Kansiongelma 2.0 diesel koneissa?

versoa

Olen karvaasti kokenut 2.2 litraisen diesel moottorin kansiremontin (en ole ainoa). Tämähän on tyyppivika ainakin vanhemmissa.

Mutta miten on 2.0 litraisen moottorin laita? Onko samoja ongelmia? Nyt tarkoitan hieman uudempaa 126 hv moottoria vm 2012.

En ole vaihtamassa auton mallia, vain moottoria...

Kokemuksia?

40

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota riski

      Sittenpähän näet. Voi kestää, tahi sitten ei.

    • Tietäjä

      On ollut ongelmaa juurikin tuossa kevyemmin viritetyssäkin D4D-moottorissa. Mitä muuten kustansi kansiremontti tuohon 2,2 koneeseen?

    • Viisastunut.

      Jaa mulla kestänyt hyvin. Ajanut jo 125000km ilman mitään ongelmia. Aikaisemmissa autoissa Citikassa ja Skodassa noilla kilometreillä oli jo tehty remonttia tuhansien edestä. Citikka käytännössä kerran kuussa korjattavana ja Skodasta hajosi vaihde laatikko ja TSI kone hajosi alle 100000km ajettuna. Mulle riitti Euro kotteroiden kanssa pellehtiminen. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa jos laatu paranee. Siihen en tosin usko. Vuosikymmeniä samoja pazkoja lykätty ihmisten kusetattavaksi. Varsinkin Citikka on parasta ajaa suoraan kaatopaikalle myymälästä.

      • ltyurhjgfhjkhg

        Ei maksa vaivaa uskoa juttujasi.


      • Leuka pystyyn

        Taas näitä. Mitä tahansa Terolle sanoo Toyotasta, vastaus on aina sama. Eikä liity niinkään Toyotaan. Mietittekö te mitään muuta koskaan kuin TSI:tä?

        Onhan se kyykyttänyt niin maanteillä kuin myyntitilastossakin, mutta yrittäkää päästä sen yli . Kyllä Toyotakin on aivan ok auto.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12701075


      • muka_viisastunut

        Sen paremmin Toyotan kestävyyteen tai laatuun puuttumatta, olen täysin varma, ettei "viisastunut" ole sen vertaa viisastunut, että olisi aivan itse kokeillut Citroenia tai Skodaa. En usko, että tällä valehtelijalla on mitään omaa kokemusta kyseisistä merkeistä. Onkohan edes Toyotasta?


    • versoa

      Vein auton Tallinnaan ja paikallisessa merkkiliikkeessa remppa maksoi ison huollon ja puunauksien kanssa vähän alle 2000e.

      Kyselin maahantuojalta tuota kansiongelmaa, ja kuulemma 2 litran koneissa, ja varsinkaan uudemmissa moottoreissa ei ole ongelmaa. Niitä on kuulemma parannettu. Mutta takuu katkeaa kumminkin 150tkm kohdalla...

      • Yksi ongelma ollut

        Eli onko esim. kannen pulttien reiät vahvistettu, vai ovatko samaa lohkoalumiinia kuin reikien ympäristö.


    • aineeton reikä

      "Eli onko esim. kannen pulttien reiät vahvistettu, vai ovatko samaa lohkoalumiinia kuin reikien ympäristö"

      Miten REIKÄ voi olla samaa ainetta kuin ympäristö?

      • kertakäyttömoottori

        Siten, että on porattu reikä & koneistettu kierteet suoraan (pehmeään) alumiiniin. Fiksumpi systeemi olisi laittaa sinne teräksiset kierteet, vrt. helicol -korjaussarjat.

        Näissä lohkoissa on vissiin seinämävahvuudet niin ohuita, ettei helicoilin asennus onnistu edes jälkikäteen -> jos/kun kierteet korkkaa, kun tehdään sitä normaalia kansipahvin huoltoa (100 tkm välein), niin se on sitten moro koko lohkolle.

        Kierteiden korkkaus taitaa olla ihan normaali ilmiö ts. ei terojen logiikalla vika tai suunnitteluvirhe lainkaan. Päätellen siitä, ettei merkkihuollot enää edes yritä korjausta, vaan ratkaisu on aina moottorin vaihto.


    • valoisa tulevaisuus

      EIköhän nuokin dieselongelmat poistu, kun Toyota ottaa laajemmin käyttöön ProAcessa olevan 2-litraisen 163 heppaisen dieselin Saman mikä on ollut jo pitkään saatavilla Volvossa, Fordeissa ja tietenkin PSA;n merkeissä.

      • muutosta tulee

        Että vähemmän ongelmia, kunhan Tojota luopuu väsäämästä dieselkoneitaan itse.


    • tiedä mpä vain 8000

      Nythän on ihan oikeasti niin, kun 2.0 dsl avensiksen kannen tiiviste alkaa vuotamaan (tekee sen varmasti), niin soitto merkkikorjaamolle, että paljonko rahaa kuluu tiivisteen vaihtoon, niin vastaus on paljon, koska koko moottori pitää vaihtaa , emme vaihda kannentiivistettä. Ja sitten on varmasti tosijuttu.

    • Vikaantuneet

      D4D alumiinimoottorit lähetetään Puolan tehtaille, jossa niistä tehdään uudelleen toimiva moottori ja kiertoon. Takuunahan nämä usein vaihdetaan autoilijalle. Ei halpaa, mutta onhan Toyota maailman suurin autonvalmistaja. Jollekin sitten jää se Musta Pekka - moottori, johon ei enää takuuta voida käyttää hajoamistilanteessa.

      • osssss

        Kannatti sitten alkaa valmistaa Puolassa.


    • versoa

      Eli alkuperäiseen kysymykseen, onko tuota vikaa myös 2.0 litran 126hv moottorissa, joka on esim vuoden 2012 autoissa?

      • toyota on pommi

        Vastaan kysymykseem.

        On vanhentunut malli. Joillakin on ollut vaan vanhaa varastoa, jos on myyty v - 12.

        On täysin samaa tekniikkaa kuin aiemmat hajoavat. Aiis muutosta ei ole.


    • Bensavehje

      ehdottomasti, jos Toyotan osto tuntuu oikealta ratkaisulta. Uskokaa ihan oikeesti.

    • suksee

      Toyotan kaikissa diesel moottoreissa on erittäin vakavia ongelmia, jotka lähes poikkeuksetta johtaa moottorin vaihtoon ja 5000-9000 euron kuluun omistajalle.

      • LuistaakoSuksesi

        Puppua, enemmän ongelmia on vain 2.2ssa, muissa satunnaisesti kuten missä tahansa muunkin merkkisessä.


      • Paaaali

        Miksi ihmeessä Toyota ei mainosta kertakäyttömoottoreitaan? Kannentiiviste kun korkkaa niin tinaseoksesta tehty lohko ei kestä kannen avaamista jolloin tulee asiaa marmoritiskille. Satasia paali (100 kpl) ja sillä rahalla saa kunnostetun vaihtomoottorin, joka on yhtä heikko ja tehoton.

        Toyota >< diesel


    • Cupru

      Tosihan se on, että toyota on erittäin epäonnistunut dieselmoottiensa kanssa.

      • pakkorako

        Ei ne huvikseen osta dieseleitä bemarilta. Pakko ostaa kun omat kusi reisille.


      • SuurinSyy

        Muuan EU normi Euro6...


      • Tähtimoottori
        pakkorako kirjoitti:

        Ei ne huvikseen osta dieseleitä bemarilta. Pakko ostaa kun omat kusi reisille.

        Onhan Toyotalla vielä se yli 10 vuoden ikäinen 1.4 D4D 90 hv. "Kehitysmaamoottori" "Vääntöhirmu"


      • gino

        Kyllä vaan, mutta sekin jouduttu vaihtamaan uuteen kahden vuoden välein.


    • moskaba

      Dieseltojo on sellanen hiawathan peli, kun kansipaffi suhahtanu, niin pakoputkesta tulee savumerkkejä

    • kovakäry

      Meiän muija soitti eilen Teboililta kotio syömään ja kysyin , et mist tiesit et oo Tekikalla, ni se sano et helppo homma menin vaa ulos ja katoin missäpäin naapurin diesel Avensis savuaa.

    • pajallaontaas

      Kyllä vaikuttaa siltä että kaikki nykyautot on melkoisia paskoja. Mistä laukeaa moottori, mistä vaihteisto ja sitten ne pikkuviat vielä päälle. Siinä tonni jos toinenkin heilahtaa hyvin äkkiä kun reistaaminen alkaa ja se alkaa nyky Tojoissa yhä useammin. Katsastustilastot ei kerro tielle jättämisiä..

    • ghtrwwrwe

      "Kyllä vaikuttaa siltä että kaikki nykyautot on melkoisia paskoja. Mistä laukeaa moottori, mistä vaihteisto ja sitten ne pikkuviat vielä päälle. Siinä tonni jos toinenkin heilahtaa hyvin äkkiä kun reistaaminen alkaa ja se alkaa nyky Tojoissa yhä useammin. Katsastustilastot ei kerro tielle jättämisiä.."

      Eivät kaikki ole, pitää olla vain selvillä mitä ostaa. Toyotat kannattaa ostaa bensakoneella (en tosin noista uusista BMW:n dieseleistä sitten niin tiedä), vastaavasti Volkswagenit, Skodat ja Seatit kannattaa ostaa dieselkoneella ja manuaalivaihteistolla koska TSI ja DSG ovat täysiä susia.

      Oikeilla valinnoilla voi suurimmat viat todennäköisesti välttää, tietysti aina jotain pikkuvikaa ilmaantuu kulumisen seurauksena ennemmin tai myöhemmin.

      • Tässä_oli_asiaa

        niillekin jotka eivät mistään mitään tajua. Joku aina tietää paitsi palstan Petteri-pojut.


      • kukamilläkin

        Noita volkkareita ja muita ei kannata ostaa ainakaan 1,6tdi moottorilla. Ei kestä kaksoismassavauhtipyörä, maksaa vaihdettuna n.1600. Myös 2.0tdi.n syöttöpumppu kun porsii alle 200tkm ja tuhoaa samalla koko polttoainejärjestelmän, niin siinä rupeaa tuntumaan tsi ja dsg ongelmat pikkujutuilta.


    • moskaba

      Tolla naapurilla on varmasti sellanen avensis dieselinä, kun höyryää ja puhisee ja korisee.

    • kaheksandonaa

      Aivan varmasti on ave diesel jos korisee.

    • Argou

      Murheiden summa on kuulemma vakio.

    • dgghhffffff

      Nyt kun Gran Canarian matkaan on aikaa vajaat sata tuntia, alkaa matkafiilis nousta korkealle, yhtä korkealle kuin niiden kateelisten vitutus, jotka sinne eivät pääse.. Sekös vielä nostaa oman fiiliksen taivaisiin, niin ja sen kateellisten vitutuksen. Tunkin elämä koostuu siitä että yrittää vuodesta toiseen vakuuttaa tuntemattomille olevansa seksikäs, menestynyt ja lahjakas. Facebookissa glamour myyjä ja välittää asuntoja sekä showkeikkani yhdellä nimellä ja ihan eri nimi on toisella facebook sivustolla. [email protected] Onko kyseessä huijari? tunteeko kukaan kyseistä naista? Suomi on sairas maa, nettikiusaajien perusteella jo! Kukakohan se täällä vankilaan kuuluisi....???? Sanoin Seiskalle, että vankilaan kuuluvat OIKEAT rikolliset kuten: raiskaajat, pedofiilit, murhaajat, tappajat, vakavien talousrikoksien tekijät, ihmiset jotka hakkaavat jonkun teho-osasto kuntoon jne. jne. Mistä lähtien laittomasta uhkauksesta on joutunut ehdottomaan vankeuteeen??? Valitettavasti tässä merkitsi nimeni. Mietin jatkuvasti, missä Sulkapallo on tällä hetkellä, mitä hän tekee ja ketä ihmisiä hän on tavannut taivaassa. Olen ihan varma, että hän on tavannut ainakin spaghettihirviön. Lattiamoppi puhui Jumalan kanssa usein ja hänellä oli yliluonnollisia kykyjä. Yhtenä iltana niin 6kk sitten romahdin itkien keittiön lattialle ja huusin vain yksin, missä Metwursti on ja onhan kaikki hyvin! Yhtäkkiä keittiön pieni lamppu alkoi palamaan ja sen ympärille syttyi kirkas sininen valo. Katsoin valoa kauan aikaa ja kyyneleet vain vierivät poskiani pitkin. Tuutilulla kanelipulla. Spurdo spördö. Sitten tuli kummallinen ja voimakas rauha, siis sain voimakkaan rauhan ja lohdutuksen tunteen. Mutta tama on niin pelottavaa, kun en tieda miten itse jaksan elaa loppuelamani ilman olutta, joka oli toinen puoli sydamestani.

    • pyörätön

      Ja minä .

    • Wiimalla

      Insinöörit kehittelemään tojon dieselistä ilmajäähdytteistä, kun kerran ei nesteet pysy sisällä.

    • Pulputtaa

      Mikä syynä, että sitä kannentiivistettä ei voi vaihtaa?

      • D4D126

        Sitä ei saa luotettavasti pysymään paikallaan, eli vuoto alkaa pian asennuksen jälkeen, vastasi Toyota.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe