Svedbergs wc-istuin voi olla huono hankinta.

Pyttyyn pettynyt

Rakentaja, remontoija: älä osta Svedbergsin wc-istuinta.
Tämä koskee varsinkin seuraavia malleja: 9070, 9073, 9128, 9138. Myös mahdollisesti uudemmissa malleissa on samat ongelmat.

- Istuimen vesilukko on halkaisijaltaan pieni (~ 10 cm tms.) ja kaartuu hyvin jyrkästi, minkä seurauksena vesilukko on jatkuvasti tukossa.
- Vesisäiliö on täynnä kaiken maailman häkkyrää. Mikäli joutuu tekemään esim. osien vaihto- tai säätötöitä, ei miesväen kädet mahdu työskentelemään säiliön sisällä. Naisen käsilläkin tekee tiukkaa.
- Ohjekirja on hyvin ylimalkainen ja sekava sisältäen pääasiassa vain piirroskuvia. Ongelmien ratkaisua joutuu todella pähkäilemään.
- Kohdassa, jossa rakennuksen vesijohto yhdistyy wc-istuimen vesisäiliöön on jokin ihme neulamainen viritys. Mikäli kyseessä on vanhempi rakennus, jonka vesijohdoissa on esim. ruostetta tai vesijohtoon on kertynyt jonkin muun syyn (pidempiaikainen vesikatkos, putkiremontti tms.) takia epäpuhtauksia (kalkki, ruoste jne), tukkeutuu edellä mainittu kohta todella helposti. Kohdan puhdistamiseen tarvitaan jakoavainta. Mikäli wc-istuin on tältä sivultaan kiinni seinässä, allaskaapissa, ilmanvaihtohormissa tms., ei kyseistä neulaviritystä pääse puhdistamaan ilman, että koko wc-istuin irrotetaan lattiasta. Itselle kävi niin, että kun wc-remontin yhteydessä putkimies oli asentanut paikoilleen uuden Svedbergsin wc-istuimen ja vesisäiliön täyttyessä ensimmäistä kertaa putkistossa ollut sakka lähti liikkeelle, niin tämä kyseinen neulamainen viritys tukkeentui. Koska istuin on jouduttu asentamaan viemärin takia juuri ko. sivultaan lähelle seinää, ei tukosta saada poistettua. Tai saisi, jos wc-istuin irrotettaisiin lattiasta. Niinpä vesisäiliön täyttyminen kestää 15-20 minuuttia. Hohhoijaa!
- Istuinreunus on todella kapea sekä liukas ja täten erittäin epämiellyttävä istua.
- Huuhtelun painike/nuppi on vaikea saada paikoilleen oikeille jengoille. Menee helposti päin pyllyä, jolloin huuhtelu ei toimi.

Näiden syiden takia kakka ostos.

http://www.svedbergs.fi/products/wc-istuimet/#productsCollection

20

6786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riukua kaivaten

      Kakan koostumus ja koko pysynevät eu-normien rajoissa. Mutta esim. pikkumuksut ja naisväki saattavat käyttää paperia enemmän kuin miehet. Paperi sen vesilukon tukkii. Eikös pylly kuulu pyyhkiä 2-hädän jälkeen?

      Svedbergsin wc-istuimet ovat toki ulkonäöltään kilpailijoidensa veroisia mutta siihen se sitten jääkin. Uudiskohteisiin ok mutten suosittele remonttikohteisiin. En tiedä onko muiden valmistajien istuimissa samoja ongelmia. Kirjoitin tämän, jotta välttyisitte näiltä harmeilta. Onhan se nyt noloa vieraidenkin käydä noin oikukkaassa huussissa. Vesilukko tukossa ja huuhdella voi uudelleen vasta 20 minuutin päästä. Entinen Idon ikivanha pönttö toimi kuin unelma. Olin hankkinut uudet puukannet ja sitten tuli halvatun vesivahinko. Vanhaa pönttöä ei olisi enää kuulemma saanut siististi paikoilleen. Niinhän se menee, että hankinnat pitäisi tutkia, käännellä ja purkaa atomeiksi ennen ostamista. Silloin olisi ehkä lähtenyt toinen istuin matkaan. Mutta eipäs Starkin myyjäkään osannut juuri tuotteistaan kertoa. Eikä putkimies taas snaijannut, että remontin ajan putkistoissa seisonut vesi olisi kaikkea muuta kuin kirkasta.

    • Aloittaja42

      Päivitys: hehheh, nyt vesisäiliön täyttyminen kestää reilut 3 tuntia!!! Miettikää, jos vieraita tulee ja useammalla hätä samaan aikaan. Olen todella pettynyt. Rahat meni murren persiiseen Svedbergsissä. Harmi, että löysin tämän alla olevasta linkistä löytyvän keskustelun vasta nyt. V***tu, mikä maanvaiva koko pönttö.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/2356661

    • Aloittaja42

      Keväällä 2015 ainakin Bauhaus myi kyseistä Svedbergs wc-istuinta. Hinta oli jossain 130-150 €:n paikkeilla. Otan osaa, jos hankitte. Myös K-Rauta sekä Starkki myyneet Svedbergsiä. Halpa ei ole koskaan hyvää. Pöntön huokea hinta = jättimäiset vesi- ja korjauslaskut.

    • joutsse

      Oikeassa olet ! Kokemusta on svedun wc-pöntöistä. Suosittelen; älä hanki ko. mekkiä.

    • huoltomees

      Svedua ei kannata ottaa edes ilmaiseksi.

    • Gustavsberg

      Vaihdan koska tahansa IDOni ruotsalaiseen. IDO halkeilee pinnalta, eikä vedä paperia.

    • svedbergs666
      • svedbergs666

        tarkoitin siis svedbergsiä. että kökkö on! jokin ruotsalaisten kosto meille suomalaisille. ido on paras.


      • Anonyymi
        svedbergs666 kirjoitti:

        tarkoitin siis svedbergsiä. että kökkö on! jokin ruotsalaisten kosto meille suomalaisille. ido on paras.

        Varmaan jäänyt hampaan koloon kun jääkiekon pelissä rökitetään heitä. Eikä ihme kyllähän se.


    • shit_happens

      www.svedbergs.com
      www.svedbergs.fi

    • ruskeaa.oli

      Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs, Svedbergs ja vielä kerran (och en gång) Svedbergs. Osta Svedbergs wc-istuin ja kakka jää pyörimään pönttöön.

      Juuri viime viikonloppuna hämmensimme kumipusulla paskaa vieraiden kanssa kun vesilukko oli Svedbergsissä tukossa. Heja Sverige!

    • svedbergs.wc

      Svedbergs = ☹

    • zdbft

      Sama juttu täällä, pönttö on varmaan jotain 2006 vuoden tuotantoa. En tiedä noista asennusongelmista kun en ole itse joutunut asentamaan, mutta sen tiedän että kyseinen pönttömerkki hukkaa säiliössä olevan veden potentiaalienergian pyörittämiseen. Eli ihan sama kuin jos pöntössä olisi tehosekoitin, joka soseuttaa ja pyörittää paskaa sen sijaan että työntäisi sen viemäriin. Kyseinen vika johtuu siitä, että huuhtelu on epätasainen. Huuhteluvesi tulee pönttöön epäkeskisesti joten on ihan selvä että se panee paskan pyörimään. Se on tietysti selvä että rakennusliikkeet asentavat noita halvimpia mahdollisia paskapönttöjä, koska sehän on ihan suoraan heidän katteestaan pois. Eiväthän rakennusliikkeen omistajat joudu niitä pöntössä maanneita paskoja huuhtomaan. Kaikki uuden asunnon ostajat: muistakaa speksata kunnon paskapönttö!

    • glurps
    • Anonyymi

      Meillä Svedsberg peruspytty alkoi ylijuoksutta avettä toistuvastikin, mutta kun irrotin täyttömekanismin, eli pyöräytys ja nosto pois ja purin ja puhdistin osat yksi kerrallaan, toimii taas ongelmitta. Myös säiliö kannattaa puhtaaksi pestä, kertyy rautaa ja muita epäpuhtauksia. Siinäkin huuhtelumekanismi vaan pyöräyttäen ulos ja kädetkin mahtuu. Kyllä Ido tai Arabiakin alkaa vuotamaan, kun mekanismiin tarpeeksi rautaa ja muuta töhkää kertyy. Toisessa vessassamme Arabia pari kertaa juoksuttamaan vettä jäänytkin.

    • Anonyymi

      Heittäkää mehtään ne Svedun pytyt. Käyköön vaikka karhu paskalla Svedun pyttyyn ja tapelkoon sen kanssa. Ido ja Gustavsberg on parempia ja ok pyttyjä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe