Hylkäysperusteet

Olisko uskottava huhuja

Onko alustan vaimennuskumien kuluminen hylkäysperuste katsastuksessa? Öljytäytteiset vaimennuskumit luonnollisesti kuluvat, mutta eivät ole rikkoutuneet. Auto on säännöllisesti huollettu merkkiliikeesä ja kuluneet osat vaihdatettu välittömästi ja vaihdetaan jatkossakin. Hylkäys ja näyttövaatimus kuukauden sisällä tuntuu hiukan yliampuvavalta.
Vaihteleeko käytäntö katsastuspaikasta riippuen? Käyttämästäni katsastuspaikasta minua on varoitettu ja annettu ymmärtää korjaamo yhteistyöstä.

8

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trafii

      Säänöllisesti merkkiliikkeessä huolettuun ja kuluneet osat, myös Pärnäsen huollossa vaihdettuun autoon ei saa tulla katsastuksessa hylkäystä., ei saa. On kyllä vähän rahastuksen makua,kun katsastaja haluaa jälkitarkastuksella kerätä lisää rahaa katsastusyrittäjän pussiin. Kyllä katsastukset pitäisi pystyä hoitamaan myös Pärnäsen ja tai merkkikorjaamoilla, joka korjaa, huoltaa ja voisi sen myös hyväksyä.

    • green12

      Tarkoitatko joustonrajoittimia eli ns. "pohjaanlyöntikumeja"? Vai jotain muuta?.

    • Olisko uskottava huh

      Kyseessä on niinsanotun apurungon "Rubber Mounting" kumit, jotka vaimentavat tiemelua.

    • ainaista valitusta

      Pölvästit, niillä apurungot on kiinni. Jos niitä ei tarvittaisi, tehtaat tuskin asentelisikaan? Että onko osien oltava kunnossa? Tietenkin on oltava.

    • toinen pölvästi

      Kiitos PÖLVÄSTILLE ja hyvää jatkoa amatissasi. Kysymyshän ei ollut kyseisten kumien tarpeellisuudesta eikä kyseenalaistettu niiden vaihtotarvettakaan. Kumien kuluessa alustan äänet lisääntyvät ja ajomukaavuus huononee, mutta käsitääkseni ajoturvallisuus ei vaarannu. Nimenomaa ainaista valitusta ja rahastusta vaikka pyrkisi hoitamaan auton kuntoa miten hyvin tahansa ja ottaa kiitollisena havaitun vian huomioon ja myös korjaa sen välittömästi.

    • katsastuksen hylkäys

      EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI 2009/40/EY

    • autoilija vai?

      Hylkäysperusteet on tuulesta temmattuja eivätkä perustu mihinkään tietoon. Autokatsastuksesta ei ole tutkitusti mitään hyötyä.

    • phöh

      Vai tuulesta temmattuja? Kun kaikki muutkin avautuu niin ehkä minäkin. En monesta muusta tiedä, mutta nuorena pojankloppina mopoa ruuvatessa huomasin sen olevankin aika kivaa puuhaa. Siinä sitten viriteltiin ja päristeltiin kuin muutkin, vaatteet reikiä täynnä kun runkoa ja pakoputkia hitsailtiin. Päätinpä lukea ammatin ja menin ammattikouluun, autopuolelle. Töissähän sitä sitten oltiin koulunkin aikana jo, ja asiakkaitten autoja korjailtiin kunnialla. Meiän firmasa oli tapana tehdä työt hyvin, eikä meidän autoja hylätty katsastuksisa. Aattelimpa parin vuoden jälkeen lähtiä isolle kirkolle kouluja jatkaan. Taantumassa vaan hankala löytää töitä inssin papereillakin, mutta leipä oli pöytään tuotava pienelle perheen alulle. Huomasin kuinka yhteen firmaan tarvittiin katsastajia, vakityö ja hyvä palkka, sinne lähdin. Pikkupojasta asti ruuvannu mopoja, autoja, raskastakin huoltanu, tallilla ollu isäukon mukana ja maalaamon elämää nähnyt, kilpa-autoilun maailmassa ollu mukana, jne. Jne.. hyvinhän se katsastuskin onnistuisi.

      Alkutarinat sen takia, että oon kyllästynyt lukeen kädettömistä katsastajista jokka muka vailla mitään käytännönymmärrystä autoja hylkää. Ei se mee niin. Voin kertoa pari faktaa:

      * autoja ei hylätä mielivaltasesti minkään hylkäystilastojen mukaan, luuletteko että joka auton kohdalla syynätään onko jotku hemmetin tilastot kohillaan? Ei oo olemassa mitään määrää minkä verran pitää hylätä, hylätään vaan ne misä on vikaa.

      * meille ei myöskään makseta bonuksia hylkäyksistä, eikä se uusintatarkastusten pikku maksu oo mitään bisnestä firmallekaan, varsinkaan kun paljo näyttää olevan niitä jotka vetää herneen heti nenään jos se hylätään vaikkakin aiheesta.

      * hylkäysperusteet ei ole tuulesta temmattuja, vaan perustuu ihan faktaan. Ne tehdään yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Jo mekaanikkona samat kohteet mitkä on hylkäysperusteina merkitty, pystyin maalaisjärjellä mekaanikkona korjaamaan ennen auton vientiä katsastukseen. Jännä juttu, eikö vaan?

      * katsastuksista on hyötyä, jopa tutkitusti. Useimmat kuolemaan johtaneista auto-onnettomuuksista, jotka on pystytty todistamaan johtuneen auton teknisestä viasta, on ajettu autoilla joita ei oo katsastettu. Tukivarsi poikki, pallonivel irti, ohjaus vaikeaa revenneillä puslilla, hallinnan menetys sakkorenkailla, jarruputki poikki ja poljin pohjaan, jne. Auto menee mehtähallituksen puolelle ja henki pois. Sellasta se elämä joskus on.

      Turha tulla selittään että on aiheettomasti hylätty tai laitettu merkintä, mehän tehdään vaan liikenneturvallisuustyötä. Eihän me vaan nähdä sen työn tulosta, auto laitetaan kuntoon ja suutuspäisään meidät haukutaan maanrakoon. Mutta oisko jotain sattunu jos sitä autoa ei ois korjattu? Eihän sitä kukaan voi tietää. Mutta kun se on korjattu, nii ainakaan siitä viasta johtuvan teknisen vian aiheuttamaa kuolonkolaria ei tapahdu. Se riittää mulle.

      Voi olla katsureisaki niitä erikoisempia tapauksia jotka ei aina toimi järjen mukaan, emmää sitä sano. Ihmisiähän meki ollaan ja onhan niitä hulluja muillaki aloilla. Jos kokee, että on kohdannu vääryyttä nii ottakaa trafiin yhteyttä, eihän se muuten korjaannu.

      Nii ja katsastakaa ne automme ajoisa, 4 kk on aikaa katsastaa ja silti syytetään konttoria kun auto menee käyttökieltoon kun se hylätään jonku selvän vian takia.

      Ja voi sen auton korjaamollaki käyttää ennen katsastusta, jos ne tekee työnsä oikein nii ei siinä oo mitään vikaa kun se tulee katsastukseen. Mutta jos siinä on vikaa, niin valittakaa sitä sinne korjaamolle, eikä katsastajalle. Minä en ainakaan suostuis maksaan satoja euroja korjaamolle huollosta ja tarkistuksesta jos se työ on tehty huonosti. Mitä järkiä on ees vaatia katsastajaa hyväksymään se auto, mieluummin vaatis sen korjaamon tekemään työnsä kunnolla.

      Toivottavasti voin antaa edes jotain ajattelemisen aihetta.

      Hyvää alkanutta vuotta ja onnea katsastuksiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe