Asentotunto

sakuneito

Hei

minulla on 8-vuotias saksanpaimenkoiranarttu jolla huomasin takajaloissa jotain outoa, eli toinen takajalka ikäänkuin jää jälkeen ja koira välillä astuu jalan viimeisillä nivelillä (siellä missä on kynnet) jotenkin hassusti eli pieni osa jalasta varpaiden kohdalta jää jalan alle. Jostain kuulin, että tämä johtuu neurologisesta ongelmasta takapään hermostossa. Tarvitsisin neuvoja mitä minun pitäisi tehdä, eläinlääkärikäynti olisi nähtävästi paikallaan? Voiko tällaista asentotunnon heikkenemistä jotenkin "parantaa" tai edes hidastaa ennenkuin koiran takapää halvaantuu kokonaan? Asiallisia vastauksia kiitos.

20

2540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on

      Käy eläinlääkärissä. Joo vois olla degeneratiivinen myelopatia eli etenevä selkärangan rappeuma kyseessä. Sitä ei voi parantaa ja taipumus sairastua siihen on perinnöllinen. Etenemisnopeus on yksilöllistä. Omalla koirallani huomasin oireet noin vuosi sitten, nyt on pikkuhiljaa ruvennut tosiaan huonommaksi menemään. Koira täyttää 11 helmikuussa jos sinne asti päästään.

    • surullinen1

      Siis selkäydin rappeuma.Koira joka sairastuu siihen niin kummallakin emällä ja isällä pitänyt olla tämä geeni.Me juuri samasta syystä eläinlääkärillä juostu ja mitään ei löytynyt joten epäily tuo sairaus.Lähetettiin geenitesti jenkkeihin n.kk päästä tulee tulokset.Minun koira täyttää jouluna vasta 8v.

    • sakunomistaja

      Mevetistä sanottiin, että jos tassu asentotuntoa testattaessa jää n. 4 sekuntia jälkeen ennen kuin koira sen korjaa, kortisoni on paikallaan. Tämä eläinlääkärikäynti kun koira oli noin viisi vuotias. Tällä hetkellä se on lähes 12-vuotias, eikä yhtään kortisonikuuria tämän yhden lisäksi ole koskaan tarvittu. Koiralla on spondyloosi, joka havaittiin 2-vuotiaana. Ravailee ja leikkii yhä kuten pentunakin ilman kipuja. Kortisonia en itse kovin kevein perustein ala koiralleni (enkä itselleni) syöttämään, sillä se tuhoaa sisäelimiä ja siitä on hyvin vaikea päästä eroon.

    • surullinen1

      me mevetissä käytiin myös,mutta rimadyliä saatiin vain vaikka neurologisia oireita oli paljon mm.ei korjannut heti asentoaan tassun taakse vedettäessä ja varpaat käännettäessä lattiaa vasten.

      • DM koiran omistaja

        Akupunktiolla saatu mun koiralla hyviä tuloksia. Menetettyjä puutoksia ei korjaa mutta auttaa ylläpitämään vielä olemassa olevia. Meillä asentotunto puutokset ovat pysähtyneet ja koira edelleen lenkkeilevä ja leikkivä 11 vuotias.


    • sakunomistaja

      Eikö niin että diagnoosiin tarvittiin selkäydinnäyte?

      Tietääkö joku pääkaupunkiseudulla kohtuuhintaista akupunktiota antavaa paikkaa?

    • surullinen1

      Selkäydinnäytettä ei voida tehdä ilman selkäytimen vaurioittamista,et geenitestin lääkäri ottaa syljestä jonka lähettää jenkkeihin tutkittavaksi.Suomessa ei tutkita vielä tuota sairautta.

      • sakunomistaja

        Mistä olet saanut tiedon, että selkäydinnäyte vahingoittaa selkäydintä? Ihmispuolella vastaavanlaisia sairauksia tutkitaan ja diagnosoidaan selkäydinnäytteen perusteella.


      • surullinen 1
        sakunomistaja kirjoitti:

        Mistä olet saanut tiedon, että selkäydinnäyte vahingoittaa selkäydintä? Ihmispuolella vastaavanlaisia sairauksia tutkitaan ja diagnosoidaan selkäydinnäytteen perusteella.

        Viikistä neurologilta jossa viimeset tutkimukset tehtiin.Koiraa nyt ei voi eikä saakaan yhtään verrata ihmiseen hiukan eri asia.
        Ainakaan minä en halua ottaa kokeita koirastani jossa pienikin mahdollisuus vahingoittaa koiraa.Geenitesti lähetettiin jenkkeihin niin se antaa tuloksen.


      • lääketieteilijä
        surullinen 1 kirjoitti:

        Viikistä neurologilta jossa viimeset tutkimukset tehtiin.Koiraa nyt ei voi eikä saakaan yhtään verrata ihmiseen hiukan eri asia.
        Ainakaan minä en halua ottaa kokeita koirastani jossa pienikin mahdollisuus vahingoittaa koiraa.Geenitesti lähetettiin jenkkeihin niin se antaa tuloksen.

        Kertoisitko kuka neurologi Viikin pieneläinsairaalasta sanoi, että koiran ja ihmisen neurologisia sairauksia tutkitaan eri tavoin (selkäydinnäytteellä/syljestä otetulla näytteellä)? Uskallatko kertoa? Vai keksitkö koko jutun? Kyllä totisesti koiran neurologiset sairaudet todetaan selkäydinnäytteellä, joka ei vahingoita selkäydintä millään lailla. Sylkinäytteestä ei näe yhtään mitään. Varsinkaan neurologisia sairauksia.


      • surullinen1

        No sitten lääkäri minulle on valehdellut !


      • spkn_sairaudet
        surullinen1 kirjoitti:

        No sitten lääkäri minulle on valehdellut !

        Kyllä. Näin nähtävästi on tehnyt!


    • surullinen1

      DM koiran omistaja.Minkä ikäisenä koirallasi todettiin kyseinen sairaus?

    • surullinen 1

      Testitulos tuli ja positiivinenhan se oli.2 virheellistä geeniä koirallani on :(.Akupunktiossa käyty nyt 2 kertaa huomenna 3 kerta.

      • geenit rules

        Mun koiralla on 8 "virheellistä" geeniä ja se on tällä hetkellä 15-vuotias ilman kipuja/lääkityksiä.


    • faktaa.

      Selkäydinnäytteen ottaminen ei vahingoita selkäydintä, joten turhaan lähteä lähettelemään jenkkeihin mitään näytteitä. Tämä on taas sitä jenkkihuuhaata jota joka puolella suolletaan. Onko tarkoitus etsiä täydellistä yksilöä, jolla ei ole yhtäkään geneettistä "virhettä"? Voi jumalauta sentään ei voi muuta todeta.

      Elinikä ei mitenkään ole sidonnainen mihinkään geenitestauksiin; noilla saatetaan vain yksilöitä koekaniineiksi, jotta jatkossa ne jotka alunperin ovat teettäneet sairaita koiria, voisivat naureskella jälkeenpäin, et "mähän olin oikeassa, mun kennel alunperinkin oli hyvä ja arvostettu" vaikka tosiasiassa käytettiin erittäin julmilla tavoilla huuhaajalostuksella mitä vain huomioimatta jalostusyksilöiden kärsimyksiä elämäntiellään. Hävetkää kaikki, jotka edellämainittuun ovat syyllistyneet tai ovat antaneet hyväksyntänsä moiselle toiminnalle.

    • surullinen1

      On se kumma,kun ei haluta ymmärtää asiaa.Kasvattajat jotka testauttaisivat koiransa DM varalta pystyisivät jalostusvalinnoilla takaamaan sen,että jälkeläiset eivät sairastu vaikka olisivatkin geenin kantajia.DM on vakava sairaus joka aina halvauttaa takapään ennemmin tai myöhemmin.Meillä meni 8kk ensimmäisistä oireista,kun oli pakko päästää toinen pois vaikka ei täysin halvaantunut ollutkaan,mutta sitä en halunnutkaan.Juoksujen myötä tilanne paheni ja käytiin myös akupunktiossa.

      • yhtäsurullinen

        "pystyisivät"


    • surullinen1

      Käytiin sentään viikissä pieneläinklinikalla neurologin luona joka sanoi,että ainoo varma keino saada tietää onko koira geenin kantaja on ottaa sylkinäyte ja lähettää jenkkeihin tutkittavaksi.Muut testit olisivat mahdollisesti vahinkoittaneet koiraa ja sitä en halunnut.Eikä lääkäri muita testejä halunnutkaan ottaa.Melkein 2kk kesti testin tulo jolloin lääkäri soitti minulle tuloksista.

      • näin15vuotta_aistissa

        Miksi Aistissa otetaan aina selkäydinnäyte eikä koskaan puhuta mitään mistään sylkinäytteistä kartoitettaessa neurologisia vakavia eteneviä sairauksia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe