Wienernougat pilattu? Ei enää kaakaovoita.

wienernougat RIP

Wienernougat on uudessa pakkauksessa (entinen kivempi) , mutta se ei ole ongelma. Huomasin vain, että siihen oli vaihdettu samalla reseptissä kaakaovoin tilalle palmuöljy. Täh! Minusta aika törkeä temppu.
Jäi sitten ostamatta entinen ehdoton herkuin konvehti, yksi niistä harvoista maidottomista ja gluteenittomista. Mutta että palmuöljy? Nugaassa? Haloo!!

Entinen resepti (vieläpä Fazerin sivuilla valheellisesti:)
mantelit 41%, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, aromi (vanilliini). Sisältää mantelia. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää ja pistaasimantelia.

Nykyinen resepti (uuden paketin takakannessa):
sokeri, MANTELIT (38%), kasvirasva (palmu, shea), kaakaomassa, aromi. SAATTAA SISÄLTÄÄ PIENIÄ MÄÄRIÄ HASSELPÄHKINÄÄ.

Huomaatteko: vähemmän mantelia, enemmän sokeria ja halvempaa rasvaa. En edes tiedä mitä on shea. Minulla on sitä ihovoiteessa.

Se olikin liian hyvää vuosikaudet ollakseen totta, maailman parasta. En aio uutta wiinerinugaata ostaa ikinä, enkä edes maistaa. Boikotti!

Kertokaa jos löytyy joku vastaava jostain muusta maasta tms.

31

3799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miltäsemaistuu?

      Tärkein kysymys on se että huomaako sokkotestissä eroa vanhaan ?

      Minulle nyt on se ja sama vaikka siihen olis jauhettu viherituhippiäisiä, kunhan ei LSD jäämiä jää niistä ja maistuu samalle.

      • Minne voi valittaa

        No kun ei edes maistu, eron huomaa heti!!! Nyt siihen käytetty halpoja korvikkeita jotka valmistetaan kyseenalaosin keinoin! Näitä syödessä tuli vähän paha olo, kun ennen ei mitään, vaikka söi lähes koko laatikon kerralla!

        Boikotti!


    • suklaasunnuntai

      Ai se valkonen rasia jossa on tanssipari? Ne oli hyviä. Kyllä itsekin ennemmin kaakaovoita kuin palmuöljyä haluaisin, en edes käytä palmuöljyä. Sheavoi on karitevoita jota saa karitepuun pähkinöistä ja usein kosmetiikassa sitä käytetään.

    • domdomdomino

      Vielä kun saisi jostain Domino-keksejä ennen aikaa kun LU osti Dominot. Resepti meni uusiksi siinäkin, että rikas rikastuisi vielä vähän lisää.

    • Bimbambong

      Tämä on ihan tyypillistä suomalaisessa elintarviketeollisuudessa. Kalliin kaakaovoin tilalle vaihdetaan halvempi jostain pain Aasiaa rahdattu epämääräinen palmuöljy. Valmistaja laskee sen varaan, että suomalaisista on laatutietoisia niin häviävän pieni osa, että heidän mahdollinen siirtymisensä muiden valmistajien tuotteisiin on aika merkityksetön ongelma.

      Fazerilla on pitkä perinne kuluttajien pilkkana pitämisestä. Perinteinen Finlandia-marmeladi pilattiin vaihtamalla luontaisten hedelmämakujen tilalle halpoja esansseja, Fazerin Parhain-lajitelmasta poistettiin kaikki laadut, joissa oli kalliimpia makuaineita täytteissä ja kuoren paksuutta kasvatettiin, jotta täytettä voi käyttää vähemmän. Ja suklaakonvehtirasioissa on aiemmat monipuoliset täytteet korvattu yhdellä ja samalla ruskealla mössöllä, jossa eri laatujen välillä ei voi sanoa eroja olevan.

      Meidän talouteen ei tuolta penniä venyttävältä huijarifirmalta enää osteta yhtään mitään. Turvallisempaa on ostaa ulkomaisia tuotteita, joissa samat perinteiset reseptit pysyvät vuosikymmenestä toiseen.

    • Meinasin kirjoittaa!

      Meinasin kirjoittaa samasta aiheesta! Tuote maistuu nyt pahalle ja se kun oli ainoa hyvä herkku, muut vastaavat on myöskin kuraa! Kehtaavat vielä väittää paketissa että Orginal!!!
      Maistuuko tuon sheabutter ihovoiteelle?
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Karitevoi

      Halvat rasvat tehdään teollisilla liuottimilla:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/teollinen_prosessi.pdf

      Onko tämä tuote nykyään hyvä seimerkki kuluttajien huijaamista ja aliarvoimista? Tuplapatukka pilattiin glugoosi-fruktoosi siirapilla aikaisemmin.

      • Gourmet

        Hyi Fasu, pilalla on; tuotteet ja maine!


    • Mr 48

      Samoinhan on käynyt Budapest-konvehdeille. Eivät ole enää samoja.

    • nam...

      Ja vitut. Ihan samalta maistuu kuin ennenkin. Turhaa lätinää.

    • myrkkyjä diabeetikol

      Jännä juttu että Fazer aloittaa myrkkymössöjen käytön kun muut yrittävät seurata trendejä ja vähentävät lisäaineita sun muuta sontaa. Nythän on muotia maut luonnosta tai suoraan hedelmästä..
      Samoin stevian käyttö makeutuksena on lisääntynyt.
      Diabeetikkona glukoosisiirapit ei käy, saati sitten lemppari wienernougaan lisätty sokeri :( onko kukaan mahtanut katsoa entisen ja nykyisen hiilihydraatit? (Sokeritautiselle tärkeä)

    • sokeritautinen

      Ei sitä wienernougatia yleensä kahmalokaupalla syödäkään, eli ainakin itselleni on ihan yks hailee onko glukoosisiirappia vaiko ei, jos sen palan tai kaksi syö.

    • englanninlaku

      Kyllä Wiener Nougat on ihan hyvää, mutta vaikea sanoa onko maku muuttunut. Se kun tuppaa olemaan niin, että aika kultaa muistot. Samat namuset maistuivat lapsena ja nuorena ja "ennen vanhaan" muka paremmilta kuin nykyään. Sitä kuvittelee, että ne olivat jotain aivan taivaallista. Joku lapsuuden ihana vanukas tai suklaa maistuisikin tänäpäivänä ihan kamalalta, jos sellaisen eteensä saisi.
      Hm, ja sitten ne selvemmin makua muuttaneet herkut, en sitten tiedä, pitäisikö niiden maistua samalta, kuin aina ennen. Englannin lakritsi pussissakin lukee, että uusi maku. Se taisi vaihtua tässä n. vuosi sitten (?). Ja kyllähän se minun mielestäni meni ihan pilalle, ennen niin hyvä karkki. Mutta se on vain minun mielipiteeni.

    • maistoin_sen_heti

      Huomasin kyllä ihan syödessä, että wiener nougatti tuntuu ja maistuu erilaiselta.
      Enää en syö sitä.
      Eukkoni huomasi muutoksen myös ihan itse maun perusteella, ja tutkittuaan nettiä myöhemmin, saimme vahvistuksen "makuluuloillemme"
      Noin pari kertaa vuodessa ollaan ostettu taikka saatu wiener nougattia jo vuosien ajan, mutta enää ei itse siitä makseta. Heitettiin jopa 1/4 rasiallista roskiin.
      "kun ottaisi huikat paistinrasvapullosta" -on kommenttini suutuntumasta ja mausta.

    • Kamalanmakuista
    • Mpme

      Useasti on tullu huomattuun että joku elintarvike ei ole enään niin hyvää. Maku tai rakenne muuttunut jne. Ja sehän johtuukin siitä, että reseptiä muutettu :/

    • hekuttelua

      aikaa n. 3v wiener nougatin syönnistä ja eron kyllä huomasi!! todella törkeää vaihtaa wanha hyvä herkku on ne siellä fazerilla ahneita rosvoja. Taidetaan tehdä tilaus ensijouluksi jostain muualta sveitsi/Ruotsi..kyllä jouluna kuuluu saada hyvää. Suorastaan pilaavat ihmisten makunautintoja. samoin käynyt juuri domonoille kuten joku mainitsikin ja monille muillekin lista on loputon, limpsat, jäätelöt.......

    • Mummoliini

      Hyi Fazer, nyt ei enää mummolle maistu Wienernougat, maistoin heti ensimmäisestä suupaladta. No, eipä enää osteta. Tuli 55 vuotta aina jouluksi ostettua. Ei meitä mummoja noin vain huijata! Lähetän rasian Fazerille takaisin.

    • maistu_va
      • Petettymyös

        Muuten hyvä yritys, mutta tuo Dubbel on lähes yhtä kuraa, sis. kaikkea syömäkelvotonta. Mistä löytyy oikeilla raaka-aineilla alusta asti tehty resepti?


    • tanssijapariskunta

      Minustakin Wienernougat on huonontunut, ihan kuin se ei sulaisi suussa enää tarpeeksi nopeasti, ei ole tarpeeksi pehmeä tms? Mutta todettva on kuitenkin tähän heti perään, että se on silti paras suklaakonvehti, jonka tiedän. Mistään muista en tykkää edes Wienernougat´n verran. Maraboun Symphonyssa ja Paradiksessa on tiettyjä hyviä, mutta vain osa ja loput pahoja. Joten... jos konvehteja haluan, niin niiden on oltava valitettavasti wienereitä. Voi kun saisi vanhat takaisin...

    • jutisw

      Palmuöljystä tehdään myös dieseliä. hyiiii...

      • MissingMess

        ...ja Shea-rasvasta tehdään yleensä halpaa käsirasvaa. Nykyisin myös Fazer-merkkistä suklaata.


    • kaikonpilalla

      Oston pitkästä aikaa, ihmettelin äklöä rakennetta ja makua. Kuin lamppuöljyssä uitettu saipuapala ja sulamisrasvojen maku suussa toi mieleen viikon vanhan friteerausöljyn.

      Googlettamalla syykin selvisi. Hyi helvetti näitä Fasyn touhuja!!

    • Originalia

      Ihan totta! Tulin just kirjoittamaan samasta aiheesta. Wienernougat entinen lemppari on ihan surkeaa!! Mauton sokerinpoltetalipallo. Ennen makuelämys tuli hyvästä mantelista (nykyinen mantelikin ihan surkeaa pahvia) ja suklaisesta yhdistelmästä. En enää osta ikinä, kiitos!

      Ei setä Fazer tehnyt tällaista, kipi, kipi sinne kassakaapille tarkistamaan reseptiä!
      Samalla voisivat tarkistaa muutkin reseptit, hyvän suklaan raaka-aineita kuuluu olla kaakaovoi, kaakaomassa, voi, kerma, maito, sokeri...

      Valitettavasti on siirryttävä ulkomailla valmistettuihin suklaisiin, joissa näkyy olevan vielä aidot raaka-aineet.

      Fazerin suklaissa maistuu nykyisin vain ja ainoastaan polttava ylisokeroitu kasvirasvatali. Petosta, mielestäni.

      Tämä kritiikki on tarkoitettu lahjaksi Fazerille!
      Toisaalta, olen päässyt suklaasta irti, koska entisen hyviä suklaita ei enää ole, pitäisikö sittenkin kiittää?

      Mitä tarkoittaa original?

      • Pahastipetettymyöskin

        Lähetetään tämä viestiketju fasun asiakaspalveluun!!! Löytyisiko mistään oikeaa reseptiä millä voisi tehdä itse??


    • Saatuna

      Huomasin myös maussa eron maistettuani uuden pakkauksen wiener nougattia. Googletin ja löysin tän sivun. Saatuna!

    • lorppa

      kyllä minäkin olen huomannut maun heikkenemisen ja suutuntumakin tuntuu olevan kumimaisempi. Kuten Mignonmunissakin.

      Meni menestys päähän.

    • jupp10

      fazer on paska merkki .ne käyttää myös maissi xylitolia mielumminkun oikeeta xylitolia puista.
      maissi on usein geenimuunneltu ja siellä voi olla pieniä jäämiä geenimuunneltua maissia sekotettu.

      sama on ingmannin kanssa. Kun ne myi sen ulkomaiselle unileverille niin ne alko halventaa jätskejä hiljattain niinkun ne on tehny ruotsissa roska merkillä gb glass (joka ennen aikaan käytti oikeeta kermaa)Kun isot ostaa yhtiöitä niin heti aletaan vaihtaa halvempaan sisältöön.

      Palmu öljyn kasvatuksessa käytetään muuten paljon myrkkyjä palmu metsissä. Ja palmu öljy myös tekee ett saat huonon ihon ja finnejä helpommin.

    • PETTYNYTX4

      Ja nyt meni legenda pätkiskin!!!! Entinen pelkkä rypsi vaihdettu arveluttavaan öljyseokseen!!!

      Eipä voi enää tätäkään herkkua ostaa...

    • Totuus_paljastui

      Tuli itse myös ostettua pitkästä aikaa rasia Wienernougatia. Ihmettelin makua, saippuamaista ja ei vaan maistunut entiseltä. Nettlä selaillessa löysin vahingossa tiedon, että kaakaovoi korvattu palmuöljyllä ja shealla. Hienoa Fazer, paras konvehti pilattu täysin. Eipä tarvi enää ostaa. Pöydällä on rasia Fazerin Parhain makeisia. Nekin on pienentyneet niin kuin pyy maailmanlopun edellä ja yllätys yllätys, pakkaukseen merkityssä ainesosissa palmu kasvirasva. Ei jatkoon, tästä lähtien Fazerin makeiset jää kaupanhyllylle. Törkeää toimintaa ja kuluttajien aliarvioimista.

    • Tuote_pilattu

      Minäkin ostin rasiallisen ja onnessani avasin ja maistoin. Mietinkin että mitä on tapahtunut kun maku ja suutuntuma olivat outoja. Sitten löytyi tieto että reseptiä on muutettu. Ei tämä mene enää edes nougatina ja ihan naurettavaa vaihtaa kaakaovoi palmuöljyyn muka laatusyistä: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005496018.html
      En osta tätä enää, koska tuote on pilattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe