen varoituksen jälkeen, jos kiusaaminen toistuu.

      • savourer

        Hieno ranskalainen nimimerkki aloittajalla. Olen minäkin Ranskassa käydessäni syönyt Restaurant Bouchonissa.
        Lienetkö Ranskan ystävä sinäkin.


    • stststaar

      Ei pirullisen luontoisen ihmisen luonnetta muuteta!

      • Tahtojuttu

        Kukaan muu ei voi muuttaa, mutta "pirullinen" itse voi jos tahtoo ja haluaa.


    • leimattu,haukuttu m

      Pidetään kiusausaihetta hengissä tälläkin palstalla. Ei ole sellaista isompaa kylää tai taajamaa, jossa ei olisi joku toisille ilkkuja. Pitkäaikainen kiusaaminen tekee kiusatun elämästä yhtä helvettiä.

    • Suuna/päänä

      Ei ole tarpeen periä huonoja geenejä, mutta jos ja kun vanhemmat ovat negatiivisia ja puhuvat aina väheksyen muista, juoruilevat itsekin keskenään ja ystäviensä kanssa, kertovat toisten epäonnistumisista ja nauravat päälle, oppii lapsi saman tyylin ihmissuhteisiin.
      Kun vanhemmat ovat ivailleet naapureita, on lapsenkin helppo pilkata naapurin lapsia, puhua heistä perättömiä ja kieltää sitten kaiken jos jää kiinni. Kantelija sitten potkitaan ja hakataan kun tilaisuus tulee.

      Se on niin yksinkertaista.
      Siihen ei perintötekijöitä tarvita.
      Kun ihmiseltä puuttuu kotikasvatus, ei hän edes ymmärrä, mikä on huonoa käytöstä.

      • Tuo onkin totta!

        Se kasvuympäristö "periyttää" kaiken pahan, se on tosi.

        Uskonpa että SAMALLA tavalla korkea kolesteroli ja koko metabolinen oireyhtymä diabetes mukaan luettuna tulevat vääristyneen ruokavalion seurauksena, jota ihminen jatkaa omilleenkin muutettuaan, koska se on mennyt veriin.


      • kummastellen tätä
        Tuo onkin totta! kirjoitti:

        Se kasvuympäristö "periyttää" kaiken pahan, se on tosi.

        Uskonpa että SAMALLA tavalla korkea kolesteroli ja koko metabolinen oireyhtymä diabetes mukaan luettuna tulevat vääristyneen ruokavalion seurauksena, jota ihminen jatkaa omilleenkin muutettuaan, koska se on mennyt veriin.

        Pahaahan tuollainenkin leimaaminen ja ajattelutapa on. Kovasti nyt joku hekumoitsee leimatessaan kanssaihmisiään pahoiksi ja kiusaajiksi. Taitaa olla aika paljon viestejä yhdeltä tässä ketjussa.


      • huomattu on
        kummastellen tätä kirjoitti:

        Pahaahan tuollainenkin leimaaminen ja ajattelutapa on. Kovasti nyt joku hekumoitsee leimatessaan kanssaihmisiään pahoiksi ja kiusaajiksi. Taitaa olla aika paljon viestejä yhdeltä tässä ketjussa.

        Tuo on tuttua, aina tuo puhuu pahuudesta, juoppoudesta, räväkkyydestä , pahuuden geeneistä ja sotkee Luojankin siihen. Kiusaamista hän näkee varmaan siinäkin, kun jotkut suoittuja kirjoittajia kaikessa "räväkkyydessään". Onhan se kiusallista kun tuntee kateutta.


      • hihi...
        huomattu on kirjoitti:

        Tuo on tuttua, aina tuo puhuu pahuudesta, juoppoudesta, räväkkyydestä , pahuuden geeneistä ja sotkee Luojankin siihen. Kiusaamista hän näkee varmaan siinäkin, kun jotkut suoittuja kirjoittajia kaikessa "räväkkyydessään". Onhan se kiusallista kun tuntee kateutta.

        Sinä sen tiedät näköjään.


      • arla-

        Noin onkin asia! Mutta kun perintötekijät on mitä on kullakin, toinen on ilkee luonnoltaan toinen lämminsydäminen, ihana. Kotona jo pahoilta vanhemmiltaan kuulevat miten muita kohdellaan ja niin homma jatkuu. voi sitä sit tietoisesti olla olematta pirullinen toiselle, mutta ei sitä koko ikäänsä ehkä pysty.


    • L - L

      Tunnustaudun kiusaajaksi!
      On ihmisiä jotka ovat havaittavan kateellisia tai vahingoniloisia.
      Jos vain on mahdollista niin en malta olla hiertämättä heidän herkkiä kohtiaan.

      • oma peili

        No tuon verran...sitten kai. Pahiksia pitääkin, niille osoittaa mieltään. Kysyä itseltään kannattaako avantoon pudonneelle pyytää apua - tunnin päästä.


    • Kaikenlaista sitä...

      "On helppoa olla paha", sanoo murhasta tuomittu 31-vuotias mies.

      Mies ei ole oppinut hallitsemaan itseään eikä omia tunteitaan kotonaan lapsena, luultavasti vanhemmat olivat muualla, riitelivät, erosivat...

      Näin arvelen tästä HS:n jutusta sen luettuani. Sääli!

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1305883213093

    • Ihan_Ykkönen

      Kyllä suomalaisilla on kiusaajageeni, muuten ei voida selittää tätä järjetöntä koulu- ja työpaikkakiusaamista.

      Suomi on tutkimusten ja tilastojen mukaan tässä asiassa ihan ykkönen.

      • sorsittu

        Putini on mahtavin kiusaaja


    • Kokemusta_kiusattuna

      Johtuu siirtolaisista, he ovat pahimpia kiusaajia.

      • sortoaikaa

        Sotaaika oli kovaa kaikille, heidät lyötiin kotiin suoraan
        siinä se oli pahin
        keskelle muutaki ahdinkoa


    • kurjenpolvit

      Pirullisten vanhempien jälkeläisetkin usein samanlaisia, ilkeitä saatanoita.

      • esimerkit.lähellä

        niin tottakai ja rumat sanat kuuluvat sanavarastoon ensimmäisinä heillä


      • Perinnöllistä-kyllä

        Näin on.


      • Perinnöllistä-kyllä

        Näin on.


    • riittää-jo

      Eikö ole kivempaa aihetta heinäkuussa kuin nuo "Pirullisten vanhempien jälkeläisetkin usein samanlaisia, ilkeitä saatanoita."

    • niiipperi
      • lippet

        samaa mieltä, pirullinen ihminen ei "parane", ikinä.


      • Periytyvää

        Ja periytyy tämäkin
        kuten myös huono paha avioliitto, ilkeät puheet miehelle ja avioero.


    • Tässä-lisää-aiheesta
    • sosiaalisesti_altiina

      Ilmiöt 30.12.2015 klo 7:35
      Valitse seurasi tarkoin – myrkyllisen ihmisen lähipiiristä kannattaa paeta
      Negatiivisuudella voi olla yllättävän suuri vaikutus läheiseen ihmiseen. Jos lähipiirissä kytee "myrkyllinen ihminen", psykologi kehottaa toimimaan nopeasti.

      Kaksi varjoa.
      Myrkyllisistä ihmisistä kannattaisi ottaa etäisyyttä. Kuva: Arja Lento / Yle
      Mistä on kyse?
      - - -

      Kyynisyys on ihmisen puolustusreaktio pettymyksiä vastaan.

      Jos negatiivisuus ja kyynisyys on jatkuvaa, voi ihminen muuttua myrkylliseksi läheisilleen.

      Psykologi kehottaa siivoamaan negatiiviset piikittelijät pois elämästään.

      - - -

      Ihminen kaipaa luontaisesti iloa, positiivista palautetta ja kannustusta elämään. Lähipiirissä voi kuitenkin olla ihmisiä, jotka levittävät ympäristöönsä jotain ihan muuta. He ovat jatkuvasti negatiivisia ja piikittelevät mielellään muita. Tällaisten ihmisten vaikutuspiiristä on tärkeää päästä pois, sanoo erikoispsykologi Tuomo Tikkanen.
      - - -

      – Myrkylliset ihmiset kommentoivat - kaikkea mitä sanot - negatiivisesti.
      Jos yrittää vähän iloita, he yrittävät ampua ilon heti alas. Sen sijaan, että yrittäisi parantaa niitä ihmisiä, kannattaa ottaa äkkiä etäisyyttä, Tikkanen sanoo.

      - - -
      Seuralla on todella väliä, sillä ihminen on sosiaalisesti erittäin altis. Niin ilon kuin surunkin tunteet tarttuvat ihmisestä toiseen herkästi.
      Tikkasen mukaan oma hyvinvointi on laitettava etusijalle – silläkin uhalla, että ihmissuhde negatiivisen persoonan kanssa kariutuu.
      - - -

      – Jos käy niin, että oma ystävä tai kumppani alkaa käyttäytymään myrkyllisesti, on syytä ensin sanoa, ettei kauaa kuuntele tuollaisia puheita. Sitten ihan oikeasti toimia, ettei jää sellaisen ihmisen vaikutuspiiriin.

      - - -
      Itsemurhiakin tapahtuu juuri sellaisten ilkeiden ihmisten lapsille.

    • Annaleenas

      tottta tuo puhe.

      • Tarkistatapasi

        Ei se kuule ole ollenkaan.


    • etooooo

      Keksit taas uuden nikin ja kävit nostamassa ketjusi esiin. Kehtaatkin jauhaa paskaa jatkuvasti ja myrkyttää koko palstan.

    • Näinonnäreet

      Minua ei ole kukaan koskaan kiusannut,ei koulu/opiskelu/työelämässäkään.Ja niitä työkavereita on ehtinyt olla paljon yli 43 vuoden aikana.Ei ole kiusannu naapurit ,eikä sukulaiset,,Niinkö metsä vastaa ,kuin sinne huudetaan??

      • Minulle-sanoi-

        het työpaikalle tullessani ensi sanoikseen nainen, ison tupakkaporukan pomo, että sie oot syntyny väärällä puolella Suomee.
        Luulin vitsiksi ja naurahdin kevyesti. Myöhemmin selvisi, että se ei ollut vitsi.


      • Kaikenlaista-sitä-

        Kaikenlaista sitä...


        "On helppoa olla paha", sanoo murhasta tuomittu 31-vuotias mies.

        Mies ei ole oppinut hallitsemaan itseään eikä omia tunteitaan kotonaan lapsena, luultavasti vanhemmat olivat muualla, riitelivät, erosivat...

        Näin arvelen tästä HS:n jutusta sen luettuani. Sääli!

        http://www.hs.fi/kotimaa/a1305883213093


    • valkopukuinenmies

      Jengin pomo ei likaa käsiään, kiusaaja yleensä se, joka "ostaa" porukan suosion kiusaamalla tiettyä kohdetta

      • ettei_nyt_vaan

        valkopukuinenmies itse syyllistyisi kiusaamaan
        ...
        Valkopukuinenmies
        21.4.2016 22:19
        Narsissit kukkivat kauniisti keväällä, samaa ei voi sanoa aloittasta, jonka teksti kerta toisensa jälkeen on narsistisen sairasta.


      • Entisten-koulukiusaajien

        palsta ei kiinnosta yhtään


      • valkotakkinenmies
        ettei_nyt_vaan kirjoitti:

        valkopukuinenmies itse syyllistyisi kiusaamaan
        ...
        Valkopukuinenmies
        21.4.2016 22:19
        Narsissit kukkivat kauniisti keväällä, samaa ei voi sanoa aloittasta, jonka teksti kerta toisensa jälkeen on narsistisen sairasta.

        Jos itsekin seriffinä ollut henkilö vetää anno domine kohta pari vuosikymmentä sitten tapahtuneet ristiriidat esiin ja syyttää niistä yksipuolisesti toista ja samanaikaisesti kehuu omia tekemisiään ja työssään tavanneiden julkkisten tuttavuutta korostaakseen omaa erinomaisuuttaan laisinkaan miettimättä toisten motiiveja kirjoittamiseen,täyttää hänen käytöksensä narsismin kriteerit.


      • juurinäinn
        Entisten-koulukiusaajien kirjoitti:

        palsta ei kiinnosta yhtään

        Ja palstan "johtaja" ei likaa omia käsiään ja narsissit ovat keksineet syyttää muita ihmisiä narsisseiksi, siinä aikuiskiusaaja ikäänkuin omissa mielikuvissaan paljastuu viattomaksi aivan, vaikka harhoissaan täällä onkin kaikentietävä päällekävijä.

        On siitä narsismista tullut mukava bisnes jolla "tienataakin" sellaisetkin jotka itse eivät ole menestyneet ihmissuhteissaan.


    • Aloitus-on-oikeata-asiaa

      Tänä päivänä iso ongelma on nettikiusaaminen sen kaikissa muodoissaan. Yksi pahimpia on varmaan nuorten keskuudessa suosittu ask.fm. Oon lukenut sieltä joidenkin todella nuorien tyttöjen tilejä ja heille on lähetelty siellä vaikka miten kauheita viestejä, huoriteltu yms. nimettömänä. Instagramissakin saa lukea toinen toisestaan pahempia kommentteja. Järkyttävää!

      Mä esimerkiksi oon jo sen verran vanha, että ymmärrän että sellaiset ihmiset jotka haukkuu toisia niin heillä ei ole itsellään hyvä olla. Vika ei ole mussa vaan sillä toisella ihmisillä on ehkä elämässä vähän hankalaa aika menossa ja hän purkaa pahaa oloaan väärin, toiseen ihmiseen.

      Itse ajattelin, että en ole valmis tähän ja mikään ei ole sen arvoista, että mua haukutaan näin. Vieläpä ihmisten toimesta jotka eivät ole ikinä edes tavanneet mua.

      Ihan ensimmäisenä mä haluan todeta, että kiusaaminen ei IKINÄ johdu siitä kiusattavasta, vaan kiusaajasta.

      En oo ikinä tavannut ihmistä, jolla on omassa elämässä kaikki asiat hyvin ja hän olisi kiusannut toista.
      Aina siellä kiusaamisen taustalla on jotain ongelmia.
      Kademieli koki, että mulla menee liian hyvin, oon liian onnellinen ja siksi mua täytyy tulla vähän haukkumaan, jotta mäkin saan kokea vähän sitä pahaa oloa.
      Voi myös vaan olla, että kiusaajalla on muista syistä todella paha ola ja hän purkaa sitä pahaa oloaan aivan väärällä tavalla, toiseen ihmiseen.

      Miten mä sitten opin olemaan välittämättä?

      Ihan ensimmäisenä on tärkeää muistaa, ettei ota mitään itseensä.
      Se kuitenkin mitä toinen sanoo, kertoo enemmän siitä itsestään, joka sen asian sanoo.

      • Noin-se-on

        että kiusaaja/ kiusaajat kertovat vain itsestään,

        vaikka "uhrinsa'' nimeltä mainitsisivatkin, niin hänestä eivät kerro mitään.


      • tieskuinkamones

        nim.lle Aloitus-on-oikeata-asiaa kysyisin, että oletko oikeasti koskaan ajatellut jättää tämän keskustelupalstan, sillä tuntuu oudolta että olet täällä vapaaehtoisesti kiusattavana.
        Lohduttaudut sillä että "kiusaaminen ei IKINÄ johdu siitä kiusattavasta, vaan kiusaajasta." mutta miksi alistut olemaan kohteena, se ihmetyttää. Mielelläsi kuitenkin analysoit noita pahoja hyökkääjiä mm. heidän perimäänsä ja kotitaustaansa viitaten Melkein nuo teesit muistaa jo ulkoa.
        Koet varmaan tämänkin kiusauksena, ja arvaan jo vastauksenkin..


      • nikanderi
        tieskuinkamones kirjoitti:

        nim.lle Aloitus-on-oikeata-asiaa kysyisin, että oletko oikeasti koskaan ajatellut jättää tämän keskustelupalstan, sillä tuntuu oudolta että olet täällä vapaaehtoisesti kiusattavana.
        Lohduttaudut sillä että "kiusaaminen ei IKINÄ johdu siitä kiusattavasta, vaan kiusaajasta." mutta miksi alistut olemaan kohteena, se ihmetyttää. Mielelläsi kuitenkin analysoit noita pahoja hyökkääjiä mm. heidän perimäänsä ja kotitaustaansa viitaten Melkein nuo teesit muistaa jo ulkoa.
        Koet varmaan tämänkin kiusauksena, ja arvaan jo vastauksenkin..

        Nimimerkille "tieskuinkamones ", suosittelisin sinua poistumaan vähin äänin täältä näiden henkilöiden seurasta jotka täällä keskustelevat ja pohtivat maailman asioita ja ilmiöitä.


      • jaanamqqqq
        tieskuinkamones kirjoitti:

        nim.lle Aloitus-on-oikeata-asiaa kysyisin, että oletko oikeasti koskaan ajatellut jättää tämän keskustelupalstan, sillä tuntuu oudolta että olet täällä vapaaehtoisesti kiusattavana.
        Lohduttaudut sillä että "kiusaaminen ei IKINÄ johdu siitä kiusattavasta, vaan kiusaajasta." mutta miksi alistut olemaan kohteena, se ihmetyttää. Mielelläsi kuitenkin analysoit noita pahoja hyökkääjiä mm. heidän perimäänsä ja kotitaustaansa viitaten Melkein nuo teesit muistaa jo ulkoa.
        Koet varmaan tämänkin kiusauksena, ja arvaan jo vastauksenkin..

        ""## mutta miksi alistut olemaan kohteena, se ihmetyttää.


        Jos et tuohon vastausta tajua olet idiootti.


      • Sosiaalisesti-alttiina
        nikanderi kirjoitti:

        Nimimerkille "tieskuinkamones ", suosittelisin sinua poistumaan vähin äänin täältä näiden henkilöiden seurasta jotka täällä keskustelevat ja pohtivat maailman asioita ja ilmiöitä.

        Tuomo Tikkanen neuvoo:

        Normaali seurallinen ihminen on sosiaalisesti altiina.

        Valitse seurasi tarkoin – myrkyllisen ihmisen lähipiiristä kannattaa paeta

        Negatiivisuudella voi olla yllättävän suuri vaikutus läheiseen ihmiseen. Jos lähipiirissä kytee "myrkyllinen ihminen", psykologi kehottaa toimimaan nopeasti.

        Kaksi varjoa.

        Myrkyllisistä ihmisistä kannattaisi ottaa etäisyyttä. Kuva: Arja Lento / Yle

        Mistä on kyse?

        - - -

        Kyynisyys on ihmisen puolustusreaktio pettymyksiä vastaan.

        Jos negatiivisuus ja kyynisyys on jatkuvaa, voi ihminen muuttua myrkylliseksi läheisilleen.

        Psykologi kehottaa siivoamaan negatiiviset piikittelijät pois elämästään.

        - - -

        Ihminen kaipaa luontaisesti iloa, positiivista palautetta ja kannustusta elämään. Lähipiirissä voi kuitenkin olla ihmisiä, jotka levittävät ympäristöönsä jotain ihan muuta. He ovat jatkuvasti negatiivisia ja piikittelevät mielellään muita. Tällaisten ihmisten vaikutuspiiristä on tärkeää päästä pois, sanoo erikoispsykologi

        - - -

        – Myrkylliset ihmiset kommentoivat - kaikkea mitä sanot - negatiivisesti.

        Jos yrittää vähän iloita, he yrittävät ampua ilon heti alas. Sen sijaan, että yrittäisi parantaa niitä ihmisiä, kannattaa ottaa äkkiä etäisyyttä, Tikkanen sanoo.

        - - -

        Seuralla on todella väliä, sillä ihminen on sosiaalisesti erittäin altis. Niin ilon kuin surunkin tunteet tarttuvat ihmisestä toiseen herkästi.

        Tikkasen mukaan oma hyvinvointi on laitettava etusijalle – silläkin uhalla, että ihmissuhde negatiivisen persoonan kanssa kariutuu.

        - - -

        – Jos käy niin, että oma ystävä tai kumppani alkaa käyttäytymään myrkyllisesti, on syytä ensin sanoa, ettei kauaa kuuntele tuollaisia puheita. Sitten ihan oikeasti toimia, ettei jää sellaisen ihmisen vaikutuspiiriin.

        - - -

        Itsemurhiakin tapahtuu juuri sellaisten ilkeiden ihmisten lapsille.


      • EI-henkilöön-menoa-

        se on paras tapa toimia täällä, anteeksi, että jankutan

        tuota samaa aina! - Ollaan ystävällisiä toisillemme, huumoria peliin!

        Kuunnellaan, katsellaan luontoa ympärillämme luontopolulla...

        ihana kevät!

        https://www.youtube.com/watch?v=q6DbIi8969U


    • Empatiatonestynyt

      Se joka toista kiusaa on omien ongelmiensa vanki.

      • asko775s

        älä höpäjä turhia! Tuo ei auta ketään eikä mitään!

        """"Se joka toista kiusaa on omien ongelmiensa vanki."""" se on paholainen.


      • Itehöpäjät

        "Paha ei ole kenkään ihminen, vain toinen on heikompi toista ... ". Heikkohenkinen ja -lahjainen, pienisieluinen ihminen kiusaa kun ei muuta osaa. Heikkous ei välttämättä tee paholaiseksi ja paholaisuuskin on vain ihmisen keksimä juttu, kenties heikon sellaisen.


    • kukakenketä

      Ketä täällä muka kiusataan niin paljon, että myötäänsä syntyy tällaisia aloituksia ???
      Herää epäily, että jollakin on todellisuuden taju hämärtynyt, näkee joka rivin välissä mörköjä ja ottaa kaikki itseensä mitä täällä yleisesti keskustellaan. Hyvä neuvo tuo, että lähtisi vähin äänin jonnekkin mieluisampaan paikkaan eikä palaisi nimettömänä ruikuttamaan. . Jos palsta tuottaa vain pahan olon tunnetta, miksi täällä roikkuu. Palsta on kuihtunut, ei täällä enää normaalit kirjoittajatkaan viihdy kyräilyn ja syyttelyn ilmapiirissä.

    • munatonmies

      Näyttääpi olevan suosittu aihe k i u s a a m i n e n jokainen syyttelee edellistä kirjoittajaa ja luulee itse olevansa oikeassa. Niin kai se on mutta miten sen kukanenkin tulkitsee.
      Kukaan vakikirjoittajista ei jätä mielipidettään sanomatta, pysyä pois palstalta ja kuinka ollakkaan sama syyttely vain jatkuu.
      Hei hemmot olette samaa valituskansaa kuin kaikki muutkin täällä

      • tyhmiä-viestejä-

        tyhmiä ovat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe