L.A verrattuna New Yorkiin?

tuiretutti

Miten Los Angeles eroaa New Yorkista? Onko parempi vai huonompi paikka? Vai samanlaisia suurkaupunkeja joissa on julkkuja ja rikkaita haihattelijoita ja kaikkea löytyy?

18

1771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7EKR354

      Justiin tulin LA:sta, ajettiin yli 5000 km Kaliforniassa, Nevadassa ja Arizonassa.

      LA on ihan eri paikka kuin NY. LA on valtavan laaja kaupunkikokonaisuus, joita mottoritiet yhdistävät. NY on tiiviis, kaupunkimainen paketti, joskin iso sellainen. Toinen on lännessä, toinen idässä ja erotkin ovta yhtä suuret.

      Jos menet sinne lomalle, suosittelen myös La Jollaa taikka Laguna Beachia, jotka ovat rauhallisia rantakaupunkeja. Muitakin on.

    • kyylä45668

      LA on hyvin erilainen kuin NYC. Mutta molemmat mielestäni hyvin kiehtovia kaupunkeja.LA:ssa näät kodittomia, rikkaita, jemgiläisiä, julkkiksia, siirtolaisia(kannatta osata espanjaa), tavallisia ihmisiä. Suositetavia paikkoja visiteerata jos haluat nähdä kaupungin monimuotisuuden: Compton, East LA, MCArthur parkin ympäristö, Westlake, Hollywood Hills, Lauren Canyon, Manhattan Beach, Hermosa Beach, Malibu, Silverlake, Skidrow..Sunset Strip on ikävä kyllä eli kulta-aikansa 80-90 luvuilla. Onhan sielä vielä Roxy, Rainbow, Whisky a go go mutta usein täynnä turisteja.Näkemistä riittää, suosittelen.Auto ehdoton, tosin metro ja bussit kulkee.

    • 3EKR754

      Venice Beach on kanssa aivan ehdoto mesta!

      • Chuck berry

        Ois upeaa olla losissa opiskelemassa ja töissä


    • LAKim

      LA is a place where you need to have a certain outlook on life. I have friends who visited here and either they like it a lot or dont. You will need a car in LA in New York you can even walk in Manhattan and use the cab. In LA almost all the taxis are at the airport so dont even think about taking a taxi unless you are in Beverly Hills or Hollywood, wait time can be 3 hours to get a taxi somewhere else, in New York you get a taxi just raising your arm. New York is pretty much Manhattan which is about 1,000 square miles and LA is about 40,000 square miles so that alone tells you needa car in LA. There are 16 million people in Los Angeles and a bit more in New York. If you dont know what you want to see in LA before you arrive you will be not satisfied with your vacation and you will be driving around the city basically not seeing anything, be prepared for example choose Venice Beach, Santa Monica and Malibu for one day. Then Beverly Hills and Hollywood for day number 2, on day 3 you may want tosee Pasadena and the Rose Bowl, Glendale and the NASA and JPL if you into space research and just want to see where the scientists work. San Marino is there too and is the second Beverly Hills with big houses and luxury cars. LA has two seasons, winter and summer, summer days can be hot 40 C degrees and winter days cool around 15C. New York is like Finland but summers are much hotter and the humidity makes it feel like the temperature at 30C feels like 45C. If you enjoy relaxed athmosphere you may want to go to LA and NY is more business like and faster phased city with a dense city center and highrisers. LA is a city of celebrities, open top cars and people who enjoy beach life and good relaxed life. Let me know what else you would like to know.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      Kalifornia on varastettu Meksikolta ja osin konkurssissa, New York varastettu muilta intiaaneilta ja ei ole konkursissa, siellä pääset metrolla, Kaliforniassa et, Los Angeles tarkoittaa Meidän enkeleen neitsyemme kylää, ei tarkoita enkelten kaupunkia, talous on ollut Kalifornian ongelma
      http://money.cnn.com/2014/03/10/pf/vallejo-pensions/

      HALUAN VAIHTAA TYÖVÄENLUOKAN EDUSTAJAN USAN JOHTAJAKSI, VAALITAISTELU ALKAA SIELLÄ JUURI

      En hyväksy, että herrasväen sukulaiset bushit hillaryt clintonit kennedyt vallitsevat maailmaa vuodesta toiseen omilla perhekunnillaan, USA:ssa on sentään yli 300 miljoonaa ihmistä. SIKSI EHDOKKAANI ON TYÖLÄISPERHEEN POIKA, ÄITI SIIVOOJA ISÄ BAARITYÖNTEKIJÄ JA TULEVA USAN PRESIDENTTI ON HEIDÄN POIKANSA MARCO RUBIO https://www.google.com/search?q=marco rubio&biw=940&bih=495&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SdYsVZGeBcLXyQP78YHwDA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAg

      RUBIOIDEN PERHE MUUTTI Usahan töihin ennen Castron valtaa ja he asettuivat Floridaan. Marco Rubio on siis latino el habla espanol desde su infancia por supuesto ja hän on Floridan kuvernööri. Ja tässä hän on, ilmoittautui juuri ehdokkaaksi USA:n presidentiksi http://edition.cnn.com/2015/04/13/politics/election-2016-marco-rubio-presidential-campaign/

      PERUSSUOMALAINEN KESKUSTA JA PS OVAT NYT TASOISSA vaalipäivän äänet ratkaisevat ja voitto tulee jos äänestysprosentti nousee http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/04/muista-aanestaa

      • tyhmäjuntti

        Koko amerikkahan on ulukomaalaisten rakentama, joten mitä valitat? Puuvillaa poimimaanko kaipaat? Ei ole niin sanottua, että juuri sinä ja persukaverisi olisivat siellä kartanolla. Lontookin on täysin ulukomaalaisten menestyksen varassa, mutta sinä juntti luulet, että umpiluinen suomalainen on kaiken keksinyt!


      • tavallinen-nainen
        tyhmäjuntti kirjoitti:

        Koko amerikkahan on ulukomaalaisten rakentama, joten mitä valitat? Puuvillaa poimimaanko kaipaat? Ei ole niin sanottua, että juuri sinä ja persukaverisi olisivat siellä kartanolla. Lontookin on täysin ulukomaalaisten menestyksen varassa, mutta sinä juntti luulet, että umpiluinen suomalainen on kaiken keksinyt!

        Ai että minä vihaan teitä idioottimaisia laumaeläimiä, joiden tärkein päämäärä elämässä on oman lauman aseman kohentaminen vihollislaumaa, sinun tapauksessasi persuja, lyömällä. Todella uskomatonta, että kaltaisiasi yksilöitä vilisee myös akateemisessa maailmassa. Pilaatte jopa tämän matkailuosion. Hyi-hyi!

        En äänestä persuja. Ennen äänestin vihreitä, nyt en mitään. Koska kaikkien puolueitten edustajat ovat yhtä idioottimaisia laumaeläimiä. :)


    • E.Konomi

      Kalifornia konkurssissa! Maailman 8. suurin talous, siis pelkkä Kalifornia....

    • Isoomppu

      Itse rakastan New Yorkia, koska sillä on valtavasti tarjottavaa! L.A:ssa ei oikeastaan ole paljoa muuta kuin se Rodeo Drive, Hollywood kuuluisuukisensa taloineen ja muutama mahtava ranta.

      New York taas omaa kaikkea: teattereita, taidetaa, musiikkia, urheilua, todella runsaasti maamerkkejä, puistoja, mahtavia makuja - myös katukeittiötä, shoppailua jokaiselle kukkarolle ja mitä vaan sielusi halajaa! Siellä ei pääse aika käymään pitkäksi, metrolla pääsee nopeasti kaupungin toiselle laidalle ja tavallisella maalaisjärjellä varustettu turistikin lomailee ihan turvallisesti!

      New Yorkin osalta suosittelen lukaisemaan seuraavan sivun kuvauksen:

      http://kaupunkilomalle.com/new-york

      • Käynyt

        LA:n katukeittiötarjonta ja shoppailumahdollisuudet ovat myös hyviä. LA:sta pääsee helposti vuokra-autolla lähialueen viinitarhoille ja kansallispuistoihin. Molempia on toki NY:n lähialueillakin, mutta harvempi vuokraa autoa NY lomalla, kun se LA:ssa on käytännössä must.

        Kaupungit ja niiden ympäristöt ovat hyvin erilaisia. Molemmissa on oma viehätyksensä. Kaupunkina pidän enemmän NY:sta, mutta kaupungin ympäristönä eteläinen California kokonaisuutena kaikkine luonnonpuistoineen ja viinitarhoineen on ehkä enemmän mieleeni. Esimerkiksi Santa Barbaran viinialue on reilun parin tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Sequoia National Parkiin ajaa reilut kolme tuntia.


      • Käynyt

    • SeenBoth

      Erilaisia paikkoja kyllä, Greater Los Angeles on tietyllä tapaa ränsistyneemmän oloinen kokonaisuutena, tosiaan välimatkan cityjen välillä sen verran pitkiä että auton vuokraus on kyllä miltei pakollista.

      New York on enemmän businesshenkinen ja siistimpi yleisilme. New York vaikuttaa yleisesti turvallisemman oloiselta.

      Pari videota:

      https://www.youtube.com/watch?v=POPbObNRoSA

      https://www.youtube.com/watch?v=8sgJjf_a7oo

    • aaaaaaaab

      Kummassakin on hyvat ja huonot puolet. Itse valitsisin San Franciscon, koska siella saa seka New Yorkin etta LA:n edut. San Franciscossa on tiivis keskusta, jossa voi liikkua kavellen ja autolla paasee kansallispuistoihin. Grand Canyon on myos melkein ajomatkan paassa.

    • käynyt

      Kumpikaan kaupunki ei ole kovin amerikkalainen. Jos haluaa nähdä amerikkalaisia suurkaupunkeja, niin Boston, Chicago, Seattle jne. ovat parempia vaihtoehtoja, mutta sekä NY että LA ovat sinällään käymisen arvoisia.

    • BonVoyage

      LA:n useat osat taitavat olla mukavia matkailupaikkoja. Jotkut pitävät New Yorkista, minä en, koska se on liian kiireinen ja olen maalaispoika. Kuitenkin kun olen käynyt molemmissa useasti niin näin äkkiä ajateltuna tiedot molemista ovat hyvin pinnallisia ja vajavaisia. Tämän kokoluokan kaupungeista, joissa olen käynyt ei oikein taida saada otetta ennenkuin niissä asuu tosi kauan. Tuossa ylempänä joku mainitsikin, että Sunset oli kasarivuosina kuuminta seutua, jolloin kävin ekan kerran. Ihmiset vaihtuu ja itsekin muuttuu, rahaa on rajallisesti niin olen todennut etten oikeastaan ole nähnyt vielä yhtään mitään. Menkää ja ottakaa selvää, muuttuvia tekijöitä on rajattomasti.

    • matkailija99

      Hyvin erinlaisia. Kannattaa käydä molemmissa niin huomaa kuinka monipuolinen maa amerikka on.

    • sinnesiis

      Talvella Florida on kyllä jees.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe